|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla Poluni Kamil odwieziony do przedszkola,poleciał do zabawek i zanim zaniosłam książki dla pani już se znalazł kolegę mam nadzieję że da sobie jakoś radę![]() A m wyjeżdża dziś na 2 tygodnie
|
||
|
|
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
tez zajadam, nie miałam tego w poprzedniej ciąży. No i kawy pić nie mogę, na samą myśl mnie mdli. Cytat:
Mój to tylko w kąpieli ciąga swojego siusiaka ![]() Cytat:
Ja o tym ze Misiek to będzie Misiek dowiedziałam się w 12 tyg. Mam nadzieje ze i tym razem tak szybko poznam płeć i będzie to baba ![]() Współczuję zabkowania bardzo boli? Cytat:
dobreMaggie Współczuję Ci tych mdłości. Ja nie wymiotuje tylko mnie mdli. wysłane z fona
|
||||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mąż w pracy od 10-18 a chłopcy jedzą śniadanko ![]() Fabianek nie robi nic z tych rzeczy o których piszecie,Danduś też tak nie robił więc nie wiem co jest tego powodem ![]() Pogoda się zepsuła,mokro i zimno,powoli zbliza się jesien niestety ![]() za ząbki!
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płeć dziecka poznałam w 20 tc, podobno przy dziewczynkach są często dłużej wątpliwości
Moja koleżanka urodziła 2 msc temu synka, a do 35 tc chyba była mowa, że to będzie dziewczynka, więc różnie to bywa 100% pewności można mieć dopiero jak się już urodzi
|
|
|
|
#2046 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
ja z doskoku bo Lena ma gorsze dni, chyba ząbki kolejne idą bo dziąsła gdzieniegdzie ciemnoczerwone. Cytat:
![]() Maggie, zapomniałam napisać, że Lena też jeszcze jeździ w nosidełku. w sobotę jedziemy po większy fotelik. Cytat:
z doświadczenia mogę napisać, że apthin nie działa. ja psikałam Lenie tantum verde, miałam też nystatynę do pędzlowania (ale to na receptę i niezbyt skuteczne). dla starszaka może być sachol: http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...yczny-10g.html spóźnione życzenia dla Ali ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
dla mnie do tej pory poród to traumatyczne i najbardziej poniżające przeżycie, jakiego doświadczyłam. chcę mieć drugie dziecko ale wizja ponownego porodu mnie blokuje i sama nie wiem co z tym zrobić. dziewczyny, mam pytanie, jakie podajecie dzieciom parówki, na ciepło czy nie podgrzewacie? i jeszcze pytanie o serek śmietankowy, jaki polecacie? Lena ostatnio bardzo polubiła kanapki ale codziennie nie chcę jej wędliny dawać. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-09-03 o 11:29 |
|||
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam powiedzieć, ze wyszedł Jagodzie trzeci zabek-górną, prawa jedynka. Lewa w naratrciu. Później postaram sie nadrobic,bo byłam bez telefonu dwa dni i mam zaleglosci
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kanapki daję też z almette i dziś zjadł z żółtym serem i to chyba będzie hit Cytat:
|
||
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Mam jakiś depresyjny nastrój...
Z racji tego że taka szarówka za oknem postanowiłam odświeżyć wakacyjne wspomnienia i zdać krótki bilans po naszym powrocie z Sardynii ![]() Wylatywałyśmy z 3 zębami, wróciłyśmy z 5! A do dzisiaj mamy wreszcie prawą jedynkę i na wylocie dolny z tyłu gdzieś ![]() Basia idąc plażą tak usilnie chciała wleźć do morza, że puściła się ręki mamy i samodzielnie przeszła do wody... Co za widok! Od tamtej pory coraz częściej i odważniej chodzi, samodzielnie potrafi już przejść cały pokój! Kilka słonecznych zdjęć
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
11 września mam kolejny egzamin z testów ![]() Czekałam na wyrok Katarzyny W.pewnie słyszałyście że dostała 25 lat. Filusia jesteście urocze ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Byłam jeszcze z rana zamówić torta na sobotę bo robimy wtedy roczek Zuzi. Lecę teraz przygotować obiad małżowi. Przyszły też ciuszki co zamówiłam Zuzi w CA ale wszystko za duże,na wiosnę chyba będą dobre
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Agaton, polecam cesarkę, w Białymstoku - masz chyba bliżej niż ja, bezstresowo, bezboleśnie - przynajmniej u mnie, super warunki.
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Tak...oglądam to ogłoszenie wyroku..
Filusia śliczne zdjęcia! |
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko napisać, że dopadło i mnie.
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
![]() zdrówka! a jak ANtoś? W czwartek mamy zaplanowane szczepienie i powiem Wam, że im więcej czytam, tym bardziej mam wątpliwości. zaszczępić, zaszczepię, ale nie wiem, co lepsze MMr czy Priorix. co osoba, to opinia. Kraven, Ty pisałaś kiedyś, że będziesz szczepić priorixem. przypomnisz dlaczego lepsza? a jak reszta dziewczyn? no i na pneumokoki chciałam zaszczepić, tylko to nie za jednym razem pewnie prawda? w jakim najlepiej odstępie czasowym?
|
|
#2056 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojejku Pewnie już widziałyście http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...paign=10199882 chicałoby si powiedzieć hip hip hura nareszcie Przywiozłam mojego przedszkolaka mówił że fajnie,sam zrobil siku nie płakał,panie fajne ,zabawki fajne dzieci też,a dziewczynka dała mu ciastko
|
|||
|
|
|
#2057 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
dziewczyny ja też polecam paputki, co Kasiam pokazywała. Dostaliśmy takie jakiś czas temu i dziś ubrałam Antkowi, ładnie w nich chodził, jak na bosaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja mama miała całą ciąże i polecała mi ssanie landrynek, takich najzwyklejszychCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za chodzenie i wszyskiego najlepszego dla Wiktora Cytat:
trzymam kciukiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczęśliczne z was kobietki ![]() Cytat:
![]() a jaki tort robicie??
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekspresowe tempo i buzka pełna zęboli![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Lewek oby to były ząbki, u nas teraz od soboty względny spokój po przebiciu się górnej jedynki i na noc Jagoda nie zasypia przy cycu a raczej jeszcze lepiej,by wyeliminować cyca całkiem. Liczę,że małymi kroczkami i wreszcie się uda
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
miałam pocytowane, mała mi klapnęła laptopa i poszło
wróciłam z przedszkola - mały mówił, ze płakał i zwymiotował nutellą na dywan dziwne i nie wiem czy prawdziwe, bo ubrany tak jak był, czysty i nic nie czuć po oczach też nie widać, żeby płakał - chociaż tu możliwe, bo jak go rano zaprowadziłam to było tylko 2 dzieci i niezbyt chętnie został, a ja szybko uciekłam nim się odwrócił za mną (teraz mam wyrzuty, może trzeba było zaczekać nie ma się jak zapytać, bo na salę nie ma jak wejść do pań, więc musze czekać do zebraniaCo ja miała pisać...aha Megi - gratuluję dzidziusia - jakoś przeoczyłam wieść ![]() Filusia - piękne fotki, a Twoja figura angel - gratuluję kolejnego ząbka ![]() więcej nie pamiętam - wybaczcie
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
I spóźnione życzonka dla Alicji!!! Wszystkiego najlepszego kochanie!
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
no super,dzielny Kubuś
|
|
#2061 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() sandra23s dla Polusi za chodzenie i za zębiska ![]() tamlin111 dla Matiego za ząbka ![]() angel166 dla Jagódki za kolejnego zęba Jaktam zasypianie? (doczytałam, że wszystko idzie w dobrym kierunku super Cytat:
to wcale nie muszą być robaki... Przepraszam dziewczyny jeżeli Was nastraszyłam Cytat:
za babę Mnie też tylko mdliło, a ani razu nie wymiotowałam a do łazienki to wchodziłam na wdechu bo nie mogłam ![]() Nie boli nawet tylko tak jakoś krzywo rośnie i mnie po policzki smyra od środka ![]() Cytat:
Cytat:
dla Basi za bieganie No piękne jesteście a jakie opalone ![]() ![]() Biedactwo Cytat:
i na serio zastanawiam się czy szczepić czytam i o tym mmr i o tym priorixie i to podobno jedna chwała boję się strasznie tego szczepienia Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-03 o 14:06 |
|||||
|
|
|
#2062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a serek naturalny z presidenta,almette,a czasem ten dla biedronki ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
gratuluję ząbków i kroczków Basienki---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
i też dziś torta zamówiłam![]() czekoladowo - truskawkowy z wyżelowaną Myszką Mickey.50zł będzie kosztował1,5kg to chyba niedrogo? zamawi alismy tam na chrziny orzechowy i był pyyyychaa jaki rozmiar zmawialas ubranek? i mam pytanie macie upatrzone jakies kombinezony na zime? jaki rozmiar kupujecie?a buty?
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej jakoś nie panikowałam, ale teraz... niepotrzebnie zaczęłam czytać. ale tak na zdrowy rozum jak dziecko jest zdrowe to raczej nic nie powinno się dziać
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurtkę kupiłam 86,wylicytowałam używaną na all,jak nowa,jeszcze czaję się na jakiś kombinezon.
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- My właśnie wróciłyśmy z placu zabaw, ale był krzyk jak ja zabrałam , ale taki wiatr się zerwał, że mimo, że raczej nie jestem przewrażliwiona na punkcie wiatru to wolałam Kingę zabrać.Kupiłyśmy dzisiaj czapeczkę i szalik na jesień, nawybierałam się chyba z pół godziny, Kinga o dziwo grzecznie zniosła mierzenie ![]() Teraz idę gotować jej zupki
|
|
|
|
|
#2066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My szczepimy Priorixem, już zamówiłam w przychodni. Cytat:
Cytat:
Buty jeszcze niewiem jakie, bo North Face nie ma takich małych rozmiarów, a mają super obuwie. |
|||
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne mają ubrankaDziewczyny karmiące NANem PRO, na jakie mleko po roku przechodzicie??na NAN PRO 3 czy na Nestle Junior?? bo nie wiem co zrobić...Kubuś pił "starą edycję", gdzie NAN 3 był od9-12 mca, a otem właśnie nestle junior, a teraz ten nan ma 3kę od roku do 2 lat, ale Nestle Junior też jest po roku nie wiem na co się zdecydować
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie zdrówka życze.
Ja kupiłam kombinezon i kurtkę z coccodrillo jak była promocja. My własnie rozrabiamy z Jasiem
|
#2070 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepszego dla Wiktorka![]() Cytat:
![]() I o co chodzi z tymi bliźniakami? Takiej adrenaliny nic Ci nie da nie no wiadomo,że się bałam za każdym razem,ale to takie...mhh ciek awe przeżycie![]() Gratuluję ząbka.U nas dziś zauważyłam,że wreszcie wychodzi 7-prawa dolna dwójka Cytat:
![]() Cytat:
Jakby co św.Zofię na Żalaznej moge polecić z czystym sercem Cytat:
![]() dużo zdrówka
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-09-03 o 19:19 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

ja mam ALE do tej stówy ubezpieczenia....u mnie w szkole nigdy ubezpieczenie grupowe nie wyszło drożej niż 45 zł za rok za dziecko w PZU
...
mam nadzieję że da sobie jakoś radę

dla Kubusia!
jestem padnięta jak nie wiadomo co, chociaż nic zasadniczo się nie zmieniło...od środy mam masakrę w pracy i już mnie to osłabia chyba 
i nie wiem czy za dużo zjadła, czy za szybko czy jogurt jeszcze na kolację jej nie podpasował 

)

wróciłam z przedszkola - mały mówił, ze płakał i zwymiotował nutellą na dywan
(doczytałam, że wszystko idzie w dobrym kierunku