|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Cytat:
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. mam pewien problem z moimi włosami, już nie mam do nich siły. Zaczełam pielegnacje zgodnie z cg juz spory czas temu, nie widze prawie w ogóle efektów. Napisze może coś o moich włosach.
Tak więc miałam jeszcze nie dawno do tali scielam do łopatek bo miałam straszne konce w ogole nie podcinane wiec scielam na prosto. A ze mam krecone wlosy to sie nie chciały pokręcic bez cieniowania, w miedzy czasie zapragnęłam zejśc z czerni a pewnie nie jedna tu jest która tez schodziła z tego koloru i wie jakie włosy sa po takich zabiegach. Zeby było mało tego wszystkiego na calej głowie mam wlosy długosci z 7-8 cm poniewaz po porodzie wyleciało mi połowe wlosów. Więc te włosy krótkie unoszą mi całą reszte i wygląda to nie za bardzo . Zwłaszcza jak się pokrecą juz np na żel (lniany) to góra jest napuszona a dół wisi smętnie z prześwitami. Ściełam wczoraj na boba na krótko(równo z tymi co mam krótkie po wyłysieniu pod spodem, ale oczywiscie reszte dalej sa krótkie pod długimi więc równiez puszą pozostałe) Moim problemem od zawsze są matowe włosy przesuszone. Raz że kręcone z natury , dwa że prostowane (wczesniej) Zaczełam wcierac jantar w skalp, pije pokrzywe i skrzyp, Nawet piłam drozdze ale strasznie dopadł mnie wysyp, i sie zle z tym czułam wiec odstawiłam. Nakładam je jedynie na włosy w postaci maski. Chciała bym znalezc złoty srodek który mega nawilży i nabłyszczy moje włosy żebym polubiła je kręcone i zeby zaczeły sie znowu ładnie kręcic bo póki co z góry się kreca pod spodem tylko falują albo wcale (a bardzo ich nie lubie, może to dziwne ale po prostu poszerzają mi twarz i czuje lepiej sie w prostych, może gdybym miała ich mniej... wyglądało by to inaczej), A najchetniej bym znalazła jakiś środek który by moje włosy wyprostował i wygładził! A przede wszystkim żeby przyspieszyc porost tych krótkich co mi odrastają. Brałam kiedys tabletki skrzypowite ale nie bardzo mi pomogły. Słyszałam ze merz special jest dobry, mozecie mi cos doradzic? Jak widzicie u mnie kiepsko, jak miałam te długie to przez te co odrastają to wyglądało bardzo dziwnie , jak bym miała włosy przedłużane. Olejuje wlosy, nakładam maski pod czepek itp nie prostuje juz od sporego czasu ale to i tak mi nie pomaga. Nie uzywam pianek lakierów tylko żel lniany(nie wiem czy to on mi puszy włosy czy co, kiedys mi nie puszył az tak) Juz nie wiem co mam zrobic by były lśniące i gładkie ![]() wybaczcie za błędy ale pisze na szybkiego..
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, stosowała któraś CP? zastanawiam się nad kuracją, ale nie wiem czy wogóle to pomoże...
|
|
#4684 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Na szybko się witam, bo dawno mnie nie było, a Wy już prawie dobijacie wątek do końca
Zdjęcie z dzisiaj, z braku czasu mycie rypaczem, potem miks AiK z niwejką long repair, o płukance z octu zapomniałam, a oleju to z dwa tygodnie nie widziały ale niedługo nadrobię. Ciapnęłam im odrobinę żelu czarna rzepa, a potem podsuszyłam dyfuzorem.
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często się zastanawiałam jak ta isana może smakować
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- koniecznie musisz spróbować
|
|
#4688 |
|
Konto usunięte
|
Dopiero tydzień temu zaczęłam suplementację, ale mam nadzieję, że coś zdziała
![]() A ja siedzę z maską drożdżową na skórze głowy i balsamem na brzozowym propolisie na długości, mam akurat ususzony kwiat lipy, to zrobię sobie płukankę i spłuczę za 30minut I nareszcie naolejowałam włosy, poszła Alterra 'Migdał i Papaya'
|
|
|
|
#4689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej schudnę, też plus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem kręcona, wcześniej lata prostowałam i farbowałam ![]() U mnie dawno temu - efekt mierny.
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Przestań!
![]() W mojej opinii mam trochę BHD, ale okej. Ta laska miała naprawdę niefajne włosy, więc w tym akurat porównaniu musiałam wypaść lepiej. Cytat:
![]() Tru story. Najlepsza dieta. ![]() Byle nie była to branża matrymonialna i pogrzebowa, wszystko inne biere, nawet umowę o niewolnictwo jestem w stanie zaakceptować. ![]() Poczyniłam właśnie prawie ostatnie włosowe zakupy w tym sezonie. Bingo drożdżowe i jakiś tam rypacz brzozowy i kompres algowy z Bingo też. ![]() Jeszcze tylko dorwę którąś Seri, ten olej GP, balsam GP i do grudnia nie kupuję nic oprócz lakierów. ![]() Wydupcyli Bartmana z kadry.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-09-02 o 17:27 |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mycie- szampon z pokrzywy, joanna len i rumianek, bd, ziajka masło kakaowe odzywki ds- garnier AiK, maska ziajki silnie odbudowująca, odzywka bs -joanna len i rumianek, dwufazowa joanny z olejkiem arganowym oleje -olej winogronowy,oliwa z oliwek, olj z awokado olej rycynowy, olejek rozmarynowy do tego robie maski z miodu i jakiejs odzywki, z glutka lnianego, zółtka i jakiegos oleju z odzywką, robie płukanki z octu jabłkowego
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze trzeba szukać pozytywów.... No to trochę mnie zbiłaś z tropu... Teraz nie wiem czego szukać na szybszy przyrost... ![]() Zrobiłam sobie gorącą czekoladę, założyłam gruby sweter, leżę pod kocem i czuję się jak w listopadzie... Jest mi źle, powinnam się uczyć, bo jutro ogromny egzamin z praktycznego angielskiego a ja leżę i nic nie robię...
zużycia: 25 ![]() ilość porażek: 12 ![]() 2016 Edytowane przez kwrobel2 Czas edycji: 2013-09-02 o 17:47 |
|
|
|
|
#4694 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
wczoraj usłyszałam jak jechałam busem jak jakaś mała dziewczynka mówiła do swojego taty: patrz jaka ładna pani wsiadła! ![]() Kaś masz mój wirtualny buziak ja to jak bym go spotkała to by dostał takiego kopa w du*e że by nie usiadł przez tydzień ![]() Dolczi jesteś przesliczna! Kav twoje loczki jak zwykle zwaliły mnie z nóg! A propos zwalenia z nóg: mam gorączkę! ![]() i ogromna ochotę spotkać Scar na żywo
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Tjaa dziewczyny, Wy zbieracie komplementy (w pełni zasłużone
! ) a ja robię w pracy za nadworną kosmetyczkę i nabijam kascysko wejścia na bloga Rozwijamy swoją działalność widzę ![]() Dziewczyny zaczynające nowy rok szkolny: powodzenia, trzymam kciuki za wyniki w nauce i atmosferę w klasie, niech moc będzie z Wami! ![]() Swoją drogą oglądałam moje przedmioty na studiach i nasuwa mi się pytanie: czo ta Diana tam robi?
|
#4698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja opinia jest niemiarodajna, dziękuję za uwagę ![]() To niedługo będę jak Rubikowa wyglądać I dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie działa jedno połączenie najlepiej - drożdże z pokrzywą. Korzystam z ostatniego dnia przeżywania, wylewam resztę emocji. Jutro o 7 wstaję jak młody bóg Cytat:
Ja bym celowała w bardziej wrażliwy organ ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Miranda , Twój wychowawca mnie rozyebał
wygląda spoko ![]() A dziewczyny macie bardzo ładne Dziewczyny, patrzę na fb na "Włosomaniaczki", a tam byłe love mojego TŻ (laska, którą uważam za największy puch świata, wieczny i tragiczny ) , aż teraz muszę śledzić te jej kłaczki ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Kazałam wejść i przeczytać spisy odżywek , porady , przepisy na dodatek jak mówię "studentka chemii, zna się na rzeczy" to wszystkie od razu nabierają zaufania i faktycznie to uważnie chłoną
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam naukę do poprawek wrześniowych
mam jeden hardkorowy egzamin 16 września i powoli zaczynam ogarniać materiał. a poza tym to nic nowego ![]() a ja ten twój pan z ostatniej randki? Cytat:
takie słowa uskrzydlają
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po farbowaniu. Kolor wyszedł jaśniejszy niż po hennie. Mam oczoj..ną rudość teraz. Podoba mi się. Wiem jedno- chcę jaśniej i b. pomarańczowo. Chyba porzucę hennę i następnym razem dam wodę 9%. Jedynie boję się, że włosy zniszczę.
Witam nową koleżankę. |
|
|
|
#4702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem który lakier użyć. Waham się pomiędzy błękitnym a delikatnie różowym. Co myślicie? Weź. JA MAM CUDNY PLAN. pn -> 8.50 - 14.15 wt -> 8.00 - 12.25/14.15 (nie wiem czy mam niemiecki) śr -> 8.00 - 13.20 czw -> 9.45 - 12.25/14.15 ( nie wiem czy mam niemiecki) pt -> 8.00 - 11-25 ![]() Niby na basen mogłabym chodzić ale. Chodzenie na basen w moim przypadku zimą skończyłoby się nieustanną anginą Mimo że nie mam potem lekcji ![]() Taki plan mi się podoba. Szkoda że jest tylko na dwa tygodnie U mnie jest chyba 7 chłopaków i 20 dziewczyn. WAIT. 34 osoby? w klasie? Przecież klasy nie moga mieć więcej jak 30/32 osoby Cytat:
![]() Jakim lakierem pomalowac paznokcie?
|
|
|
#4703 | |
|
Wtajemniczenie
|
racja
Cytat:
![]() a na pożegnanie usłyszałam: ooo, ładna pani wysiada, widzisz tatuś?
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tam humorek, lepszy już?
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pan bardzo ok, randek było już kilka i wszystko idzie w dobrym kierunku
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
i trzymam kciuki za dalszy rozwój akcji u Ciebie
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
powiem tak: gorzej nie jest
![]() Cytat:
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
do stylizacji jedynie zel lniany. Zel isana meski mnie strasznie puszy. A na końce daje olej.
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także zdrowia życzę. ![]() Cytat:
![]() Ino nie Rubikowa! Toż ona jakby miała taką litrową Seri podnieść to by się złamała! Cholernie dobrze. Snickersa powinien na pożegnanie dostać, bo strasznie gwiazdorzyć zaczął. Za to jaram się, bo Wronkę powołali i będę miała się do kogo ślinić. Huehuehue.
|
|
#4710 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

! Ostatnio poparzyłam podniebienie jedząc gołąbki
momentalnie miałam śliwę skóra mi zeszła, a podniebienie się ponad tydzień goiło
Wzięłam isane kakaową i resztkę oleju kokosowego i troszkę wody żeby mieszanka nie była taka gęsta. Zapach niesamowity 

ale niedługo nadrobię. Ciapnęłam im odrobinę żelu czarna rzepa, a potem podsuszyłam dyfuzorem.

Jestem kręcona, wcześniej lata prostowałam i farbowałam 

! ) a ja robię w pracy za nadworną kosmetyczkę i nabijam kascysko wejścia na bloga