|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Boże co się ze mną dzieje...wpierdzielam dziś jak oszalała!!! na kolacje zrobilam sobie frytki z jajem i zagryzam czekoladą
![]() Cytat:
za przewrotki!!! no i wieczórDragusia - zdradź choć rąbka tajemnicy!!! no wezzzzzzzzzzzz umrę z ciekawości!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4772 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super, a znosił te dwa pierwsze ząbki spokojnie?Cytat:
![]() Cytat:
trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrzeCytat:
dla RoszpunkiNiestety Tomek na wszelkie urządzenia typu wózki, nosidła, bujaczki reaguje źle, tzn. posiedzi pobawi się chwilę ale za nic nie uśnie.Musi być rożek, pielucha i bujanie na rękach. Jestem właśnie po półgodzinnym spacerze w kółko po pokoju. Heh śmieję się że niedługo na panelach ścieżkę wydreptam ![]() Ale na szczęście nie było płaczu i marudzenia. Cytat:
![]() Cytat:
za udane chrzciny, A fota super, ładną tworzycie rodzinę Co do zabobonów to padłam po raz kolejny zastanawiam się skąd ludzie takie pomysły mieli. Czy to wynikało z głupoty i niewiedzy na różne tematy czy jak![]() Cytat:
Cytat:
mocno zaciśnięteAle jak co powiesz o co chodziło
|
|
|
#4773 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale co się dziwić. Robiłam Tomkowi słoiczki na jesień (warzywka mamy z działki zero nawozu ), przy słoiczkach z jabłek i malin teściowa wali do mnie Niestety ale do cukru i soli idzie się szybko przyzwyczaić/ jak zapraszam rodzinę na obiad to oni zawsze jeszcze wszystko muszą dosolić . Cytat:
A córcia piszczy tak na widok tych butków czy jak? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i za siedzenie, hoho to już duża dziewczyna ![]() Cytat:
za piękną wagę ( mój przy twoim to patyczak 6800 na 70cm ) no i za przewrotki Hahah Cytat:
za szczepienieA lekarza ![]() Co do szczepienia też mamy 6w1 i teraz dopiero byliśmy na drugiej dawce a za 6 tyg trzeci raz mamy iść, później to nie wiem Cytat:
narobiłaś mi smaka, idę robić frytki ![]() Uff, Tomik śpi (zasnął po kąpieli o 19). Heh no ale pewnie o 5 już na nogach będę. Byłam w Zusie, załatwiłam urlop już do kwietnia do 22 października urlop 100% płatny, a później 60%. Tak więc do 22 kwietnia siedzę w domu Pozdrawiamy i do jutra Przespanych nocy wszystkim
|
|
|
#4774 |
|
MBZ♥
|
Agateczko dla lekarza to
![]() jak Maluszek po szczepieniu? ![]() co do szczepienia to my mamy 6w1 i następne dopiero za rok wcześniej po 13 msc będziemy mieć tą na odrę, różyczkę i świnkę. Plus te dodatkowe![]() 5w1 ma dodatkowe szczepienie na żółtaczkę w 7msc, które my omijamy ![]() Pani, śmieszne te buciki ![]() Dragusiu ![]() Villga Liwka, też się obżeram dziś ![]() Oldzinx ![]() krupnik bym zjadła Giovanna ![]() a spędzenia wieczoru ![]() Nyaa tak dożywocie ale nie w takich luksusach w polskim więzieniu ale w takim hardcorowym jak w Ameryce płd ![]() Roszunka śpi idę rzeźbić jakąś kolację
|
|
|
|
|
#4775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ![]() a co do romantyzmu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nic nie powiem, powiem jak będzie się czym chwalić. dzieki za kciuki ale to nie o poczekalnie chodzi ![]()
|
|
|
#4776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kawal Cytat:
Cytat:
sa i bedaa chrzciny na pewno sie udadze mino przeciwnosci komorniczych ![]() Cytat:
ew bdee przez noc jeszcze u palcow u nog ooooki - pasuje ![]() jestem ide czytac ost strone - no chyba ze juz sie kolejna zdarzyla nacytowac :P |
|||||
|
|
|
|
#4777 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale do lekarza nie pójdzie! ![]() Cytat:
Właśnie zmieniałam sobie opatrunek, mocząc w wodzie z mydlinami, żeby zeszła gaza, która przywarła do rany dżizassss... Atrakcje mam, psia ich mać Cytat:
![]() A co do "Katarzyny W." to bardzo dobrze, ale i tak wyjdzie po 10 latach, a te 10 lat z naszych podatków będzie... Szkoda, że już nie ma zesłań jakichś i robót w kamieniołomach ![]() A z Krzysiem mam tak samo,od razu pytanie się pojawia - JAK TAK MOŻNA SKRZYWDZIĆ DZIECKO....? TAKIE MAŁE, NIEWINNE... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- A moja Mamuśka wyleciała sobie dziś na Kanary, właśnie dostałam sms, że siedzi i sobie drinka popija, morze szumi, ciepło.... ech
|
|
|
#4778 | |||||
|
Zakorzenienie
|
też żałuję Cytat:
który wzór bierzecie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
no oglądałam go kiedyś jak babie powiedział,zeby się do psychiatry umówiła, bo ma problemy sama ze sobą- dobre to było Cytat:
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam do 21 kwietnia ![]()
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Corka - Jakub chyba zaakceptowal nosidelko, ale byl w nim kilka razy tylko. Wczoraj i dzis straszny wiatr i balam sie ze go owieje. W niedziele zasnal mi w nosidelku wiec raczej ok. Juz nie placze jak zakladam mu go na plecki ale nie bardzo wie co sie wtedy dzieje i jest niespokojny dopoki nie zawiaze wszystkiego. Czekam na poprawe pogody i bede dalej testowac bo wozkiem po plazy ciezko sie jezdzi.
Jestesmy w jastarni. Pokoje muszelka. Ze spaniem u nas to samo bylo. Na wsi tylko na spacerze czyli w kolko po dzialce a potem w domu masakra .ale moje dziecie w ogole w domu nie potrafi spac w dzien. Teraz chodzimy ile sie da, dzis 6-7 godz bylismy na spacerach, wczoraj jak padalo non stop do 16-17 to niezle musielismy sie napocic zeby go w uspic w pokoju. Dzieci kazda zmiane musza odreagowac, ale niech spi, po to przyjechalismy zeby lazic wiec jak tylko jest pogoda to nas nie ma. A w domu bede sie martwic co dalej i wychodzic z siebie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-09-03 o 22:12 |
|
|
|
|
#4781 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a butki cudne, ale dla Janka to chyba inny model musze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a koszule ma w różnych kolorach ![]() Cytat:
dla synka (btw, jak ma imię?)a co do romantycznego wieczoru to tak spokojnie że gdybym nie zajrzała przez przypadek do buzi to bym nie wiedziała że wyszły Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#4782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh szkoda slow - na nia Cytat:
ze Florek bd mial brata lub siostre :PCytat:
![]() - co do romantycznego wieczoru, nawet ''kupa'' moze cementowac zwiazek ![]() - 160 czytam i Lece spac :P |
|||
|
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Wiktorek
![]() Dragusia (też jestem ciekawa za co...)Siedzę właśnie na internecie i szukam porady na bolące kolana po ciąży, bo ostatnio jak przykucnę, to prawie nie mogę się podnieść. I co mi wyskoczyło: 1. żeby brać artrostop (poczułam się, jakbym się miała właśnie na emeryturę wybierać, no cóż - starość nie radość) 2. żeby jeść dużo galaretek Galaretki mnie rozbroiły... Idę spać (tylko przedtem zrobię se galaretkę)
|
|
|
#4784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba to przez zjedzone po obiedzie - Mielone z mizeria, napoleonki u babci eh a mialam sie odchudzac ![]() Cytat:
ale jakas jalowa tam maja - nic a nic nie czuc ze solone :P Cytat:
o co kaman aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa wiem wiem wiem znaczy sie domyslam sie :P ale nie powiem idem spac bo oczy same sie zamykaja a jutro tez jest dzien i zeberka na obiadek ![]() slodkich snow ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- aaaaaaaaaaaaaa i bym zapomniala we wrzesniowym '' twoj maluszek '' - jest artykul jak dbac o zabki dzieci
|
|||
|
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() zastanawiam się czy to że pokarm jest czasami mało wartościowy to jest prawda bo laktacja mi się unormowała fajnie i karmię małego 3 razy dziennie (dwa razy rano i do spania) jednym cycem bo drugiego mały nie akceptuje (przed chrztem musiałam szybko ściągać sukienkę i karmic bo z daleka bylo widac że jeden cyc ogromny) a on mimo że się najada do syta to po godzinie znów jest głodny... chyba że spróbował MM i dlatego moje już go nie syci ![]() Cytat:
hehe kobiety w ciązy nie poszczą a dzieciom kazali z mleka a o BD nic takiego złego, poprostu że dzieci ich nie lubią i rodzice po spróbowaniu też twierdzą że niesmaczne. Ale to tylko pare opinii ![]() Cytat:
ale jako że mój syn nienawidzi czapek to nawet nie próbowałam ubierać, bo grzeczniutki był ![]() co do szczebelek to mój wczoraj wyczaił że fajnie sie je gryzie, ale było śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- dodatkowe na żółtaczkę w 6 miesiącu tzn 6 miesięcy od pierwszego szczepienia które było w 1/2 dniu życia dziecka |
||
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Szykujemy się na szczepienie chociaż podejrzewam, że znowu nie będzie, bo mały jeszcze ma katarek
|
|
|
|
|
#4789 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
miałam wczoraj odpisać ale nie dałam już rady to dzis napisze moze zainspiruje hehe ziemniaki, pulpety i mizeriaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę za obroty no i za ten romantyczny wieczór ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------- a u nas zimno jak ja tęsknie za latem i upałami!Karol ma katar od niedzieli, tak wiec psikamy, inhalujemy, do tego głosik ma taki chory ale jak tylko katar to chyba nie bede szła do lekarza na razie ![]() ogólnie ładnie mu nosem wylatuje bo on siedzący i chodzący Wczoraj Julka mnie woła "mamo mamo szybko Karol stoi przy ścianie"
|
|
|
#4790 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
![]() a lekarza to najlepiej pałą :pała: Cytat:
bo czekolada u mnie codziennie ;PCytat:
![]() moja mama też mówi.. trochę cukru do herbatki, troszkę soli z rosołkiem ![]() Cytat:
a Ewa piszczy do sufitu, do zabawek, do mnie.. taki ma etap chyba.. no i cały czas woła mumu, mamu uummmuu itp.. Cytat:
no i ja już zaczynam myśleć nad sprzedażą starych, juz za małych.. Cytat:
to akurat skończy Ci się jak u nas będzie roczek ![]() no no! były też dla małych kawalerów Cytat:
ale ja jem galaretki bardzo często
|
||||||||
|
|
|
|
#4791 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze zazdroszcze Wam tych rocznych urlopów. Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam wracając do pracy...;/
Pochwale się - Misia robi sama Kosi - Kosi bardzo śmiesznie to wygląda![]()
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Michasi czekamy na filmik
|
|
|
#4793 |
|
MBZ♥
|
Liwka
za kosi, kosi Roszpunka bije brawo i robi cacy trohę mało delikatnie ale jednak![]() Co do powrotu do pracy to ![]() Malpka Karol to Master![]() Mam nadzieję, że katar szybko przejdzie ![]() Spróbuj jeszcze maść majerankową ![]() Luna, a możliwe że w 6msc co do słoiczków to nie ma co sugerować się opinią rodziców-mi też nie smakowały bo przyzwyczajona jestem do ziół, przypraw, a to jałowe. Roszpunka niektórymi się zajadała, inne były be teraz sama Jej gotuję
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masc tez uzywam, najlepsze ze w nocy jak sie budzi to nie ma kataru dopiero jak sie rano budzi to nos od nowa zawalony i tak cały dzien
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawiam Kosi - Kosi
http://www.youtube.com/watch?v=6-jGHeiZjow
|
|
|
#4797 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Piękna pogoda, a mi się nic nie chce. Malpka, Liwka, ale zdolniachy z Waszych dzieci!
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rewelacja!
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie, kysz! kysz!. robimy deal?! od piątku na Lubelszczyźnie mogą być upały, ale na razie niech zostanie jak jest
![]() pisałam Ci już że masz niewiarygodnego synia?! rewelacyjnie to wygląda!
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

za przewrotki!!! no i wieczór

Ale wytrzymał, kochane moje dziecko!
Tak się stresowałam przed tym, mało nie zeszłam w tej poczekalni... Ale było znieczulenie zastrzykiem, więc sam zabieg w ogóle nie bolał
trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze
nigdy nie słyszałam o takich torturach 
. 
narobiłaś mi smaka, idę robić frytki 

jak ja tęsknie za latem i upałami!
05.07.2008