Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 06:18   #2281
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja codziennie prawie grzeje na owsiankę
Ja tez grzeje. Nie slyszalam, zeby to czyms grozilo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-04, 06:48   #2282
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Dzień dobry.
Przede wszyystkim mocne kciuki dla Diorishy. Dopiero przed chwilą doczytałam.
Poli śliczny opis
Laryska cudna ta twoja córeczka
Motyl, Madziuchna dołączam do was z tym opisem cc. No chyba że weźmie mnie znienacka to przynajmniej będzie trochę akcji
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt
Matall brzuszek niziutko. Mój chyba już też. Nawet podkradłam mężowi bluzę żeby zakryć cały jak jestem na dworzu. Bo wszystkie moje są już za krótkie a szkoda mi na dwa tygodnie kupować nowe.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:19   #2283
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Diorisha kciuki kochana! tez sie zdziwilam ze dali zastrzyki ale to moze przez to podejrzenie hipotrofi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Bajka, mi się podoba tapeta, nie wiem o co Ci chodzi ładnie się prezentuje z kolorem ścian I jak już kupisz bujaczek to daj znać który i czy się rzeczywiście sprawdził jako bujaczek dla świezego noworodka, bo mi właśnie na takim zalezy, a nie na czymś w co można wsadzić dopiero 2-3 miesięczne dziecko.
zamowilam w koncu ten http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html

dam znac

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja tez grzeje. Nie slyszalam, zeby to czyms grozilo.

ja tez mleko podgrzewam i wode na mm dla B. i jakos smaku mi to nie zmienia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:28   #2284
karolson
Zakorzenienie

No dwie damy mamy w poczekalni Daohar odezwij sie jak bedziesz - cos czuje ze jest juz po akcji no i papuga nie ociagaj sie bo jutro kolejne dolacza czekamy czekamy
Stary 2013-09-04, 07:32   #2285
teacherka
Zakorzenienie

LaLoca, o jaki ładny wózek

KCIUKI za Diorishę!!!

Ciekawe co u rozpakowanej Passion.... i u niewiadomej Inwersji....

Do mnie dziś wpadnie siostra. i powinno przyjechać ŁÓŻECZKOOOO
Oprócz adapterów do fotelika i ewentualnie chusty mamy raczej z głowy wszystkie duże wydatki wyprawkowe. W ogóle już wlaściwie wszystko mamy, szkoda

Gratuluję wszystkich tygodni, ja dzis wg babystrology zaczynam 35 tydzień

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Karolson, też mam wrażenie, że u Daohar już po wszystkim i Zuzia jest na świecie. imienniczka mojej córci
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:32   #2286
butterfly20
Zakorzenienie

Witam.

Od rana robię pranko pościeli,coby do wieczora wyschło

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
nie

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

a nie m.a.r.t.a ma jakoś przed nami?
Marta nie ma planowanej cc, więc zarówno ona jak i wiele innych nas wyprzedzi

Madzia
ma 9,Madziuchna ma 11, ja mam 13, Katarzyna 17, a ty jeszcze nie wiesz?Jakbyś miała 15 to byśmy miały obstawione co 2 dni

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ode mnie właśnie przyjaciółka wyszła, przyszła mnie zobaczyć ostatni raz jako fokę

Matal to ja inaczej czuję te bóle brzuch nie twardnieje, tylko czuję w podbrzuszu jak na @ i krzyż jak na @

już się wyżaliłam A., że im bliżej tym bardziej się boję wyczekuję itd.

a swoją drogą cisza dziś na wątku, małż ma nockę i co ja będę robić
To ja wieczorami mam ciągl ebrzuch twardy,ale nie twardnieje nagle więc skurczy to ja nie mam. Ale te bóle to już od tygodnia. I co?Jajo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:34   #2287
ewacia85
Wtajemniczenie

Nie zamledowałam sie wczoraj po ktg bo nie było kiedy
Nic specjalnego nie wyszło a rozwarcie na luźny palec...czyli dalej kiszka Termin z usg mam na sobote a z OM na niedziele i mogę wtedy rodzić bo w sobote ma dniówke położna przy której rodziłam Adriana nawet śmialam do niej że wtedy pzrychodzę bo ona jest
Teraz mam kryzys przedszkolaka i wyje jak bóbr Dziadki wzieły dzieci do przedszkola bo Adi strasznie płacze że się boi a ze mną to by dopiero było
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:35   #2288
teacherka
Zakorzenienie

Czy skurcz może trwać dwie minuty???????
Wczoraj mnie złapał zupełnie nagle niesamowity ból w dole brzucha w towarzystwie z bólem krzyża Mogłam tylko oddychać (a bardziej dyszeć....), brzuch był twardy... Tż się wystraszył...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 07:39   #2289
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
cotka http://www.mojewypieki.com/przepis/s...osowe-buleczki

tż sobie wkręca że nasza malutka jest za malutka w sumie jak tak patrzę na listę naszych dzieciaczków to faktycznie jedna z najmniejszych ale mówili żeby się nie martwić... kurde nie przejmowałam się tym to mnie wieśniak nakręca...
da się w ogóle coś zrobić żeby dzieć w brzuszku lepiej przybierał?
Moj synus tez sie malusi szykuje ale lekarz twierdzi ze najwazniejsze ze 2.5kg przekroczyl. U nas wszystko ok - lozysko I stopnia, przeplywy w normie, anemii tez nie mam. Pytalam lekarza czy moge cos zrobic zeby maly przybieral ale mowil ze niestety nie mam na to wplywu. Jem zdrowo, po wpisie motyla pochlaniam duze ilosci owocow ale niestety w naszym przypadku to sie nie sprawdza. Lekarz mowil ze mam byc spokojna, bo rodza sie rozne dzieci - jedne mniejsze inne wieksze. I najwazniejsza jest ogolna kondycja dziecka, waga to.sprawa drugorzedna.
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Info do Diorishy:

Wczoraj i dziś dali jej zastrzyki na rozwój płuc maleńkiej i niestety po tych zastrzykach Ewa ma wahania tętna. Diorisha leżała dziś 3h pod ktg. Jutro ma być na czczo i zdecydują o ewentualnym cc, jeśli sytuacja się nie zmieni. Jutro o 6:15 ją podłączają.D. boi się cc i prosi o kciuki btw Ewunia waży już ponad 3kg i wykluczyli IUGH.

Poza tym napisała, że często o nas myśli i pytała, czy któraś urodziła, więc jej sprzedałam info o Larysie
Mocne kciuki

Wczoraj pomylam wszystkie okna, wyprasowalam firany a TZ powiesil. No i oficjalnie doprowadzilismy formalnosci zwiazane z zakupem dzialki do konca. Takze dzien bardzo intensywny. Juz wczoraj nie mialam takich przebojow ze skurczami, wszystko ucichlo. Tylko dzis z rana brzuch znow cmi jak na @. Tak juz pewnie bedzie do konca Tym bardziej ze odszedl znow kawalek czopa ale tym razem nie byl nawet podbarwiony...

Dzisiaj mam w planach wypastowac podlogi Skoro mycie okien mnie nie rusza to chyba moge... Chce porzadnie wysprzatac mieszkanie na przywitanie synusia
Stary 2013-09-04, 07:46   #2290
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no ale ty już jesteś w terminie, także to inna historia. Ja wczoraj byłam u ginki i powiedziała, że oznak zbliżającego się porodu brak i główka wysoko, stąd przypuszczam, ze takie bóle są pewnie normalne pod koniec. A u ciebie to może się zacząć w każdej chwili, także nie bój żaby

U mnie główka nisko od tygodnia i nawet to czuję, i co?Jajo Chociaż mnie to akurat cieszy

Cytat:
Info do Diorishy:

Wczoraj i dziś dali jej zastrzyki na rozwój płuc maleńkiej i niestety po tych zastrzykach Ewa ma wahania tętna. Diorisha leżała dziś 3h pod ktg. Jutro ma być na czczo i zdecydują o ewentualnym cc, jeśli sytuacja się nie zmieni. Jutro o 6:15 ją podłączają.D. boi się cc i prosi o kciuki btw Ewunia waży już ponad 3kg i wykluczyli IUGH.

Poza tym napisała, że często o nas myśli i pytała, czy któraś urodziła, więc jej sprzedałam info o Larysie
Miałam do niej wczoraj pisać, ale mój musk zapomniał

Trzymam kciuki, oby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie. No i może się rozkręci na dniach

No Miki sie wyraźnie zasiedział. Mam nadzieje, że Pola zechce opuścić swój pałac tuż przed/w terminie bo nie chce wywoływania

Ja wreszcie dotarłam do domu po całym dniu. W życiu nie byłam na żadnych zajęciach z jogi, ale dziś ta joga dla ciężarnych całkiem fajna. Relaksujące ćwiczenia, odciążające kręgosłup głównie no i chwila zapomnienia od wszystkiego
I zamówiłam dziś jeszcze łóżeczko i materac i naklejki na ściane. Mam nadzieję, że przyjdzie wszystko przed weekendem to już przygotuje kącik Poli..
Czyli to co najprzyjemniejsze

Ja też czekam na naklejki, oby przyszły do końca tygodnia to będziemy w weekend naklejać

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Diorisha kciuki kochana! tez sie zdziwilam ze dali zastrzyki ale to moze przez to podejrzenie hipotrofi

zamowilam w koncu ten http://allegro.pl/bright-starts-leza...481470798.html

dam znac

ja tez mleko podgrzewam i wode na mm dla B. i jakos smaku mi to nie zmienia
Fajny leżaczek

To ja już nie wiem, być może mieli jakieś dziwne mleko i dlatego źle mi smakowało. Próbowałam tylko raz

Gadałam wczoraj z moją Mamą przez tel. i prawie się bidulka popłakała W sobotę jadą do Włoch, pobyt mieli już wcześniej zarezerwowany, a ją nadal męczą wyrzuty sumienia,że jej tu nie będzie. Tym bardziej,że to T. zawiezie mnie do szpitala...no smutno mi,że nie mama, ale wrócą 14stego to też będzie ok. Bez sensu,żeby przez to odwoływali, tym bardziej,że jadą ze znajomymi jednym autem i Ci znajomi są od nich uzależnieni.Jak moi rodzice nie pojadą, to oni też. Więc staram się na siłę pokazać,że dam sobie radę, chociaż smutno trochę

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moj synus tez sie malusi szykuje ale lekarz twierdzi ze najwazniejsze ze 2.5kg przekroczyl. U nas wszystko ok - lozysko I stopnia, przeplywy w normie, anemii tez nie mam. Pytalam lekarza czy moge cos zrobic zeby maly przybieral ale mowil ze niestety nie mam na to wplywu. Jem zdrowo, po wpisie motyla pochlaniam duze ilosci owocow ale niestety w naszym przypadku to sie nie sprawdza. Lekarz mowil ze mam byc spokojna, bo rodza sie rozne dzieci - jedne mniejsze inne wieksze. I najwazniejsza jest ogolna kondycja dziecka, waga to.sprawa drugorzedna.

Mocne kciuki

Wczoraj pomylam wszystkie okna, wyprasowalam firany a TZ powiesil. No i oficjalnie doprowadzilismy formalnosci zwiazane z zakupem dzialki do konca. Takze dzien bardzo intensywny. Juz wczoraj nie mialam takich przebojow ze skurczami, wszystko ucichlo. Tylko dzis z rana brzuch znow cmi jak na @. Tak juz pewnie bedzie do konca Tym bardziej ze odszedl znow kawalek czopa ale tym razem nie byl nawet podbarwiony...

Dzisiaj mam w planach wypastowac podlogi Skoro mycie okien mnie nie rusza to chyba moge... Chce porzadnie wysprzatac mieszkanie na przywitanie synusia

No i najważniejsze,że przekroczył 2,5 kg

A od dawna Ci ten czop odchodzi?
Bo ja miałam kilka razy,że myślałam,że to on,ale nie było krwi.A brzuch i krzyż mnie pobolewają ponad tydzień już...

Ja też sprzątam,ale akurat mycie okien i pastowanie podłóg zostawiam mężowi, bo nie chcę nic przyspieszać

Stary 2013-09-04, 07:46   #2291
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Nie zamledowałam sie wczoraj po ktg bo nie było kiedy
Nic specjalnego nie wyszło a rozwarcie na luźny palec...czyli dalej kiszka Termin z usg mam na sobote a z OM na niedziele i mogę wtedy rodzić bo w sobote ma dniówke położna przy której rodziłam Adriana nawet śmialam do niej że wtedy pzrychodzę bo ona jest
Teraz mam kryzys przedszkolaka i wyje jak bóbr Dziadki wzieły dzieci do przedszkola bo Adi strasznie płacze że się boi a ze mną to by dopiero było
kochana będzie dobrze. Początki zawsze są trudne. Potem będzie tylko lepiej

Pszczoua ja też próbuję przygotować gniazdko dla mojego bąbla ale muszę chyba trochę przystopować bo potem wieczorem mam skurcze i bóle a ja muszę jeszcze prawie dwa tygodnie wytrzymać

Teacherko gratki za kolejny tydzień a co do skurczy to nie wiem ale mnie czasem też jak złapie to długo trzyma

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-09-04, 07:56   #2292
butterfly20
Zakorzenienie

Została mi jednocyfrowa liczba dni:brz ydal:

Ech muszę się zbierać po wyniki badań

Stary 2013-09-04, 07:59   #2293
agravka
Wtajemniczenie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Buterfly, to już tuż tuż
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:00   #2294
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Buterfly, to już tuż tuż
Nie chce być inaczej

Stary 2013-09-04, 08:01   #2295
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Rodzi ktoras? Bo ja nie buuu....dzis ciag dalszy sprzatania, spacerek i niech sie kurna robi to rozwarcie wrrrr

Kaska Ty masz juz jakies rozwarcie?ja mam bole takie jak Ty w dole brzucha i krzyz jak na @ ale jajco z tego....

dorisha kciuki! Mam nadzieje ze tetno malej sie uspokoi i nie bedzie trzeba ciac...

My dzis zaczynamy 40 tc...do terminu 7 dni....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:04   #2296
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Rodzi ktoras? Bo ja nie buuu....dzis ciag dalszy sprzatania, spacerek i niech sie kurna robi to rozwarcie wrrrr

Kaska Ty masz juz jakies rozwarcie?ja mam bole takie jak Ty w dole brzucha i krzyz jak na @ ale jajco z tego....

dorisha kciuki! Mam nadzieje ze tetno malej sie uspokoi i nie bedzie trzeba ciac...

My dzis zaczynamy 40 tc...do terminu 7 dni....
Gratki za 40 tc i oby się ruszyło

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-09-04, 08:05   #2297
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Witam.

Marta nie ma planowanej cc, więc zarówno ona jak i wiele innych nas wyprzedzi

Madzia
ma 9,Madziuchna ma 11, ja mam 13, Katarzyna 17, a ty jeszcze nie wiesz?Jakbyś miała 15 to byśmy miały obstawione co 2 dni

To ja wieczorami mam ciągl ebrzuch twardy,ale nie twardnieje nagle więc skurczy to ja nie mam. Ale te bóle to już od tygodnia. I co?Jajo
15to niedziela wiec cc planowanej raczej nie bedzie
chyba ze.ktos z zaskoczenia

ja juz chce aie rozpakowac, juz mam dosc. jest mi tak ciezkoooo jestem mega klockiem

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:07   #2298
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
...
Madzia
...
Dobrze, że napisałaś, ja też muszę.

A ja?

Mnie wieczorami ciągle twardnieje.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Czy skurcz może trwać dwie minuty???????
Wczoraj mnie złapał zupełnie nagle niesamowity ból w dole brzucha w towarzystwie z bólem krzyża Mogłam tylko oddychać (a bardziej dyszeć....), brzuch był twardy... Tż się wystraszył...
Nie wiem czy może ale też tak miewam.

Cytat:
Gadałam wczoraj z moją Mamą przez tel. i prawie się bidulka popłakała W sobotę jadą do Włoch, pobyt mieli już wcześniej zarezerwowany, a ją nadal męczą wyrzuty sumienia,że jej tu nie będzie. Tym bardziej,że to T. zawiezie mnie do szpitala...no smutno mi,że nie mama, ale wrócą 14stego to też będzie ok. Bez sensu,żeby przez to odwoływali, tym bardziej,że jadą ze znajomymi jednym autem i Ci znajomi są od nich uzależnieni.Jak moi rodzice nie pojadą, to oni też. Więc staram się na siłę pokazać,że dam sobie radę, chociaż smutno trochę

Ja Cię doskonale rozumiem. Jak rodziłam Zuzię to mama była ponad 500km ode mnie i na dodatek wylądowała w szpitalu (miała zator). Dla mnie to był podwójny stres. W szpitalu był ze mną mąż a tak to odwiedzili mnie raz teściowie. Ją miałam tylko przez tel na odległość.

Diorisha trzymam mocno

Myślałam, że dziś mi się w nocy zaczęło Ale to był stres. Już wstawałam torbę pakować. Dziś muszę to zrobić bo już w każdej chwili może się zacząć. Nie chcę wtedy tracić czasu i w razie czego od razu jechać do szpitala. Brzuch zaczął boleć okropnie i się spinać. Pobiegłam po nospę i czekałam. Na szczęście się rozeszło. Ja chcę dotrwać do planowanego terminu
Miałam w planach dokończyć dziś generalne porządki ale odpuszczam. Zrobię pranie i pazurki tylko.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:08   #2299
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, m

Cytat:

Mocne kciuki

I tak mi mów kobieto!!! dobre wieści z rana mi przekazujesz.
Czyli sądząc po pastowaniu nie zamierzasz czekać do terminu?

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:10   #2300
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie główka nisko od tygodnia i nawet to czuję, i co?Jajo Chociaż mnie to akurat cieszy

Miałam do niej wczoraj pisać, ale mój musk zapomniał

Trzymam kciuki, oby było wszystko dobrze

Czyli to co najprzyjemniejsze

Ja też czekam na naklejki, oby przyszły do końca tygodnia to będziemy w weekend naklejać

Fajny leżaczek

To ja już nie wiem, być może mieli jakieś dziwne mleko i dlatego źle mi smakowało. Próbowałam tylko raz

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

No i najważniejsze,że przekroczył 2,5 kg

A od dawna Ci ten czop odchodzi?
Bo ja miałam kilka razy,że myślałam,że to on,ale nie było krwi.A brzuch i krzyż mnie pobolewają ponad tydzień już...

Ja też sprzątam,ale akurat mycie okien i pastowanie podłóg zostawiam mężowi, bo nie chcę nic przyspieszać
Juz od jakis 2 tygodni odchodzi fragmentami. To na pewno to bo nigdy nic takiego nie mialam, no i zgadza sie z waszymi opisami. Ale czytalam ze moze zaczac odchodzic nawet na kilka tyg przed porodem. Moj do tej pory nie byl podbarwiony, za wyjatkiem poniedzialku. Moze rozwarcie troche sie powiekszylo?
Stary 2013-09-04, 08:10   #2301
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny przygotowane do porodu na dniach: czy was też po badania tak strasznie wszystko boli??? Po mnie w kroku to masakra i krzyże też ...chodze jak kaczka. Tydzień temu jak mi sprawdzał rozwarcie to tak samo miałam ż emnie bolało....
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:12   #2302
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

A DZISIAJ IMIENINY LILIANY
Najlepszego dziewczyny! !!!!

Stary 2013-09-04, 08:13   #2303
aagula
Raczkowanie

Witam się z samego rana i trzymam kciuki za mamy poczekalniowe!!
Wczoraj was długo podczytywałam... chciałam się pochwalić , że dzisiaj zaczynamy 36 tydz czyli witam się w 9 miesiącu. Staram się was często czytać ... mniej piszę ale to dlatego, że wypadłam swego czasu z obiegu i ciężko się do was teraz wbić więc jestem z wami ale bardziej duchem!!
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:14   #2304
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
I tak mi mów kobieto!!! dobre wieści z rana mi przekazujesz.
Czyli sądząc po pastowaniu nie zamierzasz czekać do terminu?

Wolalabym urodzic wczesniej ale chcialabym jeszcze z tydzien wytrzymac zeby synek choc troche przykoksil Poki co chyba sie na wczesniejszy porod nie zapowiada. Lekarz w poniedzialek w karcie napisal ze "glowka balotuje nad wchodem". Wyczytalam ze to oznacza ze jeszcze sie nie wstawila w kanal rodny czyli mam czas

Stary 2013-09-04, 08:19   #2305
Snow_White1
Wtajemniczenie

Bajka - sliczny ten bujaczek.

Stary 2013-09-04, 08:21   #2306
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na

Cytat:
Wolalabym urodzic wczesniej ale chcialabym jeszcze z tydzien wytrzymac zeby synek choc troche przykoksil Poki co chyba sie na wczesniejszy porod nie zapowiada. Lekarz w poniedzialek w karcie napisal ze "glowka balotuje nad wchodem". Wyczytalam ze to oznacza ze jeszcze sie nie wstawila w kanal rodny czyli mam czas

mojej glowka tez balotowala w poniedzialek a w piatek urodzilam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:21   #2307
inwersja
dryfuję słowami

U mnie NIC, dosłownie.

Po KTG nie miałam czasu się odezwać. A potem miałam jeszcze USG i młody tak mnie napierdzielal, że ledwo żyłam. Jak wracaliśmy to już płakałam z bólu. Dostałam aż zwrotów głowy. Ciśnienie to 160/114, już miałam jechać na IP, ale zdecydowałam, że najpierw zjem. Bo nie miałam cały dzień czasu na konkretny posiłek. Zanim tz zrobił położyłam się to już spadło do 134/74, a jak zaczęłam jeść, to po jednej kanapce zlecialo dalej. A pod koniec posiłku, to już było 111/59, więc to on tym swoim nawalaniem tak mi ciśnienie napompowal chyba.
Potem całą noc się wiecił. Już nie tak mocno, ale miałam tak obite flaczki, że dla mnie wszystko było mocno odczuwalne. Teraz spokój, moje siniaki mogą odpocząć.

Później się odezwę, chcę trochę odpocząć i już zjeść normalnie żeby takich jazd więcej nie było.

Później też napiszę o KTG i USG.
Dzięki za troskę

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-04 o 08:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:22   #2308
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Witam się z samego rana i trzymam kciuki za mamy poczekalniowe!!
Wczoraj was długo podczytywałam... chciałam się pochwalić , że dzisiaj zaczynamy 36 tydz czyli witam się w 9 miesiącu. Staram się was często czytać ... mniej piszę ale to dlatego, że wypadłam swego czasu z obiegu i ciężko się do was teraz wbić więc jestem z wami ale bardziej duchem!!

Ja też mało piszę

Bajka mnie też leżaczek się podoba
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:22   #2309
Snow_White1
Wtajemniczenie

Gratuluje kolejnych tygodni :thumbup:
U mnie powoli konczy sie 40 tc a tu cisza qurde. Tylko przepowiadacze dokuczaja, ale te w sumie mam od polowy ciazy. Teraz tylko mocniejsze i troche bola, ale bez przesady

Stary 2013-09-04, 08:22   #2310
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale cza

Cytat:

Aaa to chyba jak większość z nas tez bym chętnie tydzień lub dwa od terminu urwała... :p moja ma główkę na wylocie całkiem już. .. ciężko bylo jej zmierzyć główkę dlatego mam cichą nadzieję na błąd w pomiarach i moze mała jest wieksza troszke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości