Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 08:58   #2341
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

TAK WOGÓLE MOŻE KTÓRAŚ NIECH ZAŁOŻY WĄTEK NA ODCHOWALNI bo jeszcze ktoś z nienaszych założy i bedzie klops... pisac mozemy przeciez tu a tam tylko np. opisy porodów zostawić

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:58   #2342
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Motyl - karte zabieraja ale przy wypisie oddali i karte i wyniki badan 3
Stary 2013-09-04, 08:58   #2343
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde dalej mnie te zeby bola cala ciaze bylo ok, wczoraj wzielam apap i ten mega bol przeszedl, ale dalej czuje taki lekki bol, az sie boje cos zjesc
Zastanawiam sie czy to przez dziecia kgiry wyciaga ode mnie wszysto, czy przez te paski wybielajace na zeby, tyle ze boli mnie z tylu bardziej, a tam paski nie siegaja...
W poniedzialek cc i jak bol nie ustapi to chcialabym przed porodem isc do dentysty (tak kolo piatku popoludnia), tylko sie zastanawiam czy nic sie nie stanie jak da mi znieczulenie tak zazraz przed porodem? Czy przelozyc to na po cc? Tylko wtedy czy bede miala sile na wizyty u dentysty juz nie wiem co robic...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bardzo możliwe ze zęby bolą od pasków wybielających
substancja wybielająca niszczy szkliwo i uwrażliwia kanaliki zębowe, przez co czujesz ból w nerwie. Odstaw te paski narazie, nie pij gorącego/zimnego, nie jedz słodkiego, ogranicz jedzenie stroną bolącą, płukaj wodą i płynem do higieny jamy ustnej. Jeśli nie przejdzie do piątku to idź do dentysty, być moze jest jakaś mała dziurka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tz mnie rozwalil

do niedzieli w panice ze zaraz sie dzidzius moze urodzic, ze to juz na dniach, plaplapla
we wszystkim.pomagal
odkad wyznaczyli mi termin cc to wyluzowal, nie mamy kolyski gotowej ale.co tam, przeciez jest czas
juz nie raz pisalyscie o takich akcjach z tz
nie wiem.co oni w tych mozgach maja, przeciez to nie termin meczu

bo z facetami trzeba krótko
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:00   #2344
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pokażę na pewno
A co do jogi to była dziewczyna w 39 tyg ciąży i miała naprawdę duuuuży brzuch i dała radę. To takie wolniutkie ćwiczenia.
A i fajny trik na plecy - stanąć tyłem do ściany i w odcinku krzyżowym między plecami a ściną położyć piłkę do tenisa i schodzić na nogach lekko w dół i na boki. Masujemy plecy piłką i prznosimy ciężar ciała na nogi co odciąża plecki - instruktorka powiedziała, że to dobre ćwiczenie na bóle krzyżowe w trakcie porodu. A jak nie mamy sił żeby cudować ze ścianą to TZ niech masuje mocno właśnie piłką do tenisa.
o super pomysł, zmolestuje tża sese

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
aaa i wiecie co.. dziś jest nasza 3 rocznica ślubu
i co ja mam wymyślić...
wszystkiego najlepszego i nastepnych szczęśliwych lat
jakas fajna kolacja? bosz ja tylko o jedzeniu mysle;p

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde dalej mnie te zeby bola cala ciaze bylo ok, wczoraj wzielam apap i ten mega bol przeszedl, ale dalej czuje taki lekki bol, az sie boje cos zjesc
Zastanawiam sie czy to przez dziecia kgiry wyciaga ode mnie wszysto, czy przez te paski wybielajace na zeby, tyle ze boli mnie z tylu bardziej, a tam paski nie siegaja...
W poniedzialek cc i jak bol nie ustapi to chcialabym przed porodem isc do dentysty (tak kolo piatku popoludnia), tylko sie zastanawiam czy nic sie nie stanie jak da mi znieczulenie tak zazraz przed porodem? Czy przelozyc to na po cc? Tylko wtedy czy bede miala sile na wizyty u dentysty juz nie wiem co robic...

jestes pewna ze zab ci sie zepsul, bo m nei bola zeby po prawej stronie i zauwazylam ze bola mnie najczesciej po zimnym lub cieplym czyli naprawdopodobnij cos z dziaslami
a Ty uzywasz tych paskow, to na 99% od nich;p

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-09-04 o 09:02
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:02   #2345
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

logoasia gratki za 3lata jaki plan

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:06   #2346
logoasia
Zakorzenienie

Monia
edytuj na biało bo naprawdę będzie klops
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
o super pomysł, zmolestuje tża sese

wszystkiego najlepszego i nastepnych szczęśliwych lat
jakas fajna kolacja? bosz ja tylko o jedzeniu mysle;p[COLOR="Silver"]

jestes pewna ze zab ci sie zepsul, bo m nei bola zeby po prawej stronie i zauwazylam ze bola mnie najczesciej po zimnym lub cieplym czyli naprawdopodobnij cos z dziaslami
no właśnie u mnie z jedzeniem ostatnio nie jest za ciekawie, wczoraj od wielkiego dzwonu zjadłam obiad o 17 i wiecej nie dałam rady.
Choć może zrobimy wspólnie sushi wieczorkiem podam tż winko a ja wypiję mleko z lodem

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
logoasia gratki za 3lata jaki plan

zaproponowałam małżowi spacer nad jeziorkiem, ale uznał, ze w moim stanie to niezbyt bezpieczne wiec pewnie będą jakies atrakcje domowe
Zorganizujemy Andzi jakieś zabawy, obowiązkowo weźmiemy w nich udział, a wieczorkiem moze te sushi, jeśli nie padnę za szybko i obowiązkowo zdjęcia lub film ze ślubu
Stary 2013-09-04, 09:13   #2347
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale cza

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mojej glowka tez balotowala w poniedzialek a w piatek urodzilam
To szybko sie wstawila Czytalam ze u wielorodek tak moze byc ale u pierworodek raczej oznacza ze jest jeszcze czas. Misia wiesz cos o tym?

Stary 2013-09-04, 09:14   #2348
bajka1807
Zakorzenienie

Motyl, karte ciazy i wszystkie papiery oddaja przy wypisie

ja dzisiaj jade z wnioskiem o urlop, najwyzsza pora bo w piatek mija 2 tyg

tylko kto za mego malza podpisze oswiadczenie o braku zamiaru korzystania z urlopu ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:14   #2349
teacherka
Zakorzenienie

Asiulko gratuluję wspólnych 3 latek

Był kurier Zuzia ma łóziooooo aż się podjarała kruszynka i jak kurier zadzwonił to zaczęła wygibasy Ledwo się podpisałam, tak mnie skręcało od kopniaków :P
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:16   #2350
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To szybko sie wstawila Czytalam ze u wielorodek tak moze byc ale u pierworodek raczej oznacza ze jest jeszcze czas. Misia wiesz cos o tym?

mloda wstawiala sie dopiero podczas porodu, zapewne gdyby nie przebili pecherza to akcja by sie sama nie zaczela
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:18   #2351
niebede
Raczkowanie

cześć Chciałam zameldować, że skończyli remont łazienki Dlatego teraz pochłania mnie sprzątanie mieszkania.

Poza tym wczoraj uprzytomniłam sobie, że jeszcze 10 dni do ślubu, a ja nie wiem co z kiecką. Podeszłam więc do Babci wczoraj na 1szą przymiarkę i efekt poniżej. Chcę raczej taką ze zdjęcia obok, wiadomo nie za krótką, ale ten dekolt Trzeba jeszcze trochę poprzerabiać, skrócić. A dopasowywać w brzuszku ostatecznie będziemy w przyszłym tygodniu. Tak się cieszę, że starczyło materiału na całość, bo nie mili w hurtowni więcej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka_m.jpg (42,7 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg feeeee.jpg (55,4 KB, 38 załadowań)

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:22   #2352
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Czy skurcz może trwać dwie minuty???????
Wczoraj mnie złapał zupełnie nagle niesamowity ból w dole brzucha w towarzystwie z bólem krzyża Mogłam tylko oddychać (a bardziej dyszeć....), brzuch był twardy... Tż się wystraszył...
A czemu nie 2? oczywiście ze może

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
TAK WOGÓLE MOŻE KTÓRAŚ NIECH ZAŁOŻY WĄTEK NA ODCHOWALNI bo jeszcze ktoś z nienaszych założy i bedzie klops... pisac mozemy przeciez tu a tam tylko np. opisy porodów zostawić
Zaraz wrócę po badaniach, to zaloze, ale zaznacze, ze piszemy na poczekalni do rozpakowania wszystkich

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:23   #2353
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulko gratuluję wspólnych 3 latek
dzięki
przetrwałam jakoś te 3 lata

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
cześć Chciałam zameldować, że skończyli remont łazienki Dlatego teraz pochłania mnie sprzątanie mieszkania.

Poza tym wczoraj uprzytomniłam sobie, że jeszcze 10 dni do ślubu, a ja nie wiem co z kiecką. Podeszłam więc do Babci wczoraj na 1szą przymiarkę i efekt poniżej. Chcę raczej taką ze zdjęcia obok, wiadomo nie za krótką, ale ten dekolt Trzeba jeszcze trochę poprzerabiać, skrócić. A dopasowywać w brzuszku ostatecznie będziemy w przyszłym tygodniu. Tak się cieszę, że starczyło materiału na całość, bo nie mili w hurtowni więcej.
da się ją przerobić jak te na zdjęciu, ale musiałaby być delikatnie dłuższa, mniej więcej do początku kolan.
Musiałabyś wybrać się do krawcowej jakoś teraz bo to troszkę czasu zajmie
Stary 2013-09-04, 09:25   #2354
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

mnie sie tak srednio podoba, mysle ze nie mam wyobrazni jak to bedzie na koncu wygladac
a jaki ma kolor bo w sumie slabo widac na zdjeciu?
babcia ci ja szyje?

[/RIGHT]
Stary 2013-09-04, 09:28   #2355
logoasia
Zakorzenienie

eh dobra.. idę ogarniać krewete
Stary 2013-09-04, 09:28   #2356
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
i co ja mam wymyślić...
Najlepszości!!! Kolejnych szczęśliwych lat razem

Cytat:
tz mnie rozwalil

do niedzieli w panice ze zaraz sie dzidzius moze urodzic, ze to juz na dniach, plaplapla
we wszystkim.pomagal
odkad wyznaczyli mi termin cc to wyluzowal, nie mamy kolyski gotowej ale.co tam, przeciez jest czas
juz nie raz pisalyscie o takich akcjach z tz
nie wiem.co oni w tych mozgach maja, przeciez to nie termin meczu

A kiedy w końcu masz to cc?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Motyl - karte zabieraja ale przy wypisie oddali i karte i wyniki badan 3
Nie wiem jak to jest...
Ale pytałam gin o zaświadczenie do becikowego to mówiła,żeby mąż przyjechał ze skserowaną kartą, bo w szpitalu zabierają, a ona musi to widzieć do tego zaświadczenia

Zapewne ostatnie zdjęcie brzucha z dzisiaj Nie opadł...
Matal jak będziesz to zmień mi proszę 37t3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130256.2.jpg (76,0 KB, 74 załadowań)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:29   #2357
marysia_258
Zadomowienie

Hej

Witam się w 35 tygodniu
Laryska maleńka piękna I ten języczek...

Gratuluję wszystkim nowo zaczętych tygodni, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Lecę poczytać co tam wczoraj popisałyście

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:29   #2358
vea7
Zakorzenienie

agniecha_17 miałam wcześniej napisać, ale jakoś uciekło... witamy serdecznie

papuga, bosz... ale na babę trafiłaś

bajko, komplementy zgarniasz, bo pokoik na prawdę śliczny, ale żeby Ci pomóc, troszkę wymiarów by było potrzebnych Chociaż to co Monia proponuje to bardzo fajne wyjście
I świetne podpowiedzi Moni - pierwsza i czwarta - chociaż czwarta nawet lepsza, bo najswobodniejszy dostęp do łóżek przy jednoczesnym zostawianiu duuużo miejsca na środku do zabawy

cotka, może do gina na NFZ? Jak kijowy by nie był, pobranie, to żadna filozofia, więc nie spieprzą, a należy Ci się

rusałko, wczorajszy obiad brzmi super Może zgapię
A co do męża, jejku, te chłopy są na prawdę inne - mój też tak robi i potem zamiast trzy dni, to tydzień dochodzi do siebie Spróbuj go wygonić z hasłem, że jak się mocniej rozchoruje to może zarazić Ciebie i dziecia

badzia wózek i miesiąc

m.a.r.t.a. na której krzyżowce? I jaki stanik kupiłaś?

witkom, gratuluję 40

Larysko (jeśli to czytasz) OLA JEST PRZEŚLICZNA

ladan, niee... na wszystkich warsztatach mówili, żeby absolutnie w mikrofali mleka nie podgrzewać

LaLoca, świetny wózek

O kurcze, Diorisha mocne kciuki za Was obie

agula, gratuluję 9

logoasia

No dobra, po wczorajszej wizycie melduję, że Jasiek ostatecznie i nieodwołalnie pozostaje Jaśkiem
Wreszcie raczył pokazać wszystko "jak na dłoni" i rzeczywiście żadnych wątpliwości nie ma chłop "pełną gęba" I twarz po raz pierwszy raczył pokazać - fajny jest
Waży 3014 w 37 tc więc całkiem ładnie - Matal, proszę o dopisanie
I gin powiedziała, że ma długie nogi. Łożysko I st, AFI dobre.

Na świat się szybciej nie wybiera (a szkoda), wszystko pozamykane, ale ładnie leży główką w dół - kolejna wizyta 19.09 godz. 8.00 i na wtedy mam morfo zrobić

Aha, pytanie do dziewczyn, które do LuxMed chodzą - czy gin mówił Wam o ktg? Bo moja powiedziała, że nie ma po co

Dzisiaj jest dzień zakupowy - siadamy wieczorem z Bartkiem nad listą wyprawkową i wieeelkie zamawianie
Żeby tylko coś w pogodzie się zmieniło, bo wybitnie paskudnie jest

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-09-04 o 09:59
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:29   #2359
butterfly20
Zakorzenienie

A właśnie, co z Matal?????

Wybywam po wyniki...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:30   #2360
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem możesz już napisać teraz i wrzucimy na pierwszą stronę
No to będę miała już w pogotowiu.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Info do Diorishy:

Wczoraj i dziś dali jej zastrzyki na rozwój płuc maleńkiej i niestety po tych zastrzykach Ewa ma wahania tętna. Diorisha leżała dziś 3h pod ktg. Jutro ma być na czczo i zdecydują o ewentualnym cc, jeśli sytuacja się nie zmieni. Jutro o 6:15 ją podłączają.D. boi się cc i prosi o kciuki btw Ewunia waży już ponad 3kg i wykluczyli IUGH.

Poza tym napisała, że często o nas myśli i pytała, czy któraś urodziła, więc jej sprzedałam info o Larysie
Diorisha

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Na takie wypadki dobrze jest upoważnić kogoś z rodziny do czynności cywilno prawnych notarialnie. Cos koło 200 zł to kosztuje
Niby tak, ale prawdę mówiąc nie wiedziałam, że wyślą te pisma na adres zameldowania. Tym bardziej, że w akcie notarialnym wskazaliśmy adres do korespondencji. Niestety to bank dał doopy, bo to on we wniosku o wpis hipoteki wpisał nasze adresy zameldowania w miejsce adresów do korespondencji, a myśmy na to uwagi nie zwrócili.
Myśmy sprawdzali czy nie ma w umowie i innych papierach żadnych kruczków, o których nam nie powiedziano, ale nie skupialiśmy się na sprawdzeniu poprawności danych do korespondencji. Bez sensu. No ale ważne, że udało nam się namotać chociaż jedno pismo.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Marta nie ma planowanej cc, więc zarówno ona jak i wiele innych nas wyprzedzi

Madzia
ma 9,Madziuchna ma 11, ja mam 13, Katarzyna 17, a ty jeszcze nie wiesz?Jakbyś miała 15 to byśmy miały obstawione co 2 dni

A tak wiem. Wczoraj pod prysznicem zajarzyłam, że to nie Marta a Madzia ma cc przed nami. (Nie ma co, myślę o Was pod prysznicem )

A ja nie wiem jeszcze kiedy mam. Może w czwartek na wizycie powie mi coś konkretnego. Na pewno nie 15 bo to niedziela.
Generalnie u mnie w szpitalu planowane cc robią w środy. Więc wypadałoby 11 lub 18. Ja jestem bardziej skłonna ku 18. Poza tym mój ginek nie preferuje cc przed tp, więc jeśli wszystko będzie w czwartek w porządku to przypuszczam, że wypisze mi skierowanie na tego 18.

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Witam się z samego rana i trzymam kciuki za mamy poczekalniowe!!
Wczoraj was długo podczytywałam... chciałam się pochwalić , że dzisiaj zaczynamy 36 tydz czyli witam się w 9 miesiącu.

Cytat:
Może znienacka złapie !!! czasami też tak bywa nic aż tu nagle... u mnie dużo babeczek tak miało
zmykam ... mąż maluje pokój małego idę podglądnąć
Tylko nie przebywaj w malowanym pomieszczeniu!!! Tylko nawdychasz się tych oparów niepotrzebnie!
Mój ginek jak mu coś wspomniałam o remoncie to zabronił mi przebywać w świeżo malowanych pomieszczeniach!!!

Cytat:
i co ja mam wymyślić...
Gratulacje!!!

Ja w dniu naszej pierwszej rocznicy ślubu wylądowałam w szpitalu z bólem brzucha i tyle było z rocznicy.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:33   #2361
tassia
Zakorzenienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

motyl wlasnie motam.sie czy wam napisac termin
ustalilismy z tz ze mowimy tylko mamom, wiec chyba sie wstrzymam z chwaleniem

[/RIGHT]
Stary 2013-09-04, 09:34   #2362
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni
No i rocznic ślubu

Ja bym już też chciała urodzić
Kaśka a Ty weź coś zrób ze sobą i zacznij rodzić

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:34   #2363
teacherka
Zakorzenienie

Logoasia, a miałam pytać - położna na SR wczoraj wspomniala coś, że czapeczki zawiązywane pod bródką są lepsze z logopedycznego punktu widzenia - kiedyś jakaś dziewczyna przyniosła takie info, położna nei wie czemu, ale "może na wszelki wypadek lepiej takie wiązane" (super wytłumaczenie, nie będę nawet mówić jaka jestem zawiedziona sr - był jeden dość fajny wykład o kp i zwiedzanie porodówki a reszta o kant d***...). Potrafisz coś na ten temat powiedzieć bardziej sensownego, bo mnie to zaintrygowało
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:35   #2364
vea7
Zakorzenienie

Logoasia, gratuluję trzech lat z Małżem

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-04, 09:36   #2365
tassia
Zakorzenienie

vea zazdroszcze dnia zakupowego

[/RIGHT]
Stary 2013-09-04, 09:39   #2366
niebede
Raczkowanie

Cytat:
da się ją przerobić jak te na zdjęciu, ale musiałaby być delikatnie dłuższa, mniej więcej do początku kolan.
Musiałabyś wybrać się do krawcowej jakoś teraz bo to troszkę czasu zajmie
Cytat:
mnie sie tak srednio podoba, mysle ze nie mam wyobrazni jak to bedzie na koncu wygladac
a jaki ma kolor bo w sumie slabo widac na zdjeciu?
babcia ci ja szyje?

Sukienka będzie właśnie mniej więcej do kolana lub przed. Moja Babcia jest właśnie krawcową od lat, więc nie martwię się o jakoś wykonania. I tak jak mówiłam, to jest dopiero co wycięte i zafastrygowane, więc wygląda nieskładnie i za szeroko Ale spoczko pokażę Wam efekt końcowy

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:41   #2367
wiktom
Raczkowanie

Brzuchatki jak objawia się sączenie wód płodowych :conf used:
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:42   #2368
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Czy skurcz może trwać dwie minuty???????
Wczoraj mnie złapał zupełnie nagle niesamowity ból w dole brzucha w towarzystwie z bólem krzyża Mogłam tylko oddychać (a bardziej dyszeć....), brzuch był twardy... Tż się wystraszył...
No u mnie tyle trwa, ale boli zdecydowanie mniej (tak, tak, smuce sie bo za mało mnie boli).
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:42   #2369
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
vea zazdroszcze dnia zakupowego

Troszkę się naczekałam

A w ogóle dzisiaj dzień pod znakiem Dziecia, bo zaraz się za pranie ciuszków i mycie komody zabieram

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-04, 09:46   #2370
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

My dzis zaczynamy 40 tc...do terminu 7 dni....

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Witam się z samego rana i trzymam kciuki za mamy poczekalniowe!!
Wczoraj was długo podczytywałam... chciałam się pochwalić , że dzisiaj zaczynamy 36 tydz czyli witam się w 9 miesiącu. Staram się was często czytać ... mniej piszę ale to dlatego, że wypadłam swego czasu z obiegu i ciężko się do was teraz wbić więc jestem z wami ale bardziej duchem!!

Zaglądaj częściej

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
więc to on tym swoim nawalaniem tak mi ciśnienie napompowal chyba.
.
To ja już wiem skąd to moje nadciśnienie

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
t_89 śliczne imię
No tak, śliczne

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się w 35 tygodniu

[/LEFT]

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja już po wizycie, rozwarcie dalej jeden palec, szyjka miękka i ponoć wszystko idzie w dobrym kierunku. KTG dobre, ciśnienie też, ale tabletki muszę alej brać.

Tylko przytyłam już 22 kilo Ale to na pewno przez te hobbicie stopy.Badania ok, więc nie mam żadnego zatrucia ciążowego

Następna wizyta we wtorek 10.09 o 6 rano

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-09-04 o 09:48
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości