Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 15:06   #4021
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

hej!

przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera długo z siostrą nie myśląc ściągnęłam męża z pracy, zostawiłam go z Anią i dwójką dzieci mojej siostry a my w długą 200km w jedną stronę, żeby się jeszcze zdążyć z babcią zobaczyć... wróciłam póóóźnym wieczorem wykończona, ale szczęśliwa, że zdążyłam, że się ucieszyła na nasz widok... dalej jest w szpitalu, lekarze nie dają jej żadnych szans

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:10   #4022
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Szklanko, szkoda, że się tak męczycie. Oby w końcu się nocki małej unormowały

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej!

przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera długo z siostrą nie myśląc ściągnęłam męża z pracy, zostawiłam go z Anią i dwójką dzieci mojej siostry a my w długą 200km w jedną stronę, żeby się jeszcze zdążyć z babcią zobaczyć... wróciłam póóóźnym wieczorem wykończona, ale szczęśliwa, że zdążyłam, że się ucieszyła na nasz widok... dalej jest w szpitalu, lekarze nie dają jej żadnych szans
O kurcze strasznie mi przykro, trzymajcie się dzielnie!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:14   #4023
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

My po małej łomży..i siedzimy na dworku...maly śpi..tzn. Już się budzi...dżizas rozpije się ..mieliśmy dziś jechać.na basen do roku...ale dzwoniłam..w remoncie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:20   #4024
elllmi
Zakorzenienie

Illusion miała chyba fryz pokazać szukam inspiracji
chyba się zetnę na boba z tyłu krócej, z przodu dłużej, tylko nie wiem jak z grzywką i najlepiej na taką długość, żebym koka nie mogła już zrobić, bo znając życie, to ścięłabym się, a i tak cały czas kok by sterczał TŻ mówi na mnie przez to Król Julian
no i kolor, hmm podoba mi się taki, jak ma Małgorzata Foremniak teraz albo Anna Przybylska w tej reklamie garniera

a tak w ogóle, to będzie u nas w NS (no powiedzmy, że u nas, bardziej u hope) H&M Home fajnie

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
przepraszam, że tak zniknęłam, miałam się wczoraj odezwać, ale słuchajcie... wczoraj koło 14 dostałam informację, że moja babcia... umiera
oj, przykro mi

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:36   #4025
e_vel
Wtajemniczenie

Urodzinowa niespodzianka się udała Girlandę Karince powiesiłam i balony i jak wróciła z przedszkola to była przeszczęśliwa i mówiła: MAMUSIU NIE WIERŻE< MAMUSIU NIE MOGĘ UWIERZYĆ< DZIĘKUJĘ Aż się wzruszyłam (nie pierwszy raz zresztą dziś).
Dziś co chwilę zerkałam na telefon ale nikt nie dzwonił z przedszkola. Powiem Wam szczerze, że jak jechałam do domu to mi tak serce ścisnęło, aż mi się smutno zrobiło, że już taka "dorosła". Pojechałam po nią, pani w przedszkolu powiedziała, że z Karinki agentka i strasznie rezolutna i że nie chciała pomocy ani w łazience ani przy myciu rączek Jej a tak się bałam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:36   #4026
e_vel
Wtajemniczenie

foto girlandy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg girlanda.jpg (23,7 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-09-03, 15:40   #4027
Delicjanka
Zakorzenienie

ellmim, tez myslalam zeby blendowac i przez sitko pare warzywek;> może next time to zrobie.

Kurna, ale Z A M U L E N I E. Ta pogoda mnie dobija.

Ewulka, bardzo mi przykro, sciskam mocno;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-03 o 15:43
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:41   #4028
szklanka19
Zadomowienie

E_vel świetna ta girlanda! I cieszę się, że Karinka tak dobrze sobie radzi
Stary 2013-09-03, 15:42   #4029
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

ojej, bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
popłakałam się
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
No skórka do dołu, ale i tak puściły sok i w ogóle pod śliwkami jest zakalec a naokoło puszyste

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tak Hania tak robi

hah sory ale

si si za☠☠☠iste

hahahaha

no włąśnie ja też chcę zacząc, te słoiczki dla mnie są średnio smaczne :/

Ja wczoraj robiłam indyka pieczonego i zanim upiekłam dałam trochę do wody do tego ziemniaczki marchewka seler pietruszka i trochę kaszy jęczmiennej potem to dałam do rozdrabiniacza i mała zjadła ze smakiem. Aha i wzuciłam parę kryształków soli morksiej może z 3-4 żeby nie było takie mdłe. a na koniec wrzuciłam koperku ciut.

sok z pomidora ale jaki? wyciśniety przez ciebie czy z kartonu???

Kurcze dziewczyny ale miałam wieczorem suprajsa. Siedze e domu 21 30 czekam na tż. Dzwoni domofon "cześć Magd otwórz" a ja na to że yyyyy ale kto pyta?? a ona "teściowa " hahahaha normalnie zdębiałam no bo skąd ona nagle?! No i wchodzą na górę tż, teściowa i teściu Okazało się, że kupowali auto w Rybniku i zajechali do nas na noc. Wiecie a ja burdel na kółkach no moż enie aż taki masakrycnzy, ale bałagan Fewci to to nie był Posiedzieliśmy, potem o 23 małą się przebudziła na mleko to ją babcia z dziadkiem pobawili ale nawet potem szybko zasnęła i spała do 6! i jak wyjeżdzali rano to ja też trochę pobawili. Fajnie nawet że taka niespodziankę nam zrobili. Jeszcze kasą sypnęli dla Hanci 20 ojro i jeszcze coś ale nie mogę póki co napisać (tż Bokeh)
dla t.
napisz co jeszcze dostaliście, tżBokeh zamknie na chwilę oczy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:43   #4030
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U Ciebie to nawet trzęsienie ziemi lekko brzmi

Brawo dla dzielnej Karinki i wszystkiego dobrego z okazji urodzin

To brawa dla dziewczynek, dla starszej za przedszkole, dla młodszej za ząbka

Cieszę się, że nie pamiętasz ale i tak dygam

Na pewno się poprawi, no i najesz się pyszności

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Witam się. U nas noc bardzo ciężka, poszłam spać na dwie godzinki o 8:30 jak mąż wziął ode mnie Ewcię. Mała zasnęła po 23 i obudziła się po chwili z katarem. Całą noc się męczyła, nie wiem ile razy czyściłam nosek. Nie umiała spać przez ten katar, tyle co u mnie na brzuchu troszkę, czy na rękach. Ale nie ma gorączki, ładnie je, bawi się i uznałam, że może obejdziemy się bez lekarza. Jak do jutra nie będzie poprawy to pójdziemy. Na razie daję witaminę C, robię inhalacje no i czyszczę nosek, mam nadzieję, że przejdzie.
biedna Ewcia zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Illusion miała chyba fryz pokazać szukam inspiracji
chyba się zetnę na boba z tyłu krócej, z przodu dłużej, tylko nie wiem jak z grzywką i najlepiej na taką długość, żebym koka nie mogła już zrobić, bo znając życie, to ścięłabym się, a i tak cały czas kok by sterczał TŻ mówi na mnie przez to Król Julian
no i kolor, hmm podoba mi się taki, jak ma Małgorzata Foremniak teraz albo Anna Przybylska w tej reklamie garniera

a tak w ogóle, to będzie u nas w NS (no powiedzmy, że u nas, bardziej u hope) H&M Home fajnie

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

oj, przykro mi
no właśnie mało tego, że Illusion miała fotkę fryzury pokazać to jeszcze obiecała, że jak wróci do pracy to będzie częściej wizażingować...
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
foto girlandy
pięknie a jak się takie girlandy robi? czy można kupić gotowe?

nawijko jak tam nauka przed obroną?
Stary 2013-09-03, 15:46   #4031
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Urodzinowa niespodzianka się udała Girlandę Karince powiesiłam i balony i jak wróciła z przedszkola to była przeszczęśliwa i mówiła: MAMUSIU NIE WIERŻE< MAMUSIU NIE MOGĘ UWIERZYĆ< DZIĘKUJĘ Aż się wzruszyłam (nie pierwszy raz zresztą dziś).
no to super, że jej się podobała niespodzianka i brawa dla Ciebie

Stary 2013-09-03, 15:49   #4032
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
biedna Ewcia zdrówka życzę
Dziękuję Kurde, tak myślę, że może to też na ząbki
Stary 2013-09-03, 15:49   #4033
hje
Zakorzenienie

Ewelina, fajnie, że niespodzianka się udała. Ja bym się poryczała, jakby Pola tak zareagowała.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:51   #4034
hope01
Zakorzenienie

Ewulko

Elllmi chyba wczoraj czy przedwczoraj oficjalnie potwierdzono że Zara się wycofała

E-vel jestem pod wrażeniem Piękna

Gratuluję nowych wątkowych zęboszków

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:08   #4035
e_vel
Wtajemniczenie

Ewulka, przykro mi

Girlandę sama zrobiłam - z kartonu 3 wieczory wycinałam Ale jakbyście zobaczyły radość Karinki i łzy wzruszenia w jej oczkach i ten uśmiech i to co powiedziała cudowne
Stary 2013-09-03, 16:15   #4036
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja robie rozne, np teraz zrobilam tak : marchewka, brokuł, por, seler, pietruszka, natka, koperek, sok z pomidora i udko z królika a i kluseczki ;p

albo: buraczki, marchewa, ziemniak, seler, por, fasolka szparagowa plus albo manna albo piers z indyka ew zółtko

itd itp
a można z mrożonego mięsa? bo jak kupie np pierś z indyka to wiadomo że z całej nie zrobie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
hej!

przykro mi

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
foto girlandy
ładnie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:37   #4037
hje
Zakorzenienie

Połcjusz obudził się pół godziny temu, więc mam nadzieję, że do wieczora już wytrzyma bez drzemki.

Elmi, to widzę, że zmiany mocne

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Kurde, i nie wiem o co chodzi. Poli wyszło odparzenie, najpierw było na pupie, teraz przeszło na przód. Zbiegło się to ze zmianą pampersów na Dady. No ale przez może jakiś miesiąc były Pampersy, a tak to od samego początku jechaliśmy na Dadach, i były najlepsze, to nie rozumiem. Po takiej przerwie w używaniu może nagle wyjść odparzenie?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:42   #4038
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kurde, tak myślę, że może to też na ząbki

Cytat:
Połcjusz obudził się pół godziny temu, więc mam nadzieję, że do wieczora już wytrzyma bez drzemki.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Kurde, i nie wiem o co chodzi. Poli wyszło odparzenie, najpierw było na pupie, teraz przeszło na przód. Zbiegło się to ze zmianą pampersów na Dady. No ale przez może jakiś miesiąc były Pampersy, a tak to od samego początku jechaliśmy na Dadach, i były najlepsze, to nie rozumiem. Po takiej przerwie w używaniu może nagle wyjść odparzenie?
hmmm... dziwne, zawsze myślałam, że takie odparzenie to wychodzi niedługo po zmianie... albo przyzwyczaiła się Polciowa pupa do pampersów i teraz też chce a tak serio to nie zmieniłaś proszku? płynu?nie zmieniła się kupka?
Stary 2013-09-03, 16:46   #4039
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a można z mrożonego mięsa? bo jak kupie np pierś z indyka to wiadomo że z całej nie zrobie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

\
No pewnie, ze mozna, ja kupiłam całą piers z indyka, pokroiłam na małe kawałeczki i zamroziłam, teraz kupie cielęcinę i tez porobie takie porcje.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-03, 16:46   #4040
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ewulko

Elllmi chyba wczoraj czy przedwczoraj oficjalnie potwierdzono że Zara się wycofała
czyli jednak prawda

Cytat:

no na razie tylko plany, nie wiem na ile się odważę

a co do odparzenia, to u nas to samo, pisałam wczesniej, że używamy ostatnio tylko dad i pierwszy raz młodego odparzyło delikatnie; tylko Ty zawsze ich używałaś, to nie wiem

Stary 2013-09-03, 16:47   #4041
e_vel
Wtajemniczenie

Hje, ja myślę, że macie teraz reakcję na Dady - u mnie z Karinką to z oryginalnych Pampersów na DADY dopiero po roczku udało się zejść Dady jednak są troszkę gorsze od Pampków. Dlatego ja przy Mai używałam na zmianę Pampków i Dada- jeden taki, jeden taki. I jedziemy cały czas na Dadach.
Stary 2013-09-03, 16:50   #4042
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hje, ja myślę, że macie teraz reakcję na Dady - u mnie z Karinką to z oryginalnych Pampersów na DADY dopiero po roczku udało się zejść Dady jednak są troszkę gorsze od Pampków. Dlatego ja przy Mai używałam na zmianę Pampków i Dada- jeden taki, jeden taki. I jedziemy cały czas na Dadach.

a ja mam pytanie, dajecie jeszcze kremik/puder na pupke przy kazdej zmianie pieluszki? Ja kupuje pampersy, ale tylko na promocji jak są ;p biore pare pak;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-03, 16:53   #4043
BlackSanctum
Zakorzenienie

Neti, dobrze kojarzysz. Nie tylko nie je słoiczkowych, ale ogólnie żadnych obiadków nie chce. Choć jest i tak progres, bo aktualnie je: deserki, kaszki, jogurciki, owoce oraz... cukinię. A czemu pytasz?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:55   #4044
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Chciałam ogłosić, że Domcia powoli zaczyna raczkować, tzn. czworakować i siadać

Cytat:
Mieliśmy dziś żółtkowy debiut i pierwszy raz Ewcia nie zjadła zupki. A jutro zaczynamy wprowadzać gluten. I byliśmy dziś ustalić termin zabiegu, idziemy 17 września i już się boję
To już teraz trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Hej!
Przepraszam, ze sie nie odnosze.
Za mna fatalna noc...
Najpierw musialam wstawac do... odkurzacza. Chyba Yae wspinajac sie na niego musiala zaprogramowac sprzatanie na 12.15 w nocy z poniedzialku na wtorek. Nie wiedzialam, co jest grane, wylaczylam odkurzacz i wrocilam do lozka. Po godzinie powtorka z rozrywki - wylaczylam z pradu i byl spokoj. Tylko na kolejna godzine: bylo trzesienie ziemi, wstrzas przewrocil deske surfingowa w pokoju obok. Huk nie z tej ziemi! A wszystko przeplatane pobudkami na cyca...
Yae dzis jest jeczydlem, rozpalona, ale goraczki nie ma. Nie wiem, co jej jest i jak pomoc...
Może ząbki. Nic innego nie przychodzi mi do głowy A nocy współczuję.

Cytat:
Nieciekawie;/ ;/ ;/ dlatego cieszę się, ze mieszkam w Europie;p ani strasznych tarantuli, ani żadnych tajfunów ;p

spaaaaaaaaaaaaać.
Oooo dokładnie też tak uważam

Cytat:
ja pitole, kobitki czytające Greya, zobaczcie jakich aktorów wybrali do zagrania głównych ról http://www.pudelek.pl/artykul/58541/...istiana_greya/
eeee? W ogóle mi nie pasują

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Spóźnione życzonka za skończone m-ce dla
Igorka - Illusion

Nataszy - Sarah

Anulki - Ewuka

i dla dzisiejszego solenizanta

Bartusia - Sywii
Przyłączam się - najlepszego

Cytat:
totalna porażka.

Doskonale to ujęłaś, ja jeszcze myślałam nad tym goslingiem czy jak mu tam

Powiedzcie mi drogie Kobiety, czy to oznacza;> ze Amelka zaraz bedzie siedziała bez podpory swoich rączek;> czy jesio długa droga?

ps. ma dziurke w spodenkach haha nie wiem jak to sie stało ;>
Ooo, właśnie Domcia od wczoraj siedzi tak samo

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:02   #4045
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej

To już teraz trzymam kciuki

Może ząbki. Nic innego nie przychodzi mi do głowy A nocy współczuję.

Oooo dokładnie też tak uważam

eeee? W ogóle mi nie pasują

Przyłączam się - najlepszego

Ooo, właśnie Domcia od wczoraj siedzi tak samo
dla Dominisi piękny prezent dla Was z okazji ślubu
Stary 2013-09-03, 17:07   #4046
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Evel cóż powinnaś się cieszyć że Karinka tak Cie kocha mam nadzieję że każdą z nas czekają takie wzruszenia

Ewulka przykro mi dobrze że udało Wam się pożegnać.

Siedzę w kolejce u gina. Mąż został z Zuzka i pisze że ona się żali i ciągła mam mam mam mówi

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:17   #4047
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

E_vel ale pięknie powiedziane! Super!

Ewik dla Domci.

Ewulka bardzo mi przykro

Aga widać jak Cię kocha!

Pytania mam
Powiedzcie czy macie już unormowane podawanie posiłków? I czy Wasze brzdące wypijają przygotowana porcję? Pytam bo u nas jest różnie. Czasem Blanka zje tyle ile zrobię a czasem nie i za 1,5h jest głodna. Jak to ogarnąć? Już próbowałam jej np pić dać,ale nie pomaga. Chce jeść i koniec. I tak jak chyba lady pisała jakiś czas temu-mam wrażenie że Blanka jeszcze nie uznaje obiadu za posiłek zje mały słoiczek,czasem więcej (sama jej gotuje),zamyka buzię,więc już nie Chce. A za godzinę dopomina się butelki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Deli ja smaruje pupę przy każdej zmianie pampersa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:22   #4048
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
E_vel ale pięknie powiedziane! Super!

Pytania mam
Powiedzcie czy macie już unormowane podawanie posiłków? I czy Wasze brzdące wypijają przygotowana porcję? Pytam bo u nas jest różnie. Czasem Blanka zje tyle ile zrobię a czasem nie i za 1,5h jest głodna. Jak to ogarnąć? Już próbowałam jej np pić dać,ale nie pomaga. Chce jeść i koniec. I tak jak chyba lady pisała jakiś czas temu-mam wrażenie że Blanka jeszcze nie uznaje obiadu za posiłek zje mały słoiczek,czasem więcej (sama jej gotuje),zamyka buzię,więc już nie Chce. A za godzinę dopomina się butelki.

U nas też jest hulaj dusza - raz zje 180 raz 60... Ale ZAWSZE około 20 je 210

Delicjanko, ja nie smaruję pupy ani nie podsypuję przy każdej zmianie Tylko po qpencji
Stary 2013-09-03, 17:26   #4049
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Sluchajcie, jak Amelka nosi teraz rozmiar 74 to jaki kombinezon na zime kupic? 80 czy 86?

edit, o rety Amelka ma taki sam z czasów noworodkowych, chyba kupie <3 http://szafka.pl/c1119581-sliczny-pu...oz-80.html?i=1

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-03 o 17:34
Stary 2013-09-03, 17:34   #4050
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pytania mam
u nas mamy już ustalone pory posiłków i zjada tyle, ile dostaje, czasem troszkę zostawia, ale nie na tyle dużo, żeby być zaraz głodnym; nie wiem co ci poradzić, bo u nas to jakoś tak szybko poszło, bez problemów większych

a co to za blog w podpisie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości