|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
mój tz chyba by ja zjadł ciagle strofuje "nie mow do niej tak glosno, nie bujaj jej tak mocno, nie mow do nie jjak do głupka" ![]() ![]() ![]() a ostatnio jechaliśmy na Rownice pod czarcie kopyto. i zaczelam sobie z Nelcia dyskutować jakos tak bez sensu: Neluś mamusia Ci pokaze diabla, on ma strrrrrraaaaszne rogi i ogon i kopyta. Ty tez masz kopytka, a różki to Ci diabelstwo dopiero wyrosną. musisz troszkę poczekac," ![]() gdybyście slyszaly jak tesciowa gderała sobie pod noskiem "co ta mama opowiada, ty nie masz kopytek tylko stopki, sliczne malutkie" eee nie, Nelusia prawda, ze masz kopytka? lubisz wierzgać swoimi dużymi kopytkami... "no co ta mama mowi" bla bla bla Sharp - Karola jest rewelacyjna. oczka ma takie czarne czy to tylko na zdjęciu? zdjecie o poranku, a ona taka wyspana ciekawe jak mamusia wygladala ![]() aa i sliczny sweterek i jeansy ![]() Cytat:
Cytat:
a z tym rozszerzaniem diety: to nie musi być tak, ze najpierw jeden składnik? Bo Maluska napisala, ze zaczela od marchewki z ziemniakiem i ziemniak z dynia. bo ja się nastawiłam, ze jednak pierwsze sama marchewka w ogole mnie sie wydaje, ze te nasze maluszki sa jeszcze za male na smierdzace kupy Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
kleik jakos szczególnie wartościowy nie jest...ot rozgotowana papka jak dziecko ladnie przybiera to do mnie to tez nie przemawia. Ash - my tez pewnie będziemy na słoiczkach, nie mam az takiego dostępu do wszystkich owocow, które młodej będę chciała dawac, zamrazarka tez z gumy nie jest hipp ma podobno fajne te desery, wiec pewnie się na nie nastawie. a obiadki - będę gotowac sama, ale na początku chyba tez zaczne od sloikow, bo nie kupie 10 deko krolika albo cielęciny a fajnie byłoby podawac zróżnicowane porcje. jak już mala będzie więcej wsuwala to gotowanie jest chyba bardziej opłacalne. dobrze kombinuje? znajoma ma 10mies corke, gotuje wypasiony rosolek, mrozi go sobie w słoiczkach po obiadkach (zbierajcie sobie :P), a później wyciąga rozmraza i jak dokupi brokula to go zblenduje i jest brokulowa, swiezy szpinak szpinakowa, jak marchewka to marchewkowa itd. t ochyba tez niegłupie - ale jej corka już je konkretne porcje.Cytat:
Motylek - o widze, ze tez ten artykul wylapalas o matce "prawie idealnej" ![]() Cytat:
a nie uslyszalas, ze na pewno był glodny? hehezazdroszczę gospodarstwa! ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- spóźnione odrobine, ale sto lat! i dzięki Banka za pamięć Cytat:
![]() DZIEWCZYNY CZY MOZECIE KLIKNAC W NAPIS W MOJEJ SYGNATURCE (TEN WE FLADZE, KTORA NIESIE LUDZIK ) I WLACZA SIE SUWAK? CZY TYLKO W TYM NAPISIE POWYZEJ? bo już glupieje...---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- naprawdę było super. i choć w szatni myslalam, ze tz zastrzelę (specjalnie nie zabral kapielowek zebym ja weszla. a od wczoraj umawialiśmy się, ze on będzie plywal. ba! nawet zakład był, ze jeśli tz znajomej wchodzi do basenu to mój tez. no i wszystko ladnie zalatwilam a on mi taki numer wywinal! później się tlumaczyl, ze widział jak pakuje stroj...taaa bo miałam cicha nadzieje, ze może wejdziemy do wody we dwojke). a po wszystkim widziałam, ze mu zal i już się dogadujemy kto będzie za tydzień plywal hehe.Cytat:
zbieraj kasiore na jakies wypasione meskie kapielowki! ![]() ejjj czemu się nie chwalicie jak cos zamawiacie? proszę o info, kuscie nas okazjami pochwal się fotkami i zdaj relacje jak to u Was wygląda. a fotki srednie - nasz tatus dawno nie bawil się aparatem i chyba zapomnial co i jak zresztą był pod wielkim wrazeniem tej bardziej zaawansowanej grupy, nie mogl oderwać od nich oczu, a dzieciaki faktycznie robily cuda ![]() poza tym dwie inne parki poprosily o kilka zdjęć, wiec cykal bardzo hurtowo ![]() AAA I JESLI MOGE COS DORADZIC, WYLICZCIE SOBIE TAK KARMIENIA ZEBY JDNAK DZIECKO NIE BYLO ANI ZARAZ PO JEDZENIU, ANI GLODNE. my mielismy zajecia na 13:30, mala jadla o 12 i później tak kolo 15:30 po powrocie do domu. znajoma dala małemu jesc o 10:30 i przed samym wyjściem musiala mu dac butle. a ze to typ ulewacza to mieli dramat. co chwile zwracal i musieli podplywac do brzegu i go wycierać. widać było, ze ich to irytuje, bo tylko ich maluszek tak miał. wody zabrudzić nie chcieli hehe Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-02 o 02:52 |
|||||
|
|
|
#3603 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
może być konsystencji bialka kurzego, może scietego bialka w jajecznicy - na cycu mogą być naprawdę rozne. nie uwierzycie, ale zrobiłam foty naszych kup i poszlam na wizyte z aparatem Cytat:
ale już chyba odpisywałam hehe.już niedługo ja już odliczam do niedzieli. może to głupie, ale fajny jest nawet fakt samego wyjścia gdzies razem SPECJALNIE dla dziecka inne plakalyby hehehe Cytat:
oglądam zdjęcia i było 6 dzieci, które sa na zajęciach pierwszy raz. chyba trojeczka jest taka siedmiomiesieczna, dwa nasze male baczki i jeden maluszek. a w 2 grupie już większe ![]() Cytat:
a zazdrościsz tzta? ![]() Cytat:
i tez zalapal się na testy termoforkow! jego mama chodzi naszymi sladami hehe Cytat:
ok spadam spac. reszta nadrabiania jutro. dogonię Was!
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-02 o 20:11 |
||||||
|
|
|
#3604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=diabli;42581465]ee nam pediatra tez mowil, ze sluzowata kupa jest ok może być konsystencji bialka kurzego, może scietego bialka w jajecznicy - na cycu mogą być naprawdę rozne. nie uwierzycie, ale zrobiłam foty naszych kup i poszlam na wizyte z aparatem ozonowany ale już chyba odpisywałam hehe.już niedługo ja już odliczam do niedzieli. może to głupie, ale fajny jest nawet fakt samego wyjścia gdzies razem SPECJALNIE dla dziecka inne plakalyby hehehe głupol oglądam zdjęcia i było 6 dzieci, które sa na zajęciach pierwszy raz. chyba trojeczka jest taka siedmiomiesieczna, dwa nasze male baczki i jeden maluszek. a w 2 grupie już większe ![]() tez się w nim zakochałam (w kombinezonie hehe) a zazdrościsz tzta? ![]() Cytat:
|
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że można karmić. Ja już 3 razy byłam i luzik. Czego tu się bać Kochana?
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam się!!!
My się szykujemy na rozpoczęcie roku szkolnego;-) Do później:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Truj, truj, przynajmniej dopóki nie wybiorę zdrowego nosidełka ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
jak tam pogoda u Was? U mnie jesień.
|
#3609 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja paczkę wypuścili w sobotę Cytat:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html moje dziecko od początku poziomu nie tolerowało więc zawsze pion poza tym błaaaagaaaam wszystkich nas tak noszono i nic nam nie jest ![]() Cytat:
Cytat:
mały marudził całe popołudnie i jadl co godzinę, a po 50 ml mojego i 60 mm odzyskałam zadowolone z życia dziecko więc jak dla mnie sukces najważniejsze, że młody jets zadowolony a co je cycki czy mm to mi wisi ![]() Cytat:
z głodu Ci nie padnie ale fakt mój je zawsze ze smakiem:PCytat:
ale jutro spórbuje w innej galerii![]() Cytat:
Cytat:
znaczy wtedy mu powiedziałam, że robię on powiedział, że się nie zgadza, a ja powiedziałam 'ok' mama wiedziała za to:P za to zgodzili się na kolczyk w języku kosztem wyjęcia 10 z ucha:P o pępek i drugi tatuaż już nie pytałam:Po matko wszystkie takie święte a potem i tak dziecku kupią kubusia albo sobie samo kupi w szkole![]() jęczmień mi się na oku zrobił ;( wylicytowałam młodemu http://allegro.pl/lamaze-biedronka-m...500504674.html ciekawe czy się spodoba, ale za 7 dych mogę zaryzykować:P dam znać diabli czy spoko ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- laski, a takie nosidło jest ok? http://tablica.pl/oferta/nosidelko-w...tml#0e66ee4287
|
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER
z D. Tez tak robilam na poczatku sloiczki pozniej gotowalam ale bylam wczesniej u jakiwjs dietetyczki ktora dala przepisy bo w takim objedziw musi byc wszystko co powonno byc heee np odp. Ilosc tluszczu odpowiedniego dla dzieci ja chyba lyzeczke masla dawalam bo obiadek nusi byc pelnowartosciowy i odp. Ilosc bialka , weglowodanow itp i jak ugotowalam to tez mrozilam
Cytat:
u ciebie tez sie skoncza juz coraz blizej ![]() Cytat:
ło matko chyba az 1 cm :screwy: heee ja pamietam jak kolczyka w nosie zrobilam i mialam juz 18 lat i tatus szybko sprawil ze na drugi dzien juz go nie mialam heehee Cytat:
|
|
#3611 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i dzień dobry
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
heehee miska jak polowa jego korpusu Lepiej jedno skladnikowe dawac na ppczatku
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie nabijając się ... my też nosimy w pionie. Ja noszę tak jak do odbicia, mąż czasami tyłem do siebie, albo pozwala młodej się przekręcić w bok, żeby oglądała świat. Jedyny poziom trzymania na rękach tolerowany przez moje dziecię to w trakcie karmienia i pozycja anty kolkowa inaczej mam bunt. W sumie może dobrze, że w pionie noszę bo ona potrafi oddać (i tu nie wiem czy ulewanie czy rzyganie) nawet 2h po posiłku ... a terminów do gastrologa dziecięcego na ten rok już nie ma Mam takie pilne pytanko odnośnie karuzelek. Jak długo dziecko zajmuje się takimi karuzelami nad łóżeczkiem? Co raz bardziej jestem skłonna kupić nową (znaczy używaną inną) przede wszystkim na pilota i na baterie, ale nie wiem ile to jeszcze posłuży. Podobają mi się te z szumami i muzyką poważna, tylko nie chcę kupować czegoś na "tydzień".
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli pytałaś o suwaczek z obrazka, tak da się w to wejść.
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kochane me dziecie pięknie spało w nocy tylko matka nie mogła przez tego zęba Więc TŻ i Sofia sobie smacznie chrapią a ja już po śniadaniu (o dziwo ból nie zabiera mi apetytu ) i po pociesznej lekturze Diablowego nadrabiania Najbardziej się uśmiałam z kopytek Nelki i babcinego zgorszenia ![]() Ach Jenny! Spóźnione Sto Lat! Mam nadzieje, że imprezka się udała i tort smakował
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one kosztują w Smyku 219 nowe.
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
O to moj pirwszoklasidta
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
ale elegancki
![]() Cytat:
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tata: masz wyjac to cholerstwo, ja to przetne i koniec z kolczykami ja: ok,wloze agrafke zeby nie zaroslo,dostane zakazenia i to bedzie twoja wina tata: ... zostaw. ![]() ![]() hjehhe. troche mialam tego badziewia.zostawilam jezyk i pepek i uszy.. reszta nie pasuje do obrazu "mamuśki" ![]() Diabli, też wszyztskiego naj! spóźnione ale szczere ![]() Z w nocy budzila sie CO GODZINE.... jestem zombie a za oknem oblesna jesien, wieje,zimno,pada, szaro brrrrrr.... aa, z nowosci to szykuje sie na jakas diete.przytylam, i musze zrobic jakies badania bo nie wiem czy organizm mi wariuje czy psycha (hehhe) ale w nocy budze się z taaaaaaaaaaaaką ochotą na slodycze ze jestem gotowa cukier lyzeczka wciagac
|
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz tłumaczył że ilość nie ma znaczenia o ile dziecko przybiera na wadze, a jedyne co odróżnia ulewanie od wymiotów to kwestia ciśnienia czyli to czy chlusta czy powoli wypływa
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
aa a mój mały wczoraj zaliczył 1 spacer w spacerówce najpierw ryk nie chciał wejść a potem był mega zachwyt bo daliśmy na pół leząca. A tak ogólnie od tygodnia jest okropny w nocy bo ma dłuższa przerwę w jedzeniu ale zamiast mieć ja w nocy to np dziś zjadł o 2 a potem od 7.30 do 8.30 wciskałam mu jeść na chama zjadł 60 i zasnął nie jadł 5.5h i zamiast tak jeść w nocy i dać mamie pospać to nie co 3h chce jeść a potem co godzinę pic. No i robi pobudki o 6. Najgorsze to że nie mieszkamy sami wiec głupia jak ciagle słysze ale sie nie wyspałam.Nie wiem co mam robic to że je w nocy ale oki ale od 3 co godzinę ryk to na brzuszku prubuje spac to jesc masakra i od tygodnia spi z nami.
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
cudny
!!xal co do nosidełek to najlepiej bondolino, tula, manduca - te z woamra, babybjorn to wisiadła, ogólnie dość mocno zagłębiałam się w ten temat i te 3 to ogólnie jedne z lepszych ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ale jesień za oknem, malutki śpi, znowu mu sie poprzestawiało, juz nie przesypia nocy, zawsze budzi się o 2 w nocy - punktualnie i o 6.
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-09-02 o 10:56 |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się poniedziałkowo.
Pogoda do doopy, mały śpi więc może uda mi się w końcu ponadrabiać... bo nie wiem co tu się dzieje
|
|
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ewidentnie dochodzi problem z zabkowaniem. oj bedzie sie dzialo...no i Ash, lacze sie z toba w bolu... mlody tylko na rekach spi. odlozony budzi sie i nie placze, tylko drze sie, po paru sek czasem nawet sie zanosi... wiem, ze tez serduszko ma na to wplyw, no i on straszny meteopata do tego... i cyc ostatnio tez co 1-2h. aha, Magiusa, zeby on z tego cyca wyssal ile trzeba! ale nie... w dobrych momentach to possie 10-12 minut i waga pokazuje 80 g. wiec zadne szalenstwo. ale czesciej to jest tylko cyckanie i wtedy to jakies 30 wypija ![]() Cytat:
on wprawdzie nie wyciaga mlodemu rak z buzi, ale najchetniej co godzine by mu myl rece i to takim niezbyt lagodnym zelem antybakteryjnym
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam, nadabiam i końca nie widać
Gaduły !!! Naprodukowałyście prawie tyle jak za dobrych czasow w poczekalni
|
|
|
|
#3630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mała zasnęła więc jestem. Wczoraj was czytałam ale poszłam spać. Pisałyście jakiś czas temu o piąstkach. Moja ma często złożone dłonie w piąstki ale nie zaciśnięte. Zaczęłam ją obserwować i częściej kciuk ma na zewnątrz nie w środku. Co to znaczy?? Jak śpi czy je to ma otwarte dłonie. Na macie jak się bawi to owszem uderza zabawki ale nie chwyta ich. Czy już powinna. Ostatnio często chcę patrzeć do tyłu jak się ją nosi w poziomie i jak zasypia to też czasem się wygina. Jeszcze jedno co zauważyłam to straszny leń się z niej zrobił. Jak była mniejsza to bardzo dobrze, długo i wysoko trzymała głowę jak była na brzuszku a teraz od jakiegoś czasu jak ją dam na brzuch to sobie raczej leży i zaczęła podnosić rączki i kołysać się na brzuchu a głowe sporadycznie jej się chce podnieść i to zazwyczaj po to żeby dać ją nad rękę i ją gryźć. Co co chodzi? Co robić? Powiedzieć lekarzowi na szczepieniu w czwartek?HELP Cytat:
Cytat:
Mnie najabrziej ten http://www.ceneo.pl/16793043 ale jest dość drogi. Widziałam grupon za 119 i za tyle bym kupiła ale już niekatulany . Cytat:
Śliczny ten termoforek. ![]() ![]() Musisz byc bardzo dumna. Duży chłopak ![]() Cytat:
A bywa to rożnie albo świeże mleko nawet zaraz po karminu jeszcze nie zdążę jej podnieść do odbicia ( zazwyczaj jak kupę robi podczas jedzenia ) a później serek. Ale ona ma dni że ulewa, a ma takie, że ani kropli przez cały dzień.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

ciagle strofuje "nie mow do niej tak glosno, nie bujaj jej tak mocno, nie mow do nie jjak do głupka" 
gdybyście slyszaly jak tesciowa gderała sobie pod noskiem "co ta mama opowiada, ty nie masz kopytek tylko stopki, sliczne malutkie" eee nie, Nelusia prawda, ze masz kopytka? lubisz wierzgać swoimi dużymi kopytkami... "no co ta mama mowi" bla bla bla 

taaa mały sobie "purka" bez problemu od 2 miesięcy, "zrób purk, zrób purk, bum, bum"

Bo każda zawsze się klei i ciągnie. Mi tłumaczono że to ma być glut jak kurze jajko i nie będzie to absolutnie w kolorze kupy. U nas dwie widziały nasze kupy, 2tyg po urodzeniu i jak miała ze 2 msc i były ok.

ale jutro spórbuje w innej galerii

Więc TŻ i Sofia sobie smacznie chrapią a ja już po śniadaniu (o dziwo ból nie zabiera mi apetytu

Ślub 27. X. 2012