Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 11:47   #4231
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! Poczytam Was później a tymczasem Pozdrawiamy ze spaceru

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Piekna

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I między innymi dlatego nie zamierzam odstawiac teraz, to byłby gwóźdź do trumny (mojej ) bo tylko uu pomaga. Ja wiem że ona ma jakieś lęki, może przestymulowana po dniu całym...nie zawsze wtedy dostawiam do piersi, ale najczęściej tak, bo płacze i aż dygocze ze strachu. Poczuje pierś, mój zapach i znowu śpi. Tylko że strasznie często sie budzi na nowo .
Mm wcale nie musi w niczym pomoc, u nas np jestem pewna że nie o jedzenie chodzi...

Silver: łącze sie w bólu. Moja też nie spi ( teraz śpi ale na mnie więc nic nie zrobię w tym czasie, normalnie to ze 2 razy dziennie po 30 minut lub mniej). Nie mam możliwości też odespać nocy.
Sama jest tym zmęczona ale niestety.

Hje: może kasza ciąży jej na żołądku, w stosunku do mleka jest ciężkostrawna.

A to jednak nie idento Bo u nas jak jej wreszcie w srodku nocy dam mm to sie koncza pobudki

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:51   #4232
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Silver, Ola też od 6 nie śpi, miała dziesięciominutową drzemkę! I nie wygląda na śpiąca póki co. także głowa do góry
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:55   #4233
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pola kończy dzisiaj 8 miesięcy!

Nie wiem czy to przypadek, ale to naprawdę dziwne. Ostatnie 4 noce, które były takie ładne, Pola przesypiała akurat wtedy, gdy dawałam jej mm. Nawet jak zjadła 30 ml, to do 4 spała, a tak to spokojnie 8-10 h bez przerwy. A wczoraj dzień jak zawsze, zasnęła później niż ostatnio, bo o 22, dałam kaszkę i co? O 2 już się obudziła. Dałam mm i do 6 spała.
To ciekawe, bo mnie się wydaje, że kaszki się daje właśnie po to, żeby dziecko dłużej spało?

A tak w ogóle.
Dziś rano dowiedziałam się, że nic nie robię w domu, ponieważ:
- nie sprzątam codziennie domu na błysk
- nie gotuję codziennie obiadów
- mam grzeczne dziecko, więc powinnam się czymś zająć, zamiast przy niej siedzieć.
* W "tamtych czasach" było tyle do roboty, dziecko się zostawiało samo i zapieprzało, a ono nie chodziło brudne, zasmarkane, głodne, nie płakało.

Jak powiedziałam, że nie mam zamiaru mieć takiego życia, że tylko robota, robota, robota, a dzieckiem mam się nie zajmować i nie mieć czasu dla siebie, tak jak ona, to się zatkała.

Nadrabiam
dla Polci
a co do sprzątania, to ja to Cię naprawdę podziwiam, że tyle robisz przy dziecku, a tu jeszcze Cię gnoją, że za mało :/ zapraszam Twoją mamę do mnie
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Słodka Twoja Polusia
Moja ostatnio uwielbia spać z głową 'wsadzoną' w poduszkę
a nie boisz się, jak tak śpi?
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Kurtyna sie unosi...

Z cyklu : ludzie z wiekiem coraz glupsi!
T. do tza, po wiadomosci z fejsa- mysle, ze to ona ( ja) za ciebie pisze wszystko, z twojego profilu!

Tadam, kurtyna opada...

Idziemy sie szykowac na spacera, ale od rana sie smieje. Jakim trzeba byc debilem? No jakim
ehhh
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pewnie mi sie oberwie za panikowanie, ale jakims cudem obronilam sie na 5
co prawda nie jest to dla mnie zaskoczenie, bo wiedziałam, że pięknie zdasz zdolniacho
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Brawa klask i:
Sorry ze wpadam jak po ogień ale nie wyrabiam juz
Wczoraj odebraliśmy wyniki metaboliczne i wszystko ok
Nawet nie wiecie jak się ciesze jeszcze czekamy na badania w kierunku ZM i ten cholerny rezonans który miał byc wczesniej a narazie cisza
Pozatym moja mama jutro wyjezdza na 3 miesiace Tż na 1,5 tygodnia a niania sie nie sprawdziła wiec szukam nowej jak tu nie zwariować
super, trzymam kciuki za dalsze wyniki buziaki dla Julka

Cytat:

piękna podróżniczka
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałam dopytać o te bransoletki na chrzest! macie na myśli takie dziecięce czy normalne? I jak myslicie w jakim przedziale cenowym?
wiesz, co z tego co pamiętam to fewcia tzn Blanka na chrzest dostała śliczną bransoletkę ze swoim imieniem, mi osobiście taka rzecz dla dziewczynki bardzo się spodobała

pospaliśmy 1,5 h, teraz "czyta" gazetę

nawijko kciuki za przybieranie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:56   #4234
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
coś chłodno u Was

jeszcze nie i kiedyś sie zastanawiałam jak to zrobić, bo takie zblendowanie wszystkiego, to chyba średnio, bo będzie śmierdzieć tylko tą rybą i jaka ryba w ogóle?
W necie polecaja halibuta, pstraga i dorsza.

A co do blendowania - wlasnie tak niby sie to robi, ale tez nie moge wyobrazic sobie tego smaku...

Jeszcze ryba bez cytryny - fuj, fuj! Wspolczuje bobasom!

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-04 o 11:57
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:05   #4235
hope01
Zakorzenienie

dziewczyny wiecie może jaki internet bez limitu danych można wziąć nie mając telefonu stacjonarnego?
obecnie mamy play 5GB z laptopem na raty i szlag mnie trafia bo nic oglądnąć ani nic tylko fc, wizaż , mail itp.
Help?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:08   #4236
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Debrah, u nas identiko z tym uu.....

Jestem zombie po dzisiejszej nocce.... Kiedy się to skończy? wysiadam młody się budzi z takim rykiem, że echo niesie po klatce i podwórku raz dzisiaj tak ryknął, że aż podskoczyłam i się tak przestraszyłam, bo myślałam, że się mu coś stało

Treselle, u nas wygląda to tak, że młody zasypia o 20 ( nie wcześniej, nie później, jakby miał zegarek w d.upce ) zazwyczaj o 21 jest pierwszy cyc, potem ok. 23 jak się kładziemy z małżem spać, i potem właśnie koło tej 1-2 w nocy i wtedy już małego biorę do nas, inaczej bym się wykończyła, zwłaszcza, że młody ma teraz swój pokoik, niby zaraz obok naszej sypialni, ale jednak z jego ostatnim wstawaniem jest koszmar

Nawijko, GRATULACJE KOCHANA!!!!!!!!!! normalnie baty się należą, naprawdę!!!

Marsi, hello kobieto
a ja po naszych wakacjach z bąblem byłam absolutnie zachwycona, mimo, że właśnie nie były to takie mega beztroskie wakacje, ale....dla nas nabrały one jakiejś takiej magii nie umiem sobie teraz przypomnieć, co robiliśmy bez niego

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:09   #4237
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie może jaki internet bez limitu danych można wziąć nie mając telefonu stacjonarnego?
obecnie mamy play 5GB z laptopem na raty i szlag mnie trafia bo nic oglądnąć ani nic tylko fc, wizaż , mail itp.
Help?
Vectra, ale nie wiem czy w Twoim miescie jest?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:10   #4238
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hje, buziak dla Polci!!!

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Debrah, Amelcia jest....przepiękna i chyba coraz bardziej do Ciebie podobna???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:10   #4239
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Mam pytanie:
robilyscie Waszym dzieciom domowe obiadki z ryba?
Gratulacje z okazji obrony
Co do pytania, to raz robiłam morszczuka z brokułami, ziemniakiem i żółtkiem. Mała wcinała aż się uszy trzęsły
Aha, i nie blendowałam, tylko rozciapałam widelcem.
Dzisiaj za to chcę zrobić barszcz z tego przepisu
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2013-09-04 o 12:14
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:21   #4240
nancykenator
Zakorzenienie

co do uu u nas (debrah, lady u mnie bardzo podobnie), Kubuś zasypia ok. 19:30 więc pierwsza pobudka jest zwykle ok. 22, a potem różnie wczoraj np budził się co 15-20 min, wtedy cycek w buzię, zasypiał, odkładałam do łóżeczka, za 15 min znowu płacz-ryk z zamkniętymi oczkami , znowu cycek w paszczę,zasypianie, odkładanie i tak do północy (wtedy szłam spać) chyba z 7-8 razy. Potem jak przyszłam spać to się obudził i nie chciał zasnąć więc wzięłam do łóżeczka, od momentu wzięcia go do łóżeczka pobudki co 2-3 h, dzisiaj wyjątkowo prawie 5 h.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:28   #4241
ILLUSION
Wtajemniczenie

Nawijko Zdolna bestyja
dlka Poli wisienkowej za 8 miesięcy

i dziękuję przy okazji za wszystkie buziaki dla Igusia za skończone 8 miesięcy bo widziałam że były

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Illusion, miałaś być pełną parą z roboty i gdzie sie podziewasz? Dalej po pokojach latasz?
Musiałam popracowac trochę
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A ja uznalam, ze najwyzszy czas zakupic dla siebie krem przeciwzmarszczkowy, bo w grudniu koncze 30 moze cos polecicie??
A ja w styczniu
Podłączam się pod pytanie Tylko że tu prawie same młodziaki to pewnie jeszcze nie używają
Cytat:
Kurtyna sie unosi...

Z cyklu : ludzie z wiekiem coraz glupsi!
T. do tza, po wiadomosci z fejsa- mysle, ze to ona ( ja) za ciebie pisze wszystko, z twojego profilu!

Tadam, kurtyna opada...

Idziemy sie szykowac na spacera, ale od rana sie smieje. Jakim trzeba byc debilem? No jakim
O matko....ona jest nawiedzona...
Cytat:
Brawa klask i:
Nawet nie wiecie jak się ciesze jeszcze czekamy na badania w kierunku ZM i ten cholerny rezonans który miał byc wczesniej a narazie cisza
Pozatym moja mama jutro wyjezdza na 3 miesiace Tż na 1,5 tygodnia a niania sie nie sprawdziła wiec szukam nowej jak tu nie zwariować

i trzymam kciuki za kolejne wyniki
A czemu niania Ci nie pasowała?
Cytat:
Urocza Blaneczka

Iguś z teściową super się odnajduje Nie płacze, ładnie spi w dzień i je, tak samo jak ze mną. I jakie to cudowne uczucie jak się cieszy jak ja wracam z pracy A później wtula się we mnie przy cycu i mnie dotyka i głaszcze po dłoniach, szyi

Widziałam że była dyskusja o kombinezonach na zimę. Ja chyba jednoczęściowy z możliwościa odpięcia butków bo Iguś na 100 % zimą zacznie chodzić. A co do rozmiaru to chyba 80 bo te 86 są takie wielkie...
Stary 2013-09-04, 12:37   #4242
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nawijko!! gratulacje!!!!!!!!1 wiedzialam ze zdasz, to byla tylko formalnosc!!

Zrobilam se zdjecie brzucha.......... plakac mi sie chce, mam pępek jak u starej bobki ;(((((
Pierdzielisz, chcesz zobaczyc moj? z tego pokazywalas to masz super brzucho!

Cytat:
No nie wiesz? Przecież synuś by jej takich rzeczy nie pisał
No pewnie, przeciez on nie ma mozgu i robi wszystko co mu kaze. Jak to mozliwe ze po tylu latach w koncu sie w☠☠☠☠il, ze wlasna matka po raz kolejny robi go brzydko mowiac w chuja? No przeciez niepowazny jakis

Cytat:
Bardzo Wam dziekuje, za wyzwiska od "panikar" tez

Powiem Wam, ze teraz czuje sie taka hmm wolna, jakbym zrzucila jakis wielki ciezar. Juz nie musze nic pisac/uczyc sie/przygotowywac/itp Moge w spokoju spedzac czas z dzieckiem, bez wyrzutow sumienia

To byl strasznie intensywny tydzien!! Najpierw walka z czasem i pisanie tej nieszczesnej pracy, potem zalatwianie wszystkich formalnosci i jeszcze nauka na obrone. A jak wiecie moj synuś nie z tych, co ułatwiają wszystko
I ten przesuniety szpital... Dzis ide do przychodni zwazyc mojego krasnala i zobaczymy co z tym przybieraniem.

Wczoraj to juz bylam strzepkiem nerwow, nie chcialam Was tu zanudzac swym marudzeniem, ale jeszcze ok 14 okazalo sie, ze obrona nie moze dojsc do skutku, bo nie mam jednego wpisu w indeksie elektronicznym (w papierowym byl :/).
I zaczelo sie wydzwanianie do dziekanatu/promotorki/potem gadalam na facebooku () z tym profesorem, co mi wpisu nie zrobil I udalo sie.

nancy, widzialam, ze wczoraj pytalas o mnie

Ja myje tym mydelkiem swoja twarz, od roku mniej wiecej.
Fakt, ono wysusza... Ale rownoczesnie szybko goi wszelkie zaczerwienienia/niedoskonalosci/itp.

mika, jak swietnie, ze wyniki ok!!!!
Trzymam jeszcze kciuki za rezonans!!

Widzialam, ze pisalyscie wczoraj o kremikowaniu pupki.
Ja wciaz to robie przy kazdej zmianie pieluszki, ale w sumie ostatnio zastanawialam sie kiedy to zmienic...
Pisalam ze bedzie piatka i co!? Wysmianie bylo! Pisalam marudzie i mialam racje

Cytat:

Slodzizna I przesliczna kurteczka!

Cytat:
Help?
Moim zdaniem zaden bezprzewodowy internet nie dorowna stalemu laczu. Jak chcesz ogladac np. filmy itp to najlepiej stale lacze bez limitow danych. My mamy UPC, w sumie jestem zadowolona, bez limitow i bardzo szybki. Placimy 66 zl, 30 mega bodajze predkosc sciagania.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Jestem zombie po dzisiejszej nocce.... Kiedy się to skończy? wysiadam młody się budzi z takim rykiem, że echo niesie po klatce i podwórku raz dzisiaj tak ryknął, że aż podskoczyłam i się tak przestraszyłam, bo myślałam, że się mu coś stało

Treselle, u nas wygląda to tak, że młody zasypia o 20 ( nie wcześniej, nie później, jakby miał zegarek w d.upce ) zazwyczaj o 21 jest pierwszy cyc, potem ok. 23 jak się kładziemy z małżem spać, i potem właśnie koło tej 1-2 w nocy i wtedy już małego biorę do nas, inaczej bym się wykończyła, zwłaszcza, że młody ma teraz swój pokoik, niby zaraz obok naszej sypialni, ale jednak z jego ostatnim wstawaniem jest koszmar

Nawijko, GRATULACJE KOCHANA!!!!!!!!!! normalnie baty się należą, naprawdę!!!

Marsi, hello kobieto
a ja po naszych wakacjach z bąblem byłam absolutnie zachwycona, mimo, że właśnie nie były to takie mega beztroskie wakacje, ale....dla nas nabrały one jakiejś takiej magii nie umiem sobie teraz przypomnieć, co robiliśmy bez niego
wspolczuje bardzo, mam nadzieje, ze szybko to minie i Pietraszko bedzie grzecznie spac cala nocke.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-09-04 o 12:38
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:41   #4243
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Co do pytania, to raz robiłam morszczuka z brokułami, ziemniakiem i żółtkiem. Mała wcinała aż się uszy trzęsły
Dziekuje

Kurde, mielismy isc na spacer, a bobas juz 1,5h spi...
Trudno, tata nie bedzie mial obiadu jak wroci - dzis mi wszystko wolno

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:42   #4244
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Help?
Ja mam z orange za 50zeta 28gb i starcza a najwięcej jest 70gb za 80 zł chyba nie ma bezlimitowego

Cytat:
super wiadomości
a co nie tak z niańką było?

a po co
pozdrów smoka
Tak se :P na wycieczkę tz ma wolne

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

czym jedziecie?? Zazdroszczeeeeeee
Uni budek
Stary 2013-09-04, 12:50   #4245
hope01
Zakorzenienie

Deli sprawdzałam Vectę i niedostępna w mojej lokalizacji zastanawiam sie jak z Netią..

Little, na jakiej zasadzie? Bez telefonu? Uważasz że 20Mb/s w Netii na przykład nic mi nie da? No nie wiem, bo w poprzednim mieszkaniu na miejskim MIEJSKIM powtarzam mi ładnie szło. Teraz mi nie łapie. Tzn. Mam zasięg z dwóch anten po 3 kreski, ale nie może się połączyć. Wychodzi problem z routerem albo punkn\tem odbioru czy coś takiego. Poza tym miejski co godzine sie rozłącza i trzeba logować się od nowa.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

UPC u mnie nie ma

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-09-04 o 12:46
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:52   #4246
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Moje dziecko WRESZCIE zasnelo! Ciekawe na jak długo?
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 12:54   #4247
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Nawijko, GRATULUJE, DUMNA JESTEM panikaro

Blogerko, ja kupiłam taka dorosłą, sama mam od babci pierścionek, ktory mi kupiła na chrzest i zadowolona jestem z takiej pamiątki. A za bransoletkę dałam chyba z 900 zł? Bo dosyć ciężka była, ale możesz przecież wziąć coś delikatnego a zarazem tańszego.

Tak właśnie myslałam, żeby może brać zwykła - bo wtedy będzie pamiątka na całe życie.
Tyle, że 900 zł to strasznie dużo, a teraz raczej troszke kiepsko z finansami u nas. No i ja chrzestną nie jestem, ale jakby nie patrzeć to córeczka mojej siostry. Sama nie wiem.

Ale jeśli dam w kopertę to ta kasa pewnie się rozpłynie i żadnej pamiątki nie będzie ...
Stary 2013-09-04, 12:55   #4248
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

U Was tak zimno? U nas cieplutko, słoneczko

Cytat:

Mam pytanie:
robilyscie Waszym dzieciom domowe obiadki z ryba?
nie robiłam jeszcze

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
fajny przepis. Zapisałam sobie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Moje dziecko WRESZCIE zasnelo! Ciekawe na jak długo?
Moje teeeeeeż. I też jestem ciekawa na jak długo.

Aha. Dobrze wiedzieć że nie tylko moje dziecko tak krótko śpi pocieszyłyście mnie
Stary 2013-09-04, 12:59   #4249
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na szybko żeby napisać że po wczorajszym odstawieniu balneum i umyciu mydłem z aleppo (lekarka mi poleciła taki wynalazek, wygląda jak szare mydło tylko brzydsze i bardziej śmierdzące, no i kosztowało prawie trzy dychy zamiast dwóch złotych ) skóra jest o wiele bledsza niż wieczorem tylko dalej potwornie sucha. Czyżby moje dziecię uczulały emolienty?? Nie wyspałam suę bo młoda wprawdze przespała całą noc jak zwykle ale bardzo niespokojnie, wierciła się strasznie, popłakiwała przez sen, było widać że ją swędzi. Grześ wyprawiony do przedszkola, czekam aż Ania znowu uśnie bo się obudziła jak się chłopaki zbierały, i idę razem z nią do łóżka
mam to mzdelko ninag polecala, wzsusya ono,
sprobuj jak ju cyztalam syaja pisala nivea, ja mam problemz ye skora i ulge mi pryznosi wlasnie ywzkle nivea, jak nia posmaruje to mnie nie swedyi

Cytat:

Nie wiem czy to przypadek, ale to naprawdę dziwne. Ostatnie 4 noce, które były takie ładne, Pola przesypiała akurat wtedy, gdy dawałam jej mm. Nawet jak zjadła 30 ml, to do 4 spała, a tak to spokojnie 8-10 h bez przerwy. A wczoraj dzień jak zawsze, zasnęła później niż ostatnio, bo o 22, dałam kaszkę i co? O 2 już się obudziła. Dałam mm i do 6 spała.
To ciekawe, bo mnie się wydaje, że kaszki się daje właśnie po to, żeby dziecko dłużej spało?

A tak w ogóle.
- mam grzeczne dziecko, więc powinnam się czymś zająć, zamiast przy niej siedzieć.
* W "tamtych czasach" było tyle do roboty, dziecko się zostawiało samo i zapieprzało, a ono nie chodziło brudne, zasmarkane, głodne, nie płakało.

Jak powiedziałam, że nie mam zamiaru mieć takiego życia, że tylko robota, robota, robota, a dzieckiem mam się nie zajmować i nie mieć czasu dla siebie, tak jak ona, to się zatkała.

Nadrabiam
dla Polusi

i dla Ciebie ya dobra odp.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie prezentów na chrzest - muszę teraz się zastanowić tylko
u mnie mama sie syarpnela kazala ojcu dac 500 i sama dala 500 to w kopercie do tego piekny album, zaplacila za kucharke 300 za sukienke Naatki 107zl, za tort 150 do tego kupila wsyelkie dekoracje na chrzciny i jesccye Sarze prezent i pamiatke dla Natusi takie pianinko miekkie

od chryestnej 18lat wray y jej siostra i matka razem dostala 1000zl wplacaone na ksiazecyke dla niej, srebrny lancuszek z medalikiem, i pozlacane buciki z krysztalkami swarowskiego
od drugiej chryestnej zloty lancuszek z medalikiem
no i zawsye jej ciusyki kupuje w niemcyech jak tzlko pryzjeydya

poza tym rodyina meza pytala cyz dawac pieniadye czy preyentz to maz powiedyial ze preyentz
i dostala krzeselko do karmienia, ustawke samobujajaca sie dla starszego dziecka, rowerek 3 kolowy taki ten pierwszy dzieciecy, i pchacza, gryechotke, takiego motylka y gryzakami i od wszystkich kwiatki
ojca brat tylko nie przyjechal

Cytat:
Brawa klask i:
super ciesze sie
i kciuki dalej trzymam

moja niunia ciagle na raczkach jeszcye nie jadalam, nie rozpakowalam toreb po powrocie nie popralam ahh
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:00   #4250
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
ostatnio nie jestem sobą. Nerwowa się zrobiłam i jakaś taka obojętna na wszystko.
Na szczęście nie odbija się to na synku tylko na mężu

Chyba pogoda za oknem tak na mnie wpływa

Hje-no pewnie że wrócę,bez was nie da się żyć

Sylwietta-kurcze to Bartuś daje w kość,ale to minie Tule Cię mocno
oooo u mnie dokładnie tak samo się czuje, nic mnie nie cieszy, wszystko mnie denerwuje i najchętniej to bym się do nikogo nie odzywała i się zamknęła gdzieś na cztery spusty

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Kija- ja mam uczulenie na emolienty do kąpieli

Chciałam Wam powiedzieć,że po tych wakacjach to przydałby mi się tydzeń urlopu
Leo w drodze był po prostu nieznośny, jak tylko wklada się go w fotelik to histeria nie z tej ziemi. W dzień kolega praktycznie nie śpi, bo co to są drzemki po 15 minut nocka na szczęście od 20 do 8, więc nie ma tragedii ale w nocy ze 100 karmień
moja laktacja wygląda mniej więcej jak za czasów noworodkowych bo mały ssie praktycznie non stop- nie pije nic innego poza moim mlekiem
jak pracowałam to nie karmiłam go do ok 15 godz, więc z piersi jadł praktycznie tylko wieczór-noc

po wakacjach rozstajemy się z cycusiem, mój organizm tego nie wytrzymuje- włosy nadal lecą garściami, mam zawroty glowy i ostatnio krwawienia z nosa, ech..... pewnie łatwo nie będzie
Witaj z powrotem, powodzenia w odstawianiu Leosia

Cytat:

A tak w ogóle.

Nadrabiam
gratulejszyn dla Polci
babcia mi kiedyś opowiadała, ze jak oni byli mali to dostawali w jakiejś szmatce mak do ssania i cały dzień spali.A matki w polu zapieprzały, o tak się kiedyś robiło. wiadomo mak to narkotyk. ło masakra, dobrze, ze teraz takich pomysłów nie mają.

Cytat:

Dziecię uskutecznia pierwszą drzemkę, więc idę coś ogarnąć.
A tak zasnęła

Cytat:
Hej.
Tż znów w pracy.
Ja jem śniadanie. Od 6.00 nie śpię bo Daria zasnąć nie umiała.... teraz od 20 min śpi. Ale obawiam się że nie długo...
Czemu ona nie potrafi spać w dzień ciągiem 2 h tak jak inne dzieci
kochana mój gałganek też nie pośpi w dzień dłużej jak pół godziny,no nie raz mu się zdarza dłużej, ale to na prawdę wyjątki
zdrówka dla mamy

Kija
mam nadzieję, ze po odstawieniu tego emolientu Anusi wróci zdrowa skóra
Evel śliczny tort, mi sie bardzo podoba

coś miałąmjeszcze odpisać, ale zapomniałam

Byliśmy wczoraj na urodzinach prababci Filipa, obżarłam się ciastem Filip zadowolony bo mała kuzynka i kuzyn byli, a on uwielbia dzieci więc był w raju byliśmy też zrobić małemu zdjęcia do dowodu, może zaraz wrzucę do klubu. no to chyba tyle

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:05   #4251
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
W necie polecaja halibuta, pstraga i dorsza.

A co do blendowania - wlasnie tak niby sie to robi, ale tez nie moge wyobrazic sobie tego smaku...

Jeszcze ryba bez cytryny - fuj, fuj! Wspolczuje bobasom!
Oczywiscie, ze ryba bez cytryny moze byc pyszna, tylko musi byc swieza. Z Twojej rybnej listy skreslilabym pstraga a dodala fladre i okonia. I oczywiscie swieze w dzwonkach
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:06   #4252
sarah67
Zadomowienie

blogerko
mozesz dac kaske np jesli chcesz i do tego pamiatke np lyzeczke pozlacana y grawerem

zalezy kto co robi z kaska my np nie wydajemy tylko kazda kaske wplacamy na ksiazecyke natusi

nawijko
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2013-09-04, 13:08   #4253
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuję za odpowiedzi

Kija mam nadzieję, że Ani szybko przejdzie

Marsi odpoczywaj Kochana.. Ładniejsza być nie mogłaś?

Hje buziaki dla Poli za piękny wiek! Pięknie Polcia zasnęła

E_vel piękny tort!

Silver dużo zdrówka dla mamy
I ja też zadaje sobie pytanie czemu Blanka nie umie spać dłużej niż 3--40 min Jak znajdziesz odpowiedź, to podziel się

ewadylewska

nawijko ogromne gratulacje! Tak, u nas było 14st jak wychodziłyśmy i wiatr chyba z 500km/H ( silver )

Mika jakie cudowne wieści!!!!

deli po co robiłaś zdjęcie? Kochana a ćwiczysz jakoś? Ja robiłam prez miesiąc A6W (niestety dłużej nie dałam rady) a teraz 8 min ABS. I powiem Ci, że widzę różnicę w wyglądzie brzucha. Na kg to nie działa, ale brzuszek jest ładniejszy. Choć daleko mi do ideału

Bokeh a spotkanko będzie? Udanego dnia

Debrah może Amelka "dorasta" do jedzenia innych posiłków? Ale fajnie!

Aniu, Nancy, Illusion, Little dziękujemy za komplement

Blogerko Blanka dostała srebrną bransoletkę ze swoim imieniem na chrzest (Nancy). Piękna jest! Gdzieś w k. jest chyba zdjęcie.

Hope my mamy Vectrę, ale nie wiem czy u Was jest?

Illusion super, że Igi taki grzeczny z babcią A to Ty kombinezonu jeszcze nie masz dla Małego?

Lady współczuję nocy Kochana kiedyś prześpimy całą, obiecuję
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:09   #4254
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny wkurza mnie ten skalpel

Chodzi mi o to że tak ogólnie to jestem szczupła, tylko ten brzuch....
Skalpel to ćwiczenia na nogi, pupe, ręce i trochę na brzuch. A najbardziej zależy mi na tym żeby mieć ładny brzuch.
No więc mam zamiar ćwiczyć tylko na brzuch.
Jakie ćwiczenia polecacie?? Brzuszki??
Stary 2013-09-04, 13:12   #4255
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Deli sprawdzałam Vectę i niedostępna w mojej lokalizacji zastanawiam sie jak z Netią..

Little, na jakiej zasadzie? Bez telefonu? Uważasz że 20Mb/s w Netii na przykład nic mi nie da? No nie wiem, bo w poprzednim mieszkaniu na miejskim MIEJSKIM powtarzam mi ładnie szło. Teraz mi nie łapie. Tzn. Mam zasięg z dwóch anten po 3 kreski, ale nie może się połączyć. Wychodzi problem z routerem albo punkn\tem odbioru czy coś takiego. Poza tym miejski co godzine sie rozłącza i trzeba logować się od nowa.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

UPC u mnie nie ma
No to dupa, a moze poszukaj lokalnych dostawcow? Moja mama ma neta od takiego dostawy i pol jej osiedla. Pamietaj, ze to zawsze jest np. do 20Mb/s . Co do Netii hmm poczytaj opinie w necie, z tego co pamietam byly srednie.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-09-04, 13:16   #4256
sarah67
Zadomowienie

marta mala
tez tak mam czesto
tuuulam

silver
dla mamy zdrowka duzo

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

MARSI

TUUULAM
Stary 2013-09-04, 13:19   #4257
litllesweetangel
Lurker ;)

Silver ja gardze skalpelem dlatego go nie robie :p Ja robie na brzuch sklasyczne spiecia miesni( nie typowe pelne brzuszki tylko samo napinanie), taki wyrzut bioder do gory na lezaco oraz podciaganie kolan do klatki piersiowej z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=2pzg6DiknLY cwiczenie od 5:41 i drugie od 8:20. Widze roznice. Tylko ta falda na dole mnie wkurza, ale z tym to zawsze mialam problem, mam budowe gruszki.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-09-04, 13:21   #4258
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
choleraaaaaaaaaa, nie wypełniłam wujkowi pita z rozliczeniem chorobowego i dopiero teraz się zorientowaliśmy no ale ja nie mogę o wszystkim pamiętać, miał mi donieść jak przyjdzie pocztą z ZUS a że nie przyszło i obydwoje o tym zapomnieliśmy, to teraz tworzę czynny żal szlag by to trafił; przez marne 160zł; oby kary nie dostał
ale podobno nie trzeba? Fewcia pisała, że tylko jakby w ogole pita nie złożyć. Ja swój poprawiłam, ale jeszcze nie zaniosłam
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Fajnie, ze chociaz troche Wam pospi w łóżeczku, moja dalej uczulona na nie
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Iguś z teściową super się odnajduje Nie płacze, ładnie spi w dzień i je, tak samo jak ze mną. I jakie to cudowne uczucie jak się cieszy jak ja wracam z pracy A później wtula się we mnie przy cycu i mnie dotyka i głaszcze po dłoniach, szyi .
dzielnego masz synka

Dziewczyny w co kłują przy szczepionce na wzw 3 dawka? Po 7 m-cu?? Bo sie szykujemy.... ciekawe jaka waga Nam teraz wyjdzie, tym sie zawsze najbardziej stresuję
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 13:26   #4259
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver ja gardze skalpelem dlatego go nie robie :p Ja robie na brzuch sklasyczne spiecia miesni( nie typowe pelne brzuszki tylko samo napinanie), taki wyrzut bioder do gory na lezaco oraz podciaganie kolan do klatki piersiowej z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=2pzg6DiknLY cwiczenie od 5:41 i drugie od 8:20. Widze roznice. Tylko ta falda na dole mnie wkurza, ale z tym to zawsze mialam problem, mam budowe gruszki.
D Z I Ę K U J Ę!
Będę ćwiczyć bo też ten skalpel mnie słabi już
Stary 2013-09-04, 13:27   #4260
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wkurza mnie ten skalpel

Chodzi mi o to że tak ogólnie to jestem szczupła, tylko ten brzuch....
Skalpel to ćwiczenia na nogi, pupe, ręce i trochę na brzuch. A najbardziej zależy mi na tym żeby mieć ładny brzuch.
No więc mam zamiar ćwiczyć tylko na brzuch.
Jakie ćwiczenia polecacie?? Brzuszki??
u mnie sprawdzilo sie bieganie aaaaaaaaaaaaa jak ja tęsknie do tego.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości