|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Waniliowa nie, jestem u rodzinki na studenckich wakacjach
dzwonilam do salonu, maja tak duzo odbiorow na ten rok jeszcze ze dopiero na 30wrzesnia sie umowilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
A słyszałaś jakąś opinie o MS Moda? Też już bym chciała zamówić ale jeszcze nie poczułam że to TA
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
tu nie chodzi o "udzielanie dobrych rad", tylko o pewne ostrzezenie. Ja np lubie jak ktos mi cos doradzi, na co wczesniej nie zwracalam uwagi, albo upieralam sie przy swoim, a ostatecznie inne rozwiazanie jest lepsze.
Kazda z nas zorbi tak jak uwaza. Przeciez nie zabronie nikomu kupic inncyh obraczek To ma byc symbol naszej milosci i to nam sie ma podobac, wiadomo. A ja bym sie chciala Was poradzic co sadzicie o takich bardzo dlugich, ciagnacych sie welonach? Mi sie takie podobaja, ale nie wiem czy pasuja i ile mniej wiecej kosztuja. Sa tez piekne na sesje, takze juz sama nie wiem.... Jakie Wy bedziecie miec? I jaki na Weselu? czy juz w ogole sciagacie? |
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzcie dla wielbicielek Very Wang http://rutkoblog.pl/wedding-session-...e-charleneroy/
Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-09-02 o 13:06 |
|
|
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
ja nie chce dlugiego welonu nie podobaja mi sie chcialamtaki zwyczajny obszyty koronka wpiety w koka
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Welon koniecznie musi się ciągnąć, nie może być na ramionach - look Maryjny ani tym bardziej nie może być obszyty koronką przy twarzy. Totalnie to do mnie nie pasuje, wyglądam jak błogosławiona między niewiastami. Z racji, że an 99% będzie księżniczka bez trenu to chociaż to kościoła chcę mieć "ogon" ![]() Poza tym nie podoba mi się układanie welonu w sposób zakrywający ramiona.
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
A ja raz chcę długi welon,a raz nie
![]() Na wesele wybrałam normalny, na zakończeniu ma kilka kryształków. Do rzucania kupię jakąś taniochę :P Za długim przemawia efekt,a minusy to koszt. 4-5 stów za welon, który będę miała na sobie godzinę ... chyba mnie nie stać |
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nad welonem się jeszcze nie zastanawiałam, ale myślę, że raczej krótki będę mieć ![]() Teraz oglądam winietki, podobają mi się takie w kształcie krzesełek
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Dziewczyny
![]() Meduję się po weekeendzie weselnym (1 w sobotę, a kolejne w niedzielę). Ogólnie, to utwierdzam się w przekonaniu, że angielskie wesela są po prostu kiepskie... Mało jedzenia, trzeba płacić za swój alkohol. Poza tym, wczoraj już o 23:30 obsłluga wyprosiła gości z lokalu. W Polsce by coś takiego nie przeszło, a tu jest to normą. W ogóle nie jestem pewna, czy w sobotę byłam na weselu Strasznie dziwnie było ono zorganizowane, a raczej zdezorganizowane. No i jakiekolwiek jedzenie pojawiło się dopiero po 20:00 ![]() W niedzielę byliśmy na ślubie i weselu dobrego kolegi Tż. Ślub, jak i wesele, odbywały się w jednym miejscu, w hotelu. Sama ceremonia zaślubin trwała może 10 min., a młoda para wychodziła przy muzyce Stone Roses. Samo miejsce było ładne. Po zaślubinach staliśmy na dworze chyba z godzinę na zdjęciach U nas na pewno nie będzie ustawianych zdjęć na dworze! Potem był obiad, przemowy, po czym stoły zostały wyniesione i pojawili się goście zaproszeni tylko na wieczorne przyjęcie. Bufet był baaardzo skromny. Rozumiem, że ludzie chcą przyoszczędzić, ale zimna pizza i frytki? Serio? PM-ka wyglądała ładnie, ale miała sztuczne kwiaty. Dziwny obyczaj jak dla mnie ![]() Nie chcę za bardzo marudzić, ale po prostu jestem chyba zbyt polska, żeby się przyzwyczaić do tutejszych zwyczajów weselnych Cytat:
Ja chciałabym mieć długi welon, ale wydaje mi się trochę niepraktyczny. Może kupię drugi, krótszy na wesele.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-09-02 o 14:07 |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
A jak planujesz wasze wesele? Nie mam dobrej pamieci wiec nie wiem czy robisz w polsce czy w uk, ale jesli w uk to jak to organizujesz, po polsku czy angielsku?
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja Tż wyciągnęłam kilka razy, mimo że jest nietaneczny My pobieramy się w Polsce, więc i wesele będzie bardziej polskie niż angielskie Aaaa no i kolega Tż kazał mi łapać bukiet, ale nie złapałam.... Nieważne, bo kwiaty były sztuczne (tak powiedział Tż
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wadach dobrze wiedzieć ale nie zawsze najlepszym wyborem jest ten bez wad ja może jestem nieprzyzwyczajona a może jakieś inne względy ale jakoś strasznie świecące mi się wydawały na mojej dłoni takie klasyczne obrączki takie nie wiem... wolę coś skromniejszego![]() Długie welony mi się bardzo podobają więc ja sobie wezmę na pewno taki do kościoła i na sesję a na sale na pewno zdejmę albo jakiś krótszy wygodniejszy |
|
|
|
|
#4183 |
|
Erudycja
|
to super
o ile podobaja mi sie angielskie domy. te okna i parapety, kominki w sypialniach... itp o tyle wesela są dla mnie kompletną nudą
|
#4184 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jakie są ceny sukien, ale myśle że ok 3500, chyba że w promocji będą. Konkretne ceny będę znała w sobotę, więc napiszę relację ![]() Mam nadzieję że trafię jakąś promocję, bo byłam i wiem że wyprzedają teraz obecną kolekcję. A ja chcę wypożyczyć więc już w ogóle 50% ceny Cytat:
Cytat:
![]() btw - mam takie samo zdanie
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-02 o 13:58 |
||||
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, ale muszę się zgodzić. Brakuje zabaw, prowadzenia imprezy (DJ po prostu puszcza muzykę i tyle...) i jest dużo czekania. Dużo czasu się traci, czekając na zdjęcia.
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytałam też w innym warszawskim salonie Carmen i tam 2 welony (długi i krótki) kosztują 270zł pytałam o 2 bo ten długio po mszy chcę ściągnąć i zastanawiam się czy tylko ozdobę jakąś wyedy we włosy wczepię bądź kwiatek czy założę krótszy welon (taki do łopatek)
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/welon-slubny-kated...479008618.html
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się boję takich rzeczy zamawiać na allegro 300 zł za 2 to jak dla mnie nie dużo, jeśli zdecyduję się na 2 a jeśli jeden długi to mniej wyjdzie
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-09-02 o 14:10 |
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Mowa o welonach. Wybiorę chyba jednak krótki welon, klasyczny bez udziwnień, bo sukienka jest z trenem i chyba mi wystarczy tych "długości"
![]() Przewinął się temat obrączek. Od zawsze nie lubiłam żółtego złota, noszę tylko i wyłącznie srebro z małym "ale". Nie każde srebro mogę nosić (alergia na nikiel). Z kilkunastu srebrnych pierścionków mogę nosić tylko jeden, pod pozostałymi mam wysypkę i całe rozdrapane palce. Tak samo z łańcuszkami i kolczykami srebrnymi. Po wielu rozmowach z jubilerami poinformowano mnie, że najbezpieczniejsze będzie dla mnie żółte złoto, bo ma najmniej niklu. Białe złoto ma niestety nawet do 15 % niklu więc od razu odpada. Pierścionek mam z żółtego złota, obrączki też. Pierścionek mnie nie uczula, obrączka mam nadzieję, że też nie, bo wtedy nie będę mogła jej nosić. Chociaż nigdy nie lubiłam żółtego złota to sytuacja mnie zmusiła, ale teraz nawet przyznaję, że mi się podoba ![]() Wiem, że dla niektórych obrączka z kamieniem to nie obrączka, ale moja ma 3 diamenciki, bo mi się taka podobała ![]() http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,3609 Jest przesąd, że nie można mierzyć przed ślubem w domu po zakupie. Ja już 2 razy mierzyłam u TŻ, bo sprawdzałam czy mi palce latem nie nabrzmiały, ale nawet przy 29 stopniach moja obrączka w rozmiarze 8 ma ciut luzu
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-09-02 o 14:20 |
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obrączek - lubię żółte złoto i bardzo mi sie podoba, dlatego nawet nie brałam pod uwagę innych obrączek jak te z żółtego złota
|
|
#4191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej mamie sie nie podoba, no ale coz..zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
a co do obrączek to będziemy mieć prawdopodobnie takie:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,173 (monikkad ma takie TŻ chciał całe z białego złota, on żółtego nie toleruje, jeśli nosi coś to tylko srebrne, ja chciałam łączone (również nie noszę "typowo" złotej biżuterii) więc wypracowaliśmy kompromis, podobają się nam obojgu i uważam, że jest to dosyć klasyczny model mimo tego, że nie są całe z żółtego złota
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas i ja i mama jesteśmy jednogłośnie przeciw. Zwłaszcza że ja początkowo absolutnie nie chciałam welonu - ale wtedy koniecznie suknia z trenem. Z racji, że księżniczka plus tren nie zawsze pasuje (a w tej o której ja myślę nie pasuje praktycznie wcale, mimo, że mogliby mi uszyć tą wersję z trenem), postawiłam na welon. Przymierzyłam jeden długi i wiedziałam już wtedy że albo taki, albo żaden. I zgodzę się z tym, że nie każdy welon pasuje danej dziewczynie.
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jubiler też jak skupuje to po tyle mniej więcej, a sprzedaje po ponad 200zł/g u nas używane jest po 130zł---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
jeśli TŻ podarował mi pierścionek zaręczynowy z białego złota zabiłabym go ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|
#4197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polskie firmy (Agnes, White Lady, Ms Moda itp.) mają to do siebie, że przykładowo płacisz za sukienkę 3000zł i wiesz, że jest dobrze wykonana, z dobrych gatunkowo materiałów i za taką samą sukienke z firm zagranicznych płącisz w przedziale 4000-6000 bo duże koszta pokrywa się za ściąganie z sukienek z zzagranicy plus marża na zarobek, dlatego ceny sukienek są kosmiczne. W przypadku MS MODA możesz dobrowolnie modyfikować zakupioną przez siebie sukienkę i powinni to wykonać (w miarę możliwości) nie trzymają się sztywnych regół jak w przypadku znanych firm, dlatego masz możliwość kupna wymarzonej sukienki z Twoimi wymaganiami. Dlatego warto kupić jak znajdziesz swój model. |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
exist_ Na Maryjkę - błogosławiona między niewiastami
![]() Jak Ty coś napiszesz to spadam z krzesła uwielbiam Cię!Magdalenka, jak masz luz w rozmiarze 8 to szacun! ja mam rozmiar 12, a wydaje mi się że mam szczupłe palce. Ja raczej nie założę welonu za to będę miała długi tren.
|
|
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
|
rok temu bylam na polskim weselu ale w irlandi dla mnie to byla tragedia ceremonia ladna swietne dekoracje natomiast samo wesele no takie sobie bo na stolach bylo pelno przez caly czas ale zaczelo sie o 16 i o 1 w nocy musielismy juz isc nie bylo ani poprawin no i muzykabyla puszczana z plyt raczej nie wygladalo to jak wesele tylko przyjecie urodzinowe
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

ale jeszcze nie poczułam że to TA
dla wielbicielek Very Wang 

Strasznie dziwnie było ono zorganizowane, a raczej zdezorganizowane. No i jakiekolwiek jedzenie pojawiło się dopiero po 20:00