Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 14:40   #3661
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

No właśnie i z mojego ... Ubolewam nad tym bardzo, na spacerki nie mamy z kim chodzić

no właaaaaaaaśnie... Zazdroszczę tym mamom, które spotykają się w domach itp.
Stary 2013-09-02, 14:54   #3662
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ubieracie teraz maluchy? wczoraj byłyśmy z mamą na spacerze i było naprawdę chłodno, P. był w długim body, półśpiochach, bluzie cienkiej z długim rękawem, bluzie polarkowej z kapturem i przykryty ciepłym kocem ... na taką pogodę chyba pasuje już ubierać długie body, sweterek jakiś ciepły i kurteczka jakaś cieniutka, czy polarek na wierzch ... masakra, początek września wczoraj naprawdę żałowałam że Młody nie ma czapeczki, dziś na szczęście przyszła zamówiona, wypiorę i będzie miał ... myślałam już o rękawiczkach i szaliczku/chuście pod szyjkę
Wczoraj cały dzień od 7 poza domem byliśmy a zimno było strasznie to małego na cebulkę ubrałam, body z długim rękawem, na to koszula i jeansy, na to sweter, skarpetki, butki i kapelutek W domu zdejmowałam mu sweter i body, ale na zewnątrz jeszcze okrywałam kocykiem i nie było mu za gorąco, wręcz sam się przykrywał

http://allegro.pl/wlochate-buciki-ka...502915530.html ktoś może ma takie kapciuchy? czy są ciepłe?
Bo młody nie znosi butów, nie wiem jak on to robi ale ciągle je zdejmuje Może tych nie zrzuci

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mam takie pilne pytanko odnośnie karuzelek. Jak długo dziecko zajmuje się takimi karuzelami nad łóżeczkiem? Co raz bardziej jestem skłonna kupić nową (znaczy używaną inną) przede wszystkim na pilota i na baterie, ale nie wiem ile to jeszcze posłuży. Podobają mi się te z szumami i muzyką poważna, tylko nie chcę kupować czegoś na "tydzień".
Myślę że to zabawka jeszcze na góra 3-4 miesiące, teraz młody ma zajęcie bo próbuje kopać zabawki, ale jak zacznie już siadać to raczej pozbędę się jej.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
O to moj pirwszoklasidta

jego wielki dzień

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
My nie używamy non stop ale czasami się przydaje jak płacze i nie można jej uspokoić albo przysypia ale nie może zasnąć i płacze na ręce. Załączam suszarkę i śpi. Staram się jej nie usypiać na rękach ale najczęściej właśnie tak mi zasypia. "Przyzwyczaiła się" jak miała kolki. Chyba mogę to już głośno napisać SKOŃCZYŁY SIĘ NAM KOLKI Brzuszek czasami jeszcze ją boli jak puszcza pierdki ale nie ma już tych strasznych bóli przy których wyła tak strasznie

super
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:55   #3663
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No i uwaga waży 6700

No i źle ją karmimy, dlatego się pręży przy jedzeniu. Nie powinna jeść 7 razy po 90-120 a 5 razy po 150 i mamy próbować jej zwiększać. A ulewa bo za bardzo macha kulosami i robi się jej próżnia w brzucholu.
za wagę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 14:58   #3664
Mysia mysz
Zakorzenienie

My już po basenie młody na początku się rozpłakał, ale potem już było w porządku, myślę, że będzie coraz lepiej była z nami na zajęciach dziewczynka prawie 7 miesięcy to ona szalała, bawiła się zabawkami itp. ah nie mogę się doczekać aż nasz podrośnie ogólnie super i będziemy chodzić

jak zrzucę fotki z aparatu to pokażę małego pływaka

przyszły woombie mały zachwycony jak ja:P
niestety doliczyli mi vat 23% ale i tak wyszło taniej niż w Polsce, poza tym u nas nie mogłam znaleźć convertible dla chłopca
więc mam 2 woombie do pozbycia się
1. Żółte original
2. Białe convertible leggie
oba 6-9 kg
niestety przez vat mogę je puścić za 100 zł sztuka + wysyłka do Was pocztą czy kurierem czym chcecie, anoxee jesteś dalej chętna na któreś ?
dajcie znać czy któraś chce, bo jak nie to je na allegro puszczę bo 4 mi niepotrzebne

a i wracam do tematu zamówienia, jeśli jesteście dalej chętne to mogę zrealizować tylko miejcie na uwadze vat 23% i 2 tygodnie czekania jak Wam pasuje to proszę zamówienie na priv do środy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130902_144917.jpg (103,9 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-09-02, 15:05   #3665
Veronic
Wtajemniczenie

co siadam do wizażu i do cytowania to mój marudnik zaczyna wyć

jest taka wstretna pogoda,ze sie kisimy w chacie...
ale Młody domaga sie 100% uwagi

mam nadzieje,ze dzisiaj usiade jeszcze spokojnie przy kompie..a nie z W na rekach;p;p

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
no właaaaaaaaśnie... Zazdroszczę tym mamom, które spotykają się w domach itp.
i ja
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:10   #3666
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, zaraz będę nadrabiała przy karmieniu, moja mama od dzisiaj jest na emeryturze i może przyjezdzać do małego i korzystając z jej pierwszego dnia wolności ja uwolniłam się do lumpa, łowy nie za duże ale jakie sweterek george 1-1,5 y 14zł, rampers next 6-9 4 zł na wage i taaaka piękną sukienkę z zary widziałam na chyba 3-6, ale była na wycene więc nie brałam
super łowy

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
super zakupy
a powiedz mi, jak te szare dresiki u Was się sprawdzają,jaki rozmiar macie ? (chyba 4 link)
Bluza super, ale spodnie mają strasznie mocne ściągacze
i mały ma po nich ślady nad kostką
kupiłam rozmiar 4-6 na teraz, jeszcze nie ubrałam więc Ci nie powiem, bo własnie się piorą ale zmartwiłaś mnie

a niektóre pisały o problemach z wózkami, nasze dziecko znienawidziło wózek również:P ani gondola ani spacerówka bo jest wrzask więc jeździ w foteliku:P

ulewa też po każdym jedzeniu i serek pomiędzy karmieniami;P

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-09-02 o 15:17
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:16   #3667
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz od siebie hee
Ja chyba nie moge sprzatac bo za duzo nadrabiania mam potem heee
Aletak jak mowilam ogarnelam duzy pokoj poodkurzalam poscieralam kurze i jeszcze mam zwmiar cos zrobic
M. Nie chce jesc zjadl dzisiaj o 5 - 150ml o 9 -20 ml o 11:30 60 ml masakra
A i ma nowa zabawe zakrywa buzie pielucha i tak rytmicznie oddycha nosem ja lece bo mam wrazenie ze sie udusi odkrywam pieluche a on w smiech:banghead:
zabraniam ci sprzatac!
M sobie niezla zabawe wymyslil
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Czemu nie ma tu żadnej mamy z mojego miasta, z którą można by spotkać się na kawkę
z mojego tez nie ma
Cytat:
Mialan zamiar odniesc sie do wiekszej ilosci postow.. ale Mały jest dziś bardzo absorbujacy..
Strasznie marudzi i muszę kontynuować nadrabianie z tel, a on wisi na cycu
Coś mi sie wydaje ze mamy kolejny skok
u nas chyba tez skok, bo juz nie wiem na co zwalac to chyba to o czym pisalam ostatnio - mlody wyczail, ze mamusia to odrebna osoba i cycki naleza do niej...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:16   #3668
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
super łowy
a niektóre pisały o problemach z wózkami, nasze dziecko znienawidziło wózek również:P ani gondola ani spacerówka bo jest wrzask więc jeździ w foteliku:P
moje dziecko uwielbia fotelik, w gondolce góra 20 minut wytrzyma jeśli będzie miał dużo zabawek, bo jak nie to zaczyna się nudzić

A kiedyś dziwiłam się jak można wozić dziecko w nosidełku, co za dziwactwo - a teraz sama tak robię
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:20   #3669
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, zaraz będę nadrabiała przy karmieniu, moja mama od dzisiaj jest na emeryturze i może przyjezdzać do małego i korzystając z jej pierwszego dnia wolności ja uwolniłam się do lumpa, łowy nie za duże ale jakie sweterek george 1-1,5 y 14zł, rampers next 6-9 4 zł na wage i taaaka piękną sukienkę z zary widziałam na chyba 3-6, ale była na wycene więc nie brałam
sweterek cudo

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
oj dawno mnie niebyło na forum teraz wpadam znów na chwilke bo jak zwykle jak wejde na neta moja córa sie budzi i płacze a jak już zaśnie (co czasem graniczy z cudem) to śpi różnie, od 2 min do 1,5 h ale to rzadziutko i musi mieć dzień do spania
no wiec co u nas po krótce:
1. jutro mała kończy 14 tyg i jest coraz bardziej ruchliwa, wesoła, ale za to juz niepłacze tylko drze sie na całe gardło jak np. jest głodna
2.już jesteśmu po chrzcinach, mała spokojniutka była w kościele, aż bylismy z tz i moimi rodzicami w duzym szoku, ze niepłakała, całą msze wytrzymała. NIerobilismy imprezy dużej, najbliższa rodzina u nas w mieszkaniu, moi rodzice nam pomogli wszytsko przygotować.
3.Natalka nadal niechce leżęć w wózku jak nieśpi, chce odrazu na rece, wiec na spacery chodze sporadycznie i jak sie budzi to uciekam do domu bo nieda jej sie uspokoić by lezałą sobie jak inne dzieci grzecznie w wózku. dlatego tez unikam galerii, sklepów bo odrazu sie budzi i marudzi i chce by ja nosić
4.kolki mineły (niezapeszając)
5.wkońcu mój leniwiec zaczął dźwigać główke jak leży na brzuszku i próbuje już siadać sama bo robi próby podnoszenia główki jak leży na plecach
6. już moge w domu wiecej rzeczy zrobić niż wcześniej bo mała umie już posiedziec w leżaczku czy na macie sie poprzewracać na boczki, pobawić grzechotkami
7.zaprzyjaźniłam sie z dziewczyną która ma dziecko w podobnym wieku co moja i mieszka bliziutko wiec mam wkoncu w ck kogoś blisko do kogo moge na kawke wyskoczyć i wspolne tematy mamy wiec jest o czym pogadac

9. czesto jeżdzae z mała do rodziców , zaczelismy tez robic z mała wycieczki, bo chcemy ja przyzwyczajać do podózy, innych ludzi by "dzikus" niebyła, ostatnio bylismy w sandomierzu, niby blisko w miare od kielc ale dla mojej złośnicy kochanej to było wyzwanie w takim tłumie ludzi na rynku wytrzymać, ale dała rade, oczywiście na rekach spedzajac cały czas

a i karmimy sie już tylko mm, bebilon je, wczeniej bebilon comfort, ale niechciała go pić, z kupkami był problem, sama z tż zmienilisy jej mlkeo, bo comfort to lekarz kazał dawac i jest spoko, je chetnie, choc mniej niż powinna bo czasem 60 ml, czasem 90 a max 120, a powinna niby 120 zawsze, no ale cóz jak niejadak to niejadek....
no to u was dużo zmian na lepsze

Cytat:
Oczywisvie duma mnie rozpiera
A ja mam taku termofor
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
termofor uroczy

Cytat:
u nas fotelik jest najokropniejszy póki co. gondola jest ok o ile nie ma budy nad sobą i może podziwiać niebo/drzewa
Stary 2013-09-02, 15:31   #3670
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wlochate-buciki-ka...502915530.html ktoś może ma takie kapciuchy? czy są ciepłe?
Bo młody nie znosi butów, nie wiem jak on to robi ale ciągle je zdejmuje Może tych nie zrzuci
Ja narazie ubieram małemu na zwykłe skarpety takie ciepłe frotki http://allegro.pl/bezuciskowe-skarpe...508583763.html, a te które wkleiłaś chyba ciepłe, ale może też je zrzucić, ja Kubie nie umie ubrać butów, zawze takm popodwija te paluchy, że nie da się ich wcisnąć
Cytat:
My już po basenie młody na początku się rozpłakał, ale potem już było w porządku, myślę, że będzie coraz lepiej była z nami na zajęciach dziewczynka prawie 7 miesięcy to ona szalała, bawiła się zabawkami itp. ah nie mogę się doczekać aż nasz podrośnie ogólnie super i będziemy chodzić
Super, że Piotruś dał rade, hmm może jednak pójde na ten basen nie wiem, nie wiem, 19 wrzesnia zaczynają i znalazłam jeszcze bliżej, tylko jest jeden problem ja nienawidze basenów, a TZ jest w pracy jak są zajęcia
Cytat:
super łowy

ja wychodze na spacer wózkiem, tylko jeśli młody ma hiper dobry humor więc spontaniczne wyjście do sklepu wózkiem odpada

Ugotowałam buraki i zrobiłam zalewe, ostygną to kończe moje pierwsze przetwory
A teraz ide kopać mega dziury na borówki, zadowolona podjechałam do ogrodniczego po ziemie, chciałam tak 20 litrów a tam mnie uświadomili, że pod jeden krzaczek borówek trzeba 80 litrów torfu zobaczymy jak mi pojdzie, jak nie pójdzie to czekam na TZ, nosze 8kg klocka to dziury nie wykopie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:41   #3671
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nosze 8kg klocka to dziury nie wykopie
pewnie ze dasz rade!!!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

(a moje dziecie znow mi spi na rekach...)
Stary 2013-09-02, 15:46   #3672
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
moje dziecko uwielbia fotelik, w gondolce góra 20 minut wytrzyma jeśli będzie miał dużo zabawek, bo jak nie to zaczyna się nudzić

A kiedyś dziwiłam się jak można wozić dziecko w nosidełku, co za dziwactwo - a teraz sama tak robię
Haha widzisz moje dziecie tylko w foteliku na spacery wychodzi hiii od 2 mc

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zabraniam ci sprzatac!
M sobie niezla zabawe wymyslil

z mojego tez nie ma

u nas chyba tez skok, bo juz nie wiem na co zwalac to chyba to o czym pisalam ostatnio - mlody wyczail, ze mamusia to odrebna osoba i cycki naleza do niej...

heee o nie zniechecaj mnie bo mam wene teraz prasuje ... pizniek kuchnie ogarne oby to nie byli jednorazowa wena heee

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sweterek cudo

no to u was dużo zmian na lepsze

termofor uroczy

u nas fotelik jest najokropniejszy póki co. gondola jest ok o ile nie ma budy nad sobą i może podziwiać niebo/drzewa

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:02   #3673
gosiulka22
Wtajemniczenie

trzymają już Wasze maluchy główkę same? jeśli tak to na ile zaczęły?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Dziewczyny, jak ubieracie teraz maluchy? wczoraj byłyśmy z mamą na spacerze i było naprawdę chłodno, P. był w długim body, półśpiochach, bluzie cienkiej z długim rękawem, bluzie polarkowej z kapturem i przykryty ciepłym kocem ... na taką pogodę chyba pasuje już ubierać długie body, sweterek jakiś ciepły i kurteczka jakaś cieniutka, czy polarek na wierzch ... masakra, początek września wczoraj naprawdę żałowałam że Młody nie ma czapeczki, dziś na szczęście przyszła zamówiona, wypiorę i będzie miał ... myślałam już o rękawiczkach i szaliczku/chuście pod szyjkę
U nas dziś jest zimno i moja ma ubrane rajstopki, body z długim rękawem, spodnie na szelkach do kolan, polarek i czapeczkę. Nóżki ma przykryte kocykiem i tak sobie śpi już 3 godzinę
]
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:03   #3674
sharpnowaja
Zakorzenienie

Hejka
wróciłam, cieszycie się?

Karolcia zjadła łyżeczkę marchewki!!! smakowała! aż się złościła że nie dałam jej więcej

teraz miała spać (sama w łóżeczku) ale już słyszę jak się żali do żyrafy
Stary 2013-09-02, 16:05   #3675
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

(a moje dziecie znow mi spi na rekach...)
moje też w dziń łóżeczko go parzy, a tak choć chwilkę przedrzemie
Stary 2013-09-02, 16:08   #3676
nuna2
Zakorzenienie

Witam witam i o zdrowie pytam
Wczoraj byliśmy u teściów cały dzień, więc nie miałam jak zajrzeć. Mała znów się pręży strasznie... Biedna moja...

vvg współczuję Ci, że musicie tyle z synkiem przejść. Jesteście bardzo bardzo silni!! Człowiek nie zdaje sobie sprawy, jak wiele ma. Trzymajcie się

Ada ja jestem często głodna, ale często nie mam kiedy zjeść:P Może i lepiej:P jeszcze 1,5 kg do zrzucenia a w sumie chciałabym 3,5.
Stary 2013-09-02, 16:32   #3677
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli zazdroszczę basenu

kurcze a ja dalej nie pomroziłam kalafiora ani nic. Tzn mam tylko cukinię, maliny i jagody.

diabli ja już kilka razy pisałam czy ktoś wie co u Aaś i nikt mi nie odpisał

aaa i zaczęłam dziś ćwiczyć!!! i naiwna myślałam że zacznę tak od 15 min dziennie. Taaaaaa ledwo 8 min dałam radę.

MoTyleKsw sparzyłaś kalafiora? bo ja właśnie czytałam że trzeba podgotować.

antoine a nie możesz się przeprowadzić do warszawy?

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ja jestem sama, samiusienka. Nikt mnie nie przutuli gdy smutno i nie powie "bedzie dobrze" gdy potrzebuje. Nikt nie robi nic dla mnie i nie odciazy mnie.. Ani w weekend, ani w tygodniu, ani w swieto..
przytulam mocno!!!
i wiem jedno, może teraz jesteś sama ale los Ci to wszystko jeszcze wynagrodzi!

Co do marcówek to trochę przykre. Wydaje mi się że u nas raczej jest doradzanie a nie wytykanie co i jak się powinno robić. Nie chciałabym nikogo obrażać ale jak dla mnie to wszelakie potyczki/konflikty skończyły się gdy Lublana przestała się udzielać. W moim odczuciu jej nic nie pasowało.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Sharp - Karola jest rewelacyjna. oczka ma takie czarne czy to tylko na zdjęciu? zdjecie o poranku, a ona taka wyspana ciekawe jak mamusia wygladala
aa i sliczny sweterek i jeansy widze kawalek butow. kurcze musze zacząć zakladac nasze stosy, bo az szkoda
takie ma czarne
a mamusia nie wyglądała już tak dobrze

Cytat:
ee myslalam, ze mowi "dajcie mi GO" albo "czy ON dzisiaj cos jadl?"
no dokładnie tak mówi! ale na pytanie dlaczego odpowiada że dlatego że to jest Niuń

Cytat:
a z tym rozszerzaniem diety: to nie musi być tak, ze najpierw jeden składnik? Bo Maluska napisala, ze zaczela od marchewki z ziemniakiem i ziemniak z dynia. bo ja się nastawiłam, ze jednak pierwsze sama marchewka w ogole mnie sie wydaje, ze te nasze maluszki sa jeszcze za male na smierdzace kupy
podajesz jeden składnik żebyś wiedziała na co jest uczulone
(jeśli wystąpi)
to Nelci kupy pachną?
Stary 2013-09-02, 16:44   #3678
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
moje też w dziń łóżeczko go parzy, a tak choć chwilkę przedrzemie
wlasnie tez tak kombinuje. mlody spac musi, bo inaczej maruda okropna. wiec skoro tylko na rekach potrafi, to niech ma...
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ada ja jestem często głodna, ale często nie mam kiedy zjeść:P Może i lepiej:P jeszcze 1,5 kg do zrzucenia a w sumie chciałabym 3,5.
o wlasnie! ja tak sobie kombinuje wlasnie, jak tu pojsc na dwojke do kibelka...
Stary 2013-09-02, 16:46   #3679
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jęczmień mi się na oku zrobił ;(
pocierasz złotem?

też chciałam taką biedroneczkę! cudna jest ale w końcu kupiłam ten panel gimnastyczny

banka przystojniak z Twojego pierwszoklasisty

salviae za łowy

vvgh trzymam mocno za was kciuki!

Atena witaj fajnie że u was wszystko ok

nuna zazdroszczę że masz tylko tyle do zrzucenia. Ja mam 12 kg
Stary 2013-09-02, 16:51   #3680
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
oj dawno mnie niebyło na forum teraz wpadam znów na chwilke bo jak zwykle jak wejde na neta moja córa sie budzi i płacze a jak już zaśnie (co czasem graniczy z cudem) to śpi różnie, od 2 min do 1,5 h ale to rzadziutko i musi mieć dzień do spania
no wiec co u nas po krótce:
1. jutro mała kończy 14 tyg i jest coraz bardziej ruchliwa, wesoła, ale za to juz niepłacze tylko drze sie na całe gardło jak np. jest głodna
2.już jesteśmu po chrzcinach, mała spokojniutka była w kościele, aż bylismy z tz i moimi rodzicami w duzym szoku, ze niepłakała, całą msze wytrzymała. NIerobilismy imprezy dużej, najbliższa rodzina u nas w mieszkaniu, moi rodzice nam pomogli wszytsko przygotować.
3.Natalka nadal niechce leżęć w wózku jak nieśpi, chce odrazu na rece, wiec na spacery chodze sporadycznie i jak sie budzi to uciekam do domu bo nieda jej sie uspokoić by lezałą sobie jak inne dzieci grzecznie w wózku. dlatego tez unikam galerii, sklepów bo odrazu sie budzi i marudzi i chce by ja nosić
4.kolki mineły (niezapeszając)
5.wkońcu mój leniwiec zaczął dźwigać główke jak leży na brzuszku i próbuje już siadać sama bo robi próby podnoszenia główki jak leży na plecach
6. już moge w domu wiecej rzeczy zrobić niż wcześniej bo mała umie już posiedziec w leżaczku czy na macie sie poprzewracać na boczki, pobawić grzechotkami
7.zaprzyjaźniłam sie z dziewczyną która ma dziecko w podobnym wieku co moja i mieszka bliziutko wiec mam wkoncu w ck kogoś blisko do kogo moge na kawke wyskoczyć i wspolne tematy mamy wiec jest o czym pogadac

9. czesto jeżdzae z mała do rodziców , zaczelismy tez robic z mała wycieczki, bo chcemy ja przyzwyczajać do podózy, innych ludzi by "dzikus" niebyła, ostatnio bylismy w sandomierzu, niby blisko w miare od kielc ale dla mojej złośnicy kochanej to było wyzwanie w takim tłumie ludzi na rynku wytrzymać, ale dała rade, oczywiście na rekach spedzajac cały czas

a i karmimy sie już tylko mm, bebilon je, wczeniej bebilon comfort, ale niechciała go pić, z kupkami był problem, sama z tż zmienilisy jej mlkeo, bo comfort to lekarz kazał dawac i jest spoko, je chetnie, choc mniej niż powinna bo czasem 60 ml, czasem 90 a max 120, a powinna niby 120 zawsze, no ale cóz jak niejadak to niejadek....

No to prócz tego wózka to same dobre wieści
Cytat:

Nie dziala

no tak dobrze sie nie znamy ale moj tez moglby sie nauczyc wlosy mi ukladac

Kuba dalej bardzo lubi i spedza pod nia ok godziny dziennie, a ma 4,5 miesiaca

swietny super sa te mundurki i jak mu poszlo ?

Ja mojego ubrałam w długie body, bluze i przykryty kocem cienkim

To fajnie wam sie udalo z wizyta, a co Cie niepokoiło? bo chyba pominelam

[/QUOTE]

Ona od dłuższego czasu preferuje prawą stronę, walczylismy sami ale no dalej ją uwielbia. Fakt kręci głową jak chce, ale do spania układa się na prawą i musimy ją non stop poprawiać. No i w prawej rączce zaciska kciuka w środku dłoni.

Cytat:
no to super ze nie jest chora

super waga daj znac co rehabilitant powiedzial

helo syper ze kolki poszly w zapomnienie

Kuba dalej bardzo lubi i spedza pod nia ok godziny dziennie, a ma 4,5 miesiaca

swietny super sa te mundurki i jak mu poszlo ?

Ja mojego ubrałam w długie body, bluze i przykryty kocem cienkim

To fajnie wam sie udalo z wizyta, a co Cie niepokoiło? bo chyba pominelam

Zobaczymy jutro bo pierwszy dzien w szkole

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

A teraz od siebie hee
Ja chyba nie moge sprzatac bo za duzo nadrabiania mam potem heee
Aletak jak mowilam ogarnelam duzy pokoj poodkurzalam poscieralam kurze i jeszcze mam zwmiar cos zrobic
M. Nie chce jesc zjadl dzisiaj o 5 - 150ml o 9 -20 ml o 11:30 60 ml masakra
A i ma nowa zabawe zakrywa buzie pielucha i tak rytmicznie oddycha nosem ja lece bo mam wrazenie ze sie udusi odkrywam pieluche a on w smiech:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Dam znać na pewno!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli zazdroszczę basenu

kurcze a ja dalej nie pomroziłam kalafiora ani nic. Tzn mam tylko cukinię, maliny i jagody.

diabli ja już kilka razy pisałam czy ktoś wie co u Aaś i nikt mi nie odpisał

aaa i zaczęłam dziś ćwiczyć!!! i naiwna myślałam że zacznę tak od 15 min dziennie. Taaaaaa ledwo 8 min dałam radę.

MoTyleKsw sparzyłaś kalafiora? bo ja właśnie czytałam że trzeba podgotować.

antoine a nie możesz się przeprowadzić do warszawy?

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

przytulam mocno!!!
i wiem jedno, może teraz jesteś sama ale los Ci to wszystko jeszcze wynagrodzi!

Co do marcówek to trochę przykre. Wydaje mi się że u nas raczej jest doradzanie a nie wytykanie co i jak się powinno robić. Nie chciałabym nikogo obrażać ale jak dla mnie to wszelakie potyczki/konflikty skończyły się gdy Lublana przestała się udzielać. W moim odczuciu jej nic nie pasowało.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

takie ma czarne
a mamusia nie wyglądała już tak dobrze

no dokładnie tak mówi! ale na pytanie dlaczego odpowiada że dlatego że to jest Niuń

podajesz jeden składnik żebyś wiedziała na co jest uczulone
(jeśli wystąpi)
to Nelci kupy pachną?
tzn no dla mnie sparzenie to wrzucenie na 2 -3 minuty do wrzątku

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:52   #3681
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
nuna zazdroszczę że masz tylko tyle do zrzucenia. Ja mam 12 kg
mi zostało 8 ale przy moim apetycie chyba nigdy nie zrzuce tego
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:53   #3682
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a to unas byly konflikty???
moze czasem jakas mocniejsza wymiana zdan, co nieuniknione jest przy kilkudziesieciu babach a Lublane odebralam raczej jako dziewczyne o mocnym charakterze, a nie jako kobiete konfliktowa ale ja za czasow z poczekalni nie mialam na was az tyle czasu, wiec moze cos przegapilam.
w kazdym razie wydaje mi sie, ze my pociagniemy dluzej, bo my albo zbyt ugodowe, albo zbyt olewackie, albo zbyt spokojne... albo za malo czasu mamy zeby sie poklocic
Stary 2013-09-02, 17:06   #3683
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
moze czasem jakas mocniejsza wymiana zdan, co nieuniknione jest przy kilkudziesieciu babach a Lublane odebralam raczej jako dziewczyne o mocnym charakterze, a nie jako kobiete konfliktowa ale ja za czasow z poczekalni nie mialam na was az tyle czasu, wiec moze cos przegapilam.
w kazdym razie wydaje mi sie, ze my pociagniemy dluzej, bo my albo zbyt ugodowe, albo zbyt olewackie, albo zbyt spokojne... albo za malo czasu mamy zeby sie poklocic

a ja myślę, że nie raz i nie dwa każda się ugryzła w język, żeby nie wywoływać kłótni i zamieszania, więc myślę, że to charaktery mamy ugodowe

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-02, 17:16   #3684
xal
Zakorzenienie

Muszę poszukać jutro dla młodej gastrologa prywatnie (w tym roku na NFZ nie ma szans) dla spokoju sumienia. Młoda ulała, tatuś ją odebrał i położył do łóżeczka, a mamusia poszła się przebrać: bluza, bluzka, spodnie i ... skarpetki poleciało bardzo.
Zastanawia mnie to co napisała Motylek, że jej kazali karmić rzadziej a mi powiedziała lekarka że dobrze, że karmię częściej ...

Co do konfliktów, to każda z nas ma odmienny sposób wychowywania dzieci, ale wiadomo radzi się i może lekko modyfikuje. Ni widzę jednak, żeby ktoś kogoś krytykował, tylko doradzanie i pewnie to nas trzyma

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:20   #3685
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Jussti- wielkie dzięki za link do strony nt rehabilitacji, szkoda, że nie trafiłam tam wcześniej...
nie ma za co
Cytat:
http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/r...,159_3120.html znalazłam fajne zabawy z trzymiesięcznym niemowlakiem

Jak wspierać rozwój trzymiesięcznego dziecka?
Wydłużyły się okresy czuwania i staraj się wykorzystać ten czas na wspólną zabawę.
-Kilka razy dziennie układaj malucha na brzuszku i umieszczaj przed nim zabawki. To wzmacnia mięśnie i stymuluje wzrok.
-Mów do dziecka, czytaj mu książeczki, najlepiej takie, w których pojawia się dużosłów naśladujących dźwięk, np. stukanie, gwizdanie, szum, kapanie, odgłosy zwierząt.
-Kup miniaturowe pacynki na palce i rób miniteatrzyk, poruszając dłońmi i użyczając głosu malutkim lalkom (zmieniaj ton i barwę, tekst nie ma znaczenia).
-Przypomnij sobie zabawy paluszkowe z dzieciństwa, np. „Sroczka kaszkę warzyła”. Doskonale rozwijają sprawność dłoni maluszka oraz ich wrażliwość na bodźce.
-Staraj się umożliwiać dziecku dotykanie rzeczy ciepłych, zimnych, twardych, miękkich, szorstkich i gładkich.
-Pozwól pobawić się w wanience – niech się pochlapie, zanurza zabawki, wkłada dłonie pod strumień wody. Warto wybrać się z malcem na basen.
-Taniec z dzieckiem na ręku, bujanie na nodze – to zabawa wspierająca rozwój mięśni,równowagi i zmysłów.
-Wychodźcie razem do parku, lasu, czasem do kawiarni. Niech maluszek oswaja się z nowymi, nieznanymi sytuacjami.
fajne i dzięki za relację z basenu

Cytat:
Wiesz, wydawało mi się, że lepiej to wygląda. Tyle wczoraj przeglądałam i wydawało mi się, że to jest ok i że mozna regulować rozstaw bioderek.

Truj, truj, przynajmniej dopóki nie wybiorę zdrowego nosidełka
Ehhh, szkoda. No cóż u nas też każda ma swoje zdanie na różne tematy, ale mam nadzieję do takich spięć nie dojdzie.
niestety nie, kolanka mają być co najmniej na wysokości pupy

Cytat:
o matko wszystkie takie święte a potem i tak dziecku kupią kubusia albo sobie samo kupi w szkole to tak samo jak z terrorem laktacyjnym na forach a potem te co tak walczyły karmią mm

laski, a takie nosidło jest ok?

http://tablica.pl/oferta/nosidelko-w...tml#0e66ee4287
wisiadło

Cytat:

Mam takie pilne pytanko odnośnie karuzelek. Jak długo dziecko zajmuje się takimi karuzelami nad łóżeczkiem? Co raz bardziej jestem skłonna kupić nową (znaczy używaną inną) przede wszystkim na pilota i na baterie, ale nie wiem ile to jeszcze posłuży. Podobają mi się te z szumami i muzyką poważna, tylko nie chcę kupować czegoś na "tydzień".
około godziny dziennie na luzie cieszy sie do niej, kłóci z nią, gada
Cytat:
no wiszą faktycznie, kupiłabym coś lepszego młodemu ale my tego używamy tak rzadko, że wydawanie 400 zł jets bez sensu:/ najtansza używana tula 250 zł olewam temat, bo zima idzie, a na wiosnę kupimy plecak z siedziskiem dla młodego w góry
tak będzie lepiej
Cytat:
http://womar.com.pl/section2.php?pag...delkaeco&zm3=0 to wydaje mi się dobre, ale czekam jeszcze na Justi one kosztują w Smyku 219 nowe.
wygląda na bardziej ok ale ja ręki nie dam
Cytat:
O to moj pirwszoklasidta

Cytat:

ja tez mezowi na gg poslalam on wprawdzie nie wyciaga mlodemu rak z buzi, ale najchetniej co godzine by mu myl rece i to takim niezbyt lagodnym zelem antybakteryjnym juz mu tlumaczylam, ze to nie dla delikatnej skory dziecka, a ten dalej swoje o dezynfekcji...
o nie

Cytat:

truj, truj ... dopiero tymi obrazkami mi uświadomiłaś co jest złego w tych tańszych nosidełkach.
Body na długi rękaw i na to bluza z kapturem, dresiki i przykryty kocem. Ale nie było aż tak zimno.

Cieszę się

A co do tej wojny u marcówek i kwietniówek to cóż
Ja też uważam, że parówki i danonki to nie jedzenie dla niemowląt. Danonki są od 3 roku życia (tak podaje producent) i wg mnie na parówkę też przyjdzie czas (ale dobrej jakości!!!). Sama chcę zdrowo odżywiać moje dziecko ale pewnie jakiegoś kubusia też dostanie (sama piję ). U nas już nie raz i nie dwa były spięcia a i tak się chyba lubimy

===

Cześć
Byliśmy dziś z Bartusiem u mojej koleżanki, chłodno jest więc wzięłam chustę
Próbowałam dziś zamotać podwójnego Xa ale jakieś to luźne mi wychodzi
Macie jakiś fajny filmik???

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:23   #3686
nuna2
Zakorzenienie

kurcze chciałam nadrobić, ale Julcia nie pozwala... Strasznie dziś marudzi.

Dziewczyny nie mogę wyłapać-pisałyście o wkładaniu piąstek do buzi,dlaczego nie wolno tego blokować?? Bo ja jej też wyciągam, czasem zakładam niedrapki??

Sharp, może waga w końcu ruszy
Stary 2013-09-02, 17:30   #3687
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Bańka
http://allegro.pl/zimowa-czerwona-ne...495683903.html

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Cytat:
Muszę poszukać jutro dla młodej gastrologa prywatnie (w tym roku na NFZ nie ma szans) dla spokoju sumienia. Młoda ulała, tatuś ją odebrał i położył do łóżeczka, a mamusia poszła się przebrać: bluza, bluzka, spodnie i ... skarpetki poleciało bardzo.
Zastanawia mnie to co napisała Motylek, że jej kazali karmić rzadziej a mi powiedziała lekarka że dobrze, że karmię częściej ...

Co do konfliktów, to każda z nas ma odmienny sposób wychowywania dzieci, ale wiadomo radzi się i może lekko modyfikuje. Ni widzę jednak, żeby ktoś kogoś krytykował, tylko doradzanie i pewnie to nas trzyma
kochana u nas jest tak codziennie, a co do karmienia, to mamy karmić rzadziej bo się pręży przy jedzeniu i podobno jak ją karmię częściej to nie nadąza trawic też myślałam, że lepiej rzadziej - mniej, ale to się miesza lekko strawione ze świeżym - sama pomyśl, lepiej zjeść porzadnie obiad niż później dojadać ...
a z tego co pisałaś to Twoja mała bardzo ruchliwa, więc to może to te nogi, ale moja podpowiedź taka, że najpierw zrób jej usg jamy brzusznej bo bez sensu żebyście szły do gastrologa i płaciły za wizytę i usłyszały że macie zrobić USG.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-02, 17:30   #3688
lonely_lady
Zakorzenienie

U nas jakaś masakra.. To na bank skok. Dopiero udało mi sie ululac małego, idę zjeść w końcu obiad..
Cloche- solidaryzuje sie z Tobą

Mysia- my mamy tez 4-6 miesięcy. Daj znać jak wasze spodnie.. Ja ostatnio wsadzilam do każdej nogawki po puszce coli ale efekt kiepski, dalej obciskaja

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:31   #3689
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzieki kochana za pamiec sliczna ale za mala
m. Nosi 74/80

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kurcze chciałam nadrobić, ale Julcia nie pozwala... Strasznie dziś marudzi.

Dziewczyny nie mogę wyłapać-pisałyście o wkładaniu piąstek do buzi,dlaczego nie wolno tego blokować?? Bo ja jej też wyciągam, czasem zakładam niedrapki??

Sharp, może waga w końcu ruszy

nie wolno bo dzieci poznaja swiat rekoma i tym ze wsadzaja je do buzi pozniej beda zabawki pakowac ale narazie oswajaja sie z tym ze mala dlonie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie ma za co
fajne i dzięki za relację z basenu

niestety nie, kolanka mają być co najmniej na wysokości pupy

wisiadło

około godziny dziennie na luzie cieszy sie do niej, kłóci z nią, gada

tak będzie lepiej

wygląda na bardziej ok ale ja ręki nie dam

o nie

Body na długi rękaw i na to bluza z kapturem, dresiki i przykryty kocem. Ale nie było aż tak zimno.

Cieszę się

A co do tej wojny u marcówek i kwietniówek to cóż
Ja też uważam, że parówki i danonki to nie jedzenie dla niemowląt. Danonki są od 3 roku życia (tak podaje producent) i wg mnie na parówkę też przyjdzie czas (ale dobrej jakości!!!). Sama chcę zdrowo odżywiać moje dziecko ale pewnie jakiegoś kubusia też dostanie (sama piję ). U nas już nie raz i nie dwa były spięcia a i tak się chyba lubimy

===

Cześć
Byliśmy dziś z Bartusiem u mojej koleżanki, chłodno jest więc wzięłam chustę
Próbowałam dziś zamotać podwójnego Xa ale jakieś to luźne mi wychodzi
Macie jakiś fajny filmik???
Ale tam nie chodzili ze dla takich maluszkow tylko dla starszych moj d. Wciaga parowki hee ale 2 latkowi bym chyba nie dala jeszcze tu chodzilo o sam fakt ze to jest patologia jak matka serwuje dxiecku takie rarytasybdo jedzenia czy do picia

M. Zasnal w hustswce wogole caly dzien spi a ja nadal prasuje
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 17:31   #3690
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, Lublana to świetna dziewczyna, która ma swoje zdanie i nie boi się odezwać jak jej coś nie pasuje tylko niektóre brały jej wypowiedzi za bardzo do siebie ja uwielbiałam jak wpadała i robiła porządek z panikarami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości