Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 08:36   #4171
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dacie radę

Ejj, niejedzenie po 19 to bzdurka jedz 5 posiłków dziennie i najlepiej coś białkowego przed snem z godzinę, dwie.

Śliczny torcik, i super świeczka!

Kija, kochana oliatum uczulało oboje moich siostrzeńców! Może to to? Balneum pewnie też może uczulić. Spróbuj odstawić, oby szybko przeszło!

Michaś ma drzemkę a ja piję kawę i jem ptysia :P Jak wstanie, ogarniemy się i muszę z nim iść do urzędu pracy, nie mam go z kim zostawić. Ciekawe czy grzeczny będzie.
No właśnie coraz bardziej podejrzewam że to jest winowajca. Pewnie nie jedyny, myślę że coś się nam jeszcze nakłada. Zmyliło mnie to że problemy zaczęły się w lipcu na oilatum którego używałam od samego początku i skóra cały czas była przepiękna, na buzi czasem wychodziły krostki skazowe ale na ciałku nigdy nic. Oj chciałabym żeby się okazało że wyjaśnienie jest tak proste i że wystarczy zmiana środka myjącego...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:44   #4172
marsi11
Zakorzenienie

Kija- ja mam uczulenie na emolienty do kąpieli

Chciałam Wam powiedzieć,że po tych wakacjach to przydałby mi się tydzeń urlopu
Leo w drodze był po prostu nieznośny, jak tylko wklada się go w fotelik to histeria nie z tej ziemi. W dzień kolega praktycznie nie śpi, bo co to są drzemki po 15 minut nocka na szczęście od 20 do 8, więc nie ma tragedii ale w nocy ze 100 karmień
moja laktacja wygląda mniej więcej jak za czasów noworodkowych bo mały ssie praktycznie non stop- nie pije nic innego poza moim mlekiem
jak pracowałam to nie karmiłam go do ok 15 godz, więc z piersi jadł praktycznie tylko wieczór-noc

po wakacjach rozstajemy się z cycusiem, mój organizm tego nie wytrzymuje- włosy nadal lecą garściami, mam zawroty glowy i ostatnio krwawienia z nosa, ech..... pewnie łatwo nie będzie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:45   #4173
Kija80
Zadomowienie

Na razie postanowiłam testować różne rzeczy. Wczoraj tył zostawiłam bez smarowania a przód posmarowałam po lewej stronie maścią parafinową a tył cholesterolową z wit A, obie robione. Po nocy wydaje mi się że tył jest jednak bardziej suchy a co do przodu nie mogę się zdecydować, może ciut lepiej po lewej stronie niż po prawej. No to teraz tył też posmarowałam cholesterolową, przód będę parę dni testować po połowie tymi robionymi a wieczorem spróbuję na plecki coś innego, może diprobazę tylko muszę kupić bo mam ale dawno otwartą
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:46   #4174
nancykenator
Zakorzenienie

evel jak coś to ja też się piszę, jak ja uwielbiam ten środek z raffaello

co do kombinezonów to ja mam dwa 86 po chrześniaku męża ale chyba będzie za duże. My póki co nosimy 74 czasem 80. A kombinezony mamy jednoczęściowe.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 08:58   #4175
e_vel
Wtajemniczenie

wpisałam w klubie ale na meila też wysłałam - tego naszego

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

MArsi, ale jak Ty będziesz chora to nie pomożesz Leosiowi piersią przykro Ci napewno będzie ale czasem tak trzeba

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

co do kombinezonów to ja mam jeden jednoczęściowy - będzie idealny do samochodu czy na sanki. Jeśli Maja bedzie chodzić to mam też śliczną kurteczkę z Karinki + spodnie więc teraz zostają tylko buty - mam z Karinki super, ale obawiam się że będą za duże. Wstrzymam się do listopada
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:03   #4176
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
babel dzisiaj przy cycku ladnie zasnal. srednio do 2 w nocy co noc spi w lozeczku potem go do siebie biore. moj maly dorosly chlopczyk
jak to zrobilas? z tego, co pamietam Pietraszko od zawsze z Wami spałi bardzo cycowy był??
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Treselle, wiedziałam Jak mówiłam już w szpitalu, że nie chcę Poli nigdy smarować kremami ani pudrami, to na mnie jak na idiotkę patrzyli. Nie mam pewności, ale możliwe, że może też by teraz nic nie miała
my mielismy fajna połozna, która mowiła, ze na poczatku troszke oliwkowac, ale pozniej jak najmniej kosmetyków. Także teraz tylko linomag po kupce i to wsio

dzien dobry
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:14   #4177
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczyny myślałyście już może o pchaczu ?? bo właśnie nad nim się teraz zastanawiam i spodobały mi sie wstepnie takie trzy 1 2 lub 3
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:16   #4178
hje
Zakorzenienie

Pola kończy dzisiaj 8 miesięcy!

Nie wiem czy to przypadek, ale to naprawdę dziwne. Ostatnie 4 noce, które były takie ładne, Pola przesypiała akurat wtedy, gdy dawałam jej mm. Nawet jak zjadła 30 ml, to do 4 spała, a tak to spokojnie 8-10 h bez przerwy. A wczoraj dzień jak zawsze, zasnęła później niż ostatnio, bo o 22, dałam kaszkę i co? O 2 już się obudziła. Dałam mm i do 6 spała.
To ciekawe, bo mnie się wydaje, że kaszki się daje właśnie po to, żeby dziecko dłużej spało?

A tak w ogóle.
Dziś rano dowiedziałam się, że nic nie robię w domu, ponieważ:
- nie sprzątam codziennie domu na błysk
- nie gotuję codziennie obiadów
- mam grzeczne dziecko, więc powinnam się czymś zająć, zamiast przy niej siedzieć.
* W "tamtych czasach" było tyle do roboty, dziecko się zostawiało samo i zapieprzało, a ono nie chodziło brudne, zasmarkane, głodne, nie płakało.

Jak powiedziałam, że nie mam zamiaru mieć takiego życia, że tylko robota, robota, robota, a dzieckiem mam się nie zajmować i nie mieć czasu dla siebie, tak jak ona, to się zatkała.

Nadrabiam

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-04 o 09:18
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:17   #4179
hope01
Zakorzenienie

e-vel piękny tort
Marsi współczuję
Kija mam nadzieję że alergia szybko ustąpi
Sarah jak mogę to wpłacam. Ale niestety nie śpię na pieniądzach, żeby wspomóc wszystkich..

W temacie kombinezonów. Mam spodnie i kurtki. Zastanawiam się nad kupnem jednoczęściowego, jeśli Młody chodzić nie zacznie?

dla Poli Hjehowej za 8 miesięcy

Noc w miarę ok 00:00 darcie. Zjadł trochę butli, ale dałam mu na brzusio, bo może go bolał po deserku z twarożkiem?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:22   #4180
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, staram się być w miarę na bieżąco ale marnie mi idzie, jak mam chwilę to wpadam podczytać ale nie nadążam. U nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej, dziś akurat było gorzej Cały czas tropimy alergen, ja już prawie nic nie jem, modlę się tylko żeby mi starczyło pokarmu dla małej. Ostatnio na kontroli lekarka stwierdziła na kontroli że jak tak słucha co jem i widzi że mała przybiera mimo wszystko to jej się kojarzy od razu z kobietami z Afryki, co to same głodują ale jakimś cudem są w stanie wykarmić niemowlaki... To znaczy ja nie głoduję, ilościowo jem sporo ale jakościowo szkoda gadać. Dzisiaj odstawiliśmy balneum do kąpieli bo nabrałam podejrzeń że to balneum tak zaognia skórę. Jeśli mam rację to oilatum też bo problemy są od lipca a wtedy jeszcze stosowaliśmy oilatum (od początku ale najpierw było ok). Wczoraj podczas kąpieli w balneum na naszych oczach młoda jeszcze bardziej poczerwieniała na brzuchu (znacząco bardziej), jeszcze bardziej zaczęła się drapać i rozpłakała się bardzo co jej się w kąpieli nie zdarza. Niby emolienty nie powinny uczulać ale nie podoba mi się ta reakcja...
wszystko może uczulić niestety :/
zdrowiejcie!

Cytat:
Wpadam tylko na szybko żeby napisać że po wczorajszym odstawieniu balneum i umyciu mydłem z aleppo (lekarka mi poleciła taki wynalazek, wygląda jak szare mydło tylko brzydsze i bardziej śmierdzące, no i kosztowało prawie trzy dychy zamiast dwóch złotych ) skóra jest o wiele bledsza niż wieczorem tylko dalej potwornie sucha. Czyżby moje dziecię uczulały emolienty?? Nie wyspałam suę bo młoda wprawdze przespała całą noc jak zwykle ale bardzo niespokojnie, wierciła się strasznie, popłakiwała przez sen, było widać że ją swędzi. Grześ wyprawiony do przedszkola, czekam aż Ania znowu uśnie bo się obudziła jak się chłopaki zbierały, i idę razem z nią do łóżka
a może zwykłe nivea?

ew. próbuj z samymi olejami, np. kokosowy (ma stałą postać)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Kija- ja mam uczulenie na emolienty do kąpieli

Leo w drodze był po prostu nieznośny, jak tylko wklada się go w fotelik to histeria nie z tej ziemi. W dzień kolega praktycznie nie śpi, bo co to są drzemki po 15 minut nocka na szczęście od 20 do 8, więc nie ma tragedii ale w nocy ze 100 karmień
moja laktacja wygląda mniej więcej jak za czasów noworodkowych bo mały ssie praktycznie non stop- nie pije nic innego poza moim mlekiem
jak pracowałam to nie karmiłam go do ok 15 godz, więc z piersi jadł praktycznie tylko wieczór-noc

po wakacjach rozstajemy się z cycusiem, mój organizm tego nie wytrzymuje- włosy nadal lecą garściami, mam zawroty glowy i ostatnio krwawienia z nosa, ech..... pewnie łatwo nie będzie
a młody wypije inne mleko?

Cytat:
Na razie postanowiłam testować różne rzeczy. Wczoraj tył zostawiłam bez smarowania a przód posmarowałam po lewej stronie maścią parafinową a tył cholesterolową z wit A, obie robione. Po nocy wydaje mi się że tył jest jednak bardziej suchy a co do przodu nie mogę się zdecydować, może ciut lepiej po lewej stronie niż po prawej. No to teraz tył też posmarowałam cholesterolową, przód będę parę dni testować po połowie tymi robionymi a wieczorem spróbuję na plecki coś innego, może diprobazę tylko muszę kupić bo mam ale dawno otwartą
diprobaza zawiera parafinę - jeśli to parafina w emolientach jest winna, to... :/

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny myślałyście już może o pchaczu ?? bo właśnie nad nim się teraz zastanawiam i spodobały mi sie wstepnie takie trzy 1 2 lub 3
mamy po Agu taki:

http://band2.sc12.co.uk/zdjecia/chodziki/stolik2.jpg identyczny w smyku był

--------------
z pracy piszę dzieciorek mi nie przyszedł, potem też okienko mam. Ale za Dorcią tęsknię! za Agu mniej, bo wiem, że ona w plu się fajnie bawi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:25   #4181
Delicjanka
Zakorzenienie

Dla Polci Buziak!

A u nas nocka hmm...wzdęciowa. Naciskałam Amelce brzuch i ciągle prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrut.
Pobudka o 6, ale usnelysmy znowu o 6.30 do prawie 9 Później jadę do miasta, nie moge juz w tym domu siedzieć, dostaje szału.....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:28   #4182
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, staram się być w miarę na bieżąco ale marnie mi idzie, jak mam chwilę to wpadam podczytać ale nie nadążam. U nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej, dziś akurat było gorzej Cały czas tropimy alergen, ja już prawie nic nie jem, modlę się tylko żeby mi starczyło pokarmu dla małej. Ostatnio na kontroli lekarka stwierdziła na kontroli że jak tak słucha co jem i widzi że mała przybiera mimo wszystko to jej się kojarzy od razu z kobietami z Afryki, co to same głodują ale jakimś cudem są w stanie wykarmić niemowlaki... To znaczy ja nie głoduję, ilościowo jem sporo ale jakościowo szkoda gadać. Dzisiaj odstawiliśmy balneum do kąpieli bo nabrałam podejrzeń że to balneum tak zaognia skórę. Jeśli mam rację to oilatum też bo problemy są od lipca a wtedy jeszcze stosowaliśmy oilatum (od początku ale najpierw było ok). Wczoraj podczas kąpieli w balneum na naszych oczach młoda jeszcze bardziej poczerwieniała na brzuchu (znacząco bardziej), jeszcze bardziej zaczęła się drapać i rozpłakała się bardzo co jej się w kąpieli nie zdarza. Niby emolienty nie powinny uczulać ale nie podoba mi się ta reakcja...
Pola też miała uczulenie, na emolium. Ale doczytałam, że już chyba jakieś wyjście zostało znalezione, więc oby to był koniec męczenia się Ani

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej!!! Taki numer to tylko ja umiem odwalić wyobraźcie sobie że zamarzyły mi sie paznokcie i o 22 zaczęłam robić w między czasie o 24 małego nakarmiłam i o 2 skończyłam Ale ale jak już nie śpię to może wizaz poczytam i co ja robię ??? jest 3 a ja odpisuję na posty hehehe

Cała normalnie nie dość że jesteś z Wrocławia to jeszcze taki sam odkurzacz hehehehee
Kolejny nałogowiec

Evel, bardzo ładny torcik, a ze świeczką świetny pomysł. Teraz tylko czekać na zdjęcia tego księżniczkowego

-----------------

Dziecię uskutecznia pierwszą drzemkę, więc idę coś ogarnąć.
A tak zasnęła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 040920131288.jpg (103,1 KB, 34 załadowań)
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:33   #4183
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Tż znów w pracy.
Ja jem śniadanie. Od 6.00 nie śpię bo Daria zasnąć nie umiała.... teraz od 20 min śpi. Ale obawiam się że nie długo...
Czemu ona nie potrafi spać w dzień ciągiem 2 h tak jak inne dzieci

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A tak wogóle fajnie że odpisujecie czasami na moje posty - świadczy to o tym że chyba powoli zaczynam być zauważana Ciesze się i obiecuję że nie zniknę tak jak wiele ujawnionych mam co tylko napisały 3 posty i tyle je widziano sasasasas
No mam nadzieję że nie znikniesz

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Silver, jak mama?
Dziś jeszcze do niej nie dzwoniłam.
Trzy dni miała gorączkę. zobaczymy jak dziś będzie.

Cytat:
Wpadam tylko na szybko żeby napisać że po wczorajszym odstawieniu balneum i umyciu mydłem z aleppo (lekarka mi poleciła taki wynalazek, wygląda jak szare mydło tylko brzydsze i bardziej śmierdzące, no i kosztowało prawie trzy dychy zamiast dwóch złotych ) skóra jest o wiele bledsza niż wieczorem tylko dalej potwornie sucha. Czyżby moje dziecię uczulały emolienty?? Nie wyspałam suę bo młoda wprawdze przespała całą noc jak zwykle ale bardzo niespokojnie, wierciła się strasznie, popłakiwała przez sen, było widać że ją swędzi. Grześ wyprawiony do przedszkola, czekam aż Ania znowu uśnie bo się obudziła jak się chłopaki zbierały, i idę razem z nią do łóżka
Kurcze może to jednak to
Życzę zdrówka i powodzenia!!
Stary 2013-09-04, 09:38   #4184
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Kija, obyś jak najszybciej doszła co to za alergen! Myślałam, ze już trochę lepiej u Was a tu widzę masakra. Trzymajcie się

Hje, nie przejmuj się, ja mam podobnie, oczywiście w wersji light tak jak to któras powiedziała, bo ja się nie daję. moja mama uważa, ze zmarnowałam sobie życie, spotka mnie "wielkie dziadostwo" i jestem zdana na jej łaskę. wymyśliła sobie, ze mi dom przepisze, będę tu siedzieć do us.ranej śmierci dlatego mam być jej dozgonnie wdzięczna, skakać koło niej, zawsze przyznawać jej rację i w każdej kwestii pytać ja o zdanie. Kocha rządzić! A no i mam sprzątać wszystko i po wszystkich, bo ona jest stara a ja po to jestem. No way, ja to już się nie pierdańcze i jak to mój tata mówi "ganiam ją" bo jak kiedyś nie chciałam się kłócić i cicho siedziałam,to mi na głowę wchodziła. Też się nie daj, sprzątaj tyle na ile masz ochotę, jak chce na błysk to niech pogoni synka lub sama się weźmie do roboty. Niestety zarówno Twoja jak i moja mama uważają, ze one już się w życiu narobiły i teraz od tego są dzieci, a raczej jedna córka, bo jak to tak synkowi kazać
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:38   #4185
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

Słodka Twoja Polusia
Moja ostatnio uwielbia spać z głową 'wsadzoną' w poduszkę
Stary 2013-09-04, 09:50   #4186
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ja nie myślałam o tym jeszcze. Daria nawet jeszcze nie pełza więc .... no...

Cytat:

Jak powiedziałam, że nie mam zamiaru mieć takiego życia, że tylko robota, robota, robota, a dzieckiem mam się nie zajmować i nie mieć czasu dla siebie, tak jak ona, to się zatkała.

Wszystkiego najlepszego dla Poli

No i Daria posapała....30 min a od 6.00 nie śpi.... WYKOŃCZĘ SIĘ!!!!!!
Stary 2013-09-04, 09:56   #4187
ania13.03
Zadomowienie

Czesc

U nas pobudka po 5 Teraz mlode sie bawia a ja szukam kiecy na chrzciny i nic mi sie nie podoba

Kija trzymam kciuki za Anie

Marsi, u nas podobnie, mloda ciumka i ciumka a ja mam juz troche dosyc, moj organizm tez. Na dniach zegnamy sie z UU
Alez Ty piekna jestes kobieto

Kombinezon mam po Gabi ale na pewno dokupie jakas kurtke. Buty, czapy, itp. juz na szczescie mam (zakupilam kilka miesiecy temu na wyprzedazach ).

Silver, jeszcze raz zdrowia dla mamy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 09:59   #4188
hope01
Zakorzenienie

Silver zdrowia dla mamy.
Mój Dawid też mi w dzień tak krótko śpi i wstaje po 6

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:02   #4189
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42622364]wszystko może uczulić niestety :/
zdrowiejcie!

[/QUOTE]

no właśnie i jak tu dojść co to jest. U nas wczoraj Julka zjadła deserek z bananem i już dzisiaj znów policzki w gorszym stanie Więc banan idzie do lamusa. Takim tropem to ja niedługo nic jej nie bede mogła dać do jedzenia jakaś masakra. Sama już nie wiem czym mam jej smarować te policzki, lekarka powiedziałam że nie bedzie dawać żadnej maści sterydowej bo na to za wcześnie i mam eliminować. Też kazała mi emolientem smarować, mam krem oilatum, Ale Szaja mówiła, że na suche to maść i co i nie smaruje jej tym, bo jaki sens?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Tż znów w pracy.
Ja jem śniadanie. Od 6.00 nie śpię bo Daria zasnąć nie umiała.... teraz od 20 min śpi. Ale obawiam się że nie długo...

silver, Julka też nie pośpi dłużej niż 40 min, czasami jej sie uda do godziny dociągnąć i po spaniu, nie pamietam kiedy spała dwie godziny w dzien rarytas by był

gocha
, ja sie nie zastanawiałam nad pchaczem, bo moja jeszcze zbytnio stać nie potrafi, więc myślę, że jeszcze mam czas nad tym pomyśleć

jakajakaja, mowisz, że masz taki sam? U nas były jaja z tym odkurzaczem, bo ciotka poleciala i go kupiła, że niby w promocji sratytaty, a małż sprawdził w necie i beztej jej promocji jest dużo tanszy trochę jej mina zrzęndła

Illusion, miałaś być pełną parą z roboty i gdzie sie podziewasz? Dalej po pokojach latasz?

Najlepszego dla Poli - rośnij zdrowo

charlizz, ja Cie podziwiam, że masz odwage się mamie przeciwstawić. Chociaż w sumie ja swojej też, ale gorzej z t. Dziewczyny wczoraj mnie tak wkur.w...., że myślałam, że ją za kudły wyprowadze z chaty

Kija, powodzenia! Mam nadzieje, że szybko się u Anulki poprawi

marsi, hej! Wracaj już z tych wczasów i zdawaj relacje jak tak było i zasyp nas chorwackimi zdjęciami I powodzenia w drodze powrotnej, oby Leo się spisał

no właśnie silver, jak mama zbili jej temp.? doczytałam, że nie dzwoniłaś, więc czekamy na wieści!!

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-09-04 o 10:03
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:02   #4190
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Marsi, u nas podobnie, mloda ciumka i ciumka a ja mam juz troche dosyc, moj organizm tez. Na dniach zegnamy sie z UU
ale jak ciumka to chyba tego potrzebuje, nie boisz sie odstwiac właśnie teraz, kiedy ma taką zwiększoną potrzebę?

My dzis na 15 mamy szczepienie, ehh mam nadzieję, że małą nie bedzie bardziej marudna, juz i tak mi jej szkoda
Stary 2013-09-04, 10:03   #4191
ewadylewska
Zadomowienie

Hej...wiem, wiem, wiem nie odzywalam.sie cale wieki, ale ja moze mam problem z rozlozeniem czasu i jak Mala spi to zawsze jest cis do zrobienia, a jaj wstanie po maks 2h, to juz wiadomo...poza tym w nocy mam mala masakre, od miesiaca Julka budzi sie co 2h...zasypia tylko i wylacznie przy cycku, choc w ciagu dnia potrafi i bez niego. Moze w nocy chce sie przytulic, nie wiem. Moze glodna, ale daje na noc kaszke zjada tak maks 160 ml z butli, pozniej ctcus ale i tak wstaje po maks. 3,5h...
Teraz siedze na mazurach, sa rodzice to pomagaja.
Poza tym mala cudowna, raczkuje, konbinuje na podlodze, widac kreseczke od dolnej jedynki... A 6 konczy 7 miechow...zlecialo....

Postaram sie podczytywac czesciej, obiecuje...

Aha mamy maly problem z mala bo trztma glowke pochylona.na prawo...raz na lewo, ale czesciej na prawo. Neurolog nic zupelnie nie widzial, usg glowki tez ok...takze nie wiemy czy cos z tym robic...

A ja uznalam, ze najwyzszy czas zakupic dla siebie krem przeciwzmarszczkowy, bo w grudniu koncze 30 moze cos polecicie??

Ide przeczytac co niecos o Was
Stary 2013-09-04, 10:04   #4192
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mój Dawid też mi w dzień tak krótko śpi i wstaje po 6
Dobrze wiedzieć że nie tylko moja Daria tak krótko śpi

Dziękuję za kciuki i za dobre słowa. Zaraz będę dzwonić do mamy.

KOCHANE JESTEŚCIE!!!!!

treselleo, za szczepienie!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-04 o 10:05
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:09   #4193
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ale jak ciumka to chyba tego potrzebuje, nie boisz sie odstwiac właśnie teraz, kiedy ma taką zwiększoną potrzebę?

My dzis na 15 mamy szczepienie, ehh mam nadzieję, że małą nie bedzie bardziej marudna, juz i tak mi jej szkoda
Ale z niej zawsze taki ciumkacz byl Straszna przylepka jest, tyle, ze teraz te nocne przerwy w spaniu strasznie sie wydluzyly i w dzien jestem nieprzytomna. Jak jej dalam mm to spala znacznie lepiej

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-04, 10:10   #4194
elllmi
Zakorzenienie

hej
nie wyspałam sięnajpierw do 1 oglądałam czas honoru (aż mi żołądek ściskało z nerwów w niektórych momentach), a potem Filip co chwilę się przebudzał
ale za to mamy piękną pogodę od rana

koleżanki z pracy w końcu się zebrały, żeby mnie odwiedzić no i w piątek chcą wpaść, więc muszę chałupę ogarnąć i coś przygotować; a chciałam sobie sprzątanie odpuścić na ten weekend

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
piszesz o tych wakacjach jak o obozie pracy

Cytat:

Cytat:
Filip też teraz nie potrafi, góra 30 min i wyspany

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
moja mama uważa, ze zmarnowałam sobie życie, spotka mnie "wielkie dziadostwo" i jestem zdana na jej łaskę.
wielkie dziadostwo

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:13   #4195
litllesweetangel
Lurker ;)

Kurtyna sie unosi...

Z cyklu : ludzie z wiekiem coraz glupsi!
T. do tza, po wiadomosci z fejsa- mysle, ze to ona ( ja) za ciebie pisze wszystko, z twojego profilu!

Tadam, kurtyna opada...

Idziemy sie szykowac na spacera, ale od rana sie smieje. Jakim trzeba byc debilem? No jakim

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:24   #4196
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Dobrze wiedzieć że nie tylko moja Daria tak krótko śpi

Dziękuję za kciuki i za dobre słowa. Zaraz będę dzwonić do mamy.

KOCHANE JESTEŚCIE!!!!!

treselleo, za szczepienie!!
Moja też budzi się po 6. I ma zazwyczaj w ciągu dnia 3 drzemki po 30-45 min. ale wiadomo od reguły są wyjątki, nie raz każdy tydzień wygląda inaczej.
Choć widzą że coś powoli zaczyna się normowac

Kciuki za mamę

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:28   #4197
marsi11
Zakorzenienie

Szaja, tak- potrafi pić inne, byłam na weselu to pił mm przez butelke i nie było problemu
teraz przez wakacje to nawet odzwyczaił się samodzielnego spania, tak bardzo się do mnie przywiązał,że z rąk nie chce schodzić

Ellemi, oboz pracy to nie, jestem tu bardzo szzęśliwa, jest cudownie ale to nie są już takie beztroskie wakacje i plackiem leżenie jak to było kiedyś przy starszym Samuelu
cieszę się tylko,że TZ docenił i widzi ile to pracy jest przy małutkim dziecku,dlatego zabiera małego na spacerki a ja w tym czasie np nurkuje ze starszakami

całuję Was mocno i gratulacje za skończone miesiące
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:28   #4198
blogerka
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie prezentów na chrzest - muszę teraz się zastanowić tylko
Stary 2013-09-04, 10:31   #4199
nafiyqa
Zakorzenienie

Pewnie mi sie oberwie za panikowanie, ale jakims cudem obronilam sie na 5

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:39   #4200
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pewnie mi sie oberwie za panikowanie, ale jakims cudem obronilam sie na 5
GRATULACJE!!!

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości