Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 22:22   #1681
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A i z okazji "uroczystości" rozpoczęcia 9 miesiąca obfociłam się i się pokażę Wam. 99cm w obwodzie.
Bardzo zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Malutka przybrała stosunkowo niewiele, ale ponieważ przepływy są ok i łożysko też, to podobno nie trzeba się tym martwić: 37tc - 2900 Na poród się nie zapowiada, ale mi się nie spieszy. Pobrała mi wymaz na paciora, a teraz idzie na urlop, więc kolejną wizytę mam 23.09 o 12:45, jeśli nie urodzę do tego czasu (słowa ginki . A w międzyczasie gdzieś za tydzień mam tylko zrobić w szpitalu ktg.

Idę nadrabiać
Brawa za wizytkę

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze dopadlam ten stanik miekk allesowy w moim rozmiarze i nie za dobrze podtrzymywal cyce, tzn nie bylo zle ale nie ma porownania z tym triumpha... noi w rezultacie go kupilam... poszlo sobie 93zl
Mam nadzieje ze po karmieniiu opyle go na all...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A czemu tak dużo? Ja za swój totalnie miękki zapłaciłam 50 zł.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam Chyba mnie jakiś pech prześladuje Pojechałam do lekarza i się okazalo że jest na urlopie od dzisiaj przez 2 tygodnie....przez głupie hormony przeryczałam chyba ze 2 godziny Martwiłam się co mam teraz zrobić bo za 5 dni termin porodu i konczy mi się zwolnienie a co bedzie jak do tego czasu nie urodze ..gdzie mam chodzić itp No ale dodzwoniłam się do gina na urlopie i kazał mi jutro przyjśc na ktg do szpitala do doktorki z którą zawsze ma dyzury i powołąć sie na niego, Co do zwolnienia to też powiedział że do doktor XY mam przyjśc i nie powinno być problemu a w razie w to on jest pod telefonem. Trochę mnie uspokoił ale to jednak zawsze jest takie poczucie bezpieczeństwa jak się ma swojego lekarza...choć nie jest powiedziane ze trafię na niego przy porodzie Znając moje szcęście to przy porodzie trafię na najgorszego jaki może być ....choć on za mnie i tak nie urodzi....oby chociaż położna mi się fajna trafiła

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Daje znac co po wizycie... Na ktg w ciagu godziny 7 skurczy z czego 4 na 70-80%. Skarzylam sie lekarzowi na bole podbrzusza i skurze, zbadal i stwierdzil ze szyjka ma 1,5cm jest miekka i rozwarta na opuszek palca i ze poki co nie rodzimy. Potem jechalam z TZtem na zakupy i do notariusza. Po powrocie w wc patrze i odeszly mi 2 kawalki czopu podbarwionego delikatnie. Nie byl podbarwiony zywa krwia ale taki bezowy, lekko brazowawy... Skurcze mam nadal, brzuch cmi coraz bardziej, juz nie wiem co myslec... A co do wagi synka to nadal malutka - 2540g ale wg lekarza najwazniejsze ze powyzej 2,5kg
Ho ho!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A co u mnie?
Morfo lepsze Ogólnie wyniki - poza anemią - SUPER
Mała leży nadal główką w dół i przygotowuje się do SN
Tętno Elenki ok, moje ciśnienie gorzej, bo górne 149 mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu
Waga 84 kg czyli 21-22 na plusie A wcale nie jem źle i niezdrowo, słodyczy w ogóle
A na koniec wiadomość dnia: mam rozwarcie na luźny palec ostatnio tyle miałam po 4 godzinach skurczy porodowych ale szyja nadal długa, także na dniach to nie urodzę
\

Super

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:22   #1682
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Coraz poważniejsze rzeczy wychodzą na wizytach

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
j
o matko a czemu akurat w 2 tygodniach przed porodem? że mogą coś wywołać czy co???
Jakby miały wywołać, to bym sobie nie żałowała Głupole w ogóle nie uzasadnili w ulotce o co kaman i skąd taka zasada.
Ja sobie wykombinowałam teorię. Główny składnik tego cuda to czosnek - zabroniony w kp. Więc firma zakłada, że lepiej tego nie brać, jeśli lada moment cyce miałyby wejść w ruch. Ale czy o to tak naprawdę chodzi nie mam zielonego pojęcia
Kurde, szkoda tych 20zł, miałabym za to 60 tabsów Oeparolu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Miałam właśnie dziwne zajście...

Stałam w kuchni, kichnęłam dość mocno i nagle coś ze mnie poleciało. Nie dużo,ale właśnie jak woda.
I ja się pytam, czy to mogły być wody, skoro tylko trochę a teraz nic?

Zaczynam podejrzewać,że się zsikałam: hahaha:
Raczej parcie na pęcherz spowodowało lekki wyciek, normalka

Co do staniorów do karmienia to potwierdzacie moje podejrzenia, że lepiej zaopatrzyć się w coś solidnego kiedy cyce wejdą w fazę karmienia. Wdepnęłam ostatnio do sklepu z ciuchami i bielizną dla ciężarówek i sprzedawczyni tam mnie lekko zirytowała Oglądałam asortyment, orientowałam się w cenach, babka do mnie z pytaniem - uwaga - "Który to miesiączek?". Za samo tak sformułowane pytanie powinnam opuścić ten przybytek Mówię, że jestem w 9 miesiącu, ale z ostateczną decyzją o zakupie solidnego Allesa wstrzymam się do czasu aż będę karmić, bo zakładam, że biust się zwiększy i ogólnie zmieni się jego "struktura". A ona się ze mną wręcz kłóci, że tak mi zostanie jak mam teraz
Ja pierdzielę, no na logikę. Nie mam teraz w cycach żadnego mleka, nic mi nie cieknie a za jakiś czas jednak jakaś objętość płynu pojawi się w środku. Babka się upiera, że nie. Dobra, olać ją, niech sama sobie nosi za ciasne staniki jak lubi

Moja mama mówi, że jej się mega powiększyły w trakcie karmienia, bez żadnych wątpliwości.

Na razie mam dwa staniory do karmienia bez fiszbin, takie tam byle co z All. Chciałabym dobrać coś solidnego, może podratuje trochę cycki żeby nie obwisły jakoś okrutnie

Jak ja mam iść spać z takim zapchanym nosem?
Stary 2013-09-02, 22:23   #1683
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Próbowaliśmy, ale u nas cudów nie zdziałał. Najlepiej się Bobotic sprawdzał
O nim nie słyszałam. Zapisałam sobie nazwę na wszelką ewentualność
Choć mam cichą nadzieję, że tym razem żadne specyfiki nie będą nam potrzebne

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:31   #1684
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
O nim nie słyszałam. Zapisałam sobie nazwę na wszelką ewentualność
Choć mam cichą nadzieję, że tym razem żadne specyfiki nie będą nam potrzebne
Ja też mam taką nadzieję, ale niespecjalnie w to wierzę
Bobotic o tyle lepszy, że ma największą na rynku polskim dawkę simeticonu, a jest dostępny w 99% aptek, a Sab Simplex jednak trzeba sprowadzać, bo w PL nie został dopuszczony do obrotu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:31   #1685
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Będziemy mieli kolejnego dzidziusia
No wlasnie poki co sie nie nastawiam. Skoro lekarz mowil ze jeszcze jest czas to mu wierze Po nospie skurcze troche przyhamowaly i sa co 10 minut, podbrzusze nadal pobolewa. Poloze sie spac, moze calkiem sie wyciszy

Stary 2013-09-02, 22:32   #1686
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo mówiła- ściągnąć troszeczkę aby do poczucia ulgi tak całkiem bym nie zostawiła cycków samych sobie...
coś pamiętam mówili jeszcze że jak coś to przed karmieniem położyć jakiś ciepły okład a po karmieniu zimny okład... ale już nie pamiętam na co to było, czy tak ogólnie czy na jakąś przypadłość
a co do nektarynki to ja bym chyba nie jadła bo mi się wydaje że po tym to i dorosły ma bąki i wzdęcia więc może i dzidzia mieć

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

nam na szkole rodzenia niby mówili żeby jeść wszystko i obserwować czy dzidzi nic nie jest i dopiero jak coś jest to eliminować takie niezalecane produkty... a jak widzimy Julci coś jest więc żeby dziecka nie męczyć to chyba jednak ja osobiście bym jadła takie bezpieczne, delikatne rzeczy.. ale ja tak samo niedoświadczona mamuśka więc moich słów proszę nie brać jako żadnej wyroczni
dokładnie u mnie na SR mówili to samo z okładami i jeszcze opowiadałą historię jak kobieta zostawiła cycki same sobie i wylądowała u nich z jakimś ropniem bo w innym szpitalu jej powiedzieli że nic nie robić... nie chce nikogo straszyć
tak samo jak się nie ma pokarmu to też te okłady tylko w odwrotnej kolejności i że broń boże nie męczyć, nie masować ani nie ugniatać piersi
i co do diety też się zgadzam
no ale ja też niedoświadczona więc se mogę

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Czy czop wygląda jak ciągnąca się galareta ??
to my Ciebie powinnyśmy pytać

a teraz moja przygoda z dzis...
zaczęły mnie napieprzać plecy jak na @ trochę się wystarszyłam i myśle no nic... ciepła kąpiel i mi na bank przejdzie, plecy przeszły ale zaczął boleć brzuch jak na @... no nie ładuje się do łóżka
przebudziłam się lekko po godz z takim bólem i pleców i brzucha
i tylko se myśle... cholera nie mogę rodzić nie mam koszuli do szpitala już myślałam żeby wstawać i zacząć wrzucać do torby na wszelki wypadek podpachy podkłady kosmetyki i co tam mam
po pół godz podniosłam się z łóżka i sama nie wiem czy mi się te bóle śniły czy serio były
ale spociłam się nieźle

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:32   #1687
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Poza tym ja mam termin dopiero na 22 wiec chyba troche za wczesnie...
Stary 2013-09-02, 22:35   #1688
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wróciłam od gina. Wszystko się trzyma a dziecko dołem, już 2,5kg . Mamy 34tc zaczęty, więc git bo jeszcze trochę przydałoby się być w 2 packu.
Mam zdjęcie 3d, ale wygląda mały na nim jak murzyn. Aż się śmiałam do tż że chyba musiałam się gdzieś na jakiegoś zagapić

Ale przeraziła mnie ginka bo ponoć u babek które już rodziły przy ułożeniu główką w górę nie zawsze robią cc. Jacyś nienormalni chyba.
Jak mi to powiedziała to odetchnęłam że siedzi głową w dół.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:38   #1689
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
No i nici dzisiaj z wózka. Jestem zła, bo już dzisiaj paczka ma status w doręczeniu, a kurier napisał mi sms, że jutro ją przywiezie a jutro planowałam zrobić badania, później zakupy i nie będzie nikogo w domu wrrr

Spakowałam dzisiaj torbę jeszcze paru drobiazgów brakuje, ale to dorzucę wkrótce

A i z okazji "uroczystości" rozpoczęcia 9 miesiąca obfociłam się i się pokażę Wam. 99cm w obwodzie.
za torbę, ja się jeszcze kilka dni poociągam,czekam na kurierów i słonko w środę - popiorę ubranka dla Michasia i moje koszule ,wyschną, przyjdzie zamówienie z apteki i też pakuje torbę

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:40   #1690
Cierpliwosc
Zadomowienie

Późno, bo późno, ale melduję się po wizycie.
Mała waży 2700 (Matal plis wpisz na I stronę, że to w 36t2d) i już mnie tym razem nie straszył, że przypakuje do 3700, teraz obstawiał 3300-3400 przy porodzie w terminie. No i jak ostatnio kazał się oszczędzać, bo szyjka krótka, tak dziś wszystko jeszcze zamknięte, główka dość wysoko, także na razie nie rodzę (w sumie szkoda).
No i jeszcze mnie zmierzył tym śmiesznym przyrządem i powiedział, że mała ta moja miednica, ale dziecko też nie jest duże, niewspółmierności nie ma i mogę rodzić sn, uf.
L4 do 2.10, ale kolejna wizyta 25.09 g.15:45 o ile oczywiście nie urodzę wcześniej (Matal to też może wpisz)

A teraz sobie Was ponadrabiam, bo lubię
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:43   #1691
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Malutka przybrała stosunkowo niewiele, ale ponieważ przepływy są ok i łożysko też, to podobno nie trzeba się tym martwić: 37tc - 2900 Na poród się nie zapowiada, ale mi się nie spieszy. Pobrała mi wymaz na paciora, a teraz idzie na urlop, więc kolejną wizytę mam 23.09 o 12:45, jeśli nie urodzę do tego czasu (słowa ginki . A w międzyczasie gdzieś za tydzień mam tylko zrobić w szpitalu ktg.

Idę nadrabiać
łaadna waga

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Daje znac co po wizycie... Na ktg w ciagu godziny 7 skurczy z czego 4 na 70-80%. Skarzylam sie lekarzowi na bole podbrzusza i skurze, zbadal i stwierdzil ze szyjka ma 1,5cm jest miekka i rozwarta na opuszek palca i ze poki co nie rodzimy. Potem jechalam z TZtem na zakupy i do notariusza. Po powrocie w wc patrze i odeszly mi 2 kawalki czopu podbarwionego delikatnie. Nie byl podbarwiony zywa krwia ale taki bezowy, lekko brazowawy... Skurcze mam nadal, brzuch cmi coraz bardziej, juz nie wiem co myslec... A co do wagi synka to nadal malutka - 2540g ale wg lekarza najwazniejsze ze powyzej 2,5kg

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Aha i przepraszam ze tak o sobie znow. Zaraz nadrobie...
oj to chy ba juz niedlugo;P bedzie dobrze, wazne ze 2,5 kg ma

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Ale z Edą przytyłam 11 kg, a teraz mam - wg dzisiejszego pomiaru +22 kg!! Chyba pobiłam wątkowy rekord

Gratuluję wszystkim wizyt, mam nadzieję, że wyłapałam wszystkie info

A co u mnie?
Tętno Elenki ok, moje ciśnienie gorzej, bo górne 149 mam koniecznie mierzyć 2xdziennie i jakby się powtarzało, to na IP od razu
Waga 84 kg czyli 21-22 na plusie A wcale nie jem źle i niezdrowo, słodyczy w ogóle
A na koniec wiadomość dnia: mam rozwarcie na luźny palec ostatnio tyle miałam po 4 godzinach skurczy porodowych ale szyja nadal długa, także na dniach to nie urodzę
wszystko pieknie ładnie a kg bedziemuy zrzucac szybko;p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:44   #1692
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie poki co sie nie nastawiam. Skoro lekarz mowil ze jeszcze jest czas to mu wierze Po nospie skurcze troche przyhamowaly i sa co 10 minut, podbrzusze nadal pobolewa. Poloze sie spac, moze calkiem sie wyciszy

Cytat:
Poza tym ja mam termin dopiero na 22 wiec chyba troche za wczesnie...
No, czyli od wczoraj donoszona, to możesz rodzić
Trzymam o rozkręcenie akcji na dniach

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina. Wszystko się trzyma a dziecko dołem, już 2,5kg . Mamy 34tc zaczęty, więc git bo jeszcze trochę przydałoby się być w 2 packu.
Mam zdjęcie 3d, ale wygląda mały na nim jak murzyn. Aż się śmiałam do tż że chyba musiałam się gdzieś na jakiegoś zagapić

Ale przeraziła mnie ginka bo ponoć u babek które już rodziły przy ułożeniu główką w górę nie zawsze robią cc. Jacyś nienormalni chyba.

Właśnie podobno w niektórych szpitalach praktykują poród SN przy drugim dziecku i położeniu miednicowym Dobrze, że Elenka leży grzecznie główką w dół!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-02, 22:46   #1693
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Znowu mnie boli jak na @...

Ale skoro mała się wierci jak zwykle tzn. że raczej nic się nie rozkręca?Bo podobno dzieci się uspakajają na jakiś czas przed akcją?
ojej a mojego prawie nie czuć, zaczynam mieć faze bo bardzo rzadko go czuje i bardzo leciutko
dzisiaj odbylam dlugi spaceer i wwrocilam zgieta w pół, bole krzyzowe i skurcze brzucha na dole, eh

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Mała waży 2700 (Matal plis wpisz na I stronę, że to w 36t2d) i już mnie tym razem nie straszył, że przypakuje do 3700, teraz obstawiał 3300-3400 przy porodzie w terminie. No i jak ostatnio kazał się oszczędzać, bo szyjka krótka, tak dziś wszystko jeszcze zamknięte, główka dość wysoko, także na razie nie rodzę (w sumie szkoda).
No i jeszcze mnie zmierzył tym śmiesznym przyrządem i powiedział, że mała ta moja miednica, ale dziecko też nie jest duże, niewspółmierności nie ma i mogę rodzić sn, uf.
L4 do 2.10, ale kolejna wizyta 25.09 g.15:45 o ile oczywiście nie urodzę wcześniej (Matal to też może wpisz)

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:48   #1694
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Właśnie podobno w niektórych szpitalach praktykują poród SN przy drugim dziecku i położeniu miednicowym Dobrze, że Elenka leży grzecznie główką w dół!
Chyba bym ich zabiła gdyby kazali mi tak rodzić

Brawa za wizyty, bo właśnie doczytuję.
Ja jestem 14kg do przodu czyli póki co mniej niż z Fi.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 23:01   #1695
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko dopisane

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Jeszcze muszę się przyznac, ze tak mi weszło w.krew picie tej herbaty z liści malin, ze muszę się powstrzymywac żeby jej nie pić teraz dopiero pon, a mi się już dluzy nie picie jej myślę, ze.może zrobię 5 dni przerwy i znów.zacznę
A wiesiolek dobrze mi robi na włosy i paznokcie i chyba zwieksze dawkę do maksymalnej

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-02, 23:07   #1696
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

A co u mnie?
super

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
J
A mnie jest baaaaaaardzo smutno
Jednak z Majeczką to nie będzie taka prosta sprawa...
Przed snem zaczęła płakakć i prosić czy może jutro już nie iść do przedszkola, bo tam jest za głośno, bo ona strasnie będzie za mną tęskniła i że nie ma się z kim bawić...
Teraz i ja siedzę i ryczę.
Dobra już Was tym nie męczę...
początki są najtrudniejsze, dacie radę

Cytat:
Położna polecała???!
SZOK!!
Przecież to jest ingerencja w organizm i to bardzo poważna! Potem dzieci mają problemy z wypróżnianiem i odgazowaniem bez tego
Na pewno nie tak wcześnie, przecież organizm potrzebuje kilku dni CO NAJMNIEJ na uregulowanie się!
Dla mnie to ostateczność, sama mimo kolek Edzika nie sięgnęłam po to... Tylko po to nie sięgnęłam dla jasności.
\.
przepraszam, to z dzisiaj na świeżo z zajęć, więc nie zgłębiałam tego tematu

Cytat:

Cytat:

jakie duże dzieciaczki już

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 23:24   #1697
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam taką nadzieję, ale niespecjalnie w to wierzę
Bobotic o tyle lepszy, że ma największą na rynku polskim dawkę simeticonu, a jest dostępny w 99% aptek, a Sab Simplex jednak trzeba sprowadzać, bo w PL nie został dopuszczony do obrotu.
Jak to się mówi-nadzieja matką głupich, ale matka kocha swoje dzieci
Więc ja jej nie tracę
A co do Sab Simplex to fakt musiałam się nieźle nagimnastykować żeby go załatwić.

Cytat:

Cytat:

za wizyty

Cytat:

Też o tym słyszałam i szczerze mnie to przeraża

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super
początki są najtrudniejsze, dacie radę
Wiem że muszę być twarda nie mogę się poddać i jej ustąpić
Tylko to takie smutne i trudne do wytłumaczenia
A jeszcze na dodatek zostałam z tym sama...
TŻ skwitował-jeszcze parę dni i na pewno przestanie płakać.
Tak ja to wiem tylko to nie on ja wozi i nie on patrzy na jej zapłakaną twarzyczkę...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Ja się żegnam. Jutro pobudka o 7
Dobranoc

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 23:24   #1698
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
przepraszam, to z dzisiaj na świeżo z zajęć, więc nie zgłębiałam tego tematu
Nie masz za co przepraszać, mnie.szokuje, ze położna to polecala... Ok działa, ale koszt dla dziecka jest zbyt wysoki już wolę 24 h na dobę na rękach nosić brzuszkiem do dołu (bardzo pomaga swoją drogą )

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-02, 23:35   #1699
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

kupowała któraś te koszule ?

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...449491871.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...470866149.html

nie wiem jaki rozmiar brać... wg wymiarów M powinno być ok.. ale może lepiej L/XL

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2013-09-02 o 23:36
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 04:26   #1700
ja :)
Zakorzenienie

Melduje się już z domu. Nadrabiałam Was regularnie, ale już nie pamiętam co chciałam zacytować i apropos czego się odnieść, także nie odniosę się do niczego

Odpoczeliśmy, było miło, dużo spacerów, leżakowania, zobaczyliśmy pare nowych miejsc i zjedliśmy duuużo dobrych rzeczy (i cukier nawet był ok). Dziś jechaliśmy przez duńską osade, takie typowo turystyczne miesteczko, i mieli pełno sklepów z ręcznie robionymi lodami i czekoladami. Skusiłam się na loda. Poprosiłam jedną gałkę a wyglądała jak 5 Nie mogłam się powstrzymać, po godzinie mierze cukier a ten co prawda blisko granicy ale w normie Ileż przyjemności
Niestety oczywiście nie unikneliśmy korków długiego weekendu, wic droga powrotna zamiast 5 zajęła nam 7h ale na szczęście już w domu.

Dostałam właśnie co tygodniowego maila od babycenter z opisem rozwoju dzieciaczka na dany tydzień i listą todo. Każą mi zacząć masować krocze i poprać ciuszki itd. Brzmi groźnie Zostało mi równe 7 tyg od dziś

No i właśnie złożyłam zamówienie na duuużo rzeczy także powoli kompletuję wyprawkę Za kilka dni zamówienie powinno dojść. Zostaną tylko łóżeczko, kosmetyki i rzeczy do pielęgnacji, czyli rzeczy których wcześniej nie muszę prać, prasować itd.. I powiem Wam, że nie mało trudu mnie kosztowało znalezienie produktu do mycia dzieci, którego skład nie byłby przerażający. Kosmos jakiś. Sama używam jak najbardziej naturalnych produktów, więc tym bardziej dla dziecka chciałabym się obejść bez sztucznego dziadostwa. Znalazłam też fajną stronkę, gdzie opisane są składniki danego produktu i ich 'niebezpieczeństwo' . Także po szerokiej lekturze znalazłam coś co nadaje się do użytku

To tyle u mnie, ide wykorzystać resztki długiego weekendu bo jutro znów do pracy..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 04:39   #1701
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Zapiszę ale cukinia chyba też wzdyma, a pieczarki i papryka ciężkostrawne są, więc nie wiem czy to dobry wybór. Jak się młody pręży to ja bym się wstrzymała z jedzeniem tego.
Wg.mojej ksiazeczki o kp cukinia wskazana - w sumie to prawie sama woda tak samo pieczarki. Nic o papryce nieznalazlam, ale warzywa jesc trxeba twierdza ze.po za kapusta wszystkie wiec jadlam.. jutro post juz mam menu przygotowane nic po czym moglo by moc byc zle..

Cytat:
Ale z Edą przytyłam 11 kg, a teraz mam - wg dzisiejszego pomiaru +22 kg!! Chyba pobiłam wątkowy rekord

Gratuluję wszystkim wizyt, mam nadzieję, że wyłapałam wszystkie info

A co u mnie?
Matal. Dobrze ze wszystko ok
Stary 2013-09-03, 05:16   #1702
kaska87
Zakorzenienie

hejo
poszłam spać o 22:30 i tym sposobem jestem wyspana, ale jeszcze spróbuję zasnąć

Cytat:
od razu mi się "Drogówka" przypomniała

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 06:56   #1703
ewacia85
Wtajemniczenie

Wstałam na kawkę Zaraz budzę mojego przedszkolaka Zapomniałam wam wczoraj napisać że jak po niego przyjechałam to na mój widok pierogi i łzy w oczach ale każde dziecko taką reakcje na matkę miało w tym dniu. Beksa z niego była ale"nyny"(czyt.poducha uspokajacz) była wykorzystywana wiec póki co chodzi z nim do przedszkola. Siostra mówiła że dobrze że jest z Gabi bo dbają o siebie nawzajem/pocieszają się....i ku zaskoczeniu podobno zjedli wszystko co im dali Ale do domu wrócili strasznie głodni mimo wszystko i Adi już spał o 19:14!!! szok dla mnie !!! i strasznie pusto mi w domu bez niego....dzisiaj dziadek go zawozi do przedszkola a ja mam po niego przyjechać->tak sobie zażyczył
Aha, po konsultacji tel z moim ginem na urlopie mam dzisiaj po14 iść do szpitala na ktg więc trzymać kciuki żeby się tam cos pojawiało
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:00   #1704
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Hej.

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt!

Stary 2013-09-03, 07:11   #1705
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Wstałam na kawkę Zaraz budzę mojego przedszkolaka Zapomniałam wam wczoraj napisać że jak po niego przyjechałam to na mój widok pierogi i łzy w oczach ale każde dziecko taką reakcje na matkę miało w tym dniu. Beksa z niego była ale"nyny"(czyt.poducha uspokajacz) była wykorzystywana wiec póki co chodzi z nim do przedszkola. Siostra mówiła że dobrze że jest z Gabi bo dbają o siebie nawzajem/pocieszają się....i ku zaskoczeniu podobno zjedli wszystko co im dali Ale do domu wrócili strasznie głodni mimo wszystko i Adi już spał o 19:14!!! szok dla mnie !!! i strasznie pusto mi w domu bez niego....dzisiaj dziadek go zawozi do przedszkola a ja mam po niego przyjechać->tak sobie zażyczył
Aha, po konsultacji tel z moim ginem na urlopie mam dzisiaj po14 iść do szpitala na ktg więc trzymać kciuki żeby się tam cos pojawiało
super, że malutki sobie tak fajnie radzi

a ja już byłam w piekarni i wcinam śniadanie, ale pada deszcz

Stary 2013-09-03, 07:15   #1706
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim.

Ewacia kciukam.

I gratulacje za wszystkie wczorajsze wizyty.

O dziwo dziś przespałam noc. Wstałam ok 5 ale to i tak dobrze. A dziś mam w planach wyszorowanie łazienki i mam nadzieję że starczy mi weny

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:17   #1707
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Szybka kawa i uciekam do pracy

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:17   #1708
kaska87
Zakorzenienie

a w ogóle to małż mi powiedział, żebym dziś nie rodziła, bo on ma trochę roboty ale skoro pada to chyba mogę, bo i tak nie ma jak kosić czy coś

Ewcia kciuki za ktg

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-03 o 07:20
Stary 2013-09-03, 07:20   #1709
papalinka83
Zakorzenienie

Witam się z rana. Nie śpię od 6, jakoś mnie kości napitalają wokół pipki, że nie mogę się przekręcić, więc lepiej mi jak nie leżę

Kurcze coś wizaż szwankuje, nic mi się nie pocytowało, więc hurtowo gratuluję wczorajszych wizyt

Matal - a ty miałaś usg? Wiesz, ile Elenka waży? A ciśnienie faktycznie wysokie, ale może ci tak u lekarza skoczyło?
U mnie na SR też położna polecała to windi

Marysia - trzymam kciuki, żeby dzisiaj w przedszkolu poszło lepiej

Inwersja, Pszczoua - jak tam po nocy?

Lola - ja coś czuję, że ty już długo w ciąży nie pochodzisz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:21   #1710
pszczoua
Zakorzenienie

Witam sie z rana Cale szczescie skurczyki przez noc sie wyciszyly (sa ale juz nieregularne i niebolesne), synus szaleje wiec jest ok Pozostal dosyc obolaly brzuch... Chcialabym zeby jeszcze chociaz ten tydzien posiedzial i troche przypakowal

A dzis w planach mam mycie okien

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości