|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
no właaaaaaaaśnie... Zazdroszczę tym mamom, które spotykają się w domach itp.
|
|
#3662 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
W domu zdejmowałam mu sweter i body, ale na zewnątrz jeszcze okrywałam kocykiem i nie było mu za gorąco, wręcz sam się przykrywałhttp://allegro.pl/wlochate-buciki-ka...502915530.html ktoś może ma takie kapciuchy? czy są ciepłe? Bo młody nie znosi butów, nie wiem jak on to robi ale ciągle je zdejmuje ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- jego wielki dzień![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
super
|
|||
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
My już po basenie
młody na początku się rozpłakał, ale potem już było w porządku, myślę, że będzie coraz lepiej była z nami na zajęciach dziewczynka prawie 7 miesięcy to ona szalała, bawiła się zabawkami itp. ah nie mogę się doczekać aż nasz podrośnie ![]() jak zrzucę fotki z aparatu to pokażę małego pływaka ![]() przyszły woombie niestety doliczyli mi vat 23% więc mam 2 woombie do pozbycia się ![]() 1. Żółte original 2. Białe convertible leggie oba 6-9 kg niestety przez vat mogę je puścić za 100 zł sztuka + wysyłka do Was pocztą czy kurierem czym chcecie , anoxee jesteś dalej chętna na któreś ? dajcie znać czy któraś chce, bo jak nie to je na allegro puszczę bo 4 mi niepotrzebne ![]() a i wracam do tematu zamówienia, jeśli jesteście dalej chętne to mogę zrealizować tylko miejcie na uwadze vat 23% i 2 tygodnie czekania jak Wam pasuje to proszę zamówienie na priv do środy?
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
co siadam do wizażu i do cytowania to mój marudnik zaczyna wyć
![]() ![]() jest taka wstretna pogoda,ze sie kisimy w chacie... ale Młody domaga sie 100% uwagi mam nadzieje,ze dzisiaj usiade jeszcze spokojnie przy kompie..a nie z W na rekach;p;p ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() a niektóre pisały o problemach z wózkami, nasze dziecko znienawidziło wózek również:P ani gondola ani spacerówka bo jest wrzask więc jeździ w foteliku:P ulewa też po każdym jedzeniu i serek pomiędzy karmieniami;P
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-09-02 o 15:17 |
||
|
|
|
#3667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M sobie niezla zabawe wymyslil Cytat:
Cytat:
|
|
#3668 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A kiedyś dziwiłam się jak można wozić dziecko w nosidełku, co za dziwactwo - a teraz sama tak robię ![]()
|
|
|
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
więc spontaniczne wyjście do sklepu wózkiem odpada ![]() Ugotowałam buraki i zrobiłam zalewe, ostygną to kończe moje pierwsze przetwory ![]() A teraz ide kopać mega dziury na borówki, zadowolona podjechałam do ogrodniczego po ziemie, chciałam tak 20 litrów a tam mnie uświadomili, że pod jeden krzaczek borówek trzeba 80 litrów torfu zobaczymy jak mi pojdzie, jak nie pójdzie to czekam na TZ, nosze 8kg klocka to dziury nie wykopie
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze dasz rade!!!
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- (a moje dziecie znow mi spi na rekach...)
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
heee o nie zniechecaj mnie bo mam wene teraz prasuje ... pizniek kuchnie ogarne oby to nie byli jednorazowa wena heee Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
trzymają już Wasze maluchy główkę same? jeśli tak to na ile zaczęły?
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
] |
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
wróciłam, cieszycie się? ![]() Karolcia zjadła łyżeczkę marchewki!!! smakowała! aż się złościła że nie dałam jej więcej teraz miała spać (sama w łóżeczku) ale już słyszę jak się żali do żyrafy
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
moje też
w dziń łóżeczko go parzy, a tak choć chwilkę przedrzemie
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Witam witam i o zdrowie pytam
![]() Wczoraj byliśmy u teściów cały dzień, więc nie miałam jak zajrzeć. Mała znów się pręży strasznie... Biedna moja... vvg współczuję Ci, że musicie tyle z synkiem przejść. Jesteście bardzo bardzo silni!! Człowiek nie zdaje sobie sprawy, jak wiele ma. Trzymajcie się ![]() Ada ja jestem często głodna, ale często nie mam kiedy zjeść:P
|
#3677 | |||
|
Zakorzenienie
|
diabli zazdroszczę basenu
![]() kurcze a ja dalej nie pomroziłam kalafiora ani nic. Tzn mam tylko cukinię, maliny i jagody. diabli ja już kilka razy pisałam czy ktoś wie co u Aaś i nikt mi nie odpisał ![]() aaa i zaczęłam dziś ćwiczyć!!! i naiwna myślałam że zacznę tak od 15 min dziennie. Taaaaaa ledwo 8 min dałam radę. MoTyleKsw sparzyłaś kalafiora? bo ja właśnie czytałam że trzeba podgotować. antoine a nie możesz się przeprowadzić do warszawy? ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
i wiem jedno, może teraz jesteś sama ale los Ci to wszystko jeszcze wynagrodzi! Co do marcówek to trochę przykre. Wydaje mi się że u nas raczej jest doradzanie a nie wytykanie co i jak się powinno robić. Nie chciałabym nikogo obrażać ale jak dla mnie to wszelakie potyczki/konflikty skończyły się gdy Lublana przestała się udzielać. W moim odczuciu jej nic nie pasowało. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() a mamusia nie wyglądała już tak dobrze ![]() no dokładnie tak mówi! ale na pytanie dlaczego odpowiada że dlatego że to jest Niuń Cytat:
(jeśli wystąpi) to Nelci kupy pachną? |
|||
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie tez tak kombinuje. mlody spac musi, bo inaczej maruda okropna. wiec skoro tylko na rekach potrafi, to niech ma...
Cytat:
ja tak sobie kombinuje wlasnie, jak tu pojsc na dwojke do kibelka...
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
pocierasz złotem?
też chciałam taką biedroneczkę! cudna jest ale w końcu kupiłam ten panel gimnastycznybanka przystojniak z Twojego pierwszoklasisty ![]() salviae za łowy![]() vvgh trzymam mocno za was kciuki! Atena witaj nuna zazdroszczę że masz tylko tyle do zrzucenia. Ja mam 12 kg
|
|
|
|
#3680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to prócz tego wózka to same dobre wieści Cytat:
Kuba dalej bardzo lubi i spedza pod nia ok godziny dziennie, a ma 4,5 miesiaca ![]() swietny super sa te mundurki i jak mu poszlo ?Ja mojego ubrałam w długie body, bluze i przykryty kocem cienkim To fajnie wam sie udalo z wizyta, a co Cie niepokoiło? bo chyba pominelam Ona od dłuższego czasu preferuje prawą stronę, walczylismy sami ale no dalej ją uwielbia. Fakt kręci głową jak chce, ale do spania układa się na prawą i musimy ją non stop poprawiać. No i w prawej rączce zaciska kciuka w środku dłoni. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A teraz od siebie hee Ja chyba nie moge sprzatac bo za duzo nadrabiania mam potem heee Aletak jak mowilam ogarnelam duzy pokoj poodkurzalam poscieralam kurze i jeszcze mam zwmiar cos zrobic ![]() M. Nie chce jesc zjadl dzisiaj o 5 - 150ml o 9 -20 ml o 11:30 60 ml masakra A i ma nowa zabawe zakrywa buzie pielucha i tak rytmicznie oddycha nosem ja lece bo mam wrazenie ze sie udusi odkrywam pieluche a on w smiech:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dam znać na pewno! Cytat:
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
mi zostało 8 ale przy moim apetycie chyba nigdy nie zrzuce tego
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze czasem jakas mocniejsza wymiana zdan, co nieuniknione jest przy kilkudziesieciu babach a Lublane odebralam raczej jako dziewczyne o mocnym charakterze, a nie jako kobiete konfliktowa ale ja za czasow z poczekalni nie mialam na was az tyle czasu, wiec moze cos przegapilam.w kazdym razie wydaje mi sie, ze my pociagniemy dluzej, bo my albo zbyt ugodowe, albo zbyt olewackie, albo zbyt spokojne... albo za malo czasu mamy zeby sie poklocic
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślę, że nie raz i nie dwa każda się ugryzła w język, żeby nie wywoływać kłótni i zamieszania, więc myślę, że to charaktery mamy ugodowe
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę poszukać jutro dla młodej gastrologa prywatnie (w tym roku na NFZ nie ma szans) dla spokoju sumienia. Młoda ulała, tatuś ją odebrał i położył do łóżeczka, a mamusia poszła się przebrać: bluza, bluzka, spodnie i ... skarpetki
poleciało bardzo. Zastanawia mnie to co napisała Motylek, że jej kazali karmić rzadziej a mi powiedziała lekarka że dobrze, że karmię częściej ... Co do konfliktów, to każda z nas ma odmienny sposób wychowywania dzieci, ale wiadomo radzi się i może lekko modyfikuje. Ni widzę jednak, żeby ktoś kogoś krytykował, tylko doradzanie i pewnie to nas trzyma
|
#3685 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dzięki za relację z basenu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cieszy sie do niej, kłóci z nią, gada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się A co do tej wojny u marcówek i kwietniówek to cóż ![]() Ja też uważam, że parówki i danonki to nie jedzenie dla niemowląt. Danonki są od 3 roku życia (tak podaje producent) i wg mnie na parówkę też przyjdzie czas (ale dobrej jakości!!!). Sama chcę zdrowo odżywiać moje dziecko ale pewnie jakiegoś kubusia też dostanie (sama piję ). U nas już nie raz i nie dwa były spięcia a i tak się chyba lubimy === Cześć Byliśmy dziś z Bartusiem u mojej koleżanki, chłodno jest więc wzięłam chustę Próbowałam dziś zamotać podwójnego Xa ale jakieś to luźne mi wychodzi ![]() Macie jakiś fajny filmik??? |
|||||||||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze chciałam nadrobić, ale Julcia nie pozwala... Strasznie dziś marudzi.
Dziewczyny nie mogę wyłapać-pisałyście o wkładaniu piąstek do buzi,dlaczego nie wolno tego blokować?? Bo ja jej też wyciągam, czasem zakładam niedrapki?? ![]() Sharp, może waga w końcu ruszy
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bańka
http://allegro.pl/zimowa-czerwona-ne...495683903.html ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Cytat:
też myślałam, że lepiej rzadziej - mniej, ale to się miesza lekko strawione ze świeżym - sama pomyśl, lepiej zjeść porzadnie obiad niż później dojadać ...a z tego co pisałaś to Twoja mała bardzo ruchliwa, więc to może to te nogi, ale moja podpowiedź taka, że najpierw zrób jej usg jamy brzusznej bo bez sensu żebyście szły do gastrologa i płaciły za wizytę i usłyszały że macie zrobić USG.
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jakaś masakra.. To na bank skok. Dopiero udało mi sie ululac małego, idę zjeść w końcu obiad..
Cloche- solidaryzuje sie z Tobą ![]() Mysia- my mamy tez 4-6 miesięcy. Daj znać jak wasze spodnie.. Ja ostatnio wsadzilam do każdej nogawki po puszce coli ale efekt kiepski, dalej obciskaja
|
|
|
|
#3689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() m. Nosi 74/80 Cytat:
nie wolno bo dzieci poznaja swiat rekoma i tym ze wsadzaja je do buzi pozniej beda zabawki pakowac ale narazie oswajaja sie z tym ze mala dlonie ![]() Cytat:
![]() M. Zasnal w hustswce wogole caly dzien spi a ja nadal prasuje![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko niektóre brały jej wypowiedzi za bardzo do siebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

i z mojego ... Ubolewam nad tym bardzo, na spacerki nie mamy z kim chodzić

W domu zdejmowałam mu sweter i body, ale na zewnątrz jeszcze okrywałam kocykiem i nie było mu za gorąco, wręcz sam się przykrywał
jego wielki dzień

, anoxee jesteś dalej chętna na któreś ? 

zobaczymy jak mi pojdzie, jak nie pójdzie to czekam na TZ, nosze 8kg klocka to dziury nie wykopie 

też myślałam, że lepiej rzadziej - mniej, ale to się miesza lekko strawione ze świeżym - sama pomyśl, lepiej zjeść porzadnie obiad niż później dojadać ...