|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
ale czasem trzeba ![]() lecimy na lody do maca
|
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczesciara!---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- vil, ale Przemo malutki w tym krzeselku! ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale zawsze się pocieszam, że nie muszę nosić i nie płacze za to stoję nad łóżeczkiem albo siedzę przy huśtawce i podaję smok albo bujam
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Hee nie boj sie pozniej przy wzDeciu juz nie bedzie plakal albo jak kupki nie bedzie mogl zrobic spokojnie heee
Zacytowalam wiecej i zniklo blee A ja zamiast na diecie to zaraz frytki bede wciagala hee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
hump bo neurolog mówiła, żebyśmy na razie odpuścili noszenie w pionie...
Justi, super, że ze słuchem jest ok Mysia o kurcze... cyc co godzinę?? Mnie też to czeka Boję się![]() Kurcze wszystkie dzieci skoki mają oprócz Justi, co tak marudzą?? ![]() U nas sprawa wygląda tak, że wózkiem ciągle trzeba jeździć
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
e spoko my tak mamy odkąd mały skończył miesiąc
dlatego ja fanka karmienia cycem nie jestem:P
|
|
#3968 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro się wezmę bo mi się głupio zrobiło.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To tak jak i ja ![]() Cytat:
No tak myślę, że to od komara była, ale ona była cała wysypana ;/ My już po wizycie. Jest bardzo dobrze. Ale napisze więcej po 20
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
Vil-
dla Przemcia w foteliku, i wyrodna matka nie jestes, to racjonalne podejscie do niektorych grymasow do mojej wystarczy duzo mowic cokolwiek i ucieszona lezy i slucha nawet jak jej mowie, ze dramatyzuje ![]() Mysia- moja tez czesto wisi na cycu w dzien(na szczescie w nocy spi 8 godzin ciagiem), wydaje mi sie, ze przez to ze pociumka troche i zaraz znow glodna albo po prostu przy cycu sie najlepiej uspokaja, ale ja w przeciwienstwie do Ciebie z tego co piszesz, jestem fanka karmienia piersia ![]() Dziewczyny czy wedzona makrela nalezy do jakiejs toplisty ktorej nie powinno sie spozywac przy kp? w ogole wedzone ryby? Bo pieczonego dorsza probowalysmy i nie bylo zadnych rewelacji i zastanawiam sie czy wedzone ryby tez sa ok?
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2013-09-03 o 18:04 |
|
|
|
#3970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podaj dane do przelewu na pw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że jest dobrze! Cytat:
a co do butli to jej co godzinę podać nie można, więc trochę inaczej no ale jak sobie pomyślę o tym, że to mleko trzeba przygotowywać, nosić ze sobą wszędzie to cieszę się, że tak bezproblemowo się karmimy ![]() Ja jem wszystko, wędzone ryby również
|
||
|
|
|
#3972 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
1. WNP i ONM występuję jedynie łącznie z jakąś jednostką chorobową, ale to co lekarze nazywają WNP i ONM to są po prostu tak naprawdę cechy charakteru i tak owszem wypracowywuje się je, dlatego tyle dzieci chodzi na reha, a gdyby nie chodziły to zrobiłyby coś po prostu wcześniej - później - tak jak to było kiedyś, gdy reha nie była taka "słynna"
2. Nie zobrazuję Wam co nam pokazywała bo ciężko, ale z takich co nie wiedziałam to, to, że podnosimy dziecko za tyłek tak jak do swiecy i dziecko tak się zwija w kłębek - krzywdy nie zrobimy absolutnie 3. Jeśli mamy kołyskę to korzystamy bo to wypracowywuje u dziecka stabilizację, jesli nie mamy to kładziemy dziecko na jakiejś płachcie i jeden rodzic łapie z jednej strony za rogi, drugi z drugiej strony i bujamy 4. Jak leży na brzuchu to w wieku 3-4 miesięcy łokcie już nie mają byćna wysokości barków a wychodzić przed barki - wysuwistym suwem (jak to brzmi ) przesuwamy rączki do przodu, a jeśli dziecko odrywa ręce, buja się, robi kołyskę to niech robi, jeśli niechętnie leży to jeśli mamy to podkładamy klin 5. w wieku 4 msc łapie kolana w wieku 5 kostki w wieku 6 łapie już za stopy - oczywiscie czysto teoretycznie 6. żadnych butów - buty sa na ulice a nie do wózka,stopa nie ma wtedy swobody poruszania się i kształtowania. jak zaczyna chodzić (im później tym lepiej, wtedy na starość nie ma problemów ze stawami) to jedynie w skarpetkach, jak wychodzi na spacery to buty - wiadomo odpowiednie 7. Nie pięlegnujemy chwytu w dłoni i w stopach (ten do 9 msc) głaszczemy po zewnętrznej stronie stopy i dłoni, nie dajemy małych zabawek by nie utrwalać chwytu tego pierwotnego, jak już łapie ładnie wtedy może małymi zabawkami się bawić 8. Zachowujemy symetrię i podajemy dziecku wszystko na środku, jeśli tylko jedną rączkę wyciąga to bierzemy drugą rączkę pod ramię i popychamy do zabawki, dziecko do 2 lat określa się czy jest lewo czy prawo ręczne i póki się nie okresli robi symetrycznie wszystko 9. I jak najwięcej czasu spędzac na podłodze! mata obowiązkowo i łapanie zabawek! Zabawki na wysokosci pępka 10. No i guru oczywiście Zawitkowski ![]() Więcej nie pamiętam, ale uważam, że odkąd Macia się urodziła było to najlepiej wydane 50 zł na jakiegoś lekarza, badania. Wizyta trwała godzinę i kobitka bardzo fajna
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i łososia też :P
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() M. Spi od 17;50 hmm mam nadzieje ze to nie na noc :banghead:
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za kciuki
![]() przydały się, bo Mały był grzeczny- troszkę popłakał przy ukłuciach,ale się szybciutko uspokoił a potem poszliśmy do sklepu i na krótki spacer motylek- dzięki za streszczenie wizyty ![]() justi- super, że ze słuchem Bartka wszystko ok vil- Przemek jaki słodziak fajne krzesełko![]() ash- to Ci Sofcia dała popalić ... becik- ja też nie dotarłam do informacji na temat chusty womar... ale myślę, że lepiej ciut dołożyć i kupić sprawdzoną Natkę ![]() vvgh- my na rota nie chcemy ,bo jakoś to mnie nie przekonuje... zresztą my szczepimy na nfz, żadnych dodatkowych, jedynie pneumokoki mamy za darmo, za 2 miesiące szczepimy |
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
motylek a co to zalekarz z ktorego jestes tak zadowolona? jakis rehabilitant ?
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic cieszę się, oby noc była spokojna
kupiłam sobie pyyyszny chleb w Almie i już żałuję, że tylko 4 kromeczki
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
zdecydowlam sie jednak na nosidlo manduca nie dam rady z ta chusta
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
a i jeszcze jedno my mamy dziecko które rzadko nosimy i kazała nosić bo dobrze to wpływa na rozwój to tak apropo waszego noszenia ![]() Cytat:
to na kromki sprzedaja ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noo obyy bo jestem padnięta... wieczorem zrobił troszkę kupki, to może już nie będzie tak wył w nocy biedaczek
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
dałabyś radę
ale to nosidło to będzie dobry wybór
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko stosować, choć pewno połowe zapomnę.My idziemy do reha 09.09 (w sumie nie z jakimś wskazaniem tylko jak byliśmy mies. temu to wspomniała, że mamy przyjść za miesiąc, a jako, że mamy to darmowo to się przejdziemy) i jak będą jakieś fajne rady to też napiszę ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Veronic, Ty mnie przerażasz, że u Was tak długo się ciągną te brzuszkowe problemy
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
No mają tam metrowe chleby i na wagę sprzedają i od razu kroją Orkiszowo-żytni - polecam w sobotę po szkole chyba kupię więcej
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() aaaa to taki myk z tym chlebem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na początku myślałam, że jak skończy 3 miechy to minie, no i polepszyło się to fakt,ale nadal zupełnie się nie uwolnił od bólu brzuszka![]() od tygodnia nie podaję już delicolu ani dicofloru, i nie ma żadnej różnicy między tym co było a tym co jest- czasami jest lepiej ,a czasami gorzej, w dalszym ciągu potrafi wybudzać się z krzykiem , prężyć się i puszczać z wielkim bólem bączki ![]() teraz za "punkt polepszenia" stawiam 6 miesięcy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- najgorzej jest jak ból brzuszka łączy się z marudzeniem (czyt. skok) ,tak jak teraz... ale nie ma co narzekać w końcu musi być lepiej![]() jestem zmęczona.... DOBRANOC |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
M. Nadal spi wiec napewnonto nocny sen , ciekawebipe pospi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę znaleźć tego filmiku na yt z metodą Karpa. Może któraś z Was pamięta i podrzuci Gogowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na noc zasnąć też nie mogła więc wsadziłam ją do bujaczka. Zasnęła i właśnie się obudziła ![]() Jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią po kąpieli?? U nas usypianie wieczorne trwa 1-3h co ja robię źle?? ![]() MOtylku, super wieści i dzięki za relację! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

no to mój nie przechodził skoków chyba 
Nawet na rękach jest źle 

Boję się

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a nie tasiemkami się wymigujesz 
weeeź mi nie mów... u nas w LO chłopcy tak robili 
i że wielka baba się zapowiada.. nie wiem po kim ona miałaby byc wielka, mamusia szczuplutka 
dla Przemcia w foteliku, i wyrodna matka nie jestes, to racjonalne podejscie do niektorych grymasow 

07.07.2012
w sobotę po szkole chyba kupię więcej