Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 20:16   #1651
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Tancia no masz Na Wspólnej, a później Lekarze

a my zaraz będziemy mieli obiad małża naszła ochota na zapiekankę i mi pachnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:16   #1652
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

[QUOTE=Madzia000;42595942]
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
inwersja- a jak ten tutek? jak Ty go oceniasz ?bo coś kojarzę, że Ty go masz...

LaLoca
- brawo za buń !!!

Ja zmierzyłam swojego- 106 cm. Dużo osób twierdzi, że trochę opadł...

Madzia000- a jaki Ty masz rozmiar biustu?[/Q SUOTE]

Wiesz ja mam ogolnie problem ze stanikami bo mam spora asymetrie... Przed ciaza nosilam 65d i biustonosz dostosowywalam do wiekszej piersi, ten z triumpha kupilam 75d i na wiekszej piersi jest tak w sumie na styk, ale ze jest on elastyczny to mysle ze bedzie rosnac razem ze mna... bo znowu na mniejszej piersi mam zgufrowany material.
Ogolnie to mialam nadzieje ze piersi mi sie wyrosnaja w ciazy ale nie zanosi sie widze wrecz ze ta wieksza staje sie powoli jeszcze pelniejsza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

No to duże masz piersi. Ale może jednak będzie ok. No ale cena trochę powala...

Ja dostałam karmnik od koleżanki. Widać, że dużo przeszedł ale dla mnie jest super- pierwszy raz jak przymierzałam to czułam się jak nowo narodzona w staniku bez fiszbin. Tylko nie wiem jakiej firmy bo jest mocno sprana metka.
Ja generalnie mam małe piersiątka, nieznacznie urosły- trochę się wypełniły. W ogóle to nienawidzę nosić staników... Ale ten do karmienia to traktuję, że ma mieć funkcje serwisu mlecznego- czyli w każdej chwili klapka w dół i aby tam tą wkładkę przykleić. No ale jak ja mam małe piersi to nie jest dla mnie to jakieś mega ważne żeby były podtrzymywane. Być może jeszcze urosną i wtedy zmienię zdanie .

W ogóle te rzeczy mamusine to są takie"mamusine" i aseksualne... Największą polewkę miałam dziś jak pokazałam mężowi te majtki siateczkowe. "M., patrz jakie sexy przezroczyste figi"

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:18   #1653
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

dopadłam dzisiaj te pampki w kaufie jeszcze więc na razie mam 1,5 paki newborn i 2 paki rozmiaru 2 małż chciał jedynki brać, ale mówię, że chyba lepiej 2

Stary 2013-09-02, 20:37   #1654
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Daje znac co po wizycie... Na ktg w ciagu godziny 7 skurczy z czego 4 na 70-80%. Skarzylam sie lekarzowi na bole podbrzusza i skurze, zbadal i stwierdzil ze szyjka ma 1,5cm jest miekka i rozwarta na opuszek palca i ze poki co nie rodzimy. Potem jechalam z TZtem na zakupy i do notariusza. Po powrocie w wc patrze i odeszly mi 2 kawalki czopu podbarwionego delikatnie. Nie byl podbarwiony zywa krwia ale taki bezowy, lekko brazowawy... Skurcze mam nadal, brzuch cmi coraz bardziej, juz nie wiem co myslec... A co do wagi synka to nadal malutka - 2540g ale wg lekarza najwazniejsze ze powyzej 2,5kg

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Aha i przepraszam ze tak o sobie znow. Zaraz nadrobie...
Stary 2013-09-02, 20:37   #1655
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Bo panie w sklepie zawsze tak powiedzą ;] ja tak samo kupiłam ale jeden i też wydaje mi się taki na styk a co dopiero po porodzie :/
jak pójdziesz do dobrego sklepu to tak nie powiedzą, bo wiedzą, że tam nie wrócisz
jak wcześniej pisałam mnie pani w sklepie powiedziała, że klientki chcą zazwyczaj miec stanik juz do szpitala, ale to nie jest dobry wybór, bo nie wiadomo jak się biust zachowa potem

Cytat:
Oby bo jak nie to 50 zl psu w doope
chciałabym żeby staniki kosztowały 50zł

Cytat:
O kurcze to faktycznie kawał cyca A może u gorseciarki na zamówienie? ;>
zamówię, zapłacę i będę go miała na 2 m-ce
staniki w moim rozmiarze kosztują 150zł i więcej - i ja nie mówię o tych do karmienia tylko o normalnych

jest jeden sklep co ma za ok 75zł, ale w moich rozmiarach juz same koronkowe tylko są. i o ile na co dzien spoko, to boje sie, ze ten co mam przynajmniej na początek karmienia się nie sprawdzi.

mnie cyc w ciązy ze 3 rozmiary urósł + rozmiar w obwodzie, czyli kolo 4 rozm
wczesniej 75g, dzis tej samej firmy musialabym kupic 80j
Stary 2013-09-02, 20:39   #1656
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Daje znac co po wizycie... Na ktg w ciagu godziny 7 skurczy z czego 4 na 70-80%. Skarzylam sie lekarzowi na bole podbrzusza i skurze, zbadal i stwierdzil ze szyjka ma 1,5cm jest miekka i rozwarta na opuszek palca i ze poki co nie rodzimy. Potem jechalam z TZtem na zakupy i do notariusza. Po powrocie w wc patrze i odeszly mi 2 kawalki czopu podbarwionego delikatnie. Nie byl podbarwiony zywa krwia ale taki bezowy, lekko brazowawy... Skurcze mam nadal, brzuch cmi coraz bardziej, juz nie wiem co myslec... A co do wagi synka to nadal malutka - 2540g ale wg lekarza najwazniejsze ze powyzej 2,5kg

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

A liczysz skurcze, tzn jak często się pojawiają? Jak będą regularne co 5-10 min to może jedź do szpitala ?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:58   #1657
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

jak nie żywą krwią to chyba jeszcze czas..

mnie dziś tak bolał, ale krzyż.. a ja nigdy w życiu przy okresie nie mialam boli krzyza, tym bardziej tego nie ogarniam
Stary 2013-09-02, 21:00   #1658
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a zejdzie???
zejdzie, zejdzie
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dokładnie, dziecko sobie wyciągnie co potrzebuje
tylko ja teraz w jakimś masakrycznym stanie jestem, tak ze mnie dzieć wyciągnął

jesteśmy w domu, staramy się jakoś ogarnąć temat
maluszek cierpi na te gazy, płacze i się męczy...
muszę jeszcze bardziej uważać na to co jem
ogólnie w nocy miałam kryzys pt. "dlaczego to dziecko cały czas płacze? " i normalnie wyłam razem z nią
Cytat:
mi kazała nie ruszać ich, jak będzie bardzo bardzo już booleć to właśnie zimna kapusta ale ogólnie najlepiej teraz nic nie robić a tym bardziej nie ściągać, bo dla cycków to informacja, że pokarm jest potrzebny.. a tak to będzie produkował tyle ile młoda potrzebuje. no i nie robić masaży, gorących pryszniców itp bo to stymuluje laktacje... eh, żeby przetrwać
podpisuje się pod tym co pisały dziewczyny, musisz spuścić trochę z kranika bo mogą Ci się zatkać kanaliki, a gdy się zapchają, robi się stan zapalny, dostajesz gorączki i kończy się na antybiotyku, na którym z kolei karmić już nie możesz i błędne koło się zamyka.
możesz odciągnąć po 10 ml, za każdym razem gdy bolą, za dwa dni wróci do normy.
Cytat:
normalnie siedzę nad nektarynką i aż boję się ją zjeść
ja bym nie jadla
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam Chyba mnie jakiś pech prześladuje Pojechałam do lekarza i się okazalo że jest na urlopie od dzisiaj przez 2 tygodnie....przez głupie hormony przeryczałam chyba ze 2 godziny Martwiłam się co mam teraz zrobić bo za 5 dni termin porodu i konczy mi się zwolnienie a co bedzie jak do tego czasu nie urodze ..gdzie mam chodzić itp No ale dodzwoniłam się do gina na urlopie i kazał mi jutro przyjśc na ktg do szpitala do doktorki z którą zawsze ma dyzury i powołąć sie na niego, Co do zwolnienia to też powiedział że do doktor XY mam przyjśc i nie powinno być problemu a w razie w to on jest pod telefonem. Trochę mnie uspokoił ale to jednak zawsze jest takie poczucie bezpieczeństwa jak się ma swojego lekarza...choć nie jest powiedziane ze trafię na niego przy porodzie Znając moje szcęście to przy porodzie trafię na najgorszego jaki może być ....choć on za mnie i tak nie urodzi....oby chociaż położna mi się fajna trafiła
ale lekarz rodzinny może Ci wypisać zwolnienie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:08   #1659
butterfly20
Zakorzenienie

Ale mnie pobolewa dół brzucha co jakiś czas a jak wstaję to napinkala mnie w pachwinach masakrycznie...przeraża mnie to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:12   #1660
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale mnie pobolewa dół brzucha co jakiś czas a jak wstaję to napinkala mnie w pachwinach masakrycznie...przeraża mnie to
przejmuję to na siebie Ty masz czas do 13.09

Stary 2013-09-02, 21:16   #1661
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
kropelko widzę, że rocznicę ślubu masz w niedziele miałam też brać ślub 8 września jednak z powodu sali przenieśliśmy się gdzie indziej oraz z 8 zmieniliśmy date na 7 powiedz mi czy masz pomysł na prezent dla męża >

ano mamy rocznicę Ale wiem czy coś kupie TŻowi bo nawet nie mam kiedy za bardzo, poza tym my nie jesteśmy za bardzo prezentowi, zjemy jakąś dobrą kolację, spędzimy miły wieczór i wystarczy. Ale jeśli znajdę chwilę czasu to może coś kupie, tylko co?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
kropla_deszczu[/B]- ja wczoraj miałam kiepski dzień. Pokłóciłam się z małżonkiem, płakałam i widocznie nie ogarnęłam się z tymi kocykami.

spoko każdy ma czasem gorsze dni, a odpowiedziałam bez problemu

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
słodziutkie.
Podobno tak jest,że jak ma się drugi palec dłuższy to się będzie rządziło Ja mam dłuższy i rządze
No zobaczymy jak to będzie z tym rządzeniem tylko żeby się słuchać chciała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:18   #1662
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
przejmuję to na siebie Ty masz czas do 13.09

Bierz to,ja nie chcę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:25   #1663
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ano mamy rocznicę Ale wiem czy coś kupie TŻowi bo nawet nie mam kiedy za bardzo, poza tym my nie jesteśmy za bardzo prezentowi, zjemy jakąś dobrą kolację, spędzimy miły wieczór i wystarczy. Ale jeśli znajdę chwilę czasu to może coś kupie, tylko co?

.

no właśnie mam ten sam problem nie wiem co kupić... :/
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:27   #1664
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX

Cytat:
A liczysz skurcze, tzn jak często się pojawiają? Jak będą regularne co 5-10 min to może jedź do szpitala ?
Na ktg byly co 10 minut i lekarz powiedzial ze ktg prawidlowe. Teraz na pewno sa czesciej ale skoro lekarz powiedzial ze jeszcze mamy czas to czekam na rozwoj sytuacji, moze za jakis czas sie uspokoi... Poki co ogolilam krewete, wzielam prysznic i no-spe. Podbrzusze cmi mnie caly czas, nie tylko podczas skurczu. Mysle ze te skurcze powinny byc bardziej bolesne ale ja tam nie wiem...
Stary 2013-09-02, 21:33   #1665
karolson
Zakorzenienie

Ladan co do nektarynki to ja bym bie jadla. Sama w 12 dobie niezjadlam zadnwgo owocu. Tylko sok jablkowy i brzoskwiniowy rozcienczonyna pol z woda i szklanka coli i 5 chipsow.

Z warzyw pieczona i gotowana cukinie, pieczarki, papryke ziemniaki i gotowana marchewke. Zupy krupnik i rosil. Mieso gotowane i pieczone. Bulji z wedlina drobiowa i biszkopty, podplomyki, wafle ryzowe, kilka pierniczkow, paluszki slone..

A i tak mi sie wydaje ze Fifi sie prezy i go brzuszek boli...
Tylko u mnie ma byc jeszcze ta dieta watrobowa ... i sama niewiem co mam jesc info na necie sie wykluczaja..

Dziewczyny ja mam tutka grandera i po pierwszym spacerze jestem zadowolona
Stary 2013-09-02, 21:45   #1666
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Na ktg byly co 10 minut i lekarz powiedzial ze ktg prawidlowe. Teraz na pewno sa czesciej ale skoro lekarz powiedzial ze jeszcze mamy czas to czekam na rozwoj sytuacji, moze za jakis czas sie uspokoi... Poki co ogolilam krewete, wzielam prysznic i no-spe. Podbrzusze cmi mnie caly czas, nie tylko podczas skurczu. Mysle ze te skurcze powinny byc bardziej bolesne ale ja tam nie wiem...
Będziemy mieli kolejnego dzidziusia
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:51   #1667
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Więc pani ginekolog przyjęła liczenie tygodni od terminu porodu a nie OM czyli dzisiaj wychodzi 36t2d i Nina waży conajmniej 2400 powiedziała conajmniej bo podała wersję najniższą, mówi że średnia to 2800 na ten czas, ale wszystko jest ok, poza tym błąd w pomiarze może być dość duży bo mała jest tak nisko, że pani nie była pewna co do dokładności pomiaru główki.
Ale najważniejsze jest to, że nie będzie klocka 4,5kg jak rodzice a jeśli urodzi się w terminie to szacunkowo powinna ważyć jakieś 3,3-3,5kg.

wody ok, łożysko ok, przepływy ok. Nie znam żadnych szczegółów w sumie, ale grunt, że ok.
Super Ninka przybiera

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A i z okazji "uroczystości" rozpoczęcia 9 miesiąca obfociłam się i się pokażę Wam. 99cm w obwodzie.
jaki zgrabniutki!

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Malutka przybrała stosunkowo niewiele, ale ponieważ przepływy są ok i łożysko też, to podobno nie trzeba się tym martwić: 37tc - 2900 Na poród się nie zapowiada, ale mi się nie spieszy. Pobrała mi wymaz na paciora, a teraz idzie na urlop, więc kolejną wizytę mam 23.09 o 12:45, jeśli nie urodzę do tego czasu (słowa ginki . A w międzyczasie gdzieś za tydzień mam tylko zrobić w szpitalu ktg.

Idę nadrabiać

Cytat:
.

dawaj znać czy coś się nie rozkręca

ladan!!! a propo gazów u maluszków, z dzisiejszych zajęć SR, położna polecała Windi http://sklepwiatraczek.pl/product-po...alny-1op-.html, żeby odblokować dzidziusia.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:53   #1668
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan co do nektarynki to ja bym bie jadla. Sama w 12 dobie niezjadlam zadnwgo owocu. Tylko sok jablkowy i brzoskwiniowy rozcienczonyna pol z woda i szklanka coli i 5 chipsow.

Z warzyw pieczona i gotowana cukinie, pieczarki, papryke ziemniaki i gotowana marchewke. Zupy krupnik i rosil. Mieso gotowane i pieczone. Bulji z wedlina drobiowa i biszkopty, podplomyki, wafle ryzowe, kilka pierniczkow, paluszki slone..

A i tak mi sie wydaje ze Fifi sie prezy i go brzuszek boli...
Tylko u mnie ma byc jeszcze ta dieta watrobowa ... i sama niewiem co mam jesc info na necie sie wykluczaja..

Dziewczyny ja mam tutka grandera i po pierwszym spacerze jestem zadowolona
Zapiszę ale cukinia chyba też wzdyma, a pieczarki i papryka ciężkostrawne są, więc nie wiem czy to dobry wybór. Jak się młody pręży to ja bym się wstrzymała z jedzeniem tego.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:55   #1669
misia332
Zakorzenienie

Czy czop wygląda jak ciągnąca się galareta ??

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:59   #1670
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Może to maleńka rośnie a nie ty tyjesz???
Kobietko zrzucisz to w mgnieniu oka
Pokazywałaś zdjęcia jak pięknie wróciłaś do normy po Edim także teraz na pewno będzie tak samo
Ale z Edą przytyłam 11 kg, a teraz mam - wg dzisiejszego pomiaru +22 kg!! Chyba pobiłam wątkowy rekord

Gratuluję wszystkim wizyt, mam nadzieję, że wyłapałam wszystkie info

A co u mnie?
Morfo lepsze Ogólnie wyniki - poza anemią - SUPER
Mała leży nadal główką w dół i przygotowuje się do SN
Tętno Elenki ok, moje ciśnienie gorzej, bo górne 149 mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu
Waga 84 kg czyli 21-22 na plusie A wcale nie jem źle i niezdrowo, słodyczy w ogóle
A na koniec wiadomość dnia: mam rozwarcie na luźny palec ostatnio tyle miałam po 4 godzinach skurczy porodowych ale szyja nadal długa, także na dniach to nie urodzę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:59   #1671
marysia_258
Zadomowienie

Jaka tu dziś wieczorna cisza

Wszystkie siedzą i oglądają seriale
A mnie jest baaaaaaardzo smutno
Jednak z Majeczką to nie będzie taka prosta sprawa...
Przed snem zaczęła płakakć i prosić czy może jutro już nie iść do przedszkola, bo tam jest za głośno, bo ona strasnie będzie za mną tęskniła i że nie ma się z kim bawić...
Teraz i ja siedzę i ryczę.
Dobra już Was tym nie męczę...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:00   #1672
matallewar
Zakorzenienie

A i na 23.09 optymistycznie mam wpisaną wizytę
A pacior za 2-5 dni będzie wynik

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-02, 22:03   #1673
Asiek84
Wtajemniczenie

mam dość mojego starego... tak mnie wkurza ze szok... mam ochotę go ubić dosłownie... przyzwyczaił się że ja sobie ze wszystkim radzę i ze praktycznie sama w domu wszystko ogarniam i nawet umycie śmietnika podniósł dzisiaj do rangi " pomocy mi"... no ku!@#$ a ja jak ten debil zawalam na wysokich obrotach, sama zakupy ostatnie wyprawkowe z Jakubem (tż w pracy do 22), w piecu napaliłam zeby woda była ciepła i jakoś dugo się nagrzewała i mu piszę że coś woda nie teges, a ja już w samej bieliźnie latałam po chacie, a ten do mnie dzwoni i mi każe iść zobaczyć temperaturę na piecu i dzwonić do siebie bo nie daj Boże się coś zepsuje (a kotłownię mamy w garażu wolnostojącym- jego genialny pomysł, za który regularnie go przeklinam w myślach ile razy muszę tam iść i rozpalić) powiedziałam że mam w d... i nigdzie nie idę, to focha zawalił...
ja już mam dość, jest mi cieżko ale on tego nie widzi i nie rozumie...

jeszcze T wydzwaniała jak wnuczek w szkole, wiec jej mówię że dzisiaj to tylko plan dzieciaki dostały i w sumie nic szczególnego się nie działo...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:03   #1674
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale z Edą przytyłam 11 kg, a teraz mam - wg dzisiejszego pomiaru +22 kg!! Chyba pobiłam wątkowy rekord

A co u mnie?
Tętno Elenki ok, moje ciśnienie gorzej, bo górne 149 mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu
Waga 84 kg czyli 21-22 na plusie A wcale nie jem źle i niezdrowo, słodyczy w ogóle
A na koniec wiadomość dnia: mam rozwarcie na luźny palec ostatnio tyle miałam po 4 godzinach skurczy porodowych ale szyja nadal długa, także na dniach to nie urodzę
dla Was.
Co do wagi to luzik na pewno zgubisz
Już teraz wiem która następna ustawia się do kolejki rodzących
A ciśnienie mierz koniecznie i uważaj na siebie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-09-02, 22:03   #1675
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ladan!!! a propo gazów u maluszków, z dzisiejszych zajęć SR, położna polecała Windi http://sklepwiatraczek.pl/product-po...alny-1op-.html, żeby odblokować dzidziusia.
Położna polecała???!
SZOK!!
Przecież to jest ingerencja w organizm i to bardzo poważna! Potem dzieci mają problemy z wypróżnianiem i odgazowaniem bez tego
Na pewno nie tak wcześnie, przecież organizm potrzebuje kilku dni CO NAJMNIEJ na uregulowanie się!
Dla mnie to ostateczność, sama mimo kolek Edzika nie sięgnęłam po to... Tylko po to nie sięgnęłam dla jasności.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Raczej jak kisiel u mnie, taki gęsty, zbity.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-02, 22:06   #1676
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

u Ciebie jeszcze stanowczo za szybko!!!

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

A co u mnie?
ale u Ciebie w ogole tych kg nie widać!! wiec bez paniki kochana znając Twoją determinacje szybko to wszystko zrzucisz
Stary 2013-09-02, 22:14   #1677
matallewar
Zakorzenienie

Właśnie, muszę mamę o ciśnieniomierz znów poprosić, bo jej oddałam, jako że moje ciśnienie było w porządku.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
u Ciebie jeszcze stanowczo za szybko!!!

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

ale u Ciebie w ogole tych kg nie widać!! wiec bez paniki kochana znając Twoją determinacje szybko to wszystko zrzucisz
Ale ja je czuję
Jestem słonicą, ostatnio nawet pytałam tż, czy go słonice pociągają, bo inaczej może być problem z
Mam nadzieję, że wrócę do 60 kg A najchętniej 58-59 kg Do tego dążyłam zachodząc w ciążę
Tż mi obiecał dużo na zrzucenie wagi po połogu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-02, 22:16   #1678
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Położna polecała???!
SZOK!!
Przecież to jest ingerencja w organizm i to bardzo poważna! Potem dzieci mają problemy z wypróżnianiem i odgazowaniem bez tego
Na pewno nie tak wcześnie, przecież organizm potrzebuje kilku dni CO NAJMNIEJ na uregulowanie się!
Dla mnie to ostateczność, sama mimo kolek Edzika nie sięgnęłam po to... Tylko po to nie sięgnęłam dla jasności.

Raczej jak kisiel u mnie, taki gęsty, zbity.
Ja też bała bym się tego użyć i nie używałam.
Pamiętam,że miałam sprowadzony z Niemiec Sab Simplex i on nam bardzo pomógł

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-09-02, 22:19   #1679
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie, muszę mamę o ciśnieniomierz znów poprosić, bo jej oddałam, jako że moje ciśnienie było w porządku.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Ale ja je czuję
Jestem słonicą, ostatnio nawet pytałam tż, czy go słonice pociągają, bo inaczej może być problem z
Mam nadzieję, że wrócę do 60 kg A najchętniej 58-59 kg Do tego dążyłam zachodząc w ciążę
Tż mi obiecał dużo na zrzucenie wagi po połogu

haha widzisz to zrzucisz szybciutko ja przy wzroście 164 ważę więcej niż Ty :/ zaczynałam z dużą wagą a w sumie na razie (33 tydzień) przytyłam 7 kg, ale możesz uwierzyć że czuje się większą słonicą niż Ty ;p może i w całej ciąży przytyłaś te 22 kg ale nie ważysz najwięcej z całego forum tym Cie pociesze :P a do swojej wagi wrócisz szybko zobaczysz
Stary 2013-09-02, 22:19   #1680
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bała bym się tego użyć i nie używałam.
Pamiętam,że miałam sprowadzony z Niemiec Sab Simplex i on nam bardzo pomógł
Próbowaliśmy, ale u nas cudów nie zdziałał. Najlepiej się Bobotic sprawdzał

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości