|
|
#4741 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
booziaczek strasznie malutko je
obyście szybko doszli przyczyny
|
|
#4743 | |||||||
|
Zadomowienie
|
oby szybko się zagoił
![]() Cytat:
mocne za Elę i za chrzcinyCytat:
![]() Cytat:
znałam już go wcześniej, ale bawi niezmiennie ![]() Cytat:
ładne ale niektóre drogie (w ogóle, Pani, na tej stronce jest trochę gadżetów z sówkami )Cytat:
![]() super że chrzciny się udały. Ślicznie wyglądaliście Kamilek ładny po mamusi Cytat:
![]() bądź dzielna Cytat:
sąDzień dobry ![]() i znów nie pamiętam co miałam napisać, a wczoraj wieczorem jeszcze pamiętałam, ech...
|
|||||||
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
śliczni jesteście
![]() koleżanka od której pożyczam mnie namówiła. ona też ma marcowe dziecię, które w ta pora nie siedziało i przesadziła (czyt. przełożyła) i zachwycona (była - i ona, i córa) wiesz będę miała swoją kobyłę z płytką budką i M. w razie W (i w razie jak się sprawdzi). a tak poza wszystkim to teraz mam po prostu okazję odebrać wózek. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Kusicielka ![]() ale już stopuję z gadżetami (ale zajrzę, żeby zobaczyć z czego rezygnuję )
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
Cytat:
Dziewczyny ten bon do HM to na jedną rzecz? Całe zakupy? czy każdą rzecz dziecięcą? Chyba pojade malemu kupić jakiś kombinezon misiowy na jesień, bo szlak mnie (a raczej jego) trafia jak musze ubierać milion warstw ![]() I na które foteliki patrzeć? Bo są 9-18/25/36kg więc zbladłam :P
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-09-03 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
hej hej!
Dragusia ![]() ![]() Cytat:
![]() co do butków.. ja kupiłam bardzo fajne, nieusztywniane i super w Coccodrillo moje dziecko piszczy już pół godziny z euforii.. zgubiła nawet obydwie skarpety
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
najbezpieczniejsze te z małym przedziałem wiec 9-18
|
|
#4749 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Super, że poszło sprawnie. Łobuz (jaki łobuz tak w ogóle? ) reczywiście do Ciebie bardziej podobny.Cytat:
Trzymam! Cytat:
http://www.aurelka.pl/index.php?strona=oferta |
||
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze o butach nie myśleliśmy. ale oczywiście jak piszecie to już myślimy (w kontekście dzisiejszej pogody)
u mnie na drugim forum dla chodzących - czworakujących dzieci laski polecają takie butki: http://attipas.pl/jestem już chora na marine ![]() a mój Torres nawet siadać nie ma zamiaru
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-03 o 11:34 |
|
|
|
|
#4751 |
|
Kniaginia
|
Jak mam problem z tym fotelikiem. Róży też daleko do siadania, ale jest taka długa, że nie wiem, co robić. To samo z bujaczkiem. Niedługo chyba bujaczek pójdzie w odstawkę, bo ma zapięcie 3-punktowe, a Róża tak się wywija, wykręca, że może z niego wypaść.
Dziś idziemy do naszego fizjo. Ciekawe, co powie, bo przez tydzień na wyjeździe ćwiczyliśmy z Różą 2 razy dziennie zamiast 3. |
|
|
|
|
#4752 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Maria, za wizytę![]() ja zakładam Roszpunce miękkie buciki:balerinki, trampki ![]() Luna fajnie wyglądacie ![]() fotelik 9-18. Dragusiu mocne ![]() Jolan, u nas też pernamentne ściąganie skarpetek ![]() booziaczek ![]() OTJ ![]() Roszpunka padła szukam inspiracji obiadowej
|
|
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba w końcu dzisiaj będzie można wyjść na dwór, słońce wyszło i nawet błękitne niebo widać. To chyba zapowiedź jutrzejszego ocieplenia
|
||
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka - no w końcu jest co nadrabiać!
![]() Ja mam jeszcze, ale już bardzo słabo widoczna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lecę dalej.
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna W. WINNA!!
|
|
#4758 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My cały czas czekamy. Ale sądząc po obfitości ślinienia się, powinien już mieć ze 4 ![]() Następna Cytat:
za chrzciny, czyli się udało ![]() Zabobony niezłe A co z tymi piątkami? Coś jak z niejedzeniem mięsa ![]() I napisz, co wyczytałaśo BD... Cytat:
I że boli coraz bardziej, samo nie minie; pytałam tego chirurga, bo z drugim palcem mam to samo, tylko na razie nie aż tak - powiedział, że "czasem cuda się zdarzają, ale samo przeważnie nie przechodzi". Czyli tylko sobie pogorszy.Ale ja wiem, jak to z facetami i lekarzami jest, też mam takiego w domu ![]() Cytat:
Łobuz przecudny! ![]() Cytat:
za wyniki przede wszystkim! no i za ogarnięcie! ![]() Cytat:
Ale napisz potem ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- O! Ile? Zaraz sobie sprawdzę...
|
|
|
#4759 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajna rzecz.No i piękne zdjęcie. Fajną minę ma Przystojniak mały. Zazdroszczę Ci tych włosów ![]() Cytat:
A my byliśmy wczoraj u lekarza. Pisałam, że Kinga ma guzka z lewej str. kiedyś i że obstawiam węzeł chłonny. No i miałam rację z tym, że się jeszcze z drugiej str.coś pojawiło. Na szczęście lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo takie maluszki na najmniejszą infekcję tak reagują i że to normalne a nawet wskazane, bo widać że się organizm przed infekcją broni. No i jeszcze pokazałam mu pipkę Kini bo coś się jej tam zrobiło już ze 2 tyg temu, niby kaszka czy coś i dostałam maść. Mam nadzieję, że szybko zejdzie teraz. Wczoraj też Kinia sama usiadła w foteliku jak jechaliśmy do lekarza, bo chciała dosięgnąć książeczki i tak sobie siedziała bez oparcia ![]() Aaa i powiem Wam, że dobrze, że tą pi&&ę zamknął! ja tam bym ją własnoręcznie rzuciała o schody a potem udusiła i nie miałabym najmniejszych wyrzutów sumienia! (ja, która nawet pająki ratuje od śmierci...) Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-09-03 o 12:56 |
||||
|
|
|
|
#4760 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie myślałam o Tobie ostatnio - czy Jakub zaakceptował nosidełko. My jutro jedziemy mierzyć, wybór padł na Tulę (ze względu na wzornictwo). Udanego wypoczynku! Możesz podać namiar na kwaterę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że już po wszystkim! BYou, Małpka - gratulacje z okazji rocznicy! ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Słyszałam przed chwilą. Lunka - śliczne zdjęcie! Moje dziecko na wsi spało w dzień tylko w wózku (2 x po 1,5-2 godz) i teraz mam problem. Wczoraj w domu spał 2 razy po pół godz, a ile było walki, żeby zasnął! Dziś 50 min, niedawno się obudził i już marudzi ze zmęczenia. A nie zaśnie
|
|
|
#4761 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmiar wielka niewiadoma (myślę, że coś większego, mały i tak nie chodzi więc wydaje mi się, że nie musi mieć jakiejś super możliwości poruszania się - on zresztą w wózku jeździ jak król - tylko obserwuje poddanych), a kolor dowolnie - byle nie różowy i nie żółty. Jakiś granatowy, niebieski, czerwony... biały...
|
|
|
#4762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brawo za siedzonko! ![]() Dragusia - kciuki!!!!!!!! --------------------------- Masakra prawie 2 godziny sędzia uzasadniał wyrok!
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za kciuki, jeszcze nic nie wiadomo haha musicie jeszcze do 2 tyg trzymać
|
|
#4764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Masz racje, mogłam poczekac az za 3 dni bedzie wyprzedaz wszystko po 1zł
![]() Cytat:
Myślę, ze tutaj dużą role odgrywa psychika i podświadomość-doszkuję sie na siłę tego, co mi powiedziała wrózka, ale to moje stanowisko Za to drużbite Macieja uwielbiam oglądać I problemy z jakimi ludzie dzwonią...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tasia współczuje pazurka...tzn Tobie współćzuje, kij z pazurkiem, aby nie wrastał wiecej...(a propo niedomówień, kupiłam ostatnio cos w aptece i pani mi dała w torebce z napisem" chriń leki przed dziećmi" nie sądzicie, ze chyba powinno byc odwrotnie:"chroń dzieci przed lekami";p polonistki?)j Luna liczne zdjecie, gratulacje z okazji chrztu Ugotowałam barszcz ukraiński-pyycha zapraszam,kto lubi ![]() Dragusia 3masz w napięciu;p Czekamy dalej..czyżby Florek miał miec rodzeństwo ![]()
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-09-03 o 15:11 |
|||
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
dożywocie byłoby najlepsze. Chociaż jak na nasz wymiar sprawiedliwości to i tak dobrze, bo już się bałam, że coś odwalą i jakiś mały wyrok jej da albo uniewinni.
Oglądałam to w tv, patrzyłam jak Nikoś sobie słodko śpi i aż się we mnie gotowało. Jak można coś takiego zrobić. Brak słów po prostu takie ![]() http://allegro.pl/duzy-zestaw-zabawe...502282547.html Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4767 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za chrzcinyCytat:
Cytat:
|
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
Luna
za chrzciny, mój mały miał taki sam garniturek ![]() A miałaś taką zawadiacką czapkę do kompletu? Ja miałam, tylko że małemu na głowę nie chciała wejść Do zdjęć tylko naciągnęliśmy na chwilę, bo przeuroczo w niej wyglądał.Sorce - właśnie w Pepco są takie miękkie buciki welurowe, bez usztywniaczy, grosze jakieś kosztują, a myślę że będą cieplutkie na chłody. A widziałam jeszcze w h&m takie papucie ze ściągaczami w kostce, też bardzo fajne, tylko nie pamiętam, ile kosztowały. Byliśmy dziś na szczepieniu, mały waży 8 kg, 66 cm, lekarka powiedziała, że "dobrze wygląda". A tak w ogóle to wczoraj mały pierwszy raz się obrócił z pleców na brzuszek No i wczoraj spędziłam najbardziej "romantyczny" wieczór z Tż w historii naszego związku - przepychaliśmy kibel żmijką, bo się zapchał Ale przynajmniej popłakaliśmy się przy tym ze śmiechu, dzisiaj nas mięśnie brzucha bolą
|
|
|
#4769 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Co do zabobonu to tez miałam niezłą polewkę ![]() A piwka bym sie napiła, juz przeszło rok bez alko w ustach jestem no i jak narazie się nie zapowiada bo do roku chce karmić. Cytat:
dla solenizanta Cytat:
Ząbków jeszcze brak ale dziąsła co wieczór po kąpieli gazikiem namoczonym w przegot. wodzie przecieram. Cytat:
dla MarcelkaNie ma co się stresować, ja chciałam byc perfekcyjna pani domu ale nie wyszło Przejmowałam się że nieposprzątane i taki tam duperele. Aż TŻ mnie uświadomił że za 15 lat będę miała mieszkanie dopieszczone i błyszczące a dziecka w domu nie uświadczę. haha tak więc jeszcze tylko 15 lat chaosu A tak na serio to wolę jednak z Tomkiem posiedzieć No i jeszcze jeden pozytyw wypłynął z tego wszystkiego- gary w zlewie nam stały długo to w końcu się spięliśmy i kupiliśmy zmywarkę Cytat:
![]() Z lamaze polecam lwa (Tomik go uwielbia) i mam też motyla Emanuela (trochę hałaśliwy ale też polecam) Cytat:
Za udane chrzcinyCytat:
![]() Nadrabiam dalej...
|
|
|
#4770 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za udane chrzcinyCytat:
![]() piękna rodzinka ![]() Cytat:
za Elunię by wszystko było dobrzeno i za Chrzciny ![]() Cytat:
już na zapas bo doczytałam że musimy czekać![]() Cytat:
za piski, mój tam nie piszczy Cytat:
za siedzenieno i dobrze że to nic poważnego Cytat:
![]() Cytat:
za wagę i szczepienie orz przewrotkino a ''romantyzm'' można okazywać na różne sposoby Witam i ja My też po szczepieniu uffAle mój pediatra w ośrodku to jest beznadziejny, bo jak mówiłam chyba przy pierwszym czy drugim szczepieniu że w szpitalu kazali ponowić usg główki to on a po co na co i w ogóle, a dzisiaj się czepił że ciemię mu się za duże widzi że duży przyrost główki ble ble ble to ja mówię że usg robiliśmy i zerknął na zapis a no to wszystko ok to nie ma co się martwić kontrolować przyrost tylko.... i tyle powiem...A dziewczyny szczepiące 6w1 czy to jest tak że tylko 3 razy się szczepi i już koniec dopiero po skończonym roku, tak bo tylko 5w1 jeszcze jedna dawka z dodatkową żółtaczką tak?A powiedzcie |
|||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

nie powiem o co żeby nie zapeszyć ale prosimy
Jak znam życie, to pewnie zapłaciłam więcej i nawet się nie zorientowałam
ależ mnie zaciekawiłaś
mam nadzieję, że pójdzie po Twojej myśli i na piszesz później o co chodzi

i że ona wariowała z bólu itd i jakieś tam okłady robiła bo nie mogła wtedy karmić 

i mówię do niego że tak powinno być zawsze i musimy robić wszystko by ratować to co jeszcze jest by nie było za późno
Mam duży opatrunek, na w pół przesiąkniety już krwią, ale mam do jutra wieczora nic nie ruszać
05.07.2008 
Przejmowałam się że nieposprzątane i taki tam duperele. Aż TŻ mnie uświadomił że za 15 lat będę miała mieszkanie dopieszczone i błyszczące a dziecka w domu nie uświadczę. haha tak więc jeszcze tylko 15 lat chaosu