|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam imienia wymyslonego..w poprzedniej ciąży wybralismy późno, mielismy kilka wybranych ,
najbardziej mnie wkurzala tesciowa bo na siłę chciala nam swój wybór przefrsować bo się uparła na Jędrzeja w końcu był Tymon, chociaz długo myśleliśmy o Mieszku i Tytusie. Podobają mi się krótkie imiona więc teraz też na takie padnie pewnie najwięcej poronień jest 6-8 tc podobno.im dalej w las tym mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | ||||
Moderator
|
Dziękuję dziewczyny za tak miłe słowa - w imieniu swoim i Bąbelka
![]() ![]() A wiesz że wcześniej tego nie zauważyłam? - faktycznie to tak wygląda ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie jak to jest - jak nie jest się odosobnionym w jakiejś sytuacji to zawsze człowiekowi lżej ![]() Ale teraz jesteśmy mądrzejsze i na następnej wizycie się nie damy! O! ![]() Cytat:
![]() A z tymi poronieniami to nie denerwuj się - jak ja czytałam te dołujące rzeczy w internecie (internet to zło ![]() ![]() Swoją drogą pamiętam jak któraś z Was pisała o opinii lekarza, że komputer szkodzi w ciąży tylko jeżeli jest podłączony do internetu - od teraz staje się to moim motto ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-04 o 11:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
cieszę się , że wizyty bardziej lub mnie udane ale ogólnie jest dorbze.
TeQiba wkurzyłabym sie na gina. ja chodzę na nfz i nie dość, że mam wszystkie informacje, badania i długie wizyty, to i zawsze maluszka podglądam. ale to lekarz z powołania. Tylko mój gin niechętny do zdradzania płci. może nie ma pewności bo sprzęt jednak nie najnowszej klasy? Cytat:
dla chłopca imina nie mam. nic mi się nie podoba, więc MUSI być baba! śliczności!
![]() |
#3636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie denerwuj się Kochana, bo to nic dobrego dla Ciebie i Dzidzi. Mi też wszystkie zapachy przeszkadzały, a jeszcze jak się denerwowałam to mnie mdłości mocniej męczyły więc GŁOWA DO GÓRY! Faktycznie już niewiele Ci brakuje do magicznego II trymestru. Ja też mam dziś dzień do bani. Od rana pod górkę. Jadąc do pracy już w autobusie ledwo dotrwałam (całe 5 przystanków), potem w pociągu był ścisk i duchota więc mało nie zemdlałam, a na koniec w tramwaju dziewczyna mi torebkę w brzuch wciskała a facet żebro w kręgosłup (tak było przytulnie - na śledziki jechaliśmy) więc wysiadłam wcześniej i zaczęłam płakać. Mąż mnie przez 10 min nie mógł uspokoić przez telefon, a ja nie przestawałam bo mnie brzuch bolał. Teraz siedzę w pracy jak na szpilkach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do imienia jeszcze nie wiemy. Mało imion podoba się nam obojgu. Dla chłopca nie mamy w ogóle dla dziewczynki myśleliśmy nad Majką ![]() Kurcze pojechałam w miasto załatwić sprawę i powiem Wam masakra słabo mi było w tramwaju, mdliło mnie i cholernie szybko się zmęczyłam tą całą wyprawą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale brzuch rozbolała Cię z nerwów czy od tej torebki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |||
Wtajemniczenie
|
Jak MAły się obudzi, jadę się zapisać na porodówkę
![]() ![]() Cytat:
![]() (zwłaszcza, że liczymy na dziewczynkę ![]() Imion nie mamy, jakoś mi nic nie pasuje. Cytat:
![]() A to serum ma też działanie nawilżające, bardzo polecam. Odnośnie dyndania między nogami, uwaga, bo to może być pępowina ![]() Cytat:
![]() Święte słowa! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, że nie wiem, cały czas taka wystrachana jestem. Ale ogółem coś tam mnie dalej uwiera i kłuje. Na szczęście jutro mam wizytę. Chciałam krzywdę zrobić, ale ruszyć się nie mogłam ![]() Piszecie Dziewczyny kogo która pod serduszkiem nosi a ja nie wiem ![]() ![]() O imiona mój Mąż sam zapytał: Zocha / Natalia lub Mateusz / (nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj się - kłucie i uwieranie myślę, że normalne jest. Ja też często jakieś tam pobolewania mam, ale skoro wszystko się rozciąga i rośnie to myślę że nie ma czym się stresować. Z tą płcią to ja mam mieszane uczucia - przecież to jeszcze za wcześnie żeby mieć pewność większą niż 50%... Wczoraj lekarz jedyne zdanie jakie wypowiedział podczas badania - to właśnie jego podejrzenia co do płci, ale ja mu jeszcze nie wierzę więc nikomu o tym nie mówię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No jeszcze za wcześnie jest, żeby stwierdzić płeć na pewno. Dlatego jakoś nawet na razie nie chcę wiedzieć. Później się zobaczy. Jeju, Dziewczyny, Wy już tyle rzeczy macie, a ja kompletnie nic! nawet nie mam siły się za to zabrać, ciągle tylko śpię i jem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Raczkowanie
|
Ja do płci również podchodzę na luzaku
![]() ![]() ![]() ![]() BTW najlepszym specjalistą w Gdańsku od płci jest Doering, nie ma mocnych żeby się pomylił ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Brzuchatka, spokojnie, jeszcze zdążysz nabiegać się po sklepach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
jak wy kupujecie te wszystkie ciuszki nie znając płci? w sklepie co wezmę do ręki to albo dla dziewczynki albo dla chłopaka i za każdym razem pasuję...jedyne co wybraliśmy to wózek i wiemy już jaki na pewno w naszym wypadku dziadkowie mają zakupić, bo takie jest ich życzenie
![]() Zachorowałam też na kocyki i akcesoria la millou! ![]() ![]() W TK Maxx są obłędne rzeczy angielskich firm dla mauszków choć ceny czasem potrafią wprawić w osłupienie ![]() ja marzę o dziewczynce, więc znając życie będzie na odwrót ![]() ![]() ![]() TeQuiba !! mały jest bobbowy!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale spokojnie, dziecię jest dobrze odżywione, mamusia odpoczywa i rośnie wszerz... chociaż nie dałam rady wszystkiemu, eklerka i jeden mini ptyś wciąż jeszcze wołają do mnie z talerza ![]() ![]() Niutka ale fajny brzuszek, największy z dotychczas pokazanych ![]() teQiba oglądałam Twojego Bąbelka kilka razy i wciąż nie mogę się napatrzeć, jest rozczulający. Przypuszczenia lekarza pokryły się z Twoimi marzeniami? bo jak dla mnie wygląda na chłopaka ![]() Kornelia dla dziewczynki to nasze imię zapasowe, gdyby znów w tym roku był bum na Leny - nawet nie wiedziałam, że to takie popularne imię. Podobnie jak Maja zresztą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważnie się zastanów nad jasnym wózkiem. po pierwsze przy przewożeniu w bagażniku będzie się brudził. o ile gondola jeszcze jeszcze jasna, o tyle spacerówka - oj nie. maulych za moment ją wypaćka, wyślini, oblepi chrupkami kukurydzianymi. te jasne są naprawdę śliczne ale niestety niepraktyczne.
![]() |
#3647 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do rzeczy to nie mamy znowu tak wiele: przecież piszą dziewczyny, że zapasy mają te, które są już matkami albo Paula, ale ona z kolei jest daleko przed nami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do płci, to ja troszkę ciekawa jestem, za miesiąc mamy próbować coś podejrzeć. I u nas też ja co innego, a mąż co innego przewidujemy ![]() ![]() Cytat:
A kocyki są cuuudne. Też jestem w nich zakochana, może na jeden uda mi się skusić męża, bo ceny - szalone. ![]() My rozmawiamy o imionach od początku, ale decyzji nie ma. Mamy po 3 propozycje na każdą płeć, ale tak, jak pisałam wczesniej, z imionami dziewczynek, nie jesteśmy przekonani ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że masz pozytywne myślenie. Cieszę się i cholernie zazdroszczę słodyczy... Ja nie mam w domu nic, ale nie chce mi się przebierać, żeby do sklepu skoczyć ![]() Wyprasowałam własnie góóórę ciuchów. Nie wiem, jak Wy macie, ale moje rzeczy prasuję 3 razy szybciej niż mężowskie, choć u niego głównie podkoszulki. ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-04 o 15:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynka miała być Hanią, ale nie będzie bo kuzyn Tż nazwał tak córkę, a że tak samo się nazywamy to nie będziemy powielać. Nasze dzisiejsze typy to Zosia i Jaś, na usg wychodzi chłopiec wiec pewnie będzie Jasiek. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny mnie też już dawno nie było a tyle piszecie że przyznam się nie byłam w stanie wszystkiego przeczytać, po kilku dniach nieobecności. Dziś dowiedziałam się, że koleżanka z podwórka jest też w ciąży i to nawet miesiąc wyżej. I o tym że 2 inne znajome też są w ciąży.
Jutro idę do ginekologa i tak się zastanawiam czy w ogóle zrobi mi USG. Nie miałam jak Wy wszystkie zrobionego USG genetycznego, a teraz już po ptakach, bo jestem 14 tydzień. Teraz będę musiała się martwić tym bardziej jak nie zrobi mi jutro usg. To lekarz na NFZ więc to jest niestety bardzo prawdopodobne, bo miałam już 2 a podobno tylko 3 przysługują... Czy któraś z Was jest po cesarce? Ja jestem i teraz jak leżę i kaszlnę czy kichnę to boli mnie w dole brzucha tak jak w pierwszych dniach po cesarce 5 lat temu. Czy to tak zawsze jest, czy możliwe, że coś mi w środku źle pozszywali? Boję się, że moja pozszywana macica nie wytrzyma kolejnego dziecka... P.S. Przepraszam, że ostatnio się nie udzielam ale mój 5 latek właśnie zaczął chodzić do zerówki i dziś np. pierwszy raz jechał sam autobusem szkolnym. Dużo mam zajęć ostatnio, bo mąż pracuje od 7 do 22 i wszystko spada na moją głowę. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Kurcze coraz bardziej boli mnie ta macica. Martwię się... Tak nie chciałam wtedy tej cesarki, bo bałam się że potem będzie coś nie tak. Ale nie miałam wyjścia. U mnie fizjologiczny poród po prostu nie nastąpił mimo, iż było prawie 3 tygodnie po terminie ![]()
![]() |
#3651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zadomowienie
|
Przyszłam tylko powiedzieć że nasze usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości, wszystko jest w najlepszym porządku, małe ma 6,5 cm nie licząc nóg i pozowało do badania z każdej strony że w sumie to wszystkie pomiary udało się zrobić w 10 minut. Tętno 155 uderzeń na minutę. Tylko nie pokazało co ma miedzy nogami a lekarz nie chciał nic powiedzieć żeby nie wprowadzać w błąd.
#3653 | |
Zadomowienie
|
Jak jutro masz wizytę, to powiesz o tych swoich bólach i lekarz pewnie poinformuje Cię o wszystkim. Ja też od początku ciąży mam tak, że jak kichnę albo zerwę się z kanapy np za szybko to rwie mnie w podbrzuszu... Mam nadzieję, że u Ciebie to po prostu rozrastająca się macica, a nie nic niedobrego.
Co do USG, to jak nie zrobi, to w jakiś inny sposób sprawdzi zapewne czy dzieć ma się dobrze, prawda? Co do wózka, pewnie wiesz co mówisz. Taki melanż pewnie by się sprawdził. Niestety, ten wózek, który na ten moment wybralibyśmy, ma bardzo mały wybór. Jest czarny cały tylko budkę ma w różnych kolorach - ale może mi się odmieni, po rekonesansie w sklepach. Ty jaki masz? ![]() Z imieniem mam taką samą kwestię, jak Ty z mężem, w przyoadku Jagody, ale w sumie ostatnio sama zaczęłam się wahać. Nie chciałabym, żeby Jaga na córkę wołano ![]() Cytat:
![]() Mi moja nie mierzyła jeszcze ani razu tętna dziecia... A nie wiem czy już Was pytałam. Bo ja do tej pory badania podstawowe, typu morfo i mocz, robiłam tylko raz, po pierwszej wizycie. Teraz też mi nie zleciła. Zapomniała czy zleci mi na USG w 17t, żebym wyniki miała na wizytę w 20t? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny !!
Cieszę się ogromnie na same dobre wieści ![]() Dzieciaki są świetne. Całkiem podobne do mojego ![]() Byłam dzisiaj na prenatalnych badaniach i wszystko ok. dzieć ma 7,7 cm. 13 tydzień, więc ryzyko już mniejsze ![]() Ale badanie nie podobało mi się w ogóle :-( Wyszłam wymęczona i czułam się zgwałcona. Dzieć mój był tak uparty, że nie chciał się obrócić. Badanie dowcipno-brzuszne trwało 40 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Zeskanowałam trzy fotki.
#3655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie miałam brać z płytą, ale nie było takiej możliwości, więc zostały zdjęcia kolorowe.
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
ja tak jak mam byc szczera to przy pierwszym dziecku tez nie szalałam z zakupami..mnostwo rzeczy dostałam zresztą
dziewczyny nie mARTWCIE SIE PORONIENIAMI nie macie powodów..ja mam bp ten głupi krwiak i kurde mam koszmary ze mam poronienie:/ juz mam dosc te kocyki la millou jakos do mnie nie przemawiaja i ta cena. ja kupiłam trzy kocyki-dwa ciensze jeden gruby i był git. ale wiadomo kwestia wyboru i gustu . |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To i mnie proszę wpisz na listę 16.09 godz 16.30 - choć o tej porze to będą obsuwy, że hej. Jak zawsze u mojego gina. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam jeszcze nic dla dziecka, ale w ciuszki też będą się zaopatrywać raczej w sh. Jak już pójdę na to zwolnienie to będę miała dużo czasu żeby wybierać i przebierać bo teraz to nawet nie mam kiedy iść do sklepu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.