|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Praktycznie niewiele dzisiaj zrobiłam a tu już 16
Jeszcze godzina i mój mężczyzna wróci
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo że w domu coś ok 23 stopni jest :P ale jak popatrzę przez okno to aż dreszcze mam :Pmuszę się za robotę wziąć a tak mi się nie chce ^^
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 15:57 |
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się muszę za robotę wziąć, muszę ogarnąć szufladę bo wygląda tak jakby bomba do niej spadła i muszę odkurzyć bo mój kochany mąż w sobotę stwierdził że przecież czysto jest i nie trzeba odkurzać
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojejku w Rozmowach w toku jest o dziewczynach które są anorektyczkami i odrzucają swoich facetów bo nie mają siły na seks nawet![]() wiecie.. wolę ważyć tyle ile ważne i cieszę się z tych swoich 10 kg na plusie niż wyglądać tak ja te anorektyczki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-02 o 16:02 |
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta laska wygląda strasznie... co choroba potrafi zrobić z człowiekiem...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-02 o 16:07 |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny kupowała któraś z Was termofor z pestek wiśni? Bo tak przeglądałam co tam ciekawego jeszcze ma ten sprzedawca r_p77 i rzucił mi się w oczy, a w sumie drogie, to to nie jest ![]() Nie chwaliłam się, że po ufarbowaniu włosów, wreszcie wyglądam jak człowiek |
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() patrzyłam na ten termofor, ale nie kupowałam, jak będzie taka potrzeba to zamówię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Lineczka dziekuje
![]() Anoula kiedy idziesz na glukozę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Was to nadrobić
|
|
|
|
#4093 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoje w miare wiem,jak cos to podpytuje tam Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42583936]Ech, skąd ja znam to uczucie... Do mnie teraz żal, że nie przyjęli mi Olci do przedszkola, wrócił jak bumerang. Tak by mi się teraz to przedszkole przydało... Ja muszę leżeć, mąż w pracy do 16, moja mama dziś zaczyna rok szkolny, a ja zostaję z Olą w domu na cały dzień i jak tu leżeć? Poza tym Olcia ciągle wspomina o przedszkolu- już była pewna, że będzie chodziła... Ale my właśnie mamy się zgłosić w następnym roku jak pity złożymy z nowym adresem i może będą wolne miejsca. Co do cesarki - u mnie pani dr powiedziała, że nalezy się na nią nastawiać, ale nic więcej nie powiedziała i ja mam zamiar naciskać za jakiś czas by to była cesarka planowa, a nie tak, że mam z domu jechać jak się coś zacznie. Mój mąż ciągle będzie w pracy i jak by się coś zaczynało to dopiero bym musiała po niego dzwonić i musimy jechać 60km do szpitala. Wolę tym razem nie ryzykować. Mam nadzieję, że da mi po prostu skierowanie do szpitala bliżej terminu. Zobaczcie co upolowałam wczoraj w Tesco i w Pepco [/QUOTE]Czapeczki slodziaki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie....maaaaasakra,pierw szy raz od daaawna ktos obcy,w miejscu publicznym doprowadzil mnie do lez. Mialam wizyte na 10, ze jakies wyjatkowe korki byly w miescie spoznilam sie 10min.czego poprostu nienawidze,ani usiebie,ani u innych.juz tym sie troche zestresowalam i wchodze,zagladam do rejestracji (bo to jest taki maly pokoj z wiecznie otwartymi drzwiami) i grzecznie i potulnie mowie,ze bardzo przepraszam za spoznienie,ze bylam umowiona na 10 do tej i tej pani doktor...no to baba burknela,ze mam czekac na wizyte u pani doktor,no to wszylam,grzecznie usiadlam przed gabinetem (drzwi tuz obok)ale tkenlo mnie cos,ze ostatnio bylam najpierw w recepcji,bo mnie wazyli,ciesnienie,papiery itp.wiec wracam i wystraszona pytam nie milych bab,czy mam czekac przed gabinetem czy przed recepcja...no i we dwie,bo doszla jeszcze jedna-co ja sobie wyobrazam,ze ja jedna jestem na ta godzine,ze sie nie rozerwa,ze co ja nie wiem jak...no i darly sie we dwie,no to ja cienkim glosikiem juz,ze jestem drugi raz,ze nie wiem po poprostu co i jak,ze tylko pytam,to niemalze mna szarpnela jedna...lzy juz w oczach mialam,ale chcialam sie trzymac,weszlam w koncu,baba na mnie patrzy i mowi "no i czego pani juz placze,co takiego sie stalo?!" Na co druga,ze to hormony ciazowe,ze dwie takie beczace miala wczoraj i juz ma dosc wszystkiego (przy mnie takie gadki jakby mnie nie bylo) no to mi moment lzy przeszly za to kopara w dol,chcialam krzyknac-halo,ja tu nadal jestem! Larwy jedne...no ale jakos przebolalam,pozniej doktorka juz lepiej,popitolila,posmeci la i koniec.naszczescie pewnie tylko jedna wizyta do konca i z glowy Zdenerwowana po tym wszystkim pojechalam do mamy na kawusie,na odstresowanie,wybieralysm y materialy na ten organizer do lozeczka i jakos pozniej przelecialo milo.teraz juz po obiadku,maz wyslany na relaks do mediamarktu,a ja wyciagnelam nozki i czerpie chwile dla siebie... Niestety potwierdza sie moja teoria-chodzisz prywatnie,placisz jest szansa na mile traktowanie,a te napanstwowym w wiekszosci poobrazane na wszystko inwszystkich :- |
||||||||
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
to trzeba być na bierząco
![]() pozmywałam połowę garów i plecy mnie zaczęły boleć
|
|
|
#4095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzien dobry dziewczynki
Tak mi miło że się o mnie martwiłyście dużo buzioli dla każdej z osobna . Mam nadzieję że nigdy nie będę musiała już martwic ani siebie ani Was . No nie wiem czy tak nie długo 3 tygodnie .. Straszyli mnie tu że szybciej a ja się modle żeby nie więcej ![]() Cytat:
[QUOTE=ryba91;42583128A ja na obiad robie buraczkową a jutro cisne zas na morfo i mocz :/[/QUOTE] Ja robie podobnie tyle że do wywaru wrzucam surowe pokrojone w kostke buraczki , póżniej ziemniaczki .. Wszytsko w jednym garze . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to tez musi być aparat co ? )
|
|
#4096 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to akurat z powodu tego ze nam lodówka długo nie działała a teraz działa Cytat:
![]() Cytat:
kuma co jest na rzeczy hahaa, tą książkę znam całą, to książka za czasów moich studiówmatematycznych no własnie nie mam. ale jest w Centrum wiec moze męża zapędze żeby poszedł kartę wyrobić bo przejeżdza jak z praw Cytat:
ja chce!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mi też się dzisiaj nic nie chce. Ta pogoda jest dobijająca, ale podobno to tylko dwa dni mają takie być, a później z powrotem ciepełko. Właśnie wróciłam z zakupów jedzeniowych i muszę się brać za obiad, ale nie mam mocy
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Twojej teorii, nie wszędzie tak jest, ja chodze na NFZ i jestem zadowolona z pań w recepcji i w laboratorium i położne i w ogóle
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ryba studiowalas matematykę?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
jako że zaraz beda robić sonde to czy były jakies inne tytuły i czy ktos ma coś nowego!? PROSZĘ O POGRUBIONE, ALBO INACZEJ ZAZNACZONE
![]() Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....- to proponuje na wątek następny Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! Listopadowo-grudniowe mamusie 2013.
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
no i dostałam kolejnego maila z zapytaj położną o tym kiedy jechać do szpitala :P Rybka wysłać Ci na maila to co masz wrzucić na pierwszą stronę o tym kiedy wiedzieć że się zaczyna poród?
||
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj nie mogłam |
|
|
|
|
#4103 |
|
Przyczajenie
|
hej wam!
![]() jestem nowa, mam tp na 5 grudnia przepraszam, że się tak wtrącam w wątek ale nie wiedziałam gdzie zapytać.. dziewczyny czy któraś z was słyszała o urządzeniu do łagodzenia bólu podczas porodu? bo zastanawiam sie nad czymś takim, podaje link xxxxxxxxxxx i nie wiem czy to się w ogóle opłaca? czy to jakaś lipa jest?
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-02 o 17:04 Powód: link do aukcji |
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
nie zawsze tak jest, żeNFZ to "zło" ... w przychodzi u GIN bardzo miłe babki, oprócz jednej ale ona to wiekszosc czasu w lab. siedzi, no i gin ginowi nie równyy, co zresztą widzicie.. w czwartek wizyta ciekwe jaki bedzie miał humrek.. Cytat:
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wyślij mi to na @ Cytat:
ja bym tego nie kupiła, nie sądze ze w moim szpitalu by mi pozwolili tego używać a poza tym nie mam kasy na takie rzeczy a moze bede miała lajtowy poród? ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
.. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-02 o 17:05 Powód: link do aukcji |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
ja mam wizytę za tydz i kutro jade. Maz ma wolne więc korzystamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
edit: oślepłam :P
||
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-09-02 o 17:05 Powód: link do aukcji |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

Jeszcze godzina i mój mężczyzna wróci

. Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.

KCIUKI DLA ANI 
ja chce!!!