|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
narkotyki zauważysz, fajki wyczujesz to najważniejsze, oby z nauką był na bieżąco![]() |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
masakra bosko tym bardziej ze 6,5 kg mniej jak przed zajsciem w ciaze
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie doczytalam ale LADAN jak cycki? sciagnij kilka kropel chociaz jak maz nadal kamienie, do uczucia ulgi bo sobie krzywde zastojem zrobisz. wiem co mowie - mialam ciety rpzewod zeby ropnia nie bylo. jak goraczka - od razu do lekarza. a jak 3 dni bedzie taki kamien - tez idz, niech sprawdzi zebys sie nie meczyla jak ja z zastojem 2 tyg. ... zimny oklad po karmieniu, cieply przed, prysznic zimny na cycki. kapusta ponoc wyciaga (u mnie sie nie sprawdzilo). masuj ale delikatnie (najlepiej tez pod prysznicem).
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Zuzia w przedszkolu, Małż w pracy a ja po śniadaniu już. Idę wywieszać ciuchy i zaczynam prasowanie ubranek małego. Może dziś w końcu torbę spakuję? Boziu jeszcze z tydzień i świat przewróci się do góry nogami Czyli miałam nosa, żeby tych na 56 praktycznie nie kupować. Zuzia też szybko wyrosła. |
|
|
|
#1776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie ze tz dzis wychodzi |
||
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Bajka gratulacje
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha
|
|
#1780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świeżą makrelę? W życiu nie widziałam. Tylko wędzoną Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Super, choc ja chce zeby mi 2 kg zostalo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
bajka, nie przesadzaj, bo niedlugo Twoje dzieci matki nie zobaczą
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
udało mi się wszystko ogarnąć, malutka śpi jak aniołek więc mam czas na śniadanko i chwilę wizażowania ![]() wczoraj przeżywałam katusze związane z tym nawałem, laktator po godzinie odciągania odciągnął mi 25 ml z obu piersi! dałam to małej i od razu był spokój.. po prostu nie umie chwycić moich piersi albo ja nie umiem karmić ale już się nie dołuję, dzięki oczywiście Dawidowi, bo przecież na początku miałam taki kryzys z tym związany, że masakra.. później jej "dociągnęłam" i było już 40 ml z obu i cieszyłam się jak głupia zjadła ciurkiem... przed spaniem jeszcze mówię odciągnę sobie żeby jej rano dać a tam z obu 60 ml! rano dostała to i po karmieniu odciągnęłam sobie (żeby odciągać w porach karmienia małej) i z obu poszło 120 ml! a, chciałam wam BARDZO podziękować, że mnie do tego laktatora przekonałyście... tak mi żal było kasy, tak mówiłam, że "jak coś to się kupi" i kurcze nie wyobrażam sobie żeby teraz Dawid miał iśc do apteki kiedy z młodą mieliśmy takie jazdy, ja cała obolała z fatalną morfo więc chodzić za bardzo nie mogę, a co gorsza jakby miał przyjść z neta ![]() z moich doświadczeń "jak na razie" jestem wdzięczna za takie produkty jak: - octenisept - nie wyobrażam sobie go nie mieć przy tym nacięciu - laktator, pudełka na pokarm - śpiworek dla najmłodszych - espumisan w kropelkach ups, się rozpisałam
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-09-03 o 09:30 |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Laryso, gratuluję Tobie i Córeczce
![]() ![]() klask i:Niech się grzecznie i ładnie chowa i nie daje za bardzo w kość mamusi ![]() Po weekendzie pełnym wrażeń - dwie imprezy urodzinowe Bartka, a jeszcze najprawdopodobniej jedna czeka nas w sobotę - wczoraj miałam całkowity dzień koopy. Totalnie nic mi się nie chciało, a jeszcze pogoda kijowa, więc pół dnia przesiedziałam z książką, a drugie pół przespałam ![]() A w ogóle wkurzyli mnie nasi znajomi, bo kto nie przychodził, to pytał jak się czuję (i tu ok), a zaraz potem rzucał tekstem w stylu "no taaa... ale teraz to się już imprezy skończą" albo "no taaa... ale teraz to już nie będziecie mieli czasu na nic" ewentualnie "no taaa... ale jak Wy sobie dacie radę??? Przecież będziecie mieli DZIECKO" - to ostatnie takim tonem jakby chcieli powiedzieć, że nadejdzie armagedon Żeby było śmieszniej, to była impreza na którą przyszli głownie niedzieciaci, więc stado specjalistów ![]() No doobra, dosyć marudzenia, idę wczorajszy dzień nadrabiać, bo na nadrobienie weekendu raczej szansy nie ma ![]() |
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
a no i bardzo bardzo dziękuję za rady co do piersi
![]()
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan - super, że już lepiej się czujesz i poszłaś do przodu z karmieniem
A to mleko odciągnięte z laktatora się od razu podaje, czy można je później jakoś podgrzewać? A jak podgrzewać, to w czym?
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
strajkuje
maz powiedzial ze mam sie nie dac leniuszkowi to dla odmiany nic dzis nie robie...jak chce obiad to niech se ugotuje ![]() w ogole to waga mi zwariowala, staje przed chwila a tam ok 5 kg mniej niz przed ciaza no i tak stoje i cos mi sie nie zgadza haha ale weszlam i zeszlam i jest tyle co wczoraj ![]() w ogole to nie wiem co mi sie stalo ale wczoraj pochlonelam 2 czekolady ....w ogole cos mnie apetyt dopadl w tym 3 trymestrze... |
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Baja super Ci schodzi waga, a trzymasz nadal dietę cukrzycową, czy przestałaś mierzyć po porodzie?
Ladan gratuluję postępów
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Ok ja uciekam. Musze troche ogarnac sluzbowego maila. Moze w tym czasie ktos urodzi :p
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Ladan, fajnie, ze już w domku jesteście Matal - za wizytę, ale powiem Ci że lekarz przy ciśnieniu 140 kazał mi się zgłosić na IP tylko ja reguły mam ok 90...Bajka - co do leżaczka ![]() za wagę. Ja stwierdziłam, że zważę się w listopadzie ![]() Muszę się dziś ruszyć na ktg i skończyć sprzątanie szafek w kuchni a jutro wizyta i ciekawa jestem co tam u mojego synka
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam ostatnio apetyt na słodycze, a całą ciążę nie miałam
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nieraz może zdarzyć się sytuacja, ze będą twarde jak kamień, będziesz już wiedziała co robić mam nadzieję, że maleńka niebawem złapie porządnie cyca ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() choć pewnie do pory obiadu zdążysz zmięknąć |
|||
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
witam sie z mega PECHEM
pech ogarnia mnie dookola: zaczne od mamy, postrzelily ja plecy i nie moze sie ruszyc, byla sama jak bylam w wawie i oczywiscie w tym czasie zalała lazienke i musiala.scierac, zepsula jej sie lodowka i fura zarcia wyladowala.w.koszu plus kupa kasy do.wydania, dodatkowo chciala wuprac kocyk.dla dziecia i skurczyl sie o polowe moje auto: zostalo oblane przez kogos biala farba i posypane okruszkami zeby ptaszki sie najadly i podziobaly mi karoserie moj tz: zgubil wczoraj portfel, a mial dzis podpisac umowe kupna sprzedazy samochodu, dzis mial podpisac nowa umowe o prace i zaraz musi zarejestrowac dziecko a dowodu nie zdarzy wyrobic tatus NO NAME mojemu tz zepsula sie karta sim i nie mam z nim kontaktu, jak zaczne rodzic to jade sama na porodowke bo mama sie nie rusza a z tz brak jakiegokolwiek kontaktu pisac dalej? bo w ciagu ostatnich dwoch dni jeszcze sie troche wydarzylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1797 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh mam nadzieję,że szybko się przyzwyczai bo mama osiwieje już do końca... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za szybką i sprawną przeprowadzkę![]() Cytat:
biednaNie chce powiedzieć o co mu chodzi??? Cytat:
za wizytęJa już po śnadanku, mam dziś w planach prasowanie i pranie dzieciowych ubrań. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak na razie mam mega lenia...
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() U mnie noc jak co dzień nie ma się czym chwalić ![]() Już od godziny myślę co zjeść na śniadanie i głodzę Janka ![]() Ladan super, że poradziłaś sobie z nawałem ![]() bajka mi się ten najbardziej podoba: http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html Cytat:
Cytat:
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję... pech na maksa, ale z tym samochodem to komuś podpadliście, czy to głupi żart
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

zjechalo mi juz 9 kg
jutro ujrze 6 z przodu

to najważniejsze, oby z nauką był na bieżąco

ale już się nie dołuję, dzięki oczywiście Dawidowi, bo przecież na początku miałam taki kryzys z tym związany, że masakra.. później jej "dociągnęłam" i było już 40 ml z obu i cieszyłam się jak głupia 
klask i:

biedna
wczoraj wieczor mialam tak jakby regularne skurcze co 6 min ale nie bylam pewna czy to to bo szybko puszczaly i nie bolaly...i byly tak jakby w dole brzucha...zjadlam nospe, wzielam kapiel i stwierdzilam ze to nie to....