|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Ja tez grzeje. Nie slyszalam, zeby to czyms grozilo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Dzień dobry.
Przede wszyystkim mocne kciuki dla Diorishy. Dopiero przed chwilą doczytałam. Poli śliczny opis Laryska cudna ta twoja córeczka Motyl, Madziuchna dołączam do was z tym opisem cc. No chyba że weźmie mnie znienacka to przynajmniej będzie trochę akcji Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt ![]() Matall brzuszek niziutko. Mój chyba już też. Nawet podkradłam mężowi bluzę żeby zakryć cały jak jestem na dworzu. Bo wszystkie moje są już za krótkie a szkoda mi na dwa tygodnie kupować nowe.
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Diorisha kciuki kochana! tez sie zdziwilam ze dali zastrzyki ale to moze przez to podejrzenie hipotrofi
![]() Cytat:
dam znac ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
No dwie damy mamy w poczekalni Daohar odezwij sie jak bedziesz - cos czuje ze jest juz po akcji no i papuga nie ociagaj sie bo jutro kolejne dolacza
czekamy czekamy
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
LaLoca, o jaki ładny wózek
KCIUKI za Diorishę!!! Ciekawe co u rozpakowanej Passion.... i u niewiadomej Inwersji.... Do mnie dziś wpadnie siostra. i powinno przyjechać ŁÓŻECZKOOOO Oprócz adapterów do fotelika i ewentualnie chusty mamy raczej z głowy wszystkie duże wydatki wyprawkowe. W ogóle już wlaściwie wszystko mamy, szkoda Gratuluję wszystkich tygodni, ja dzis wg babystrology zaczynam 35 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Karolson, też mam wrażenie, że u Daohar już po wszystkim i Zuzia jest na świecie. imienniczka mojej córci
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Od rana robię pranko pościeli,coby do wieczora wyschło ![]() Cytat:
![]() Madzia ma 9,Madziuchna ma 11, ja mam 13, Katarzyna 17, a ty jeszcze nie wiesz?Jakbyś miała 15 to byśmy miały obstawione co 2 dni ![]() Cytat:
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zamledowałam sie wczoraj po ktg bo nie było kiedy ![]() Nic specjalnego nie wyszło a rozwarcie na luźny palec...czyli dalej kiszka Termin z usg mam na sobote a z OM na niedziele i mogę wtedy rodzić bo w sobote ma dniówke położna przy której rodziłam AdrianaTeraz mam kryzys przedszkolaka i wyje jak bóbr
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Czy skurcz może trwać dwie minuty???????
Wczoraj mnie złapał zupełnie nagle niesamowity ból w dole brzucha w towarzystwie z bólem krzyża
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj pomylam wszystkie okna, wyprasowalam firany a TZ powiesil. No i oficjalnie doprowadzilismy formalnosci zwiazane z zakupem dzialki do konca. Takze dzien bardzo intensywny. Juz wczoraj nie mialam takich przebojow ze skurczami, wszystko ucichlo. Tylko dzis z rana brzuch znow cmi jak na @. Tak juz pewnie bedzie do konca Dzisiaj mam w planach wypastowac podlogi Skoro mycie okien mnie nie rusza to chyba moge... Chce porzadnie wysprzatac mieszkanie na przywitanie synusia |
||
|
|
|
#2290 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie główka nisko od tygodnia i nawet to czuję, i co?Jajo Chociaż mnie to akurat cieszy![]() Cytat:
Trzymam kciuki, oby było wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja też czekam na naklejki, oby przyszły do końca tygodnia to będziemy w weekend naklejać ![]() Cytat:
![]() To ja już nie wiem, być może mieli jakieś dziwne mleko i dlatego źle mi smakowało. Próbowałam tylko raz ![]() Gadałam wczoraj z moją Mamą przez tel. i prawie się bidulka popłakała W sobotę jadą do Włoch, pobyt mieli już wcześniej zarezerwowany, a ją nadal męczą wyrzuty sumienia,że jej tu nie będzie. Tym bardziej,że to T. zawiezie mnie do szpitala...no smutno mi,że nie mama, ale wrócą 14stego to też będzie ok. Bez sensu,żeby przez to odwoływali, tym bardziej,że jadą ze znajomymi jednym autem i Ci znajomi są od nich uzależnieni.Jak moi rodzice nie pojadą, to oni też. Więc staram się na siłę pokazać,że dam sobie radę, chociaż smutno trochę![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
No i najważniejsze,że przekroczył 2,5 kg ![]() A od dawna Ci ten czop odchodzi? Bo ja miałam kilka razy,że myślałam,że to on,ale nie było krwi.A brzuch i krzyż mnie pobolewają ponad tydzień już... Ja też sprzątam,ale akurat mycie okien i pastowanie podłóg zostawiam mężowi, bo nie chcę nic przyspieszać
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pszczoua ja też próbuję przygotować gniazdko dla mojego bąbla ale muszę chyba trochę przystopować bo potem wieczorem mam skurcze i bóle a ja muszę jeszcze prawie dwa tygodnie wytrzymać Teacherko gratki za kolejny tydzień a co do skurczy to nie wiem ale mnie czasem też jak złapie to długo trzyma
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Została mi jednocyfrowa liczba dni
![]() :brz ydal:Ech muszę się zbierać po wyniki badań
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Buterfly, to już tuż tuż
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzi ktoras? Bo ja nie
buuu....dzis ciag dalszy sprzatania, spacerek i niech sie kurna robi to rozwarcie wrrrrKaska Ty masz juz jakies rozwarcie?ja mam bole takie jak Ty w dole brzucha i krzyz jak na @ ale jajco z tego.... dorisha kciuki! Mam nadzieje ze tetno malej sie uspokoi i nie bedzie trzeba ciac... My dzis zaczynamy 40 tc...do terminu 7 dni.... |
|
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oby się ruszyło
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ze.ktos z zaskoczenia ja juz chce aie rozpakowac, juz mam dosc. jest mi tak ciezkoooo jestem mega klockiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja? ![]() Mnie wieczorami ciągle twardnieje. Cytat:
Cytat:
![]() Ja Cię doskonale rozumiem. Jak rodziłam Zuzię to mama była ponad 500km ode mnie i na dodatek wylądowała w szpitalu (miała zator). Dla mnie to był podwójny stres. W szpitalu był ze mną mąż a tak to odwiedzili mnie raz teściowie. Ją miałam tylko przez tel na odległość. Diorisha trzymam mocno ![]() Myślałam, że dziś mi się w nocy zaczęło Ale to był stres. Już wstawałam torbę pakować. Dziś muszę to zrobić bo już w każdej chwili może się zacząć. Nie chcę wtedy tracić czasu i w razie czego od razu jechać do szpitala. Brzuch zaczął boleć okropnie i się spinać. Pobiegłam po nospę i czekałam. Na szczęście się rozeszło. Ja chcę dotrwać do planowanego terminu ![]() Miałam w planach dokończyć dziś generalne porządki ale odpuszczam. Zrobię pranie i pazurki tylko. |
|||
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, m
Cytat:
dobre wieści z rana mi przekazujesz. Czyli sądząc po pastowaniu nie zamierzasz czekać do terminu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny przygotowane do porodu na dniach: czy was też po badania tak strasznie wszystko boli??? Po mnie w kroku to masakra i krzyże też ...chodze jak kaczka. Tydzień temu jak mi sprawdzał rozwarcie to tak samo miałam ż emnie bolało....
|
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
A DZISIAJ IMIENINY LILIANY
![]() Najlepszego dziewczyny! !!!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z samego rana i trzymam kciuki za mamy poczekalniowe!!
![]() Wczoraj was długo podczytywałam... chciałam się pochwalić , że dzisiaj zaczynamy 36 tydz czyli witam się w 9 miesiącu. Staram się was często czytać ... mniej piszę ale to dlatego, że wypadłam swego czasu z obiegu i ciężko się do was teraz wbić więc jestem z wami ale bardziej duchem!!
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat
Cytat:
Poki co chyba sie na wczesniejszy porod nie zapowiada. Lekarz w poniedzialek w karcie napisal ze "glowka balotuje nad wchodem". Wyczytalam ze to oznacza ze jeszcze sie nie wstawila w kanal rodny czyli mam czas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Bajka - sliczny ten bujaczek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 |
|
dryfuję słowami
|
U mnie NIC, dosłownie.
Po KTG nie miałam czasu się odezwać. A potem miałam jeszcze USG i młody tak mnie napierdzielal, że ledwo żyłam. Jak wracaliśmy to już płakałam z bólu. Dostałam aż zwrotów głowy. Ciśnienie to 160/114, już miałam jechać na IP, ale zdecydowałam, że najpierw zjem. Bo nie miałam cały dzień czasu na konkretny posiłek. Zanim tz zrobił położyłam się to już spadło do 134/74, a jak zaczęłam jeść, to po jednej kanapce zlecialo dalej. A pod koniec posiłku, to już było 111/59, więc to on tym swoim nawalaniem tak mi ciśnienie napompowal chyba. Potem całą noc się wiecił. Już nie tak mocno, ale miałam tak obite flaczki, że dla mnie wszystko było mocno odczuwalne. Teraz spokój, moje siniaki mogą odpocząć. Później się odezwę, chcę trochę odpocząć i już zjeść normalnie żeby takich jazd więcej nie było. Później też napiszę o KTG i USG. Dzięki za troskę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-04 o 08:22 |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mało piszę ![]() Bajka mnie też leżaczek się podoba
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje kolejnych tygodni :thumbup:
U mnie powoli konczy sie 40 tc a tu cisza qurde. Tylko przepowiadacze dokuczaja, ale te w sumie mam od polowy ciazy. Teraz tylko mocniejsze i troche bola, ale bez przesady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale cza
Cytat:
tez bym chętnie tydzień lub dwa od terminu urwała... :p moja ma główkę na wylocie całkiem już. .. ciężko bylo jej zmierzyć główkę dlatego mam cichą nadzieję na błąd w pomiarach i moze mała jest wieksza troszkeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

ładnie się prezentuje z kolorem ścian

brzuch nie twardnieje, tylko czuję w podbrzuszu jak na @ i krzyż jak na @ 

a rozwarcie na luźny palec...czyli dalej kiszka

w sumie jak tak patrzę na listę naszych dzieciaczków to faktycznie jedna z najmniejszych ale mówili żeby się nie martwić... kurde nie przejmowałam się tym to mnie wieśniak nakręca... 

[/RIGHT]

Ale to był stres. Już wstawałam torbę pakować. Dziś muszę to zrobić bo już w każdej chwili może się zacząć. Nie chcę wtedy tracić czasu i w razie czego od razu jechać do szpitala. Brzuch zaczął boleć okropnie i się spinać. Pobiegłam po nospę i czekałam. Na szczęście się rozeszło. Ja chcę dotrwać do planowanego terminu