|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
A żebym to ja wiedziała
![]() Cytat:
A na trzustkę znalazłam taki poradni: http://www.cd4.pl/assets/pdf/PRZEWLE...E_TRZUSTKI.pdf Cytat:
Wiesiołek ma w sumie chyba takie samo działanie, ale super też działa na włosy i paznokcie i skórę ![]() A wyobraź sobie, że rano powiedział, że "nie chce bajka" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdradzisz nam imię swojej córeczki?
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() dużo pozytywnych myśli życzę, bo ze stresu to jeszcze większa masakra się robi.. dzięki, że moja chwyciła butelkę
|
|
#1833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Hej
wstałam po nocy, ałłłłłłłłł moje plecy , ciężko w nocy mi się przekręcać,rwa kulszowa daje o sobie znać Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem tego śpioworka dla najmłodszych , rożek się nie sprawdza ? Cytat:
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadama na minutke stwierdzająj ż ejestem nadgorliwą matka nie mającą co ze sobą zrobić i zamaist brać się za porządki czy obiad to pieke ciasteczka dla Adiego do przedszkola
co by go trochę ośmielić z rana A jak dziś wroci to bedziemy razem dekorować
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero wczoraj w domu dałam z butli, w szpitalu tylko słyszałam - do cyca dawać, do cyca - jak najczęściej do cyca... a młoda wpadała w furię, bo ani złapać ani nie ciekło (no bo matka się stresuje) a córka głodna i zdenerwowana - no istna masakra
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okropny.Nie pasuje na niego nic a nic...
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
![]() wlasnie tesciowa dzwonila ze snilo jej sie ze urodzila za.mnie moje dziecko a to nie wrozy nic dobrego ![]() Cytat:
dzieki za info wiesz miszkam przy mogilskiej, monitoringu brak, masa ludzi dziwnych ludz :/ Cytat:
w uczciwych znalazcow nie wierze zbytnio bo prawdopodobnie mu ktos z plecaka w tramwaju wyciagnal dokumenty chyba ze szukal kasy i wyrzuci dokumentt i ktos inny znajdzie w.listopadzie mial to samo i wszystko od nowa wyrabial a co do auta, to niespecjalnie sie martwilam do tej pory bo zdarzalo mi sie juz zastac ludzkie gowno na samochodzie, mizerie czy plaster starej szynki wielu naszym sasiadom sie to trafia ale wysypywanie okruchow i lanie farba jest przecieciem Cytat:
podejrzewam sprawce: jeden z emerytow z demencja starcza
|
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu, to czyli wszystko na nie? pewnie sie niewyspal... mam nadzieję, że już lepiej
|
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
idę się położyć... masakra chyba no spa wezmę bo mnie w pół zgina...
|
|
|
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Wam mówię, że młodą przenoszę
![]() Ladan super, że już w domu jesteście!
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
udusze moja mame
ma rwe kulszowa i zapalenie jakiegos nerwu w tym.kregoslupie i nie chce brac lekow wczoraj zazyla i stwierdzila ze troche lepeij wiecnie wziela na noc, nie wziela rano i przed chwila ja podnosilam z ziemii bo nie ma jak sie ruszyc i zlezc z.lozka w domu rozpierdziel a ja zamiast prasowac ciuszki siedze z mama zrobilam jej taki opierdziel ze mnie popamieta ![]() ide sie wykapac dla relaksu , ma przynajmniej duza wanne bo zaraz tu oszaleje jade potem do.kolezanki ktora ma dwumiesieczne dziecko i chce jej cos kupic kurcze jak myslicie co moge? moze taka grzechotke z mega iloscia metek? albo ta zyrafke sophie? tylko znalalzma ja w jednym sklepie w krk przy rynku a tam.nie ma jak sie zatrzymac ![]() nie chce.nic ze smyka czy z mothercare bo ona tam.wszystko kupowala musze wyjsc stad i dac mozgowi odpoczac bo bedzie zle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawione pierwsze niemowlaczkowe pranie
Wczoraj przywiozłam reklamówkę małych wieszaczków i powoli będę to ogarniać ![]() Chociaż powiem wam, że mam takiego lenia i nie wiem jak się za to zabrać. |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
ladan super, że kryzys opanowany. Czekamy na opis porodu.
a my sie witamy pomalutku w 34 tc.
|
#1845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Koniecznie musisz do niej przemówić żeby zażyła leki! Niestety zapalenie samo nie przejdzie...
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
ahh gratuluje wam wczorajszych wizyt
ja bylam wczoraj u mojego lekarza ktory bedzie mnie cial i sa pozytywne informacje "prosze sobie wziac ladna koszulke do spania, zeby pani sie dobrze czula" chyba czytal moj post o przyjsciu na porodowke w szpilkach i przebraniu sie w rozowy szlafroczek ![]() "musi pani jeszcze miec majtki siateczkowe i kosmetyki jakies dla siebie, dla.dziecka to prosze przygotowac mezowi ubranie na wyjscie ze szpitala i fotelik albo przynajmniej zrobic temu zdjecia i zostawic na wierzchu bo juz nie raz sie zdarzalo ze przynosili ubrania dla rocznego.dziecka, albo samo body i czapke, a zamiast fotelika to lezaczek" hihi nie musze brac podkladow, masci, papmpersow, kosmetykow dzieciowych nic wszystko jest na miejscu wiec jednak wracam.do.opcji 15litrowej torby pan.doktor powiedzial ze to juz nie te czasy ze trzeba wiezc ze soba wszystko wlacznie ze.sztuccami ![]() pan jest dyrektorem oddzialu wiec pewnie wie co gada a jesli chodzi o cc to tez niezle.bo pokaza mi malego, zabiora do kacika noworodka i na sale noworodkowa gdzie tz od razu dostanie mlodego na rece i moze kangurowac i siedziec z nim tylko bede mu odbierac dziecko zeby zawiezc mi na karmienie po 6h przewoza mnie razem.z dzieckiem na sale poporodowa i juz z tz mozemy sie zajmowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę energiiCytat:
|
||
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
tassia rady gina bezcenne
|
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Dzień dobry ![]() Mnie moja dzidzia tak wczoraj wieczorem i w nocy kopała, że nie mogłam usnąć. Znów TŻ-ta wygoniłam z łózka bo mnie zaczęło jego głośne oddychanie irytować. Nasza ekipa remonotowa podobno super działa na nowym M. a dodatkowo dzisiaj okna wstawiają Dostałam pieniążka od rodziców na wózek i może dzisiaj pojedziemy kupić Zamówiłam wczoraj na all: koszule do karmienia, koc akrylowy, i ten koc Minky-sówki-a co tam... raz się żyje
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu, dzieci uwielbiają takie zabawki z metkami:
http://allegro.pl/k-s-kids-pani-szel...460258305.html tylko nie wiem czy stacjonarnie gdzieś dostaniesz.... |
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Papalinka bo ja mam łowcę w domu a makrela niewędzona w morzu pływa, też pierwszy raz jadłam tutaj, faktycznie w PL tylko w puszce albo wędzona
![]() Ale jakbyś gdzieś trafiła to bierz na spróbowanie bo pycha Cytat:
brak słów... jak się dupcy to na raz wszystko ![]() t 89
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zalalam was strasznie postami o sobie
przepraszam ale zaraz eksploduje i jakos mi lepiej ze wypisalam.wszystko co sie dookola dzieje, bo moja psychika jest powaznie w stanie przed eksplozja ciesze sie ze LADAN opanowujesz tak te piersi, mnie tez duzo osob poleca kapuste, kolezanka kazala.mi juz zamrozic i miec jak wroce do domu po porodzie MATAL trzymam kciukasy za romantyczny wieczor z tz, pewnie i edzik sie troche uspokoi LOGOASIA pisze mobilnie wiecnie bardzo jak mam w k. ale tak pokrotce to uwazam ze to co sie stalo to manipulacja i oszustwo jak sie placi tyle za "usluge" to mozna wymagac profesjonalizmu BAJKA kurcze fajne te lezaczki ale cena mnie przerazila. ja znalalzma taki prosty za 50zl i chyba dokupie do niego zabawki, mam jakas karuzelke itp. ale tez podoba mi sie ten ostatni a przebojow z tz wam nie zazdroszcze moj chodzi zestresowany i staram sie to zrozumiec, ale z drugiej strony nie jestemsy dla nich workami treningowymi na ich gorszy humor moj raz mnie obcalowywuje i zalewa czuloscia i zabrania cos robic, a raz sie ze mnie nabija i jak poprosze zeby cos zrobil to pluje sie ze nie bedzie panszczyzny odrabial dla mojego widzimisie i zrozum tu faceta? a mowia ze to kobiety sa trudne! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matal - wszystko super ale rozwala mnie w tym poradniku : niepolecane - jasne pszenne pieczywo, a w każdym jadłospisie na śniadanie i kolacje jest : bułka kajzerka Właśnie myślałam o Tobie pisząc do tassi że limi złych rzeczy ma dno ![]() Ej właśnie t_89 pucuj się jakie imię. Ladan a ten espumisan w kropelkach to odrazu można aplikować?? a pisałyscie o kroplach do oczu i nosa, ja mam tą sól physiodose i jest napisane że można po otworzeniu przechowywac 24 h i ten kurek jest przystosowany jako nakretka na później bo widziałam byl temat
|
|
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
szcegolnie ze to gin facet
![]() Cytat:
no wlasnie takie cos znalalzlam dzieki ![]() Cytat:
mozna kupic makrele i sledzia surowego w pl uwielbiam ale zadko spotykane bo ludzie jakby sie bali tego kupowac osobiscie.kocham smazona makrele i panierowanego sledzika ale obie ryby dosx intensywnie pacna jak sie je.przyrzadza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nic go nie bierze...
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam Wam napisać że byłam wczoraj w E.Leclerc i są bardzo fajne koszule nocne rozpinane z przodu po 19,90
Bawełna super jakości i cena przystępna. Ja sobie kupiłam dwie![]() http://www.e-leclerc.pl/com_booklets/144.html
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

ale już się nie dołuję, dzięki oczywiście Dawidowi, bo przecież na początku miałam taki kryzys z tym związany, że masakra.. później jej "dociągnęłam" i było już 40 ml z obu i cieszyłam się jak głupia 

okropny.Nie pasuje na niego nic a nic...

zazdroszczę energii