Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 12:47   #3991
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Kabriela, mam tę książkę Talko i jest genialna! Polecam każdemu
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:49   #3992
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami!
Babyshower udane wpadło troche ciuszków, pościeli, kocyków, kosmetyki dla mnie i inne pierdółki I pampersy
Super że impreza się udała, jak będziesz miała chwilkę to wrzuć nam zdjęcia co by się prezentami pochwalić

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Mówię di piotrka ustaw sue di zdjęcia a in staje jakby CK reklamowal:-D
No no no, jaki mały przystojniak

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Alemnie tu dawno nie było!
Najpierw wakacje, później brak neta i jakoś tak się uzbierało
Ale z Marcelkiem czujemy się dobrze

Zaczynamy 32 tydzien

No i dziś wizyta jestem ciekawa ile mały waży

Ile ważyly wasze dzidziusie w tym tygodniu?

Wieczorem postaram się wszystko nadrobić, miłego dnia
Za tydzień
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:50   #3993
Kabriela
Zadomowienie

.........."Dwie godziny i pudełko zbitych bombek później byłem już znacznie mądrzejszy. Wiedziałem na przykład, że te bombki, które uważałem za nietłukące, wcale takie nie były. To prawda, ja nie potrafiłem ich stłuc. Ale przecież nie próbowałem po nich skakać ani rzucać nimi o ścianę."................O calałe bombki wisiały gdzieś pod sufitem, za to dolne gałęzie były prawie łyse. Dałbym głowę, że jeszcze kilka minut temu wisiało na nich dużo cukierków, które umieściliśmy tam, uznając, że się nie zbiją. I rzeczywiście- po prostu zniknęły....."
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:50   #3994
asieq85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Trochę mnie to przeraża Wolałabym to sobie sama zrobić
też mnie to przerażało ale nie jest źle. dosłownie 2 sekundy i po sprawie
asieq85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:53   #3995
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
..........."- Skąd ja Ci wezmę Mikołaja?- syknąłem scenicznym szeptem, kiedy dzieci oddaliły się demonstracyjnie, pokazując, że są grzeczne.
- Zadzwonisz i zamówisz- wytłumaczyła Monika.
- Chyba żartujesz- jęknąłem.- Mikołaje na Wigilię są już dawno poumawiani. Mogą przyjść w drugi dzień Świąt.
- No to sam się przebierzesz- machnęła ręką moja zdroworozsądkowa żona. - Poradzimy sobie.
- Poradzimy sobie- powtarzałem w duchu, wertując przepisy kucharskie. Cóż, gotuję całkiem nieźle, ale raczej nie po polsku. W jaki sposób zrobić pierogi, skoro każdy przepis był inny? A jeśli już ciasto na pierogi wydawało się zaporą nie do przejścia, to co wspominać o makowcu?
- Pierogi zostawimy na później- zasugerowała Monika.- Zajmij się piernikami. One muszą skruszeć do Świąt.
Ba, pisma dla rodziców pełne są zdjęć roześmianej rodziny wspólnie przygotowującej świąteczne łakocie. A wszystko to w sterylnie czystych wnętrzach, najwyraźniej nietkniętych dziecięcą ręką.
Właśnie się ponuro zastanawiałem, ile trwa sesja zdjęciowa i ile sprzątaczek musi czyhać w gotowości poza obiektywem, by wbiec na plan i usunąć ślady radosnej działalności dzieci.
U nas niestety, czyhała tylko Monika.
- Kochanie, byłbyś tak dobry i uważał, co one robią?- zapytała.
- Robimy masę piernikową- mruknąłem, szukając imbiru w szafce.
- Może wydaje ci się, że robicie, ale mnie sie wydaje, że Pitu smaruje tą masą Kudłatą.
Rzeczywiście, Kudłata przypominała polukrowany piernik. Wytarłem ją i zacząłem sypać składniki piernika do misy. Dzieci były zachwycone, wysypując je z powrotem. "Być może podane w przepisie proporcje trzeba pomnożyć przez dwa, z góry zakładając że połowa i tak zostanie wtarta w rodziców, rodzeństwo i podłoże?"- zastanawiałem się ponuro."
......
to nas właśie czeka
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki witam się w 30 tc.
Długo mnie u was nie było ale miałam urwanie głowy z sukienką i trochę problemów zdrowotnych. Napiszę szybko co u mnie a potem będę nadrabiać co tam u was , dużo naskrobałyście

Znalazłam sukienkę do ślubu . Przypadkiem weszłam na stronę Happy Mum i od razu wiedziałam że tam coś kupię. Wybrałam w sklepie chyba z6 sukienek i byłam w szoku bo wszystkie leżały idealnie normalnie jak szyte na zamówienie. Były śliczne białe ale ja nie chciałam bieli i wybrałam pudrowy róż o taki model;
http://www.happymum.pl/sklep3/d515b,...dre_dress.html
Tak naprawdę w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza bo zdjęcie nie oddaje jej uroku. Znając moje zamiłowanie do ćwiczeń i spalania kalorii to będę mieć ją też do chrztu Leosia Cieszę się jak małe dziecko bo już myślałam że do ślubu pójdę w dresie. Bardzo fajny ten sklep ale ceny też mają niczego sobie chociaż materiały i wykonanie to najwyższa klasa. Poza tym to polska firma a nie jakaś chińszczyzna.
Zamówiłam też sobie ale ze sklepu internetowego taką sukienkę na zimę.
http://www.happymum.pl/sklep3/d298d,...ess_sale!.html
Potem po porodzie będę mogła ją też wykorzystać.

Teraz z innej beczki . Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę wyniki miałam - 81-206-74. Dostałam skierowanie na patologię ciąży na Karową na omówienie diety itp. Najbliższy wolny termin 17.09 tak że przez 3 tygodnie radź sobie kobieto sama. Rozpiska z dietą w łapę i do domu czekać na termin. Całe szczęście że mam możliwość załatwienia glukometru i pasków za darmo do momentu aż nie dostanę recepty na swój bo inaczej to kapota. Dietuję już 4 dzień i glukozę mam w normie, modyfikuję tą dietę po swojemu zachowując oczywiście podstawowe zasady ale najgorsze jest to myślenie co tu zjeść i układanie jadłospisu na cały dzień i dzień następny . Gotuję w ten sam sposób dla TŻ z czego jest zadowolony bo stwierdził że będzie mnie wspierał i dobrze mu taka dietka zrobi Kochany jest bo nie wybrzydza
Dzisiaj dowiem się konkretnie kiedy w domu nastąpi armagedon z burzeniem całej łazienki Która mnie przyjmie do siebie po porodzie jak w domu będzie jeszcze nie daj Boże tona gruzu?
za tygodnie
sukienki super, obydwie

a co do łazienki, ja mam do Warszawy daleko, ale Cię nie przygarnę bo sama mam chałupę w rozsypce więc jak coś to pod most pójdziemy obydwie
Cytat:
.........."Dwie godziny i pudełko zbitych bombek później byłem już znacznie mądrzejszy. Wiedziałem na przykład, że te bombki, które uważałem za nietłukące, wcale takie nie były. To prawda, ja nie potrafiłem ich stłuc. Ale przecież nie próbowałem po nich skakać ani rzucać nimi o ścianę."................O calałe bombki wisiały gdzieś pod sufitem, za to dolne gałęzie były prawie łyse. Dałbym głowę, że jeszcze kilka minut temu wisiało na nich dużo cukierków, które umieściliśmy tam, uznając, że się nie zbiją. I rzeczywiście- po prostu zniknęły....."
to też już w następne święta nas czeka
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:53   #3996
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asieq85 Pokaż wiadomość
też mnie to przerażało ale nie jest źle. dosłownie 2 sekundy i po sprawie
Na samolocie to robią czy trzeba obrać jakąś dziwną pozycję?

Jestem w niebie Zaszłam na targ i kupiłam śliwki, jabłka, nektarynki i rzodkiewkę

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:55   #3997
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Przeleciałam na szybko, wyłapałam tyle, co nic, ale
Antibia model śliczny

Domi myślałam, że mama też coś w kierynku fryzjerstwa i tak Jej pomagasz i że to cięzko już tak Tobie z takim brzuchem na nogach, ale tle godzin przy sprzątaniu, to jeszcze gorzej wytrzymać. Odpocznij sobie już, jesli możesz sobie na to pozwolić

Trekle dobrze, ze strach był niepotzrebny, al dobrze zrobiłas, że sprawdziłaś
Chciałam pracować jak najdłużej z mamcią bo po prostu mi jej szkoda że sama musi to wszystko ogarnąć noo ale niestety już teraz muszę odpuścić bo nie dam rady pracować z nią przez 8-10 godzin. Plusem jest to że moja teściowa powiedziała że jakby moja mama chciała to ona może jej pomóc .

Cytat:
Długo mnie u was nie było ale miałam urwanie głowy z sukienką i trochę problemów zdrowotnych. Napiszę szybko co u mnie a potem będę nadrabiać co tam u was , dużo naskrobałyście

Znalazłam sukienkę do ślubu . Przypadkiem weszłam na stronę Happy Mum i od razu wiedziałam że tam coś kupię. Wybrałam w sklepie chyba z6 sukienek i byłam w szoku bo wszystkie leżały idealnie normalnie jak szyte na zamówienie. Były śliczne białe ale ja nie chciałam bieli i wybrałam pudrowy róż o taki model;
Tak naprawdę w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza bo zdjęcie nie oddaje jej uroku. Znając moje zamiłowanie do ćwiczeń i spalania kalorii to będę mieć ją też do chrztu Leosia Cieszę się jak małe dziecko bo już myślałam że do ślubu pójdę w dresie. Bardzo fajny ten sklep ale ceny też mają niczego sobie chociaż materiały i wykonanie to najwyższa klasa. Poza tym to polska firma a nie jakaś chińszczyzna.

Teraz z innej beczki . Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę wyniki miałam - 81-206-74. Dostałam skierowanie na patologię ciąży na Karową na omówienie diety itp. Najbliższy wolny termin 17.09 tak że przez 3 tygodnie radź sobie kobieto sama. Rozpiska z dietą w łapę i do domu czekać na termin. Całe szczęście że mam możliwość załatwienia glukometru i pasków za darmo do momentu aż nie dostanę recepty na swój bo inaczej to kapota. Dietuję już 4 dzień i glukozę mam w normie, modyfikuję tą dietę po swojemu zachowując oczywiście podstawowe zasady ale najgorsze jest to myślenie co tu zjeść i układanie jadłospisu na cały dzień i dzień następny . Gotuję w ten sam sposób dla TŻ z czego jest zadowolony bo stwierdził że będzie mnie wspierał i dobrze mu taka dietka zrobi Kochany jest bo nie wybrzydza
Dzisiaj dowiem się konkretnie kiedy w domu nastąpi armagedon z burzeniem całej łazienki Która mnie przyjmie do siebie po porodzie jak w domu będzie jeszcze nie daj Boże tona gruzu?
Super że znalazłaś sukienkę do ślubu
Pełen podziw jak świetnie radzisz sobie z cukrzycą
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:56   #3998
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem w niebie Zaszłam na targ i kupiłam śliwki, jabłka, nektarynki i rzodkiewkę
ja z pochwy pobierane miałam a samolocie

też sobie jabłka kupiłam i to takie twarde i prawie kwaśne, jak lubię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 12:57   #3999
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Odebrałam też wynik glukozy. Na czczo wyszło 81 mg/dll, a po dwóch godzinach 99 mg/dll, czyli w normie

Stary 2013-09-02, 13:01   #4000
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczyny miałyście kiedyś problem z PayU w Allegro...bo zapłaciłam w czwartek za wozek i cały czas ma status rozpoczęta....Sprzedająca mi na to zwrociła uwage. pieniądze z konta poszły ( mam potw) inne aukcje co płaciłam to już dawno kasa doszła do sprzedających
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:01   #4001
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja z pochwy pobierane miałam a samolocie

też sobie jabłka kupiłam i to takie twarde i prawie kwaśne, jak lubię
Mam nadzieję, że i ja będę miała tak pobierane

O to moje identyczne Też takie lubię

Stary 2013-09-02, 13:05   #4002
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że i ja będę miała tak pobierane

O to moje identyczne Też takie lubię
na pewno będziesz miała tak pobierane, a jak się pobiera z odbytu to nie wiem, pewnie się wypiąć trzeba czy coś, no bo jak inaczej

powiem Wam że głupi dzień w telewizji dzisiaj, bo jeszcze nie ma co oglądać :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 13:08   #4003
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny miałyście kiedyś problem z PayU w Allegro...bo zapłaciłam w czwartek za wozek i cały czas ma status rozpoczęta....Sprzedająca mi na to zwrociła uwage. pieniądze z konta poszły ( mam potw) inne aukcje co płaciłam to już dawno kasa doszła do sprzedających
Skontaktuj sie przez formularz Pomoc z allegro. Z tego co wiem, powinni zareagować szybko.
Stary 2013-09-02, 13:11   #4004
Anoula
Zakorzenienie

Kolejna nazwiskowa sprawa załatwiona, byłam dziś w Urzędzie Skarbowym.

Nanusia bardzo ładna sukienka współczuje cukrzycy.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:13   #4005
asieq85
Raczkowanie

Cytat:

na samolocie. i jeden patyczek tu a drugi tam
Stary 2013-09-02, 13:15   #4006
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Kolejna nazwiskowa sprawa załatwiona, byłam dziś w Urzędzie Skarbowym.
coraz mniej do załatwienia

Anoula, nie wysłałam Ci listy bo Rybka wrzuciłą na pierwszą stronę

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
na samolocie. i jeden patyczek tu a drugi tam
uff myślałam że trzeba się wypinać do pielęgniarki

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 13:16   #4007
asieq85
Raczkowanie

Cytat:
kiedyś miałam z tym problem. poprostu mieli jakąś awarię i pieniążki szły dłużej ale wszystko skończyło się dobrze
Stary 2013-09-02, 13:17   #4008
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Anoula, nie wysłałam Ci listy bo Rybka wrzuciłą na pierwszą stronę

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

spoko, widziałam rano tutaj na forum a na maila to nawet nie wchodziłam jeszcze dzięki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:18   #4009
asieq85
Raczkowanie

Cytat:

na szczęście nie ale też miałam takie obawy. aż przed wizytą mi ciśnienie skoczyło na 135/70 a zawsze mam 110/70
Stary 2013-09-02, 13:19   #4010
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię di piotrka ustaw sue di zdjęcia a in staje jakby CK reklamowal:-D
ale model

Cytat:
Cześć

Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest w porządku, tylko hemoglobina znowu spadła. Kazała zwiększyć dawkę buraka

Miałyście robiony wymaz z pochwy i odbytu? Dostałam skierowanie, za tydzień mam zrobić
za wizyte
a wymau nie miałam, ale zastanawiam sie jak to jest z odbytu robione..

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ! Witam się z Wami we Wrześniu , nasz czas się nieubłaganie zbliża

Trele - Cieszę się że z Majeczką wszystko ok ! Dobrze że pojechałaś , przynajmniej spokojniejsza jesteś

Ja jeszcze nie miałam żadnego mam nadzieję że teraz będę miała To normalnie gin w gabinecie może zrobić ? czy wysyłają gdzieś na zrobienie KTG ?

Lineczka z tymi pampkami to jestem skłonna uwierzyć. Naszemu koledze się syn jakieś 3 tyg temu urodził, i mówi że tak 15 dziennie zużywają

Ja póki co mam zapas pampersów "2" w sumie 160 sztuk
ja mam w przychodni, gabinet obok mojego gina.
Cytat:
..........."- Skąd ja Ci wezmę Mikołaja?- syknąłem scenicznym szeptem, kiedy dzieci oddaliły się demonstracyjnie, pokazując, że są grzeczne.
- Zadzwonisz i zamówisz- wytłumaczyła Monika.
- Chyba żartujesz- jęknąłem.- Mikołaje na Wigilię są już dawno poumawiani. Mogą przyjść w drugi dzień Świąt.
- No to sam się przebierzesz- machnęła ręką moja zdroworozsądkowa żona. - Poradzimy sobie.
- Poradzimy sobie- powtarzałem w duchu, wertując przepisy kucharskie. Cóż, gotuję całkiem nieźle, ale raczej nie po polsku. W jaki sposób zrobić pierogi, skoro każdy przepis był inny? A jeśli już ciasto na pierogi wydawało się zaporą nie do przejścia, to co wspominać o makowcu?
- Pierogi zostawimy na później- zasugerowała Monika.- Zajmij się piernikami. One muszą skruszeć do Świąt.
Ba, pisma dla rodziców pełne są zdjęć roześmianej rodziny wspólnie przygotowującej świąteczne łakocie. A wszystko to w sterylnie czystych wnętrzach, najwyraźniej nietkniętych dziecięcą ręką.
Właśnie się ponuro zastanawiałem, ile trwa sesja zdjęciowa i ile sprzątaczek musi czyhać w gotowości poza obiektywem, by wbiec na plan i usunąć ślady radosnej działalności dzieci.
U nas niestety, czyhała tylko Monika.
- Kochanie, byłbyś tak dobry i uważał, co one robią?- zapytała.
- Robimy masę piernikową- mruknąłem, szukając imbiru w szafce.
- Może wydaje ci się, że robicie, ale mnie sie wydaje, że Pitu smaruje tą masą Kudłatą.
Rzeczywiście, Kudłata przypominała polukrowany piernik. Wytarłem ją i zacząłem sypać składniki piernika do misy. Dzieci były zachwycone, wysypując je z powrotem. "Być może podane w przepisie proporcje trzeba pomnożyć przez dwa, z góry zakładając że połowa i tak zostanie wtarta w rodziców, rodzeństwo i podłoże?"- zastanawiałem się ponuro."
......

Cytat:

Super sukienki !!!

Cytat:
Trochę mnie to przeraża Wolałabym to sobie sama zrobić
ja chyba tez

Cytat:
jeszcze lepsze

ale jestem zamulona. nie wiem co sie w ogóle dzieje. siedziałam i nagle zasnęłam obudziłam sie przed chwilą, syf taki że ja pierdziele, koty mi wszystkie lakiery porozwalały po pokoju, 2 szklanki potłuczone, za oknem jakiś gość siedzi i patrzy mi w okna- na rusztowaniu jest, 10 wiadomości i 15 telefonów od męża...

kurcze tak sie zmartwił ze napisał mi ze wziął sie zwolnił i jedzie do domu bo ani na domowy ani na kom nie odbieram, wiec ma nadzieje ze wszystko ok i ze bedzie do 13:30 w domu, ale jak jestem w szpitalu to mam powiedzieć, napisać albo cos.
biedny musi w strachu jechać.. w sumie musiał bo mu napisalam ze zyje i nic mi nie jest. chyba będzie zły jak wróci do domu... bo ja nawet nic nie ugotowałam, ani nawet po te buraki nie poszłam a serce to mi wali jak młot tak mocno, i baaaardzo szybko.
Stary 2013-09-02, 13:23   #4011
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
któras tu chyba opisywała taki sam problem wyślij sprzedającemu potwierdzenie że zapłaciłaś, albo napisz do allegro że tak jest i niech oni to sprawdzą bo na pewno mają taką możlwiość

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
na szczęście nie ale też miałam takie obawy. aż przed wizytą mi ciśnienie skoczyło na 135/70 a zawsze mam 110/70
ze stresu pewnie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale jestem zamulona. nie wiem co sie w ogóle dzieje. siedziałam i nagle zasnęłam obudziłam sie przed chwilą, syf taki że ja pierdziele, koty mi wszystkie lakiery porozwalały po pokoju, 2 szklanki potłuczone, za oknem jakiś gość siedzi i patrzy mi w okna- na rusztowaniu jest, 10 wiadomości i 15 telefonów od męża...

kurcze tak sie zmartwił ze napisał mi ze wziął sie zwolnił i jedzie do domu bo ani na domowy ani na kom nie odbieram, wiec ma nadzieje ze wszystko ok i ze bedzie do 13:30 w domu, ale jak jestem w szpitalu to mam powiedzieć, napisać albo cos.
biedny musi w strachu jechać.. w sumie musiał bo mu napisalam ze zyje i nic mi nie jest. chyba będzie zły jak wróci do domu... bo ja nawet nic nie ugotowałam, ani nawet po te buraki nie poszłam a serce to mi wali jak młot tak mocno, i baaaardzo szybko.
al emasz koty rozrabiaki moje obydwa śpią jak zabite na łóżku

Rybko, nie stresuj się że nie zrobiłaś obiadu, jak nie czujesz się na siłach to na pewno TŻ nie będzie Ci miał za złe dobrze że się moze tak zwolnić i wrócić wcześniej

mój dopiero będzie w domu przed 19 dopiero a mi się jakoś tak tęskni za nim

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 13:23   #4012
Kabriela
Zadomowienie

Nanusia sukienka bardzo ładna, poradzisz sobie z cukrzycą skoro tak dzielnie już sobie radzisz....
Idę załatwiać kolejne sprawy, teraz wizyta w drugiej bibliotece i trzeciej i jakieś zakupy na obiad, zrobię barszczyk już przeczytałam kilka przepisów powinnam sobie dać radę, ostatnio moimi ulubionymi książkami stały się książki kulinarne z różnymi ciekawostkami...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:24   #4013
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nanusia sukienka bardzo ładna, poradzisz sobie z cukrzycą skoro tak dzielnie już sobie radzisz....
Idę załatwiać kolejne sprawy, teraz wizyta w drugiej bibliotece i trzeciej i jakieś zakupy na obiad, zrobię barszczyk już przeczytałam kilka przepisów powinnam sobie dać radę, ostatnio moimi ulubionymi książkami stały się książki kulinarne z różnymi ciekawostkami...
dzięki za pomysł na obiad!

robię jutro barszcz czerwony z ziemniaczkami mój TŻ bardzo nie przepada ale trudno

chyba muszę i ja zacząć książek więcej czytać bo tyle mam ich do przeczytania w domu ze o matko święta a później to tym bardziej nie będę miała czasu

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 13:25
Stary 2013-09-02, 13:25   #4014
Lilith890502
Zakorzenienie

powróciłam, mam już internet

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Super że babyshower udane Też mi się coś takiego marzy ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, głupio mi zaproponować koleżankom że może by wpadły na Jaśkową imprezkę Napisz mi proszę jak u Ciebie odbywało się organizowanie może i ja się jakoś zmobilizuje.
ja swoje bliskie kolezanki zaprosiłam normalnie na imprezę i powiedziały, że chętnie przyjdą i kazały napisać czego mi brakuje w wyprawce

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:31   #4015
Antibia86
Rozeznanie

ide jeść pomidorówke bo sie zestresowalam....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 13:34   #4016
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za pomysł na obiad!

robię jutro barszcz czerwony z ziemniaczkami mój TŻ bardzo nie przepada ale trudno

chyba muszę i ja zacząć książek więcej czytać bo tyle mam ich do przeczytania w domu ze o matko święta a później to tym bardziej nie będę miała czasu
wiem, że nie powinien sie wkurzac, bo teoretycznie mam prawo źle sie czuć, ale on wyszedł bez śniadania i w ogóle..
Poza tym obiecałam mu ten barszczyk czerwony i pewnie smaka mu narobiłam
a to że może wyjść- tylko teraz odkąd przekroczyłam 8 miesiąc. ale co z tego jak bedzie musiał odrobić w inny dzień, czasem nawet w sobote? no i oczywiście moze wyjść jak zacznie sie poród i wziąć 2 dni okolicznościowego wtedy

a własnie my planujemy tak że jak wyjde ze szpitala to mój bedzie miał te 2 dni okolicznościowego urlpu i bedzie z nami a potem wraca normalnie do pracy, tacierzyński bierze w styczniu jak beda chrzciny i inne ważne sprawy do zrobienia. W październiku przyjedzie moja mama mi troche pomóc, potem listopad grudzień, w listopadzie bede musiała sobie dać radę, w grudniu święta wiec luz i styczeń to uz sie nei martwie. no i mój mąż tez nie pracuje po 20 godzin dziennie i nie studiuje.. wiec planuje od 15tej go miec w domu.

Ps. ja nie mam żadnej książki oprócz matematycznej- chyba z 6 różnych. a tak nie mam ani jednej a szkoda bo lubie czytać! :p

ZIMNO!!!!!!
Stary 2013-09-02, 13:34   #4017
nasturcja7667
Zadomowienie

Ryba, ja na takie "wypadki" pod tytułem "Umieram. Obiedzie, błagam, zrób się sam" - mam zapasy Albo podaję pierogi, albo żurek na szybko [kupiłam kilka takich w butelce i tylko chybcikiem robię bulionik, wrzucam kiełbaskę, osobno gotuję jajeczko. Do bulioniku wlewam zawartość butelki i tadam! W 20minut obiad ], albo mam kilka zup mrożonkowych w zamrażalniku, to siup do garnka, do tego dorzucam jeszcze trochę jarzyn i zupa syta gotowa
Stary 2013-09-02, 13:38   #4018
lineczka1989
Zakorzenienie

szukam jakiejś sukienki na wesela

http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...485359756.html
http://allegro.pl/30-sukienka-ciazow...501834442.html

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 13:40   #4019
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
wiem, że nie powinien sie wkurzac, bo teoretycznie mam prawo źle sie czuć, ale on wyszedł bez śniadania i w ogóle..
Poza tym obiecałam mu ten barszczyk czerwony i pewnie smaka mu narobiłam
a to że może wyjść- tylko teraz odkąd przekroczyłam 8 miesiąc. ale co z tego jak bedzie musiał odrobić w inny dzień, czasem nawet w sobote? no i oczywiście moze wyjść jak zacznie sie poród i wziąć 2 dni okolicznościowego wtedy

a własnie my planujemy tak że jak wyjde ze szpitala to mój bedzie miał te 2 dni okolicznościowego urlpu i bedzie z nami a potem wraca normalnie do pracy, tacierzyński bierze w styczniu jak beda chrzciny i inne ważne sprawy do zrobienia. W październiku przyjedzie moja mama mi troche pomóc, potem listopad grudzień, w listopadzie bede musiała sobie dać radę, w grudniu święta wiec luz i styczeń to uz sie nei martwie. no i mój mąż tez nie pracuje po 20 godzin dziennie i nie studiuje.. wiec planuje od 15tej go miec w domu.

Ps. ja nie mam żadnej książki oprócz matematycznej- chyba z 6 różnych. a tak nie mam ani jednej a szkoda bo lubie czytać! :p

ZIMNO!!!!!!
A z okolicznościowym to nie jest tak, że musisz go wziąć w dniu bezpośrednio przed/po zdarzeniu? Bo moja przyjaciółka, co jest 6 tygodni wyżej mi tak mówiła, że jej mąż okolicznościowy z tytułu ślubu brał dwa dni przed ślubem, ale ten z racji urodzenia dziecka to już po urodzeniu oczywiście , ale jest to głupie, bo może wziąć od razu po urodzeniu albo wcale. Więc będzie miał wolne, gdy ona będzie w szpitalu.
Stary 2013-09-02, 13:41   #4020
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

ZIMNO!!!!!!
poczytaj matematyczną

nie masz jakiejś biblioteki pod nosem?

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości