|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Miło, że ktoś mnie jeszcze pamięta głupio mi już tutaj pisać, bo tak dawno się nie odzywałam... i trafiłam do zaginionych mamusiek Co u nas? 2 tygodnie temu wrócilismy z wakacji w PL do Norwegii juz do nowego mieszkanka i przez te 2 tygodnie się urządzaliśmy. Czas mi leci jak szalony.. teraz już w miarę wygląda u nas w mieszkaniu, więc mam czas na neta Troszkę Was podczytalam. Gratuluję wszystkim mamusiom!! mi został jeszcze miesiąc.. a już bym chciała mieć Malutką przy sobie Wczoraj byłam u lekarza, wszystko wporządku kopie mnie niesamowicie, kręci się , wije Jakby miała adhd ale przynajmniej wiem,że tam jest i dobrze Jej tam Mam jeszcze tyle do nadrobienia na Waszym wątku, pędzicie jak burza Trochę się teraz obawaiam tego karmienia piersią, bo Ladan pisała, że ma problemy i inne dziewczyny też, ale widzę, że każda sobie świetnie radzi i u nas też tak musi być![]() Ja też mam ostatnio wieeelką ochotę na słodkie.. a waga od miesiąca stoi w miejscu. Mimo, że brzuch widocznie urósł ostatnio.. pozdrawiam Was wszystkie! postaram się pisać chociaż raz na jakiś czas
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnia prosta![]() Cytat:
ech chęci wciąż zero, ale coś trzeba w końcu zrobić, idę jakiś obiad ogarnąć wygotuję sobie smoczki, butelki, laktator.. bo to się gotuje 5min. nie?
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam w Biedrze, teraz poproszę o kopniaka w tyłek żeby zrobić obiad
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Napisz o sobie coś więcej ![]() Świeżych z Lidla Cytat:
![]() Spokojnie, większość tu już czytała porody z innych wątków, a jak ktoś nie chce, to nie przeczyta. Nikt nie zmusza ![]() Cytat:
niech Ci nie będzie głupio, tylko wracaj do nas zaraz Cię wrzuce na listę z powrotem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie pełnej wrażeń
![]() Zaraz będę nadrabiać, ale szybko napiszę, co tam u nas Julian ostro przypakował w ciągu trzech tygodni, bo w 38 tc. waży już - uwaga - 3688 gramów No i nadal leżymy miednicowo, więc cc to mus Zmieniła mi się też data porodu z 13 na 11 września Doktor wyjeżdża w piątek, więc cc będzie w środę po południu. Mamy się stawić w klinice na 16. Już za tydzień nasz Pupuś będzie z nami Motyl, a propos KTG, o które pytałaś - mam mieć jedno w piątek lub w sobotę, a drugie już w dzień porodu. A co do paciora, to mimo, że brałam antybiotyk, dostanę jeszcze dożylnie dawkę w okresie okołoporodowym. Acha, mogę iść do porodu jak laska, bo nawet nie muszę zmywać lakieru z paznokci Doktor śmiał się, że oni mają zdecydowanie lepsze metody niż sprawdzanie stanu pacjentki po kolorze paznokci
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja tez poproszę, bo nie umiem dupci podnieść i pójść wreszcie do kuchni
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Już po ktg, wszystko git, chociaż niby jakiś większy skurcz się zarysował
ale ja nic nie czuję, więc nie rodzę Asiek84 - uwielbiam takich ludzi jak Twoja rodzina od strony męża... od razu mi się chce pracować, żeby mieli z czego żyć ![]() :brzyda l:Cytat:
no to współczuję ja walczyłam przez ostatnie 3 miesiące z pracodawcą o doliczenie premii do podstawy i w końcu mam dostać wyrównanie ![]() Misia - za kolejny tydzień i super brzuszekMatal, a ten Twój biedny mąż już do pracy jutro idzie qurcze Wy to oboje jesteście jak ze stali ![]() a brzuch faktycznie niżej ![]() czemu u mnie nic nie opada też już zaczęłam 37 tc..Aaamelka - za kolejny miesiąc
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wszystko dobrze i fajnie, że cc, bo takiego klocuszka nie zazdrościłabym rodzić sn.Ech, ale Ci fajnie, wiesz dokładnie kiedy Mały będzie z Wami
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Madziuchna - Super, że wszystko w porządku i już za tydzień będziecie w pełnym składzie
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam dzisiaj dzień lenia
wstałam o 12 i siadłąmna kanapie bo nic mi się nie chce:P na obiad nawet nie mam pomyslu Ale w tak zaawansowanej ciąży można chyba sobie pozwolić na taki relaxing
|
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, ze idzie, bo to znaczy, ze ma gdzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1996 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Paulinka - witaj z powrotem
|
|
#1998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla Ciebie
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
Hej drogie mamusie
![]() My jak zwykle dorywczo, ale się odzywamy. Ladan gratuluję, że macie już Julcię przy sobie! W ogóle widzę, że sporo dzieciaczków już się pojawiło, super! ![]() Ale są też uparciuchy hehe. U nas nastąpiła zmiana planów, wczoraj dostaliśmy skierowanie na cc z tytułu położenia miednicowego Patrysia i równiutko za tydzień synuś już będzie ze mną Ostatnie dni spędziłam na szykowaniu pokoju, ostatnich przygotowaniach, jeszcze zostały nam tylko drobiazgi, ale do weekendu zamierzam się z tym wyrobić. A dzisiaj rano poleciał mi śluz zabarwiony krwią. No ale poza tym cisza, więc chyba dotrwamy do tego wtorku. Misiu, Amelko gratuluję kolejnych tygodni!
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, ale u mnie chyba tez (34 i 37 tc) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-09-03 o 14:21 |
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2002 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- To dziecko się nie urodzi normalnie, tylko rozerwie powłokę brzuszną i wyjdzie jak jakis alien z kosmosu.Czasami czuję sie jak Z archwum x wyjęta. Idę po herbatkę z malin z mniszkiem, niech mi zejdą te hobbicie nogi |
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też jeszcze brzuch nie opadł, a 37 dzisiaj się zaczyna.. u Matal widać ogromny "spadek"
![]() to już tuż tuż
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam,że Kaśka dostanie 25 lat... Cytat:
Madziuchna dostała już teraz antybiotyk, a w moim szpitalu dają przed porodem. Spoko loko, będzie dobrze Też mam tego paskuda.
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Matal faktycznie opadł Ci brzuszek
fajnie robić tak zdjęcia, bo na nich wszystko widać ![]() A ja się podłamałam Byłam dzisiaj z Filipem na tym pobraniu krwi żeby sprawdzić poziom tej bilirubiny, teściowa odebrała wyniki i znów Małemu wzrosła do 261 μmol/l, gdzie granica u takich maluszków to 205 μmol/l. Czuję, że znów wylądujemy w szpitalu ![]() Jak na razie rozebrałam go do pampersa i leżakuje do słońca (chociaż dzisiaj zbytnio nie grzeje, bo są chmurzyska). eh... Jutro z rana muszę znów pobrać mu krew (mam nadzieję, że w tym czasie nie przyjdzie do mnie położna) i później do tej poradni z wynikami. |
|
|
|
#2006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę się mieć na baczności, dzięki ![]() Mi się chwilami też wydawało, że Mały brzuchem wyjdzie, zwłaszcza jak patrzyłam jak ta skóra jest rozciągnięta, ale jednak chyba mu się to nie uda Aaa moje dziecię w 38tc ważone miało 3200g. Ciekawa jestem ile przez ten tydzień przybierze..
|
|
|
|
|
#2007 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze jednak postanowilas cos z cycami zrobic matka zadowolona to i dziecko zadowolone ![]() Cytat:
![]() o ja pierdziu.... ![]() juz laski napisaly ze nie mozna i to samo tyczy sie tego, ze jak mloda ci nie doje, to to mleko idzie do zlewu, nie mozna dawac drugi raz, bo w polaczeniu ze slina bakterie bardzo szybko sie namnazaja.Cytat:
chyba se wsadze poduche i bede paradowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale dobrze ![]() łiiiii ale fajna polozna przyszla dzieki niej wysprzatalam chate na blysk pepek wcale sie nie babra ponoc wiec dalej octaniseptem kazala psikac, bo dzis w koncu odpadl po 11 dniach ![]() ja sobie wlasnie siedze i sie relaksuje, jem biszkopty rozpackane w mleku i delektuje sie bloga cisza zaraz czorta budze, mlesio daje i jade po Blanke. a jak wrocimy bede skrecac wyrko mlodej. no i znow bede prosic o pomoc, wrzucam wam fotki pokoju lasek i wezcie mi pomozcie ogarnac ustawienie lozeczek i tego regalu na zabawki bo ja nie widze sensownego rozwiazania
|
||||||
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
bajka - narysuj ten pokoj, bo nie ogarniam gdzie sa wejscia...
ja tak na pierwszy rzut bym zrobila tak: regal do rogu sciany, ale nie ta strona jakby (tył na tej scianie do ktorej jest teraz bokiem), pod okno gdzie stoi lozeczko ikeowski na zabawki plus te zielone puda i tablice miedzy ikea a regałem, lozeczko duze na sciane pod grzejnikiem (raczej wzdłuż okna), obok stoliczek, łożeczko małe wsdłuż sciany z regałem w nowym ustawieniu jak wejdzie. a jak nie wejdzie to: łóżko duze wzdłuż okna tam gdzie nie ma grzejnika, obok ikea, potem regał takim ustawieniem jak jest, łożeczko male tam gdzie obecnie stoliczek, stoliczek tam gdzie masz odkurzacz, tablice obok miedzy regalem a stoliczkiem Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-09-03 o 14:42 |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze skonsultujesz ten wynik z pediatrą? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

głupio mi już tutaj pisać, bo tak dawno się nie odzywałam... i trafiłam do zaginionych mamusiek
i przez te 2 tygodnie się urządzaliśmy. Czas mi leci jak szalony.. teraz już w miarę wygląda u nas w mieszkaniu, więc mam czas na neta
ostatnia prosta

a i przy okazji możesz wpisać imie - Milenka
qurcze Wy to oboje jesteście jak ze stali 

Byłam dzisiaj z Filipem na tym pobraniu krwi żeby sprawdzić poziom tej bilirubiny, teściowa odebrała wyniki i znów Małemu wzrosła do 261 μmol/l, gdzie granica u takich maluszków to 205 μmol/l. Czuję, że znów wylądujemy w szpitalu