|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
a Ty smęć ile chcesz Cytat:
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugie tyle zaniosę na zebranie niebawemCytat:
Witajcie! U nas Kubuś rano poszedł chętnie, ale ledwo odwiesiliśmy bluzę i kapcie to pani go za rękę wzięła i drzwi się za nim zamknęły, odwrócił się tylko i widziałam mega smutek w jego oczach ja się dzielnie trzymałam, wróciłam do domu, założyłam sexi kiecę i pojechałam do szkoły. Odebrałam go ok.13.30 po obiadku, wyszedł zadowolony, uśmiechnięty, zapytał tylko czemu po niego przyjechałam, opowiadania sporo, wszystko chciałby na kupę powiedzieć i mało co wiem hehehe. Teraz zjadł rosół i poszedł spać. Mam nadzieję, ze jak wstanie będzie opowiadał dalej. Wiem tylko, ze jadł sam, kanapki, zupę, drugiego nie zjadł, bo twierdzi, ze nie lubi sera (były kluski z biały serem), kompocik wypił, sikał sam, bawił się z dziewczynkami, ciuchci nie ma ani torów i jest strasznie dużo klocków tyle udało mi się dowiedzieć, a czy faktycznie jadł generalnie, nie płakał wcale, mówił, ze małe dzieci płakały a on nie oby mu tak zostało
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Wreszcie mi wizaz w pracy wrócił
Alusia wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!! Dearlie bardzo się ciesze, żeAntoś już zdrowy. Maggie mnie trzymało do końca 4 miesiąca
|
#2014 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W imieniu Alicji bardzo bardzo wszystkim dziękuję za życzenia Jesteście wspaniałe! Alusia właśnie jest bardzo zajęta sączeniem mleka z butli. Ostatnio mm bardzo jej posmakowało. Jak się skończy to będzie marudzenie ![]() Ogólnie urodzinki w miarę się udały, w miarę bo pogoda nie dopisała. Było bardzo zimno. Tort wszyscy chwalili. Faktycznie po wprowadzeniu kilku zmian tort wyszedł duużo lepszy. Alusia zadowolona, tylko po powrocie do domu to płakała bardzo ze zmęczenia. Dzisiaj już skromnie, z dziadkami jedynie świętujemy wieczorem. Niebawem jakieś fotki wrzucę
|
||||
|
|
|
#2015 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Jestem studentką Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i zbieram informację na temat żywienia niemowląt i małych dzieci, które posłużą mi do napisania pracy magisterskiej. Bardzo proszę o wypełnienie ankiety http://www. ankietka. pl/ankieta/122363/zywienie-niemowlat-i-malych-dzieci.html
Będę bardzo wdzięczna za pomoc ! ![]() PS. aby mieć dostęp do ankiety proszę usunąć 2 spacje z adresu (po www. i ankietka. ) Dziękuję !
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto latek dla Alusi!
Cytat:
Ja się bardzo boję tych przełomowych momentów. Mojej siostry synek przez cały rok nie mógł się zaaklimatyzować. Długo płakał, spać nie chciał a tam zmuszają. Teraz w wakacje coś mu się zrobiło, że nawet do dziadków nie chciał iść no chyba, ze z siostrą. A dziś znów płakał w przedszkolu..Dearlie super, że Antoś zdrowy ![]() Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Dziś zdrzemnęłam się z Miśkiem w ciągu dnia, tylko że ja mam problem z zaśnięciem w dzień, leżałam padnięta 1,5h zanim zasnęłam na pół godziny
|
|
|
|
|
#2017 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za dotacje Cytat:
Super że Kubusiowi się podobało mam nadzieję że Kamil jutro nie będzie wył![]() Cytat:
![]() U Was też taka pogoda?Piździ i leje jak w październiku
|
||||
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ALE do tej stówy ubezpieczenia....u mnie w szkole nigdy ubezpieczenie grupowe nie wyszło drożej niż 45 zł za rok za dziecko w PZU ja nie wiem gdzie i na jakich warunkach to ubezpieczenie no ale nikt się nie odezwie bo dyrektorka mściwa franca
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
troche dajesz nadzieję, że jeszcze miesiąc....
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2020 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie
Pół dnia dziś spędziłam na usypianiu Antka, te moje dziecko jest jakieś niezmordowane. Nie wiem po kim ![]() Dziewczyny, co podostawały wasze dzieci na roczek?? Muszę coś podpowiedzieć teściowej, a pomysłu brak ![]() Alicjo, wszystkiego co najpiękniejsze dla Ciebie i Twoich rodziców Cytat:
po pierwsze pisz, ile chcesz, zawsze Cię tu wysłuchamy. Jeśli to zęby, to dobrze, wiesz że przejdzie a pomaga, jak czymś posmarujesz?? Ale masz rację, że Michał może być zdezorientowany odstawieniem od cyca... Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej Cytat:
Jeśli tak, to serdeczne gratulacje Cytat:
![]() Wydatki maskaryczne ![]() fajnie, że już za wami ten pierwszy dzień, no i kciuki za jutro, bo to w sumie będzie pierwszy dzień w przedszkolu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Kubusia a i czytałam o Twojej przygodzie z tęściami, po prostu brak słów ![]() Dearlie, super, że z Antkiem już lepiej
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też cały dzień dzisiaj pogoda pod psem
piję sobie właśnie moje wspaniałe mojito - korzystam póki mięta na ogrodzie byłam z małym i moimi rodzicami chwilę u mojej ciotki, ale musieliśmy się ewakuować, bo łobuz już się awanturował, dzisiaj ma chyba dzień na spanie i już smacznie chrapie w ogóle popsuł mi się z jedzeniem - rzadko zjada całe porcje czy to mleka (kaszki w ogóle mu nie robie, bo zjada dosłownie kilka łyżeczek i już nie chce...)czy obiadu, a dzisiaj to w ogóle nie chciał obiadu!! nie wiem dlaczego, przecież rusza się coraz więcej, a je mniej ![]() Cytat:
mi chyba też umknęło a to już minął rok
Edytowane przez _bagheera_ Czas edycji: 2013-09-02 o 20:12 |
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Alicji!!! |
||
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat Alu !
![]() Dearlie cieszę się że z Antkiem już ok Maggie ja miałam mdłości przez 2 tygodnie, od 5 do 7 tygodnia... zajadałam je Bagheera czyli wprowadzenie rodzinki się opóźniło ![]() Tamlin fajnie że bezstresowo Paula podeszła do tematu Baobabku dla Kubusia! Mam chyba jakiś spadek formy jestem padnięta jak nie wiadomo co, chociaż nic zasadniczo się nie zmieniło...od środy mam masakrę w pracy i już mnie to osłabia chyba
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy aż zaśnie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chce, żebyście pomyślały, że ja jestem jakaś wredna czy coś, ale po prostu jakbyście ją same poznały to przyznałybyście mi rację - nasi znajomi uważają tak jak ja, moja rodzina zresztą też...tak z innej beczki - pytanie do mam chłopców: czy wasze szkraby to też takie małe zboczki?? no już nie wyrabiam, ciągle ociera się o pieluchę i co tylko uda mu się wpakować między nogi...
|
|
|
|
|
#2026 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ząbkuję razem z dzieckiem (pierwsza - ciekawe czy mądrości przybędzie )Cytat:
i nie wiem czy za dużo zjadła, czy za szybko czy jogurt jeszcze na kolację jej nie podpasował ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby się udało ![]() Cytat:
Czekamy na foty Cytat:
matka w pracy, ojciec w pracy i co weź rób...więc w przedszkolu musiał siedzieć z nią dziadek siedział sobie z boczku na krześle a jej wystarczała świadomość, że on tam jest i tylko zerkała od czasu do czasu czy nie uciekł i ładnie się bawiła ![]() Cytat:
no i ![]() dla wszystkich dzielnych przedszkolaków maggie123 ja też jeszcze nie gratulowałam bezproblemowych 9 miesięcy A co do mdłości to nie pomogę bo nie miałam ![]() Dziewczyny a kiedy mniej więcej poznaje się płeć dziecka bo kurcze nie pamiętam
|
|||||
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powyżej 12-tego tygodnia. |
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
no mój też jak tylko go ma na wolności!! a tak to się nauczył ocierać... a jak nieraz zasypia jak słyszę jak jęczy w łóżeczku, bo się bawi
|
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba faktycznie na wątku nie pisałam. 13tc, tp. 17.03 i ta ciąża diametralnie inna niż z Zuzanką. plus taki, że ani na l4 ani na podtrzymaniu nie jestem, ale za to non stop witam się z szuwarkiem, mam gigantyczną chorobę lokomocyjną (jedynie jako kierowca jeszcze idzie się samochodem przemieszczać; autobusy też odpadają więc zostają zdrowe nóżki)... nadzieja zalała serce moje Cytat:
To chyba nie tylko chłopcy tak mają, Zu też pakuje rączki w kąpieli i jak zmieniam pieluszkę. BTW Dearlie, my nadal korzystamy z przewijaka. na nim jest trudno, ale bez niego zmiana peuluchy jest niemożliwa. chyba, że dorwę ją na stojąco... wtedy jakoś między nogami swoimi zablokuje i wchodzimy na wyższy level Cytat:
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-09-02 o 21:41 |
|||
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Bagheera ja sobie nie wyobrazam zeby ktokolwiek sie do nas wprowadzial
nie mowie oczywiscie o gosciach ktorzy zostaja na dluzej... Perspektywa dzielenia domu z kims kogo sie nie lubi musi byc okropna![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Monarika a boli cie to zabkowanie? ![]() Zosi ida dwie gorne jedynki, za to na dole pusto
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmykam spać - to już mój czas jutro pewnie będę trochę mniej, bo tż wraca! Ale fajnie tu znowu do was zajrzeć i coś skrobnąć ![]() dobranoc! ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
wierzcie mi lub nie, ale nie wierzę, że długo dam tak radę... dlatego wolałabym stąd jak najszybciej uciekać, zanim zaczną się kłótnie, bo wiem, że prędzej czy później do tego dojdzie... szkoda tylko, że tż tego nie rozumie ale to już inna historia, ehh...
|
||
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas jednak wirus, bo TŻ dzwonił z trasy, że musi się co chwilę zatrzymywać. Ciekawe kiedy mnie dopadnie.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Otylka. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
|
#2035 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam.
Dziś z rana było mi jakoś smutno jak mąż zawiózł J. do przedszkola.Brakowało mi go,mimo że w wakacje większość czasu spędzał u dziadków na działce(noce w domu)to jednak myślałam o nim cały czas i tęskniłam. Potem całą trójeczką pojechaliśmy go odebrać. Mówił,że też tęsknił za nami i nawet chciał do domu wracać przed obiadem. A Kuba nauczył się wyjmować płyty ze stojaka i daje mi je z uśmiechem,choć mu zabraniam,bo już raz go przewrócił.Całe szczęście,że nie na siebie.Taki słodki rozrabiaka A i J.przed snem wypadł drugi ząb,dolna jedynka,bo stały już go wypychał ![]() Cytat:
Cytat:
On zwykle to robi jak go tylko kładę.Czasem jak położe go w wózku na spanie to pręży się i rączką przyciska tam sobie,aż cały czerwony i mokry.Potem usypia. A Franio często to robi? Cytat:
Będzie Kornelka? ![]() Dearlie dobrze,że Antkowi przeszło,uff... Agnus najlepszego dla Ali Wrzesień się zaczął...pamiętacie jak rok temu worek się z nami rozpruł?pomijanie kolejki ,czas oczekiwania...i większość z nas jak tykające bomby![]() Tak ostatnio stwierdziłam,że lubię rodzić ,ale tylko na Żelaznej i nawet mimo drugiej ciąży na podtrzymaniu i krwotoku po porodzie,chciałabym to jeszcze przeżyć
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-09-02 o 23:06 |
|||
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Dziecko do 3 r. życia nie ma na tyle rozwiniętego systemu nerwowego, żeby przekazać sobie "przyjemność z okolic narządów płciowych" do mózgu. Tyle ustaliłam dzięki Wspaniałej Pani Psycholog, która powołała międzynarodowe konsylium lekarskie "nad moim dzieckiem". Orzeczono JEDNOZNACZNIE: onanizmu w tym wieku nie ma (onanizm niemowlęcy). " i "Niemowlęta nie są w stanie podrapać się tam, gdzie je swędzi. Ich układ nerwowy (jeszcze nie rozwinięty) nawet nie jest w stanie pokierować ich rączkami. Niektóre dzieci radzą sobie ze świądem jak potrafią. Jedne zaciskają nóżki, inne jak trafią targają się za przyrodzenie, inne jeszcze są nadpobudliwe, inne nie śpią, inne targają się za uszy, inne drapią się po twarzy i okolicach."* cytaty z wątku: http://forum.gazeta.pl/forum/w,578,7...lecy_.html?v=2 okazało się, że dzieci dziewczyn, które rozmawiają tam na forum mają robaki i tak właśnie reagują na swędzenie... Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-02 o 23:18 |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() 100 tatek dla Alicji oczywiscie nie dam rady Was nadrobic.podczytuje na xboxie ale nie daje rady tam czegokolwiek napisac.. wczoraj mialam kinderbal w domu.Wiktorek świętował urodziny ...no i moja mama przyjechała na tydzień Pola zaczeła chodzić
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płci jeszcze nie znamy. co prawda mam usg 09.09 (łoj.. to za tydzień - ale czas zapierdziela), nie łudzę się jednak, że się dowiem. mój gin nieskory w tym temacie do zwierzeń. z zu dowiedzieliśmy sie jakoś w 7mcu dopiero. wcześniej podobno się zasłaniała. a jak mąż na kolejnym usg zapytał czy widać płeć, to gin na to "tu widzi pan jedną nóżkę, tu drugą, a tu nic pan nie widzi, wiec pan już wie" conajmniej jak z tymi bliźniakami Cytat:
|
|
|
#2039 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
witam się porannie, pewnie dużo dzisiaj nie naskrobię, ale chociaż się przywitam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to zasiałaś wątpliwość, ciekawe, czy wywiąże się jakaś dyskusja na te temat - zajrzę wieczorem teraz uciekam na śniadanko
|
|||
|
|
|
#2040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Opanowałam dwójkę i Paula do przedszkola odprowadzona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas piąty ząb wylazł wczoraj |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Przepraszam, że Wam tak ostatnio smęcę, może to hormony ciążowe albo inna cholera, ale jestem wykończona.

młodego już zapisała tu do przedszkola, ale na razie nie pójdzie i ona na razie też się tu nie przeprowadzi, bo ma półpasiec - złapała od siostrzeńca chorego na ospę.... ale wiecie co - nie wiem ile to wytrzymam... tzn. jak ona tu zamieszka... wiem, że jest też w tym trochę mojej winy, bo mam takie nastawienie, ale nie wzięło mi się przecież ono znikąd...
po krótce u nas wszystko dobrze, zaraz przebije się nam górna lewa dwójka a z prawej strony trójka w natarciu 

) w buzi i mówi ze go boli 

ja się dzielnie trzymałam, wróciłam do domu, założyłam sexi kiecę i pojechałam do szkoły. Odebrałam go ok.13.30 po obiadku, wyszedł zadowolony, uśmiechnięty, zapytał tylko czemu po niego przyjechałam, opowiadania sporo, wszystko chciałby na kupę powiedzieć i mało co wiem hehehe. Teraz zjadł rosół i poszedł spać. Mam nadzieję, ze jak wstanie będzie opowiadał dalej. Wiem tylko, ze jadł sam, kanapki, zupę, drugiego nie zjadł, bo twierdzi, ze nie lubi sera (były kluski z biały serem), kompocik wypił, sikał sam, bawił się z dziewczynkami, ciuchci nie ma ani torów i jest strasznie dużo klocków
oby mu tak zostało

)