Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 15:53   #2611
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

ale się narobiłam
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No, w końcu połowę zapisałyśmy,ale do piątku nie skończymy. To jednak urodzę w 20 części, a nie 21
a ja nie wiem, albo w 19 albo 20

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
to która mi napisze o jaką oliwkę z rossmana używalyscie?
babydream fur mama

idę zyrnąć czy mam wypłatę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 15:55   #2612
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ale Ty do innego oddziału, nie?
Ja składam na 11-go listopada i już 3 razy rozmawiałam z nimi
Ja na Bielanach na Kasprowicza, ale próbowałam się do dzownić na infolinie, wysłałam też zapytanie meilem.
Stary 2013-09-04, 16:00   #2613
nena_milka
Wtajemniczenie

Paulinka 2400g 36t2d...

Jak mnie w ogóle drażni to liczenie tygodni!!!
Mam taki sam termin jak ty a tygodnie chyba 3 czy 4 dni do przodu. i O co chodzi? Dzisiaj byłam na wizycie wstępnej w szpitalu i babka mi powiedziała, że liczy nie od om tylko do TP (1.10.) i wychodzi jej 36t4d... a wtedy TP byłoby 28września a nie 1 października... Nie ogarniam...

i jeszcze mnie w urzędzie wkurzyli, musiałam jechać do mojej ukochanej szefowej a i tak goofno załatwiłam... Mówię do typiary że potrzebuje zaś o zarobkach a ta mi mówi, że NIE MA CZASU!!! wyobrażacie sobie??!! przyniosłam jej gotowy druk i ma wpisać kwotę w miejscu które jej zaznaczyłam i podpisać to, a ona mówi, że w przyszym tygodniu bo ona nie ma czasu

spać mi się chcę a do szkoły muszę jechać...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:03   #2614
kaska87
Zakorzenienie

o widzę, że mi wysłali już laktator więc jutro raczej będzie
zamówiłam przez Was bo chciałam się wstrzymać, ale wolę już mieć w szpitalu- dzięki laski

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:12   #2615
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
bylam wczoraj u tej kolezanki i ona ma thermomiks , generalnie uzywa tego od paru lat i jest totalnie zakrecona, a jestem.ciekawa waszych opinii.

co mi sie spodobalo to ona zrobila 60sloiczkow jablek dla malego w tym
jeszce jakies tam.owoce, teraz zabiera sie za robienie marchewki i dynie

pomyslalam ze to moze dobra inwestycja
a moze strata hajsu bo to urzadzenie 4tysie kosztuje

ma ktos z was to?
macie jakies opinie.?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja mama ma i jest bardzo zadowolona, kupiła w zeszłym roku też bratowej na chrzciny pierwszej wnuczki, ja też mam obiecane. Bratowa mało go używa, ale jest zadowolona.

Mam dziś znowu jakiś ciężki dzień, brzuch mi ciąży ciężko mi się oddycha, mam już dość
Stary 2013-09-04, 16:25   #2616
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

co do zwolnienia ja mam do 19.09 bo mi lekarz wypisał TP+2 tygodnie gdyby malutki się nie śpieszył
No i to ma sens. Ale jak się chodzi prywatnie, to zupełnie inna historia, nie robią bez sensu ludziom pod górkę.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to wkur.... się Pisałam już, że pieluchy tetrowe od rodzyneczek po praniu i prasowaniu wyglądają fatalnie Dlatego kupiłam podwójnie tkane (tak mi się wydaje ) w Pepco i co? I kupa. Po praniu wyglądają tylko odrobinkę lepiej niż te z All Wyschną i będę je prasować.... Może coś źle robię, że pieluchy w mych rękach stają się naprawdę do doopy?
A w ilu stopniach pierzesz? Włączasz mocne wirowanie? Ja mam te z Pepco i jednak po praniu nie są tragiczne, ale prałam w 40 stopniach.

Cytat:
A czemu dajesz go do zusu?
Mi umowa kończy się z dniem porodu, ale i tak wniosek o macierzyński przesyłam do kadr i oni wysyłają do zusu.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Babydream, takie biało-fioletowe opakowanie aktualnie.
Cytat:
Ja myślę, że ten, tylko od razu do ZUSu w Wordzie zaadresuje, zrobiłam taki uniwersalny na razie

Mi też tak babki w kadrach mówiły, że do ZUSu wniosek składam, a nie do nich. A jeszcze muszę dopytać, bo jak do ZUSu, to w ogóle chyba powinien być wniosek o zasiłek?
Zadzwoniłabym, ale nie mam za co Za 6 dni będę mieć abonament
Dziewczyny, ja kilka razy gadałam z ZUSem i mówili żeby przesłać dokumenty do kadr/księgowej. Jak się prześle do ZUSu, to oni najpierw muszą to przesłać do naszego pracodawcy, wtedy papiery do nich wracają - i tak dokumenty niepotrzebnie kursują, generując dłuższe oczekiwanie.
Stary 2013-09-04, 16:26   #2617
butterfly20
Zakorzenienie

Madziuchna masz drogi gust http://www.pudelek.pl/artykul/58579/...ala_8_tysiecy/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:27   #2618
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
widziałam, ze wrzucałyście dziś foto swoich buni Niech będzie i mój do kolekcji
Domek Olafa w 40 tc.
jaaki ładny
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hahaha no Asiek mi pisała że się wzburzyłaś )))))))))))))

JESTEŚMY JUŻ

wszystko dobrze z nami Ola jest prze kochana prze słodka prze śliczna no w ogóle PRZE PRZE PRZE, nie wiedziałam, że można się tak zakochać, patrzę na nią choć powinnam może spać czy odpoczywać, ale się nie da no, takie minki robi prze słodkie że no muszę to obserwować non stop! nie mogę nic przegapić ehhhh
a jak widzę jak dawid daje jej całuska w główkę to w ogóle się rozpływam ehhhhhhh ale mam szczęście
nie wiem co jeszcze pisać, może macie jakieś pytania?
na pewno co to butelki z dziubkiem polecam do szpitala, podczas porodu super no i później też przelewałam sobie do niej z większych butelek żeby nie wstawać.
A tak to wszystko wsumie u mnie w szpitalu dawali więc tetry czy inne takie to mi były nie potrzebne
w miarę możliwości będę zaglądała
fajnie ci
cieszę się ze u was wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na pobraniu krwi, później przyszła do mnie położna środowiskowa (bardzo miła kobieta ) i teraz właśnie wóciłam z poradni specjalistycznej. No i tak: bilirubina spadła z 268 na 241 umol/l. Ale i tak jest podwyższonam Dalej Mały leżakuje na 'słońcu'.
Przypakował przez te 5 dni 290 gram czyli teraz waży 3290.
Następną wizytę mam w poniedziałek (wcześniej muszę znów iść z nim do pobrania krwi: bilirubina, morfologia i ggtp)

No i znów dostałam przed chwilą ze szpitala telefon z niezbyt fajnymi wiadomościami Mały ma podniesione przeciwciała cytomegalii (czyli prawdopodobnie zaraził się ode mnie-tak mi powiedziała pani przez telefon i też przez to może mieć taką żółtaczkę). Jutro o 6.30 mamy dostarczyć do szpitala mocz Małego, który ma zabrać karetka do Krakowa.
Naczytałam się już na necie co to może oznaczać i normalnie becze

Może któraś z mam miała u dziecka podniesione te przeciwciała?
oj przykro mi z powodu tych kiepskich wyników
na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Małżeństwo w łóżku:
- Patrz, stanął mi.
- To dawaj, przysuń się do mnie szybko!
- Ciszej, bo pozna cię po głosie...

A ja już po wizycie. wymaz na gbs pobrany, za dwa tyg lekarz pobierze jeszcze raz dla mojego spokoju, bo smęciłam ze jeszcze przed porodem może coś wyjsc
hbs ujemny, mocz w porządku
rozwarcie takie jak było,dzidziek głową w dół, dosyć nisko.
Fenek do odstawienia od dzisiaj w zastępstwo nospa 3x2 tabletki i uwaga... bezwzględne leżenie plackiem z nogami w górze
mówie mu, ze ostatnio pozwolił mi sie trochę ruszać, a teraz co? no niestetyy Pani Asiu odstawiamy leki, każdy dzień jest ważny dla maluszka, trzeba odciążyć szyjkę
zwariuję
Małż się przestraszył, ze tak szybko
ale co pozytywne, zdążyłam przynajmniej kupić czekoladki milki i dwie puszki wiśniowego jackaDanielsa dla małża, a niech ma

aha.. i jak będą skurcze to do szpitala

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-09-04 o 16:30
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:28   #2619
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No i to ma sens. Ale jak się chodzi prywatnie, to zupełnie inna historia, nie robią bez sensu ludziom pod górkę.

A w ilu stopniach pierzesz? Włączasz mocne wirowanie? Ja mam te z Pepco i jednak po praniu nie są tragiczne, ale prałam w 40 stopniach.

Dziewczyny, ja kilka razy gadałam z ZUSem i mówili żeby przesłać dokumenty do kadr/księgowej. Jak się prześle do ZUSu, to oni najpierw muszą to przesłać do naszego pracodawcy, wtedy papiery do nich wracają - i tak dokumenty niepotrzebnie kursują, generując dłuższe oczekiwanie.
Tak, bo pracodawca i tak musi wysłać papiery odnośnie kwoty zarobków itp.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:29   #2620
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Ładnie
I co taka położna robi? tzn jak wygląda taka wizyta?
Najpierw wypełnia ankiety, wypytuje się jak przebiegł poród, jak chowa się mały, ogląda go, bada, ogląda jak przewijasz. No i powinna zobaczyć krocze jak się goi jeśli rodziłaś SN. Generalnie zrobiłam sobie listę pytań i wszystkie jej zadałam Siedziała u nas 1.5 h

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:31   #2621
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Przekroczyłam magiczne 50 dni, 49 dni do TP
Gratulacje, mi zostało 48 ale w sumie mam nadzieje że mniej i dzidzia troszkę się pospieszy

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:36   #2622
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
maja 5300 postów czy nawet wiecej.
Cytat:
Ale skończyły wątek, jedna została,ale majówki się przenosiły do odchowalni w takim momencie
Aha, to może się solidaryzują

Cytat:
Tak, bo pracodawca i tak musi wysłać papiery odnośnie kwoty zarobków itp.
To może zależy od ZUSu?
No bo u mnie mówią, że do nich od razu, nie do pracodawcy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:38   #2623
bojatoja
Zakorzenienie

A jeszcze mam pytanie, sory że tak męcze bułe, ale nie wiem.
Mam małemu podawać:
- witamine K+D 1x1
- witamine E 1x2 krople
- Cebion 3x5 kropli
- 2% MgSO4 2x10 kropli

Myślicie, że te 3 ostatnie mogę dać mu z łyżeczki? Wycisne trochę mleka na łyżeczkę i zmieszam z tymi witaminami? Jeśli dobrze myśle, to czy mogę je wszystkie na raz podać, tzn. do jednej łyżeczki dałabym te 2 krople wit.E, 5kropli Cebionu i 10 kropli Mg?
Poradźcie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:43   #2624
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

nikt nie urodzil? Leeee wrocilam wlasnie ze szpitala i z meskoscia malego jest najprawdopodobniej wszystko ok w ogole to chyba zbieramy z malym energie bo od kilku dni ciagnie nas a to na orzechy a to na czekolade...wlasnie wciagnelam op mieszanki studenckiej

Ewacia ja mialam wczoraj badanie i nic mnie pipka nie boli, chodze tez normalnie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:43   #2625
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Co do wizyt położnych ja mialam dwie. Piereszum razem przyszła sprawdziła małą zwazyla, pobrala krew z pięty, mnie też zbadała było ok. Tydzień później była druga wizyta też mi małą zwazyli zbadali słuch, a potem mi zaczęła zaglądać po kątach gdzie mała śpi jak dużo miejsca mamu czy jest czysto i zaczęła godzinny wykład na temat palenia i przemocy domowej wobec kobiet. Ani jedno ani drugie mnie nie tyczy a żadnej rady nie dostałam na wszelkie pytania odpowiedz brzmiała mała jeszcze jest wyrośnie trzeba poczekać. To była ostatnia wizyta wiecej już się nikt nie pofatygowal.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:43   #2626
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
A jeszcze mam pytanie, sory że tak męcze bułe, ale nie wiem.
Mam małemu podawać:
- witamine K+D 1x1
- witamine E 1x2 krople
- Cebion 3x5 kropli
- 2% MgSO4 2x10 kropli

Myślicie, że te 3 ostatnie mogę dać mu z łyżeczki? Wycisne trochę mleka na łyżeczkę i zmieszam z tymi witaminami? Jeśli dobrze myśle, to czy mogę je wszystkie na raz podać, tzn. do jednej łyżeczki dałabym te 2 krople wit.E, 5kropli Cebionu i 10 kropli Mg?
Poradźcie
Mojemu podaję tylko mieszankę witamin K+D 1 x wkraplam do dzióba (taka kapsułka wyciskana) i potem podaję cyca.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:44   #2627
aagula
Raczkowanie

Nie było mnie kilka h i tyle do nadrabiania.... no w sumie ja ciagle z tych nadrabiających... jak zasnęłam po 12 to obudziłam się o 15:30!! odkurzyłam muszę jeszcze podłogę pomyć. Mój syn ma czkawkę ale już przyzwyczaiłam się do jego czkawek bo ma przynajmniej 4 razy w ciągu dnia!
Chyba zrobię tak jak mówicie i poproszę na następnej wizycie o zaglądnięcie do małego żeby sprawdzić wagę.. bo ostatnio z USG wyszedł o 2 tyg większy więc jednak chcę wiedzieć
Motyl uśmiałam się jak przeczytałam, że boisz się kontaktu dziecia z ......
twojego tż
Patrze się na wasze zdjęcia jakie wrzucacie to widzę, że wy wszystkie takie zgrabne w ciąży jesteście... a ja to kuleczka taka...
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:46   #2628
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Mojemu podaję tylko mieszankę witamin K+D 1 x wkraplam do dzióba (taka kapsułka wyciskana) i potem podaję cyca.
Z tymi witaminami K+D też nie mam problemu z podaniem bo też wyciskam małemu do buźki
Z tą resztą nie wiem.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 16:55   #2629
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Z tymi witaminami K+D też nie mam problemu z podaniem bo też wyciskam małemu do buźki
Z tą resztą nie wiem.
Możesz spokojnie na łyżeczce

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-04, 16:58   #2630
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
W naszej rodzinie modna jest opowieść o tym, jak to mój śp. Dziadek został z moim-wtedy prawie rocznym bratem- w domu i go pilnował,a mu się przysnęło.

Podobno jak rodzice wrócili to mój brat był cały w swojej kupie, łóżeczko, ściany, a nawet śpiący na kanapie Dziadek:h ahaha:

Cytat:
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na pobraniu krwi, później przyszła do mnie położna środowiskowa (bardzo miła kobieta ) i teraz właśnie wóciłam z poradni specjalistycznej. No i tak: bilirubina spadła z 268 na 241 umol/l. Ale i tak jest podwyższonam Dalej Mały leżakuje na 'słońcu'.
Przypakował przez te 5 dni 290 gram czyli teraz waży 3290.
Następną wizytę mam w poniedziałek (wcześniej muszę znów iść z nim do pobrania krwi: bilirubina, morfologia i ggtp)

No i znów dostałam przed chwilą ze szpitala telefon z niezbyt fajnymi wiadomościami Mały ma podniesione przeciwciała cytomegalii (czyli prawdopodobnie zaraził się ode mnie-tak mi powiedziała pani przez telefon i też przez to może mieć taką żółtaczkę). Jutro o 6.30 mamy dostarczyć do szpitala mocz Małego, który ma zabrać karetka do Krakowa.
Naczytałam się już na necie co to może oznaczać i normalnie becze

Może któraś z mam miała u dziecka podniesione te przeciwciała?
A miałaś robione badania na cytomegalię w ciąży?
Wygląda na to, że w czasie ciąży się zaraziłaś
Nie czytaj już, nic dobrego to nie przyniesie. Trzymam za synka

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Właściwie to ona jakoś specjalnie na rece nie chce, szczególnie, że raczkuje.Zwykle zamykam sie z nią w sypialni.A ja jestemw kuchni to w pokoiku obok mam bramke i tak ją zamykam.Widzę ją a ona mnie.Nie chce jej tak puszczać luzem bo troche dom w rozsypce przez remont.
Najgorzej to po schodach ją transportować, to już musze brać na ręce.Często jak idę na górę to siadamy sobie na chwilę w połowie drogi
Dzielna jesteś
Moja samodzielna to mam trochę lżej. Z takim maluszkiem zdecydowanie gorzej.

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Ja też nie miałam badań na cytomegalie mimo, że w karcie ciąży była rubryka na podanie wyniku. Mój gin mi powiedział, że tego się nie robi, bo nawet jakby to wyszło to ciężarnej nic sie nie poradzi. Mhm.
Nie leczysz cytomegalii ale jeśli wiesz, że zachorowałaś w ciąży to po porodzie od razu mogą coś dziecku podać i od razu sprawdzić czy się zaraziło.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
A ja już po wizycie. wymaz na gbs pobrany, za dwa tyg lekarz pobierze jeszcze raz dla mojego spokoju, bo smęciłam ze jeszcze przed porodem może coś wyjsc
hbs ujemny, mocz w porządku
rozwarcie takie jak było,dzidziek głową w dół, dosyć nisko.
Fenek do odstawienia od dzisiaj w zastępstwo nospa 3x2 tabletki i uwaga... bezwzględne leżenie plackiem z nogami w górze
mówie mu, ze ostatnio pozwolił mi sie trochę ruszać, a teraz co? no niestetyy Pani Asiu odstawiamy leki, każdy dzień jest ważny dla maluszka, trzeba odciążyć szyjkę
zwariuję
Małż się przestraszył, ze tak szybko
ale co pozytywne, zdążyłam przynajmniej kupić czekoladki milki i dwie puszki wiśniowego jackaDanielsa dla małża, a niech ma

aha.. i jak będą skurcze to do szpitala
To oby się żadna akcja nie zaczęła

Zjedliśmy obiad i lecę na plac zabaw z Małą. Jeju, skąd ja mam siłę? W poprzedniej ciąży to ledwo chodziłam pod koniec.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 17:00   #2631
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dzielna jesteś
Moja samodzielna to mam trochę lżej. Z takim maluszkiem zdecydowanie gorzej.

.
No cóż, nie mam wyjścia, muszę sobie radzić.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 17:02   #2632
matallewar
Zakorzenienie

Ale Was wszystkie wsysło
40 osób na wątku, a cisza taka, że echo słychać!

U nas spokojnie płynie sobie dzień, mamy tż jeszcze w domu, ale załatwia coś pół dnia i jakby go nie było, tylko mi bałagan robi
Ja się zastanawiam, co jeszcze przygotować Ale chyba jestem gotowa na Elenkę

Ooo, muszę pomyć butelki i powyparzać To mam zadanie na dziś

Skurcze b-h męczą mnie znów cały dzień
I to bolesne

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-04, 17:02   #2633
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ale takie wibracje to jak delikatny masaż, moja siostra używała a dzieci od początku same zasypiały w łóżeczkach. No i jak dziewczyny pisały nikt Ci nie każe włączać, a taką opcje am większość bujaczków.
Na razie i tak nie zamierzam kupować nic, bo za dużo nas remont wyniesie. Teraz jest najgorszy miesiąc bo mamy na utrzymaniu 2 mieszkania, a poza tym trzeba się porozliczać za wszystkie sprzęty i robociznę.

Tak więc jeśli się zdecyduję na taki sprzęt to pewnie dopiero na święta.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Mam podobnie, przez cały dzień mogę robić nic
heh ja jestem w tym temacie mistrzynią

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No nie wiem właśnie Może dlatego, że dalej pracuję? Dużo się ruszam, mało leżę/siedzę...
Hmmm a co Twój lekarz na to? Bo przecież co wizytę się ważysz. Nic nie mówił na temat spadku wagi? No i o ile w ogóle Ci ta waga spadła? Dużo?

Cytat:
Dziewczyny ile macie pampków 1, a ile 2 na początek ??
Tylko napiszcie mi il. sztuk, bo u mnie np. 1 są pakowane po 26
1 - 43 szt.
2 - 80 szt.

resztę będę dokupować na bieżąco

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 17:05   #2634
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja też tego nie zrobiłam.Właściwie tylko jedną wyparzyłam.Też jestem gotowa.Tym bardziej, że ciepło ma być w miarę, przyjemne by były spacery.
Stary 2013-09-04, 17:08   #2635
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kawusia plus kolejne trzy ciacha za mną
A co tam! To moje ostatnie podrygi z czekoladką

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a jak prałaś ? w ilu stopniach?
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Prałam w 40. A wirowania jakiegoś spektakularnego moja pralka nie ma, bo max to 800/min.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dokładnie Babydream jest super
szkoda, że tego wcześniej nie wiedziałam i postawiłam na J&J zawsze to co rossmanowskie z kosmetyków omijałam z daleka....

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
o widzę, że mi wysłali już laktator więc jutro raczej będzie
zamówiłam przez Was bo chciałam się wstrzymać, ale wolę już mieć w szpitalu- dzięki laski
i dopsze zrobiłaś
a jaki wzięłaś?

Cytat:
się wie
ogólnie Mucha w ciąży ma taki dziwny brzuch, bo strasznie jej od cycek się zaczyna, choć nie jest przecież w tak wysokiej ciąży

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 17:11   #2636
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Szczerze to mi przypomina gust mojej babci co podobne kiecki na szmateksie kupuje
Stary 2013-09-04, 17:12   #2637
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Was wszystkie wsysło
40 osób na wątku, a cisza taka, że echo słychać!

U nas spokojnie płynie sobie dzień, mamy tż jeszcze w domu, ale załatwia coś pół dnia i jakby go nie było, tylko mi bałagan robi
Ja się zastanawiam, co jeszcze przygotować Ale chyba jestem gotowa na Elenkę

Skurcze b-h męczą mnie znów cały dzień
I to bolesne
To jeszcze przede mną Plus laktator. Ale nie dziś Plan na jutro skoro TŻ ma wolne: asystowanie mu przy myciu okien i dyrygowanie nim plus prasowanie firanek korci mnie jeszcze umycie kafelków w łazience, ale to już chyba sobie z brzuszkiem odpuszczę

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Szczerze to mi przypomina gust mojej babci co podobne kiecki na szmateksie kupuje

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 17:13   #2638
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tego nie zrobiłam.Właściwie tylko jedną wyparzyłam.Też jestem gotowa.Tym bardziej, że ciepło ma być w miarę, przyjemne by były spacery.
Ale Ty ich używasz, nie?
A moje leżą od 1,5 roku nieużywane

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-04, 17:15   #2639
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Serio na weselu kuzyna miala całkiem podobną.Na pewno nie ten materiał i jakość, ale z wyglądu podobna
Stary 2013-09-04, 17:16   #2640
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Bylam na ktg-tetno dzidziusia w porzadku, skurcze slabe. Szkoda, ze popolydniu/wieczorem nie moge zrobic tego ktg, ciekawe ile by pokazalo-wtedy mnie te przepowiadacze mecza.
Mam sie zglosic w sobote na kolejne ktg - przyjeli TP wlasnie na sobote (07.09), a potem ktg ci drugi dzien, czyli w pon. W sobote lub pon zbada mnie lekarz. Chce z nim poroznawiac wlasnie o terminach, bo wg OM to byl 17.08. Zastanawiam sie, czy tez mam zatem czekac 2 tyg, bo za dlugo przenoszona ciaza to chyba tez niedobrze
No i w niedz zwolnienie mi sie konczy.

Zalatwilam w koncu ten bank, choc najezdzilam sie dookola jak glupia zanim znalazlam miejsce do parkowania.

No i zamowilismy drzwi przesuwane do naszej garderoby - wnetrze jest gotowe, zaprojektowal i wykonal tz (system z ikei).
Nie jest duza, ale mozna bedzie do niej wejsc.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Gratuluje udanych wizyt i slicznych brzusiow

Pozdrawiam dziewczyny z pociechami po drugiej stronie brzucha - piszcie jak najwiecej!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości