Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 19:23   #2761
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Helloł dziewczynki..

pierwsza noc w tyrze ok.. tylko dziś jestem nie-do-życia.. wstałam o 13:00 i głowę mi rozsadza - jak to dobrze, że dziecko mi odpadło po południu spać - to zdążyłam się wykapać i obiad zjeść.. a tak to nic mi się nie chce.. może jutro będzie lepiej.. pod koniec tygodnia podeejrzewam, że będę fruwać

Pokrzywka - wesołych imienin.. czy co tam się życzy.. bo ja w sumie nie obchodzę imienin i nie kumam o co chodzi w tym święcie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:38   #2762
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Hej!

Szybko dzisiaj w tyrce zleciało, tyle roboty, że nie miałam kiedy zjeść :/ Nie lubię września A jutro o 18 rada pedagogiczna i pewnie potrwa przynajmniej do 20, więc po raz pierwszy nie będę usypiała Tymka Ciekawe, czy mąż z moją mamą sobie poradzą A jak będzie płakał

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość

Wrzuciłam kilka zdjęć do albumu
Resztę muszę dopiero ogarnąć.
Piękne zdjęcia Franuś cudowny

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Zauważyłyśmy Mam wrażenie, że to odbywa się kosztem wizażowania
Ale spoko, u mnie też progres, mam wrażenie, że chyba mi się libido "odkorkowało" odkąd dostałam okres. Właśnie powinnam dostać drugi ale coś go nie widać. A raz to miałam takie sny, że normalnie myślałam, że wyjdę z siebie, zboczuchy, że heja. Aż chciałam się do tżta dobrać ale starym dobrym zwyczajem - rozchodziłam

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
hmm nie wiem.. ostatnio samo przychodzi Łącznie z tym że wczoraj to ja byłam inicjatorem Oglądaliśmy film w salonie, leżeliśmy na kanapie, przypomniały mi się stare czasy, randki domówki, jak tż wracał autobusem do domu ostatnim kursem o 22 jakoś mnie tak wzięło
Zazdroszczę
U mnie nic się nie zmieniło, a pierwszą @ już miałam

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
ale przybyłam z newsem, że moje dziecię ma dziś 10 m-cy jest juz taka dorosła

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
dziś są moje imieniny a Tż nie ma

Adaś był dziś na kontroli u lekarza i waży tylko 9510 g a ma 8 i pół miesiąca a jak miał pół roku to ważył prawie 9 kg więc dużo nie przytył przez te 2 i pół miesiąca no ale ponoć teraz dzieci już tak szybko nie przybierają.
Adam właśnie porwał pilota od Tv a mam z nim problem bo wszędzie chce wstawać wystarczy ze się tylko czegoś złapie, wczoraj np. byłam w kuchni coś tam robiłam i drzwi miałam otwarte a Tż był z Adasiem w duzym pokoju i Adaś do mnie przyszedł rzecz jasna na czworaka no i wspiął się na rączce od szuflady i stanął i nagle szuflada zaczeła się otwierać a on razem z nią do tyłu w ostatniej chwili go złapałam bo nieźle by przyfasolił w podłogę.
Czy wasze dzieciaczki też tak chętnie chcą dreptać ? Adaś tylko ciągle ręce wyciąga trzeba z go prowadzić po mieszkanku.
najlepszego z okazji imienin

Tak, mój tak samo. Raczkowanie już się znudziło i teraz przy wszystkim chce wstawać

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
pierwsza noc w tyrze ok.. tylko dziś jestem nie-do-życia.. wstałam o 13:00 i głowę mi rozsadza - jak to dobrze, że dziecko mi odpadło po południu spać - to zdążyłam się wykapać i obiad zjeść.. a tak to nic mi się nie chce.. może jutro będzie lepiej.. pod koniec tygodnia podeejrzewam, że będę fruwać
Obyś się szybko przyzwyczaiła
Stary 2013-09-03, 20:22   #2763
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka

maluje nam mieszkanko w fordonie i jedzie dziś kupić krzesełko do karmienia zdecydowałam się na używane

Adaś był dziś na kontroli u lekarza i waży tylko 9510 g a ma 8 i pół miesiąca a jak miał pół roku to ważył prawie 9 kg więc dużo nie przytył przez te 2 i pół miesiąca no ale ponoć teraz dzieci już tak szybko nie przybierają.
Adam właśnie porwał pilota od Tv a mam z nim problem bo wszędzie chce wstawać wystarczy ze się tylko czegoś złapie, wczoraj np. byłam w kuchni coś tam robiłam i drzwi miałam otwarte a Tż był z Adasiem w duzym pokoju i Adaś do mnie przyszedł rzecz jasna na czworaka no i wspiął się na rączce od szuflady i stanął i nagle szuflada zaczeła się otwierać a on razem z nią do tyłu w ostatniej chwili go złapałam bo nieźle by przyfasolił w podłogę.
Czy wasze dzieciaczki też tak chętnie chcą dreptać ? Adaś tylko ciągle ręce wyciąga trzeba z go prowadzić po mieszkanku.
życzonka

moja ma 8,5 miesiąca a waży 7500
Stary 2013-09-03, 20:45   #2764
nini_b
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego
Mój Oli jest z tego samego dnia a waży 9 kg, myślę, że to całkiem normalna waga
Też wszędzie raczkuje, przy wszystkim staje, a jak dorwie coś w miarę lekkiego, to przesuwa i przy tym idzie, ale nie oprowadzam go za rączki nigdy tego nie robiłam, więc on nie wie, że tak można
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
U mnie nic się nie zmieniło, a pierwszą @ już miałam
U mnie zmieniło się dopiero jakiś czas po odstawieniu od piersi, jak hormony wróciły do normy, chociaż @ miałam dużo wcześniej.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:53   #2765
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dzieki za życzonka.

Ja się wagą Adasia nie przejmuje jest ok zresztą i tak jest mały pultasek tylko zdziwiłam się że przez 2 i pół miesiąca tylko lekko ponad pół kg przybrał.

Tż kupił to krzesełko właśnie do niego dzwoniłam jest super nie zniszczone zadbane i czyste.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:55   #2766
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

maluje nam mieszkanko w fordonie i jedzie dziś kupić krzesełko do karmienia zdecydowałam się na używane
Wszystkiego najlepszego

Cytat:

My jak ostatnio byłyśmy na szczepieniu to miała na pewno skończone 8 miesięcy i ważyła ok. 8600 wydaje mi się, że wygląda tak akurat.
A to że mało przybrał to chyba normalne - więcej się porusza

Cytat:

Ja mojej nie pokazuję za bardzo takiego chodzenia, wolę żeby sama do tego doszła. Chodzi przy meblach, coraz częściej się ich puszcza, ale narazie to jeszcze trwa max kilka sekund i raczkuje.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:06   #2767
halwaya
Zakorzenienie

ja też mojej nie prowadzam za często - a to w sumie dla własnego dobra - kręgosłup by mi wysiadł.. raz dziennie może przez kilka sekund i koniec - niech sama trenuje

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:59   #2768
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
pewnie jak zwykle się źle wysłowiłam, wybacz
wspaniałomyślnie wybaczam

Cytat:
mówisz ostatnio się zachowałam jak napalona nastolatka bo kupowałam worek ziemniaków w sklepie i z zaplecza wyniósł mi go koleś O żesz fak W życiu nie widziałam tak niebieskich oczu u nikogo. Czarne włosy, czarna oprawa oczu i dosłownie turkusowe źrenice. Chyba pojade po jeszcze
yhy już widzę jak Ty mu w oczy patrzyłaś

Cytat:

sto latek

Cytat:

wszystkiego najlepszego
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:02   #2769
moonie_85
Wtajemniczenie

Już zaprzyjaźniłam

Sorry, ale dopiero wróciliśmy do domu, stąd obsuwa taka
Mykam nadrabiać
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 23:33   #2770
dzika_kaka
Zakorzenienie

UWAGA OGŁOSZENIE PRAFIALNE
Mamy zęba Dolna, prawa jedynka

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
ja mialam tylko pierwszą partię pieluch i ubranek wyprasowaną. Mama mi wyprasowała jakoś tak pod koniec ciąży mej. Potem już nic nie wyprasowałam
Ja jakoś nie umiem jej nie prasować, sobie nic nie prasuje ale Ewka to co innego

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
u nas zwykle w lapki dostaje opakowanie z mokrymi husteczkami
Też ostatnio odkryłam magiczną moc Husteczek w procesie przewijania

Cytat:
gorzej z koszulami mojego męża
A ja lubię prasować koszule tżta. Ale wyznaję zasadę, że rączek mu nie u.je.bało więc może se prasować sam Polecam

Cytat:
identyczna sytuavja. We wszystkich opcjach Zgadza się czekanie na okres, odkorkowanie libido i ero-sny

Nie jesteś gruba! i nie masz krótkich nóg chyba że kogoś podstawiłaś nad morzem

Cytat:
hmm nie wiem.. ostatnio samo przychodzi Łącznie z tym że wczoraj to ja byłam inicjatorem Oglądaliśmy film w salonie, leżeliśmy na kanapie, przypomniały mi się stare czasy, randki domówki, jak tż wracał autobusem do domu ostatnim kursem o 22 jakoś mnie tak wzięło
Eee to aż tak nie zwariowałam jeszcze

Cytat:
Łolaboga

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 00:05   #2771
dzika_kaka
Zakorzenienie

Aaaaa!
Do bieguuuu, gotowiiii, start!
Tak dzisiaj przyłapałam moją córkę. Wielokrotnie wchodziła w tą pozycję i się kiwała. Ruchów w przód ani w tył nie zaobserwowano
Aktywność ta nastąpiła na dywanie u mojej mamy. Jak jutro u nas na macie to się nie powtórzy to zaciągam tżta do Ikea po dywan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0727.jpg (33,7 KB, 32 załadowań)

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 00:06   #2772
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie nie wiem czy mi się uda, bo pracuje na 2 zmiany. Albo 7-15 albo 14-21. Więc poranny cycuś będzie, z wieczornym będzie różnie. I w takich momentach dawałabym mm. Ewentualnie kaszkę mleczną. Tzn. nie ja, bo ja będę w pracy wtedy
moge napisać, ale ostrzegam, że ten dżem jest mało ekologiczny W sensie idą tam galaretki pomarańczowe Pisać?
A na kumkwata nie znam przepisu niestety
Pisać pisać, zarys zostanie a galaretki na coś wymienię

Cytat:
ja też ale pewnie jedzenie by wygrało
choć powiem Wam, że ostatnio w temacie odnotowałam spory progres
Ja miałam w ciąży zakaz
Więc zanim wróciłam po porodzie do starych zwyczajów to też mi nieco zeszło... Aale... ustawowych 6 tygodni nie wytrzymałam... były ze 2

Cytat:
będę się starać, tyle że u mnie w robocie ciężko idzie jeśli chodzi o moje przerwy. Tzn. mam je, nawet 30min, ale moje stanowisko wymaga bycia w ciągłej gotowości i nie raz zdarzało mi się schodzić do klienta w połowie kawy, czy kanapki. No ale jak to mówią- kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka wymówki
Trzymam kciuki żeby się udało

Cytat:
oo musze wyguglać bo mój brzuch okropnie wiotki się zrobił.
Nie pamiętam nazwy ale taka wysoka butelka z pompką, coś jak pianka do golenia.

Cytat:
Franek

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
super

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
aaaaa! fakt, w górach zimno

nie wiem jak u Was, ale dla mnie bez znaczenia czy wykąpię calego czy obszary strategiczne kąpiel (cała, z przygotowaniem i ubraniem w pidżamkę) zajmuje mi ok 5-10 min, pewno tyle samo czasu co umycie buźki, dupki itp
Zimno i padało, pierwszego dnia mi trampki przemokły totalnie, suszyły się dwa kolejne, dobrze że kalosze miałam przezornie ze sobą...

U nas kąpiel i okołokąpielowe czynności to normalnie około pół godziny spokojnie, jak zimno to i dłużej bo trzeba najpierw dogrzać łazienkę Niestety mamy syfiatą izolację na domu

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Moonie super zdjęcia Chyba pisałaś, że mąż jest 8 lat starszy od Ciebie, a nie wygląda

No starszy, o 8 lat, ale wygląda na smarkacza Tzn zawsze myślałam że 36 lat to stary dziad... a tu się okazuje, że miałam jakieś zaburzone postrzeganie

Cytat:
muszę zaprzyjaźnić
już

Cytat:
w sensie , że Moonie tak staro wygląda?

Monnie zart , super rodzinka a zdjęcie Frania przesliczne

Mnie kilka razy już ktoś pytał czy to moje dziecko, bo ja taka młoda i to tak wcześnie chyba je mam Ponoć pyzata twarz odmładza a zmarszczki są zakryte grzywką

Cytat:
Rzeczywiście troszkę wcześniej
Stary 2013-09-04, 00:13   #2773
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja akurat ciuszki to mogę, raz przejechać żelazkiem, żaden wysiłek
gorzej z koszulami mojego męża
Nie znoszę prasowania koszul, dlatego tego nie robię... tzn czasem moje koszule muszę wyprasować, bo mam kilka i je lubię, ale jest to dla mnie męczarnia. Mąż ma dwie łapki i prasuje sobie sam.

Cytat:
my uznajemy zasadę prasowania przed wyjsciem z domu,czyli w tym czym ide to prasuję. W szafie mi się ubrania mną więc i tak bym musiala drugi raz prasowac. A mąż hmm....sam sobie prasuje
o właśnie właśnie, ja też tak, nie prasuję jak wypiorę, tylko jak chcę w czymś wyjść

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moonia zaprzyjażnisz mnie?
już

[QUOTE=T'ai;42607257]mnie też coś Moonie nie chce zaprzyjaźnić więc chyba nie pooglądam [COLOR="Silver"]

już

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
TZ sam sobie prasuje
raz mu wyprasowalam i wiecej nie chcial
No u nas to samo, raz z dobrego serca chciałam pomóc jak się w amoku rano pakował na jakiś wyjazd. Wyprasowałam, na co on się skrzywił i zrobił to jeszcze raz. Zosia Samosia. Więcej nie tykam

Cytat:
Piękne zdjęcia Franuś cudowny
Stary 2013-09-04, 00:58   #2774
dzinek
Wtajemniczenie

Bry wieczor
Miec dwa maluchy z malym odstepem czasu to dla mnie kosmos, chyle czola, a jak jeszcze widze 3 to wogole
I wychowac te dzieci

Janusze opowiedzcie te sny bo cos zglodnialam

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Monie super fotka w koszu.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Dzika zacznij trenowowac bo mi juz czasem za mala ciezko zdazyc,

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:47   #2775
judkama
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Aaaaa!
Tak dzisiaj przyłapałam moją córkę. Wielokrotnie wchodziła w tą pozycję i się kiwała. Ruchów w przód ani w tył nie zaobserwowano
Aktywność ta nastąpiła na dywanie u mojej mamy. Jak jutro u nas na macie to się nie powtórzy to zaciągam tżta do Ikea po dywan
A wiesz, ze u nas bylo tak ze odpowiednia wykladzina pomogla
Takze dywan to dobry zakup

Gratulacje zabka!!!

Pokrzywka najlepszego z okazji imienin

Malej tez nie bede prowadzic za raczki, bedzie chciala chodzic to wstanie i pojdzie.

Znow musze taki zakaz w rodzinie wprowadzic, bo wszyscy by chcieli uczyc chodzic..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:55   #2776
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Judka- dla małej podobają mi się wszystkie kurtki, a dla Tomcia ostatnia. Czemu wszystkie są czerwone?

Pokrzywka
-zaległe zyczenia imieninowe-uśmiechu na twarzy i radości
Mało przytył, ale de facto waży prawidłowo, więc nie ma co się przejmować. Mój maluszek na 8 miesięcy ważył 8500g.

Dzika- za zęba

Moonie- fajne zdjęcia- w koszu świetne, Franek uroczy, mąż młodo wygląda, a Ciebie to prawie wcale nie widaćczekam na więcej

Prasowanie- lubię to prasuję duuużo, ostatnio zrezygnowałam z prasowania pościeli i prześcieradeł, bo chciałam mieć choć trochę więcej i tak krótkiego wieczoru, ale jakoś mi źle z tym było...
A prasuję wszystko i wkładam do szafy-rzadko przed założeniem poprawiam.

Ja też mam ogłoszenie parafialne- moje maleństwo wczoraj pierwszy raz stanęło samo!!!

A!Bym zapomniała- mała różnica wieku u rodzeństwa, to świetne rozwiązanie-polecam!!!Jula miała 15 miesięcy jak się urodził Mateuszek.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-09-04 o 07:56
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:02   #2777
judkama
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Judka- dla małej podobają mi się wszystkie kurtki, a dla Tomcia ostatnia. Czemu wszystkie są czerwone?

Pokrzywka
-zaległe zyczenia imieninowe-uśmiechu na twarzy i radości
Mało przytył, ale de facto waży prawidłowo, więc nie ma co się przejmować. Mój maluszek na 8 miesięcy ważył 8500g.

Dzika- za zęba

Moonie- fajne zdjęcia- w koszu świetne, Franek uroczy, mąż młodo wygląda, a Ciebie to prawie wcale nie widaćczekam na więcej

Prasowanie- lubię to prasuję duuużo, ostatnio zrezygnowałam z prasowania pościeli i prześcieradeł, bo chciałam mieć choć trochę więcej i tak krótkiego wieczoru, ale jakoś mi źle z tym było...
A prasuję wszystko i wkładam do szafy-rzadko przed założeniem poprawiam.

Ja też mam ogłoszenie parafialne- moje maleństwo wczoraj pierwszy raz stanęło samo!!!

A!Bym zapomniała- mała różnica wieku u rodzeństwa, to świetne rozwiązanie-polecam!!!Jula miała 15 miesięcy jak się urodził Mateuszek.
Bo sobie wymyslilam ze maja miec czerwone
Kombinezony maja inne

O matko wpadnij do mnie prasowac!!!

Brawo za stanie!!!

Fakt maluchy bawia sie teraz razem, interweniuje kiedy Mati jest duszona, rozjezdzana albo ciagnieta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:31   #2778
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

mówisz
Stary 2013-09-04, 08:52   #2779
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-09-04, 08:52   #2780
kala__20
Wtajemniczenie

moonie, super zdjęcia Franuś słodki
Stary 2013-09-04, 08:52   #2781
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Fakt maluchy bawia sie teraz razem, interweniuje kiedy Mati jest duszona, rozjezdzana albo ciagnieta
To tak ja u nas

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:07   #2782
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
To tak ja u nas
jeżeli mnie pamięć nie myli miałaś iść z dzieckiem na rehabilitację, bo nie chciało raczkować? Byłaś już?
Stary 2013-09-04, 09:12   #2783
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Sanetka- na rehabilitację, bo nie chcial raczkować? A pełza?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:14   #2784
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
najpierw zaszlam w ciaze, potem odstawilam
ale w nocy juz nie jadl, z nami nie spal, no moze czasami,
latalam do niego do wyrka przewaznie jak cos
a jak juz chodzilam jak zombie, to zatrudnilam TZ do nocnej roboty
a on zaczal go przyprowadzac do nas wiec spalismy we trojke
potem nowe łózko dla Tomka, duze i TŻ w nocy czesto zostawal u Toma, bo przysypial i nie chcialo sie mu wracac
potem bylo, ze we czworke czasem spalismy
Tomi mial 21 miesiecy jak sie urodzila Mati
nie było lekko, zreszta nie raz tu pisalam
juz w ciazy lekko nie bylo, bo pod koniec musialam lezec niby, oszczedzac sie bedac sama z Tomkiem caly dzien
ale da sie
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Mój co prawda nie przy cycu ale też miał niespełna 2 lata jak córkę urodziłam.
Trochę ciężko było na początku ale teraz nie żałuję, taka różnica wieku wydaje mi się bardzo dobra
no właśnie ja tego bym się bała, tym bardziej, że z młodą już w 6. tygodniu ciąży musiałam się oszczędzać, brać leki (więc na pewno cyc by musiał iść w odstawkę jakby co). Miałam plamienia, łożysko się niby odklejało. Fakt, że wszystko wróciło do normy ok 3. miesiąca, ale i tak stresa miałam...
Stary 2013-09-04, 09:16   #2785
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hejka Mamuśki

Cytat:
ja też mojej nie prowadzam za często - a to w sumie dla własnego dobra - kręgosłup by mi wysiadł.. raz dziennie może przez kilka sekund i koniec - niech sama trenuje
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

My jak ostatnio byłyśmy na szczepieniu to miała na pewno skończone 8 miesięcy i ważyła ok. 8600 wydaje mi się, że wygląda tak akurat.
A to że mało przybrał to chyba normalne - więcej się porusza

Ja mojej nie pokazuję za bardzo takiego chodzenia, wolę żeby sama do tego doszła. Chodzi przy meblach, coraz częściej się ich puszcza, ale narazie to jeszcze trwa max kilka sekund i raczkuje.
Ale ja go nie prowadzam cały dzień za rączki po mieszkaniu, miałam na myśli tylko to że on ciągle chce a tak to sam staje i chodzi przy meblach albo przy kanapie no i te kartony nieszczęsne po ktorych też skacze.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dziękuję za życzonka
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-04, 09:18   #2786
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie wiem.. ostatnio samo przychodzi
może i mnie przyjdzie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dobrze, że mój w koszulach nie chodzi na co dzień
mój codziennie do pracy a po pracy też lubi nosić

Cytat:
hejka

wszystkiego dobrego
Jan 1kg mniej
i ostatnio w 2 miechy też pół tylko przybrał

Cytat:
wspaniałomyślnie wybaczam

Cytat:
Już zaprzyjaźniłam

Sorry, ale dopiero wróciliśmy do domu, stąd obsuwa taka
Mykam nadrabiać
super zdjęcia i Franek

Cytat:

Cytat:
Aaaaa!

Cytat:

Ponoć pyzata twarz odmładza a zmarszczki są zakryte grzywką

wiem z własnego doświadczenia

mój mąż też ma dwie rączki ale tyle pracuje że chyba musiałby prasować o północy albo o 5 rano więc prasuję ja
on mnie wyręcza w czym innym - np zakupów prawie żadnych nie robię

wczoraj Jan miał 2 drzemki po niecałe pół godziny
ja mam nadzieję że to się w końcu zmieni bo ocipieję
jeszcze jakieś przeziębienie mnie dopadło i totalnie nie mam siły
impreza wczoraj spoko - mnóstwo ludzi i hałas ale Jan uśmiechnięty
i znów tylko się nasłuchałam "ile to on ma włosów"
a dziś rano jak go odstawiałam to wzięłam sobie sałatkę do pracy i ciasto
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:19   #2787
Pokrzywka19
Zakorzenienie

http://tablica.pl/oferta/krzeselko-d...tml#af480d3ad5
to krzesełko kupiłam, ma ktoraś podobne ? sprawdza się ?
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-04, 09:19   #2788
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
dziś są moje imieniny

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Chcialabym tak miec
chciałabyś mieć odstający brzuch?

Cytat:
pierwsza noc w tyrze ok..
to super jak sie pracuje na nocki, tak na dłuższą metę?

Cytat:
po raz pierwszy nie będę usypiała Tymka

robiliście jakieś próby wcześniej? Czy idą na zywioł?

Cytat:
yhy już widzę jak Ty mu w oczy patrzyłaś
zamarłam. Jak taki niepełnospryt

Cytat:

A ja lubię prasować koszule tżta.

Eee to aż tak nie zwariowałam jeszcze

oszalała

chyba miała na to wpływ jego 2,5tygodniowa nieobecność

Cytat:
Pisać pisać, zarys zostanie a galaretki na coś wymienię

Ponoć pyzata twarz odmładza a zmarszczki są zakryte grzywką
a więc:
5 kg cukinii, 4 galaretki pomarańczowe, 10 dkg kandyzowanej skórki pomarańczy, kwasek cytrynowy, 1 kg cukru i olejek pomarańczowy.
Połowe cukinii pokroić w kostkę, resztę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i smazyć, aż się rozpaćka. U mnie to było ok. godzine ale trzymałam to na malutkim ogniu. Potem dodać galaterki, cukier, skórke pomarańczy, olejek i 5 łyżeczek kwasku, i smażyć przez 30min. Ładować gorące do słoików.
Robiłam z połowy porcji i wyszło mi 6 słoików podżemowych.
Też myślałam żeby wprowadzić tam żywą pomarańczę zamiast galaretek, ale tak czy inaczej jakiegoś żel-fixa, czy inna żelatynę by pasowało dać

o to u mnie tak też jest
po ciąży przyciemniłam włosy i obcięłam grzywkę i ponoć wyglądam młodziej

Cytat:
Wyprasowałam, na co on się skrzywił i zrobił to jeszcze raz. Zosia Samosia. Więcej nie tykam
ty, ale to jest bardzo dobry sposób kilka razy wyprasować źle koszulę, przekona sie że sam to robi lepiej i może nawet coś mojego poprasuje

Cytat:

Meldujemy sie i my, po śniadaniu, kupie i ogólnie w środę
Obniżenie łóżeczka było b.dobrą decyzją, ponieważ Ula zaczyna wspinać się do stania, poza tym prostuje się w siadzie. Skutkuje to tym, że dziś już 3 razy rypnęła głową o podłogę To nie na moje nerwy. Staram sie nie lecieć do niej od razu i ją zagadywać, ale weź tu człowieku zachowaj zimną krew, jak córka ci sie próbuje przebić łepetyną piętro niżej
Idziemy dzić do nowootwartej biedronki rzucili otwarciową cenę na dady i paczka kosztuje 22,99. Trzeba kupić ze 3 op.
Pamiętacie jak wam opowiadałam o takiej psychodelicznej pozytywce z bajkami Ezopa, co to kupiłam dla Uli jakiś czas temu? Teraz to jest hit Bajek nie czytamy, ale fajnie sie je przekłada, rozrzuca i ogólnie miętosi A pozytywka też jest w deche i służy do walenia w nią rękami.
Lece bo mi się dziecko wybiera na piętro po schodach

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:27   #2789
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja tego bym się bała, tym bardziej, że z młodą już w 6. tygodniu ciąży musiałam się oszczędzać, brać leki (więc na pewno cyc by musiał iść w odstawkę jakby co). Miałam plamienia, łożysko się niby odklejało. Fakt, że wszystko wróciło do normy ok 3. miesiąca, ale i tak stresa miałam...
miałam to samo, od 7 tygodnia na luteinie bo kosmówka mi się odklejała
wróciło szybko do normy ale z jakieś 2 tygodnie prawie leżałam plackiem
okropne jak dla mnie to było mama mi sprzątała

u mnie jeszcze dochodzi to IV piętro i tak chodzić z brzuchem i dzieckiem na ręku a potem z dwójką to ja nie wiem jak bym dała radę
więc nawet jakby nas było stać teraz na drugie to wątpię żebym się zdecydowała

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:

ty, ale to jest bardzo dobry sposób kilka razy wyprasować źle koszulę, przekona sie że sam to robi lepiej i może nawet coś mojego poprasuje

Meldujemy sie i my, po śniadaniu, kupie i ogólnie w środę
Obniżenie łóżeczka było b.dobrą decyzją, ponieważ Ula zaczyna wspinać się do stania, poza tym prostuje się w siadzie. Skutkuje to tym, że dziś już 3 razy rypnęła głową o podłogę To nie na moje nerwy. Staram sie nie lecieć do niej od razu i ją zagadywać, ale weź tu człowieku zachowaj zimną krew, jak córka ci sie próbuje przebić łepetyną piętro niżej
Idziemy dzić do nowootwartej biedronki rzucili otwarciową cenę na dady i paczka kosztuje 22,99. Trzeba kupić ze 3 op.
Pamiętacie jak wam opowiadałam o takiej psychodelicznej pozytywce z bajkami Ezopa, co to kupiłam dla Uli jakiś czas temu? Teraz to jest hit Bajek nie czytamy, ale fajnie sie je przekłada, rozrzuca i ogólnie miętosi A pozytywka też jest w deche i służy do walenia w nią rękami.
Lece bo mi się dziecko wybiera na piętro po schodach
taaaaa mój jak się wziął za prasowanie własnych koszul to sama powiedziałam że więcej ma tego nie robić bo klienci go wyśmieją
gotować, sprzątać, robić zakupy, myć okna jak najbardziej ale do prasowania to on się nie nadaje

kurcze a mój Jan jak pełzał tak tylko pełza i wstawać sam nie wstaje

co do zabawek kupiłam mu ostatnio pianinko - bierze grzechotkę w rękę i w to nawala zamiast ładnie rączkami tak samo bębenek - też z czymś w ręku w niego nawala albo z pięści

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-09-04 o 09:22
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:36   #2790
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli mnie pamięć nie myli miałaś iść z dzieckiem na rehabilitację, bo nie chciało raczkować? Byłaś już?
Cytat:
Sanetka- na rehabilitację, bo nie chcial raczkować? A pełza?
kala My chodzimy odkąd Patka miała 4,5 miesiąca. Miała obniżone napięcie, asymetrię, była dość wiotka, tak ze 2 miesiące do tyłu w rozwoju.
Teraz miałyśmy 1,5 miesiąca przerwy bo i tak rehabilitantka była na urlopie i lekarz pozwolił.
W poniedziałek idziemy żeby neurolog ocenił i pewnie zapiszemy się do rehabilitantki.

Młoda nie raczkuje, czołga się na brzuchu, staje sama chociaż nie zawsze jej się jeszcze uda, musi się wygodnie złapać.

Cytat:
Moja pierwsza ciąża była zagrożona,krwiak, leki, kilka razy szpital. Druga bez większych problemów (tzn na początku pęcherzyk wyglądał na nie do końca przyklejony ale bez leków i odpoczynku, na kolejnej wizycie już było idealnie) więc nie ma reguły

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości