|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() my byliśmy ostatnio w Ikei po dywan, ale nic mnie nie urzekło kupiłam tylko do pokoju Daśka, taki z ulicami itp, ale ze względu że pokój Daśka jeszcze robi za graciarnię, dywan tymczasowo rozkładam w salonie i rzeczywiście fajnie się po nim pełza, ale Adam wykracza już poza teren wczoraj w 3 min przeszedł przez cały salon i przedpokój i wszedł sobie do pokoju Juniora ![]() Jagnie to na pewno śniły się wielkie jak ziemniaki oczy ![]() Cytat:
Moonie chowasz się przed nami czy co pół twarzy za grzywką, drugie pół za dzieckiem a figury to już wcale nie widać, a ja jestem ciekawa jak się trzymasz na takim wypaśnym żarciu ale znając życie to jesteś chudzielcem zgadłam, co??![]() ![]() klask i:Cytat:
super ze impreza się udała! o! muszę zrobić sałatkę jarzynową uwielbiam!![]() pytanie!!! czy ten 2-tygodniowy urlop co ojcu przysługuje, trzeba wykorzystać w jednym kawałku, czy można sobie wziąć 14 dni w kilku kawałkach??? |
|||
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Jan w ogóle już w swoim pokoju nie chce posiedzieć zaraz jest w przedpokoju na tych zimnych kafelkach dzięki
|
|
|
|
|
#2793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() dla Juniora ![]() dywan kupilam dzieciakom u siebie w sklepie tani i suuuper miekki i przyjemny http://www.dwm24.pl/dywany-dzieciece/berfin-kids ten ostatni a urlop to nie wiem czy nie trzeba w jednym kawałku jednak |
|||
|
|
|
#2794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To się nie nadaje do publikacji
![]() Cytat:
![]() Póki co dupki nie dźwiga tak jak wczoraj u mamy. Za to spełzła z maty i zaraz jej się pokój skończy. Oczywiście do tyłu ![]() Cytat:
za stanie!15 miesięcy dla mnie za duży hardkor ![]() Cytat:
![]() Można się przyzwyczaić ![]() Oby Ci przeszło ![]() Cytat:
Pudełka by mi się przydały i w ogóle... ale nie wiem co na to tż, w końcu nie zabudżetował takich wydatków na ten miesiąc ![]() Ciurkiem trza brać. |
||||
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
![]() chyba będę uciekać z wózkiem na dwór żeby odpocząć ![]() w ogóle wczoraj na tej imprezie za każdym razem parskałam śmiechem jak słyszałam "ale to spokojne dziecko" "a jakie poważne" ![]() szczęście Jan pokazał swoje oblicze później odrywając babci kołnierzyk od bluzki |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, mają jeszcze czas ja wolę żeby poraczkował trochę zanim wstanie Janko muzykant ![]() Cytat:
ja właśnie tez już czuję potrzebę danke Ci dobra kobieto kolejny raz potwierdza się reguła że żona ma zawsze rację kiedy ten chłop się nauczy
|
||
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga sieję zgorszenie i zaszczepiam w Waszych umysłach chęć na zgrzeszenie... MAM OCHOTĘ NA TIRAMISU
|
||
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do krzesełka rozumiem ze zadna z was takiego nie ma ?
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Majka- oj urlop, to raczej w jednym kawałku, nie slyszałam, żeby ktoś go rozbijał(w sumie, to nie ma co, tyle tego urlopu)
To Ty na dwa etaty robisz? Pokrzywka-ja mam baby mix-spore koromysło(jak w mojej maleńkiej kuchni), a wada to taka, że to śliskie pokrycie na siedzisku(tez masz takie śliskie?) rwie się -dwa razy już było w reklamacji(tak średnio co 9 miesięcy było w reklamacji) ciągle wymieniali to pokrycie, nie chcieli oddać kasy(a to drogie było)no i teraz skończyła się gwarancja, a pokrycie znowu się porwało....masakra jakaś! |
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogle w jednej z biedronek bylo tiramisu przy desrecah i jogurtach pyyyyyyyyyyyyycha Cytat:
|
||
|
|
|
#2802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Gratki dla wszystkich maluchów za nowe umiejętności i ząbki U nas idą dwie górne jedynki, chociaż dolne jeszcze całkiem nie urosły. Skutkuje to marudką w nocy i dziś o 1.30 mały wylądował u mnie w łóżku, chociaż zawsze śpi u siebie. Ale szkoda mi go było, tak kwękał, a jak się do mnie przytulił, to usnął. Wczoraj Oli jadł kopytka robione przez babcię. Dałam mu trochę na spróbowanie i baardzo mu smakowały ![]() Co do drugiego dziecka, ja sobie nie wyobrażam mieć je tak szybko. Nie wiem, czy w ogóle się zdecydujemy, ale jeśli już to za kilka lat. |
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rehabilitantka na szczęście bardziej "życiowa', wie że nie zawsze da się schematami jechać bo dzieci są różne, z nią chętnie pogadam
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam 20kg nadwagi ale tiramisu ważniejsze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała taką różnicę koło 3 lat. Jak nasza sytuacja materialna nie będzie zła to może se machniemy niedługo. Tylko ja to jestem za tym, żeby ogarnąć ślub przedtem ale coś się zebrać nie możemy. No i jednak to spory wydatek, nawet jak się nie robi wielkiego weselicha z kapelą i piórkami w du.pie
|
||
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
i tak nikt Ci nie uwierzy, bo Dzika też pisała, że ma tyle nadwagi, a jak pokazała zdjęcia, to się okazało, że nieprawda
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2013-09-04 o 11:44 |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moja córcia, to była od urodzenia diabełkiem-ciągle się darla, codziennie brałam z rana tabletkę przeciwbólową
potem trochę się uspokoiło, ale nadal jest bardzo placzliwa, nerwowa trochę, najchetniej to by się przywiązała sznurkiem do mamy i nic jej nie dała zrobić , mimo to mąż aby wyszłam ze szpitala pytał, kiedy robimy następne no i zrobiliśmy 6 miesięcy później Mateuszek w porównaniu do Julci, to ANIOŁEK-dać mu zabawkę, to sie pobawi sam ładnie, znudzi się, to pójdzie na 'obchód'po domu, albo do siostry do pokoju poprzewracać zabawki, śpi od urodzenia całe noce bez jedzenia oczywiście- niebo a ziemia to dziecko.
|
|
|
|
#2808 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja mam coś w tym stylu i jestem zadowolona bardzo
Cytat:
![]() miłego dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam w biedronce i
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a synek aniołek, chociaż już zaczyna pokazywać swoje ja protestuje, pokazuje nerwy, wymusza, więc nie wiem czy za jakiś czas nie będę miała dwóch diabłów w domu
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie Adaś śpi od 2 godzin a ja w tym czasie nic poza prysznicem i umyciem włosów nie zrobiłam, kurde nie mam weny do pakowania, kto pomoże ??
|
|
#2811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że jak młoda będzie miała 3,4,5 lat to mi już się nie będzie chciało znowu noworodka...ale teraz póki co to raczej i tak są małe szanse na dzidzię, bo karmię i okresu na razie
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzika gratulację za ząbka dla Ewy
![]() póki co tylko tyle nadrobiłam ![]() otóż Kochane nadszedł ten dzień - mam 3 z przodu z tej okazji obudziłam się rano z bólem kręgosłupa![]() a w pt jedziemy z mężem na weekend do spa.... |
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
a czy to nie jest tak, że mamy już doświadczenie w temacie i wydaje nam się, ze to drugie jest spokojniejsze
bo będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem wyobrażamy sobie jak to będzie super tulić takie śliczne, słodkie maleństwo, a tu po porodzie jest tak jakby ktoś nas w kosmos wystrzelił, śliczne dziecko okazuje się czerwoną rozedrzypapą, my jesteśmy wykończone nagłym brakiem snu, bolącymi cyckami, d*pą, brakiem czasu, wkurzajacym tżem, itp. a przy drugim już wiemy czego się spodziewać w dodatku mamy już podstawy jak operować taka małą żabką, łatwiej nam się domyśleć czego chce,zorganizować się, mniej się denerwujemy, nie nasłuchujemy każdego oddechu i wydaje nam się, że to dziecko jest inne, a w rzeczywistości jest bardzo podobne
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajednak starszy od małego był bardziej wymagający, histeryczny, płaczący.Do dziś większość poranków wygląda tak że wstaje i ryczy, za nic nie wiem o co i dlaczego ![]() Młodsza od urodzenia pogodniejsza, wszystko przyjmuje z uśmiechem, musi mieć naprawdę poważny powód do płaczu. Może bardziej zwiercona ale też w taki pozytywny sposób. Różnią się charakterem jednak ![]() Na pewno przy drugim olałam 'dobre" rady typu nie noś bo przyzwyczaisz, miałam więcej luzu do takich spraw. Na początku wiele wieczorów zasypiała na rekach przytulona do mnie, nosiłam i bujałam ile było trzeba. Nie weszło jej to w nawyk na szczęście.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-04 o 14:38 |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cały czas do snu bujamy albo przy cycu zasypia
|
|
#2818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nie dalibyśmy rady z dwójką finansowo zwłaszcza że ja przecież na wypowiedzeniu i zaraz bez dochodu będę ![]() musiałam jej naprędce przyszywać z powrotem ![]() Cytat:
ja już w domku, spijam kawkę bo Jan padł ciekawe czy na 20 czy 30 minut
|
|||
|
|
|
#2819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwykle przebudzi się bo coś chce a potem to już sam nie wie; na nocnik, pić czy spać.... Cytat:
Cytat:
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staruszko grzecznej córeczki i grzecznego męża życzę ![]() ale skoro do spa się wybieracie to grzeczny chyba jest ![]() Sanetka odkąd robimy małemu stymulacje o wiele lepiej śpi nawet jak się wybudzi to wystarczy przytulic go i moment zasypia w dzień tez mniej histerii, nie jest juz taki płaczliwy naprawdę widze duuużą zmianę dla porównania w jeden dzień nie było kiedy tego robić, w nocy częściej sie budził |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Mamy zęba 

kupiłam tylko do pokoju Daśka, taki z ulicami itp, ale ze względu że pokój Daśka jeszcze robi za graciarnię, dywan tymczasowo rozkładam w salonie i rzeczywiście fajnie się po nim pełza, ale Adam wykracza już poza teren 
czekam na więcej
klask i:

uwielbiam!

dla mnie za duży hardkor 

Klaudia 16.10.2009