|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brzuszek bardzo ładny - same szczuplutkie mamusie ![]() Łał ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękny brzuchol!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
Mona - zmień u mnie proszę termin wizyty z 5.09. na 4.09. godz. 10.
Bo jednak zdecydowałam się na drugiego lekarza. Dziewczyny, trzymam kciuki żeby upławy okazały się niczym poważnym.
#3395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie juz spokój, dobrze, ze juz wszystko załatwione i czekam tylko na lot do Polski, bo chce juz zobaczyc mojego dzidziusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny od 2 dni to mam tak mokro tam, że aż mnie to wkurza, mam nadzieję, że to normalne mieć zwiększoną ilość śluzu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po tej wizycie w czwartek bardzo się uspokoiłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więcej jak więcej ale mi wczoraj podczas kąpieli wyleciał taki długi,gruby, jak płodny ciągnący ale w kolorze białym aż się przeraziłam bo było tego dużo ![]() dobrze, że dziś ta wizyta bo dalej mnie kłuje w prawym boku, wczoraj aż się poryczałam...
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
uff no to dobrze
gin na pewno wyjaśni co się dzieje |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |||
Zakorzenienie
|
Wyspać się przy Was nie można, bo tyle nadrabiania z rana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluje brzuszków szczuplaczki ![]() Trzymam kciuki za wszystkie mamy z plamieniami ![]() ![]() Ja też mam plamienia i czasami jestem załamana, a czasami myślę, że wszystko jest w porządku. Boję się jak cholera iść do lekarza w środę :-( Nie chcę iść na IP, żeby mnie tam zostawili, poza tym myślę, że jeśli ma być dobrze, to będzie. Wiem jak plamiące dziewczyny się boją. Wiem co czujecie i ściskam mocno. Będzie dobrze ![]()
![]() |
#3401 |
Zadomowienie
|
Tak, w ramach ciekawostki Wam powiem - wczoraj spotkałam się ze znajomą, która ma 9 m-czną córkę.
Z racji tego że mieszka sama na ogromnym ranczo na wsi, całą ciążę żyła aktywnie, nosiła, przestawiała, jeździła konno ![]() ![]() Urodziła zdrową córkę, która teraz jest uroczym bobasem. A i dostałam cały wór ciążowych ubrań ![]()
#3402 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! przyłączam się do Was jako mama marcowa (gdzieś tak coś koło). Chyba będę najdziwniejszą mamą - w sumie to nie wiadomo kiedy moja Fasola się pojawi (mam już 3 różne wersje). Ogólnie - wg wyliczeń po połowie marca. W piątek byłam na usg genetycznym.Bałam się, że już nieco późnawo bo musiałam czekać na męża (ach te delegacje) - przecież bez głównego widza filmu nie wolno odtwarzać. Byłam to dobre słowo - okazało się, że Fasola za mała jest i muszę czekać jeszcze tydzień. Stuka mi już 2 semestr i.... w ogóle się nie cieszę. Tak mnie na pierwszej wizycie ginekolog nastroił, że 30% ciąż kończy się poronieniem, że dopóki nie obfotografują mi jeszcze raz Fasoli to chyba nic się nie zmieni.
Moja Fasolka też chyba nie czyta tych mądrych książek o ciąży - jeszcze wczoraj przytulałam się z WC po śniadanku ![]() Czy któraś z Was też cierpi nagle na chorobę lokomocyjną? Ja jestem w stanie znieść tylko pociąg i tramwaj ![]() A co do Waszych brzuszków - mój wygląda jak w 5/6 miesiącu. Jak tak dalej pójdzie to na koniec będę w kocu dziurę robiła i nosiła jak ponczo... Pozdrawiam Was wszystkie i nieśmiało liczę, że mnie przyjmiecie do swojego grona... |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak jadę dłużej niż 30 minut samochodem, to mi się robi nie dobrze ![]() Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tylko na statku się źle czułam, w samochodzie raczej nie miałam nigdy problemów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |||||||
Zakorzenienie
|
witajcie po weekendzie Kobietki!
Cytat:
może wieczorkiem i ja mój 12tc wrzucę. popatrzyłam na zdjęcia i mój do tej pory wydawał mi się gigantyczny (szczególnie wieczorem), ale teraz dochodzę do wniosku, że to moja psychika mi wkręca ![]() Cytat:
![]() jeny.... to jest tragedia! mi też już 8 tygodni z tą "przyjemnościa" mija! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze Brzuchatka- witaj i się zadomawiaj.
Jestem po wizycie. Teraz opowiem Wam wszystko, co mnie doprowadziło do stanu, w jakim jestem. Chyba głównie psychicznie, ale fizycznie niestety też nie jest za różowo. NA szczęście z Maleństwiem ok- nie widać tylko, czy to ON czy ONA- w sumie nieważne. Pracuję jako Assistenzaerztin w jednej z Klinik w okolicach Dortmundu. Jak wiecie- tutaj na potęgę brakuje lekarzy i ściągają, głównie młodych ludzi, do pracy. Wszystko było ok, dopóki nie zaszłam w ciążę- jak by nie było, z moim 1,5 rocznym doświadczeniem byłam najbardziej doświadczona na oddziale (nie licząc tzw Oberarztów i szefa). Według praca niemieckiego nie mogę w okresie ciąży robić rzeczy, które mi szkodzą- pobierać krwi, mieć kontaktu z zarazkami, płynami ustrojowymi, pchać wózków z pacjentami itd. Nowe miejsce pracy miał zorganizować szef, żeby było zgodne z wszystkimi wytycznymi. W teorii... W praktyce- Szef sie nie zainteresował NICZYM; w dalszym ciągu praca od 7:30 do 16:30, często z nadgodzinami. U moich pacjentów- jeśli nie znalazłam zastępstwa- musiałam sama pobierac krew, kłuć, pchać wózki z ludkami na badania. To wszystko z moją rwą kulszową. Od ambulansu trzymałam się z daleka- doszły mi za to badania na całej stacji- dziennie ekstra 5,6 uSG, opisywanie holterów itd. To wszystko do zeszłego tygodnia- w piatek poszłam do szefa, żeby mu powiedzieć, że dziś mam badania. A on- z niezadowolona mina spytał tylko, czy nie mogłam sobie dalej znaleźć lekarza... Ja w słup i powiedziałam, że będę przecież rodzic we Frankfurcie i o tym rozmawialiśmy. I, że aktualnie to tam pracuje mój mąż i tez o tym wie.On przewrócił oczami i już nic nie powiedział. Poszłam potem do jego przełozonego w szpitalu i poinformowałam, że nie daje rady tak pracować- ten na całe szczęście mnie zrozumiał i powiedział, żebym nie miała wyrzutów sumienia i szła na zwolnienie, bo teraz Maleństwo, mój mąż i ja jesteśmy najważniejsi. Dziś wizyta: z małym ok, moje ciśnienie 173/85 pierwszy i 145/85 za drugim razem. Na wadze ubyło 100 gram. Mam prowadzić dzienniczek ciśnienia, żeby zobaczyć, czy na tygodniowym zwolnieniu będzie lepiej i w poniedziałek mam rozmowę. Mam przemyśleć, czy chce iśc na tzw Beschaeftigungsverbot-czyli zakaz pracy w ciąży. Ja już wiem, że chcę i w pn odbiorę dokumenty. Martwi mnie tylko to ciśnienie- nawet z nerwów nie powinno skakać do 170 !!!
#3408 |
Raczkowanie
|
hej
![]() może dobrym pomysłem będzie to, żeby przy okazji tworzenia kolejnego wątku nie "usuwać" ciężarówek, które się nie udzielają, tylko zrobić osobną listę aktywnie udzielających się mamuś? nie każdy ma czas codziennie wchodzić na wizaż i się udzielać, pewnie wiele z nas tylko podczytują wątek, a myślę że niejednej zrobiłoby się przykro gdyby została usunięta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Mam chwilkę, bo Bąbel śpi ![]() Ja dzisiaj wreszcie po wizycie...u lekarza ogólnego... Przedziwnie to tutaj wygląda.Ogólny dał mi skierowanie na usg (jutro ![]() Cytat:
No i niby ciąża nie choroba, ale zwolnić trzeba... Co do bólów migrenowych, mi się parę na poczatku zdarzyło... Ale ja tak reaguję na zmiany hormonalne, może masz podobnie? Cytat:
i jak dzisiaj? Cytat:
![]() No i faktycznie intensywny czas miałaś. I macie w Norwegii w ogóle jedno usg na całą ciążę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też dziwinie, bo cykle nieregularne jeszcze po karmieniu... OM miałam 4.06 ale najprawdopodobniej to 10/11tc A chorobę lokomocyjną w dziecińśtwie miałam straszną, teraz złagodniało (ale autobusów unikam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
hej
dziewczyny z uplawami trzymma kciuki..jak macie wątpliwości jedzcie na IP , nie przejmujcie się pracą u mnie ok, plamienia zniknely ale ordynator mowil ze na pewno jeszcze beda, bo bedzie tam się oczyszczać ten pęcherzyk z krwią ogolnei słabo sie czuje, głowa boli, mdli mnie, nie wiem może przez te leki które biore ....i mialam koszmar w nocy ze krwawilam i poronilam..głupie sny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Śliczny ciążowy brzuchol ![]() Cytat:
![]() Oooo także śliczny brzuszek ciążowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do listy w kolejnym wątku (jak do niego dojdziemy) to Ja jestem za tym by ją zaktualizować i wrzucić do zaginionych mam dziewczyny, które napisały coś raz lub dwa i później nic. Jak wrócą będzie je można przywrócić na listę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
nadzwyczajna nie mysl o przeszlosci, o tym ze krotko jestescie ze soba-to neiwazne. Ja z moim mężem tez nie ejstem jakos długo a juz drugie dziecko w drodze,też bylam kobietą po przejscich i to doslownie bo po rozwodzie ..a moj maz jest dla mnie prezentem od losu i mimo ze sie klocimy to wiem, ze zawsze bedziemy razem bo moj mąz okazuje mi tyle milosci, ciepla i wogole pozytywnych uczuc ze nigdy nei myslalam ze coś takiego mnie spotka .
tak więc ciesz się fajnym facetem , kolezankami sie nie przejmuj a humory to hormony ciązowe .dasz rade. |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do ciuchów to zazdroszczę, strasznie cięzko znaleźć teraz jakieś fajne, niedrogie ubrania ciązowe. Ja mam te jedne dzinsy, myślę nad kupnem jeszcze jednych i planuję kupić z 5 topów i nosić je pod coś co albo mój brzuch zmieści albo coś niezapiętego, np koszulę ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale skoro dzieć był za mały na genetycznie to chyba jeszcze pewni Ci ze 2 tygodnie zostały do II trymestru, prawda? ![]() ![]() Co do podróżowania, to mnie na samym początku trochę mdliło w aucie, ale to tyle. Bardzo tego współczuję. I ginekologa masz bardzo taktownego ![]() Ach, i tez na każdym USG wychodzi mi inna data porodu. ![]() Trisdom Cholera, to miałaś straszne warunku i do tego ludzi bez rozumu. Bardzo dobrze, że teraz będziesz miała trochę spokoju. We Frankfurcie idziesz od razu do pracy czy odpoczywasz należycie? Z ciśnieniem na razie tlyko masz sama się kontrolować, tak? I najwazniejsze - gratuluję udanej jednak wizyty! ![]() Cytat:
Poza tym może jest szansa, że z czasem poczujesz się lepiej i będziesz częściej do nas zaglądać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Faktycznie uciekaj na zwolnienie, oni nie mają oporów to czemu Ty masz mieć? Tragiczni są tacy pracodawcy ![]() Cytat:
![]() Ale ponoć sny to nasze ukryte emocje więc pewnie przez to że się wystraszyłaś tak Ci się śniło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Raczkowanie
|
OM - 5.06. Początkowo Fasolka miała być 17.03, teraz wg tych obliczeń pod koniec 14 t.c. miało być usg genetyczne, ale okazało się, że me Dziecię coś za małe jest więc lekarz stwierdził, że chyba jednak nie. W przyszły poniedziałek idziemy się dokładnie mierzyć i liczyć. Ja miałam nieregularne cykle (nawet do prawie 40 dni) więc wszystko mogło się zdarzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Też nie często piszę, bo czasem nie wiem za co się złapać ![]() Nie będę rozpisywać się o każdej z osobna, więc w telegraficznym skrócie: 1. Ogromnie gratuluję udanych wizyt, cieszę się, że wasze fasolki są zdrowe, silne i wierzgają swoimi pytkami ![]() 2. Macie cudowne brzuszki! Ja jestem w 8 tygodniu, wydaje mi się, że tez mam już niewielki brzuszek-przynajmniej w spodnie się już nie mieszczę, niedługo też zamieszczę swój bebzonik - będziecie miały okazję same ocenić ![]() 3. Dziewczyny z krwawieniami bądź plamieniami: Trzymam za was kciuki, w miarę możliwości odpoczywajcie i dbajcie o swoje fasoleczki! Mam nadzieję, że wszystko skończy się u was pomyślnie! ![]() A teraz czas na przemyślenia, tak was czytam i bardzo wam zazdroszczę, że macie swoich TŻów przy sobie... W stanie, w którym obecnie jesteśmy dobrze mieć kogoś bardzo bliskiego. Nie mówię o zachciankach albo innych naszych "wybrykach" ale czasem zwykłe wsparcie, przytulenie stawia na nogi. Ja niestety muszę czekać do połowy października na wsparcie, do tego czasu zostaje sama na placu boju:/ niby mam rodziców w razie "W" ale wiecie dobrze, że to nie to samo. Reasumując, macie różnych mężów, jedni się bardziej przejmują waszym stanem, inni trochę mniej, lecz cieszcie się, że ich macie. Starajcie się być dla siebie wsparciem, dużo rozmawiać i się wzajemnie wspierać. To chyba nie jest tak, że teraz mężowie muszą skakać naokoło nas, oni też potrzebują naszej miłości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Raczkowanie
|
Niutka25 - trzymaj się Dziewczyno! Nie jesteś taka sama! Masz przecież młodszą Latorośl a w kupie raźniej. Pewnie, że to nie to samo co Małż.
Skakać Ci nasi panowie wokół nas nie muszą, ale powiem szczerze, że jako pomoc na stan psychiczny się przydają. Mój niestety niezbyt wziął sobie do serca mój wstręt do gotowania (mięso, przyprawy - bleee) więc przez niemal 2 miesiące żywiłam się makaronem z owocami lub twarogiem i kanapkami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie ciuchów ciążowych, mam parę rzeczy z peirwszej ciąży - i powiem Wam, że najbardziej mi się sprawdzały po prostu trochę luźniejsze sukienki takie bez zwężeń w pasie. Miałam jedne spodnie ciążowe, ale nei przepadałam za nimi, spadały z tyłka
![]() Kurtkę upolowałam na allegro ![]() ![]() Aha, i takie pytanie, pijecie kawę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Raczkowanie
|
W pierwszej ciąży piłam jedną kawę dziennie. Ogólnie uwielbiam kawę, najlepiej sypaną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale piję czarną herbatę prawie codziennie, ale nie czuję by mi się ciśnienie dźwigało. Całe życie miałam niskie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.