Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 08:08   #4291
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Też teraz byłam na weselu i nie było winietek - pierwsze moje wesele bez winietek dzień wcześniej spotkaliśmy PM więc wiedzieliśmy gdzie jest stół dla znajomych ale i tak przy stole dla znajomych siedziały ciotki, kuzynostwo i my plus jeszcze jedna para znajomych, akurat trafili nam się super ludzie ale i tak było zamieszanie bez winietek.. zamiast z szampanem stanąć na parkiecie, ludzie biegali szukając miejsca
haha
nie byłam jeszcze na weselu bez winietek i nie wyobrażam sobie latać za miejscem
Teściowa na początku się zdziwiła, że jak to winietki bo u nich nigdy nie było takiego zwyczaju ale szybko ją przekonaliśmy

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
W salonach, w których byłam pod koniec listopada/na początku grudnia wchodzi już kolekcja na 2014r, wyprzedaże są już teraz.
U mnie też się ochłodziło ;/ właśnie mówiłam TŻ rano, że mam nadzieję że za rok i 10 dni będzie słonko

A poza tym chciałam powiedzieć, że podpisaliśmy wczoraj umowę z zespołem teraz zastanawiamy się nad kamerzystą - brać czy nie, bo nie możemy się zdecydować..
jak byłam w Madonnie to podobno od 15 września ma wchodzić kolekcja 2014 teraz mieli tylko wyprzedażowe w kolorze śmietankowym
gratuluję zespółu
my byśmy chcieli tylko teledysk ale ceny nam wołają jak za cały film ciekawa jestem ile liczy sobie ta Pandafilm?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:31   #4292
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A z ciekawości, ile sobie wołają za takie coś?
Tutaj jest cena: http://www.planujemywesele.pl/29629-pandafilm
Stary 2013-09-03, 08:36   #4293
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Też teraz byłam na weselu i nie było winietek - pierwsze moje wesele bez winietek dzień wcześniej spotkaliśmy PM więc wiedzieliśmy gdzie jest stół dla znajomych ale i tak przy stole dla znajomych siedziały ciotki, kuzynostwo i my plus jeszcze jedna para znajomych, akurat trafili nam się super ludzie ale i tak było zamieszanie bez winietek.. zamiast z szampanem stanąć na parkiecie, ludzie biegali szukając miejsca
No właśnie my stanęliśmy z szampanem, a inni się rzucili jak nienormalni i my nie wiedzieliśmy o co chodzi Za tydzień jak nie będzie winietek to też się rzucę, nie chcę koło babć siedzieć... I tak dobrze, że z TŻtem siedziałam

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Śliczne!!!!! a jaką będziesz miała sukienkę?

Też będę miała księżniczkę i będę chciała coś takiego http://whiteday.pl/pin/7f7c351ee977c765aa8cd5c7020bc38f
lub takiego http://lovemydress.pl/bolerko-slubne...a-bolerko-fae/
Planujesz jakiś naszyjnik? Bo ja właśnie szukam inspiracji

A poza tym chciałam powiedzieć, że podpisaliśmy wczoraj umowę z zespołem teraz zastanawiamy się nad kamerzystą - brać czy nie, bo nie możemy się zdecydować..
Będę miała typową księżniczkę, dość obszerną z mocno zdobionym gorsetem i gładkim tiulowym dołem, nie mam zdjęcia bo to kolekcja która oficjalnie jeszcze nie weszła i w sumie babka nie powinna mi jej pokazywać...

Naszyjnika nie planuję, bo wyglądałabym jak choinka, nie wiem czy te kolczyki to już nie będzie za dużo

W sumie ta suknia zmieniła wszystkie moje plany poza butami... Chciałam albo długie mleczne paznokcie, albo krótkie fioletowe. Teraz będę miała mleczne i krótkie, bo przy tej sukni nawet jak z paznokciami przesadzę to będę jak cygańska panna młoda wyglądała A chcę tego uniknąć... Z tego samego też powodu rezygnuję z bransoletki, stroika do włosów z kamieniami... A mój TŻ musi mieć smoking. Tzn. on się bardzo cieszy bo bardzo chciał, ale mówiłam mu wcześniej, że ja będe miała skromną sukienkę i będziemy śmiesznie wyglądać. Ale teraz i babka w salonie powiedziała, że musi być smoking i moja mama i nawet ja stwierdziłam to... Tak więc kupno sukni zweryfikowało moje wszystkie plany (oprócz butów, które zostają fioletowe bo już przymierzałam do sukni i wygląda ekstra).

W przyszłym tygodniu mam spotkanie z księdzem z parafii w której biorę ślub, stresuję się, bo już mam załatwioną skrzypaczkę, a nie wiem czy można...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:04   #4294
kasia1201
Rozeznanie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Enzunio nie stresuj się ;-) super masz z tymi filetowymi butami. Też bym chciała ale odwagi mi brak
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:21   #4295
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
No właśnie my stanęliśmy z szampanem, a inni się rzucili jak nienormalni i my nie wiedzieliśmy o co chodzi Za tydzień jak nie będzie winietek to też się rzucę, nie chcę koło babć siedzieć... I tak dobrze, że z TŻtem siedziałam
Dobrze dobrze byłam ostatnio na weselu (ok 180 osób) na którym nie było winietek. Było spore zamieszanie, suma sumarum okazało się matka Młodego siedziała sama bez męża obok nieznanych sobie ludzi (z drugiej strony rodziny). Dla mnie to paranoja żeby na tak dużym weselu nie zrobić winietek, u nas na pewno będą.

Cytat:
Będę miała typową księżniczkę, dość obszerną z mocno zdobionym gorsetem i gładkim tiulowym dołem, nie mam zdjęcia bo to kolekcja która oficjalnie jeszcze nie weszła i w sumie babka nie powinna mi jej pokazywać...

Naszyjnika nie planuję, bo wyglądałabym jak choinka, nie wiem czy te kolczyki to już nie będzie za dużo

W sumie ta suknia zmieniła wszystkie moje plany poza butami... Chciałam albo długie mleczne paznokcie, albo krótkie fioletowe. Teraz będę miała mleczne i krótkie, bo przy tej sukni nawet jak z paznokciami przesadzę to będę jak cygańska panna młoda wyglądała A chcę tego uniknąć... Z tego samego też powodu rezygnuję z bransoletki, stroika do włosów z kamieniami... A mój TŻ musi mieć smoking. Tzn. on się bardzo cieszy bo bardzo chciał, ale mówiłam mu wcześniej, że ja będe miała skromną sukienkę i będziemy śmiesznie wyglądać. Ale teraz i babka w salonie powiedziała, że musi być smoking i moja mama i nawet ja stwierdziłam to... Tak więc kupno sukni zweryfikowało moje wszystkie plany (oprócz butów, które zostają fioletowe bo już przymierzałam do sukni i wygląda ekstra).

W przyszłym tygodniu mam spotkanie z księdzem z parafii w której biorę ślub, stresuję się, bo już mam załatwioną skrzypaczkę, a nie wiem czy można...
To będziemy miały prawdopodobnie baardzo podobną suknię i w ogóle weselny look Konkretnego modelu sukni nie mam jeszcze wybranego, ale na pewno będzie to księżniczka z mocno zdobionym gorsetem (dekolt w serduszko) i gładkim dołem Podobają mi się te kolczyki z etsy które wrzucały dziewczyny, a co do naszyjnika to się wahałam własnie dlatego żeby nie wyglądać jak choinka
Buty też będę miała kolorowe tylko nie wiem jeszcze jakie: salę mamy w kolorze pomarańcz/brzoskwinia/ecru i nie wiem czy dobierać pod salę czy wybrać zupełnie inny kolor (fuksja/róż lub fiolet) pasujący do bukietu
O smokingu to nie wiedziałam że jest konieczny do takiej sukni, dobrze wiedziec
Co do skrzypaczki - to w kościele nie powinni robić problemu

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Enzunio nie stresuj się ;-) super masz z tymi filetowymi butami. Też bym chciała ale odwagi mi brak
Do odważnych świat należy!
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
toż to jakieś jaja!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eustoma,fioletowe limonium, biała róża i frezja..jpg (83,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pudrowa peonia,ciemnoróżowy jaskier i frezja.jpg (42,7 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-09-03 o 09:22
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:28   #4296
docik10
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do was prośbę, nie potrafię się zdecydować jakie mam buty wybrać do sukni
Dodam, że kupiłam suknię, żebym nie musiała iść w butach na obcasie. Zainspirowała mnie Para ze zdjęcia Dodaje też zdjęcie kwiatków, ten żółty będzie mój, już go zamówiłam na allegro Wkleiłam też mój bukiet ślubny, tylko zamiast róż chce żeby były żółte goździki.
Moje propozycje:
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-09-09 o 08:46
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:45   #4297
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny co na ramiona do typowej princessy ale bardzo zdobionej na gorsecie? Dół tiulowy, gładki. Muszę się zdecydować do 10 września...
Ja bym wzięła tiul, choć ja też mam mocno zdobiony gorset i w dodatku koronkowy dół, a będę miała do tego bolerko koronkowe najprawdopodobniej z długim rękawem, które będzie idealnie tworzyć całość z suknią

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Twój TZ widze ma bardzo konkretne zdanie co do Twojego looku weslenego
(...)
ja bede kupowac w jakiejs sieciówce typu rossman six czy cos tam, duzy wybór jest i ceny rozsądne, tez sie moze rozejrzyj
No właśnie sama bym go nie podejrzewała o takie "wytyczne",a tu między zdaniami wychodzi, że wg niego powinno być to czy tamto... Wiem, że co do sukni zostawiłby mi wolną rękę i tak też się stało, ale co do butów i welonu - jak widać, zdanie konkretne jest

Ogólnie to żałuję trochę, że przymiarki dopiero w sierpniu, bo ostatecznie o welonie zdecyduję chyba dopiero na przymiarkach... Ale z drugiej strony jestem niemal pewna stroika i nie wiem, czy jednak z welonu nie zrezygnuję - długi nie ma sensu, bo mam piękny tren, a ślub tylko cywilny, a krótsze mi jakoś do tej sukni nie grają, nie wiem czemu...

Za to oszalałam na punkcie stroików z etsy, np. taki mi się marzy ale cena 300zł

A co do kolczyków, to niestety, nigdzie w sieciówkach nie widziałam podobnych do tamtych i chyba z nimi mam jak z suknią, to te "jedyne" Ale będę szukać, biżuterię akurat można i w ostatniej chwili kupić.
Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
ja nie wyobrazam sobie kupowac sukni taki czas przed slubem przeciez mozna schudnac czy przytyc i wtedy co do krawcowej? ja mam zamiar kupic suknie tak okolo czerwca ok bede miala przymiarki do tego czasu ale to tylko po to by poszukac tej jedynej MOJEJ
Suknia przecież tuż przed ślubem jest dopasowywana do sylwetki, ja swoją kupiłam - teraz jest jak ulał, ale sama pani z salonu powiedziała, że pewnie schudnę rozmiar lub dwa i ona mi ją wtedy lepiej dopasuje. Jak ktoś chce zrzucić 15kg to jasne, ale myślę, że tak do 5-8kg to spokojnie można suknię kupić wcześniej Mnie do zakupu nakłoniły wyprzedaże.
Cytat:
Hmm, no coż, ja za tą cenę mam długi film i kilka teledysków, a jak widziałam nagrania to wg mnie bardzo podobna jakość i sposób kręcenia... a tutaj za tą samą cenę tylko jeden teledysk. Nie rozumiem, czemu skoro kręcą aż 14h, to na siłę robią z tego 10min?Rozumiem, jak para ma takie życzenie, ale niektórzy np. chcieliby 1h filmu, albo chociaż 30min...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:58   #4298
justynkie
Wtajemniczenie

Sporo inspiracji DIY.
Alloffkowa chyba szukała tutorialu jak się robi płaskie kokardy. Jest też sporo innych fajnych rzeczy.
http://forum.wesele-lodz.pl/printview.php?t=11988&st

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:07   #4299
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Hmm, no coż, ja za tą cenę mam długi film i kilka teledysków, a jak widziałam nagrania to wg mnie bardzo podobna jakość i sposób kręcenia... a tutaj za tą samą cenę tylko jeden teledysk. Nie rozumiem, czemu skoro kręcą aż 14h, to na siłę robią z tego 10min?Rozumiem, jak para ma takie życzenie, ale niektórzy np. chcieliby 1h filmu, albo chociaż 30min...
Ja nie mam filmu, jakbym miała to jasna sprawa że chciałabym co najmniej film 45 minutowy. Takie 1,5 h to już maks. Nudzą mnie zazwyczaj filmy weselne, i wiem że mój też by mnie zanudził
Z drugiej strony dobra rada dla dziewczyn które mają "swojego" księdza do odprawienia mszy czy tam do kazania - warto poprosić kamerzystę żeby kręcił całe kazanie bo taki ksiądz zazwyczaj mówi bardzo osobiście do pary Moi znajomi mieli tak, a najpiękniejszych fragmentów kazania kamerzysta nie nakręcił, a szkoda.
Stary 2013-09-03, 10:08   #4300
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
O rany, czemu poradnia jest płatna?

U nas proboszcz nas zapisał ale w kalendarzu na ten rok, miałam do niego przyjść jak będzie miał nowy, żeby nas przepisał. Tylko... Zapomniałam kiedy mamy do niego przyjść
Ale uczy moją młodszą siostrę religii to ją poproszę żeby się go zapytała Bo już ostatnio jakoś ją zaczepił z pytaniem "Czy to Twoja siostra bierze ślub?"
No nie wiem, czemu to zaświadczenie jest płatne, może dlatego że prowadzi je taka kobitka, a nie np. ksiądz czy zakonnik
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:18   #4301
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Sporo inspiracji DIY.
Alloffkowa chyba szukała tutorialu jak się robi płaskie kokardy. Jest też sporo innych fajnych rzeczy.
Boskie, boskie! Wielkie dzięki!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:30   #4302
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
haha
nie byłam jeszcze na weselu bez winietek i nie wyobrażam sobie latać za miejscem
Teściowa na początku się zdziwiła, że jak to winietki bo u nich nigdy nie było takiego zwyczaju ale szybko ją przekonaliśmy
No my chociaż wiedzieliśmy gdzie mamy siadać to TŻ tylko położył marynarkę i stanęliśmy na parkiecie ale inni biegali po sali babka z zespołu chyba 10 razy powtarzała - "zapraszamy gości na parkiet"

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:32   #4303
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
No nie wiem, czemu to zaświadczenie jest płatne, może dlatego że prowadzi je taka kobitka, a nie np. ksiądz czy zakonnik
Ja jak zapisywałam się na nauki do Dominikanów to dostałam info:

Opłata dla korzystających z poradni metod naturalnego planowania rodziny przy naszej parafii - dodatkowo 100 zł (także od pary). Opłata z poradnię rodzinną została ustalona i ujednolicona w całej Archidiecezji.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:35   #4304
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem brak winietek to masakra! Jak są winietki to chociaż każdy spokojnie usiądzie i zawsze można się przesiąść tj. zamienić z kimś jeśli miejsce nie odpowiada zresztą jak się dobrze usadzi gości to nie ma problemu, u mnie w rodzinie i u TŻ nigdy nie było problemów z powodu gotowego ustalenia miejsc

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:36   #4305
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
ja nie wyobrazam sobie kupowac sukni taki czas przed slubem przeciez mozna schudnac czy przytyc i wtedy co do krawcowej? ja mam zamiar kupic suknie tak okolo czerwca ok bede miala przymiarki do tego czasu ale to tylko po to by poszukac tej jedynej MOJEJ
Ja mam recepte na takie zmartwienia Teraz chce jak najwiecej schudnac do grudnia, potem niech suknia sie spokojnie szyje, a ja juz nie bede eksperymentowac za duzo z waga. Byle nie utyc. Zreszta TZ oswiadczyl mi sie jak bylam grubsza jak teraz, wiec nie moge za duzo zmienic, bo powie, ze nie taka zone chcial Po za tym sukienke zawsze mozna lekko zwezic lub poszerzyc. Nawet o caly rozmiar, wiec problem znika. Przeciez zadna z nas nie bedzie sie obzerac do nie przytomnosci przed weselem.... Po za tym stres robi swoja. No i jeszcze ja mam cywilny duzo wczesniej, wiec dodatkowa motywacja.

Cytat:
no jeden rozmiar napewno mam zamiar zgubic a ja chcialam kupic suknie w polsce a nie ma mnie tam przez caly czas
Mam dokladnie taka sama sytuacje. Z tym, ze ja ze dwa, no moze dwa i pol W Polsce jestem rzadko, a TZ jeszcze rzadziej. A za granica suknie sa i brzydkie i drogie, przynajmniej ja tak trafialam do tej pory.... I tez nie chce transportowac sukni, wiec tym bardziej zostaje mi tylko Polska.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ja tez nie mieszkam w PL, suknie kupilam w Madonnie w kwietniu i ona sobie tam wisi i czeka na dopasowanie, pewnie kolo maja...(slub w pod koniec czerwca).
Wlasnie. Jak ceny w Madonnie? Ja sie nad nia bardzo zastanawiam... W jakim salonie kupowalas?

Pytania:

1. Znawczynie Nabli czy te sukienki maja czasem formy ksiezniczek, bo ja jak ogladam, to mam wrazenie, ze sa tylko w literke A ? Albo rybki, lub waskie...

2. Czy Waszym zdaniem w ramach "niebieskiego" moge miec bizu szafirowa?

3. Czy warto kupic stanik slubny na mierzenie? Jesli tak, to gdzie Wy kupujecie?

4. Jezeli make-up mam na 11 w domu, to na ktora umawiac fryzjera?

Dziekuje slicznie za odpowiedzi

Ps Dzis mialam koszmar slubny...Ze zle sie dogadalismy z wlascicielka sali i dzwoni do nas gdzie jestesmy, bo juz wszystko gotowe, i mieso stygnie a my wtedy bylismy gdzies ogladac sale i pilismy koktajle arbuzowo-bananowe z rodzicami! I tacy spanikowani tam pojechalismy.... a to byl grudzien, a wesele mam w sierpniu! i kazala nam placic za wszystko! i sie poklocilismy... i w koncu odpuscila... ale sie zdenerwowalam....
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:39   #4306
martucha0205
Rozeznanie

ja tak sie caly czas zastanawiam i nie wiem co zrobic cbrac winetki czy nie ja sie pierwszy raz spotykam z winetkami ale moze warto a jak tak to jak rozmiescic wszystkich zeby nie bylo problemu

paris dokladnie suknie sa tutaj okropne a do tego mnie nie stac na sukienke za 4000 euro jak w polsce taka sama kupie za 4000zl

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-03 o 10:46
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 10:55   #4307
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak sie caly czas zastanawiam i nie wiem co zrobic cbrac winetki czy nie ja sie pierwszy raz spotykam z winetkami ale moze warto a jak tak to jak rozmiescic wszystkich zeby nie bylo problemu
Jeśli nie chcesz winietek samych w sobie to możesz zrobić (sprawdzi się to zwłaszcza przy okrągłych stołach) "plan stołów" albo jedną zbiorczą winietkę na każdy stół. Sadzasz tam powiedzmy te 10 osób, a kto koło kogo usiądzie to już sprawa gości
Stary 2013-09-03, 11:00   #4308
Paulina170
Raczkowanie

Hej!!! dawno mnie nie było- zmęczenie i ciężkie dni w pracy. Ale dziś ma wolne więc Was odwiedzam
U mnie będą winietki- mama moja tez nie była do tego przekonana " bo to taka nowość, żeby nikt się nie obraził itd". Za jej czasów tego nie było ale nie wyobrażam sobie ze nagle kuzynka wyląduje obok ciotek jako jedyna młoda osoba albo będzie jedno miejsce przerwy między osobami bo nikt tak się nie wbije... Dlatego postanowiliśmy, że będą winietki, stoły będą połączone- nie okrągłe aby nikt do nikogo plecami nie siedział.
aha- dziś klepiemy termin w Kościele
Wczoraj minęło 11 miesięcy do Ślubu!!!
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:12   #4309
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Sporo inspiracji DIY.
Super! Masa inspiracji!

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Pytania:

1. Znawczynie Nabli czy te sukienki maja czasem formy ksiezniczek, bo ja jak ogladam, to mam wrazenie, ze sa tylko w literke A ? Albo rybki, lub waskie...

3. Czy warto kupic stanik slubny na mierzenie? Jesli tak, to gdzie Wy kupujecie?

Ps Dzis mialam koszmar slubny...Ze zle sie dogadalismy z wlascicielka sali i dzwoni do nas gdzie jestesmy, bo juz wszystko gotowe, i mieso stygnie a my wtedy bylismy gdzies ogladac sale i pilismy koktajle arbuzowo-bananowe z rodzicami! I tacy spanikowani tam pojechalismy.... a to byl grudzien, a wesele mam w sierpniu! i kazala nam placic za wszystko! i sie poklocilismy... i w koncu odpuscila... ale sie zdenerwowalam....
1 - Nabli nie mierzyłam, więc nie pomogę...
2 - według mnie tak
3 - Ja nie kupowałam, po zakupie sukni dostałam kupon rabatowy na bieliznę Triumph -10% Akurat stanik kupię w ostatniej chwili, bo niestety u mnie przy zmianie wagi biust maleje/rośnie w pierwszej kolejności, więc akurat biustonosz kupię tuż przed przedślubnymi przymiarkami.
4 - najlepiej zapytaj fryzjera, ile czasu zajmie ślubna fryzura Ale ja bym się umówiła najpóźniej na 9, lepiej mieć w domu chwilę na herbatę czy kawę w oczekiwaniu na makijaż, niż szaleć z tempem.

Te nasze ślubne koszmary to jest hit, takie rzeczy się chyba każdej PM choć raz śnią
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:13   #4310
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

3. według mnie nie ma po co, zbędny wydatek (chyba, że go później wykorzystasz ) i tak później biustonosz ślubny musisz dopasować do sukni, którą wybierzesz,

4. ponoć najlepiej fryzjera umawiać przed makeupem, ale nie wiem ile czasu sobie dać. ja umawiam fryzjera na 10:00 a makijaż na 11:30.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:14   #4311
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona jeśli mnie przyjmiecie Podczytuję Was od jakiś dwóch tygodni, ale chyba trzeba się w końcu ujawnić
Jestem z moim TZ od czterech i pół roku razem. Zaręczyliśmy się w lutym zeszłego roku i nareszcie podjęliśmy decyzję o ślubie. Długo planowaliśmy na początek tylko ślub cywilny i obiad dla najbliższej rodziny, ale ostatecznie wyszło że weźmiemy też kościelny i jednak zrobimy wesele! Ja mam 28 lat, narzeczony jest dwa lata starszy. Od kilu miesięcy razem mieszkamy.
Wstępnie mamy zarezerwowaną salę weselna, tylko do piątku musimy pojechać wpłacić zaliczkę i podpisać umowę. Więc jak już ją podpiszemy oficjalnie podam datę żeby nie zapeszać

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2013-09-03 o 11:15
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:15   #4312
say-hello
Zakorzenienie

Witam nową PM

333 dni do ślubu
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:19   #4313
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
jak byłam w Madonnie to podobno od 15 września ma wchodzić kolekcja 2014 teraz mieli tylko wyprzedażowe w kolorze śmietankowym
gratuluję zespółu
my byśmy chcieli tylko teledysk ale ceny nam wołają jak za cały film ciekawa jestem ile liczy sobie ta Pandafilm?
O to sie wybiore niedlugo mierzyc nowa kolekcje... Za kazdym razem mijajac Madonne mam ochote poinformowac wszystkich w autobusie, ze o tam tam jest salon w ktorym kupilam moja piekna piekna suknie... Ale powstrzymuje sie, bo boje sie, ze by mnie do szitala zamkneli :P

Cytat:
My za doslownie ciut wiecej mamy 2 klipy, jeden dlugi film, i surowke. No i dwoch kamerzystow

I witam nowa PM takze

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:23   #4314
Aasikk
Zadomowienie

Witjcie
długo mnie nie było, sporo pracy i innych zajęć. Na szybko was nadrobiłam więc mniej więcej wiem co się dzieje
Witam wszystkie nowe PM
Cytat:
haha
Kurcze wiesz, że mnie to zawsze zastanawiało, jak tak można się zachowywać??? że wpadasz na salę i na łeb na szyję biegniesz zająć miejsca.... U nas bardzo rzadko są winietki, goście czekają 'grzecznie' przed domem weselnym na PM i spokojnie wszyscy piją szampana na sali, śpiewają 100 lat, składają życzenia i WTEDY kulturalnie, spokojnie idą zająć miejsca. Na serio jest mi ciężko to sobie wyobrazić... są sytuację, że zabraknie jednego miejsca, ale nie ma z tym problemu, ludzie wstają i przesiadają się o jedno miejsce.
Stary 2013-09-03, 11:25   #4315
niulka_1985
Zadomowienie

cashmere jesteśmy w tym samym wieku jaką macie datę ślubu?
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:26   #4316
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
masakra ;/ fajny ten teledysk, ale tylko takie coś za tyle kasy? ;/ chociaż by przysięgę puścili z głosem czy coś ;/
Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
O to sie wybiore niedlugo mierzyc nowa kolekcje... Za kazdym razem mijajac Madonne mam ochote poinformowac wszystkich w autobusie, ze o tam tam jest salon w ktorym kupilam moja piekna piekna suknie... Ale powstrzymuje sie, bo boje sie, ze by mnie do szitala zamkneli :P
padłam
Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Kurcze wiesz, że mnie to zawsze zastanawiało, jak tak można się zachowywać??? że wpadasz na salę i na łeb na szyję biegniesz zająć miejsca.... U nas bardzo rzadko są winietki, goście czekają 'grzecznie' przed domem weselnym na PM i spokojnie wszyscy piją szampana na sali, śpiewają 100 lat, składają życzenia i WTEDY kulturalnie, spokojnie idą zająć miejsca. Na serio jest mi ciężko to sobie wyobrazić... są sytuację, że zabraknie jednego miejsca, ale nie ma z tym problemu, ludzie wstają i przesiadają się o jedno miejsce.
no właśnie u mnie też zawsze tak jest, pije się szampana często przed domem weselnym, u mnie tak będzie, a czasem na sali, ale wszyscy spokojnie czekają, piją szampana i dopiero idzie się zajmować miejsca więc ja się tym nie przejmuje i nie będę miała winietek

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2013-09-03 o 11:30
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:33   #4317
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:

1. Jak mierzyłam w Nabli to właśnie w literke A, wąską i rybkę, co prawda o księżniczke nie pytałam, a i pani mi nie zapronowała, więc wydaje mi się, że nie mają. Po za tym suknie piękne, nie zdecydowałam się ze względu na transport

2. Jadne, a czrmu nie

3. Ja byl się z bielizną wstrzymała do bliżej ślubu. gładki, prosty stanik wystarczy do mierzenia.

Co do winetek, my będziemy mieć włącznie z planem. Nie wyobrażam sobie tego rzucania się i zajmowania miejsc

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:37   #4318
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
padłam

no właśnie u mnie też zawsze tak jest, pije się szampana często przed domem weselnym, u mnie tak będzie, a czasem na sali, ale wszyscy spokojnie czekają, piją szampana i dopiero idzie się zajmować miejsca więc ja się tym nie przejmuje i nie będę miała winietek
Tez padam jak o tym mysle :P Ale kurcze no suknia mi sie po nocach sni, nic nie zrobie na to, ze jest piekna .. Dzis mi sie snilo, ze mnie okradli jakos tuz przed slubem. Wlamanie bylo. Wchodze do mieszkania, wszystko do gory nogami, widze, ze nie ma laptopa, telewizora itp... ale suknia jest.. wtedy sie obudzilam.

Wlasnie witanie szampanem.. zapomnialam o tym, musze sie zapytac menadzerki sali czy mamy wlasny dostarczyc

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:40   #4319
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
to super, że urlop się udał gratulacje dla chóru
Ja wczoraj wróciłam było REWELACYJNIE!!! Nigdy nie zrobiłam tak dużo w Tatrach, miałam super pogodę, towarzystwo świetne, nikt nie marudził na wstawanie o 6 rano Wlazłam na Gęsią szyję, Szpiglasowy Wierch, Zawrat, Kopę Kondracką, Beskid , Małołączniak, Krzesanicę, Ciemniak, Grzesia, Rakoń, Wołowiec a na koniec na Kościelec plus zaliczone jaskinie w Kościeliskiej, wszystkie tatrzańskie doliny i schroniska (ale nie wszędzie grzane wino, bo tłumy ), Moko, Czarny Staw Gąsienicowy i pod Rysami, widziałam trzy świstaki, no mega
A jak wracaliśmy to babcia mojego dzwoniła, że zaczęły się nauki i że mamy iść no super, tylko jak byłam przed urlopem w kościele to nie było żadnego info
ale intensywnie, super że wypoczełaś

368 dni
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 11:42   #4320
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
3. według mnie nie ma po co, zbędny wydatek (chyba, że go później wykorzystasz ) i tak później biustonosz ślubny musisz dopasować do sukni, którą wybierzesz,

4. ponoć najlepiej fryzjera umawiać przed makeupem, ale nie wiem ile czasu sobie dać. ja umawiam fryzjera na 10:00 a makijaż na 11:30.
ja też będę najpierw robiła włosy później make-up. Najlepiej zapytać fryzjera ile czasu potrzebuje na zrobienie tej fryzury.... ale wydaje mi się, że 1,5 godz trzeba rezerwować.

to jest coś takiego jak stanik do mierzenia sukni ślubnej?????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości