Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 19:07   #4561
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No ja myślę, grosza nie dołożę do tego interesu :P W moim kolorze widziałam sporo używek ale wszystkie 3w1 a ja chcę fotelik maxi cosi. No i jak mam kupić za 800 zł 3w1 i dokupować adaptery i fotelik...sama nie wiem....Nowy 2w1 kupię za 1200 zł.
My fotelik maxi cosi mamy,dostaliśmy od znajomych rodziców,bezwypadkowy,mał o używany. Są to zaufani znajomi więc wierze,że wszystko jest ok z tym fotelikiem.
W tym moim kolorze widziałam dużo wózków na tablicy,allegro ale nie w moim rejonie... codziennie wchodzę i wypatruję jakiejś okazji

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Resztę nadrobię później,jedziemy walczyć w sprawie mieszkania i przeprowadzki.Nie zamierzam czekać do połowy września jak sobie życzą lokatorzy
Później napiszę

Potrzebne kciuki

Ale mały mnie wali po żebrach...

Co do wózka Trele też myślałam,ze to taki oczo☠☠☠ny róż... a na tym zdjęciu wygląda zupełnie inaczej-świetny jest

Zamówiłam szablon i farbkę,takie(ostatni wzór gwiazdki i ksieżyce) :
http://allegro.pl/szablon-malarski-z...450600135.html

Do tego jeszcze jakąś naklejkę Kubusia Puchatka zamowię i możemy brać się za kącik dla Kamilka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-09-03 o 19:09
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:22   #4562
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Wiecie że w Belgii robią lalki z podobizną nienarodzonych dzieci.
normalnie dajesz foto i oni Ci rrobią taką lalę, jk tu były pokazane i dostajesz o wyglądzie swojego dziecka.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Oby przeszło

Pochwal się płaszczykiem
Masakra coraz wiecej tych głupich programów W dzień to nie ma co oglądać, dobrze, że chociaż wieczorami są fajne normalne seriale

Płaszczyk moczy się z misce jutro go wypiorę i zrobię fotkę
Cytat:
Resztę nadrobię później,jedziemy walczyć w sprawie mieszkania i przeprowadzki.Nie zamierzam czekać do połowy września jak sobie życzą lokatorzy
Później napiszę

Potrzebne kciuki
kuźwa a człowiek chciałby wyremontować, eehh nerwy

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My fotelik maxi cosi mamy,dostaliśmy od znajomych rodziców,bezwypadkowy,mał o używany. Są to zaufani znajomi więc wierze,że wszystko jest ok z tym fotelikiem.
W tym moim kolorze widziałam dużo wózków na tablicy,allegro ale nie w moim rejonie... codziennie wchodzę i wypatruję jakiejś okazji

Ale mały mnie wali po żebrach...

Co do wózka Trele też myślałam,ze to taki oczo☠☠☠ny róż... a na tym zdjęciu wygląda zupełnie inaczej-świetny jest

Do tego jeszcze jakąś naklejkę Kubusia Puchatka zamowię i możemy brać się za kącik dla Kamilka
Jakie śliczne!! Muszę sobie zaplanować kącik też chce albo jakieś naklejki albo właśnie taki zestaw szablon malarski
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:24   #4563
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
W sumie tvn i polsat też muszę mieć,ale się zawiodłam, bo myślałam ze dadzą już spokój z tym dlaczego ja trudne sprawy i takie tam, a jeszcze dorzucili w bonusie cos tam Wawa....jakie to guuuuuupieeeee
Aaa i kupiłam sobie w lumpku płaszczyk!Bardzi fajny na brzuszku nie ma guziczków mam w czym chodzić na jesień

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

A masz HBO i HBOcomedy? Lubie te kanały ale ja ich nie mam
Ja mam multiroom z polsatu cyfrowego za 79 lub 89 nie pamiętam, no i mam wszystkie programy, łącznie z Hbo wszystkimi

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale Nka ma fajna biblioteke filmow, I wypozyczalniei , I seriale odcinek do przodu. Oto moj woz.
Złozylismy wersje z gondola bo tej bedziemy jako pierwszej potrzebowac .. Załącznik 5391498 Załącznik 5391499 Załącznik 5391503

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale ładny!
Cytat:
A w ogóle dziś przyszła szwagierka, i mówi że xlandery mają beznadziejne spacerówki, dzieci siedzą jakby na leżąco bo mają oparcie tak nisko. I dzieci zjeżdzają.Zresztą sama to teraz zauważyłam...nie wiem powiem Wam że mam mętlik w głowie
Dzisiaj rozmawiałam z sąsiadką, ma 2 letniego synka i ma spacerówkę xlandera, powiedziała, że w życiu by nie zamieniła na inną, mały skacze, rzuca się na wózek i wgl, nic się z nim nie dzieje:P
Cytat:
Pepper Dobrze że zwróciłaś uwagę,kobiecie w ciąży się nie odmawia!!!!Jeszcze siku

Ale piękne zajączki Też chcę
Miałam pytać gdzie kupiłaś
Pochwal mamę,cudne są naprawdę.

Mya
Uwielbiam Twoją Etnę.Przeszła Ci już ochota na oddawanie jej.Ostatnio chciałaś
Półeczka ciuszków idealna

Ktosiula Za wyniki
Ja też już Tymka nie widziałam prawie 2 miesiące.Nie mogę doczekać się wizyty

Olenka za tydzień pomidorówka o 5 nad ranem hm musiała smakować wyjątkowo

Paulina Mam nadzieję że znajdziecie w innym sklepie i szybko Wam dostarczą
Żebyś wiedziała zawsze coś

Antibia Możesz jej powiedzieć że mi też ginka mówiła(na połówkowym co prawda) że ma długie nogi i wcale wychudzony nie był

Lilith Nie denerwuj się!
Już mi przeszło, zrobiła się super grzeczna, aż jej nie poznaję, ale dzisiaj klapa oberwała na dworze, bo chciała wyskoczyc z obroży, a już widzę jak ja w 7 msc łapie....

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:25   #4564
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
trele- Ja myslałam ze on taki oczo.je.bny różowy bedzie
ale powiem Ci ze nawet mi sie podoba choć wczesniej to tak sceptycznie podchodziłam do tego modelu(ale oczywiście tylko wizualnie bo na tech. sprawach sie nei znam)
Technicznie jak się sprawuje powiem Wam po kilku miesiącach użytkowania , teraz wiem tyle samo co Wy .
Zdecydowalismy się kupic podwojne kola do przodu , więc tez okaże się czy jest aż taka różnica .
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ale wypasiony, i te korony wszędzie

Trele a można zapytać ile płacicie za tą telewizje i jak to się zakłada za granicą?
NIe wiem jak Wy wypatrzyłyście te maleńkie korony to ja nie wiem
Zastanawiam się jak je usunąć z ramy żeby nie zostawiły śladu Na szczęście to tylko naklejki ..

A TV przywiozłam z Polski . Tzn dekoder bo antena pasuje byle jaka . No i mam .. CO miesiąc robię przelew na konto Nki i tyle .
Tutaj w Londynie jest tez możliwość podpisania umowy na miejscu , ale więcej to wychodzi miesięcznie . Poszukaj strony dla Polaków w Belgi i tam z pewnością coś znajdziesz .
Cytat:
normalnie dajesz foto i oni Ci rrobią taką lalę, jk tu były pokazane i dostajesz o wyglądzie swojego dziecka.
fuujj .. i po co to komu ?
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jaki ładny! Ja zapamiętałam, że on był taki ostro różowy a jest ładniejszy no i nie wiem czy to od światła zależy
Bo on jest bardziej różowy w wersji spacerowej .
Gondola jest ciemniejsza - wersja Fusia , a siedzisko jest takie http://tosi-tosi.com.ua/system/files...2013281338.jpg
Mogłam kupic gondolkę w takim samym kolorze ale ta jakos bardziej mi się podobała :P
Cytat:
Później napiszę

Potrzebne kciuki
Dużo kciuków

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:30   #4565
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dlatego ja się cieszę że zostało mi już tylko 63 dni i będe mogła spać na brzuchu
Spać na brzuchu

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Proszę kilka zdjęć z sesji brzuszkowej zostało 7 tygodni
Śliczne fotki

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wyszły mi rozstępy Dwa póki co, ale swędzi mnie w dwóch kolejnych miejscach, więc spodziewam się większej ilości a myślałam, że mnie ominą.. Moja mama nie miała na brzuchu wcale- tylko na udach. Na 7 ciąż- w jednej jej wyszły. A ja mam na brzuchu

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zakupy Każdy ciuszek około 6, 7 zł. Wszystko w stanie idealnym.
Śliczne te zakupy!

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
mam jakiegoś totalnego doła, czuję się psychicznie zmasakrowana, drażni mnie że ten czas tak wolno płynie i że do listopada jeszcze kawał, a ja się każdego tygodnia martwię czy moja szyjka dotrzyma. Wkurza mnie, że wszystko co robię mnie szybko męczy, a na dodatek jak chce posprzątać to mnie coś tam na dole kłuje i schizuje że może rozwarcie się powiększa, oszaleję normalnie
Tulę przemocno

Cytat:
Oto moj woz.
Złozylismy wersje z gondola bo tej bedziemy jako pierwszej potrzebowac .. Załącznik 5391498 Załącznik 5391499 Załącznik 5391503
Ej, super on jest! I nie jest taki rażący róż!

dzidzia - nie wiem, jak wygląda mój brzuch kiedy leżę, bo nie leżałam na plecach od 5tc
Kabriela - ja nie mam ani jednego kaftanika i nie zamierzam kupować
pepper - tę babcię klozetową niech myszy zjedzą
Śliczna pościel! Nie dziwię się, że się skusiłaś I piękne łowy!
A zające... Lepiej na nie nie patrzę
ktosiula - jak wyniki?
Mya - śliczna Etna! Te ślipska
Olenka - za wybór imienia! Bardzo mi się podoba to imię
paulina - moja koleżanka jak zamawiała rok temu x-landera, to czekała prawie 2 m-ce i ledwo zdążyła przed porodem, bo nie mieli akurat koloru Europe
Mya - ile rzeczy
lineczka - ależ Ci zazdroszczę tych zapełnionych półek i szuflad, też już bym chciała to wszystko mieć Pewnie już wyprawka dopięta na ostatni guzik?
A koc w grochy cudny! I kombinezony
Co do Ryszarda - nie zatkał się może?
anka - ja za to mam ciągle bulwy z lewej strony - jak mała dalej tak się będzie wypychać, to mi przeora cały brzuch...
Antibia - dobrze, że kasa wróciła.
ktosiula - niech przyślą kuriera, pomyłka jest z ich winy

Dziewczyny, siedzę i mam co parę minut bóle w dole brzucha i w kręgosłupie - takie, jak na okres... Trwają koło pół minuty do minuty... Czy to mogą być te skurcze przepowiadające?
Chyba wezmę no-spę i będę obserwować... Oczywiście już zaczynam świrować

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:35   #4566
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Później napiszę

Potrzebne kciuki

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
mocno zaciśnięte!
To już Wasze mieszkanie to niech spadają zanim zrobicie remoncik i się urządzicie to będzie czas porodu

Ja zmykam do kuchni robić sałatkę z tortellini
aaaaaaaaaaa uwielbiaam tą sałatkę, jak robisz?
Stary 2013-09-03, 19:37   #4567
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny, siedzę i mam co parę minut bóle w dole brzucha i w kręgosłupie - takie, jak na okres... Trwają koło pół minuty do minuty... Czy to mogą być te skurcze przepowiadające?
Ja bym to sprawdziła . Jeden dwa skurcza ale tak co chwilę ?

Paulina - a nie było by Ci łatwiej zamówić z tąd takiego wózka ? Chyba bliżej z UK niż z PL , tylko nie wiem jak cenowo to wychodzi
Dziwne tez z tym kurierem , ja kupowałam rogówkę w Polsce która ważyła 112 kg i zapłaciłam kurierowi 50 f.

Teraz pomyślałam że mam znajomych w Dublinie i pamiętam że ona mi pisała że wózek ma z Polski . Mogę napisac do niej i dowiedzieć się co i jak ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-03, 19:39   #4568
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Też taka mam z prawej zaraz koło pępka może to główka?
wydaje mi się że to noga
wczoraj jakis schizów dostałam, że to coś z kształtem macicy, że się coś dzieje ...
Cytat:
Luesita Najeczki

Ciesz się że masz tak dużo,będziesz mogła przebierać i przebierać.
Nie przejmuj się u mnie to samo Pasie się w worach tymczasowo
zamierzam poprzebierać i podzielic się z przyjaciółką z PL
Cytat:

Wszystko gra , mały dupke pewnie wypina - choć u mnie się okazało że to kolanka

Cytat:

anka - ja za to mam ciągle bulwy z lewej strony - jak mała dalej tak się będzie wypychać, to mi przeora cały brzuch...
Antibia - dobrze, że kasa wróciła.
ktosiula - niech przyślą kuriera, pomyłka jest z ich winy

najgorsze że to nie jest przyjemne uczucie jak ta bulwa się pojawia, takie napięcie i dyskomfort, ech

Nie wiem niestety nic o tych przepowiadaczach, czuje czasem tak jak na okres, miałam taki tydzień między 23-25 tygodniem, nawet Wam pisałam że duuuużo czułam tego. Pytałam położnej i mówiła żeby uważać, bo może się tak rozkręcić, że zamieni się to w akcje porodową.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:41   #4569
aaby
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Ja bym to sprawdziła . Jeden dwa skurcza ale tak co chwilę ?
Wzięłam no-spę i się położyłam. Do szpitala mam 30km więc obserwuję. Jak będzie się powtarzać to to sprawdzę.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:42   #4570
89Beatka
Wtajemniczenie

Cieszę się że zdjecia się wam podobają,a co do pytań o zdjęcia z mężem to on poprostu był w pracy i miałam sama sesyjeeeeeee.

Myślałam ze już nowy wątek będzie a tu co?jeszcze staryyyyyyy
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:43   #4571
anka_85
Zakorzenienie

Aha, aaby nie świruj, bo ja świrowałam i tylko gorzej się robi wtedy, połóż się i oddychaj spokojnie i glęboko, najlepiej rzuc okiem na tv, relaks. Weź nospę i klapnij sobie już do końca dnia na wyrku

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:50   #4572
anulka2205
Wtajemniczenie

Trele bryka extra

Nemosek nic nie poreklamuję, bo ni mam paragonu
Kciuki trzymam
A kupiłam takie pierdołki, których brakowało w worach i pudłach co miałam jakies buteleczki, smoczki, no i dla siebie do torby- koszule, podłady i takie tam

Dzastin ciekawa jestem jak ten obrazek wyjdzie, pokaż potem koniecznie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:55   #4573
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
lineczka - ależ Ci zazdroszczę tych zapełnionych półek i szuflad, też już bym chciała to wszystko mieć Pewnie już wyprawka dopięta na ostatni guzik?
A koc w grochy cudny! I kombinezony
Co do Ryszarda - nie zatkał się może?

[/FONT]
weź nospę wlaśnie zdałam sobie sprawę że mnie też tak ostatnio bolało i nie pomyślałam że to skurcze mogą być

abby, mam wszystko oprócz staników do karmienia które kupię już na samiuteńki koniec bo nie wiem czy coś te moje bimbałk urosną czy nie
hmm nie wiem czy go zatkało, ale puszcza takie bąki że trzeba uciekać, a teraz żywię go puszkami Kitekat bo chciałam go podtuczyć i suchej karmy już jeść nie chce więc nie wiem, poobserwuję go a jak nie to może pojadę z nim do weta
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:03   #4574
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Weź nospę i obserwuj jak nie przejdzie a skurcze będą regularne to jedź koniecznie na IP
Stary 2013-09-03, 20:04   #4575
maomami
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczyny przepraszam Was że się mało odzywam ale jakoś nie umiem się wbić ostatnio w rozmowę i nie wiem jakoś mi tak dziwnie jest

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:10   #4576
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jaką sałatkę robisz? rzucisz przepisem?
Składniki: sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek świeży, kukurydza, tortellini i posiekany czosnek. Przyprawiłam solą i pieprzem + 2 łyżki majonezu. Finito

Cytat:

Super będzie miała kącik synuś

Cytat:
aaaaaaaaaaa uwielbiaam tą sałatkę, jak robisz?
Napisałam wyżej

Cytat:
Paulina - a nie było by Ci łatwiej zamówić z tąd takiego wózka ? Chyba bliżej z UK niż z PL , tylko nie wiem jak cenowo to wychodzi
Dziwne tez z tym kurierem , ja kupowałam rogówkę w Polsce która ważyła 112 kg i zapłaciłam kurierowi 50 f.

Teraz pomyślałam że mam znajomych w Dublinie i pamiętam że ona mi pisała że wózek ma z Polski . Mogę napisac do niej i dowiedzieć się co i jak ..
A w UK są xlandery? bo u nas nie widziałam, nawet na ebayu nie znalazłam
Dzięki, ale tu nasi znajomi też zamawiali, to ich podpytamy

Mąż jutro będzie dzwonił po kurierach i pytał o ceny

Aaby
Dziwne, że tak często te skurcze...odpocznij, weź nospę a jak nie przejdzie to na IP

Oglądam wspólną i lece do znajomej na brwi
Stary 2013-09-03, 20:13   #4577
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
ide robić obiad.

a ja w swoim tako mam w gondoli możliwość podwyższenia główki, po co? to takie małę dziecko może miec głowe wyżej? bo ja myslałam ze nie, ze tylko i wyłącznie na płasko, dlatego te poduszki sie nie używa..
Mnie pan na targach mówił, że podwyższa się główkę w gondoli, kiedy dziecko ma refluks żołądkowy, żeby się nie zachłysnęło. I do tego takie pasy w gondoli były, co by nie wyjeżdżało

Mam przerwę od przerwy. Z godzinę ryczałam. Plecy mnie bolą, jakbym rowy kopała Zgaga pali, nawet rennie nie pomaga Mam dzień dupiasty. Niechże będzie już ten listopad.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Dzidzia, odezwij się, martwię się. [albo jestem ślepa i nie zauważyłam Twoich wpisów. Wtedy możesz mnie ]
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:15   #4578
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny przepraszam Was że się mało odzywam ale jakoś nie umiem się wbić ostatnio w rozmowę i nie wiem jakoś mi tak dziwnie jest
Ale że co się dzieje?Czemu dziwnie?Jakaś chandra?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ide oglądać tv
Stary 2013-09-03, 20:25   #4579
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

MAOMAMI - stalo sie cos? Czy tak poprostu? Od niczego ?

PAULA - ja sprawdzalam na ebayu I sa dwa . Ale nie ten kolor który Cie interesuje bo jest turkus I popiel. Cena 350£ wiec nie wiem jak to sie ma do ceny u Ciebie. A ile wazy taki wozek 3in1 ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-03, 20:33   #4580
kyte
Wtajemniczenie

Kurde wiecie co?Szwagierka mi dostarczyła pościel jaką zamówiłam na allegro, ale brakuje ochraniacza na łóżeczkoJa nie wiem co się dzieje z tym sprzedawcami?!
Stary 2013-09-03, 20:38   #4581
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
http://allegro.pl/materac-pianka-kok...506033742.html mam pytanie czy taki materacyk jest dobry???
Bardzo dobry, kupuję taki sam
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:47   #4582
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
w
hmm nie wiem czy go zatkało, ale puszcza takie bąki że trzeba uciekać, a teraz żywię go puszkami Kitekat bo chciałam go podtuczyć i suchej karmy już jeść nie chce więc nie wiem, poobserwuję go a jak nie to może pojadę z nim do weta
Bo kitekat to syf, spojrz na sklad, sama chemia.Stad te baki.
Naprawde dobre sa obecnie anomondy ocean albo miamior feine filets-moje je kochaja

Wezcie mnie kopnijcie w 4 litery.Lepiej sie czuje i znow dzis pracowalam w ogrodku a teraz mam lekka rwe kulszowa glupia ja.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-03 o 20:49
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:52   #4583
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Naprawde dobre sa obecnie anomondy ocean albo miamior feine filets-moje je kochaja

Wezcie mnie kopnijcie w 4 litery.Lepiej sie czuje i znow dzis pracowalam w ogrodku a teraz mam lekka rwe kulszowa glupia ja.
Stary 2013-09-03, 20:56   #4584
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale że co się dzieje?Czemu dziwnie?Jakaś chandra?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ide oglądać tv
Cytat:
MAOMAMI - stalo sie cos? Czy tak poprostu? Od niczego ?

PAULA - ja sprawdzalam na ebayu I sa dwa . Ale nie ten kolor który Cie interesuje bo jest turkus I popiel. Cena 350£ wiec nie wiem jak to sie ma do ceny u Ciebie. A ile wazy taki wozek 3in1 ?

Jakoś tak po prostu, nic się nie stało. Ogólnie czasem mam teraz wrażenie że wszystko mnie zaczyna przerastać. Nie wiem chyba jakieś gorsze dni mi sie zaczęły, nie wysypiam się, jest mi ciasno we wszystkich ciuchach, w sklepie nie mogę znaleźć nic dobrego na siebie, w nocy nie mogę spać bo nei umiem znaleźć pozycji już mnie boki bolą od leżenia na nich

Stary 2013-09-03, 21:02   #4585
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Ale Nka ma fajna biblioteke filmow, I wypozyczalniei , I seriale odcinek do przodu. Oto moj woz.

no nie powiem,fura robi wrazenie...co widze je na ulicy o rzucaja mi sie w oczy,te biale stelaze tez robia swoje
czekalam na to Twoje zdjecie

Cytat:
Powiedz ile taka przyjemność kosztuje?
35zl + przesylka (a to nei wiem ile,jak sie zmiesci w duza koperte babelkowa powinno dac sie wyslac jako list polecony-czyli 3,80 z tego co sie orientuje)

Cytat:

EDIT- nie nienarodzonych, tylko zmarłych..
zalamalam sie...przebilo to wszystkie juz tu wklejane "odpaly".kiedys bylam w szoku jak ludzie sobie wypychaja zdechle,ukochane psy,zeby o nich pamietac...ale lalki na podobienstwo zmarlych dzieci...to juz nadaje sie jak dla mnei do leczenia

Cytat:
co jest?

Cytat:
Mam przerwę od przerwy. Z godzinę ryczałam. Plecy mnie bolą, jakbym rowy kopała Zgaga pali, nawet rennie nie pomaga Mam dzień dupiasty. Niechże będzie już ten listopad.[COLOR="Silver"]

Cytat:

zgadza sie co do zarcia-czy psiego czy kociego...pedigree itp.traktuje jak mc donald's ludzki tyle,ze dla zwierzat
animodna-ja mam psa,wiec dostaje psie puszki czasem-chyba najwieksza zawartosc miecha jaka znalazlam w puszkach

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

a co do mojej SR z dzisiaj i pierwszych zajec...bardzo duzo ludzi,naszczescie podzielonych na dwie grupy.nawet fajnie bylo. Pierwsza godzina teorii,a raczej takiego wprowadzenia (to jakos mnei nei porwalo,bo gadala o historii,o tym po co w ogole SR-troche nudnawe),a druga godzina cwieczenia oddechowe-to bylo fajne,czy mi sie przyda czy nie-fajnie bylo sobie polezec i po oddychac.
moj maz oczywiscie ze wszystkiego jaja sobie robil,no ale dzielnie zniosl starszawa pania polozna co miala klapeczki na koturenku o jeden rozmiar za male i nozka jej uciekala i z prozdu i z tylu
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:08   #4586
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak pomalujesz to zrób zdjęcia i zdaj szczegółową relację plissss! Strasznie ładny ten wzór i jak Wam to fajnie wyjdzie to chyba też się skuszę!
A mój Miki jeszcze nie dostaje do żeber ;P

Cytat:
Wzięłam no-spę i się położyłam. Do szpitala mam 30km więc obserwuję. Jak będzie się powtarzać to to sprawdzę.
Możesz wziąć prysznic, zobaczysz czy się uspokoi. Daj znać. jakby było częściej i mocniej i nie przechodziło to pedź na IP. Ale myślę, że się sprawa unormuje i to przepowiadacze.
A mocz w porządku, dziękuje, że pytasz.

Cytat:

Mam przerwę od przerwy. Z godzinę ryczałam. Plecy mnie bolą, jakbym rowy kopała Zgaga pali, nawet rennie nie pomaga Mam dzień dupiasty. Niechże będzie już ten listopad.
]
jutro będzie lepiej.

Cytat:
Kurde wiecie co?Szwagierka mi dostarczyła pościel jaką zamówiłam na allegro, ale brakuje ochraniacza na łóżeczkoJa nie wiem co się dzieje z tym sprzedawcami?!
No niech to szlag. Jakieś fatum ostatnio.

Cytat:

znowu chcesz cierpieć???? Mało Ci? Pozwalam Ci co najwyżej na sexik z mężem i zabawianie małego (w sensie Daniela). Odkurzyć też możesz max 2 razy w tygodniu, a ogrodem niech się zajmie luby w weekend.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:14   #4587
maomami
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczyny tak szukam na necie i są opinie że ten pokrowiec na materac, w którym jest wszyty wkład gryki można prać w pralce. Już sama nie wiem, chciałabym go odświeżyć bo nie jest pierwszej świeżości. Tylko się boję czy napewno nic się nie stanie

Stary 2013-09-03, 21:19   #4588
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

nie łądnie! jak sie dobrze czujesz to odpoczywaj a nie znów sie przepracowujesz.
Cytat:
Jakoś tak po prostu, nic się nie stało. Ogólnie czasem mam teraz wrażenie że wszystko mnie zaczyna przerastać. Nie wiem chyba jakieś gorsze dni mi sie zaczęły, nie wysypiam się, jest mi ciasno we wszystkich ciuchach, w sklepie nie mogę znaleźć nic dobrego na siebie, w nocy nie mogę spać bo nei umiem znaleźć pozycji już mnie boki bolą od leżenia na nich
też tak mam, ale po o sie załamywac i łapać te gorsze dni? z bokami mam tak samo a na plecach nie umiem bo mam bóle kręgosłupa wiec już w ogóle.. nie mam w czym chodzić, ale nie mam z co kupić nowych ciuchów a to że zaczyna mnie przerastać to łapie to co jakiś czas, potem jest super ciesze sie itd a później znów to samo... to chyba strach przed tymi lecącymi tygodniami

głowa do góry
pogoda swoja drogą robi swoje :/

moja ręka boli niech do jutra przejdzie

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Kurcze dziewczyny tak szukam na necie i są opinie że ten pokrowiec na materac, w którym jest wszyty wkład gryki można prać w pralce. Już sama nie wiem, chciałabym go odświeżyć bo nie jest pierwszej świeżości. Tylko się boję czy napewno nic się nie stanie
zobacz jaki ma "materiał" jak uważasz ze nic nie powinno sie z nim stać to wypierz ale w mniejszej temp. a jak wolisz nie ryzykować to wymocz w wodzie z płynem/proszkiem a potem wypłucz w płynie do płukania i do wyschnięcia- ja tak robie z el z wózka, tymi białymi bo boje sie ze cos sie stanie..

ja swojego nie prałam bo ja mam jeszcze w folii i nawet do dzisiaj nie pomyślaąłm zeby wyprac wiec nie powiem Ci jak sie zachowuje materiał
Stary 2013-09-03, 21:21   #4589
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
nie łądnie! jak sie dobrze czujesz to odpoczywaj a nie znów sie przepracowujesz.

też tak mam, ale po o sie załamywac i łapać te gorsze dni? z bokami mam tak samo a na plecach nie umiem bo mam bóle kręgosłupa wiec już w ogóle.. nie mam w czym chodzić, ale nie mam z co kupić nowych ciuchów a to że zaczyna mnie przerastać to łapie to co jakiś czas, potem jest super ciesze sie itd a później znów to samo... to chyba strach przed tymi lecącymi tygodniami

głowa do góry
pogoda swoja drogą robi swoje :/

moja ręka boli niech do jutra przejdzie

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

zobacz jaki ma "materiał" jak uważasz ze nic nie powinno sie z nim stać to wypierz ale w mniejszej temp. a jak wolisz nie ryzykować to wymocz w wodzie z płynem/proszkiem a potem wypłucz w płynie do płukania i do wyschnięcia- ja tak robie z el z wózka, tymi białymi bo boje sie ze cos sie stanie..

ja swojego nie prałam bo ja mam jeszcze w folii i nawet do dzisiaj nie pomyślaąłm zeby wyprac wiec nie powiem Ci jak sie zachowuje materiał
Są opinie że nic się nie stało a są opinie że może się skurczyć, że farbuje, że gryka nie może być w wilgoci. Nie wiem sama. Gdyby był nowy to bym nie prała, ale tak to chciałabym go odświeżyć. Jak sie nie będzie dało to po prostu będę wietrzyć codziennie.
Bo jak ściągne ten pokrowiec, to z jednej strony jest sam, a z drugiej jest wszyta ta gryka

Teraz mnie dobija ta pogoda, zrobiło się zimno a ja nie mam w czym wyjść, mam bluzkę z długim rękawem no ale co na to?? Nic nie mam w co się zmieszcze

Stary 2013-09-03, 21:28   #4590
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
niech jutro bedzie lepiej
pokrowiec mam identycznie z gryką w pakiecie, jest po córca, ale prać się go boję, wydaje mi się, że może się już nie nadawać do użytku, nie ryzykuję

Nasturcja masz lody? Mnie od wczoraj tak męczy zgaga dziś przypadkiem jak miałam "muszę zjeść lody, dużo lodów, teraz, już"- minęła a nawet jak nie minie, to bardzo warto sprawdzić

A i za to, że tak ładnie dziecko tymi lodami skarmiłam, to mi się tak odwdzięczyła, że ta zgaga to pan pikuś, szalała jakby przez brzuch wyskoczyć chciała, a tak milusio, że każdy ruch to wciskanie główki/rączek w pęcherz i nóżki pod żebra

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-09-03 o 21:29
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości