|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Byłam w takim szoku jak zobaczyłam ile naprodukowałyście przez cały dzień że się nie przywitałam
Także oficjalnie... Witam się w nowym wątku ![]() Wczoraj dostałam od taty suszarkę na pranie o której tak bardzo marzyłam i dziś już zrobiłam pierwsze pranie, ależ jestem z siebie dumna... tylko że okazało się że to 60 spinaczy które mam to jednak zdecydowanie za mało Jedno pranie powiesiłam i spinaczy brak Przyszły mi obydwie przesyłki Jaśkowe, jeszcze czekam teraz na moje koszule - myślę że przyjdą jutro ![]() A w piątek jedziemy z TŻtem mnie zameldować w końcu Aaaa no i dostaliśmy już albumy ze zdjęciami ślubnymi ale póki co nie mam płyty z tymi zdjęciami ani skanera pod ręką więc Wam tych zdjęć nie pokażę
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-04 o 19:41 |
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Nieśmiało pytam czy można dołączyć?![]() Podczytuje was już od pewnego czasu, ale dużo problemów i dopiero teraz się odważyłam. Termin 22.11.2013 na połówkowym pokazał się chłopak. Ciąża niestety problemowa bo stwierdzono u mnie gestoze, od początku bujam się z wysokim ciśnieniem i tak to teraz się rozwija, a to jeszcze tyle nerwów. Na całe szczęście mały zdrowo rośnie na wyjściu ze szpitala tydzień temu na usg pokazało się moje szczeście całe 1250g Zdrówka dla was przyszłe mamusie życzę
|
|
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak mały jest cały i zdrowy i rośnie to najważniejsze!
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imię macie już wybrane czy jeszcze nie ?
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że można a jakże Miło, że nowe mamusie dołączają Najważniejsze, że maluszek zdrowy, ja to zawsze powtarzam.A imię wybrane?
|
|
|
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedz mi, rozumiem ze bierzesz jakies leki? wyszøo Ci to z samego cißnienia? bo z tego co czytalam to tez bialkomocz, czy cos pomylilam? A maly juz nie taki maly Jak chcesz byc na liscie to napisz odpowiednio tak jak na 1 stronie swoje dane
|
|
#248 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Zjadłam szybki obiadek, a potem przytulaski z mężem i posnęliśmy na amen. Tak nam się fajnie drzemało, że szkoda było wstawać, ale psina woła do zabawy, a później pancia głodna więc trzeba szykować kolację.
Cytat:
Cytat:
Ja lubię jak jestem sama w domu, mobilizuję się i coś robię, bo jak jest TŻ to lenię się na całego. ![]() Cytat:
Jeśli Twój mąż nadal chce palić możesz mu polecić te e-fajki, ale jeśli rzuca to nie fajne są takie kłamstewka. Każde kłamstwo ma krótkie nogi i prędzej czy później wyjdzie na jaw. Cytat:
Bardzo fajną masz tą swoją ginkę, dobrze, że się o Ciebie martwi. Moja ma za dużo pacjentek żeby do każdej wydzwaniać, a poza tym u mnie wszystko w porządku więc nie miałaby o co mnie wypytywać. ![]() Cytat:
Nie martw się jutro wszystko będzie dobrze, może Twój ginior wreszcie przemówi ludzkim głosem. Trzymam kciuki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień i za dużego Dziecia! Kilogram szczęścia![QUOTE=lubieolowki;4263401 1Ja już mam dosyć, bo też co chwilę mam zgagę. Zazwyczaj przechodzi jak wypiję sobie szklankę mleka, ale najgorzej jest wieczorem jak już się kładę spać :/[/QUOTE] Też tak mam. Wcześniej nie wiedziałam co to jest zgaga, a teraz pozbyłabym się tego ustrojstwa za wszelką cenę. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Będzie Damian, mój tato tak się uparł. Ja zastanawiałam się jeszcze na Filipem.
Małego wychowam sama tatuś niestety nie stanął na wysokości zadania, więc podjęłam decyzję, że lepiej samej niż z takim dupkiem. Nie będę się tu o nim rozpisywać bo to dzięki niemu wylądowałam w szpitalu. Mały jak tylko zaczynam o nim mówić to urządza mi rewolucje w brzuchu, więc wolę go nie drażnić ![]() Muszę leżeć i powoli mam tego dosyć bo jak tu coś zrobić... ![]() Dobrze, że mam tak kochanych rodziców, mama się wszystkim zajęła a to jeszcze remont przed nami, tylko oczywiście nie mogę się zdecydować na kolor ścian
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na foty Cytat:
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa Współczuję problemów A jak wysokie miałas ciśnienie?? Inne objawy typu puchnięcie i białkomocz też?
|
|||
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wreszcie nic mi nie śmierdzi! |
|
|
|
|
#252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za zameldowanie!Co zamówiłaś dla Jaśka? Oczywiście jak będziesz miała jak to pochwalisz się nam fotkami. ![]() Cytat:
Powiedz coś o sobie i swoim już nie takim małym Dzidziusiu. |
|||
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Tak biorę dopegyt 5 tabletek dziennie, magnez 3x1. To na ciśnienie. I jeszcze anemia ale hemoglobina ostatio w góre poszła bo zaczęłam łykać tardyferon więc jest już 11,6
![]() Tak pojawiło się białko w moczu, no i to nieszczęsne ciśnienie jak trafiłam do szpitala to 190/110. No a inna spraw że jestem sama w sobie słusznych rozmiarów ![]() Ale już się unormowało. Tylko jak to mój lekarz powiedział "leżenie przynosi efekty" więc leże i leże i leże... |
|
|
|
#254 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wybrane imię! Damian - bardzo ładnie, wszystkich Damianów, których znam bardzo lubię, takie fajne z nich chłopaki.Szkoda, że tata Malucha Was opuścił, ale może to lepiej. Musisz być teraz silna, masz dla kogo żyć i o co walczyć! Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Witam Nową Mamusię!!
![]() Mya, Ryba - dołączam się do klubu zgag Pojechałam z TŻ na małe zakupy: mleko, woda, płatki itp. I w realu stoję w kasie pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, nikt oczywiście nie widzi, ze w ciąży jestem [a przede mną same młode laski z facetami]. Dobrze się czułam, więc postanowiłam się nie wpychać. I nagle przychodzi taka babka, w stroju służbowym z napisem "kierownik zmiany" i opieprza kasjerkę, czemu mnie bez kolejki nie woła Tam jeszcze jakaś laska przede mną się burzyła, to ta kierowniczka kazała jej stanąć w kolejce do zwykłej kasy, albo wyprosi ich ochrona. Masakra.
|
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To nie tato nas opuścił tylko my jego i po wielu przepłakanych nocach po jego słowach zachowaniu etc. doszłam do wniosku, że lepszej decyzji nie mogłam podjąć
|
|
|
|
|
#257 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mojego tz,narazie temat zostawiam,juz nie chce sie denerwowac,bo to do niczego nie prowadzi....powiedzialam tylko do niego na zakonczenie tematu,ze chyba sobie na wieczor sciagne film...z jimem careyem...."klamca klamca", bo nie pamietam o czym byl |
|||
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nasturcja7667;42635 530]Witam Nową Mamusię!!
![]() Mya, Ryba - dołączam się do klubu zgag A próbowałaś pić zimne mleko?? Ja chyba też należe do tego klubu i jak już rennie nie pomagało mleko okazało się zbawienne Piję powoli małymi łyczkami
|
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tym bardziej że moje marzenia wiele nie kosztują ![]() Cytat:
![]() Zaraz wstawię fotki Jaśkowych rzeczy tylko muszę kabel USB znaleźć
|
|||
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie słyszałam, jak byłam w szpitalu że wiele ciężarnych żle reaguje na tardyferon. |
|
|
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to nie spotkalo jeszcze, ale brawa dla kierowniczki ![]() [QUOTE=iloneczka91;4263566 7] Cytat:
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się: Domi, a co Ciebie tak wcięło ostatnio?
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam teraz robiony mocz i jestem ciekawa jak wyniki( w szpitalu mialam mnóstwo ketonów) .. i krew- czy sie cos poprawilo ;D
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Ah i oczywiście proszę o wpisanie mnie na listę OM 15,02,2013 TP 22,11,2013. Coś jeszcze?
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
A Ty jakie masz ciśnienie, jakieś skoki? No i trzymam kciuki oby wyniki wyszły dobre
Edytowane przez iloneczka91 Czas edycji: 2013-09-04 o 20:24 |
|
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam z tym problemDobrze ze rodzice cie wspierają, jak urodzi się dzieć to ci wszystko wynagrodzi |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam Wam mój brzuchol, kilka drobiazgów zamówionych na allegro oraz kombinezon Jaśka który kupiłam dzisiaj na ryneczku za 20zł
|
|
|
|
#270 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla kierowniczki! Mądra kobieta! A te laseczki z kolejki to bym pogoniła.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

gratuluje!! 

Jedno pranie powiesiłam i spinaczy brak

niech on bedzie mial dobry humor... 
A jak wysokie miałas ciśnienie?? Inne objawy typu puchnięcie i białkomocz też?

Tam jeszcze jakaś laska przede mną się burzyła, to ta kierowniczka kazała jej stanąć w kolejce do zwykłej kasy, albo wyprosi ich ochrona. Masakra.
mnie to nie spotkalo jeszcze, ale brawa dla kierowniczki