|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Siedzę i myślę nad imieniem.
Tak bym chciała jakoś już konkretnie mówić do brzucha. A ja nie mam pojęcia. Niby kilka imion jest takich w miarę,ale nic tak w sumie bardzo nie pasuje...
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#3033 |
BAN stały
|
No poza tym to mam małą zagrychę... Dostałam dziś zaproszenie do prowadzenia wykładów przez październik i trochę listopada. I fajnie, bo kocham uczyć... Ale zastanawiam się czy z Antkiem dam radę ??? 2 razy w tygodniu po 4 godziny i co drugi weekend. Niby mogę siedzieć, salę będę miała na parterze, żeby nie chodzić i wogóle "ciężarne" warunki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Warunki są OK,lubisz to robić,godzin nie jest dużo... to w sumie nad czym tu się zastanawiać? Pewnie,że tak.
![]() |
#3035 |
BAN stały
|
Mezaga - podobno w Sączu tutaj robią 3d http://www.centermed.pl/placowka/Nowy_Sacz-3 ale musiałabyś sprawdzić. Mają placówkę też w Tarnowie i tam na 100%
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Wtajemniczenie
|
Już drugi wieczór z rzędu młody układa mi się chyba na pęcherzu bo mnie takie ciągnięcie/kłucie dopada nad samym łonem, że szok. Mam nadzieję, że to on się tak układa i nic poważnego to nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Ale po wczorajszej wizycie w sklepie dziecięcym bardzo humor mi się poprawił bo : -prawie wybraliśmy wózek , jeszcze nad drugim się zastanawiamy ale na żywo będe szukać go żeby zobaczyć jak wygląda -znaleźliśmy idealne mebelki dokładnie przewijak właśnie taki o jaki mi chodziło więc raczej tam zamówimy przewijak i łóżeczko - i pani ma tam nawet nie za wysokie ceny a dużo asortymentu więc dużo rzeczy będę mogła kupić w jednym miejscu i obsługa jest naprawdę super . Nie mogę doczekać się 12 września i wizyty połówkowej jestem bardzo ciekawa jak nasze maleństwo wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
TP 11. 01.2014 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Raczkowanie
|
Trzymajcie kciuki, idę na połówkowe!
![]() ![]()
#3040 |
Gang Iren
|
Hej.
Dziewczyny czy któraś z was ma ból spojenia łonowego? Bo mnie boli,ale tylko rano jak z łóżka wstaję. A w poprzednich ciążach tego nie miałam. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- ![]() ![]()
#3041 |
Zadomowienie
|
Hmm myślałam, że to będzie prostsze.
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Trzymamy mocno ![]() Magnusia draznisz mój żołądek... pizza...idę więc na sniadanko... Popadalo w nocy, teraz wychodzi słoneczko, ale zimne powietrze... Miłego dnia i dobrych wiadomości wam życzę. U mnie dziś w planach zakupy ubraniowe i muszę żel ze stóp spilowac bo jeszcze tydzień i mógłby być problem przy moim bebzolku ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-09-03 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze i badania !!!!
yummi jestem z Głogowa tu wybrałam szkołę rodzenia i położną i będę rodzić Lubin jest trochę za daleko a przy mojej ciążowej chorobie lokomocyjnej byłby katorgą. Ja się czujesz na siłach to bierz te wykłady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() marzę wstać dnia któregoś po 9.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() yummi_mummy ja tak jak dziewczyny zgodziłabym się ![]() ![]() ![]() Dziś w nocy tak u mnie wiało że miałam wrażenie ze dom się kołysze. Potrzebuję porady dziewczyny, jesteśmy na zakupie okapu kominowego do kuchni, macie jakieś typy które byście poleciły? Okap ma byc przy ścianie ale nie ma tam szafek wiec nie jestem jakoś ograniczona przestrzenią. Nie chciałabym wydawać masy pieniędzy na coś co dla mnie właściwie jest ozdobą kuchni ale z drugiej strony nie chcę kupić czegoś co będzie straszyć dzieci przy włączeniu i zepsuje sie po chwili ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | ||
Rozeznanie
|
Tak się właśnie zastanawiałam gdzie jesteś
![]() Miesięczny urlop, pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
do sprzątnięcia szafy i wrzucenia letnio-za małych rzeczy na spód też zostałam zainspirowana, mam nadzieję, że mi nie minie do wieczora, bo wcześniej czasu na to nie znajdę. Od kilku dni coraz bardziej boli mnie podbrzusze, szczególnie wieczorami. Czasem po nocy puszcza, a czasem nie - tak jak dziś, obudziłam się z bólem. Jak wspomniałam o tych bólach lekarzowi na ostatniej wizycie, zdawał się nie być przejęty, więc nie chcę siać paniki. Z drugiej strony... to mnie boli, a nie jego, więc jak on może ocenić, czy to już ból silny, niepokojący, czy standardowy? ![]()
![]() |
#3045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile, wczoraj wieczorem wyladowalam w szpitalu
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-03 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki zaciśnięte - o której wizyta? Gosia właśnie wczoraj o tym pisałam. Mam zamiar wypytać moją lekarkę na kolejnej wizycie jak się ma sprawa z tym moim spojeniem. Na razie jeszcze nic nie klika i nie trzaska więc się pocieszam, że jeszcze źle nie jest a po prostu maluchy uciskają.
![]() |
#3048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będzie wszystko OK i będziesz się dobrze czuła to jasne że tak ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka życzę ![]()
![]() |
#3049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mezaga moim zdaniem jest większa szansa na poznanie płci jesli pójdziesz 2 razy na zwykle usg niz jesli raz na 3D. Bo tutaj chyba wszystko zależy od ułożenia maluchów, 3D to bajer, u mnie włączają na chwilę, żebyśmy sobie obejrzeli. Nic szczególnego, szczerze mówiąc. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- sadlaczyca ![]() Ja mam powtórkę polowkowego jutro ![]()
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś słonecznie ale wieje strasznie- dobrze może te chmurska przewieje w cholerę do sowietów
![]() lece na 12 do kosmetyczki szarpnąć sobie brwi bo już na Rumcajs wyglądam i wstyd się ludziom pokazać ![]() Co do spania to dziś koszmar- nie mogłam spać, budziłam się, kręciłam- umęczyła mnie ta noc potwornie. Moje dziecię siedzi mi od jakiegoś czasu po prawej stronie i wciska mi się we flaki- tyle miejsca ma to nie, musiała się po tej stronie usadowić. Ja mam tam zrosty po operacji i strasznie mnie ciągną jak się kokosi w środku Dobra spadam kąpieli zażyć i się do użytku doprowadzić ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- a zapomniałam- przymierzyłam wiosenno jesienny płaszczyk z szafy- taki trencz- dopięłam się- uffffffffffffff na razie okrycie wierzchnie posiadam, ulżyło mi ![]()
#3051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
A mój dzień jakiś koszmarny od rana...nic mi dziś nie wychodzi...dzwoniłam do banku bo kończy mi się ważność karty tan i nic nie załatwiłam....dzwoniłam do zus-u z zapytaniem czy dostali moją prośbę o przelewanie srodków na konto....mają awarie systemu i nic nie załatwiłam...i
![]() Dziewczyny czy wy kupujecie już takie akcesoria jak wkładki, podkłady poporodowe...nożyczki...s zczotki...nakładki na sutki itd. ?
#3053 |
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cześć dziewczyny z gory przepraszam ze sie tyle czasu nie udzielalam. Mam do was pytanie od okolo2 dni nie czuje ruchow mojego malenstwa a wizyte mam dopiero za tydzien. Czy to normalne? Miala ktoras z was takie przerwy w ruchach?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Nie, zdecydowanie nie. Z tym poczekam pewnie co najmniej do listopada.
![]() |
#3055 |
Raczkowanie
|
Jestem w 22 tygodniu a ruchy czuje od okolo 3 tygodni
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekamy na pewno do wizyty - mam w przyszły piątek. I wtedy podejmiemy decyzję. Ja na razie kupiłam wkładki laktacyjne, bo cieknie mi z cyców. Ale nic poza tym nie mam. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ja mam tak, że i przez trzy dni nic nie czuję a potem to wraca. Jeszcze jest czas na regularne wyczuwanie ruchów dziecka.
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
W takim razie pojechalabym na izbę przyjęć. Pewnie nic się nie dzieje i małe ustawiło się w dziwny sposób tak, ze go nie czujesz, ale lepiej sprawdzić.
#3058 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Powiedzcie mi jeśli się orientujecie, jak mam umowę do końca września, przedłużą mi do porodu, w styczniu będę miała rok pracy w tym miejscu, to macierzyński normalnie dostanę? i to, że najpewniej do porodu będę na zwolnieniu nie ma na to wpływu? Kefii, ![]() Sadlaczyca ![]() ![]() gratuluję kolejnych ujawnionych płci i wyników dobrych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
nie znam się ale może lepiej idź do lekarza,a już na pewno zadzwoń do gina ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Dziewczynki- tak na zapas- polecacie jakieś wkładki laktacyjne czy to kompletnie obojętne? No i głupie pytanie: gdzie się je kupuje? w aptece czy w drogeriach kosmetycznych też s ą?
![]() |
#3060 |
Raczkowanie
|
Dzieki, tak zrobie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.