|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku |
|
0 | 0% |
| Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje |
|
8 | 15,69% |
| Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają |
|
0 | 0% |
| Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki |
|
1 | 1,96% |
| Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale |
|
7 | 13,73% |
| Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała |
|
0 | 0% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
29 | 56,86% |
| Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić |
|
6 | 11,76% |
| Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Dziewczyny mam pytanie. Czy każda z was miała robione USG po 30 tyg ciąży tak przy końcówce?? zastanawiam się czy ja będę jeszcze miała robione bo ostatnie to było to 3 trymestru ... a przed porodem chciałabym wiedzieć jaka będzie mniej więcej waga małego!
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
logoasia jaki piękny buniek
|
|
#2464 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też się zastanawiałam nad tym termomixem ale 4tyś to dużo. Zwłaszcza teraz. Za dużo wydatków na głowie. Ale myślę, że się na niego skuszę. Tzn. chyba na ten polski odpowiednik. Ale to dopiero w przyszłym roku. Sama nie miałam z nim styczności, ale mojej szwagierki koleżanka ma właśnie ten polski. I bardzo sobie go chwaliła. Używa od dość dawna i służy jej cały czas bez żadnych problemów. http://speedcook.pl/sklep/speedcook
|
|
#2465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
hej! melduję się że żyję ale jakoś nie mam na nic ochoty.. spałam 11 godzin i najchętniej położyłabym się z powrotem spać.. a najchętniej to bym przespała te 4 tygodnie do terminu porodu
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Witam w klubie... ale ja śpię na raty... zasypiam po 21 śpię do 7... drzemka o 13 później o 17 ....
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
był kurier z zamówieniem od rodzyneczek
jestem bardzo zadowolona z poduchy do karmienia wszystkie rzeczy bardzo ładne oprócz podpasek bella które są ogromne ! teraz czekam na kuriera z apteki
|
#2469 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem... nie wime jak się kulałam po tym mieście,ale mam teraz mega twardy brzuch,więc pora leżeć i nic nie robić...
Vea gratuluję wagi małego!! ![]() Misia mi się wydaje,że teraz na końcówce ciąży coraz mniej chce nam się pisac ![]() Cytat:
Cytat:
Wizyta o 6 rano?Wow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to skończcie, bo wy sobie możecie wywoływać,a ja nic nie mogę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No cyc duży... Byłam u mamy, przyszła pracownica,która zna mnie od knypka i właśnie gadały,że mam cyce większe od nich
|
|
#2470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, współczuję rozłożonego męża, oby jak najszybciej doszedł do siebie Co do SR, a masz możliwość pójść z inną grupą, jak się chłop wykuruje? Bo w sumie na każdych zajęciach sporo ciekawego jest. Wrzuciłam na razie "do spania" czyli przede wszystkim akcesoria do zdobycznej kołyski, potem pewnie pójdą śpiworki, rożki i ręczniki ![]() Z ubrankami poczekam na ładniejszą pogodę. Ano duży, ale w sumie dokładnie w środku siatki, więc się nie martwię ![]() Cytat:
![]() Dziękuję również w imieniu Młodego Coś na pewno, tylko co? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzę na abonament prywatny z pracy do Medicover i poporosiłam gin o skierowanie, 11 września mam USG
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bylam zaskoczona ich rozmiarem ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
Laryska pisała do mnie wczoraj wieczorkiem i dzisija rano, tz kompa okupował i nie miałam możliwości napisać co u nich, ale nadrabiam... wczorajszy sms: "czuję się dobrze tylko tyłek boli dalej jak wstaje czy siadam na łóżko, troche jak kaleka no ale paracetamol biorę tez żeby lepiej funkcjonować, a Ole rano kąpali i szczepili, póki co o żółtaczce nikt nic nie mówił, fajnie jak nas jutro puszcza bo w domu to zawsze inaczej i zawsze bedzie ktoś obok no i Wy :0 karmimy sie piersią narazie jaj nie dokarmiali więc fajnie, póki co to śpi, je i robi minki także spokojna bardzo ale to chyba wszytskie takna poczatku i mówiłam kiedyś ze będę odkładac do łóżeczka, no zobaczymy bo uwielbiam przy niej leżeć, spać hehe :0 i całowac po główce, obie sie tulimy"dzisiaj rano dostałam od Laryski smska z pytaniem czy sa nowe dzidzie watkowe i info o jej zakwalifikowaniu do wyjscia, Ola miała być badana, słuch ma dobry , napisałam że od niedzieli spokój...i odp: " kurcze a myślałam że ze 2 osoby mogły urodzić no to dziewczyny wykorzystywać tżtów my podziałaliśmy delikatnie gdzieś ok 23 a o 2 rano się obudziłam hehe więc coś pomogło przynajmniej coś miłego miałam przed porodem trzymam mocno kciuki! Jak mi sie uda to dziś się do Was odezwę, buaizki"
|
|
|
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz
Logoasia dzieki za wyczerpuja a odpowiedz w sprawie zebow. Paskow nie uzywam juz od wczorajszego wieczora, szkoda bo nie zrobie pelnej kuracji... no ale wole skonczyc po porodzie niz teraz sie meczyc. Chyba to faktycznie od dziasel bo rano jak wypilam cieple kakao to zaczelo bolec.... a terax mam taka ochote na lodaaaa ;( bedzie musial poczekac pare dni.
Co do krwawiacych dziasel, mnie pasta elmex w miare zlagodzila krwawienie, a bardziej odsloniete szyjki zebowe ![]() Hymm widze ze ja jako pierwsza ide na odstrzal cesarskiego zaczynam sie coraz bardziej stresowac... ![]() Szukam sobie codziennie jakis zajec zeby nie myslec, wlasnie skonczylam porzadkowac szafe tz i takiej zadyszki dostalam jak nigdy Co do sexu to ja raz ze nie mam ochoty, dwa ze nie mozemy i nie uprawiamy od jakis 2mcy. Jedziemy na oralnym... Tz juz sie sexu nie moze doczekac, a ja sie boje jak to bedzie po cc ![]() Logoasia gratulacje jeszcze z okazji rocznicy my pierwsza rocznice bexziemy mieli 29 wrzesnia czyli 3tyg po cc a wieczorkiem zostawimy dziadkom malego a my pojdziemy na jakas kolacje i mooze do kina Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kaśka to dlatego ostatnio Cię tak mało?Pamiętaj kochana,że lekarze mówili też o 12.09. Więc to nie do końca może być tak,że przenosisz, tylko właśnie Miki urodzi się o czasie ![]() No urósł! O 3 cm w porównaniu z poprzednim zdjęciem ![]() Cytat:
![]() Ja mam od tygodnia takie bóle, a skurczy niet... Cytat:
![]() No i moja T. i mama też będą mi w nim robić przeciery z jabłek dla młodej. Mamy tyle na drzewach, że w sumie szkoda nie wykorzystać ![]() Cytat:
A poza tym to śliczny,zgrabny.[QUOTE=papalinka83;4262439 3]Ja wręcz zamierzam ukrywać przed rodzicami, jak się zacznie poród, bo już widzę, w jaką moja mama by wpadła histerię Najlepiej powiedzieć po fakcie ![]() Bardzo wysoko masz ten brzuch a mówisz, że główka nisko, to jak to jest? Ja mam brzuch nisko (tak mi się wydaje), a główka ponoć wysoko ![]() Cytat:
Ale widziałam na usg, była główka i tylko troszeczkę do takiej kreseczki, a to już podobno szyjka była I na serio jak chodzę, to nieźle mnie uciska. Być może u mnie ten brzuch nie opadnie![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- omg ale lecicie, ledwo nadążam ![]() Miałam ten chytry plan,że wykorzystam męża 12tego rano przed wyjazdem do szpitala, ale w sumie tak myślę,że może lepiej nie skoro mała jest już nisko?
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki na info, przekaż mamuśce pozdrowienia i powiedz że czekamy na nią na wątku
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
To wykorzystuj, najwyżej ci zrobią dzień wcześniej cc, jakby się coś zaczęło, to i tak nie ma znaczenia, skoro będziesz już w szpitalu
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba mnie dziś tu nikt nie zauważa
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale będę mieć schizo,że mała będzie miała kontakt z...wiecie czym ![]() Aaaa wyniki Hiv, toxo i hcv ok
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież są nadal wody płodowe, itp
|
|
#2482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz się boję seksu, żeby w razie czego nie zacząć rodzić wcześniej. Ale mam plan, że jeśli w przyszłym tygodniu się przeprowadzimy, to pierwszej nocy na nowym mieszkaniu daję czadu. Bo wtedy już mogę rodzić.
|
|
#2483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w 30tc miałam robione te usg 3 trymestru, ale według mnie trochę niedokładne było. Chodzę do gin prywatnie i po prostu mówię mu na wizycie, że chciałabym na chwilkę podejrzeć małego i jego wagę, to gin się tylko uśmiecha i nie robi żadnych problemów. Kiedyś tylko podsumował "no tak, zazwyczaj panie lubią częściej podglądać swoje dzieciaczki". Może po prostu powiedz swojemu lekarzowi, że chciałabyś takie krótkie usg w celu sprawdzenia wagi dzieciaczka. |
||
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
ja cię zauważam Nic się nie martw, mi też czasem nikt nie odpowiada na 3 posty pod rząd. A czemu chudniesz? Ja chudłam po zrobieniu glukozy. Lekarz zabronił mi wtedy jeść słodycze i owoce i w 1,5 miesiąca schudłam 3 kg. Teraz już waga znów mi zaczęła rosnąć.
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny macie zabójcze tempo pisania postów;p
nie wiem jak ja was nadrobie
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne info od Diorishy:
"Dziś tętno niuni super! Powiedzieli, że to po tych sterydach takie skoki. Rozmawiałam z dziewczynami z innych sal i mówiły, że miały tak samo po tych zastrzykach. Dziś jeszcze jedno ktg, jutro rano kolejne i jak dobrze pójdzie to może mnie jutro wypuszczą "
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio jak byłam to był 34 tydzień i też miałam usg |
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Już 12 więc lecę na jakieś zakupy i wpadnę na podenerwować ekipę remontową.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Czy jest tak, że urlop wypoczynkowy z tego roku można wykorzystać dopiero na końcu, prawda? Tzn. po macierzyńskim, dodatkowym macierzyńskim i ew. rodzicielskim?

Ale to na pewno przez te hobbicie stopy.Badania ok, więc nie mam żadnego zatrucia ciążowego
Bo do kwietnia to słonicą zostaniesz w tej ciąży 

zaczynam sie coraz bardziej stresowac...
09.09.2013
I na serio jak chodzę, to nieźle mnie uciska. Być może u mnie ten brzuch nie opadnie