Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 15:21   #3781
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

właśnie więc to mnie trochę blokuje bo nie jestem mistrzem kierownicy i jednak wolę chyba bardziej stacjonarną posadkę... a drugie to: daleko:/
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 15:27   #3782
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
hmm nie tak dawno do pl przyjechała moja przyjaciółka z uk i po 3 tygodniach pobytu zadała mi tak zupełnie szczerze pytanie "jak wy tu u diabła żyjecie?" Ona już 8 lat jest za granicą i nie ma po co tu jeździć więc straciła kontakt z naszą rzeczywistością. Myślała że teraz mamy tu dobrze, bo za godzinę płacą minimum 9-10 a u nich 6,19. Nawet rozważała powrót co wybiłam jej z głowy, bo pomimo że stawka minimalna jest w pl wyższa niż anglii to po prostu ceny i opłaty miażdżą.

Ceny elektroniki tez miażdżą. Koleżanka na laptop czy pralkę musi pracować tydzień. Ciekawe kogo u nas po tygodniu pracy stać na taki zakup.

Rodzenstwo mamy pracuje w Belgii i Holandii. Ona się nauczyła języka, teraz pracuje jako dziennikarka w lokalnej gazecie. Ma mieszkanie, 2 pokoje, 2 auta, ma małe dziecko, jest sama. On, brat mamy, starszy 5 lat ode mnie, w wieku 28 lat wziął z dziewczyną 100-metrowy dom
na kredyt, on pracuje...jako monter uszczelek. I pracuje 8 h, weekendy wolne.
Więc jak przyjeżdżają to i ja i moja mama siedzimy i wysłuchujemy, że by to za cholerę nie wrócili, że jak tak można żyć itp.
A mój ojciec w Skandynawii zarabia na polskie 200 zł/h, oczywiście wydatki tam są mega, ale na czysto z super swoim własnym życiem tam, zostaje mu 5-7 tys. zł miesięcznie, a pracuje jako zwykły robotnik, bez nadgodzin.
Dlatego nie dziwię się, że siostra chce wyjechać z facetem i dzieckiem,
jak z TŻ do roku czegoś nie znajdziemy pewnego (umowa o pracę)
i za tyle, żeby móc coś wynająć małego i ew. coś odkładać,
jakieś minimum, też jedziemy

Edytowane przez _nouvelle_
Czas edycji: 2013-09-02 o 15:51
_nouvelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 15:36   #3783
Konto usunięte

Skandynawia to fakt! Tam się zarabia. Mój mąż w delegacji tam był, to jak mi opowiadał jaką kasę trzepie koleś zajmujący takie samo stanowisko jak on, to padłam!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 15:49   #3784
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Gdybyś ogarniała co piszę to byś skumała, że odpowiedziałam Ci na pytanie
Nicru... to było tak
x: myślałaś o tym, by zostać aktuariuszem?
y: nie, bo jest już dużo aktuariuszy
x: ten argument jest absurdalny moim zdaniem
y: czemu? nie chcę wyjeżdżać, to nie dla mnie (...)
x: ponieważ rynek się jeszcze nie nasyci przez kilka najbliższych lat i nie zgadzam się z tym. jeśli ktoś jest gotów wyjechać i się uczyć do egzaminów to uważam, że jest to dobra opcja. Ty nie chcesz - ok, rozumiem.

i na tym powinna się rozmowa skończyć. a Ty dalej, o chłopaku, o swoim mieście, gdzie już wyżej napisałam ŻE DOBRZE, ZROZUMIAŁAM, i sama podkreśliłam, iż żeby pracować w tym zawodzie trzeba się liczyć z wyjazdem, nigdzie nikogo nie "namawiałam" do kształcenia się w tym kierunku, no nic kompletnie. później Ty dalej o swoim chłopaku,że przecież no nie chcesz, i na końcu wizażanka tłumacząca mi, że przecież skoro nie chcesz to może nie powinnaś -_- no bo padnę.

jesteś mistrzem we wciskaniu ludziom w usta słów, których nie powiedzieli... nie wiem, skąd czerpiesz inspiracje do tych interpretacji ale po pierwszych dwóch czy trzech zdaniach nie mam siły czytać Twojego ostatniego posta, wiem, że się napracowałaś, wybacz.

przyjmij na klatę, że nie zawsze musisz mieć we wszystkim rację. ja uważam, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem i zdania nie zmienię. Ty uważasz, że coś źle napisałam, ok. bawią Cię takie puste dyskusje? no jakoś musisz tym żyć, że się nie zgadzamy
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 15:52   #3785
Konto usunięte

ale ze ocb?
Stary 2013-09-02, 16:11   #3786
malootka
Zakorzenienie

Deborah1000, ja umowę podpisałam po chyba tygodniu od rozpoczęcia pracy w tym miejscu. Jednak nie wolno tak robić. Gdybym nie miała pewności (no.. w zasadzie 99% pewności, bo czego teraz można być pewnym?), że umowa zostanie podpisana i dostanę wynagrodzenie, w życiu bym się na coś takiego nie zgadzała. Umowa powinna zostać podpisana najpóźniej w dniu rozpoczęcia pracy. Ja już też w pewnym momencie miałam wyrzuty sumienia, że truję ludziom d***, bo wiedziałam, że podpiszemy umowę, ale bez przesady, nie można się bać upominać o swoje. Więc grzecznie podpytałam o to jak im idzie(oczywiście nie tymi słowami ) i umowę podpisałam następnego dnia gdy przyszłam do pracy.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 16:13   #3787
Kukunia23
Rozeznanie

Mam pytanie. Wiem, że pracownik może mieć 2 umowy o pracę z tym samym pracodawcą. Mamy taką sytuację: 1 pracownik ma pół etatu na czas nieokrślony, i 1/4 etatu na zastępstwo na określony(i wykonuje te same czynności co na normalenj umowie). Czy takie coś jest możłiwe? Na necie pisze że 2 umowy mogą być tylko wtedy jeśli druga umowa to są inne czynności niż te w pierwszej, ale tutaj jest na zastepstwo więc może jest to możłiwe?

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 16:17   #3788
Konto usunięte

chyba mogą być dwie ale gdy wykonujesz inną czynność, dodatkowe zlecenie czy cuś. mój mąż tak czasem ma.
Stary 2013-09-02, 16:39   #3789
_nouvelle_
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42590435]Skandynawia to fakt! Tam się zarabia. Mój mąż w delegacji tam był, to jak mi opowiadał jaką kasę trzepie koleś zajmujący takie samo stanowisko jak on, to padłam! [/QUOTE]

Dramat.
A tatuś nie pomaga, ba, odebrał połowę alimentów, cóż, życie.
Stary 2013-09-02, 16:55   #3790
Malinowa_dziewczynka
Zakorzenienie

GG do Malinowa_dziewczynka

Hi,
dołączyłam do Was niedawno ale podczytuje od bardzo dawna.
Dla przypomnienia pracy szukam od lipca(w lipcu jeszcze byłam na l4)
W Połowe sierpnia wykładałam towar w jednym z pobliskich dyskontów(fizycznie ciężko,ekipa wporządku no i zawsze jakiś grosz wleci) niestety zlecenie się skończyło i dzis byłam na kolejnej rozmowie (chyba 9?).
Do 18 mają oddzwonić.Ale czuje,że to kolejny niewypał.
To była rozmowa w sklepie z odzieżą z końcówkami serii.
Rekrutująca okazała się pracownikiem innego sklepu tej samej sieci,
od samego początku nie przypadłysmy sobie do gustu.
Kobieta nawet nie raczyła się przedstawić ,była bardzo "szorstka"zadała mi 2 pytania po czym musiałam zostać na 30min próbnych podczas kórych na próbę doszły kolejne osoby.
Byłyśmy w 4 na 15m plus klientki -wielki chaos wiadomo każdy chciał kogos obsłużyć.
Mogła chociaż umówić każdego na inną h.
Wgl rozmawiając przez telefon mówiła (o ile dobrze usłyszałam),że jeśli chodzi o rekrutację to jest tragedia
Praco przybądź wreszcie
!

Wymiana (nowy depilator Philips ! )
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1173491

Edytowane przez Malinowa_dziewczynka
Czas edycji: 2013-09-02 o 17:02
Malinowa_dziewczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:06   #3791
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Wiem, że pracownik może mieć 2 umowy o pracę z tym samym pracodawcą. Mamy taką sytuację: 1 pracownik ma pół etatu na czas nieokrślony, i 1/4 etatu na zastępstwo na określony(i wykonuje te same czynności co na normalenj umowie). Czy takie coś jest możłiwe? Na necie pisze że 2 umowy mogą być tylko wtedy jeśli druga umowa to są inne czynności niż te w pierwszej, ale tutaj jest na zastepstwo więc może jest to możłiwe?
Wiem, że jest to praktykowane. U mnie w poprzedniej pracy byli ludzie zatrudnieni w ten sposób, część etatu, i jakiś ułamek etatu na zastępstwo.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:14   #3792
kasia1608
Zakorzenienie

ja pracuje za 5,12 i nie jest lekko,plus bo to 1km odemnie więc blisko, ale to dorywcza puki nie znajdę czegoś, no i to nie codziennie tylko z możliwością odpowiednich mi dni i zmian, dzisiaj lece na 22 juz zaopatrzyłam się w energetyki
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:29   #3793
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Dawno nie pisałam. Ja od prawie 2 tygodni pracuje na produkcji. Tak jak kiedyś pisałam od zawsze szukałam pracy w biurze, ale ostatnio już sił mi brak na dalsze poszukiwania, zwłaszcza, że w sierpniu nie było praktycznie żadnych ofert.
Pracę dostałam od ręki. Pracuje na 3 zmiany, za śmieszną stawkę 7,14zł brutto na godzinę, plus dodatki za przepracowanie wszystkich dni w tygodniu 10% więcej, oraz za przepracowanie całego miesiąca 130zł brutto. Jestem zatrudniona przez pośrednictwo pracy.
Na hali jest straszny zapieprz, czasami mam wrażenie, że mdleję.
Babki, które tam pracują to praktycznie sama patologia. Nic tylko cały czas mordy drą na siebie nawzajem, albo tak dla zasady. Gonią nas (czyli nowe dziewczyny) jak bure suki.
Zdecydowałam się na taką pracę, bo sytuacja finansowa mnie zmusiła. Nie miałam pieniędzy nawet na swoje wydatki, typu kosmetyki, czy jakieś ciuchy. Moje włosy wyglądają tragicznie, bo od ponad pół roku nie byłam u fryzjera.
Mimo to, że praca jest bardzo ciężka, to każdemu polecam, by zacisnęli zęby i szli nawet na produkcję, zawsze można trochę dorobić i w trakcie szukać normalnej pracy. Z tego co zauważyłam, to właściwie wszędzie jest jakaś praca na produkcji dla kobiet, gdzie biorą ludzi z biegu.
To akurat nie wszędzie. Poszłabym na produkcje ale u mnie nawet tego nie ma A przepraszam jest jedna, ale robi się na akord. trzeba pare kg owocow obrac albo pokroić za złotówke, ludzie tam nawet dwch dni nie wytrzymują, a firma ma taką politykę, że jesli ktos nie wytrzyma 3 dni nic nie wypłacaja. Praca tylko dla twardzileli, przy zimnej temp. Umów nikt nie ma. Za nadgodziny nie płacą. Właścicueke ciesza sie bardzio złą opinia, brakiem szacunku do pracownikow. Tam pracują ci co na prawde MUSZĄ.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Ktoś tu pisał, że zaczął grać w konkursy. Polecam jak najbardziej grać.
Koło 12 dzis wygrałam zestaw, które ze zdjecia jak mi widać zawiera 2 długopisy, mazak i coś czwartego podobnego do ołówka , dokładnie na zdjęciu nie widać co to jest. 65 osób wygrywało taki zestaw, kila osób wygrywało pióra, a jedna ekspress do kawy. Kto wygrał ekspress jeszcze nie napisali.
Przed chwilą znów wygrałam, tym razem tomiki poetyckie. Szkoda, że książek o tematyce psychologicznej nie wygrywam. Były nie raz do wygrania super książki o tematyce psychologicznej. Czekam na rozwiązanie 2 konkursów, w których do wygrania są książki "Azyl", W imię miłości " Jak bym wygrała takie książki miałabym co czytać w zimie.
Wczoraj napisali z innego konkursu, że każdy kto brał w nim udział otrzyma alkomat - do mierzenia promili. 6 osób oprócz alkomatu wygrało koszulki. Koszulki nie wygrałam. Jak będzie chciały zmierzyć sobie promile po jakiejś imprezie to zapraszam do mnie
Szaleje w tym tygodniu Mama do mnie mówi, to co godz będziesz wygrywać. Przydałoby mi się buty wygrać, bo nie mam za co butów na jesień i zimę sobie kupić

Ja bym poszła pracować na produkcje. Tylko u mnie na produkcje wymagają albo umiarkowany stopień niepełnosprawności albo facetów przyjmują. W jednej firmie jak byłam na rozmowie, to prezes mi powiedział, że wymaga od pracowników fizycznych umiarkowany stopień , najlepiej fikcyjny- człowiek ma być zdrowy a stopień mieć. Ja mu powiedziałam, że miałam operacje na oko i lekki na oko mi przysługuje , to powiedział, że na oko nie może być stopień, bo praca jest przy chemikaliach. W innej firmie na produkcje głównie facetów przyjmują. Tam gdzie moja mama na produkcji robiła to ja nie mogłabym po takiej operacji oka jaką miałam robić. Za ciężka praca, tam się zdrowie traci.
Wysłałam jedno CV w piątek do miasta ok 30km od mojego na doradcę klienta , pisało w ogłoszeniu znajomość MS Office, -może to praca biurowa a nie w terenie. Biuro pośrednictwa dało to ogłoszenie, ciekawe czy zadzwonią do mnie. Nie pisali dokładnie co to za praca.
tajkunia a gdzie t znajdujesz te konkursy ?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:39   #3794
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
Było, było, przerabiałam ten pseudoprzypadek na zajęciach z politologii, oczywiście, zero przemyśleń czy rozwiązan w projektach, nie mówiąc o ustawach.

O tym właśnie gadałam z koleżanką, wykłada towar za 5.20 zł/h netto. Stwierdziłyśmy, że nigdy nie miałyśmy wypłaty pow. 800 zł/miesiąc netto. I ona, gdyby nie facet, który tylko niedziele ma wolne, pracuje po 12 h, to by nie wyżyła...Gorzej, że się rozstają, tj. jej (jeszcze) TŻ ma wyrzut sumienia, bo boi się że ona po rozstaniu pójdzie na bruk, bo jej nie ma kto pomóc.

Właśnie to jest koszmar jakiś!!! Póki mieszkam z rodzicami to jeszcze OK, ale jak się wyprowadzić, zacząć samodzielne życie za 800zł?! Nie da się.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:39   #3795
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Deborah, umową powinna być podpisana najpóźniej w dniu rozpoczęcie pracy, także jak najbardziej od razu możesz się o nią upominać.

Mnie uczono na kursie, ze pracodawca ma tydzien na wydanie umowy pisemnej. Nawet taka zawarta ustnie do tygodnie moze podlegać prawu. Czyli zaczynasz prace pierwszego i do siódmego musi wydać ci umowę, ale z dniem kiedy zaczelas prace. Babeczka mówła też ze jak pracodawca wywinie ci numer, zwolni cie, czy nie zaplaci masz prawo sie sądzić i prawio stoi po twojej stronie.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:42   #3796
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Wiem, że jest to praktykowane. U mnie w poprzedniej pracy byli ludzie zatrudnieni w ten sposób, część etatu, i jakiś ułamek etatu na zastępstwo.
ok, dzięki za odpowiedzi

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:51   #3797
_nouvelle_
Rozeznanie

Tusia, jak ćwiczenia?

ja się tak napaliłam, ostro daję codziennie
Stary 2013-09-02, 18:30   #3798
lazada
Zadomowienie

Dzisiaj pół dnia przeglądam oferty, i co? I nic
Nie znalazłam żadnej sensownej ehh jakieś tam są, wiadomo, ale nic naprawdę ciekawego.
Dostosowałam swój nastrój do pogody
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 18:40   #3799
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj pół dnia przeglądam oferty, i co? I nic
Nie znalazłam żadnej sensownej ehh jakieś tam są, wiadomo, ale nic naprawdę ciekawego.
U mnie też posucha.
Ale wysłałam na hostessę, fajna stawka, zawsze to lubiłam, kasa wpadnie za parę dni.

A w co celujesz?
Stary 2013-09-02, 18:44   #3800
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja się za to umówiłam na rozmowę w przyszłym tygodniu
Stary 2013-09-02, 18:47   #3801
Konto usunięte

Cytat:
Tusia, jak ćwiczenia?

ja się tak napaliłam, ostro daję codziennie
w weekend średnio. wczoraj tylko mel b
mam pms i mąż mnie wk**** więc na nim z chęcią bym się wyżyła

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja się za to umówiłam na rozmowę w przyszłym tygodniu

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
chyba też tak zrobię
Stary 2013-09-02, 18:53   #3802
lazada
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też posucha.
Ale wysłałam na hostessę, fajna stawka, zawsze to lubiłam, kasa wpadnie za parę dni.

A w co celujesz?
budownictwo/inżynieria/projektowanie/doradztwo techniczne.

też pracowałam kilka razy jako hostessa

chętnie bym sobie popracowała dorywczo lub wykonała jakieś zlecenia, ale niestety żadna umowa nie wchodzi w grę bo już się nie uczę i musiałam się zarejestrować w urzędzie pracy

Piątkowa rozmowa też mnie nie napawa optymizmem, bo nie sądzę, że to będzie coś wow. Jedyne co mnie przekonuje to szkolenia w Londynie, bo ostatnio nie mam okazji do używania języka.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-02 o 18:58
Stary 2013-09-02, 19:09   #3803
_nouvelle_
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42594146]w weekend średnio. wczoraj tylko mel b
mam pms i mąż mnie wk**** więc na nim z chęcią bym się wyżyła[/QUOTE]

Tusia, mam do Ciebie mega prośbę, jak będziesz mieć czas mogłabyś zerknąć na moje CV? Co byś zmieniła, co jest ok a co nie?

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
budownictwo/inżynieria/projektowanie/doradztwo techniczne.

też pracowałam kilka razy jako hostessa

chętnie bym sobie popracowała dorywczo lub wykonała jakieś zlecenia, ale niestety żadna umowa nie wchodzi w grę bo już się nie uczę i musiałam się zarejestrować w urzędzie pracy

Piątkowa rozmowa też mnie nie napawa optymizmem, bo nie sądzę, że to będzie coś wow. Jedyne co mnie przekonuje to szkolenia w Londynie, bo ostatnio nie mam okazji do używania języka.
Szkoda rzeczywiście, choć ew.na czarno też zatrudniają, ale wiadomo, to jednak bez umowy...

Trzymaj się tej piątkowej rozmowy, musi być dobrze.
Stary 2013-09-02, 19:24   #3804
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda rzeczywiście, choć ew.na czarno też zatrudniają, ale wiadomo, to jednak bez umowy...

Trzymaj się tej piątkowej rozmowy, musi być dobrze.
Jak już coś znajdę na stałe to będę myślała o jakiś dodatkowych zajęciach, jeśli czas na to pozwoli

Znam chłopaka, który jest zarejestrowany w UP i podpisuje umowy o dzieło, bo uważa, że to głupi przepis - beztroska ludzi mnie rozwala Zarobi raz na trzy miesiące 300 zł... nic tylko czekać aż dostanie kare i go wykreślą. Dodam, że skończył 30 lat, rodzice kupili mu mieszkanie i go utrzymują.
p.s. i jest singlem jakieś zainteresowane taką dobrą partią?
Stary 2013-09-02, 19:39   #3805
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Jak już coś znajdę na stałe to będę myślała o jakiś dodatkowych zajęciach, jeśli czas na to pozwoli

Znam chłopaka, który jest zarejestrowany w UP i podpisuje umowy o dzieło, bo uważa, że to głupi przepis - beztroska ludzi mnie rozwala Zarobi raz na trzy miesiące 300 zł... nic tylko czekać aż dostanie kare i go wykreślą. Dodam, że skończył 30 lat, rodzice kupili mu mieszkanie i go utrzymują.
p.s. i jest singlem jakieś zainteresowane taką dobrą partią
?

No gdybym mogła, brałabym w ciemno!
Stary 2013-09-02, 20:49   #3806
Konto usunięte

Cytat:

Tusia, mam do Ciebie mega prośbę, jak będziesz mieć czas mogłabyś zerknąć na moje CV? Co byś zmieniła, co jest ok a co nie?

spoko, pewnie. a mogę jutro? bo koleżanka wzięła zlecenie i się nie wyrabia i właśnie jej pomagam ogarnąć. teraz wyjątkowo przerwa na herbatkę. jutro mam free to przysiądę

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

p.s. i jest singlem jakieś zainteresowane taką dobrą partią?
najgorsze, co może być

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
No gdybym mogła, brałabym w ciemno!
Stary 2013-09-02, 20:51   #3807
banana84
Zadomowienie

GG do banana84

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42581690]Wypowiem sie po raz ostatni -sa muejsca gdzie nie bede pracowac i sa wyplaty ponizej ktorych nie zejde. Wiec bardzo prosze nie wciskac mi kitu, co bym zrobila, gdybym byla w takiej czy takiej dytuacji. Moje zycie rozni sie od Waszego, wiec zdanie tez moxr sie roznic.

A Banana - co do UTRZYMYWANIA przez meza a wspolnoty majatkowrj to chyba nie rozrozniasz pojec. Utrzymanie by bylo gdybym lezala i pachniala a tak nie jest i nie bedzie wiec moze bez przesady.

Milego dnia. Zaczynsm 5 miesiac w firmie, gdzie pracuje.

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

sorry za bledy ale tel plus bus to slabe polaczenie[/QUOTE]

Utrzymywanie jest wtedy kiedy ktos za ciebie placi rachunki i kupuje ci zarcie do lodowki. I czy lezysz i pachniesz czy szukasz pracy wielce ambitej to dzieki KOMUS masz na to mozliwosc. Nie ma tego kogos - to nie masz dachu nad glowa i jedzenia. Proste.
Jak dla mnie zadzierasz nosa. Obie skonczylsmy socjologie - wiec zadnymi specjalistkami nie jestesmy. Takich jak my jest tysiace. I nikt sie jak widac ani o mnie ani o ciebie nie bije na rynku pracy. Taka prawda. Twoja sytuacja jest o tyle korzystniejsza ze masz meza i jak sama wspominalas jego dobra wyplate. I tylko dzieki temu mozesz sobie powybrzydzac. To rozni NAS od ciebie...
Moze kiedys zycie zweryfikuje Twoje "zdanie" i nauczy troche pokory. Bo widze ze by sie przydalo.
banana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 20:52   #3808
_nouvelle_
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42597269]spoko, pewnie. a mogę jutro? bo koleżanka wzięła zlecenie i się nie wyrabia i właśnie jej pomagam ogarnąć. teraz wyjątkowo przerwa na herbatkę. jutro mam free to przysiądę[/QUOTE]

Ba Dzięki wielkie!
Stary 2013-09-02, 21:11   #3809
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banana84 Pokaż wiadomość
Utrzymywanie jest wtedy kiedy ktos za ciebie placi rachunki i kupuje ci zarcie do lodowki. I czy lezysz i pachniesz czy szukasz pracy wielce ambitej to dzieki KOMUS masz na to mozliwosc. Nie ma tego kogos - to nie masz dachu nad glowa i jedzenia. Proste.
A jeśli ludzie tak podzielą swoje "obowiązki" w małżeństwie, że mężczyzna pracuje, a kobieta zajmuje się domem i dziećmi to też byś powiedziała, że mąż ją utrzymuje??? Bo ja nie. Powiedziałabym, że po prostu razem prowadzą jak to się mówi gospodarstwo domowe, więc nie zgadzam się z Twoją teorią o utrzymywaniu kogoś. Swoja drogą uważam, że w takiej sytuacji kobieta odwala dużo cięższą robotę.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-02 o 21:17
Stary 2013-09-02, 21:22   #3810
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42594146]w weekend średnio. wczoraj tylko mel b
mam pms i mąż mnie wk**** więc na nim z chęcią bym się wyżyła

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

chyba też tak zrobię[/QUOTE]
Co jest gorsze - kobieta z pms czy terrorysta? Kobieta z pms bo z terrorysta można negocjować

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości