Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 11:18   #2461
aagula
Raczkowanie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Dziewczyny mam pytanie. Czy każda z was miała robione USG po 30 tyg ciąży tak przy końcówce?? zastanawiam się czy ja będę jeszcze miała robione bo ostatnie to było to 3 trymestru ... a przed porodem chciałabym wiedzieć jaka będzie mniej więcej waga małego!
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:20   #2462
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy każda z was miała robione USG po 30 tyg ciąży tak przy końcówce?? zastanawiam się czy ja będę jeszcze miała robione bo ostatnie to było to 3 trymestru ... a przed porodem chciałabym wiedzieć jaka będzie mniej więcej waga małego!
Jak ktoś chodzi prywatnie to ma co wizytę, a na NFZ chyba są te 3. Jak chcesz to zrób sobie to dodatkowe po prostu i będziesz wiedzieć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:21   #2463
agusiamaskota
Wtajemniczenie

logoasia jaki piękny buniek

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:22   #2464
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomęczę chwilę bułę z urlopem, ok? Czy jest tak, że urlop wypoczynkowy z tego roku można wykorzystać dopiero na końcu, prawda? Tzn. po macierzyńskim, dodatkowym macierzyńskim i ew. rodzicielskim?
No tak. Urlop wypoczynkowy wykorzystać możesz po macierzyńskim i rodzicielskim.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bylam wczoraj u tej kolezanki i ona ma thermomiks , generalnie uzywa tego od paru lat i jest totalnie zakrecona, a jestem.ciekawa waszych opinii.

co mi sie spodobalo to ona zrobila 60sloiczkow jablek dla malego w tym
jeszce jakies tam.owoce, teraz zabiera sie za robienie marchewki i dynie

pomyslalam ze to moze dobra inwestycja
a moze strata hajsu bo to urzadzenie 4tysie kosztuje

ma ktos z was to?
macie jakies opinie.?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A słyszałaś o jego polskim odpowiedniku? Nazywa się Speedcook i jest o 1500 zł tańszy.
Też się zastanawiałam nad tym termomixem ale 4tyś to dużo. Zwłaszcza teraz. Za dużo wydatków na głowie. Ale myślę, że się na niego skuszę. Tzn. chyba na ten polski odpowiednik. Ale to dopiero w przyszłym roku.

Sama nie miałam z nim styczności, ale mojej szwagierki koleżanka ma właśnie ten polski. I bardzo sobie go chwaliła. Używa od dość dawna i służy jej cały czas bez żadnych problemów.
http://speedcook.pl/sklep/speedcook

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:22   #2465
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jak ktoś chodzi prywatnie to ma co wizytę, a na NFZ chyba są te 3. Jak chcesz to zrób sobie to dodatkowe po prostu i będziesz wiedzieć
Ja chodzę prywatnie... na początku co wizytę zagadała do małego a ostatnio nie ...tzn. usg mam dowcipne co wizytę bo sprawdza szyjkę i łożysko...za równy tydzień mam wizytę to może zaglądnie do niego
Stary 2013-09-04, 11:23   #2466
tancerka212
Zakorzenienie

hej! melduję się że żyję ale jakoś nie mam na nic ochoty.. spałam 11 godzin i najchętniej położyłabym się z powrotem spać.. a najchętniej to bym przespała te 4 tygodnie do terminu porodu
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:25   #2467
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej! melduję się że żyję ale jakoś nie mam na nic ochoty.. spałam 11 godzin i najchętniej położyłabym się z powrotem spać.. a najchętniej to bym przespała te 4 tygodnie do terminu porodu
Witam w klubie... ale ja śpię na raty... zasypiam po 21 śpię do 7... drzemka o 13 później o 17 ....
Stary 2013-09-04, 11:26   #2468
Aaamelkaa
Zakorzenienie

był kurier z zamówieniem od rodzyneczek
jestem bardzo zadowolona z poduchy do karmienia
wszystkie rzeczy bardzo ładne oprócz podpasek bella które są ogromne !
teraz czekam na kuriera z apteki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:27   #2469
butterfly20
Zakorzenienie

Jestem... nie wime jak się kulałam po tym mieście,ale mam teraz mega twardy brzuch,więc pora leżeć i nic nie robić...

Vea
gratuluję wagi małego!!

Misia mi się wydaje,że teraz na końcówce ciąży coraz mniej chce nam się pisac

Cytat:
motyl wlasnie motam.sie czy wam napisac termin
ustalilismy z tz ze mowimy tylko mamom, wiec chyba sie wstrzymam z chwaleniem

Ale czemu to tajemnica?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Zaglądaj częściej

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

To ja już wiem skąd to moje nadciśnienie

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

No tak, śliczne

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Ja już po wizycie, rozwarcie dalej jeden palec, szyjka miękka i ponoć wszystko idzie w dobrym kierunku. KTG dobre, ciśnienie też, ale tabletki muszę alej brać.

Tylko przytyłam już 22 kilo Ale to na pewno przez te hobbicie stopy.Badania ok, więc nie mam żadnego zatrucia ciążowego

Następna wizyta we wtorek 10.09 o 6 rano
Najważniejsze,że wszystko ok.

Wizyta o 6 rano?Wow

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Waga dopisana, ale wizyta chyba 19.09? Bo do kwietnia to słonicą zostaniesz w tej ciąży
Wpisałam 19.09

Zmienione

A co ze mną?
Wczoraj późno poszliśmy spać, Eda w nocy się budził, a że podjęliśmy próby, żeby tż spał od strony Edzika, to była awantura w nocy, że do mamy i w końcu i tak spałam przy Edim
A rano poleciałam na badania i dopiero jestem
No martwiłam się po tym Twoim wczorajszym swędzeniu

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
I Wygodnie na jeźdźca ?? tż próbował mnie namówić ale nie chciałam bo nie wiem czy podołam
Ja tylko na jeźdźca, najwygodniej

A w ogóle to skończcie, bo wy sobie możecie wywoływać,a ja nic nie mogę

Cytat:
ale ładny brzusio taki zgrabny nie malutki ale nie duży ale cyc za to ...!!!
Dzięki
No cyc duży...
Byłam u mamy, przyszła pracownica,która zna mnie od knypka i właśnie gadały,że mam cyce większe od nich

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:28   #2470
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Mój małżonek się rozłożył i na zwolnieniu siedzi . Szkoda bo na SR opuści zajęcia, a ja sama będę musiała prowadzić auto, czego teraz szczególnie w końcówce ciąży, robić nie lubię, bo brzuch mi się mocno spina.

Vea pewnie jakby dał radę to by poszedł do pracy więc musi się naprawdę kiepsko czuć.
Miałam się dziś wziąć za dzieciowe pranie, ale muszę sobie odpuścić do końca tygodnia jak mi mąż zarazki po domu roznosi, a nawet siły chęci już miałam.

Nienawidzę tego – znów mrugają mi prądem i wszystkie cytaty mi wcięło;/
Z tego co pamiętam:

Gratuluję wszystkim dziewczynom rozpoczętych tygodni!

ja – super patent z tą piłką, chętnie wykorzystałabym Tzta ale rozłożył mi się
motylku - piękny brzuszek, a biust rzeczywiście imponujący
vea – gratulacje za wizytę, Jasiek twój już duży
niebede – projekt sukienki wygląda ciekawie, jak się wszystko dopasuje będzie pięknie.
a zdjęcia ze ślubu to koniecznie musisz wrzucić. Zazdroszczę takiej uzdolnionej babci!
teacherka – gratuluję zakupu łóżeczka i czekamy na zdjęcia
diorisha – bardzo mocne kciuki dla Was
Marysia – ja na krwawiące dziąsła, co prawda nie w ciąży problemy miałam wcześniej, stosowałam pastę lacalut activ. Na początku zmieniłam szczoteczkę na miękką i myjąc zęby masowałam nią też dziąsła (na początku krwawią bardziej, ale z czasem pomaga), gdy krwawienie się zmniejszało powróciłam do zwykłej twardości szczoteczki.
logoasia – wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
A twój brzuszek taki zgrabniutki! Musze mojego buńka zaktualizować bo rośnie w strasznym tempie.
Cześć

Kurcze, współczuję rozłożonego męża, oby jak najszybciej doszedł do siebie
Co do SR, a masz możliwość pójść z inną grupą, jak się chłop wykuruje? Bo w sumie na każdych zajęciach sporo ciekawego jest.

Wrzuciłam na razie "do spania" czyli przede wszystkim akcesoria do zdobycznej kołyski, potem pewnie pójdą śpiworki, rożki i ręczniki
Z ubrankami poczekam na ładniejszą pogodę.

Ano duży, ale w sumie dokładnie w środku siatki, więc się nie martwię

Cytat:
Ja wręcz zamierzam ukrywać przed rodzicami, jak się zacznie poród, bo już widzę, w jaką moja mama by wpadła histerię Najlepiej powiedzieć po fakcie

Vea - gratki za wizytę i wagę Jasia Co do łóżeczka, to myślę, że wyciągane szczebelki lub opuszczany bok muszą być
Ja się swoim przyznam... jeśli będzie kiedy
Dziękuję również w imieniu Młodego
Coś na pewno, tylko co?

Cytat:
Wiesz co, standardowo na NFZ są trzy, ja mimo, że chodzę prywatnie miałam tylko 4 ( w tym wczoraj chyba ostatnie właśnie po to, żeby wagę sprawdzić). Jeśli chciałabyś wiedzieć, to zawsze możesz zrobić

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:30   #2471
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w szpitalu wymagają usg z 36 tyg
chodzę na abonament prywatny z pracy do Medicover i poporosiłam gin o skierowanie, 11 września mam USG ciekawa jestem ile Mały waży i jak tam się miewa mój Skarbek

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:33   #2472
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
był kurier z zamówieniem od rodzyneczek
jestem bardzo zadowolona z poduchy do karmienia
wszystkie rzeczy bardzo ładne oprócz podpasek bella które są ogromne !
teraz czekam na kuriera z apteki

tez bylam zaskoczona ich rozmiarem

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jestem... nie wime jak się kulałam po tym mieście,ale mam teraz mega twardy brzuch,więc pora leżeć i nic nie robić...

Vea
gratuluję wagi małego!!

Misia mi się wydaje,że teraz na końcówce ciąży coraz mniej chce nam się pisac

Ale czemu to tajemnica?

Najważniejsze,że wszystko ok.

Wizyta o 6 rano?Wow

No martwiłam się po tym Twoim wczorajszym swędzeniu

Ja tylko na jeźdźca, najwygodniej

A w ogóle to skończcie, bo wy sobie możecie wywoływać,a ja nic nie mogę

Dzięki
No cyc duży...
Byłam u mamy, przyszła pracownica,która zna mnie od knypka i właśnie gadały,że mam cyce większe od nich
bidulko

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:34   #2473
Asiek84
Wtajemniczenie

witajcie

Laryska pisała do mnie wczoraj wieczorkiem i dzisija rano, tz kompa okupował i nie miałam możliwości napisać co u nich, ale nadrabiam...

wczorajszy sms: "czuję się dobrze tylko tyłek boli dalej jak wstaje czy siadam na łóżko, troche jak kaleka no ale paracetamol biorę tez żeby lepiej funkcjonować, a Ole rano kąpali i szczepili, póki co o żółtaczce nikt nic nie mówił, fajnie jak nas jutro puszcza bo w domu to zawsze inaczej i zawsze bedzie ktoś obok no i Wy :0 karmimy sie piersią narazie jaj nie dokarmiali więc fajnie, póki co to śpi, je i robi minki także spokojna bardzo ale to chyba wszytskie takna poczatku i mówiłam kiedyś ze będę odkładac do łóżeczka, no zobaczymy bo uwielbiam przy niej leżeć, spać hehe :0 i całowac po główce, obie sie tulimy"

dzisiaj rano dostałam od Laryski smska z pytaniem czy sa nowe dzidzie watkowe i info o jej zakwalifikowaniu do wyjscia, Ola miała być badana, słuch ma dobry , napisałam że od niedzieli spokój...

i odp: " kurcze a myślałam że ze 2 osoby mogły urodzić no to dziewczyny wykorzystywać tżtów my podziałaliśmy delikatnie gdzieś ok 23 a o 2 rano się obudziłam hehe więc coś pomogło przynajmniej coś miłego miałam przed porodem trzymam mocno kciuki! Jak mi sie uda to dziś się do Was odezwę, buaizki"
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:35   #2474
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Logoasia dzieki za wyczerpuja a odpowiedz w sprawie zebow. Paskow nie uzywam juz od wczorajszego wieczora, szkoda bo nie zrobie pelnej kuracji... no ale wole skonczyc po porodzie niz teraz sie meczyc. Chyba to faktycznie od dziasel bo rano jak wypilam cieple kakao to zaczelo bolec.... a terax mam taka ochote na lodaaaa ;( bedzie musial poczekac pare dni.

Co do krwawiacych dziasel, mnie pasta elmex w miare zlagodzila krwawienie, a bardziej odsloniete szyjki zebowe

Hymm widze ze ja jako pierwsza ide na odstrzal cesarskiego zaczynam sie coraz bardziej stresowac...
Szukam sobie codziennie jakis zajec zeby nie myslec, wlasnie skonczylam porzadkowac szafe tz i takiej zadyszki dostalam jak nigdy

Co do sexu to ja raz ze nie mam ochoty, dwa ze nie mozemy i nie uprawiamy od jakis 2mcy. Jedziemy na oralnym... Tz juz sie sexu nie moze doczekac, a ja sie boje jak to bedzie po cc

Logoasia gratulacje jeszcze z okazji rocznicy my pierwsza rocznice bexziemy mieli 29 wrzesnia czyli 3tyg po cc to bedzie niedziela i jak z Jasiem bedzie wszystko ok, mam w planie wybrac sie w trojeczke na piierwszy spacerek, kupic tz chanela allure sport bo chodzi za mna juz tyle ale nigdy nie bylo kasy... Teraz taka okazja to nie bede zalowac a wieczorkiem zostawimy dziadkom malego a my pojdziemy na jakas kolacje i mooze do kina

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:40   #2475
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka to dlatego ostatnio Cię tak mało?Pamiętaj kochana,że lekarze mówili też o 12.09. Więc to nie do końca może być tak,że przenosisz, tylko właśnie Miki urodzi się o czasie

No urósł! O 3 cm w porównaniu z poprzednim zdjęciem

Cytat:
Witam się w donoszonej ciąży w 38tc Mój organizm manifestuje ten radosny fakt nieustającym bólem brzucha jak przy okresie. Pół nocyt nie spałam. Mam nadzieję, że tak nie będzie teraz ciągle do TP
Cytat:

Nie znali jeszcze wyników badań i wyszli z założenia, że skoro na tym etapie ciąży nie ma żadnych oznak porodu: szyjka długa, żadnych skurczy, przepowiadaczy ani nic, tzn, że malutka nie jest jeszcze gotowa do porodu
Gratuluję donoszenia
Ja mam od tygodnia takie bóle, a skurczy niet...

Cytat:
bylam wczoraj u tej kolezanki i ona ma thermomiks , generalnie uzywa tego od paru lat i jest totalnie zakrecona, a jestem.ciekawa waszych opinii.

ma ktos z was to?
macie jakies opinie.?
Moja T., szwagierka, T.szwagierki są zakręcone na punkcie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a. Moi rodzice też mają, ale nie napalają się tak z jego powodu, pewnie dlatego,że mają go dłużej
No i moja T. i mama też będą mi w nim robić przeciery z jabłek dla młodej. Mamy tyle na drzewach, że w sumie szkoda nie wykorzystać

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a to mój przekrój łącznie z dzisiejszym u progu 35 tygodnia jest progres
Nie wiem czy to kwestia wzoru,ale w 32 tc wiekszy jakiś się wydawał A poza tym to śliczny,zgrabny.

[QUOTE=papalinka83;4262439 3]Ja wręcz zamierzam ukrywać przed rodzicami, jak się zacznie poród, bo już widzę, w jaką moja mama by wpadła histerię Najlepiej powiedzieć po fakcie

Bardzo wysoko masz ten brzuch a mówisz, że główka nisko, to jak to jest? Ja mam brzuch nisko (tak mi się wydaje), a główka ponoć wysoko
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam dziwne i nieprzyzwoite pytanie

Ja też tak mam, zwłaszcza jak jestem gdzieś na zakupach i widzę te wszystkie rzeczy, których nawet nie ma sensu przymierzać teraz...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Vea - gratki za wizytę i wagę Jasia Co do łóżeczka, to myślę, że wyciągane szczebelki lub opuszczany bok muszą być

Logoasia - gratuluję rocznicy Bardzo zgrabny masz brzuszek i faktycznie w tej sukience w kropy wydaje się mniejszy
Gin mówiła,że mam taką miednicę,że wszystko się tam kryje. Więc może dlatego.
Ale widziałam na usg, była główka i tylko troszeczkę do takiej kreseczki, a to już podobno szyjka była I na serio jak chodzę, to nieźle mnie uciska. Być może u mnie ten brzuch nie opadnie

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

omg ale lecicie, ledwo nadążam

Miałam ten chytry plan,że wykorzystam męża 12tego rano przed wyjazdem do szpitala, ale w sumie tak myślę,że może lepiej nie skoro mała jest już nisko?:mur ::mur : Moja frustracja sięga zenitu...

Stary 2013-09-04, 11:40   #2476
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
witajcie

Laryska pisała do mnie wczoraj wieczorkiem i dzisija rano, tz kompa okupował i nie miałam możliwości napisać co u nich, ale nadrabiam...

wczorajszy sms: "czuję się dobrze tylko tyłek boli dalej jak wstaje czy siadam na łóżko, troche jak kaleka no ale paracetamol biorę tez żeby lepiej funkcjonować, a Ole rano kąpali i szczepili, póki co o żółtaczce nikt nic nie mówił, fajnie jak nas jutro puszcza bo w domu to zawsze inaczej i zawsze bedzie ktoś obok no i Wy :0 karmimy sie piersią narazie jaj nie dokarmiali więc fajnie, póki co to śpi, je i robi minki także spokojna bardzo ale to chyba wszytskie takna poczatku i mówiłam kiedyś ze będę odkładac do łóżeczka, no zobaczymy bo uwielbiam przy niej leżeć, spać hehe :0 i całowac po główce, obie sie tulimy"

dzisiaj rano dostałam od Laryski smska z pytaniem czy sa nowe dzidzie watkowe i info o jej zakwalifikowaniu do wyjscia, Ola miała być badana, słuch ma dobry , napisałam że od niedzieli spokój...

i odp: " kurcze a myślałam że ze 2 osoby mogły urodzić no to dziewczyny wykorzystywać tżtów my podziałaliśmy delikatnie gdzieś ok 23 a o 2 rano się obudziłam hehe więc coś pomogło przynajmniej coś miłego miałam przed porodem trzymam mocno kciuki! Jak mi sie uda to dziś się do Was odezwę, buaizki"

Dzięki na info, przekaż mamuśce pozdrowienia i powiedz że czekamy na nią na wątku

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:42   #2477
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
[
Miałam ten chytry plan,że wykorzystam męża 12tego rano przed wyjazdem do szpitala, ale w sumie tak myślę,że może lepiej nie skoro mała jest już nisko?:mur ::mur : Moja frustracja sięga zenitu...
To wykorzystuj, najwyżej ci zrobią dzień wcześniej cc, jakby się coś zaczęło, to i tak nie ma znaczenia, skoro będziesz już w szpitalu

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-04, 11:43   #2478
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Ja się swoim przyznam... jeśli będzie kiedy
Dziękuję również w imieniu Młodego
Coś na pewno, tylko co?
Z tego co kojarzę, to te łóżeczka z opuszczanym bokiem też mają wyjmowane szczebelki. Bo przecież opuszczany bok posłuży Ci tylko przy niemowlaku, kiedy materac masz na najwyższym poziomie.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-04, 11:46   #2479
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Chyba mnie dziś tu nikt nie zauważa

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:47   #2480
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
To wykorzystuj, najwyżej ci zrobią dzień wcześniej cc, jakby się coś zaczęło, to i tak nie ma znaczenia, skoro będziesz już w szpitalu

Ale będę mieć schizo,że mała będzie miała kontakt z...wiecie czym

Aaaa wyniki Hiv, toxo i hcv ok

Stary 2013-09-04, 11:51   #2481
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale będę mieć schizo,że mała będzie miała kontakt z...wiecie czym

Aaaa wyniki Hiv, toxo i hcv ok
Nie no co ty Przecież są nadal wody płodowe, itp

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-04, 11:52   #2482
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:

Ja teraz się boję seksu, żeby w razie czego nie zacząć rodzić wcześniej.
Ale mam plan, że jeśli w przyszłym tygodniu się przeprowadzimy, to pierwszej nocy na nowym mieszkaniu daję czadu. Bo wtedy już mogę rodzić.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-04, 11:57   #2483
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:

ma ktos z was to?
macie jakies opinie.?
kiedyś sama się zastanawiałam nad zakupem thermomiksa, ale cena mnie wystraszyła. Koleżanka z pracy ma, zachwala i nigdy nawet przez chwilę nie żałowała tego zakupu. Używa go niemalże do wszystkiego. Podobno bardzo ułatwia życie w kuchni

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a to mój przekrój łącznie z dzisiejszym u progu 35 tygodnia jest progres
ale Ty zgrabniutka jesteś! Brzusio malutki, ale śliczny!

Cytat:
Ja w 30tc miałam robione te usg 3 trymestru, ale według mnie trochę niedokładne było. Chodzę do gin prywatnie i po prostu mówię mu na wizycie, że chciałabym na chwilkę podejrzeć małego i jego wagę, to gin się tylko uśmiecha i nie robi żadnych problemów. Kiedyś tylko podsumował "no tak, zazwyczaj panie lubią częściej podglądać swoje dzieciaczki". Może po prostu powiedz swojemu lekarzowi, że chciałabyś takie krótkie usg w celu sprawdzenia wagi dzieciaczka.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:58   #2484
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Chyba mnie dziś tu nikt nie zauważa

ja cię zauważam
Nic się nie martw, mi też czasem nikt nie odpowiada na 3 posty pod rząd.

A czemu chudniesz?
Ja chudłam po zrobieniu glukozy. Lekarz zabronił mi wtedy jeść słodycze i owoce i w 1,5 miesiąca schudłam 3 kg. Teraz już waga znów mi zaczęła rosnąć.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-09-04, 11:59   #2485
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Mój mąż jest kochany Wiecie co wczoraj powiedział do brzucha " Masz czas do 10 października, potem tata Ci pomoże wyjść" Myślałam, że umrę ze śmiechu.
chyba się twój tż z moim umówili na tego 10 października, mój mi dzisiaj oświadczył że mam nie rodzić do tej daty bo coś tam w pracy ważnego ma ... więc mu powiedziałam że Hubercik posłucha ale i tata ma do 10 października zero bzyku bzyku z mamą, mina tż bezcenna...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:01   #2486
agniecha_17
Zadomowienie

dziewczyny macie zabójcze tempo pisania postów;p
nie wiem jak ja was nadrobie
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:02   #2487
papalinka83
Zakorzenienie

Kolejne info od Diorishy:

"Dziś tętno niuni super! Powiedzieli, że to po tych sterydach takie skoki. Rozmawiałam z dziewczynami z innych sal i mówiły, że miały tak samo po tych zastrzykach. Dziś jeszcze jedno ktg, jutro rano kolejne i jak dobrze pójdzie to może mnie jutro wypuszczą "

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-04, 12:03   #2488
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
ja usg mam robione na każdej wizycie, czyli co miesiąc,
ostatnio jak byłam to był 34 tydzień i też miałam usg
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:05   #2489
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie zabójcze tempo pisania postów;p
nie wiem jak ja was nadrobie
Teraz to jest akurat tempo żółwie zabójcze było jeszcze w poprzednim wątku

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-09-04, 12:10   #2490
rubinka25
Rozeznanie

Już 12 więc lecę na jakieś zakupy i wpadnę na podenerwować ekipę remontową.

01.02.2016
Leoś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości