Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 09:38   #3871
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Aaś- dziewczyny to mamłe cudeńka- świetne są. No i bardzo ładną mają wagę

[/COLOR]
super jest. Możesz nam też taką uszyć
Motyl- ja Cię podziwiam latasz jak nakręcona, mrozisz te wszystkie warzywka i jeszcze masz czas na szycie

nie mam męskiej tasiemki

A co mrożenia i szycia , to coś za coś - mam taki bałagan w domu, że nikogo nie zapraszam a TŻ nie ma czasu mi pomóc, bo remontuje mieszkanie po dziadkach, więc mieszkamy sobie w bałaganie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no tak normalnie, wziela i pocalowala w policzek. nie raz... ale ona w ogole dziwna byla...
bleeech

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Aś - super, że wróciłaś

Motylku - my też chcemy taką czapkę ostatnia rzecz jaką bym o niej pomyślała, to że można by się jej wstydzić na spacerze

i się nie wczytuj - koleżanka rehabilitantka mi mówiła, że to nie jest takie zero - jedynkowe, fachowiec ocenia po wielu rzeczach, a nie pojedynczej i że z tym odginaniem np. to w zależności od ukończonych tygodni może być inaczej itd itp - ja też się ni
idę na poranną drzemkę ją zabrać do łóżka, bo już tam rozpacza
wiesz no , uszyłabym Wam, ale same brzydkie materiały zostały Ale no może coś wybierzesz, tylko no kurcze mistrzostwo świata to nie jest Bo zajmuje całe 10 minut :|
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Od czwartku w tesco promocje na dzieciowe zupki, proszki, chusteczki itp.

u nas w domu 22 stopnie więc młody w body z długim rękawem i dresikach w nocy body z długim rękawem, półspiochy i woombie i tyle
czytałam, że dla dziecka lepiej żeby w nocy było nawet 18-19 stopni i nie przegrzewać absolutnie raczej nie ubiorę młodego w bluzę w domu nawet w zimie, chyba że na krótki rękaw bo u nas nigdy poniżej 20 stopni

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a co do strony tej rehabilitantki to jak dla mnie gruuuba przesada, wszystko źle noszenie, spanie na szczęśliwe dziecko itp. i oczywiście ona to naprawi za drobną opłatą :P
i te bzdury, że dziecko w leżaku nie ma się jak poruszać, no błagam, wiadomo, że nie może tam spędzać całego dnia, ale mój cały skacze w leżaku a i wyciąganie rąk do zabawek znowu też szkodzi ja pierdziele jakim cudem wszyscy jeszcze żyjemy i nie mamy garbów ani nie jesteśmy połamani przez spanie z rękami po bokach
co do noszenia w pionie wczoraj wrzucałam link gdzie Zawitkowski pokazuje 2 pozycje do noszenia w pionie
Jak zwykle nie mogę gazetki znaleźć :|

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:45   #3872
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
U was też taki wiatr dziś? Chyba odpuszczę sobie spacer z młodym żeby go nie przewiało, szczególnie że jutro na szczepienie jedziemy
U nas wczoraj bardzo mocno wiało to dopuściła spacery.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Uszyłyśmy sobie czapkę

Chwalcie bo nie wiem czy możemy wyjśc na miasto w niej
Genialna! Śmiało idźcie w niej na miasto i szyjcie je hurtowo dla nas

Vil fajne krzesełko

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Po tym linki od Justi wczoraj spać nie mogłam. Chyba faktycznie trzeba trochę wyluzowac tak jak pisze Mysia bo wychodzi na to, że faktycznie wszystko robi się źle.

Moja Mała coś dużo kicha od wczoraj, ale mam nadzieję, że żadnego kataru z tego nie będzie

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:49   #3873
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Pewnie, ze mozecie stylowa co to za material dopadlas?
bawełna ze stretchem (ale bardzo mało i bardzo mało się naciagają, po za tym nie mam overloka i szyłam na zwykłej co też nie jest wskazane przy takich materiałach), mamy u nas w Piotrkowie fajną firmę co szyje ubranka dla dzieci "PINOKIO" i u nich można kupić skrawki materiałów. Kupiłam je by mieć jako ściereczki, ale natchnęło mnie, że mogą być na czapkę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
śliczne te Twoje dziewczynki I super, że jesteś taka wyluzowana.

Justi trzymam kciuki za słuch My pod koniec września jedziemy na następną kontrolę

Co do strony rehabilitantki: zgadzam się z Mysią

Co do panikowania: Wiem, że panikowałam w czasie ciąży, przyznaję się ale teraz stwierdzam, że czasem lepiej popanikować, niż później pluć obie w brodę, że nic się nie robiło

Motylku czapka super

z moją niunią nie da się za bardzo nadrobić.

Dziś u nas brzydka pogoda, zimno, szaro, buro...

Dziewczyny co mogę wziąć na przeziębienie przy kp??

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
U nas wczoraj bardzo mocno wiało to dopuściła spacery.

Genialna! Śmiało idźcie w niej na miasto i szyjcie je hurtowo dla nas

Vil fajne krzesełko

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Po tym linki od Justi wczoraj spać nie mogłam. Chyba faktycznie trzeba trochę wyluzowac tak jak pisze Mysia bo wychodzi na to, że faktycznie wszystko robi się źle.

Moja Mała coś dużo kicha od wczoraj, ale mam nadzieję, że żadnego kataru z tego nie będzie
Jakby Święta były jesienią to bym każdej uszyła jako prezent Ale, że zimą to ehmś, one nadają się albo na jesień albo na wiosnę. Ale tak jak pisałam materiały nieciekawe, więc nawet jakbym chciała to nie mam czym się dzielić.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-03, 09:51   #3874
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Od czwartku w tesco promocje na dzieciowe zupki, proszki, chusteczki itp.

u nas w domu 22 stopnie więc młody w body z długim rękawem i dresikach w nocy body z długim rękawem, półspiochy i woombie i tyle
czytałam, że dla dziecka lepiej żeby w nocy było nawet 18-19 stopni i nie przegrzewać absolutnie raczej nie ubiorę młodego w bluzę w domu nawet w zimie, chyba że na krótki rękaw bo u nas nigdy poniżej 20 stopni

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

a co do strony tej rehabilitantki to jak dla mnie gruuuba przesada, wszystko źle noszenie, spanie na szczęśliwe dziecko itp. i oczywiście ona to naprawi za drobną opłatą :P
i te bzdury, że dziecko w leżaku nie ma się jak poruszać, no błagam, wiadomo, że nie może tam spędzać całego dnia, ale mój cały skacze w leżaku a i wyciąganie rąk do zabawek znowu też szkodzi ja pierdziele jakim cudem wszyscy jeszcze żyjemy i nie mamy garbów ani nie jesteśmy połamani przez spanie z rękami po bokach
co do noszenia w pionie wczoraj wrzucałam link gdzie Zawitkowski pokazuje 2 pozycje do noszenia w pionie
Dokladnie ja od zawsze slyszwlam ze jak dziecko spi z rekoma w gorze to zdrowo

Cytat:
po pierwsze to nie jest zle tylko naturalne i obawiam sie, ze zostanie nam do konca zycia. jedna tylko glosniej o tym mowi niz inna i potrzebuje paru slow otuchy, a czasem zamiast tych slow kubel zimnej wody
nawet ja mialam panike w ciazy i to nie raz. mlody jakos slabo chcial rosnac (okazalo sie, ze mialo to zwiazek z wada serca, ale u wielu z was parametry z usg byly podobne i tez sie nawzajem "uspokajalysmy").

tu tez sie zgadzam z gupim katarem mozna pamikowac bo skad mamy wiedziec czy nic na dole sie nie rozwija alvo czy ma gardlo czerwone a u dzieci nawet zap. Pluc moze byc bez objawowe..

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Aś - super, że wróciłaś

Motylku - my też chcemy taką czapkę ostatnia rzecz jaką bym o niej pomyślała, to że można by się jej wstydzić na spacerze

i się nie wczytuj - koleżanka rehabilitantka mi mówiła, że to nie jest takie zero - jedynkowe, fachowiec ocenia po wielu rzeczach, a nie pojedynczej i że z tym odginaniem np. to w zależności od ukończonych tygodni może być inaczej itd itp - ja też się niepotrzebnie zmartwiłam i stwierdziłam : pierdzielę, nie czytam zapytam lekarza na szczepiennej w tym tygodniu, ale myślę, że tak jak widać po naszym forum - lekarze zwracają uwagę jak coś jest niepokojącego. Trzymałam małą jak do odbicia pionowo u lekarza, jakby to było takie groźne, to by mi chyba zwróciła uwagę rozumiem, że noworodków tak nie można długo, ale M już sama trzyma głowę i inaczej jak ją noszę, to się wkurza (chyba, że chce odpocząć), ale nóg nie ma tak wyprostowanych w dół jak na tamtych fotach (bo rozumiem, że to byłoby jakoś groźne) - kij wie - a jak już jest taka strona i nie ma "jak robić dobrze", to tym bardziej nie ma co czytać

też czasem tęsknię za tym, że miałam na wszystko czas (choć wtedy tak głupia nie uważałam ) ale za nic w świecie bym się nie zamieniła bobziaczek skrzeczący właśnie spod karuzelki mi to dobitnie uświadamia skończyła gugać i się zaczęła wydzierać jak mała małpka
i aktualny hit - przekłada sobie zabaweczki z rąk do rąk i chce je dać do buzi i nie zawsze się jej to udaje i zaczyna wpadać w histerię i patrzy takim wzrokiem, jakby od tego zależały losy całego świata. Strasznie mnie rozczula

a co do podobieństwa - to synek szwagra, który pewnie ma z moim mężem wspólne cechy plemnikowe choć się śmiałyśmy z jego żoną, że ona ma model ustrzelający chłopaków (mają teraz trzech), to może my będziemy mieć same dziewczynki

idę na poranną drzemkę ją zabrać do łóżka, bo już tam rozpacza

syper moj jeszcze nie ale powoli ogarnia rece i widze ze on tak 2-3 tyg. Pozniej wszystko robi

Cytat:
no tak normalnie, wziela i pocalowala w policzek. nie raz... ale ona w ogole dziwna byla...

Moja kardiolog tak caluje mi m. Raz trzymala go i calowa z 10 min nie wiedzoalam co robic az glupio die czulam heee chcialam jak najszybciej go zabrac

Wracam do sprzatania
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:59   #3875
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Moja babcia z tych samych dziwnych ludzi, zawsze śliniła nam (wnukom) ucho a teraz dzwoniła z Niemiec i pytała czy mam zdjęcie małej z profilu
fetysz uszny!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:01   #3876
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
fetysz uszny!!!

Jak poznałam TŻ i jego kolegów to oni non stop ślini palce i wsadzali komuś do ucha. Nie pytajcie, bo myślałam, że mnie szlak trafi

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-03, 10:05   #3877
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Jak zwykle nie mogę gazetki znaleźć :|
zapisz się na newsletter wtedy dostajesz gazetkę 2 dni wcześniej niż widać na stronie
Stary 2013-09-03, 10:11   #3878
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
zapisz się na newsletter wtedy dostajesz gazetkę 2 dni wcześniej niż widać na stronie
o to chodzi, że zapisana jestem i nic nie dostaję, nawet teraz próbowałam wpisać jeszcze raz adres w newsletter ale wywala, że już jest w bazie

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Już mam, w spamie było

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-03, 10:14   #3879
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Muszę poszukać jutro dla młodej gastrologa prywatnie (w tym roku na NFZ nie ma szans) dla spokoju sumienia. Młoda ulała, tatuś ją odebrał i położył do łóżeczka, a mamusia poszła się przebrać: bluza, bluzka, spodnie i ... skarpetki poleciało bardzo.
Zastanawia mnie to co napisała Motylek, że jej kazali karmić rzadziej a mi powiedziała lekarka że dobrze, że karmię częściej ...
też wczoraj miałam taką akcję, tyle że skarpetek nie miałam, to się oberwało stopie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
mój mały osiągnął wage 7kg!!!!!JUPIIII a najlepsze 16sierpnia mial 6630 i miałam jeszcze 68szt pamperków 3+od 5do 10kg i kupiłam jeszcze 100 bo się bałam że braknie i 22szwagierka jeszcze mi przywiozła dady i teraz mam jakieś 100szk do wykorzystania i w szafie 2 paczki 4 ehh chyba mam manie zapasów do dziecka .
za szczęśliwą 7

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Chwalę się - moje dziecko dzisiaj wróciło na dobre - cały dzień zasypia sam Bez wożenia... leży i gada, zmęczy się i zasypia... jak za starych dobrych czasów może to był po prostu skok ?

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ogólnie brakuje mi poczekalni, jakoś więcej czasu wtedy miałąm na wizaż.. zwłaszcza w pracy
oj tak, pracując miałam więcej czasu

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
A
Powiem tylko tyle - jeszcze 1 dzień więcej z moją teściową i chyba bym ją pobiła. Złota kobieta, ale... ja pitolę!Ledwo mogłam się dopchać do własnego dziecka. Złotych rad mam po dziurki w nosie i nie rozumiem, dlaczego ona wkładała sobie do buzi uszy, rączki i nóżki mojego dziecka No wyglądało to naprawdę obrzydliwie. Brrr.
okropność

Cytat:
fotki z basenu
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

a danonki... moja babcia powiedziała mojej kuzynce, że ma dawać je swojej córce gdy ta miała 4 miesiące - bo mają duuużo wapnia
to jest moc reklamy

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
NAstępnym razem na pewno będziemy mądrzejsze A poza tym chyba po to właśnie jesteśmy tu wszystkie- żeby się wspierać.
ja myślę że następnym razem nie będziemy mieć dużo czasu na panikę przy rozbieganym i szalejącym maluchu obok
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:23   #3880
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
fetysz uszny!!!
Heheh

Cytat:

Jak poznałam TŻ i jego kolegów to oni non stop ślini palce i wsadzali komuś do ucha. Nie pytajcie, bo myślałam, że mnie szlak trafi
Fuujjj

I jak tu mata ma byc czyms zlym moj jest przeszczesliwy na niej gada do pajaka i zyrafy raczki w koncu wyciaga do zabawek
A zastawiam mu glowe zeby nie wedrowal:banghead:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378196573794.jpg (58,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-09-03, 10:28   #3881
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemek dziś spał do 6.30 tylko, myślałam że go zjem wiem, rozbestwiłam się tym że często śpi do 8-9 teraz drzemie pewnie jak zwykle pół h a ja zamiast coś zrobić w domu nadrabiam wczorajsze zaległości
aaa i przyszło nam wczoraj krzesełko - http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...488153657.html - fajne
nasz do 6.20 ale o 8 ululałam go w wózeczku i pospał godzinkę
fajne krzesełko

Cytat:
1.nie mam męskiej tasiemki

2.A co mrożenia i szycia , to coś za coś - mam taki bałagan w domu, że nikogo nie zapraszam a TŻ nie ma czasu mi pomóc, bo remontuje mieszkanie po dziadkach, więc mieszkamy sobie w bałaganie
1. lepiej powiedz, że nie chcesz żeby jeszcze jakieś inne dziecko wyglądało tak cool jak Macia a nie tasiemkami się wymigujesz
2. u nas w domu błysk.. ale nie wiem czy to dobrze, bo przez to tego nie doceniamy..
Tż w zeszłym tygodniu mi powiedział, że mamy mieszkanie zapuszczone
myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok
wszystko się błyszczy... każdy się śmieje, że w naszych bateriach można jak w lusterku się przeglądać..

Cytat:
bawełna ze stretchem (ale bardzo mało i bardzo mało się naciagają, po za tym nie mam overloka i szyłam na zwykłej co też nie jest wskazane przy takich materiałach), mamy u nas w Piotrkowie fajną firmę co szyje ubranka dla dzieci "PINOKIO" i u nich można kupić skrawki materiałów. Kupiłam je by mieć jako ściereczki, ale natchnęło mnie, że mogą być na czapkę
kiedyś na allegro szukałam dresów dla W. i widziałam fajne spodenki turkusowe właśnie tej firmy. fajne ciuszki mają

Cytat:

weeeź mi nie mów... u nas w LO chłopcy tak robili

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:32   #3882
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

moze teraz
http://m.youtube.com/watch?v=f07pM2J...ure=c4-feed-u#

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-09-03 o 10:39
Stary 2013-09-03, 10:33   #3883
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Uff. To chyba tyle;-) co do czasu przy bliźniakach to przecież wiecie ze ja jestem wyrodna matka przecież o kp bardzo nie walczyłam, nie mam wyrzutów że je z kimś zostawiam, nosić ich dużo nie noszę, zasypiaja same wieczorem w łóżeczkach bez awantur (teraz to w ogóle bosko jest - kąpanie i karmienie ok 20-21 i śpią do 3, krótkie karmienie i bach - śpią do 7) Także o. Nie przejmuje się pierdamy i i ja i dziewczyny jesteśmy szczęśliwe;-)

Wiem że nie zasłużyłam ale może jakieś top3 newsów z ostatniego miesiąca?;-)
no i o to chodzi

Cytat:
O tak spały u dziadków i o dziwo nie narzekały że muszą się kisic w jednym łóżku...
Załącznik 5390084
słodkie i urocze

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
uciekam spać, jutro o 10 przyjeżdżają po mnie i H. znajomi i jedziemy do nich na dwa dni miłego plotkowania!
bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Aaś dziewczyny sa super zreszta wszystkie nasze dzieci sa Przepiekne:eh em:
to fakt

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
a my jutro mamy szczepienia... więc też poproszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja z innej beczki, bo piszę sobie z Mysią w sprawie woombie i tak mnie natchnęło- kiedy zamierzacie Wasze dzieciaczki kłaść pod kołderkami?
Chyba, że już kładziecie, ale mam wrażenie, że wiele kombinuje z rożkami/woombie/ śpiworkami etc.
ja na wsi kładłam młodego pod kołderką bo było zimno. w domu wystarcza śpiworek, czasem śpiworek+kocyk

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A w temacie wkładania palców i piąstek do buzi załączam Wam zdjęcie- tak właśnie mój Kubuś się uspokaja jak jest wkurzony
cudny
Stary 2013-09-03, 10:35   #3884
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, ja z innej beczki, bo piszę sobie z Mysią w sprawie woombie i tak mnie natchnęło- kiedy zamierzacie Wasze dzieciaczki kłaść pod kołderkami?
Chyba, że już kładziecie, ale mam wrażenie, że wiele kombinuje z rożkami/woombie/ śpiworkami etc.

Pytanie mi się zrodziło, bo woombie które mnie interesuje jest od 9 kg. i to żaden problem, ale zanim dziecko moje osiągnie 9 kg to jak nic będzie miało pół roku albo i więcej i się zastanawiam kiedy dozwolona jest już ta kołderka
ja juz przykrywam kolderka ale robie to tak, zeby mlody nie mial szans sobie nia buzi zakryc a jak bylo cieplo, to tez juz spal pod cienkim kocykiem. ale upalow w naszym domu i tak nie bylo.
Stary 2013-09-03, 10:41   #3885
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
też wczoraj miałam taką akcję, tyle że skarpetek nie miałam, to się oberwało stopie

za szczęśliwą 7

oj tak, pracując miałam więcej czasu

okropność

to jest moc reklamy

ja myślę że następnym razem nie będziemy mieć dużo czasu na panikę przy rozbieganym i szalejącym maluchu obok
To tez fakt przy drugim jest troche inaczej

Stary 2013-09-03, 10:46   #3886
Magiusa
Zakorzenienie

nadrobie później teraz na szybko co po lekarzu bo prosiłyście o zalecenia.
U nas w podsumowaniu:
- katarek
- delikatne zaczerwienienie gardła

Zalecenia:
Nasivin po 1 kropi do każdej dziurki na noc tylko. W ciągu dnia zostawić i ma się nos sam oczyszczać, żadnych kropelek do nosa, żadnego odciągania
Witamina C w kropelkach 3xdziennie po 6 kropli
Calcium 2x dziennie po 1,5 ml ( podawane strzykawką)
To wszystko podawać przez 5 dni, choć katar standardowo może się utrzymać 7.

Więc jeśli któraś też ma katarek i podejrzenie delikatnego przeziębienia to możecie też stosować. Wszystko jest bez recepty.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:50   #3887
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przy jedzeniu się nie gada, bo się w brzuszku nie układa

Cytat:
Dziewczyny u nas katar co powoduje ze mam do Was2 pytania:
1. Jak ubieracie obecnie dziexi w domach gdy sezon grzewczy jeszcze nie dziala a w domku (blokach)nieco chlodniej?
2. Jak leczylyscie katar? (Mam wizyte u pediatry na 8:40 ale tez podpytuje u Was)

ja ubieram pajacyk, albo spodnie ze skarpetkami/półśpiochy i body z długim rękawem

Cytat:
Uszyłyśmy sobie czapkę

świetna! my dziś musimy wybrać się na polowanie na czapkę, bo I. ma jakąś taką głowę że te co mamy są albo za duże albo za małe
Stary 2013-09-03, 10:57   #3888
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

ja dodam od siebie, ze do tej pory spie na szczesliwe niemowle i zyje, ba, wysportowana jestem i niejeden lekarz chwalil moje plecy i ramiona!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Moja kardiolog tak caluje mi m. Raz trzymala go i calowa z 10 min nie wiedzoalam co robic az glupio die czulam heee chcialam jak najszybciej go zabrac

Wracam do sprzatania
zabilabym!!!
a ty mialas nie sprzatac
Stary 2013-09-03, 11:03   #3889
nuna2
Zakorzenienie

Magusia czyli wapno można pić a rutinoscorbin to chyba też mogę co?? Kurde, nie wiem , czy wychodzić z mała, bo albo jest czarne niebo, jakby miało chlusnąć a za chwilę błękite... Chyba poczekam, aż mąż wstanie po nocce to wybierzemy się razem na spacer

Mała strasznie marudna... Nie wiem czy to skok czy co....
Stary 2013-09-03, 11:08   #3890
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
eee nie nakrecajmy się nawzajem, bo to bez sensu. nie chce się jej dwigac, bo odkryla teraz rece i woli na nich skupic uwagę. zaciska piąstki, bo tak jej wygodniej jeśli Cie to uspokoi pogadaj z pediatra, ale dla mnie nie ma nic niepokojącego w takich zachowaniach...ot taki etap rozwoju.

hehe ale rozdzke wyplodzilas wybacz, polonistyczne zboczenie.
Ja jestem dys i stąd ten błąd. Dużo ich robię ale jak przeglądarka wie o co mi chodzi to poprawia.

Co do zachowania dzieci...jak ja przeczytałam o tych piąstkach i zauważyłam, że mała nie podnosi głowy, a wcześniej bardzo wysoko i na długo podnosiła to wpadłam w panikę. Tż też stwierdził że zauważył że piąstki cały czas zaciśnięte ( dopiero później zaczęłam się przyglądać, że nie zaciśnięte ale w takiej formie ). Ale przemyślałam to na szybko bo od razu myśli że napięcie nie jest ok itd. I stwierdziłam, że nas na pewno nikt tak nie oglądał, nie łaził po lekarzach, a już na pewno nie do rehabilitanta ( mnie na pewno nie bo jak miałam 18 miesięcy to miałam nogę w udzie złamaną i żadnej rehabilitacji nie było ). Jakichś wielkich prolemów z rozwojem nie był raczej, no może byłabym mądrzejsza. I stwierdziłam, że dziecku daję czas. Powiem przy szczepieniu, żeby zerknął na nią, ale ostatnio ją zbadał i mi powiedział "Proszę się tej laski nie czepiać bo nie ma powodu ". Wiec wrzucam na luz. A przynajmniej próbuję.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja osobiście wole setkę dzieci rodzic..
niż jednego bolącego zęba znieść...dla mnie to najgorszy ból jaki moze istnieć...
JA tez ostatnio stwierdziłam, że chyba mniej się porodu bałam niż wizyty u dentysty. Plomba mi wypadła w sobotę i wiem, że muszę iść ale na samą myśl mi słabo.

Cytat:
O tak spały u dziadków i o dziwo nie narzekały że muszą się kisic w jednym łóżku...
Załącznik 5390084
Ale one już duże

Cytat:
1,5kg! Kobieto to jest tylko 1,5kg. Ja mam jeszcze 10kg!
Ja jak się ważyłam u gina na kontroli to mialam -2kg w stosunku do tego z czego zaczynałam. Ale chuda wtedy nie byłam bo 65kg przy 175cm. Chciałabym miec max 60kg ale Tż się buntuje. Ostatnio rzeczywiście spodnie sprzed ciązy wiszą na mnie i wyglądam jakbym coś w gaciach miała. Lekki brzuszek mi został, ale zabieram się już tyle czasu za ćwiczenia i jakoś nie mogę się zabrać.

Co do towarzystwa ja też nie mam. Czasem nawet nie chce mi się iść na spacer tylko siadam w ogrodzie i czytam książkę. Mam jedną koleżankę co ma dziecko z października ale za daleko ma do mnie, żeby razem spacerować bo musiałaby autem przyjeżdżać.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
ja juz przykrywam kolderka ale robie to tak, zeby mlody nie mial szans sobie nia buzi zakryc a jak bylo cieplo, to tez juz spal pod cienkim kocykiem. ale upalow w naszym domu i tak nie bylo.
Moja śpi w polarowym śpiworku i pod cienkim kocem. Ma ubrane zazwyczaj długie body i śpiochy. Cały czas się zastanawiam czy wyjąć już grubszy kocyk ale Tż mówi, że zrobię z niej Eskimosa a w pokoju mamy 21 stopni i po urodzeniu też tyle było to spała w rożku i pod kocykiem wiec chyba na razie jest ok.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:20   #3891
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja dodam od siebie, ze do tej pory spie na szczesliwe niemowle i zyje, ba, wysportowana jestem i niejeden lekarz chwalil moje plecy i ramiona!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

zabilabym!!!
a ty mialas nie sprzatac
Hiiii ciii poki mam checi musze

Cytat:
nadrobie później teraz na szybko co po lekarzu bo prosiłyście o zalecenia.
U nas w podsumowaniu:
- katarek
- delikatne zaczerwienienie gardła

Zalecenia:
Nasivin po 1 kropi do każdej dziurki na noc tylko. W ciągu dnia zostawić i ma się nos sam oczyszczać, żadnych kropelek do nosa, żadnego odciągania
Witamina C w kropelkach 3xdziennie po 6 kropli
Calcium 2x dziennie po 1,5 ml ( podawane strzykawką)
To wszystko podawać przez 5 dni, choć katar standardowo może się utrzymać 7.

Więc jeśli któraś też ma katarek i podejrzenie delikatnego przeziębienia to możecie też stosować. Wszystko jest bez recepty.
Dobrze ze nic powaznego :p
Ja jestem taka ze jak bym wiedziala zevto przezievienie tylko i nie smarkalby jakos mocno nasivinu nie dalabym jestem anty nastawiona do kropli obkurczajacych sluzowke starszy tez tylko woda morska psika do nosa

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Motylku czapaja super

Stary 2013-09-03, 11:28   #3892
ankaaa206
Wtajemniczenie

halo halo gaduły ale naprodukowałyście
Aśś witaj
u nas w końcu jesień odpuściła i jest w miare ciepło na dworze, więc jak Niki sie obudzi to śmigamy na spacer bo wczoraj się kisiliśmy w domu
widzę że sezon przeziębieniowy się rozpoczął
no a co do spania to zależy gdzie maly śpi, jak z nami to ubieramy go w śpiochy, a jak w łóżeczku to ubieram go w śpiworek i przykrywam go jeszcze kołderką - mam taką beznadziejną bo jest strasznie cienka ale na śpiworek jest ok a w sypialni póki co 21 stopni, zima będziemy grzać mieszkanie do 20 więc myśle że będzie ok

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

a i od dziś mam postanowienie - 2 razy dziennie będe ćwiczyła - rano i wieczorem jak jest tż ! muszę zobaczyć tą chodakowska

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:29   #3893
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
U was też taki wiatr dziś? Chyba odpuszczę sobie spacer z młodym żeby go nie przewiało, szczególnie że jutro na szczepienie jedziemy
U nas mocno wieje. Mały podobnie jak i wczoraj zostaje dzisiaj w domku.

Cytat:
Uszyłyśmy sobie czapkę

Fajoska!

---

Witam się po całych 4 godzinach snu w nocy! Jestem ledwo żywa!

Nakarmiłam na śpiocha Małego po północy. Oczywiście średnio ciągał, więc zajęło mi to prawie 40 minut. Elegancko śpiał, zamotałam Go w kocyś odłożyłam do łóżeczka i automatycznie poszedł olbrzymi kupal i Młody miał już oczy jak 5 zł! Ten to ma tupecik- o 1 w nocy zasrany na przewijaku śmiał się w głos i fikał kończynami Udało mi się Go ululać o 2, a o 6 już wołał cycucha i po nim nie chciał już spać, więc matka musiała się dostosować... Eh...
No, ale przynajmniej z rozpędu zadzwoniłam po tatę, został z Małym, a ja z mamą śmignęłam na szmaty. Wydałam ponad stówę- Mężu mnie zabije

Dobra, uciekam, bo Kubuś się budzi- zaczyna mnie już wkurzać, że ma drzemki tylko po 20-30 min

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:31   #3894
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G no to może kiedyś się zgadamy na kawkę, jak pojadę w Twoje strony??

Co do dentysty-idę jutro. I znów stres, czy mała chwyci butle Al bez znieczulenia sobie nie dam

Ciekawe, ile jeszcze zębów do roboty... Kurde, aż wstyd, że się tak sypią
Stary 2013-09-03, 11:58   #3895
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, uciekam, bo Kubuś się budzi- zaczyna mnie już wkurzać, że ma drzemki tylko po 20-30 min
moj potrafi dluzej, ale tylko na moich rekach zatem ciesz sie,ze masz chocby te 20 minut "wolnosci". ja dzisiaj na dwojke nawet nie jestem w stanie isc, glodna jestem juz potwornie, a mlody odkladany w ciagu sekundy sie zaczyna wydzierac
Stary 2013-09-03, 12:08   #3896
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justyna G no to może kiedyś się zgadamy na kawkę, jak pojadę w Twoje strony??

Co do dentysty-idę jutro. I znów stres, czy mała chwyci butle Al bez znieczulenia sobie nie dam

Ciekawe, ile jeszcze zębów do roboty... Kurde, aż wstyd, że się tak sypią
jestem zaaaa
juz przy okazji slubu mialysmy sie spotkac

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 12:13   #3897
cloche
Zakorzenienie

glooodna jesteeeeeeeeeeem pranie sie kisi w koszu, nie mam jak rozwiesic ech, to ma byc skok. i ma trwac max 3 dni. nie wyrobie dluzej!
Stary 2013-09-03, 12:32   #3898
Veronic
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
glooodna jesteeeeeeeeeeem pranie sie kisi w koszu, nie mam jak rozwiesic ech, to ma byc skok. i ma trwac max 3 dni. nie wyrobie dluzej!
u mojego skok trwa już ponad tydzień ....
ciekawe ile jeszcze ...bo mam podobnie jakTy

motylek super czapa, smiało mozecie wychodzic na miasto

nuna- mi tez niestety poleciały zeby w ciazy... ale został mi juz tylko 1 do zrobienia
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 12:47   #3899
vvgh
Wtajemniczenie

Brałyście szczepienie na rotawirusy?
Stary 2013-09-03, 12:48   #3900
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Lecę zaraz po mojego zerówkowicza.

Skończył się proces Katarzyny W. Matki Madzi.
Dostała 25 lat!!! A to oznacza możliwość warunkowego wyjścia po 15 latach:-/ kurna!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości