|
|
#4831 |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
czytałam, ale chciałam się odnieść do tego
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha, padłam
|
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem, pożartować nie zaszkodzi czasem
|
#4834 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Widzę,że o druhnach pisałyście no to ja Wam powiem,że moja przyjaciółka mi odmówiła bycia druhną bo ona nie czuje się na silach. Ona nie lubi tych wszystkich zabaw tj oczepiny a jako druhna musi w nich brać udział, ona sama bierze ślub we wrześniu i pewnie nie będzie miałam czasu żeby ze mną jeździć załatwiać sprawy. Żebym może sobie kogoś innego poszukała bo ona nie będzie Z krzesła spadłam-serio! Kurde rano takie wiatrzysko i w nocy wiał, ze strach nos wystawić na dwór. Później trochę lepiej wiec pojechałam do sklepu w poszukiwaniu butów ślubnych no i UWAGA znalazłam Tak się cieszę, jedne jedyne fioletowe, jeden jedyny rozmiar, no chyba na mnie czekały! AAAAAAAAAaaaa mam nadzieję,ze będą wygodne tzn że mnie nie obetrą no i kosztowały 50 zl więc podwójnie się cieszę Joasia stacz kolejkowy hahaha czad Zaproszenie planuje dawać jakoś hymm w połowie lutego ( czyli jakieś 2,5-3 msc przed ślubem) Viva brat się wkurzył? Vallotka o co chodzi z tą koroną? AAA dobra już przeczytałam Marysieńka ja mam podobnie, mam w szafie wystarczającą ilośc sukienek żeby coś na wesele wybrać, ewentualnie dodatki inne i już zupełnie nową kreację mamy ![]() Bacardi nie będzie miał swój mały garniturek i muszę, zresztą na chrzciny 2 msc temu tak byl ubrany i wyglądał genialnie
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Atomowka gratulacje butów a ta odmowa bycia druhna i takie argumenty na to jakoś w głowie mi sie nie mieszczą...
![]() pochwal się butami
Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-09-03 o 17:04 |
|
|
|
#4839 |
|
na przekór do celu
|
nie, był za bardzo wystrachany, że będzie musiał dzwonić dzwonkiem i obudzi rodziców, więc potulnie dzwonił do mnie dalej
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwalę się butami pewnie ale później bo obiedzie. No a z tą odmową, nadal jestem w szoku, choć mam nadzieję,ze zmieni zdanie. Martuhna wy z Wawy tak? Bo jak chcesz ja mogę Ci dwóch DJ polecić, a w sumie 3
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Wczoraj nie miałam już siły czasu Was czytać, ktoś pisał o rocznicach wiec nam wczoraj minęło 2,5 roku TŻ stwierdził, że nigdy nie przypuszczał, że tyle ze mną będzie i tyle wytrzyma A w pracy tak się wczoraj wkurzyłam. Nie chcieli mi dać wolnego na egzamin wstępny na mgr, w ogóle z łaską wielką (bo brakuje mi 3 dni do pełnego miesiąca prazy żeby wziąć na żądanie) a później jeszcze zebrałam o☠☠☠☠☠☠☠ od jednej z koleżanek ![]() A ta druna to nic warta, w ogóle jak ludzie tak mogą :F
|
#4842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba że wiesz że to ściema i że np sama na swoim ślubie będzie miała te wszystkie zabawy itp ![]() Nooo to się uzewnętrzniłam
|
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
hej
dawno mnie tu nie było - czasem zaglądam, ale nie mam weny, aby odpisać. Co tam ciekawego było?mój temat ślubu stoi - do wiosny nie będę nic robić ani wymyślać, bo mi się nie chce. Traktuję to teraz jako sprawę drugiej kategorii. Zaliczyłam geografię na 4 ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Może to głupie, ale nie wiem jaka różnica jest między druhną a świadkową? U mnie świadkową będzie moja siostra, która nie należy do zbyt wyluzowanych osób, wręcz można powiedzieć, że jest zamulona. Muszę ją wziąć, to wymysł mojej matki
|
|
|
|
#4844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko dlatego że jest siostrą ....nie nie nie nie o to w tym chodzi, walcz kochana z mamą w tej kwestii bo potem chociażby na zdjęciach będziesz miała nadęta siostrę
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
ja od swojej druhny udziału w zabawach też nie wymagam (ona i jej chłopak akurat pewnie beda się bawić, rozrywkowi są no ale do niczego nie zmuszam) i taki argument dla mnie byłby smieszny, bo nigdzie nie jest napisane, że bawić się musi...świadkowie tak naprawdę z założenia mają sie podpisac no i takiego czegoś odmówić to jakos dla mnie dziwne...
|
|
|
|
#4846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oto, że na zdjęciu źle wyjdziemy czy coś to się nie martwię tylko o to, że mi będzie źle z tym wewnętrznie. Z wierzchu będę udawać, że jest ok, ale w środku będzie mi źle. Ja to wywalczę. To był jeden z powodów, dla których chciałam brać tylko skromny ślub cywilny, bez żadnych gości - tylko tyle i ile urząd wymaga. Ale teściowie i rodzice by się poobrażali, że nie w kościele - nie oszukujmy się, ale ja nie chodzę do kościoła i też mi to średnio odpowiada, ale TŻ chce kościelny - może mi się do tego czasu odmieni moja wiara i się jednak przekonam. Jak powiedziałam TŻ, że chcę tak skromnie to powiedział, że woli normalne wesele a nie skandal - nie byłabym z mojej rodziny jakby coś skandalicznego się nie stało. Jesteśmy z tego znane haha
|
|
|
|
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jak ze wszystkim u każdego pewnie będzie inaczej
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
W moich stronach świadkowie odpowiadają za oczepiny, tzn. pomagają orkiestrze, zbierają kasę. Kiedyś świadek zajmował się wódką, stawiał ją na stoły, ale teraz u mnie na sali jest od tego koleś. W sumie już jakiś wielkich obowiązków nie mają.
|
|
|
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie z tych samych względów , aczkolwiek zawsze istniała możliwość że TŻ będzie chciał kościelny, że mu się odmieni wtedy pewnie bym to zrobiła dla niego ale pod warunkiem że na prawdę on by tego chciał a nie jego mama. Wiara Twoja nie ma tutaj za wiele bo Kościół dopuszcza do zawarcia ślubu kiedy jedna z osób jest niewierząca czy innego wyznania wtedy tylko ta jedna strona omija te formułki"i tak mi......panie boże wszechmogący ...bla bla bla"
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wam się zdarzyło opluć przedmiot, a człowieka? Tzn. ja zostałam opluta! Kiedyś chyba na 1 roku studiów jadłyśmy z kuzynką zupkę chińską. Gadamy, gadamy, śmiejemy się aż tu nagle padło jakieś głupie zdanie, jak moja kuzyneczka prychnęła śmiechem cała zawartość jest jamy ustnej wylądowała na mnie
|
|
#4851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
#4852 |
|
Raczkowanie
|
Na razie jest ślub kościelny więc niech tak będzie
może i nie dojdzie do zadnego slubu, bo będę wolala na kocią łapę zyć - no nie wiem - prawie 2 lata i dużo się może zdarzyć.
|
|
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale papierek się przydaje, wiem z doświadczenia( w sensie tego negatywnego bo papierka brak do 2015 )
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
my też nie zamierzamy dużo wymagać od świadków
ewentualnie trochę pomocy przy duperelach przed samym ślubem żeby się wyrobić ze wszystkim nie oczekuje zabawiania gości. a w oczepinach będzie brał udział kto będzie chciał. zamierzamy to jakoś fajnie zorganizować bo jak byliśmy ostatnio na weselu to niektóre zabawy mnie poprostu rozwaliły... mi w wyborze sukni i w innych ważniejszych rzeczach pewnie najbardziej będzie pomagać mama i to mi pasuje bo ona zna mnie najlepiej---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Edytowane przez zanciapp Czas edycji: 2013-09-03 o 18:02 |
|
|
|
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz staram się ją zrozumieć, ale z drugiej strony jasno powiedziałam,ze zależy mi na tym żeby po prostu była przy mnie i tyle. Ona jednak ciągle tłumaczy to tym, że sama ma ślub we wrześniu i nie bedzie miała czasu jeździć ze mna załatwiać rzeczy, ale ja się pytam jakich rzeczy? Że będzie sie źle czuła,że nie sprostała zadaniu. Talka ale ślub jest Twój a nie Twojej matki. Jak chcesz kogoś innego to weź kogoś innego a nie siostrę z którą nie masz kontaktu bo matka trak każe Bacardi jak jak byłam młoda, to 2 moje przyjaciółki tak oplułam. Na szczęście tylko wodę wtedy piłam więc nie musiały zdejmować z siebie klusków. haha I moje buty, fotka jakoś dziwnie przekłamuje kolor. W rzeczywistości są fioletowe bez tych nalotów.
|
|
|
#4856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4857 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że się ogarnął i tak zaangażowany widocznie to mieszkanie zasłaniało mu wcześniej oczy i o niczym innym nie myślała a teraz już może się skupić na dalszych planach![]() Cytat:
I też chcieliśmy DJ (jest wpisane w mojej "wizytówce") ale po ostatnim weselu na którym grał mój zespół zdecydowaliśmy się po 2 przerwach że będą nasi bawiliśmy się z nimi przez 2 dni i byli świetni i cała nasza miłość do dj prysła ![]() Cytat:
mój też taki był dopóki nie powiedziałam mu jak w pewnym lokalu znikają terminy.. a po sytuacji gdy nasz zespół miał zajęty nasz termin sam się ze wszystkim pośpieszył![]() Cytat:
dlatego u nas zaręczyny będą na lajcie :P prawie wszystkie umowy na ten czas podpisane(tego fotografa nam brakuje :P) więc zaręczyny to tylko formalność![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja też była dobra dopóki nie wyjechaliśmy razem na weekend, nad wodę i inne.. jak w październiku zamieszkaliśmy razem była straaaasznie zła.. a teraz? matko.. złota wręcz kobieta ! :OCytat:
babcia zawsze mi się pyta jak jestem w domu co tam ciekaawego przeczytałam że tak się śmieje :PCytat:
Cytat:
Cytat:
A ja wróciłam od lekarza caaaaaaaaaaaała zmęczona.. dowiedziałam się że mam zbyt wiotkie stawy wszystkie na ciele i tak naprawdę w każdym momencie może mi wszystko wylecieć, zwichnąć się i takie tam Do tego 6 tygodni bez zginania nogi jednak!! mamo..---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
ładne teraz dobrać ładnie dodatki w tym samym odcieniu i super! A która pytała o summerstory? bierze 3-3,5 tys ale nie jest jeszcze przygotowana jeszcze na zapisy na 2015 rok :P |
|||||||||||
|
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn ja tylko przedstawiłam sprawę ze swojego punktu widzenia Bo dla mnie to traumy te zabawy wszystkie
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to trochę drogo...
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

TŻ stwierdził, że nigdy nie przypuszczał, że tyle ze mną będzie i tyle wytrzyma 

Tylko dlatego że jest siostrą ....nie nie nie nie o to w tym chodzi, walcz kochana z mamą w tej kwestii bo potem chociażby na zdjęciach będziesz miała nadęta siostrę
.
ładne