|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Helloł dziewczynki..
pierwsza noc w tyrze ok.. tylko dziś jestem nie-do-życia.. wstałam o 13:00 i głowę mi rozsadza - jak to dobrze, że dziecko mi odpadło po południu spać - to zdążyłam się wykapać i obiad zjeść.. a tak to nic mi się nie chce.. może jutro będzie lepiej.. pod koniec tygodnia podeejrzewam, że będę fruwać ![]() Pokrzywka - wesołych imienin.. czy co tam się życzy.. bo ja w sumie nie obchodzę imienin i nie kumam o co chodzi w tym święcie
|
#2762 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Hej!
Szybko dzisiaj w tyrce zleciało, tyle roboty, że nie miałam kiedy zjeść :/ Nie lubię września A jutro o 18 rada pedagogiczna i pewnie potrwa przynajmniej do 20, więc po raz pierwszy nie będę usypiała Tymka Ciekawe, czy mąż z moją mamą sobie poradzą A jak będzie płakał ![]() Piękne zdjęcia Franuś cudowny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie nic się nie zmieniło, a pierwszą @ już miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak, mój tak samo. Raczkowanie już się znudziło i teraz przy wszystkim chce wstawać ![]() Cytat:
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja ma 8,5 miesiąca a waży 7500
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Oli jest z tego samego dnia a waży 9 kg, myślę, że to całkiem normalna waga Też wszędzie raczkuje, przy wszystkim staje, a jak dorwie coś w miarę lekkiego, to przesuwa i przy tym idzie, ale nie oprowadzam go za rączki ![]() U mnie zmieniło się dopiero jakiś czas po odstawieniu od piersi, jak hormony wróciły do normy, chociaż @ miałam dużo wcześniej. |
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za życzonka.
Ja się wagą Adasia nie przejmuje jest ok zresztą i tak jest mały pultasek tylko zdziwiłam się że przez 2 i pół miesiąca tylko lekko ponad pół kg przybrał. Tż kupił to krzesełko właśnie do niego dzwoniłam jest super nie zniszczone zadbane i czyste.
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to że mało przybrał to chyba normalne - więcej się porusza ![]() Ja mojej nie pokazuję za bardzo takiego chodzenia, wolę żeby sama do tego doszła. Chodzi przy meblach, coraz częściej się ich puszcza, ale narazie to jeszcze trwa max kilka sekund i raczkuje. |
||
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mojej nie prowadzam za często - a to w sumie dla własnego dobra - kręgosłup by mi wysiadł.. raz dziennie może przez kilka sekund i koniec - niech sama trenuje
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
wspaniałomyślnie wybaczam
![]() Cytat:
yhy już widzę jak Ty mu w oczy patrzyłaś Cytat:
wszystkiego najlepszego |
||
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Już zaprzyjaźniłam
![]() Sorry, ale dopiero wróciliśmy do domu, stąd obsuwa taka ![]() Mykam nadrabiać |
|
|
|
#2770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
UWAGA OGŁOSZENIE PRAFIALNE
Mamy zęba Dolna, prawa jedynka ![]() Cytat:
![]() Też ostatnio odkryłam magiczną moc Husteczek w procesie przewijania ![]() A ja lubię prasować koszule tżta. Ale wyznaję zasadę, że rączek mu nie u.je.bało więc może se prasować sam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa!
Do bieguuuu, gotowiiii, start! Tak dzisiaj przyłapałam moją córkę. Wielokrotnie wchodziła w tą pozycję i się kiwała. Ruchów w przód ani w tył nie zaobserwowano ![]() Aktywność ta nastąpiła na dywanie u mojej mamy. Jak jutro u nas na macie to się nie powtórzy to zaciągam tżta do Ikea po dywan
|
|
|
|
#2772 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Więc zanim wróciłam po porodzie do starych zwyczajów to też mi nieco zeszło... Aale... ustawowych 6 tygodni nie wytrzymałam... były ze 2 ![]() Cytat:
![]() Nie pamiętam nazwy ale taka wysoka butelka z pompką, coś jak pianka do golenia. Cytat:
U nas kąpiel i okołokąpielowe czynności to normalnie około pół godziny spokojnie, jak zimno to i dłużej bo trzeba najpierw dogrzać łazienkę Niestety mamy syfiatą izolację na domuCytat:
No starszy, o 8 lat, ale wygląda na smarkacza Tzn zawsze myślałam że 36 lat to stary dziad... a tu się okazuje, że miałam jakieś zaburzone postrzeganie ![]() już ![]() Cytat:
![]() Mnie kilka razy już ktoś pytał czy to moje dziecko, bo ja taka młoda i to tak wcześnie chyba je mam Ponoć pyzata twarz odmładza a zmarszczki są zakryte grzywką
|
||||||
|
|
|
#2773 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
już ![]() [QUOTE=T'ai;42607257]mnie też coś Moonie nie chce zaprzyjaźnić więc chyba nie pooglądam [COLOR="Silver"]już ![]() No u nas to samo, raz z dobrego serca chciałam pomóc jak się w amoku rano pakował na jakiś wyjazd. Wyprasowałam, na co on się skrzywił i zrobił to jeszcze raz. Zosia Samosia. Więcej nie tykam ![]() |
||
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczor
Miec dwa maluchy z malym odstepem czasu to dla mnie kosmos, chyle czola, a jak jeszcze widze 3 to wogole I wychowac te dzieci Janusze opowiedzcie te sny bo cos zglodnialam![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Monie super fotka w koszu ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Dzika zacznij trenowowac bo mi juz czasem za mala ciezko zdazyc,
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Takze dywan to dobry zakup ![]() Gratulacje zabka!!! Pokrzywka najlepszego z okazji imienin ![]() Malej tez nie bede prowadzic za raczki, bedzie chciala chodzic to wstanie i pojdzie. Znow musze taki zakaz w rodzinie wprowadzic, bo wszyscy by chcieli uczyc chodzic.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Judka- dla małej podobają mi się wszystkie kurtki
, a dla Tomcia ostatnia. Czemu wszystkie są czerwone?![]() Pokrzywka-zaległe zyczenia imieninowe-uśmiechu na twarzy i radości Mało przytył, ale de facto waży prawidłowo, więc nie ma co się przejmować. Mój maluszek na 8 miesięcy ważył 8500g. Dzika- za zęba ![]() Moonie- fajne zdjęcia- w koszu świetne, Franek uroczy, mąż młodo wygląda, a Ciebie to prawie wcale nie widać czekam na więcej![]() Prasowanie- lubię to prasuję duuużo, ostatnio zrezygnowałam z prasowania pościeli i prześcieradeł, bo chciałam mieć choć trochę więcej i tak krótkiego wieczoru , ale jakoś mi źle z tym było...A prasuję wszystko i wkładam do szafy-rzadko przed założeniem poprawiam. Ja też mam ogłoszenie parafialne- moje maleństwo wczoraj pierwszy raz stanęło samo!!! A!Bym zapomniała- mała różnica wieku u rodzeństwa, to świetne rozwiązanie-polecam!!!Jula miała 15 miesięcy jak się urodził Mateuszek. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-09-04 o 07:56 |
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Kombinezony maja inne O matko wpadnij do mnie prasowac!!! Brawo za stanie!!! Fakt maluchy bawia sie teraz razem, interweniuje kiedy Mati jest duszona, rozjezdzana albo ciagnieta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mówisz
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
jeżeli mnie pamięć nie myli miałaś iść z dzieckiem na rehabilitację, bo nie chciało raczkować? Byłaś już?
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetka- na rehabilitację, bo nie chcial raczkować? A pełza?
|
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka Mamuśki
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dziękuję za życzonka
|
|
#2786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
może i mnie przyjdzie
![]() Cytat:
![]() mój codziennie do pracy a po pracy też lubi nosić ![]() Cytat:
Jan 1kg mniej i ostatnio w 2 miechy też pół tylko przybrał Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem z własnego doświadczenia ![]() mój mąż też ma dwie rączki ale tyle pracuje że chyba musiałby prasować o północy albo o 5 rano więc prasuję ja ![]() on mnie wyręcza w czym innym - np zakupów prawie żadnych nie robię ![]() wczoraj Jan miał 2 drzemki po niecałe pół godziny ja mam nadzieję że to się w końcu zmieni bo ocipieję ![]() jeszcze jakieś przeziębienie mnie dopadło i totalnie nie mam siły ![]() impreza wczoraj spoko - mnóstwo ludzi i hałas ale Jan uśmiechnięty ![]() i znów tylko się nasłuchałam "ile to on ma włosów" ![]() a dziś rano jak go odstawiałam to wzięłam sobie sałatkę do pracy i ciasto
|
||||
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
http://tablica.pl/oferta/krzeselko-d...tml#af480d3ad5
to krzesełko kupiłam, ma ktoraś podobne ? sprawdza się ?
|
#2788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chciałabyś mieć odstający brzuch? ![]() to super jak sie pracuje na nocki, tak na dłuższą metę?![]() robiliście jakieś próby wcześniej? Czy idą na zywioł? zamarłam. Jak taki niepełnospryt ![]() Cytat:
oszalała ![]() chyba miała na to wpływ jego 2,5tygodniowa nieobecność ![]() Cytat:
5 kg cukinii, 4 galaretki pomarańczowe, 10 dkg kandyzowanej skórki pomarańczy, kwasek cytrynowy, 1 kg cukru i olejek pomarańczowy. Połowe cukinii pokroić w kostkę, resztę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i smazyć, aż się rozpaćka. U mnie to było ok. godzine ale trzymałam to na malutkim ogniu. Potem dodać galaterki, cukier, skórke pomarańczy, olejek i 5 łyżeczek kwasku, i smażyć przez 30min. Ładować gorące do słoików. Robiłam z połowy porcji i wyszło mi 6 słoików podżemowych. Też myślałam żeby wprowadzić tam żywą pomarańczę zamiast galaretek, ale tak czy inaczej jakiegoś żel-fixa, czy inna żelatynę by pasowało dać ![]() o to u mnie tak też jest ![]() po ciąży przyciemniłam włosy i obcięłam grzywkę i ponoć wyglądam młodziej ![]() Cytat:
kilka razy wyprasować źle koszulę, przekona sie że sam to robi lepiej i może nawet coś mojego poprasuje![]() Cytat:
Meldujemy sie i my, po śniadaniu, kupie i ogólnie w środę ![]() Obniżenie łóżeczka było b.dobrą decyzją, ponieważ Ula zaczyna wspinać się do stania, poza tym prostuje się w siadzie. Skutkuje to tym, że dziś już 3 razy rypnęła głową o podłogę To nie na moje nerwy. Staram sie nie lecieć do niej od razu i ją zagadywać, ale weź tu człowieku zachowaj zimną krew, jak córka ci sie próbuje przebić łepetyną piętro niżej![]() Idziemy dzić do nowootwartej biedronki rzucili otwarciową cenę na dady i paczka kosztuje 22,99. Trzeba kupić ze 3 op.Pamiętacie jak wam opowiadałam o takiej psychodelicznej pozytywce z bajkami Ezopa, co to kupiłam dla Uli jakiś czas temu? Teraz to jest hit Bajek nie czytamy, ale fajnie sie je przekłada, rozrzuca i ogólnie miętosi A pozytywka też jest w deche i służy do walenia w nią rękami.Lece bo mi się dziecko wybiera na piętro po schodach
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciło szybko do normy ale z jakieś 2 tygodnie prawie leżałam plackiem ![]() okropne jak dla mnie to było mama mi sprzątała ![]() u mnie jeszcze dochodzi to IV piętro i tak chodzić z brzuchem i dzieckiem na ręku a potem z dwójką to ja nie wiem jak bym dała radę więc nawet jakby nas było stać teraz na drugie to wątpię żebym się zdecydowała ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
mój jak się wziął za prasowanie własnych koszul to sama powiedziałam że więcej ma tego nie robić bo klienci go wyśmieją ![]() gotować, sprzątać, robić zakupy, myć okna jak najbardziej ale do prasowania to on się nie nadaje ![]() kurcze a mój Jan jak pełzał tak tylko pełza i wstawać sam nie wstaje ![]() co do zabawek kupiłam mu ostatnio pianinko - bierze grzechotkę w rękę i w to nawala zamiast ładnie rączkami tak samo bębenek - też z czymś w ręku w niego nawala albo z pięści
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-09-04 o 09:22 |
||
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz miałyśmy 1,5 miesiąca przerwy bo i tak rehabilitantka była na urlopie i lekarz pozwolił. W poniedziałek idziemy żeby neurolog ocenił i pewnie zapiszemy się do rehabilitantki. Młoda nie raczkuje, czołga się na brzuchu, staje sama chociaż nie zawsze jej się jeszcze uda, musi się wygodnie złapać. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

A jutro o 18 rada pedagogiczna i pewnie potrwa przynajmniej do 20, więc po raz pierwszy nie będę usypiała Tymka
Ciekawe, czy mąż z moją mamą sobie poradzą
A jak będzie płakał 

Oglądaliśmy film w salonie, leżeliśmy na kanapie, przypomniały mi się stare czasy, randki domówki, jak tż wracał autobusem do domu ostatnim kursem o 22
jakoś mnie tak wzięło

Mamy zęba 

Klaudia 16.10.2009