|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
hej u nas zamieszanie mała nie chce jesc od tygodnia lekarka podejrzewa poczatki anemii choc po tym małym zywiołku wogole tego nie widac zleciła cała liste badan nie mam czasu na nic i do tego jeszcze 22 chrzciny zaplanowane trzymajcie sie ciepło
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
ojj.. a to ona od tygodnia nie je w ogole mleka?
|
|
#4713 | |
|
Kniaginia
|
A widzisz, doczekałaś się
![]() Ho, ho! Jestem jak Scarlett O'Hara - pomyślę o tym jutro. Cytat:
Trzymam kciuki za dobre wyniki! |
|
|
|
|
|
#4714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa Cytat:
![]() ja bym sie tak ofen nie pytala - bo to jest ''naprawadzanie'' - po porstu z mostu prosto - chce wiedziec co mnie w zyciu czeka. Cytat:
bd dobrze - pociesze cie ze ja mialam za mlodu 2 nogi ''unieruchowmioe'' w bandazach jak mi skrobali - ostorgi na piecie i pod palcami - dalo sie rade prezyc :P Cytat:
- ale jak to nic a nic zupelnie zero mleczka ![]() by sie poprawilolece spac ale wpierw do wanny mama z taka juz od godz mowia - zgas ten komputer!! chyba trzeba isc posluchac ahha |
||||
|
|
|
|
#4715 | ||||||||
|
MBZ♥
|
Moderna potem wrzucę zdjęcia do klubu
![]() QUOTE=Maluda2112;42593760] Wczoraj była u mnie teściowa i mówiła że poszła do WRÓŻKI i pytała o mnie i tż i co 1) w ciągu 1,5 roku zajdę ponownie w ciąże 2) założe własną działalnośc lub będę na stanowisku kierowniczym 3) tż pojedzie za granice do pracy i dostanie dobra oferte ale musi dobrze przeczytać umowę sama nie wiem czy wierzyć wróżce czy nie sama bym sie wybrała ale jestem za strachliwa że dowiem sie czegoś strasznego [/QUOTE] Ja nie wierzę byłam 2 razy na studiach u różnych wróżek i nic się nie spełniło a miałam wrażenie, że czekają ylko na potakiwanie lub zaprzeczanie z mojej strony żeby podciągnąć swoje dyrdymałki![]() Mi się podoba jeden kombinezon w hmie ale muszę go obejrzeć na żywo ![]() Cytat:
![]() Roszpunka też na brzuszkou nonstop podciąga kolanka pod brzuszek ale nie kuma, że trzeba rączkami jeszcze operować![]() Cytat:
![]() Roszpunka ma kilka drzemek w ciągu dnia, przed kąpaniem też i nie przeszkadza Jej to przespać nocki ![]() A ksiązki o takiej tematyce lubię ![]() Monika, udanego wypoczynku nad morzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie zaliczyliśmy 3-czy to konieczne żeby pójśc jeszcze raz jak wszystko było ok?Klocki sensoryczne są super Cytat:
![]() Cytat:
za ząbki![]() ja przemywam po każdym jedzonku narazie silikonową nakładką.Cytat:
![]() Pani super, że Torres już spokojny na spaceringu ![]() o jakiej spacerówce myślisz? Agateczko mam nadzieję, że TŻ dadzą do myslenia Twoje słowa ![]() Dziękuję za życzenia
|
||||||||
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wierzę byłam 2 razy na studiach u różnych wróżek i nic się nie spełniło a miałam wrażenie, że czekają ylko na potakiwanie lub zaprzeczanie z mojej strony żeby podciągnąć swoje dyrdymałki![]() Mi się podoba jeden kombinezon w hmie ale muszę go obejrzeć na żywo ![]() Wygodniś ![]() Roszpunka też na brzuszkou nonstop podciąga kolanka pod brzuszek ale nie kuma, że trzeba rączkami jeszcze operować![]() Coś nakupowała? ![]() Roszpunka ma kilka drzemek w ciągu dnia, przed kąpaniem też i nie przeszkadza Jej to przespać nocki ![]() A ksiązki o takiej tematyce lubię ![]() Monika, udanego wypoczynku nad morzem ![]() Super, że wygrałaś ![]() Może w nosidle by usnął? ![]() My mieliśmy ostatnią wizytę na 4 miesiące w sumie zaliczyliśmy 3-czy to konieczne żeby pójśc jeszcze raz jak wszystko było ok?Klocki sensoryczne są super Wytrawne z fetą i pomidorami suszonymi bardzo lubię ![]() za ząbki![]() ja przemywam po każdym jedzonku narazie silikonową nakładką.Moja Dzielna ![]() Pani super, że Torres już spokojny na spaceringu ![]() o jakiej spacerówce myślisz? Agateczko mam nadzieję, że TŻ dadzą do myslenia Twoje słowa ![]() Dziękuję za życzenia [/QUOTE]mnie nic nie pytała tylko mowiła, a mi kopara opadała coraz bardziej (kusi mnie zeby jeszcze raz iść)- łacznie z tym,ze mi powiedziała, ze w jesieni się przeprowadzę na nowe mieszkanie- owszem rozmawialismy o tym ale nie chcielismy znowu kredytu i co... wrócilismy z nad morza , trafiła się okazja i sie spełnilo pokaz o jakim myslisz kombinezonie?
|
|
|
#4717 |
|
MBZ♥
|
Despa widocznie trafiłam na jakieś trefne
te moje też nie pytały wprost tylko zawieszały głos w odpowiednim momencie![]() o takim: http://www.hm.com/pl/product/08538?article=08538-B |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta "moja" jest ponoć znana w Krakowie -z Parkowej jest
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj wklejalam link do kuponu na 20% w h&M ![]() http://cdn.system.ipapercms.dk/iPape...GQN6BDBMBZ2LCA
|
|
|
#4720 |
|
MBZ♥
|
Despa, tylko jak to bywa w przypadku hm-u muszę go pomacać na żywo bo oni mają piękne zdjęcia, a potem na zywo się okazuje, że lipa:/
Moderna mam ten kupon ![]() Przeraża mnie szukanie czapki bo ROszpunka niecierpi:/a mi się tak podobają pilotki
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
o Maclarenie. i już mam
(od kogo pożyczyć )ojciec mi na dniach podjedzie do Lublina
|
|
|
#4722 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
bardzo popularne są, mimo ceny bo często je widzę na ulicy ![]() jakbym miała kupować parasolkę to bym kupiła quinny zapp xtra-ten co się składa bez wypinania siedziska
|
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Pani - to przynajmniej widzisz dziecko w spacerowie. Jak postawilam bude to musialam sie pochylac lekko zeby jego buzie zobaczyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
3 dni mam nosić opatrunek z gazą i bandażem, a potem, jeśli przestanie krwawić (
), sam plaster. I do tygodnia ma przejść. No nie wiem, może. Jeszcze nie widziałam, jak to wygląda... ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Koło Lux Medu był ciucholand, to wskoczyłam na kilka minut i kupiłam właśnie pilotkę, chustkę na głowę na wiosnę, ogrodniczki białe w kratkę, jeden bodziak i superaśny sweterek bez rękawków Musiałam się odstresować
|
|
|
#4725 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to rzeczywiście daleko jak na kawę ![]() dziękuję za komplementy ![]() a z kawałem to jakby to najprościej wytłumaczyć.. w gwarze górnośląskiej wiele słów jest zaczerpniętych z niemieckiego ale już słów "Boże coś Polskę" nie szło (ciężko) "przeonaczyć"/przetłumaczyć na niemiecki ![]() no i to że wiele słów jest wymyślonych ale brzmiących z niemiecka.. nie wiem czy dostatecznie to wytłumaczyłam ![]() przybrał of course ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak czytałam resztę to aż mnie zabolało. ;/ Cytat:
![]() trzymam kciuki żeby te przypuszczenia nie potwierdziły się ![]() i za chrzest ![]() a my dziś się wybraliśmy kupić małej coś cieplejszego.. robi się zimno brrr! chyba tylko ja taka mądra, że nakupowałam wszystko letnie.. czas tak szybko zleciał a mała w połowie nie wyjdzie.. no cóż na przyszłość będę mądrzejsza ![]() no i co.. nic prawie nie było.. chciałam kupić głównie jakieś bluzy ale jakieś wszystko bez wyrazu.. kupiłam za to bajeczny sweterek w kropeczki i inne ciuszki, których nie planowałam.. padam, spadam, dobranoc i kawał: Mąż z żoną śpią głębokim snem. Nagle dzwonek do drzwi. Żona zrywa się i woła: - O rany, mąż wraca! W tym momencie zbudzony mąż wskakuje pod łóżko. Po chwili otrzeźwiał i mówi do żony: - Oj, oboje mamy nadszarpnięte nerwy. |
||||
|
|
|
|
#4726 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat Cytat:
ja mam chyba canpola Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
Despa, poobczajaj kombinezony - ja leń potem skorzystam z wyboru (byle nie róż :P).
Teraz próbuję wymyślić co Fifkowi na nóżki zakładać... teraz, jak zrobiło się chłodniej i później - jesienią i zimą... Macie coś kupionego/upatrzonego?
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-09-02 o 23:20 |
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po domu skarpetki- a na pole mam takie jedne butki- raczej nie zimowe, wiec na jesień je obstawiam- mogę jutro fotę trzasnąć
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Sorce - ja na nozki daje teraz takie materialowe "buciki", calkiem miekkie, zadnych usztywniaczy, sznurowadel, niczego. Ostatnio w pepco kupilam jeszcze drugie takie tylko cieplejsze, glownie z mysla o wystajacych z nosidelka nozkach tu nad morzem ale mysle ze i do wozka mu zaloze jak zimno bedzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba było grać, siedziałabyś teraz pod palmami a piękny pan by Cię karmił winogronami i wachlował liściem palmowym Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko się zagoiłoCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#4731 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
może powinnaś ![]() Cytat:
Przeczytałam posuwaj spację i dumam o co kaman ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Małpka spóźnione sto lat dla Karola ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam chwilę (małą ) to napisze o chrzcinach. Nie wiem jak u was ale u nas całą niedziele lało! (przestało około 19 ![]() Ksiądz przy chrzcie był super, taki wyluzowany i śmieszny wszystkie 4 dzieciaczki były grzeczne, tylko jeden jedyny mojej kuzynki płakał, chyba dlatego że nie był chrzczony a może też chcial hehe W lokalu bardzo ładnie i fajnie (wbrew opiniom mojej siostry o per "spelunie") więc jestem zadowolona, skończyliśmy przed 20, poszliśmy jeszcze z rodzicami i braćmi do nas na herbate i o 21 młody z TŻ już smacznie spali a ja wyluzowałam się przy piwku ![]() Także wszystko elegancko. Już zakupiłam małemu wczoraj miękką książeczke, bo podobała mu się u kuzynki. I tu uwaga bo w rossmanie kosztuje ok 25zł. teraz na przecenie za 19 zł, a w normalnych sklepach jest za 14,90 zł bo nawet tak jest napisane na plakietce. Jak mama pytała w rossmanie że czemu na opakowaniu jest taka cena a oni dają wyższą to babka stwierdziła że do tego była grzechotka za 14,90 a gówno prawda bo grzechotka jest w książeczce. To tak ku przestrodze ![]() Kupiłam też małemu tą siateczke do gryzienia owoców to będziemy dziś próbować i wiersze Tuwima więc będziemy zaraz czytać ![]() Oldzinx co do zabobonów, wczoraj nam babcia powiedziała że dawniej w 1 i chyba 4 piątki nie wolno było karmić piersią i że ona wariowała z bólu itd i jakieś tam okłady robiła bo nie mogła wtedy karmić a kuzynka mówiła że jej kolezanka która chowa dziecko sposobami starej daty, żeby nie miec pokarmu (bo nie chciała karmić) to robiła okłady ze spirytusu żeby ten pokarm wypalić nigdy nie słyszałam o takich torturach ![]() JolanT u nas mały śpi codziennie od 20-6 ale do 7 to mu sie pierwszy raz zdarzyło ![]() co do słoiczków do na hippie pisze 48h, to może te BD mają jakoś inaczej ja sie boje ich kupować, przeczytałam na necie jakieś głupie opinie i siadło mi do głowy Nyaa ja też chce kupić fotelik za pieniądze z chrzcin.. a na co mam wydać? czekać aż znikną na nic? Lepiej kupić coś pożytecznego dla dziecka Chociaż ja szczerze mowiąc najchętniej kupiłabym używany... tylko nie wiem czy ktoś ma dobry bo to po dziecku ok 3-4 letnim a chyba takich nie mam w znajomych siostra jeszcze nie wymienia. Z internetu nie kupie bo to nie wiadomo...
|
|
|
|
|
#4733 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też bym chętnie poszła ale u mnie nie ma takiej "co prawdę Ci powie" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lunka - dobrze, że chrzciny się udały!
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam napisać pierwsze wrażenie z siateczki na owoce, dziecko kompletnie pochłania rączkę i tak namiętnie ją gryzie że siedzi cicho jak mysz pod miotłą, kupiłam do zabawy więc najważniejsze że działa
i dodaje zdjęcie z łobuzem w kościele
|
|
|
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kamilek bardziej podobny do Ciebie!
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Luna - wyglądacie jak z obrazka ![]() Moje dziecię nadal jęczydło straszne, no oczywiście tylko nie wtedy, gdy nosi się go na rękach albo wygłupia z nim. Poza tym nocki wróciły do normy, czyli 6-7 pobudek, widocznie mój syn uznał, że wystarczająco się matka wyspała No ale nie tracę nadziei
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
zje ok 20-30 ml na dzien jeden dwa łyki i płacz ....
jutro idziemy z wynikami oby było ok a co chrzcin 23 osoby i robie w domu bo knajpka w ktorej miało byc uroczystosc została zajeta przez komornika a w nnych albo cena wygorowana albo zajete terminy zyczcie powodzenia bo nie dwiem jak to ogarne
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu musiał najpierw rączke obadać a jakie moje zdziwienie gdy zobaczyłam że z dwóch kawałków gruszki nic nie zostalo, a jeszcze większe gdy zobaczyłam że jest do pasa mokry ale fajna sprawa Dzięki! W końcu ktoś to powiedział Kamil to kopia mojej chrześnicy, nie idzie rozróżnić na zdjęciach ale chrześnica jest moją kapią jest koło sie zatacza ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mało? straszne, karmisz mm? Cytat:
witamy się ![]() prosimy dziś o kciuki nie powiem o co żeby nie zapeszyć ale prosimy
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam w domu chrzciny na 15 osób i roboty było w ciul. Ale dałam radę, więc Ty też dasz Luna za chrzciny. Ślicznie wyglądacieKurcze, jakiś czas temu kupowałam małemu tę książeczkę w Rossmanie i nawet nie zwróciłam potem uwagi przy kasie na cenę, bo kupowałam jeszcze inne rzeczy. A też była cena 14,99 Jak znam życie, to pewnie zapłaciłam więcej i nawet się nie zorientowałamDragusia ależ mnie zaciekawiłaś mam nadzieję, że pójdzie po Twojej myśli i na piszesz później o co chodzi
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-09-03 o 09:47 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Tak się stresowałam przed tym, mało nie zeszłam w tej poczekalni... Ale było znieczulenie zastrzykiem, więc sam zabieg w ogóle nie bolał
Dopiero zaczyna teraz, bo przestało działać znieczulenie
Mam duży opatrunek, na w pół przesiąkniety już krwią, ale mam do jutra wieczora nic nie ruszać
Ledwo dojechałam do domu, kuśtyk-kuśtyk 
sa 
Ale wytrzymał, kochane moje dziecko!
- ale jak to nic a nic zupelnie zero mleczka 

za ząbki