Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 12:21   #4171
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Waniliowa nie, jestem u rodzinki na studenckich wakacjach
dzwonilam do salonu, maja tak duzo odbiorow na ten rok jeszcze ze dopiero na 30wrzesnia sie umowilam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:24   #4172
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Druga
Suknie MS Moda są w na pewno w salonach Demi.

W sobotę umówiłam się do Demi na przymiarkę Sincerity:
model 3621 - http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3676
i 3712 - http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3712
i może 2656 - http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3656
niestety nie mają 3621 ;( http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3621
Już nie mogę się doczekac, chciałabmy już zamówić swoją suknię
Ta trzecia jest cudna ile te suknie kosztują?

A słyszałaś jakąś opinie o MS Moda?

Też już bym chciała zamówić ale jeszcze nie poczułam że to TA
Stary 2013-09-02, 12:47   #4173
ParisParisienne
Rozeznanie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

tu nie chodzi o "udzielanie dobrych rad", tylko o pewne ostrzezenie. Ja np lubie jak ktos mi cos doradzi, na co wczesniej nie zwracalam uwagi, albo upieralam sie przy swoim, a ostatecznie inne rozwiazanie jest lepsze.

Kazda z nas zorbi tak jak uwaza. Przeciez nie zabronie nikomu kupic inncyh obraczek To ma byc symbol naszej milosci i to nam sie ma podobac, wiadomo.

A ja bym sie chciala Was poradzic co sadzicie o takich bardzo dlugich, ciagnacych sie welonach? Mi sie takie podobaja, ale nie wiem czy pasuja i ile mniej wiecej kosztuja. Sa tez piekne na sesje, takze juz sama nie wiem....
Jakie Wy bedziecie miec? I jaki na Weselu? czy juz w ogole sciagacie?
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:58   #4174
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

A ja bym sie chciala Was poradzic co sadzicie o takich bardzo dlugich, ciagnacych sie welonach? Mi sie takie podobaja, ale nie wiem czy pasuja i ile mniej wiecej kosztuja. Sa tez piekne na sesje, takze juz sama nie wiem....
ja bede miala taki do kosciola. Co do ceny to zalezy od tiulu. Moj , 3metrowy z jedwabnego tiulu kosztuje chyba ponad 400zl, ale to tez zalezy od salonu. Ja chce miec welon z tego samego tiulu co suknie.

Patrzcie dla wielbicielek Very Wang http://rutkoblog.pl/wedding-session-...e-charleneroy/

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-02 o 13:06
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:03   #4175
martucha0205
Rozeznanie

ja nie chce dlugiego welonu nie podobaja mi sie chcialamtaki zwyczajny obszyty koronka wpiety w koka

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:15   #4176
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
u jubilera

takich rzeczy jak biżuterię nie wybiera się z katalogu, albo zamawia przez neta, bo trzeba zobaczyć goły okiem i przymierzyć jak wyglądają, bo w rzeczywistości całkiem inaczej wyglądają

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

dobra ja siedzę już cicho, co bym nie powiedziała na tym forum od razu krytyka
Zwłaszcza jak fotki biżuterii poddane są obróbce i w rzeczywistości nie wygląda już tak pięknie. Mierzyliśmy obrączki w kilku sieciówkach, wiemy na co stawiamy, ale nie umiemy uzgodnić szczegółów - szerokość obrączki, profil. Myślę, że to będziemy dobierać już u jubilera jak będziemy zdecydowani na zamówienie, bo po sieciówkach nie chce mi się już chodzić skoro i tak tam nie planuję kupować. Złoto jakieś swoje mamy, oddam w rozliczenie bo nie znoszę złotych łańcuszków, a mam ich kilka. Zostawię sobie jeden najładniejszy

Cytat:

Ja będę mieć długi, ciągnący się. Tylko do kościoła. Na sali zdejmę i będę już bez. Do rzucania kupię zwykły welon z allegro za 20 zł, bo ten chcę użyć do sesji.
Welon koniecznie musi się ciągnąć, nie może być na ramionach - look Maryjny ani tym bardziej nie może być obszyty koronką przy twarzy. Totalnie to do mnie nie pasuje, wyglądam jak błogosławiona między niewiastami. Z racji, że an 99% będzie księżniczka bez trenu to chociaż to kościoła chcę mieć "ogon"
Poza tym nie podoba mi się układanie welonu w sposób zakrywający ramiona.
Stary 2013-09-02, 13:18   #4177
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ja raz chcę długi welon,a raz nie
Na wesele wybrałam normalny, na zakończeniu ma kilka kryształków. Do rzucania kupię jakąś taniochę :P
Za długim przemawia efekt,a minusy to koszt. 4-5 stów za welon, który będę miała na sobie godzinę ... chyba mnie nie stać
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:24   #4178
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Waniliowa nie, jestem u rodzinki na studenckich wakacjach
dzwonilam do salonu, maja tak duzo odbiorow na ten rok jeszcze ze dopiero na 30wrzesnia sie umowilam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aaa

Nad welonem się jeszcze nie zastanawiałam, ale myślę, że raczej krótki będę mieć

Teraz oglądam winietki, podobają mi się takie w kształcie krzesełek
Stary 2013-09-02, 13:30   #4179
wenedka
Zakorzenienie

Hej, Dziewczyny

Meduję się po weekeendzie weselnym (1 w sobotę, a kolejne w niedzielę).

Ogólnie, to utwierdzam się w przekonaniu, że angielskie wesela są po prostu kiepskie... Mało jedzenia, trzeba płacić za swój alkohol.
Poza tym, wczoraj już o 23:30 obsłluga wyprosiła gości z lokalu. W Polsce by coś takiego nie przeszło, a tu jest to normą.

W ogóle nie jestem pewna, czy w sobotę byłam na weselu Strasznie dziwnie było ono zorganizowane, a raczej zdezorganizowane. No i jakiekolwiek jedzenie pojawiło się dopiero po 20:00

W niedzielę byliśmy na ślubie i weselu dobrego kolegi Tż. Ślub, jak i wesele, odbywały się w jednym miejscu, w hotelu. Sama ceremonia zaślubin trwała może 10 min., a młoda para wychodziła przy muzyce Stone Roses. Samo miejsce było ładne. Po zaślubinach staliśmy na dworze chyba z godzinę na zdjęciach U nas na pewno nie będzie ustawianych zdjęć na dworze!
Potem był obiad, przemowy, po czym stoły zostały wyniesione i pojawili się goście zaproszeni tylko na wieczorne przyjęcie. Bufet był baaardzo skromny. Rozumiem, że ludzie chcą przyoszczędzić, ale zimna pizza i frytki? Serio?
PM-ka wyglądała ładnie, ale miała sztuczne kwiaty. Dziwny obyczaj jak dla mnie
Nie chcę za bardzo marudzić, ale po prostu jestem chyba zbyt polska, żeby się przyzwyczaić do tutejszych zwyczajów weselnych

Cytat:

Ja chciałabym mieć długi welon, ale wydaje mi się trochę niepraktyczny. Może kupię drugi, krótszy na wesele.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-09-02 o 14:07
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:35   #4180
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczyny

Meduję się po weekeendzie weselnym (1 w środę, a kolejne w niedzielę).

Ogólnie, to utwierdzam się w przekonaniu, że angielskie wesela są po prostu kiepskie... Mało jedzenia, trzeba płacić za swój alkohol.
Poza tym, wczoraj już o 23:30 obsłluga wyprosiła gości z lokalu. W Polsce by coś takiego nie przeszło, a tu jest to normą.

W ogóle nie jestem pewna, czy w sobotę byłam na weselu Strasznie dziwnie było ono zorganizowane, a raczej zdezorganizowane. No i jakiekolwiek jedzenie pojawiło się dopiero po 20:00

W niedzielę byliśmy na ślubie i weselu dobrego kolegi Tż. Ślub, jak i wesele, odbywały się w jednym miejscu, w hotelu. Sama ceremonia zaślubin trwała może 10 min., a młoda para wychodziła przy muzyce Stone Roses. Samo miejsce było ładne. Po zaślubinach staliśmy na dworze chyba z godzinę na zdjęciach U nas na pewno nie będzie ustawianych zdjęć na dworze!
Potem był obiad, przemowy, po czym stoły zostały wyniesione i pojawili się goście zaproszeni tylko na wieczorne przyjęcie. Bufet był baaardzo skromny. Rozumiem, że ludzie chcą przyoszczędzić, ale zimna pizza i frytki? Serio?
PM-ka wyglądała ładnie, ale miała sztuczne kwiaty. Dziwny obyczaj jak dla mnie
Nie chcę za bardzo marudzić, ale po prostu jestem chyba zbyt polska, żeby się przyzwyczaić do tutejszych zwyczajów weselnych
mi angielskie wesela kojarza sie raczej z przyjeciem na ktorym sie tylo chodzi i gada.
A jak planujesz wasze wesele? Nie mam dobrej pamieci wiec nie wiem czy robisz w polsce czy w uk, ale jesli w uk to jak to organizujesz, po polsku czy angielsku?
Stary 2013-09-02, 13:45   #4181
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
mi angielskie wesela kojarza sie raczej z przyjeciem na ktorym sie tylo chodzi i gada.
A jak planujesz wasze wesele? Nie mam dobrej pamieci wiec nie wiem czy robisz w polsce czy w uk, ale jesli w uk to jak to organizujesz, po polsku czy angielsku?
Fakt, większość ludzi po prostu rozmawia, ale wczoraj parę osób też tańczyło, bo było sporo młodych ludzi No i ja Tż wyciągnęłam kilka razy, mimo że jest nietaneczny DJ jakieś dziwne kawałki puszczał.

My pobieramy się w Polsce, więc i wesele będzie bardziej polskie niż angielskie

Aaaa no i kolega Tż kazał mi łapać bukiet, ale nie złapałam.... Nieważne, bo kwiaty były sztuczne (tak powiedział Tż )
piją!

Stary 2013-09-02, 13:51   #4182
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
tu nie chodzi o "udzielanie dobrych rad", tylko o pewne ostrzezenie. Ja np lubie jak ktos mi cos doradzi, na co wczesniej nie zwracalam uwagi, albo upieralam sie przy swoim, a ostatecznie inne rozwiazanie jest lepsze.

Kazda z nas zorbi tak jak uwaza. Przeciez nie zabronie nikomu kupic inncyh obraczek To ma byc symbol naszej milosci i to nam sie ma podobac, wiadomo.

Paris ja poczułam trochę tak że nobilitujesz obrączki klasyczne że mają same zalety a inne są już nie fajne. Ale nie ważne grunt że się dogadałyśmy O wadach dobrze wiedzieć ale nie zawsze najlepszym wyborem jest ten bez wad ja może jestem nieprzyzwyczajona a może jakieś inne względy ale jakoś strasznie świecące mi się wydawały na mojej dłoni takie klasyczne obrączki takie nie wiem... wolę coś skromniejszego

Długie welony mi się bardzo podobają więc ja sobie wezmę na pewno taki do kościoła i na sesję a na sale na pewno zdejmę albo jakiś krótszy wygodniejszy

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:53   #4183
ana909
Erudycja

to super o ile podobaja mi sie angielskie domy. te okna i parapety, kominki w sypialniach... itp o tyle wesela są dla mnie kompletną nudą
Stary 2013-09-02, 13:56   #4184
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
teraz w skupie złoto jest po max 70zł, (wiem bo prowadzimy lombard)
musicie mieć dużo złota w takim razie :/
To strasznie mało! A przecież u jubilera złoto jest strasznie drogie... Nie orientujesz się czy dając u jublilera złoto w rozliczeniu przyjmują takie stawki jak napisałaś? No to się wkurzyłam...
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Konkretnie o MS Moda to nie, ale słyszałam dobre opinie o salonie Demi ogólnie.
Nie wiem jakie są ceny sukien, ale myśle że ok 3500, chyba że w promocji będą. Konkretne ceny będę znała w sobotę, więc napiszę relację
Mam nadzieję że trafię jakąś promocję, bo byłam i wiem że wyprzedają teraz obecną kolekcję. A ja chcę wypożyczyć więc już w ogóle 50% ceny
Cytat:
W tym momencie chciałabym suknię bez trenu, ale z dłuuugim welonem do kościoła, natomiast krótk iwelon na wesele. Moja cioteczna szwagierka miała długi welon i w kościele i na weselu i widziałam że strasznie jej przeszkadzał w trakcie zabawy.
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Welon koniecznie musi się ciągnąć, nie może być na ramionach - look Maryjny ani tym bardziej nie może być obszyty koronką przy twarzy. Totalnie to do mnie nie pasuje, wyglądam jak błogosławiona między niewiastami. Z racji, że an 99% będzie księżniczka bez trenu to chociaż to kościoła chcę mieć "ogon"
Maryjny look - you made my day!
btw - mam takie samo zdanie

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-09-02 o 13:58
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:56   #4185
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
to super o ile podobaja mi sie angielskie domy. te okna i parapety, kominki w sypialniach... itp o tyle wesela są dla mnie kompletną nudą
No niestety, ale muszę się zgodzić. Brakuje zabaw, prowadzenia imprezy (DJ po prostu puszcza muzykę i tyle...) i jest dużo czekania. Dużo czasu się traci, czekając na zdjęcia.
piją!

Stary 2013-09-02, 14:02   #4186
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
3 metrowy welon w Madonnie tiulowy (bo taki chcę mieć do kościoła) w pakiecie z welonem krótkim kosztuje 300 zł, to welon najprostszy bez żadnych zbędnych dodatków, jak to babka określiła "mgiełka"
pytałam też w innym warszawskim salonie Carmen i tam 2 welony (długi i krótki) kosztują 270zł

pytałam o 2 bo ten długio po mszy chcę ściągnąć i zastanawiam się czy tylko ozdobę jakąś wyedy we włosy wczepię bądź kwiatek czy założę krótszy welon (taki do łopatek)

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:05   #4187
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
3 metrowy welon w Madonnie tiulowy (bo taki chcę mieć do kościoła) w pakiecie z welonem krótkim kosztuje 300 zł, to welon najprostszy bez żadnych zbędnych dodatków, jak to babka określiła "mgiełka"
pytałam też w innym warszawskim salonie Carmen i tam 2 welony (długi i krótki) kosztują 270zł

pytałam o 2 bo ten długio po mszy chcę ściągnąć i zastanawiam się czy tylko ozdobę jakąś wyedy we włosy wczepię bądź kwiatek czy założę krótszy welon (taki do łopatek)
znalazłam na allegro coś takiego, ciekawe jaka jakość tego tiulu
http://allegro.pl/welon-slubny-kated...479008618.html
Stary 2013-09-02, 14:09   #4188
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
znalazłam na allegro coś takiego, ciekawe jaka jakość tego tiulu
http://allegro.pl/welon-slubny-kated...479008618.html
ten w madonnie jest jeszcze bardziej cienki minimalnie ale jednak i super wygląda do sukni z trenem
ja się boję takich rzeczy zamawiać na allegro 300 zł za 2 to jak dla mnie nie dużo, jeśli zdecyduję się na 2 a jeśli jeden długi to mniej wyjdzie

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-02 o 14:10
Stary 2013-09-02, 14:13   #4189
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Mowa o welonach. Wybiorę chyba jednak krótki welon, klasyczny bez udziwnień, bo sukienka jest z trenem i chyba mi wystarczy tych "długości"

Przewinął się temat obrączek. Od zawsze nie lubiłam żółtego złota, noszę tylko i wyłącznie srebro z małym "ale". Nie każde srebro mogę nosić (alergia na nikiel). Z kilkunastu srebrnych pierścionków mogę nosić tylko jeden, pod pozostałymi mam wysypkę i całe rozdrapane palce. Tak samo z łańcuszkami i kolczykami srebrnymi.
Po wielu rozmowach z jubilerami poinformowano mnie, że najbezpieczniejsze będzie dla mnie żółte złoto, bo ma najmniej niklu. Białe złoto ma niestety nawet do 15 % niklu więc od razu odpada.

Pierścionek mam z żółtego złota, obrączki też. Pierścionek mnie nie uczula, obrączka mam nadzieję, że też nie, bo wtedy nie będę mogła jej nosić. Chociaż nigdy nie lubiłam żółtego złota to sytuacja mnie zmusiła, ale teraz nawet przyznaję, że mi się podoba
Wiem, że dla niektórych obrączka z kamieniem to nie obrączka, ale moja ma 3 diamenciki, bo mi się taka podobała
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,3609
Jest przesąd, że nie można mierzyć przed ślubem w domu po zakupie. Ja już 2 razy mierzyłam u TŻ, bo sprawdzałam czy mi palce latem nie nabrzmiały, ale nawet przy 29 stopniach moja obrączka w rozmiarze 8 ma ciut luzu

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-09-02 o 14:20
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:17   #4190
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Mowa o welonach. Wybiorę chyba jednak krótki welon, klasyczny bez udziwnień, bo sukienka jest z trenem i chyba mi wystarczy tych "długości"

Pierścionek mam z żółtego złota, obrączki też. Pierścionek mnie nie uczula, obrączka mam nadzieję, że też nie, bo wtedy nie będę mogła jej nosić. Chociaż nigdy nie lubiłam żółtego złota to sytuacja mnie zmusiła, ale teraz nawet przyznaję, że mi się podoba
Mam tak samo jeśli o welon chodzi! Suknia z trenem i tylko i wyłącznie krótki welon wchodzi w grę.. W sumie to wcale nie chciałam welonu, ale jakoś się przekonałam.

Co do obrączek - lubię żółte złoto i bardzo mi sie podoba, dlatego nawet nie brałam pod uwagę innych obrączek jak te z żółtego złota

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:25   #4191
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Co do obrączek - lubię żółte złoto i bardzo mi sie podoba, dlatego nawet nie brałam pod uwagę innych obrączek jak te z żółtego złota
To zupełnie tak jak ja nie podoba mi się białe złoto bo dla mnie wygląda jak srebro, a srebrną obrączkę to ja teraz noszę
Stary 2013-09-02, 14:28   #4192
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Ja będę mieć długi, ciągnący się. Tylko do kościoła. Na sali zdejmę i będę już bez. Do rzucania kupię zwykły welon z allegro za 20 zł, bo ten chcę użyć do sesji.
A mi sie "na Maryjke" podoba - tego okreslenia uzyla Pani w salonie Madonna w Lodzi
Mojej mamie sie nie podoba, no ale coz..zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
Stary 2013-09-02, 14:34   #4193
KasiaK_080290
Zadomowienie

a co do obrączek to będziemy mieć prawdopodobnie takie:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,173
(monikkad ma takie)

TŻ chciał całe z białego złota, on żółtego nie toleruje, jeśli nosi coś to tylko srebrne,
ja chciałam łączone (również nie noszę "typowo" złotej biżuterii) więc wypracowaliśmy kompromis,

podobają się nam obojgu i uważam, że jest to dosyć klasyczny model mimo tego, że nie są całe z żółtego złota

7.06.2014
Stary 2013-09-02, 14:47   #4194
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A mi sie "na Maryjke" podoba - tego okreslenia uzyla Pani w salonie Madonna w Lodzi
Mojej mamie sie nie podoba, no ale coz..zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
Wiadomo, kwestia gustu U nas i ja i mama jesteśmy jednogłośnie przeciw. Zwłaszcza że ja początkowo absolutnie nie chciałam welonu - ale wtedy koniecznie suknia z trenem. Z racji, że księżniczka plus tren nie zawsze pasuje (a w tej o której ja myślę nie pasuje praktycznie wcale, mimo, że mogliby mi uszyć tą wersję z trenem), postawiłam na welon. Przymierzyłam jeden długi i wiedziałam już wtedy że albo taki, albo żaden. I zgodzę się z tym, że nie każdy welon pasuje danej dziewczynie.
Stary 2013-09-02, 14:48   #4195
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
ten w madonnie jest jeszcze bardziej cienki minimalnie ale jednak i super wygląda do sukni z trenem
ja się boję takich rzeczy zamawiać na allegro 300 zł za 2 to jak dla mnie nie dużo, jeśli zdecyduję się na 2 a jeśli jeden długi to mniej wyjdzie
mierzyłam właśnie tą mgiełkę w madonnie, tak cudownie w niej wyglądałam póki tego nie zobaczyłam, to byłam pewna, że chcę krótki welon. ale ta suknia w której wtedy byłam miała jednowarstwowy tren z muślinu, do tego ta długa mgiełka cudownie! ja najchętniej kupiłabym ten długi welon i miała go w kościele, na zabawę założyła ozdobę do włosów, a do rzucania na oczepinach kupiła jakąś taniochę z allegro.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:56   #4196
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
To strasznie mało! A przecież u jubilera złoto jest strasznie drogie... Nie orientujesz się czy dając u jublilera złoto w rozliczeniu przyjmują takie stawki jak napisałaś? No to się wkurzyłam...
właśnie o tej wymianie u jubilera nic nie wiem, myśleliśmy, ze damy swoje złoto żeby nam przetopili, ale nie wiem czy jest sens bo za robociznę też będą chcieli niemało...
ale jubiler też jak skupuje to po tyle mniej więcej, a sprzedaje po ponad 200zł/g u nas używane jest po 130zł

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
śliczne obrączki

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
To zupełnie tak jak ja nie podoba mi się białe złoto bo dla mnie wygląda jak srebro, a srebrną obrączkę to ja teraz noszę
też mi na srebro wygląda wtedy

jeśli TŻ podarował mi pierścionek zaręczynowy z białego złota zabiłabym go

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
a co do obrączek to będziemy mieć prawdopodobnie takie:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,173
(monikkad ma takie)

TŻ chciał całe z białego złota, on żółtego nie toleruje, jeśli nosi coś to tylko srebrne,
ja chciałam łączone (również nie noszę "typowo" złotej biżuterii) więc wypracowaliśmy kompromis,

podobają się nam obojgu i uważam, że jest to dosyć klasyczny model mimo tego, że nie są całe z żółtego złota
też bardzo ładne, nie są takie wydziwiaste

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:57   #4197
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

Suknie MS Moda są naszej polskiej firmy, powiem, że widziałam je na żywo i wyglądają ładnie, dobrze wykonane.
Polskie firmy (Agnes, White Lady, Ms Moda itp.) mają to do siebie, że przykładowo płacisz za sukienkę 3000zł i wiesz, że jest dobrze wykonana, z dobrych gatunkowo materiałów i za taką samą sukienke z firm zagranicznych płącisz w przedziale 4000-6000 bo duże koszta pokrywa się za ściąganie z sukienek z zzagranicy plus marża na zarobek, dlatego ceny sukienek są kosmiczne.

W przypadku MS MODA możesz dobrowolnie modyfikować zakupioną przez siebie sukienkę i powinni to wykonać (w miarę możliwości) nie trzymają się sztywnych regół jak w przypadku znanych firm, dlatego masz możliwość kupna wymarzonej sukienki z Twoimi wymaganiami.
Dlatego warto kupić jak znajdziesz swój model.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:01   #4198
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
mierzyłam właśnie tą mgiełkę w madonnie, tak cudownie w niej wyglądałam póki tego nie zobaczyłam, to byłam pewna, że chcę krótki welon. ale ta suknia w której wtedy byłam miała jednowarstwowy tren z muślinu, do tego ta długa mgiełka cudownie! ja najchętniej kupiłabym ten długi welon i miała go w kościele, na zabawę założyła ozdobę do włosów, a do rzucania na oczepinach kupiła jakąś taniochę z allegro.
chce identycznie, tylko kieca bez trenu i bede rzucac bukietem
Stary 2013-09-02, 15:01   #4199
Izabela92
Raczkowanie

exist_ Na Maryjkę - błogosławiona między niewiastami
Jak Ty coś napiszesz to spadam z krzesła uwielbiam Cię!

Magdalenka, jak masz luz w rozmiarze 8 to szacun! ja mam rozmiar 12, a wydaje mi się że mam szczupłe palce.

Ja raczej nie założę welonu za to będę miała długi tren.
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:06   #4200
martucha0205
Rozeznanie

rok temu bylam na polskim weselu ale w irlandi dla mnie to byla tragedia ceremonia ladna swietne dekoracje natomiast samo wesele no takie sobie bo na stolach bylo pelno przez caly czas ale zaczelo sie o 16 i o 1 w nocy musielismy juz isc nie bylo ani poprawin no i muzykabyla puszczana z plyt raczej nie wygladalo to jak wesele tylko przyjecie urodzinowe

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości