Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 13:48   #1981
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

właśnie byłam po Adiego w przedszkolu i wróciłam bez dziecka bo się okazuje że na leżakowaniu obydwoje z Gabi zasnęli....my z siostrą w szoku że co im się stao??!!. No nic mamy przyjechać po podwieczorku o 14:30! ZCyli pewnie Adi nie zaśnie dzisiaj o 19
Pytałam jeszcze siostry zakonnej czy dużo płakał ale mówi że Adi dzisiaj mniej a Gabi więcej (ale to bylo wymuszanie)i że obydwoje więcej się bawili
wymęczyli się biedaczyska
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:52   #1982
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
__Paulinka__ widzę Cię!! Co u Was?

Miło, że ktoś mnie jeszcze pamięta głupio mi już tutaj pisać, bo tak dawno się nie odzywałam... i trafiłam do zaginionych mamusiek
Co u nas? 2 tygodnie temu wrócilismy z wakacji w PL do Norwegii juz do nowego mieszkanka i przez te 2 tygodnie się urządzaliśmy. Czas mi leci jak szalony.. teraz już w miarę wygląda u nas w mieszkaniu, więc mam czas na neta Troszkę Was podczytalam. Gratuluję wszystkim mamusiom!! mi został jeszcze miesiąc.. a już bym chciała mieć Malutką przy sobie Wczoraj byłam u lekarza, wszystko wporządku kopie mnie niesamowicie, kręci się , wije Jakby miała adhd ale przynajmniej wiem,że tam jest i dobrze Jej tam
Mam jeszcze tyle do nadrobienia na Waszym wątku, pędzicie jak burza Trochę się teraz obawaiam tego karmienia piersią, bo Ladan pisała, że ma problemy i inne dziewczyny też, ale widzę, że każda sobie świetnie radzi i u nas też tak musi być
Ja też mam ostatnio wieeelką ochotę na słodkie.. a waga od miesiąca stoi w miejscu. Mimo, że brzuch widocznie urósł ostatnio..
pozdrawiam Was wszystkie! postaram się pisać chociaż raz na jakiś czas
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:52   #1983
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ale ze mnie gapa zapomniałabym

Witamy się w 36 tygodniu ! Dziś zaczynam 9 miesiąc !!!

ostatnia prosta
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dziewczyny co do KP to u mnie piguły na połóżnictwie tej jednej lasce odemnie z sali powiedziały jasno : "Jak niechce Pani próbować karmić, a my widzimy, że mleko jest to proszę powiedzieć, podamy Pani leki na zatrzymanie laktacji"
No u nas na SR też babka mówiła, żeby nie kręcić tylko jasno mówić, że się nie ma zamiaru karmić piersią, to one wtedy odpowiednio doradzają w szpitalu itp. i się nie męczy siebie ani dziecka.

ech chęci wciąż zero, ale coś trzeba w końcu zrobić, idę jakiś obiad ogarnąć wygotuję sobie smoczki, butelki, laktator.. bo to się gotuje 5min. nie?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:54   #1984
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Oto dowód na mój opadnięty brzuch
Pierwsze zdjęcie 14.08 czyli 33t5d, drugie z dziś czyli 36t4d
rzeczywiście ciągnie w dół

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ale ze mnie gapa zapomniałabym

Witamy się w 36 tygodniu ! Dziś zaczynam 9 miesiąc !!!

byłam w Biedrze, teraz poproszę o kopniaka w tyłek żeby zrobić obiad

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:57   #1985
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
witam
właśnie znalazłam ten wątek czy moge do was dołączyć?

Napisz o sobie coś więcej

Cytat:
a jakich drożdży używasz?
Świeżych z Lidla

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
o wiele większa
gdybym urodziła w terminie to
a tak na poważnie to chyba pójdę na kolanach do Częstochowy za to, że mi te wody odeszły, bo jeszcze kilka dni ciąży i nie byłoby szans na SN

nie no, po prostu chciałabym go opisać dokładnie a kurcze jakbym miała to jeszcze wszystko przed sobą to bym się mogła "zniechęcić"...

kochane, dacie wszystkie radę z porodem, jak widzicie przeżyłam i mam się dobrze (jestem w domu, mam zdrowiuteńkie dziecko, nawet 4 dni po porodzie na wizażu jestem )

poza tym każdy poród nawet u tej samej kobiety jest inny, nie ma reguły czy SN czy CC, zawsze jest inaczej...

no i mocno mocno trzymam kciukasy za wszystkie, które jeszcze są przed
Nie chrzan, tylko opisz
Spokojnie, większość tu już czytała porody z innych wątków, a jak ktoś nie chce, to nie przeczyta. Nikt nie zmusza

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

Miło, że ktoś mnie jeszcze pamięta głupio mi już tutaj pisać, bo tak dawno się nie odzywałam... i trafiłam do zaginionych mamusiek
Co u nas? 2 tygodnie temu wrócilismy z wakacji w PL do Norwegii juz do nowego mieszkanka i przez te 2 tygodnie się urządzaliśmy. Czas mi leci jak szalony.. teraz już w miarę wygląda u nas w mieszkaniu, więc mam czas na neta Troszkę Was podczytalam. Gratuluję wszystkim mamusiom!! mi został jeszcze miesiąc.. a już bym chciała mieć Malutką przy sobie Wczoraj byłam u lekarza, wszystko wporządku kopie mnie niesamowicie, kręci się , wije Jakby miała adhd ale przynajmniej wiem,że tam jest i dobrze Jej tam
Mam jeszcze tyle do nadrobienia na Waszym wątku, pędzicie jak burza Trochę się teraz obawaiam tego karmienia piersią, bo Ladan pisała, że ma problemy i inne dziewczyny też, ale widzę, że każda sobie świetnie radzi i u nas też tak musi być
Ja też mam ostatnio wieeelką ochotę na słodkie.. a waga od miesiąca stoi w miejscu. Mimo, że brzuch widocznie urósł ostatnio..
Fajnie, ze już w nowym mieszkanku niech Ci nie będzie głupio, tylko wracaj do nas zaraz Cię wrzuce na listę z powrotem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:58   #1986
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się po wizycie pełnej wrażeń
Zaraz będę nadrabiać, ale szybko napiszę, co tam u nas Julian ostro przypakował w ciągu trzech tygodni, bo w 38 tc. waży już - uwaga - 3688 gramów (+/- 538 gramów). Poza tym wszystko ok, przepływy, łożysko, pępowina daleko No i nadal leżymy miednicowo, więc cc to mus

Zmieniła mi się też data porodu z 13 na 11 września Doktor wyjeżdża w piątek, więc cc będzie w środę po południu. Mamy się stawić w klinice na 16. Już za tydzień nasz Pupuś będzie z nami Kiedy to zleciało?

Motyl, a propos KTG, o które pytałaś - mam mieć jedno w piątek lub w sobotę, a drugie już w dzień porodu. A co do paciora, to mimo, że brałam antybiotyk, dostanę jeszcze dożylnie dawkę w okresie okołoporodowym.

Acha, mogę iść do porodu jak laska, bo nawet nie muszę zmywać lakieru z paznokci Doktor śmiał się, że oni mają zdecydowanie lepsze metody niż sprawdzanie stanu pacjentki po kolorze paznokci

nadrabiać!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:58   #1987
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
byłam w Biedrze, teraz poproszę o kopniaka w tyłek żeby zrobić obiad
a masz
i ja tez poproszę, bo nie umiem dupci podnieść i pójść wreszcie do kuchni
Stary 2013-09-03, 13:59   #1988
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:

Fajnie, ze już w nowym mieszkanku niech Ci nie będzie głupio, tylko wracaj do nas zaraz Cię wrzuce na listę z powrotem
dzięki a i przy okazji możesz wpisać imie - Milenka zmieniliśmy pare tygodni temu chyba już ostatecznie;P
Stary 2013-09-03, 13:59   #1989
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Już po ktg, wszystko git, chociaż niby jakiś większy skurcz się zarysował ale ja nic nie czuję, więc nie rodzę

Asiek84 - uwielbiam takich ludzi jak Twoja rodzina od strony męża... od razu mi się chce pracować, żeby mieli z czego żyć i nie bierz szwagierki na chrzestną, bo podobno dzieci dziedziczą charakter po chrzestnych :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Mam godzinę czekania na ktg.. na dodatek przyszło mi dzisiaj pismo od zusu odpowiedź na moje odwołanie i ostatecznie stwierdzono że nie podlegam ubezpieczeniu , oraz że nie dostane pieniędzy za chorobowe a później macierzyński.. chyba się załamie ;( nie mam sił włuczyc sie po sądach

no to współczuję ale myślę, że powinnaś walczyć o swoje
ja walczyłam przez ostatnie 3 miesiące z pracodawcą o doliczenie premii do podstawy i w końcu mam dostać wyrównanie

Misia - za kolejny tydzień i super brzuszek

Matal, a ten Twój biedny mąż już do pracy jutro idzie qurcze Wy to oboje jesteście jak ze stali

a brzuch faktycznie niżej

czemu u mnie nic nie opada też już zaczęłam 37 tc..

Aaamelka - za kolejny miesiąc
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:01   #1990
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Zaraz będę nadrabiać, ale szybko napiszę, co tam u nas Julian ostro przypakował w ciągu trzech tygodni, bo w 38 tc. waży już - uwaga - 3688 gramów (+/- 538 gramów). Poza tym wszystko ok, przepływy, łożysko, pępowina daleko No i nadal leżymy miednicowo, więc cc to mus

Zmieniła mi się też data porodu z 13 na 11 września Doktor wyjeżdża w piątek, więc cc będzie w środę po południu. Mamy się stawić w klinice na 16. Już za tydzień nasz Pupuś będzie z nami Kiedy to zleciało?

Motyl, a propos KTG, o które pytałaś - mam mieć jedno w piątek lub w sobotę, a drugie już w dzień porodu. A co do paciora, to mimo, że brałam antybiotyk, dostanę jeszcze dożylnie dawkę w okresie okołoporodowym.

Acha, mogę iść do porodu jak laska, bo nawet nie muszę zmywać lakieru z paznokci Doktor śmiał się, że oni mają zdecydowanie lepsze metody niż sprawdzanie stanu pacjentki po kolorze paznokci

nadrabiać!
Super, że wszystko dobrze i fajnie, że cc, bo takiego klocuszka nie zazdrościłabym rodzić sn.
Ech, ale Ci fajnie, wiesz dokładnie kiedy Mały będzie z Wami
Stary 2013-09-03, 14:01   #1991
Figulina987
Zadomowienie

Madziuchna - Super, że wszystko w porządku i już za tydzień będziecie w pełnym składzie
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:01   #1992
__Paulinka__
Zakorzenienie

ja też mam dzisiaj dzień lenia wstałam o 12 i siadłąmna kanapie bo nic mi się nie chce:P na obiad nawet nie mam pomyslu
Ale w tak zaawansowanej ciąży można chyba sobie pozwolić na taki relaxing
Stary 2013-09-03, 14:05   #1993
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Bo mam już naprawdę dość.Zgaga nom-stop, a kaszlam, czasami wymiotuje nad ranem tym kwasem.Nogi napuchły, problem z pecherzem.Teraz doszły problemy z ciśnieniem.Naprawdę mój organizm juz nie chce być w ciąży, juz niewydala.
Mam jakieś 2,5 tygodnia do terminu więc spokojnie mogę urodzić

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Jasne, że tak
jak ja cię rozumiem
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:07   #1994
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny widzę że nie mamy co liczyć na opis porodu Ladan
Cytat:
Nie chrzan, tylko opisz
Spokojnie, większość tu już czytała porody z innych wątków, a jak ktoś nie chce, to nie przeczyta. Nikt nie zmusza
no dobra, to jak znajdę dziś chwilę to obiecuję, że napiszę
Stary 2013-09-03, 14:07   #1995
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Już po ktg, wszystko git, chociaż niby jakiś większy skurcz się zarysował ale ja nic nie czuję, więc nie rodzę

Matal, a ten Twój biedny mąż już do pracy jutro idzie qurcze Wy to oboje jesteście jak ze stali

a brzuch faktycznie niżej
Może ruszy coś niedługo

Ja mam nadzieję, ze idzie, bo to znaczy, ze ma gdzie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:09   #1996
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

nie no, po prostu chciałabym go opisać dokładnie a kurcze jakbym miała to jeszcze wszystko przed sobą to bym się mogła "zniechęcić"...
No własnie lepiej realistyczny opis, bez wzgledu na to jak drastyczny.

Nie zniechęcisz nas bo i tak nie mamy wyjścia
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:09   #1997
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
o wiele większa
gdybym urodziła w terminie to
a tak na poważnie to chyba pójdę na kolanach do Częstochowy za to, że mi te wody odeszły, bo jeszcze kilka dni ciąży i nie byłoby szans na SN
Z powodu dysproporcji wymiarów czy jak? Serio, opisz ten poród, bo tylko ciekawość podsycasz. Matal ma rację - większość i tak czytała już różne masakry na innych wątkach, a poza tym przecież jak ktoś nie będzie chciał, to nie przeczyta
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

czemu u mnie nic nie opada też już zaczęłam 37 tc..

Aaamelka - za kolejny miesiąc
Mi też nic nie opada, a już skończyłąm 37... także nie wiem, jak to jest

Paulinka - witaj z powrotem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:09   #1998
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

witaj z powrotem

Cytat:

jaki duży Cudownie, możesz zacząć odliczanie!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
a masz
i ja tez poproszę, bo nie umiem dupci podnieść i pójść wreszcie do kuchni
ok ok zbieram się do pracy

dla Ciebie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:09   #1999
asiek89
Raczkowanie

Hej drogie mamusie

My jak zwykle dorywczo, ale się odzywamy.

Ladan gratuluję, że macie już Julcię przy sobie!
W ogóle widzę, że sporo dzieciaczków już się pojawiło, super!
Ale są też uparciuchy hehe.

U nas nastąpiła zmiana planów, wczoraj dostaliśmy skierowanie na cc z tytułu położenia miednicowego Patrysia i równiutko za tydzień synuś już będzie ze mną

Ostatnie dni spędziłam na szykowaniu pokoju, ostatnich przygotowaniach, jeszcze zostały nam tylko drobiazgi, ale do weekendu zamierzam się z tym wyrobić.
A dzisiaj rano poleciał mi śluz zabarwiony krwią. No ale poza tym cisza, więc chyba dotrwamy do tego wtorku.

Misiu, Amelko gratuluję kolejnych tygodni!
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:10   #2000
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
opadł, opadł, na bank!

nie wiem, ale u mnie chyba tez (34 i 37 tc)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch 34 tc.jpg (94,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch 37 tc.jpg (97,8 KB, 61 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-03 o 14:21
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:16   #2001
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

nadrabiać!
ale super !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:21   #2002
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość

U nas nastąpiła zmiana planów, wczoraj dostaliśmy skierowanie na cc z tytułu położenia miednicowego Patrysia i równiutko za tydzień synuś już będzie ze mną

Ostatnie dni spędziłam na szykowaniu pokoju, ostatnich przygotowaniach, jeszcze zostały nam tylko drobiazgi, ale do weekendu zamierzam się z tym wyrobić.
A dzisiaj rano poleciał mi śluz zabarwiony krwią. No ale poza tym cisza, więc chyba dotrwamy do tego wtorku.
)
Nie chcę straszyć, ale jak poszedł czop z krwią to możecie nie dotrwać do wtorku.Jakby były skurcze to jedź szybko na IP

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

To dziecko się nie urodzi normalnie, tylko rozerwie powłokę brzuszną i wyjdzie jak jakis alien z kosmosu.Czasami czuję sie jak Z archwum x wyjęta.

Idę po herbatkę z malin z mniszkiem, niech mi zejdą te hobbicie nogi
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:23   #2003
__Paulinka__
Zakorzenienie

Mi też jeszcze brzuch nie opadł, a 37 dzisiaj się zaczyna.. u Matal widać ogromny "spadek" to już tuż tuż
Stary 2013-09-03, 14:28   #2004
butterfly20
Zakorzenienie

Mówiłam,że Kaśka dostanie 25 lat...

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Odebrałam wyniki posiewu w kierunku Streptococcus Agalactiae no i wynik jest następujący: "WYHODOWANO". Czyli rozumiem, że dołączam do grona posiadających te paskudztwo. I teraz pytanie - co dalej z tym się robi? Wizytę mam dopiero za 2 tyg, zaglądałam do neta, ale po przeczytaniu kilku linijek jakiś strasznych historii z dodatnim gbsem zrezygnowałam. Czy orientujecie się, czy to powinno leczyć się już teraz, czy dostaje się jakiś antybiotyk po przyjechaniu na porodówkę? Coś mi świta, że na SR mówili, że podaje się lek w szpitalu przed porodem

Madziuchna dostała już teraz antybiotyk, a w moim szpitalu dają przed porodem. Spoko loko, będzie dobrze Też mam tego paskuda.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:30   #2005
bojatoja
Zakorzenienie

Matal faktycznie opadł Ci brzuszek fajnie robić tak zdjęcia, bo na nich wszystko widać

A ja się podłamałam Byłam dzisiaj z Filipem na tym pobraniu krwi żeby sprawdzić poziom tej bilirubiny, teściowa odebrała wyniki i znów Małemu wzrosła do 261 μmol/l, gdzie granica u takich maluszków to 205 μmol/l. Czuję, że znów wylądujemy w szpitalu
Jak na razie rozebrałam go do pampersa i leżakuje do słońca (chociaż dzisiaj zbytnio nie grzeje, bo są chmurzyska). eh...
Jutro z rana muszę znów pobrać mu krew (mam nadzieję, że w tym czasie nie przyjdzie do mnie położna) i później do tej poradni z wynikami.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:31   #2006
asiek89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie chcę straszyć, ale jak poszedł czop z krwią to możecie nie dotrwać do wtorku.Jakby były skurcze to jedź szybko na IP

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

To dziecko się nie urodzi normalnie, tylko rozerwie powłokę brzuszną i wyjdzie jak jakis alien z kosmosu.Czasami czuję sie jak Z archwum x wyjęta.

Idę po herbatkę z malin z mniszkiem, niech mi zejdą te hobbicie nogi
No właśnie nie wiem czy to był czop, bo chyba nie taki gęsty, ale co ja tam wiem, nie znam się Będę się mieć na baczności, dzięki

Mi się chwilami też wydawało, że Mały brzuchem wyjdzie, zwłaszcza jak patrzyłam jak ta skóra jest rozciągnięta, ale jednak chyba mu się to nie uda

Aaa moje dziecię w 38tc ważone miało 3200g. Ciekawa jestem ile przez ten tydzień przybierze..
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:33   #2007
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
udało mi się wszystko ogarnąć, malutka śpi jak aniołek więc mam czas na śniadanko i chwilę wizażowania
super ze jednak postanowilas cos z cycami zrobic matka zadowolona to i dziecko zadowolone

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Baja super Ci schodzi waga, a trzymasz nadal dietę cukrzycową, czy przestałaś mierzyć po porodzie?
pierwsze dwa czy trzy dni mialam jeszcze diete cukrzycowa i przez tydzien mierzylam. wszystko w normie. teraz w sumie nie mam zadnej diety bo nie mam kiedy zjesc heh, ale jak cos to lacze cukrzycowa z KP wiec mam nadzieje ze wagunia dalej bedzie leciec, tyle ze moze juz nie tak szybko, bo nie mam w czym chodzic tzn spodni nie mam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam sie z mega PECHEM
pech ogarnia mnie dookola:
o ja pierdziu....

Cytat:

a powiedzcie mi czy mleczko można podgrzewać kilka razy?
juz laski napisaly ze nie mozna i to samo tyczy sie tego, ze jak mloda ci nie doje, to to mleko idzie do zlewu, nie mozna dawac drugi raz, bo w polaczeniu ze slina bakterie bardzo szybko sie namnazaja.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ladan super, że kryzys opanowany. Czekamy na opis porodu.

a my sie witamy pomalutku w 34 tc.
boze ja chce swoj brzuch chyba se wsadze poduche i bede paradowac

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

i na koniec hit. wczoraj wieczorem wychodzę przed dom a tam 4 renifery... w sensie już upolowane

Cytat:

dawaj nie gadaj!

Cytat:

to sie Julian slusznych rozmiarow szykuje ale dobrze

łiiiii ale fajna polozna przyszla dzieki niej wysprzatalam chate na blysk z malutkiej zadowolona, przykoksila do 3120 g czyli w tydzien od wypisu 240 g do przodu pepek wcale sie nie babra ponoc wiec dalej octaniseptem kazala psikac, bo dzis w koncu odpadl po 11 dniach ale jeszcze jest kominek i mala ranka. pozalatwia mi kobita skierowania na morfo i tsh dla mlodej no i tego kardiologa i ortopede, super nie bede musiala bulic

ja sobie wlasnie siedze i sie relaksuje, jem biszkopty rozpackane w mleku i delektuje sie bloga cisza zaraz czorta budze, mlesio daje i jade po Blanke. a jak wrocimy bede skrecac wyrko mlodej. no i znow bede prosic o pomoc, wrzucam wam fotki pokoju lasek i wezcie mi pomozcie ogarnac ustawienie lozeczek i tego regalu na zabawki bo ja nie widze sensownego rozwiazania na tapete nie zwracajcie uwagi bo wiem ze ochyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG351.jpg (55,4 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG330.jpg (44,6 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG352.jpg (46,9 KB, 88 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:36   #2008
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

opadł opadł szykuj się mamuśka a tak w ogole to mamy te same spodnie z tego co widze:P
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:37   #2009
83monia
Zakorzenienie

bajka - narysuj ten pokoj, bo nie ogarniam gdzie sa wejscia...
ja tak na pierwszy rzut bym zrobila tak: regal do rogu sciany, ale nie ta strona jakby (tył na tej scianie do ktorej jest teraz bokiem), pod okno gdzie stoi lozeczko ikeowski na zabawki plus te zielone puda i tablice miedzy ikea a regałem, lozeczko duze na sciane pod grzejnikiem (raczej wzdłuż okna), obok stoliczek, łożeczko małe wsdłuż sciany z regałem w nowym ustawieniu jak wejdzie.

a jak nie wejdzie to: łóżko duze wzdłuż okna tam gdzie nie ma grzejnika, obok ikea, potem regał takim ustawieniem jak jest, łożeczko male tam gdzie obecnie stoliczek, stoliczek tam gdzie masz odkurzacz, tablice obok miedzy regalem a stoliczkiem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-09-03 o 14:42
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:37   #2010
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Matal faktycznie opadł Ci brzuszek fajnie robić tak zdjęcia, bo na nich wszystko widać

A ja się podłamałam Byłam dzisiaj z Filipem na tym pobraniu krwi żeby sprawdzić poziom tej bilirubiny, teściowa odebrała wyniki i znów Małemu wzrosła do 261 μmol/l, gdzie granica u takich maluszków to 205 μmol/l. Czuję, że znów wylądujemy w szpitalu
Jak na razie rozebrałam go do pampersa i leżakuje do słońca (chociaż dzisiaj zbytnio nie grzeje, bo są chmurzyska). eh...
Jutro z rana muszę znów pobrać mu krew (mam nadzieję, że w tym czasie nie przyjdzie do mnie położna) i później do tej poradni z wynikami.
oj nie martw się
a moze skonsultujesz ten wynik z pediatrą?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości