|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
![]() nie byłam jeszcze na weselu bez winietek i nie wyobrażam sobie latać za miejscem ![]() Teściowa na początku się zdziwiła, że jak to winietki bo u nich nigdy nie było takiego zwyczaju ale szybko ją przekonaliśmy ![]() Cytat:
teraz mieli tylko wyprzedażowe w kolorze śmietankowym![]() gratuluję zespółu my byśmy chcieli tylko teledysk ale ceny nam wołają jak za cały film ciekawa jestem ile liczy sobie ta Pandafilm?
|
|
#4292 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Tutaj jest cena: http://www.planujemywesele.pl/29629-pandafilm
|
|
#4293 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Za tydzień jak nie będzie winietek to też się rzucę, nie chcę koło babć siedzieć... I tak dobrze, że z TŻtem siedziałam ![]() Cytat:
Naszyjnika nie planuję, bo wyglądałabym jak choinka, nie wiem czy te kolczyki to już nie będzie za dużo ![]() W sumie ta suknia zmieniła wszystkie moje plany poza butami... Chciałam albo długie mleczne paznokcie, albo krótkie fioletowe. Teraz będę miała mleczne i krótkie, bo przy tej sukni nawet jak z paznokciami przesadzę to będę jak cygańska panna młoda wyglądała A chcę tego uniknąć... Z tego samego też powodu rezygnuję z bransoletki, stroika do włosów z kamieniami... A mój TŻ musi mieć smoking. Tzn. on się bardzo cieszy bo bardzo chciał, ale mówiłam mu wcześniej, że ja będe miała skromną sukienkę i będziemy śmiesznie wyglądać. Ale teraz i babka w salonie powiedziała, że musi być smoking i moja mama i nawet ja stwierdziłam to... Tak więc kupno sukni zweryfikowało moje wszystkie plany (oprócz butów, które zostają fioletowe bo już przymierzałam do sukni i wygląda ekstra ).W przyszłym tygodniu mam spotkanie z księdzem z parafii w której biorę ślub, stresuję się, bo już mam załatwioną skrzypaczkę, a nie wiem czy można... |
||
|
|
|
#4294 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Enzunio nie stresuj się ;-) super masz z tymi filetowymi butami. Też bym chciała ale odwagi mi brak
|
|
|
|
#4295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam ostatnio na weselu (ok 180 osób) na którym nie było winietek. Było spore zamieszanie, suma sumarum okazało się matka Młodego siedziała sama bez męża obok nieznanych sobie ludzi (z drugiej strony rodziny). Dla mnie to paranoja żeby na tak dużym weselu nie zrobić winietek, u nas na pewno będą.Cytat:
Konkretnego modelu sukni nie mam jeszcze wybranego, ale na pewno będzie to księżniczka z mocno zdobionym gorsetem (dekolt w serduszko) i gładkim dołem Podobają mi się te kolczyki z etsy które wrzucały dziewczyny, a co do naszyjnika to się wahałam własnie dlatego żeby nie wyglądać jak choinka ![]() Buty też będę miała kolorowe tylko nie wiem jeszcze jakie: salę mamy w kolorze pomarańcz/brzoskwinia/ecru i nie wiem czy dobierać pod salę czy wybrać zupełnie inny kolor (fuksja/róż lub fiolet) pasujący do bukietu O smokingu to nie wiedziałam że jest konieczny do takiej sukni, dobrze wiedziec ![]() Co do skrzypaczki - to w kościele nie powinni robić problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
toż to jakieś jaja!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-09-03 o 09:22 |
||||
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was prośbę, nie potrafię się zdecydować jakie mam buty wybrać do sukni
![]() Dodam, że kupiłam suknię, żebym nie musiała iść w butach na obcasie. Zainspirowała mnie Para ze zdjęcia Dodaje też zdjęcie kwiatków, ten żółty będzie mój, już go zamówiłam na allegro Wkleiłam też mój bukiet ślubny, tylko zamiast róż chce żeby były żółte goździki.Moje propozycje:
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-09-09 o 08:46 |
|
|
|
#4297 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie to żałuję trochę, że przymiarki dopiero w sierpniu, bo ostatecznie o welonie zdecyduję chyba dopiero na przymiarkach... Ale z drugiej strony jestem niemal pewna stroika i nie wiem, czy jednak z welonu nie zrezygnuję - długi nie ma sensu, bo mam piękny tren, a ślub tylko cywilny, a krótsze mi jakoś do tej sukni nie grają, nie wiem czemu... Za to oszalałam na punkcie stroików z etsy, np. taki mi się marzy ale cena 300zł A co do kolczyków, to niestety, nigdzie w sieciówkach nie widziałam podobnych do tamtych i chyba z nimi mam jak z suknią, to te "jedyne" Ale będę szukać, biżuterię akurat można i w ostatniej chwili kupić.Cytat:
Mnie do zakupu nakłoniły wyprzedaże.Cytat:
|
||||
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Sporo inspiracji DIY.
Alloffkowa chyba szukała tutorialu jak się robi płaskie kokardy. Jest też sporo innych fajnych rzeczy. http://forum.wesele-lodz.pl/printview.php?t=11988&st
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony dobra rada dla dziewczyn które mają "swojego" księdza do odprawienia mszy czy tam do kazania - warto poprosić kamerzystę żeby kręcił całe kazanie bo taki ksiądz zazwyczaj mówi bardzo osobiście do pary Moi znajomi mieli tak, a najpiękniejszych fragmentów kazania kamerzysta nie nakręcił, a szkoda.
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka z zespołu chyba 10 razy powtarzała - "zapraszamy gości na parkiet"
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opłata dla korzystających z poradni metod naturalnego planowania rodziny przy naszej parafii - dodatkowo 100 zł (także od pary). Opłata z poradnię rodzinną została ustalona i ujednolicona w całej Archidiecezji.
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jak się dobrze usadzi gości to nie ma problemu, u mnie w rodzinie i u TŻ nigdy nie było problemów z powodu gotowego ustalenia miejsc
|
|
#4305 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz chce jak najwiecej schudnac do grudnia, potem niech suknia sie spokojnie szyje, a ja juz nie bede eksperymentowac za duzo z waga. Byle nie utyc. Zreszta TZ oswiadczyl mi sie jak bylam grubsza jak teraz, wiec nie moge za duzo zmienic, bo powie, ze nie taka zone chcial Po za tym sukienke zawsze mozna lekko zwezic lub poszerzyc. Nawet o caly rozmiar, wiec problem znika. Przeciez zadna z nas nie bedzie sie obzerac do nie przytomnosci przed weselem.... Po za tym stres robi swoja. No i jeszcze ja mam cywilny duzo wczesniej, wiec dodatkowa motywacja. Cytat:
W Polsce jestem rzadko, a TZ jeszcze rzadziej. A za granica suknie sa i brzydkie i drogie, przynajmniej ja tak trafialam do tej pory.... I tez nie chce transportowac sukni, wiec tym bardziej zostaje mi tylko Polska. Cytat:
Pytania: 1. Znawczynie Nabli czy te sukienki maja czasem formy ksiezniczek, bo ja jak ogladam, to mam wrazenie, ze sa tylko w literke A ? Albo rybki, lub waskie... 2. Czy Waszym zdaniem w ramach "niebieskiego" moge miec bizu szafirowa? ![]() 3. Czy warto kupic stanik slubny na mierzenie? Jesli tak, to gdzie Wy kupujecie? 4. Jezeli make-up mam na 11 w domu, to na ktora umawiac fryzjera? Dziekuje slicznie za odpowiedzi Ps Dzis mialam koszmar slubny...Ze zle sie dogadalismy z wlascicielka sali i dzwoni do nas gdzie jestesmy, bo juz wszystko gotowe, i mieso stygnie a my wtedy bylismy gdzies ogladac sale i pilismy koktajle arbuzowo-bananowe z rodzicami! I tacy spanikowani tam pojechalismy.... a to byl grudzien, a wesele mam w sierpniu! i kazala nam placic za wszystko! i sie poklocilismy... i w koncu odpuscila... ale sie zdenerwowalam....
|
|||
|
|
|
#4306 |
|
Rozeznanie
|
ja tak sie caly czas zastanawiam i nie wiem co zrobic cbrac winetki czy nie ja sie pierwszy raz spotykam z winetkami ale moze warto a jak tak to jak rozmiescic wszystkich zeby nie bylo problemu
paris dokladnie suknie sa tutaj okropne a do tego mnie nie stac na sukienke za 4000 euro jak w polsce taka sama kupie za 4000zl
Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-09-03 o 10:46 |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!! dawno mnie nie było- zmęczenie i ciężkie dni w pracy. Ale dziś ma wolne więc Was odwiedzam
![]() U mnie będą winietki- mama moja tez nie była do tego przekonana " bo to taka nowość, żeby nikt się nie obraził itd". Za jej czasów tego nie było ale nie wyobrażam sobie ze nagle kuzynka wyląduje obok ciotek jako jedyna młoda osoba albo będzie jedno miejsce przerwy między osobami bo nikt tak się nie wbije... Dlatego postanowiliśmy, że będą winietki, stoły będą połączone- nie okrągłe aby nikt do nikogo plecami nie siedział. aha- dziś klepiemy termin w Kościele ![]() Wczoraj minęło 11 miesięcy do Ślubu!!!
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2 - według mnie tak ![]() 3 - Ja nie kupowałam, po zakupie sukni dostałam kupon rabatowy na bieliznę Triumph -10% Akurat stanik kupię w ostatniej chwili, bo niestety u mnie przy zmianie wagi biust maleje/rośnie w pierwszej kolejności, więc akurat biustonosz kupię tuż przed przedślubnymi przymiarkami.4 - najlepiej zapytaj fryzjera, ile czasu zajmie ślubna fryzura Ale ja bym się umówiła najpóźniej na 9, lepiej mieć w domu chwilę na herbatę czy kawę w oczekiwaniu na makijaż, niż szaleć z tempem.Te nasze ślubne koszmary to jest hit, takie rzeczy się chyba każdej PM choć raz śnią
|
||
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tak później biustonosz ślubny musisz dopasować do sukni, którą wybierzesz, 4. ponoć najlepiej fryzjera umawiać przed makeupem, ale nie wiem ile czasu sobie dać. ja umawiam fryzjera na 10:00 a makijaż na 11:30.
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Dziewczyny chciałabym dołączyć do Waszego grona jeśli mnie przyjmiecie Podczytuję Was od jakiś dwóch tygodni, ale chyba trzeba się w końcu ujawnić Jestem z moim TZ od czterech i pół roku razem. Zaręczyliśmy się w lutym zeszłego roku i nareszcie podjęliśmy decyzję o ślubie. Długo planowaliśmy na początek tylko ślub cywilny i obiad dla najbliższej rodziny, ale ostatecznie wyszło że weźmiemy też kościelny i jednak zrobimy wesele! Ja mam 28 lat, narzeczony jest dwa lata starszy. Od kilu miesięcy razem mieszkamy.Wstępnie mamy zarezerwowaną salę weselna, tylko do piątku musimy pojechać wpłacić zaliczkę i podpisać umowę. Więc jak już ją podpiszemy oficjalnie podam datę żeby nie zapeszać
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2013-09-03 o 11:15 |
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową PM
333 dni do ślubu
|
#4313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I witam nowa PM takze
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Witjcie
długo mnie nie było, sporo pracy i innych zajęć. Na szybko was nadrobiłam więc mniej więcej wiem co się dzieje Witam wszystkie nowe PM Kurcze wiesz, że mnie to zawsze zastanawiało, jak tak można się zachowywać??? że wpadasz na salę i na łeb na szyję biegniesz zająć miejsca.... U nas bardzo rzadko są winietki, goście czekają 'grzecznie' przed domem weselnym na PM i spokojnie wszyscy piją szampana na sali, śpiewają 100 lat, składają życzenia i WTEDY kulturalnie, spokojnie idą zająć miejsca. Na serio jest mi ciężko to sobie wyobrazić... są sytuację, że zabraknie jednego miejsca, ale nie ma z tym problemu, ludzie wstają i przesiadają się o jedno miejsce.
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
cashmere
jaką macie datę ślubu?
|
#4316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc ja się tym nie przejmuje i nie będę miała winietek
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2013-09-03 o 11:30 |
|||
|
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Jadne, a czrmu nie ![]() 3. Ja byl się z bielizną wstrzymała do bliżej ślubu. gładki, prosty stanik wystarczy do mierzenia. Co do winetek, my będziemy mieć włącznie z planem. Nie wyobrażam sobie tego rzucania się i zajmowania miejsc
|
|
#4318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. Dzis mi sie snilo, ze mnie okradli jakos tuz przed slubem. Wlamanie bylo. Wchodze do mieszkania, wszystko do gory nogami, widze, ze nie ma laptopa, telewizora itp... ale suknia jest.. wtedy sie obudzilam.Wlasnie witanie szampanem.. zapomnialam o tym, musze sie zapytac menadzerki sali czy mamy wlasny dostarczyc
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 368 dni |
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest coś takiego jak stanik do mierzenia sukni ślubnej?????
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

dzień wcześniej spotkaliśmy PM więc wiedzieliśmy gdzie jest stół dla znajomych ale i tak przy stole dla znajomych siedziały ciotki, kuzynostwo i my plus jeszcze jedna para znajomych, akurat trafili nam się super ludzie ale i tak było zamieszanie bez winietek.. zamiast z szampanem stanąć na parkiecie, ludzie biegali szukając miejsca 

teraz mieli tylko wyprzedażowe w kolorze śmietankowym
ciekawa jestem ile liczy sobie ta Pandafilm?

Za tydzień jak nie będzie winietek to też się rzucę, nie chcę koło babć siedzieć... I tak dobrze, że z TŻtem siedziałam
a jaką będziesz miała sukienkę?
toż to jakieś jaja!

), Moko, Czarny Staw Gąsienicowy i pod Rysami, widziałam trzy świstaki, no mega