|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
hej
wczoraj skończyliśmy pół roczku ale ten czas leci no i Karol się nie cacka i też pędzi z umiejętnościami co chwila to coś nowego wymyśla![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A robiłam dwa razy z dwóch baaardzo podobnych przepisów jednej osoby (jakiś blog internetowy) To podaj swój przepis, może mi w końcu wyjdą
|
|
|
#4683 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cos mi sie wydaje, ze jednak to nie jest 200km bo my bylismy nad Ostsee, niedaleko Wismar, a wy chyba jestescie z NRW? od nas nad morze mamy 230km, ale z dzieckiem ta trase pokonalismy w 5 godzin normalnie z przerwa po drogach lokalnych jechalismy 3,5 godziny..hehe.. ja tylko czekam kiedy obudze sie z nogami Marcela na twarzy ![]() i oklaski za chrzciny, slicznie Ewa wygladala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Los ma luzne cztery nogi i Marcelek to lubi, do tego sztywne rogi, ktore mozna przygryzc... mamy tez takiego duzego konia, ktory wydaje dzwieki ihaaa i galop - i Marcel lubi sie do niego przytulac lub rozmawiac z nim ![]() podobno dzieci lubia tez taka osmiorcniczke http://www.amazon.de/Lamaze-27068-Ca...eywords=lamaze lub cos takiego http://www.amazon.de/RC2-Learning-Cu...eywords=lamaze Cytat:
a bedzie zdjecie? ![]() Cos tam odpoczelam ale wiecie jak to jest, w nocy nadal trzeba wstac i nakarmic, wczesnie rano pobudka... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, a jakie to te nakladki sa do mycia zebow? macie jakies polecane? kurcze chyba jestem jedyna, ktora tego kawalu nie rozumie ale ja nie ze Slaska ![]() ktos wyjasni? ![]() Cytat:
![]() Gdzie jestescie?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-02 o 14:18 |
|||||||
|
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4685 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kataru współczuje u Karola katar od wczoraj dziekujemy ja tez mam bladą Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za chrzcinyCytat:
za chrzciny i rocznicę u nas też w tym roku 5 była![]() Cytat:
, bez kruszonki też są pyszne ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/m...lowa-kruszonka
|
|
|
#4686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sto lat!!!! Cytat:
(a ja ani po ślunsku, ani po niemiecku ) Cytat:
wciąż na wsi (chyba do piątku). BYou, urocze są takie małe kokietki-zalotnice
|
|
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
A więc tak
![]() Kremówka z krakersami. Składniki: 2 duże opakowania krakersów Lajkonik 3 żółtka szkl. cukru cukier waniliowy 4 szkl. mleka szkl. mąki krupczatki kostka masła budyń waniliowy Przepis: 3 szkl. mleka zagotować z cukrem waniliowy i masłem. Pozostałe mleko wymieszać w osobnym naczyniu z budyniem, mąką i żółtkami i wlać na gorące mleko. Krem gotować kilka minut. Foremkę wyłożyć folia aluminiową, następnie poukładać na niej krakersy, zalać je kremem i na wierzchu identycznie poukładać krakersy, tak, aby potem łatwiej było kroić, wychodzą idealne porcje. |
|
|
|
|
#4688 |
|
Kniaginia
|
Baza:
Składniki mokre: - 2/3 szklanki oleju - 2 szklanki masła - olejek zapachowy - 2 jajka całe Składniki suche: - 2,5 szklanki mąki - niecała szklanka cukru - 1 łyżeczka sody - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Do tej bazy można dodać czekoladę, kakao, żurawinę lub porzeczki itd. itp. Wymieszać osobno mokre, osobno suche, następnie wszystko razem. Piec w 190 stopniach przez 30 min. A w ogóle, co to się dzieje, że ja aby rozruszać forum gadam o...ciastach. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-09-02 o 15:51 Powód: zonk |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4690 |
|
MBZ♥
|
To jeszcze ode mnie
niby zawsze wychodzi, mi nie zawsze![]() ![]() Muffinki mokre: 2 jajka 100g stopionego masła 1 szklanka mleka suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 płaskiej łyżeczki soli mokre mieszamy i suche mieszamy w oddzielnych miskach, potem łączymy i razem mieszamy i teraz najważniejsze: dodajemy WKŁAD WŁAŚCIWY czyli to, z czym chcemy te muffinki - np. orzechy albo kawałki czekolady albo śliwki, truskawki czy inne owoce albo rodzynki albo wiórki kokosowe albo kawałki jabłka i cynamon albo nutella... co tam chcecie i lubicie, tylko nie za dużo, aby nie opadło na dno muffinek jeśli lubicie czarno-białe, to po wymieszaniu ciasta, odlejcie 1/3 i wymieszajcie z kakao i potem na spód więcej białego ciasta, na wierzch trochę ciemnego pieczemy w foremkach muffinkowych (ja mam z Lidla i Ikei - teflonowe, te lubię najbardziej i używam papilotki do muffinek, ale można też silikonowe foremki) pieczemy w 210 stopniach - ok. 20-25 minut |
|
|
|
|
#4691 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Jestem studentką Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i zbieram informację na temat żywienia niemowląt i małych dzieci, które posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety http://www. ankietka. pl/ankieta/122363/zywienie-niemowlat-i-malych-dzieci.html
Będę bardzo wdzięczna za pomoc ! Ankieta jest bardzo krótka ![]() PS. aby mieć dostęp do ankiety proszę usunąć 2 spacje z adresu (po www. i ankietka. ) Dziękuję !
|
|
|
|
|
#4692 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wydaje mi się że mało właśnie... ja dalej kp i dokarmiam Najlepszego klaski :Cytat:
Cytat:
za wypoczynek i za rolowanie MArcelkowe![]() Cytat:
![]() Cytat:
za chrzciny i rocznicę długich lat w miłości!![]() Cytat:
![]() Jestem i ja ![]() Widzę że pomału nabiera życia forum oby oby bo jesień i zima za pasem więc żeby było co czytać i pisać![]() Ja wczoraj spędziłam niedzielę z Tż od nie pamiętam kiedy całą wspólnie łącznie z wieczorem i mówię do niego że tak powinno być zawsze i musimy robić wszystko by ratować to co jeszcze jest by nie było za późno więc jest nadzieja że wziął to do siebie i będzie tylko lepiej...
|
||||||
|
|
|
|
#4693 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [COLOR="rgb(255, 250, 205)"]zazdroszcze i to bardzo bardzo ja ja mam - lecz bardziej widoczna jest juz na dole niz za samym brzuchu ![]() Cytat:
wiec wiesz Cytat:
Cytat:
cdn - nie chce by wyskoczylo ze wiadomosc przedladowana grafika ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
w koncu dzis sie wzielam za siebie - bo spadam w dol w statystykach no i jak z tym Paznokciem ... dalas rade ![]() Cytat:
![]() dobra ''nadrobilam'' poszlam wspialam - zachaczylam o Lumkpa i co 3 siaty ciuchow dla Milusia za 40 zLotych ![]() ![]() klask i:kocham koncowe wyprzedaże ost Milus marudny - ida chyba zabki bo ciagle piastka w buzi - placze sketka kwili - no ale jest dzielny ![]() ![]() ![]() klask i:za Miesiace i nowe umiejtnosci dla wszytskich z osobna |
|||||||
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam uwielbiam takie gadki o doopie Maryni ![]() oby, oby! a mój synek jak oddany przez kosmitów (hehe choć dziś w nocy pierwszy raz płakał - chwilkę, ale zawsze pierwszy raz zaliczony) - śpi w wózku, spacery uskuteczniane normalnie - superancko normalnie
|
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
Witam was Kobietki mało czasu na pisanie mały ostatnio marudny strasznie nie wiem co w niego wstapiło wciąż chce aby na niego zwaracać uwagę mało śpi więc nie mam czasu na nic...
Brawa za pierwsze ząbki za nasze pół roczniaki Postanowiłam dawać mojemu małemu w nocy już sztuczne mleko bo chyba moje już mu nie wystarcza,, SZUKAMY powoli kombinezonu na zimę w lumpkach i na tablicy pl mam kilka opcji ale czekam na info od sprzedających Wczoraj była u mnie teściowa i mówiła że poszła do WRÓŻKI i pytała o mnie i tż i co 1) w ciągu 1,5 roku zajdę ponownie w ciąże 2) założe własną działalnośc lub będę na stanowisku kierowniczym 3) tż pojedzie za granice do pracy i dostanie dobra oferte ale musi dobrze przeczytać umowę sama nie wiem czy wierzyć wróżce czy nie sama bym sie wybrała ale jestem za strachliwa że dowiem sie czegoś strasznego
|
|
#4696 | |
|
Kniaginia
|
Bardzo możliwe...czekaj. Oczywiście, że 2 szklanki mleka, nie masła
![]() ![]() Cytat:
Ze mną o ciastach, to jak ze ślepym o kolorach. Dowód powyżej. |
|
|
|
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mojedziecko chociaż umie siedzieć w wózku nie chce jeździć na siedząco woli leżec na brzuchu heheCytat:
![]()
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Milus poszedl spac o 17.30 wstal o 19.00 - ciekawe co on bedzie w nocy robil ![]() no ale ja tez sie zdrzemnelam :P - a co sie bede. Cytat:
![]() co do wrozb - hihi - z ktorej bys sie najbardziej cieszyla ![]() to bede zaciskala Kciuki tylko wiesz byle nie chcial do USA no i mamy wieczor - zaraz noc jak sie legne do wanny to chyba ze 2h bede lezala ![]() kupilam se ksiazke za az cale 5 zlotych - o Nigeryjce co za cudzolostwo zostala skazana kare smierci - ale no jak bywa czasami w zyciu udalo jeje sie przezyc
|
||
|
|
|
|
#4699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za udaną niedzielę i mocno trzymam kciuki, żeby Wam się udało![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ależ pogoda dzisiaj. Wieje, pada i zimno, brrr!!! A przed chwilą właśnie się zakończyła licytacja i udało mi się dla małego paczkę zabawek wylicytować za 200 zł 30 sztuk plus gratisy
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-09-02 o 19:22 |
||||
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja wole juz moje pobudki miedzy 2 a 4 i spanie do 6.30
|
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Hejo,
zaglądam na chwilę nawet nie mam jak nadrobić, dziecko mi dzisiaj szalało porządnie. Idą zęby bo zaśliniony jak buldog i wszystko do buzi ładuje z taką złością że aż się sam po buźce bije Posmarowałam maścią ale wiele to nie pomogło. Dziąsła napuchnięte czuć pod palcem.Nie dało się go niczym zabawić, zwiedzanie mieszkania na rękach tez nie pomogło. Cały czas marudziła moja mała bidulinka i tak szkoda mi go było. Teraz zasnął po kąpieli, ja też lecę się myć i spać. Może jutro będzie lepiej Dobranoc 100 lat dla wszystkich solenizantów i solenizantek
|
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A cieszyłabym się najbardziej z tej 2 wróżby
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byliśmy na kolejnej wizycie z bioderkami, na szczęście wszystko w porządku, kolejny raz około 9 m-ca jak sam stanie. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i gites Cytat:
Maluda ja byłam, raz- oprócz jednej rzeczy wszystko się spełniło Moderna- jakie jabłka kupie takie daje ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
No ja właśnie się waham czy pójść czy nie...
trochę mam stracha że usłyszę coś złego np że zostało mi kilka miesięcy życia albo że coś się komuś z mojej rodziny stanie
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(moja koleżanka poszła i usłyszała że rozstanie się z facetem bo ja zdradza- śmiała się z tego tylko przez 3 miesiące potem poznała prawde)
|
|
|
#4707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba pójdę i zapytam czy tż się choć trochę zmieni ![]()
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mi sie nie spełnila tylko wygrana w totka- bo nie gram
|
|
#4709 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Dziękujemy za życzenia ![]() I od razu się chwalę: dziś zupełnie niespodziewanie wyszły Jankowi dwie dolne jedynki ![]() Dlatego też zapytuję, jak dbać o te perełki (jesteśmy tylko na cycu)? Już przemywać szczoteczką? Ile razy dziennie? mi blada ale jestCytat:
![]() i brawo dla Marcelka ![]() ![]() Cytat:
za chrzciny i za rocznicę ![]() udanego wypoczynku. Od jutra ma się pogoda poprawić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dziś zimnica. Niby ma byc jeszcze ciepło...zobaczymy Nestelle, wracaj już do nas |
||||||
|
|
|
|
#4710 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Karolka ![]() Cytat:
Już doczytałam, że nie masło, a mleko ![]() Cytat:
Pousuwaj spacje Chlip... wróciłam o 19... Krzyś czekał na jedzonko całe 3,5h Ale wytrzymał, kochane moje dziecko! ![]() A ja czekałam na zabieg, wycięcie części paznokcia z częścią mięsa Tak się stresowałam przed tym, mało nie zeszłam w tej poczekalni... Ale było znieczulenie zastrzykiem, więc sam zabieg w ogóle nie bolał Dopiero zaczyna teraz, bo przestało działać znieczulenie Mam duży opatrunek, na w pół przesiąkniety już krwią, ale mam do jutra wieczora nic nie ruszać Ledwo dojechałam do domu, kuśtyk-kuśtyk
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-09-02 o 21:04 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

ale ten czas leci no i Karol się nie cacka i też pędzi z umiejętnościami co chwila to coś nowego wymyśla

padłam
05.07.2008 

A robiłam dwa razy z dwóch baaardzo podobnych przepisów jednej osoby (jakiś blog internetowy) 

ale ja nie ze Slaska 

klaski :
?
i mówię do niego że tak powinno być zawsze i musimy robić wszystko by ratować to co jeszcze jest by nie było za późno