Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 15:52   #4081
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja też sobie pozwoliłam dziś na małą rozpustę, po wizycie w US byłam w Kauflandzie, bo tam jest rossman i dorwałam się do donutów z czekoladą a po powrocie jeszcze resztę ciasta od męża :x mnóstwo cukru, ciekawe co mi wyjdzie na glukozie :x
o no widzisz :P spokojnie, przed glukozą nic nie będziesz jeść i będzie spoko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:54   #4082
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Praktycznie niewiele dzisiaj zrobiłam a tu już 16 Jeszcze godzina i mój mężczyzna wróci nawet nie wiem kiedy to zleciało
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 15:56   #4083
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam że napisałaś że deszcz i zimno to aż pod koc wlazłam, nogi mi marzną, chodzę po domu w swetrze i ciepłych zimowych kapciach bo jest mi okropnie zimno... A na zewnątrz dzisiaj nawet palca nie wystawiłam. Okno jak rano otworzyłam to 10 minut i zamknęłam bo myślałam że zamarznę aż się boję pomyśleć co będzie w zimie
też siedzę opatulona mimo że w domu coś ok 23 stopni jest :P ale jak popatrzę przez okno to aż dreszcze mam :P

muszę się za robotę wziąć a tak mi się nie chce ^^
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 15:57
Stary 2013-09-02, 15:58   #4084
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też siedzę opatulona mimo że w domu coś ok 23 stopni jest :P ale jak popatrzę przez okno to aż dreszcze mam :P

muszę się za robotę wziąć a tak mi się nie chce ^^
No to mamy tak samo

Też się muszę za robotę wziąć, muszę ogarnąć szufladę bo wygląda tak jakby bomba do niej spadła i muszę odkurzyć bo mój kochany mąż w sobotę stwierdził że przecież czysto jest i nie trzeba odkurzać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:01   #4085
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No to mamy tak samo

Też się muszę za robotę wziąć, muszę ogarnąć szufladę bo wygląda tak jakby bomba do niej spadła i muszę odkurzyć bo mój kochany mąż w sobotę stwierdził że przecież czysto jest i nie trzeba odkurzać
to po co będziesz odkurzać

ojejku w Rozmowach w toku jest o dziewczynach które są anorektyczkami i odrzucają swoich facetów bo nie mają siły na seks nawet

wiecie.. wolę ważyć tyle ile ważne i cieszę się z tych swoich 10 kg na plusie niż wyglądać tak ja te anorektyczki

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 16:02
Stary 2013-09-02, 16:06   #4086
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
to po co będziesz odkurzać

ojejku w Rozmowach w toku jest o dziewczynach które są anorektyczkami i odrzucają swoich facetów bo nie mają siły na seks nawet

wiecie.. wolę ważyć tyle ile ważne i cieszę się z tych swoich 10 kg na plusie niż wyglądać tak ja te anorektyczki
Oglądam...
Ta laska wygląda strasznie... co choroba potrafi zrobić z człowiekiem...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-09-02 o 16:07
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:14   #4087
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ukryta prawda zaraz będzie a potem nowe rozmowy w toku a potem szpitakl będzie co oglądać
Lineczka jesteś niesamowita. Ja po takiej dawce głupoty, chyba musiałabym wziąć coś na uspokojenie. Naprawdę lubisz to oglądać?

Dziewczyny kupowała któraś z Was termofor z pestek wiśni? Bo tak przeglądałam co tam ciekawego jeszcze ma ten sprzedawca r_p77 i rzucił mi się w oczy, a w sumie drogie, to to nie jest

Nie chwaliłam się, że po ufarbowaniu włosów, wreszcie wyglądam jak człowiek Z tej okazji zadzwoniłam umówić się na sesje brzuszkową do tej dziewczyny https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia?fref=ts. Wybieramy się w poniedziałek przyszły. A w listopadzie sesja noworodkowa i już przez telefon ugadywałyśmy się, że zrobimy też jakieś świąteczne zdjęcia, żebym mogła dać w prezencie rodzince. Ma mieć jakieś saneczki i takie tam. Strasznie fajna z niej kobietka.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:16   #4088
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Oglądam...
Ta laska wygląda strasznie... co choroba potrafi zrobić z człowiekiem...
no masakra, jakie ma włsoy, skórę na buzi, paznokcie, zęby i w ogóle

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Lineczka jesteś niesamowita. Ja po takiej dawce głupoty, chyba musiałabym wziąć coś na uspokojenie. Naprawdę lubisz to oglądać?

Dziewczyny kupowała któraś z Was termofor z pestek wiśni? Bo tak przeglądałam co tam ciekawego jeszcze ma ten sprzedawca r_p77 i rzucił mi się w oczy, a w sumie drogie, to to nie jest
lubię bo w sumie nie ma nic innego w telewizji, a jakoś czas trzeba zabić do powrótu TŻ z pracy

patrzyłam na ten termofor, ale nie kupowałam, jak będzie taka potrzeba to zamówię

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 16:23   #4089
anulka2205
Wtajemniczenie

Nasturacja ale Ci się bal szykuje

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:23   #4090
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Nie chwaliłam się, że po ufarbowaniu włosów, wreszcie wyglądam jak człowiek Z tej okazji zadzwoniłam umówić się na sesje brzuszkową do tej dziewczyny https://www.facebook.com/AnnaLosakFotografia?fref=ts. Wybieramy się w poniedziałek przyszły. A w listopadzie sesja noworodkowa i już przez telefon ugadywałyśmy się, że zrobimy też jakieś świąteczne zdjęcia, żebym mogła dać w prezencie rodzince. Ma mieć jama kieś saneczki i takie tam. Strasznie fajna z niej kobietka.
śliczne ma te zdjęcia na profilu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:29   #4091
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Lineczka dziekuje
Anoula kiedy idziesz na glukozę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:30   #4092
Mya1989
Zakorzenienie

Was to nadrobić

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:32   #4093
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało,wypróbowałam żel z Ziajki ten natłuszczający.
Jest bardzo dobry,pachnie tak dzidziusiowo,super nawilża,nie trzeba się już smarować żadnym balsamem.

Ale to typowy właśnie żel do kąpieli,ja myłam się nim po prysznicem i w taki sposób używania nie starczył by mi na długo bo schodzi go dużo

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Kyte,Pepper Nie wiem czy wiecie na wizażu jest wątek o słodkich mamach,dużo tam fajnych przepisów i porad.
Wchodzilam tam,cos nawet sie udzielalam,ale nie porwal mnie ten watek
Swoje w miare wiem,jak cos to podpytuje tam

Cytat:
Zadzwoniłam do mamy i okazało się że kilka minut temu do ich drzwi zapukał kurier z moją wanienką Prosiłam ich że jakby przyszła duża przesyłka to żeby otworzyli od razu i sprawdzili czy nie jest uszkodzona. Otworzyli, oglądnęli i wszystko jest w porządku . Mój brat oczywiście pierwsze co zapytał czy może oglądnąć resztę rzeczy które się tam znajdują, ja rozmawiałam z mamą a w tle słyszałam "o jaaa ale bajer" "mamoo a co to jest?"

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42583936]Ech, skąd ja znam to uczucie... Do mnie teraz żal, że nie przyjęli mi Olci do przedszkola, wrócił jak bumerang. Tak by mi się teraz to przedszkole przydało...
Ja muszę leżeć, mąż w pracy do 16, moja mama dziś zaczyna rok szkolny, a ja zostaję z Olą w domu na cały dzień i jak tu leżeć?

Poza tym Olcia ciągle wspomina o przedszkolu- już była pewna, że będzie chodziła...

Ale my właśnie mamy się zgłosić w następnym roku jak pity złożymy z nowym adresem i może będą wolne miejsca.

Co do cesarki - u mnie pani dr powiedziała, że nalezy się na nią nastawiać, ale nic więcej nie powiedziała i ja mam zamiar naciskać za jakiś czas by to była cesarka planowa, a nie tak, że mam z domu jechać jak się coś zacznie.
Mój mąż ciągle będzie w pracy i jak by się coś zaczynało to dopiero bym musiała po niego dzwonić i musimy jechać 60km do szpitala.
Wolę tym razem nie ryzykować. Mam nadzieję, że da mi po prostu skierowanie do szpitala bliżej terminu.

Zobaczcie co upolowałam wczoraj w Tesco i w Pepco [/QUOTE]

Czapeczki slodziaki

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kochana, ja nie miałam panieńskiego i w zamian za to, moja siostra urządziła mi babyshower. Zaprosiła wskazane przeze mnie dziewczyny, każdy przyniósł coś do jedzenia, ona wcześniej mi dom balonami udekorowała i łańcuchami z bibuły i innymi bajerami Ja przyrządziłam tylko sałatkę
Fajne to było, bo była też moja przyjaciółka, która jest 6 tygodni wyzej w ciąży niż ja I miałyśmy babskie rozkminy ciążowe, a inne z nas miały polew Np. taka rozmowa:
Ja: Ja beczałam, jak nie zrobiłam mężowi obiadu. I jak on przyszedł to ja już po nim widziałam, że mu przykro [na co mój mąż stwierdził, że się ucieszył, bo go kumple w pracy na pizzę namówili i nie miał ani grama miejsca w żołądku i głupio mu było jak jechał do domu, że obiadu nie zmieści]
Kasia: Ja płakałam, jak rano się obudziłam z bólem głowy i pomyślałam, że chyba nie będę w stanie mężowi zrobić obiadu...

Mieli z nas straszny polew. Ale super było. Ogólnie nie byłam nastawiona na jakieś super prezenty, chodziło raczej o spotkanie z dziewczynami.. Potem jak się zakopię w pieluchy to prędko czasu nie będzie
Super kusi mnie coraz bardziej, zeby sobie tez zrobic taki babyshower

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Mówię di piotrka ustaw sue di zdjęcia a in staje jakby CK reklamowal:-D
jaaaakie ciacho !!!

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Alemnie tu dawno nie było!
Najpierw wakacje, później brak neta i jakoś tak się uzbierało
Ale z Marcelkiem czujemy się dobrze

Zaczynamy 32 tydzien

No i dziś wizyta jestem ciekawa ile mały waży

Ile ważyly wasze dzidziusie w tym tygodniu?

Wieczorem postaram się wszystko nadrobić, miłego dnia
Moj 1,700 w 32 tyg.

Cytat:
Napisane przez asieq85 Pokaż wiadomość
ja miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu tydzień temu. a jutro odbieram wyniki.
Mnie to czeka na nastepnej wizycie,ale uslyszalam tylko o wymazie z pochwy i mam nadzieje,ze na tym lekarz poprzestanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Odebrałam też wynik glukozy. Na czczo wyszło 81 mg/dll, a po dwóch godzinach 99 mg/dll, czyli w normie

Cytat:
Mój mąż ma w pracy imprezę integracyjną w piątek. No i wybłagał, zebym z nim poszła. Rzecz się dziać będzie na ranczu. Oto co nas czeka: gra terenowa w lesie [taaa... już widzę siebie hasającą w 7 miesiącu, ze skróconą szyjką po lasku ], ujeżdżanie byka [no cóż, w razie, gdyby któraś koniecznie chciała już rodzić, zapraszam], odgrywanie pojedynków z westernów [oł jeee.. moje dziecko się ucieszy, jak tatuś będzie mu koło ucha z procy strzelał] oraz: zawody w piciu whiskey na czas [mój ulubiony punkt, myślę, ze pobiję wszystkich ]
No to poszalejesz kochana, mysle ze masz szanse na zwyciestwo w kazdej konkurencji

A u mnie....maaaaasakra,pierw szy raz od daaawna ktos obcy,w miejscu publicznym doprowadzil mnie do lez. Mialam wizyte na 10, ze jakies wyjatkowe korki byly w miescie spoznilam sie 10min.czego poprostu nienawidze,ani usiebie,ani u innych.juz tym sie troche zestresowalam i wchodze,zagladam do rejestracji (bo to jest taki maly pokoj z wiecznie otwartymi drzwiami) i grzecznie i potulnie mowie,ze bardzo przepraszam za spoznienie,ze bylam umowiona na 10 do tej i tej pani doktor...no to baba burknela,ze mam czekac na wizyte u pani doktor,no to wszylam,grzecznie usiadlam przed gabinetem (drzwi tuz obok)ale tkenlo mnie cos,ze ostatnio bylam najpierw w recepcji,bo mnie wazyli,ciesnienie,papiery itp.wiec wracam i wystraszona pytam nie milych bab,czy mam czekac przed gabinetem czy przed recepcja...no i we dwie,bo doszla jeszcze jedna-co ja sobie wyobrazam,ze ja jedna jestem na ta godzine,ze sie nie rozerwa,ze co ja nie wiem jak...no i darly sie we dwie,no to ja cienkim glosikiem juz,ze jestem drugi raz,ze nie wiem po poprostu co i jak,ze tylko pytam,to niemalze mna szarpnela jedna...lzy juz w oczach mialam,ale chcialam sie trzymac,weszlam w koncu,baba na mnie patrzy i mowi "no i czego pani juz placze,co takiego sie stalo?!" Na co druga,ze to hormony ciazowe,ze dwie takie beczace miala wczoraj i juz ma dosc wszystkiego (przy mnie takie gadki jakby mnie nie bylo) no to mi moment lzy przeszly za to kopara w dol,chcialam krzyknac-halo,ja tu nadal jestem! Larwy jedne...no ale jakos przebolalam,pozniej doktorka juz lepiej,popitolila,posmeci la i koniec.naszczescie pewnie tylko jedna wizyta do konca i z glowy

Zdenerwowana po tym wszystkim pojechalam do mamy na kawusie,na odstresowanie,wybieralysm y materialy na ten organizer do lozeczka i jakos pozniej przelecialo milo.teraz juz po obiadku,maz wyslany na relaks do mediamarktu,a ja wyciagnelam nozki i czerpie chwile dla siebie...

Niestety potwierdza sie moja teoria-chodzisz prywatnie,placisz jest szansa na mile traktowanie,a te napanstwowym w wiekszosci poobrazane na wszystko inwszystkich :-
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:34   #4094
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Was to nadrobić
to trzeba być na bierząco

pozmywałam połowę garów i plecy mnie zaczęły boleć

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 16:36   #4095
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dzien dobry dziewczynki
Tak mi miło że się o mnie martwiłyście dużo buzioli dla każdej z osobna . Mam nadzieję że nigdy nie będę musiała już martwic ani siebie ani Was .
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
. Trele a czy mi się wydaje czy Ty już niedługo się rozpakowujesz?
No nie wiem czy tak nie długo 3 tygodnie .. Straszyli mnie tu że szybciej a ja się modle żeby nie więcej
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Od rana dzisiaj na fb czytam ze prawie wszystkie znane mi 3latki poszly do przedszkola i potwornie mi smutno . Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.

I tak mi jest potwornie zal ze choć ona jest gotowa, to ja nie mogę jej poslac. A lzy mi kapia ; (

Dzidziu tak jak piszą dziewczyny , skocz tu i tam albo choć zadzwoń , dużo rodziców będzie wycofywało swoje dzieciaczki po kilku dniach , bo to mama przewrażliwiona a to maluch nie chce bez mamy
[QUOTE=ryba91;42583128A ja na obiad robie buraczkową
a jutro cisne zas na morfo i mocz :/[/QUOTE]
Ja robie podobnie tyle że do wywaru wrzucam surowe pokrojone w kostke buraczki , póżniej ziemniaczki .. Wszytsko w jednym garze .
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie, przepraszam że od soboty nic nie pisałam ale to był zakręcony weekend. Za niedługo zbieram się na wizytę kontrolną i do IKEI po kosz na pranie, żeby mała miała swój osobny.
Dzieki że mi przypomniałaś . Kosz na pranie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aaa no i co miałąm powiedzieć ze jadłąm ciasto z lidla- tzn z kuchnialidla.pl -kokosowo ananasowe i mogę polecić bo jest bardzo dobre
jak ktos lubi piec to mi smakowało
Szuklam pomysłu właśnie na ciasto .. zaraz zobaczę co to wysznupałaś
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
No właśnie,ciekawe kiedy to nastąpi
Ja się tylko boję czarnego scenariusza: długiego przeterminowania, brak rozwarcia, długi i wywoływany poród...
Oo czyli masz te same obawy. A czym bliżej porodu tym są większe.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Mówię di piotrka ustaw sue di zdjęcia a in staje jakby CK reklamowal:-D
fiu fiu ale masz modela
to tez musi być aparat co ? )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:37   #4096
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba, ja na takie "wypadki" pod tytułem "Umieram. Obiedzie, błagam, zrób się sam" - mam zapasy Albo podaję pierogi, albo żurek na szybko [kupiłam kilka takich w butelce i tylko chybcikiem robię bulionik, wrzucam kiełbaskę, osobno gotuję jajeczko. Do bulioniku wlewam zawartość butelki i tadam! W 20minut obiad ], albo mam kilka zup mrożonkowych w zamrażalniku, to siup do garnka, do tego dorzucam jeszcze trochę jarzyn i zupa syta gotowa
no ja musze sie zaopatrzyć w składniki na ciasto, nadzienia itd i porobić i pomrozić, ale nie miałąm siły jakoś, a z kasą na wielkie zakupy też krucho. Dopiero 10tego planuje jak już bede w CH kupić mąki i inne pierdoły bo dużo taniej niż np. w lewiatanie czy żabce i jak sie tylko bede lepiej czuć to porobie rózne dania. Obecnie mam w zamrażalce lód. ale to akurat z powodu tego ze nam lodówka długo nie działała a teraz działa maż naprawił jakieś kilka dni temu

Cytat:
obie fajne. Pierwsza lepsza, aczkolwiek mi bardziej pasowałaby 2 . Ale pierwsza ładniejsza i pewnie ładniej byś w niej wyglądała

Cytat:
A z okolicznościowym to nie jest tak, że musisz go wziąć w dniu bezpośrednio przed/po zdarzeniu? Bo moja przyjaciółka, co jest 6 tygodni wyżej mi tak mówiła, że jej mąż okolicznościowy z tytułu ślubu brał dwa dni przed ślubem, ale ten z racji urodzenia dziecka to już po urodzeniu oczywiście , ale jest to głupie, bo może wziąć od razu po urodzeniu albo wcale. Więc będzie miał wolne, gdy ona będzie w szpitalu.
no możesz po.. to jak urodze w piątek to akurat weźmie pon wt . ale u niego można wziąć do 4 dni po zdarzeniu, czy 5... wiec luz. Jego szefową jest swieża mamuśka- dopiero z macierzyńskiego wróciłą bo miała pół roku wiec w miare wyluzowana babka pod tym względem kuma co jest na rzeczy

Cytat:
poczytaj matematyczną

nie masz jakiejś biblioteki pod nosem?
hahaa, tą książkę znam całą, to książka za czasów moich studiówmatematycznych
no własnie nie mam. ale jest w Centrum wiec moze męża zapędze żeby poszedł kartę wyrobić bo przejeżdza jak z praw
Cytat:
Dziewczyny jakby któraś była chętna to zapraszam na placki ziemniaczane
ja chce!!!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które nie dostały potwierdzenia z Bezpiecznego Malucha!
Wysłałam do nich dzisiaj @ z zapytaniem czy jestem na liście bo nie dostałam od nich potwierdzenia i nie wiem co jest grane i otrzymałam odpowiedź:
"Pani Aniu,
dziękujemy za zainteresowanie Kampanią.
Informujemy, że jest Pani wpisana na listę uczestników spotkania, Niestety z powodu awarii systemu informatycznego potwierdzenia rejestracji nie zostają automatycznie rozsyłane. W ciągu kilku najbliższych dni powinna Pani otrzymać potwierdzenie wygenerowane przez system."
Także się nie martwcie
ooo to dobrze, bo sie zmartwiłam

Cytat:
Mój mąż ma w pracy imprezę integracyjną w piątek. No i wybłagał, zebym z nim poszła. Rzecz się dziać będzie na ranczu. Oto co nas czeka: gra terenowa w lesie [taaa... już widzę siebie hasającą w 7 miesiącu, ze skróconą szyjką po lasku ], ujeżdżanie byka [no cóż, w razie, gdyby któraś koniecznie chciała już rodzić, zapraszam], odgrywanie pojedynków z westernów [oł jeee.. moje dziecko się ucieszy, jak tatuś będzie mu koło ucha z procy strzelał] oraz: zawody w piciu whiskey na czas [mój ulubiony punkt, myślę, ze pobiję wszystkich ]
hahaa to sie wybawisz

Cytat:
no masakra, jakie ma włsoy, skórę na buzi, paznokcie, zęby i w ogóle

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

lubię bo w sumie nie ma nic innego w telewizji, a jakoś czas trzeba zabić do powrótu TŻ z pracy

patrzyłam na ten termofor, ale nie kupowałam, jak będzie taka potrzeba to zamówię
dokładnie to samo myślę, bo jak miałam jeszcze TV to tez oglądałam te głupoty
Stary 2013-09-02, 16:37   #4097
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, mi też się dzisiaj nic nie chce. Ta pogoda jest dobijająca, ale podobno to tylko dwa dni mają takie być, a później z powrotem ciepełko. Właśnie wróciłam z zakupów jedzeniowych i muszę się brać za obiad, ale nie mam mocy
Stary 2013-09-02, 16:40   #4098
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
A u mnie....maaaaasakra,pierw szy raz od daaawna ktos obcy,w miejscu publicznym doprowadzil mnie do lez. Mialam wizyte na 10, ze jakies wyjatkowe korki byly w miescie spoznilam sie 10min.czego poprostu nienawidze,ani usiebie,ani u innych.juz tym sie troche zestresowalam i wchodze,zagladam do rejestracji (bo to jest taki maly pokoj z wiecznie otwartymi drzwiami) i grzecznie i potulnie mowie,ze bardzo przepraszam za spoznienie,ze bylam umowiona na 10 do tej i tej pani doktor...no to baba burknela,ze mam czekac na wizyte u pani doktor,no to wszylam,grzecznie usiadlam przed gabinetem (drzwi tuz obok)ale tkenlo mnie cos,ze ostatnio bylam najpierw w recepcji,bo mnie wazyli,ciesnienie,papiery itp.wiec wracam i wystraszona pytam nie milych bab,czy mam czekac przed gabinetem czy przed recepcja...no i we dwie,bo doszla jeszcze jedna-co ja sobie wyobrazam,ze ja jedna jestem na ta godzine,ze sie nie rozerwa,ze co ja nie wiem jak...no i darly sie we dwie,no to ja cienkim glosikiem juz,ze jestem drugi raz,ze nie wiem po poprostu co i jak,ze tylko pytam,to niemalze mna szarpnela jedna...lzy juz w oczach mialam,ale chcialam sie trzymac,weszlam w koncu,baba na mnie patrzy i mowi "no i czego pani juz placze,co takiego sie stalo?!" Na co druga,ze to hormony ciazowe,ze dwie takie beczace miala wczoraj i juz ma dosc wszystkiego (przy mnie takie gadki jakby mnie nie bylo) no to mi moment lzy przeszly za to kopara w dol,chcialam krzyknac-halo,ja tu nadal jestem! Larwy jedne...no ale jakos przebolalam,pozniej doktorka juz lepiej,popitolila,posmeci la i koniec.naszczescie pewnie tylko jedna wizyta do konca i z glowy

Niestety potwierdza sie moja teoria-chodzisz prywatnie,placisz jest szansa na mile traktowanie,a te napanstwowym w wiekszosci poobrazane na wszystko inwszystkich :-
co za krowy, ja bym im coś powiedziała, bo ostatnio się cięta zrobiłam na chamstwo

a co do Twojej teorii, nie wszędzie tak jest, ja chodze na NFZ i jestem zadowolona z pań w recepcji i w laboratorium i położne i w ogóle

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 16:40   #4099
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ryba studiowalas matematykę?

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-02, 16:41   #4100
ryba91
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

jako że zaraz beda robić sonde to czy były jakies inne tytuły i czy ktos ma coś nowego!? PROSZĘ O POGRUBIONE, ALBO INACZEJ ZAZNACZONE

Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....- to proponuje na wątek następny
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody!
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha .
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają!
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013.
Stary 2013-09-02, 16:43   #4101
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mi też się dzisiaj nic nie chce. Ta pogoda jest dobijająca, ale podobno to tylko dwa dni mają takie być, a później z powrotem ciepełko.
oby

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
jako że zaraz beda robić sonde to czy były jakies inne tytuły i czy ktos ma coś nowego!? PROSZĘ O POGRUBIONE, ALBO INACZEJ ZAZNACZONE

Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....- to proponuje na wątek następny
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody!
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha .
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają!
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013.
znowu będzie problem z wyborem :P

no i dostałam kolejnego maila z zapytaj położną o tym kiedy jechać do szpitala :P Rybka wysłać Ci na maila to co masz wrzucić na pierwszą stronę o tym kiedy wiedzieć że się zaczyna poród?

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 16:43   #4102
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
to trzeba być na bierząco

pozmywałam połowę garów i plecy mnie zaczęły boleć
dzisiaj nie mogłam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-02, 16:45   #4103
agutka87
Przyczajenie

hej wam!
jestem nowa, mam tp na 5 grudnia
przepraszam, że się tak wtrącam w wątek ale nie wiedziałam gdzie zapytać.. dziewczyny czy któraś z was słyszała o urządzeniu do łagodzenia bólu podczas porodu? bo zastanawiam sie nad czymś takim, podaje link xxxxxxxxxxx
i nie wiem czy to się w ogóle opłaca? czy to jakaś lipa jest?

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-09-02 o 17:04 Powód: link do aukcji
agutka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:46   #4104
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Wchodzilam tam,cos nawet sie udzielalam,ale nie porwal mnie ten watek
Swoje w miare wiem,jak cos to podpytuje tam

Czapeczki slodziaki

Super kusi mnie coraz bardziej, zeby sobie tez zrobic taki babyshower

jaaaakie ciacho !!!

Moj 1,700 w 32 tyg.

Mnie to czeka na nastepnej wizycie,ale uslyszalam tylko o wymazie z pochwy i mam nadzieje,ze na tym lekarz poprzestanie

No to poszalejesz kochana, mysle ze masz szanse na zwyciestwo w kazdej konkurencji

Zdenerwowana po tym wszystkim pojechalam do mamy na kawusie,na odstresowanie,wybieralysm y materialy na ten organizer do lozeczka i jakos pozniej przelecialo milo.teraz juz po obiadku,maz wyslany na relaks do mediamarktu,a ja wyciagnelam nozki i czerpie chwile dla siebie...

no co za baby!!! na koniec jak już bedziesz po tej ostatniej wizycie to im powiedz co myślisz!!

nie zawsze tak jest, żeNFZ to "zło" ... w przychodzi u GIN bardzo miłe babki, oprócz jednej ale ona to wiekszosc czasu w lab. siedzi, no i gin ginowi nie równyy, co zresztą widzicie.. w czwartek wizyta ciekwe jaki bedzie miał humrek..

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ryba studiowalas matematykę?

:yes: ale nie skończyłam. nie ma o czym gadać.
Stary 2013-09-02, 16:48   #4105
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka dziekuje
Anoula kiedy idziesz na glukozę?

Jeszcze nie wiem, ale zaczynam za chwilę 27 tydzień to podjrzewam, że lekarz powinien mi tą glukozę teraz zlecić, wizytę mam w środę.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 16:49   #4106
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
no co za baby!!! na koniec jak już bedziesz po tej ostatniej wizycie to im powiedz co myślisz!!

nie zawsze tak jest, żeNFZ to "zło" ... w przychodzi u GIN bardzo miłe babki, oprócz jednej ale ona to wiekszosc czasu w lab. siedzi, no i gin ginowi nie równyy, co zresztą widzicie.. w czwartek wizyta ciekwe jaki bedzie miał humrek..

:yes: ale nie skończyłam. nie ma o czym gadać.
Na USiu? Bo ja też i też nie skonczylam :p

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-02, 16:50   #4107
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
oby

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

znowu będzie problem z wyborem :P

no i dostałam kolejnego maila z zapytaj położną o tym kiedy jechać do szpitala :P Rybka wysłać Ci na maila to co masz wrzucić na pierwszą stronę o tym kiedy wiedzieć że się zaczyna poród?
tak tak, ja też dostaje @ od niej, ale ja sie później zapisałam i dostaje te rzeczy później wiec wyślij mi to na @

Cytat:
Napisane przez agutka87 Pokaż wiadomość
hej wam!
przepraszam, że się tak wtrącam w wątek ale nie wiedziałam gdzie zapytać.. dziewczyny czy któraś z was słyszała o urządzeniu do łagodzenia bólu podczas porodu? bo zastanawiam sie nad czymś takim, podaje link xxxxxxxxx
Hej

ja bym tego nie kupiła, nie sądze ze w moim szpitalu by mi pozwolili tego używać a poza tym nie mam kasy na takie rzeczy a moze bede miała lajtowy poród?

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Na USiu? Bo ja też i też nie skonczylam :p

na polibudzie

Czas edycji: 2013-09-02 o 17:05 Powód: link do aukcji
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-02, 16:50   #4108
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Jeszcze nie wiem, ale zaczynam za chwilę 27 tydzień to podjrzewam, że lekarz powinien mi tą glukozę teraz zlecić, wizytę mam w środę.
Aha ja mam wizytę za tydz i kutro jade. Maz ma wolne więc korzystam

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-02, 16:52   #4109
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest ostatni moment na zrobienie glukozy
Cytat:
tak tak, ja też dostaje @ od niej, ale ja sie później zapisałam i dostaje te rzeczy później wiec wyślij mi to na @
wyślij mi PW z mailem edit: oślepłam :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 16:54   #4110
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agutka87 Pokaż wiadomość
hej wam!
przepraszam, że się tak wtrącam w wątek ale nie wiedziałam gdzie zapytać.. dziewczyny czy któraś z was słyszała o urządzeniu do łagodzenia bólu podczas porodu? bo zastanawiam sie nad czymś takim, podaje link xxxxxxx
A ja myśle, ze to reklama wiec zgłaszam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Czas edycji: 2013-09-02 o 17:05 Powód: link do aukcji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości