|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ale naprodukowałyście, chyba nie dam rady nadrobić, padam.
Moje dziecko chyba miało kolki wczoraj i dzisiaj, bo innego wytłumaczenia dla tego krzyku nie mam
|
#3992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle po miesiącu od ostatniego ważenia weszłam dziś na wagę żeby sprawdzić czy wróciłam już do wagi sprzed ciąży. a tu zonk - kilogram więcej od ostatniego ważenia. no i jednak muszę wprowadzić modyfikacje do mojej diety czekoladowo-ciasteczkowej, i w końcu wziąć się za siebie spacerki i noszenie małego klocka to za mało
|
|
#3993 | |
|
siedzę i myślę
|
a to musi być coś innego... kurde wygląda jak uczulenie, które miał na zwykłe Bebiko, ale teraz przecież pije HA
![]() Cytat:
![]() aa właśnie jem kanapki z moim chlebkiem trochę za dużo drożdży dodałam i mi opadł, ale w smaku ok jutro zrobię z pestkami dyni, słonecznikiem i makiem
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-03 o 21:28 |
|
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
i dobry wieczor wczorajsze nadrabianie zakonczylam o 1 w nocy, poszlam do Nelusi "na cycusiowa kolacje" i co? tz obudzil mnie o 3 w nocy, swiatlo zapalone, komp działa, ja z cycem na wierzchu, a Nela spi zadowolona w lozku rodzicow jutro szczepienie...brrr! ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś, ja już dawno miałam Ci cos pokazac, tula fajna sprawa, ale patrz fotki poniżej
umiesz tak?
|
|
|
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja po 3 minutach zaczynam się wstydzić jak jest ryk w terenie ![]() Hump miałam Cię podpytać, Ty chyba wracasz wcześniej do pracy tak mi się obiło. Wiesz już co zrobisz z Ignasiem?
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znajoma, która jest pediatrą polecała szczepić na wszystko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dziś w aptece zapytać o termometry. Babka mi powiedziała, że mikrolife Nc 100 już nie produkują i jego następcą jest nc120 ale sprawdziłam opinie na necie i nie są dobre, więc się cieszę, że nie kupiłam. W innej aptece pokazywali mi Hartmann Thermoval Duo Scan niestety panie nie potrafiły mi powiedzieć czy mam go przykładać do czoła dziecka czy bezdotykowo mierzy. Stwierdziłam, że poczytam o nim i opinie tez nie są zachwycające. Sama już nie wiem. Najbardziej kusi mnie ten beurer ft 90 ale kurde ta cena. A jak na razie grupon się nie pojawia, a widziałam w archiwum, że był za 119zł.
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ja iee spac jakas zmeczona jestem przez to sprzatanie heheh jutro odpoczywam
kolotowych dziewczynki i udanych nocy oby bejbiki spaly slodko do rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podejrzewam, ze sa i takie przypadki....to juz wole co chwila z tym cycem smigac ![]() Ja tez sie ciesze ze udalo sie z kp Musze sprobowac, bo kusi mnie ta makrelcia ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
|
#4002 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
i znowu tyyyle stron! A moje dziecko zdecydowało się ograniczyc mamie czas na rozrywki... Taka maruda z niego dzisiaj była że szok, pomagał jedynie spacer na tym wietrze falujące drzewa są jak narkotyk i nic więcej nie potrzeba ![]() Cytat:
trafiliście na fajnego lekarza. My też byliśmy u rehabilitanki ze względu na nasz poród (tylko 4 pkt apgar w 1 minucie, w 3 już 9, bo się biedak zakleszczyl główka na dole i ciężko go było wyciągnać podczas cesarki... Troche im z tym zeszlo, na szczescie ja tego nie slyszalam bo mnie uśpili, bo mi znieczulenie nie zadziałało jak mnie cieli... pani sie przerazila że on taki nieruchawy i musialam sie tłumaczyc że w domu fika jak potrzepany, że nóżki podnosi. Smoczka nie chciał ssać i stwierdziła że ma problemy ze ssaniem... Więc jej powiedziałam że sie myli bo ssa piersi bardzo ladnie i przybiera też dużo, a przecież na smoczka nie zawsze musi mieć ochotę. Pani się obraziła, że kwestionuje jej wiedze i zgarnęła za te nieszczęsne porady 90 zł![]() Cytat:
wróciłam do delicolu i jakby troszkę lepiej zobaczymy jutro. Ja jeszcze czekam na 4 miesiące i mam nadzieję na całkowite zniknięcie problemów brzuszkowych![]() Cytat:
ja winie ciężki poród, też podobno odbija się na maluchach. Na początku był strasznie nerwowy, nic się nie dało z nim zrobić bo ciągly ryk, i ciągle mi było wstyd bo reszta dzieci na oddziale takie aniołki, a mój urządzal koncerty o 3 nad ranem... Ale widze że "z wiekiem" jest coraz lepiej ![]() Padam i idę spać. Dobranoc |
|||
|
|
|
#4003 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
ha! zbiorowa epidemia złości w wózku
mój dzis też wrzaskuna włączył na spacerze ale dzięki Bogu byłam z tż więc on go na rękach tachał przez całą drogę![]() chyba faktycznie te zęby idą, pierwszy raz przy wieczornym karmieniu strasznie płakał, co wziął cyca to aż się zanosił więc wzięłam na ręce i pomasowalam dziąsła i był cicho, dałam znowu cyca i płacz, posmarowałam dentinoxem i po chwili jadł spokojnie i zasnął - więc chyba go swędzą? |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś M. widział reklamę jakiegoś mm -1200g za 55zł jakoś i w szoku, że to tyyyle kosztuje... i chyba dopiero dziś do końca docenił moje karmienie ![]() smacznej rybki ![]() === brzuch mnie boli idę się położyć, dobranoc
|
|
|
|
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to on cały dzień jest niespokojny i niedojedzony, dopiero po mm się uspokoił:/ a mleko mam bo leci:/ ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
a dziecko zje szybciej niż z cyca więc i tu oszczędność czasu![]() ja rozumiem wszystkie zalety kp ale zawsze uważałam, że z wygodą to nie ma nic wspólnego, nikt nie zastąpi, ciuchy odpowiednie do karmienia, odciąganie żeby wyjśc itp. ![]() ale to tylko moje zdanie
|
|
|
#4007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że nocki ładnie śpi, u nas jest maks 7 karmień więc jest ok, tylko w nocy znowu budzi się o 2 ;/ no i przeczytalam :w Paryżu dzieci nie grymaszą" i na początku stwierdziłam że beznadziejna bo np tam jest zupełnie odwrotnie jak u nas tj nikt nie propaguje kp, od noworodka uczą dzieci przesypiać cale noce, od 3 miesiąca życia wprowadzają 4 karmienia na dobę
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
Ashyshqa mój ostatnio zrobił mi cyrk w tesco w końcu kasowałam z dzieckiem na rekach byłam w kasie samoobsługowej kolejka jak h... a ja dużo zakupów wózek i dziecko na rekach i tak wracałam mały zadowolony a ja zmachana i na dodatek wjechałam sąsiadce w płot wózkiem ehh te dzieciaczki maja zawsze wyczucie kiedy sie rozpłakać.
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mleko jak i inne dzieciowe rezczy powinno byc tansze ![]() Dzieki ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
ale jakos specjalnie mnie to nie wkurza, tlumacze sobie, ze na zadanie to na zadanie i juz, z reszta jest taka kochana, smieje mi sie caly dzien i pieknie przesypia nocki, to stwierdzam, ze moge sie poswiecic Z tym sterylizatorem super, nie wiedzialam, ze mozna tak szybko ogarnac przygotowanie mleczka, a co do ciuchow to ja specjalnie nie posiadam odziezy czy staniolow do karmienia, w domu glownie sportowe staniki i na luzaka smigam
|
|
#4011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna Macia! ale odruch obronny "mamusia ratuj" ma opanowany do perfekcji.Cytat:
brawo za piękne 4 miesiące, oby kolejne 4 były rownie fajne masz racje, ze Szkocja to wlasciwie "za sciana" ale i tak beznadziejnie widywać się tak rzadko. najchętniej zatrzymałabym cala rodzine blisko nas. mnie tez w ciąży nie wypadaly...a teraz znow wszędzie widze moje wlosy DZIEKI ZA INFO O KSIEDZE DZWIEKOW - w końcu udało nam się ja odebrać. swietna sprawa
|
|||
|
|
|
#4012 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba że pediatra zaleci wcześniej z jakiejś przyczyny.Cytat:
![]() Cytat:
![]() a skąd ta myśl, że ze mnie "czarnula"? a Julka faktycznie do taty podobna, przynajmniej większość osób tak twierdzi - to ja się tyle wymęczyłam w ciąży i przy porodzie, a ona w tatusia poszła... no normalnie zdrada... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden wiorek poleciał do tej dziury gdzie nie trzeba i zaczelam się dusic. a co na to Nela? ze spokojem wyciagnela sutek z ust, popatrzyla na mnie powazna mina jakby chciała powiedzieć "matka, weź się ogarnij i nie kaszl mi nad uchem, bo jem" hmm, ktoras jeszcze odpuszcza spacery jak jest gorsza pogoda? bo my zima nie zima, wiatr czy deszcz chociaż na pol godziny staramy się wyjść...może faktycznie lepiej w tych przejściowych okresach odpuscic? tranu jej przecież nie podam ![]() Cytat:
12? hehehe Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
relaks.znajomemu tzta w sobote urodzila się corka. dzisiaj wpadl na chwile do pracy i dzielil się wrażeniami z pierwszych chwil ojcostwa no i smutno mi jakos, bo malutka urodzila się z krzywymi nozkami i będzie musiala być zagipsowana. nawet sobie nie wyobrażam w jaki sposób oni te nozki prostują i jak to musi maluszka bolec nie może sobie fikac... ehh.
|
|||||
|
|
|
#4014 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2h godziny spędziłam na poczekalni czytałam dzień porodu i przypomniałam sobie perypetie z karmieniem cycami ... ale i tak za tym tęsknie...spadam spać, dobranoc
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-04 o 00:32 |
|||
|
|
|
#4015 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co fajnego kupilas ? Cytat:
![]() nie, odpuściliśmy rota i pneumo. i glownym powodem nie były sprawy finansowe ![]() Cytat:
spryciula. hmm pediatra mowi, ze grubasek i co? kazala zacząć karmic inaczej, mniej, rzadziej, częściej? pytam, bo tutaj na osiedlu tez się jednej dziewczynki lekarz czepia, a według mnie ona nie jest jakos wybitnie gruba...ma duza glowe, okragla, z puckami fakt. udka tlusciutkie, ale poza tym jest calkiem proporcjonalna...Cytat:
a Gwizdak-dietetyk skomentowala hehe.---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
Cytat:
chciałabym Ci cos doradzić,ale u nas zupełnie odwrotnie, Nela wlozona do wozka w momencie zasypia i jeszcze dobrze nie zdaze wyjechać na spacer a jej już nie ma. Może spróbuj jak Banka fotelika?Cytat:
http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-dziaselko-babyono-rozowy-i3489801945.html na początku zdziwienie, następnie zainteresowanie, wkladala wyciagala go z buzi, a kiedy jej zabrałam wrzask wiec chyba się podoba hehe. chce jeszcze taki, http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-uspokajajacy-babyono-2szt-i3451695923.html chlodzace zostawimy sobie na później jak już żeby będą naprawdę dawaly malej w kosc.---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
![]() daj znac jak znow będą jakies zbiorowe zakupy (dziecięce) Cytat:
![]() Cytat:
biedny pierwszaczek!Cytat:
maly fikacz! nozki muuuusza być w powietrzu. slkodki i za każdym razem wygląda inaczej. swietna bluza i ladna tapicerka krzeselkowa hehe
|
|||||||||||
|
|
|
#4016 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wiedziałam!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Cytat:
nie dajcie się dziewczyny! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Cytat:
nadrobilam w końcu |
|||||||
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Moje dziecko obudzilo sie o 2.30 na jedzienie, czego nie robil od dwoch miesiecy.... chyba zabek faktycznie idzie koilejny bo tak glosno ssie pallce po jedzeniu ze spac nie daje. Smoka wypluwa. Zjadl 200ml wiec niempozliwe ze dalej glodny.
Ash Przemek nie zasypia od razu po kapieli. Ale my niie oczekujemy tego od niego. Kapany jest po 19, zasypia z reguly kolo 20.30- 21. Czasem nawet bez kolacji bo nie chce. Ale nie usypiamy go w sensi bujania itp. Zasnie to zasnie, jak dluzej jest marudny to wedruje do lozeczka ze smokiem i tam zasypia. Justyna to sa wlasnie te ciemniejsze misie kolor bear2. Jak zobaczylam juz chcialam pisac maila ze sie pomylili, maz potem spojrzal i tez mowil ze to nie ten kolor wybralismy ale fajne jest, ceratka .... no coz, lepsza niz material, lepiej sie utrzymuje w czystosci. Wkladka z materialu jest fajna.Reszta nadrabiania rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4018 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A lekarka naprawde fajna, najpierw zapytała się jak dziecko reaguje na obcych, później podeszła przedstawiła jej się i zaczęły się bawić. Cytat:
Cytat:
będzie ze 22 U nas księga dźwięków w ogóle się nie sprawdza ![]() Cytat:
Cytat:
Kochana Nelcia
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Jak ja jedną już ledwo trzymam a co dopiero 2 ![]() Ech. Prrzeziebilam się. Gardło mnie boli i ogólnie kiła mogiła. Wlewam w siebie aspiryny i czekam aż przejdzie
|
|
|
|
|
#4020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Dzien dobry
Mamy juz Dzisiaj zaliczone kupsko Wczoraj nie było.. U nas maridzenia ciąg dalszy, ale uwaga, jak wyszłam wczoraj na spacer to był aniolkiem. Oczywiście musiałam chodzić i bujac bo co siadlam to pobudka i nerw. I tak chodIlismy 3i pól godziny ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
U nas wczoraj dalej było marudnie, ale spacer pomógł na początku miałam opory, bo jak go wkładałam do wózka to był wrzask, ale po 15 minutach spaceru zasnął ![]() przebudzał się (czasem nawet z płaczem ) ale kołysany zaraz zasypiał.. po 3h się obudził na dobre, ale nawet miał dobryy humor więc powoli wracałam do domku żeby dać mu w końcu cycusia..ogólnie, mały rzadko teraz je.. w dzień robi sobie przerwy po 4h jak chcę mu podać wcześniej to jest nerw.. bardzo dziwna sytuacja, bo do wczoraj cycuś był lekim na całe zło.. a ssie nadal tak krótko- przeważnie ok 6minut ![]() Cytat:
za to mleko z lodówki/zamrażarki zawsze miało jakiś taki niefajny mydlany posmak..czy to siara, czy normalne.. Cytat:
za uszka, a chustą się nie przejmuj.. kieszonka trudniejsza a jednak ją ogarnęłaś, więc i to szybko ogarniesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tobie nic nie umknie ![]() Cytat:
![]() nawet po 2 sztuki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- jeszcze troszkę mi zostało do nadrobienia, ale teraz nie mam czasu.. wczoraj Tż się dowiedział że wyoadł mu przymusowy wyjazd do Szczecina.. i dziś jedziemy wszyscy zaliczymy morze wracamy w niedzielę |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Orkiszowo-żytni - polecam
w sobotę po szkole chyba kupię więcej 

Ślub 27. X. 2012

wróciłam do delicolu i jakby troszkę lepiej
zobaczymy jutro. Ja jeszcze czekam na 4 miesiące i mam nadzieję na całkowite zniknięcie problemów brzuszkowych
co ja robię źle?? 
jeden wiorek poleciał do tej dziury gdzie nie trzeba i zaczelam się dusic. a co na to Nela? ze spokojem wyciagnela sutek z ust, popatrzyla na mnie powazna mina jakby chciała powiedzieć "matka, weź się ogarnij i nie kaszl mi nad uchem, bo jem"
czytałam dzień porodu i przypomniałam sobie perypetie z karmieniem cycami ... ale i tak za tym tęsknie...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)