|
|
#1591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cytat:
Ja właśnie zajadam kolację (nie dałam rady wcześniej). I idę zaraz upiec sobie na jutro jakieś ciacho. Chce mi się czegoś czekoladowego. A dzisiaj jadłam Ś - tradycyjnie owsianka, twaróg, dżem, ogórek O - cukinia z piersią, pomidorami i serem żołtym, mix sałat z pomidorem K - zostało mi z obiadu męża troszkę czegoś takiego jak ja miałam na obiad, tylko, że z mięsem mielonym, dodałam soczewicę i jest pychaaa, papryka |
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello dziewczyny.
Malay update ode mnie. Maz sie poddal I nie kontynuuje diety. Zamiast gotowac DLA dwoch ludzi osobno Bede modyfikowac zwykle obiady do moich potrzeb Dzisiaj zamowilsmy sobie curry na wynos. Normalnie jem cos na smietanie z kurczakiem I ryzem ale dzis wersja mm czyli:Kurczak w sosie opartym na pomidorach I warzywach z chilli Do tego dolozylam sobie lodowej Zamowilam rowniez krem z soczewicy z dodatkiem czosnku. Krem pycha - zmiksowana soczewica z kolendra I czosnkiem. Wiec jak na zarcie na wynos poszlo mi niezle
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Jest tu kto?
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ale mam dziś fazę na fat ![]() może waga mi jutro wybaczy rano było ważenie, jest koniec miesiąca, czas na podsumowania od 15 lipca waga -9,3 wymiary już nie tak imponująco ( widać, że spora część tego to syf, opuchlizna wysokoindeksowa i woda ) od najgorszej zmory biodra - 5 udo -4 pępek -10 ![]() talia -2 biust -2 czyli alleluja i do przodu ![]() dziś 5,15 górskie, mleko 0,5%, dżem, łyżka twarogu 1,5% 9,00 pierś grillowana - mały kawałek nie było 10 dkg-pół plesniaka, mix sałat, pomidory, musztarda 13,00 kiełbasa z szynki biała ( ale mi się jej chciało ) i sałatka: pomidory, ogórki i łyżka (ups) majonezu17 z wczoraj przysmażone pieczarki, kapusta kwaszona, cieciorka, pomidor,ryż Lucca nie przekonasz męża? ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-31 o 18:22 |
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
gdzie się podziewacie
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-31 o 17:11 |
|
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj znowu ciężko pracowałam. A jutro zapowiada sie cały dom poza domem, jeśli tylko nie będzie padać.
Menu Ś - ciasto kakaowe z twarogiem i gruszką O - duszona cebula z pieczarkami, jajkiem, śmietaną i żółtym serem, pomidor K - soczewica, kiszony, papryka |
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Cały dzień mnie nie było i nie ma co czytać? Dziewczyny gdzie jesteście?
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
padl mi drugi komp buuuu
niedziela 11 płatki, dżem, 4 morele, mleko 0,5%14 kalafior na parze, dwa plastry żółtego sera, 1/4 gotowanej piersi,papryka czerwona 18 kiełbasa z grilla ( skład ok ), surowka z lodowej, pomidorow, ogorkow, papryki czerwonej ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- menu niedziela 11 płatki, dżem, 4 morele, mleko 0,5%14 kalafior na parze, dwa plastry żółtego sera, 1/4 gotowanej piersi,papryka czerwona 18 kiełbasa z grilla ( skład ok ), surowka z lodowej, pomidorow, ogorkow, papryki czerwonej[/QUOTE] poniedziałek 5 górskie, mleko 0,5, 4 morele, łyzeczka dzemu 9 trzy kabanosy, salatka lodowa, pomidor, ogórek, papryka 14 cieciorka, makrela wedzona, kapusta kwaszona 17 trzy plastry szynki parmeńskiej, cieciorka, kapusta kwaszona, plaster oscypka zasmażone coś się boje, że chyba przegiełam pozdrawiam poniedziałkowo
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-02 o 19:17 |
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
No ja też jestem
![]() Po weekendzie ok, nie jadłam pieczywa, może parę ciasteczek, poza tym ok rano: wasa z twarogiem i pomidorem potem grillowo (głównie pierś i karkówka) oraz warzywa dzisiaj: gruszka owsianka śledzie marynowane plus ogórek świeży zraz z karkówki bez sosu plus surówka z marchewki z jabłkiem teraz chyba przegryzę kabanosa i pomidora jutro: jabłko i owsianka w pracy: pomidory z mozarellą plus gotowany kurczak (wędlina) kabanos, jajko plus ogórek i papryka obiadokolacja: mielony drobiowy i kiszona kapusta jak myślicie można zrobić tak jak sjenny: pieczarki podsmażone z kiszoną kapustą i zjeść to z makaronem (tak jakby łazanki)? a jeśli nie, to jaką ciecierzycę dodawałaś? już ugotowaną? |
|
|
|
|
#1601 | ||
|
Raczkowanie
|
myślę, że jak na min ilości oliwy to raczej tak
ja tez przecież wymieszałam z ryzem cieciorkę dałam ugotowaną ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Izulek jak dołożysz strączki to poza tym, co napisałam myślę, że jest ok ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- aaa i łazanki? makaron mysle ok ale skąd weźmiesz łazanki z durum?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
||
|
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie sie popierdzielilo. wczoraj mnie smuty wziely i wodke pilam.. duuuzo wodki... no ale od dzis kop w dupe i grzecznie
|
|
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
Młoda
![]()
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
no zycie...
nie da sie nic zrobic... bylam w pracy... na chrzcinach ;( robilam zdjecia pieknemu dziecku i szczesliwym rodzicom. a najbardziej boli to ze mama dziecka z mezem starala sie 6 lat i sie rozwiedli i pozniej wpadla z ojcem dziecka... ja sie strasznie boje ze my sie rozwiedziemy bo ku@@rwać cieżkówka się zaczyna :/
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Kto mi streści ostatnie 2 tygodnie bo mam lukę w pamięci ![]() Ktoś tu jeszcze jest Monti? ![]() Wstałam o 4 bo ostatnich znajomych wyprawialiśmy na pociąg ![]() Miał być kulturalny urlop, ale przez chatę przewinęło mi się ze 20 osób, bo na spontanie impreza się rozrosła troszkę Działo się i powinnam zmienić nicka na menel ![]() Od dziś detox i odliczam 100 dni ![]() plan na dziś: owsianka chleb z hummusem pieczone żeberka ryba miłego dnia! |
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może być jakikolwiek inny makaron dozwolony, nie ważny kształt ![]() No w tym właśnie problem, że ja grzeszków nie mogę się pozbyć, ale będę się starać. Jak długo gotować cieciorkę i czy jest tylko jeden rodzaj? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
Czasem dobrze jest odpuścić starania o maluszka i wtedy psychika się odblokowuje. |
||
|
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
palomeetka menel? :P Ty to chociaz do imprezy, ja do telewizora w niedziele
|
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka mordo Ty moja....
a ja już sie zamartwiałam czy żyjesz :-D pilnowałyśmy wątku i MM
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I wierzę, że dacie radę, tylko szukaj dla siebie wsparcia poza TŻ by go trochę hmm odciążyć Przepraszam za off top ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Cieciorkę zamaczam w przegotowanej zimnej wodzie ( dużo wody bo wchłonie ) na całą noc a potem gotuję tak ok 30 min - ja lubię na chrupko. Do gotowania można dodać ziół ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- menu 5.15 górskie, mleko 0,5%, 4 morele, 1 suszona śliwka (bez oleju) 9 lodowa, pomidor, ogórek, 2 plastry żółtego sera, kabanos 14 kawałek makreli, lodowa, cebula, fasola adzuki, sos - musztarda i oliwa mało oliwy 18 łosoś 100g, lodowa, papryka czerwona, łyżka fasoli adzuki, trochę cebulki
||
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() niby siedze na 28dni i sie wygaduje, ale i tak jest ciezko w domu nie moge poruszyc tematu bo od razu na mnie krzyczy. w czwatek jedziemy pytac o in vitro iii poczatkowo - pierwsze 2 dni nie odzywal sie do mnie chyba sie obrazil ale pozniej stwierdzol ze moze jechac ![]() a w temacie MM to nie wiem czy wolno ale musialam wypic kiszony barszcz czerwony, wypilam go po obiedzie, co roku pije na zime zeby nie chorowac i jak mnie wzielo, jak mnie szuralo to 3h w WC siedzialam! no zdycham wlasnie!
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
mloda_to_glupia jeśli sama kisiłaś to jak najbardziej jest MM a seriami pijesz? jakieś oczyszczanie, czy jednorazowo? surowy burak generalnie ma działanie takie, że w nadmiarze wycofuje się wlotem bądź wylotem ![]() na rozterki damsko męskie przytulam z moim mam trochę inne relacje i niemal każdy temat mamy obgadany do że tak powiem "ulania", czasami to wręcz masochizm rozdrapywania rany i dodatkowo posypywania solą, ale u nas się to sprawdza ![]() myślę, że sjeeny dobrze pisze może Twój nie wytrzymuje presji? może musi pewne sprawy przetrawić po swojemu? i młoda szczerze polecam zajmij się sobą, swoim zdrowiem, hobby, wagą, przyjemnościami, skup się na sobie i nie dlatego, że jak wyluzujesz to dziecko się samo zjawi (czego życzę z całego serca, jednak jak to w życiu - na dwoje babka wróżyła), ale dla siebie samej, aby nie zwariować ![]() sjeeny żyję, ale co to za życie bez Was ![]() chociaż przyznam bez bicia, że przez ten czas nie usiadłam do kompa ani razu, zero pracy, luz jak nie pamiętam kiedy ![]() owszem mam teraz zaległości, ale warto było ![]() nie wyszło mi dziś pierwszofazowo za mało zjadłam, bo hummus okazał się zepsuty? (zjadłam trochę i zrobiło mi się błe), na kolacje wpadła pizza na razowym ![]() za to zrobiłam plan btw. lubicie planować? ![]() bo ja jestem mistrzynią, uwielbiam liczyć, odmierzać i punktować ![]() TZ to mi nawet co jakiś czas kupuje kredki mazaki i ryzę papieru do drukarki właśnie specjalnie na plany i planiki i czasami mam w kuchni kilka planów poprzyklejanych ![]() jakieś braki z przedszkola, albo wczesnej podstawówki chyba mam wracając do planu - za 17 tyg Sylwester ![]() wypadałoby ogarnąć umysł i ciało, aby 1 stycznia jako tako wyglądać i nie zaczynać znowu od postanowień chudnięcia z nowym rokiem ![]() zatem wracam do kolorowania |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
planowanie mówisz potrafiłam całą dziesięciolatkę mieć obcykaną ![]() może to trochę inne zboczenie niż Twoje ale na bazie hmm daleko idącej perspektywiczności ... przyszedł wypadek i od tych ostatnich 10 sek przed przestałam aż tak bardzo wybiegać w przód ... bardziej staram się tu i teraz aczkolwiek lubię szeroko rozumianą dobrą organizację ( tylko nie obrazuję tego graficznie ) i konsekwencję w jej wdrażaniu. Nawet jestem po "organizacji produkcji" ![]() Lubię pewny, poukładany, idący wg planu rytm dnia - czasem można dostać ze mną fioła - czasem się zastanawiam czy to już "dzień świra" - swoją drogą uwielbiam ten film. Powiem Ci, że ja się też mojemu mogę wybabełuszyć jednak przy czwartym powtórzeniu czasem może tracić cierpliwość. Burak widzę zrehabilitowany
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
ja do konca zimy pije szklanke dziennie
![]() mamusia mi zakisila ![]() i u mamusi mnie dopadlo, wiec wrocilam do domu 4h pozniej niz chcialam ![]() co do planowania ja uwielbiam ![]() juz sie umowilam z sasiadami (z blizniaka naszego) na impreze na 5 pazdziernika ![]() i zaplanowalam 28 wrzesnia ze nawiew do kominka robic bedziemy, wlasnie obliczam, rysuje i planuje jak to zrobic och ach!!! kocham!!!!
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
i super
![]() Palomeetka znasz może lidlowe pesto http://fastfoodeaters.blogspot.com/2...zku-pesto.html w składzie niestety jest dodatek cukru ( doczytałam po kupieniu ) rozumiem, że nie można bo grzecznie odłożyłam i nie jem.Ale jesli pesto np bez cukru, zrobione własnym sumptem, to z czym? bo z makaronem chyba nie można bo tam dużo oliwy, orzechów? dzięki z góry
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj grzecznie trzymałam się diety.
dzisiaj: jabłko owsianka w pracy: twaróg z ogórkiem, kabanos drobiowy sałatka z tuńczykiem wieczorem: pieczarki z cebulą, kasza gryczana (podobno można) i kapusta kiszona Kupiłam ciecierzycę więc coś będę kombinować. Może jak zostanie mi kiszona kapusta to jutro dodam do niej plus trochę przecieru pomidorowego i zjem z ryżem? Albo spróbuję sałatkę: ciecierzyca, papryka, ogórek kiszony, sałata lodowa, musztarda dijon albo po prostu jakieś przyprawy A w ogóle to wczoraj wieczorem ważyłam 0,5 kg mniej niż dzisiaj rano .... Edytowane przez Izulek72 Czas edycji: 2013-09-04 o 10:13 |
|
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Izulek super, że bez grzeszków i fajnie jak zmieniają się cyferki na wadze
![]() z kasz dozwolone są: - jęczmienne: pęczak, perłowa i łamana - ale jak najgrubsze formy, - kuskus z pełnego przemiału (nawet ten Montignaca ma IG=45), - gryczana niepalona. Kaszę można z powodzeniem zastąpić quinoa, która ma IG=35 tylko ja kamosy ryżowej ( quinoa ) nigdzie dotąd nie znalałam wydaje mi się, że posiłki są ok ale mogę się mylić ![]() Ja mam dziś "wolne" heh wprawdzie do fabryki nie idę ale wolne na sprawy urzędowo-logistyczne. Dzieć mi się szendał po kartoflanej krainie całe wakacje a teraz mamo ratuj, głupie badania o zdolność do szkoły 4 godz w plecy ech miłego środowania ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- aaa doczytałam wieczorem więcej mówisz ;D a wiesz, że ludzkie to skomplikowana maszyna ![]() staram się ignorować takie informacje od wagi, kiedyś 10 dkg psuło cały dzień, od przejścia na MM a dokładniej momentu gdy obwód w biuście jest większy od obwodu na wysokości pępka ![]() tzn proporcje choć w zarysie przypominają kobiece staram się cieszyć z tego co jest, że mi fajnie, że nie podjadam, że odzyskuję kontrolę nad życiem a cyferki, cóż jeśli w dół to fajnie, super a jak nie czekam grzecznie na doopie. Tylko jak za długo to trwa to zaczynam się niepokoić czy może za dużo jem, albo źle
|
|
|
|
#1617 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() nanana burak surowy ma IG 30 ![]() mloda_to_glupia co robi "nawiew do kominka"? Cytat:
może zmienili skład? przez cukier odpada niestety pesto własnej roboty do makaronu nieteges, no chyba, że się skusisz na ten o IG 10 ![]() ale do mięs, ryby myślę, że będzie ok (tylko co to za pesto bez kluch i wina nie? Izulek72 my się jeszcze nie znamy , zatem witaj! Cytat:
do owsianki dorzuciłabym warzywo i co masz w składzie owsianki? jeśli twaróg (W) to nie kabanos (T) co masz w sałatce z tuńczykiem? jeśli na takiej kolacji (kasza gryczana ma IG40) będzie Ci waga spadać to ok Cytat:
chyba, że chcesz ciecierzyce dodać to ok tylko pilnuj ilości węglowodanów, aby Cie nie zmuliło od takiej mieszanki ![]() Cytat:
szczególnie u kobiet ![]() dzień cyklu, hormony, stres, treść jelit, zwiększona ilość błonnika, metabolizm.. nie przejmuj się, bo każda z nas ma podobnie, w ciągu dnia waga może zmieniać się o nawet 2kg sjeeny quinoa w Carrefour'ze kiedys była, ale najtańsza jest chyba w necie, bo w sklepach eko czasami taką cenę dają, że witki opadają ![]() jak u Ciebie waga? po wyjazdowym weekendzie nad morze (jeśli dobrze ? pamiętam) zszedł 1kg, a jak teraz? u mnie masakra wagowa, opuchnięta jestem, przejedzona, etc... ale to nic, poszalałam a teraz wracam na dobre tory (mam nadzieję )dzisiaj - dzień 1/99: 7 owsianka, dżem,1/2 marchewki, 1/2 pietruszki, pomidor 10 basmati z maślanką, borówkami, 1/2 marchewki, 1/2 pietruszki, pomidor w planach: 13.30 grillowany kurczak, sałatka z oliwą 18 zupa pomidorowa z soczewicą, kalarepka, sałata z oliwą +woda, h zielona, h. czerwona i bez ćwiczeń bo kręgosłup pobolewa ![]() miłego dnia! ![]() |
||||
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Palomeetka
![]() godz posiłków systematycznie: 7.00, 10.00, 14,00, 18.00 z czego dwa środkowe w pracy owsianka: płatki owsiane górskie, mleko suszone morele dziś do tego łyżka twarogu chudego twaróg myśłałam że można z kabanosem bo traktuję jako posiłek tłuszczowy sałatka: tuńczyk wsw, lodowa, papryka, ogórek, cebula, jajko i kukurydza (wiem, nie można więc odrzucam - sałatka cateringowa) Do kiszonej i ryżu chcę dodać ciecierzycę, chociaż nie wiem czy nie zrezygnować z ryżu, ale wtedy nie będzie węglowodanów
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
bo teraz mamy normalny kominek i grzeje tylko to pomieszczenie gdzie jest. bedziemy przekuwac dziure w suficie tam pojdzie rra na poddasze, tam bedzie taka maszyna z wiatrakiem, ktora sie wlacza jak dojdzie do niej temp 50stopni na przyklad i od niej do kazdego pokoju pojdzie rura. wiec cieplo z kominka tymi rurami bedzie rozprowadzone do kazdego pokoju, a maszyna zapewni to, ze wszedzie dotrze bo bedzie rozdmuchiwac
![]() bo gaz za miesiac w zimie to 1200zł akoszt calej tej zabawy to 1800-2000zł i 3 dni roboty. teraz w sb moj T bedzie rozwalal kominek ktory mamy i w tygodniu po pracy bedziemy to robic ![]() a drewno mamy z budowy i z dzialki bo powycinalismy drzewa, wiec na 1-2 zime bedziemy miec
|
|
|
#1620 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jesli mam średnio np taki stosunek hehe 84 g białka, 55 g tłuszczy, 130 g węgli, 24 g błonnika ( wg ile waży - tak dla zabawy pisałam sobie kilka dni ) to nie ma w tej strukturze za dużo węgli? Jak myślisz ? bardzo Cie proszę sprawdzaj też moje menu, od razu czuję się bezpieczniej
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

mazaki i ryzę papieru do drukarki właśnie specjalnie na plany i planiki i czasami mam w kuchni kilka planów poprzyklejanych