|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Jeszcze ma dużo czasu żeby się obrócić
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Ja tez bym chciałabym segregować, i układać i wogóle, aaaaaaaaaaaaaleeeeeeeeeee eeeee:
1. Pokój nie jest wymalowany( nie wiem na co czekamy, a nie umiem podjąc decyzji jaki kolor, a mąż w tej kwestii mi nie pomaga) 2. Muszę zkaupić komodę i tez nie wiem na co czekamy. jakbym miała komodę to układałabym dniami i nocami Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-04 o 18:17 |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja prasuje i wieszam firanki i zasłony u małej w pokoju i już mam dość czuje, że będę stękać z bólu wieczorem jak się legnę na sofę ![]() Trzymajcie kciuki, bo licytuje bujaczek-leżaczek z FP i zaraz kończy się aukcja :P |
|
|
|
|
#215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyté ok to ustalone. KOCIAK I KTOSIULA BEDA DYZUROWAØY. JUTRO WPISZE BO DZIS JAKOS NIE MAM WENY? wybaczcie Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak zapalil a nie mial to mu choc pewnie mu trudno z nalogiem tak zerwac, bo on co jakis czas sie odzywa. Ja w ciazy mialam juz 2 chwile zawahania oczywiscie wybralam dobro dziecka no ale jednak jakbym miala tego papierosa to nie wiem czy bym nie odpalila, a potem wyrzucila klnác na siebie .... ale akurat to inna sytuacja.. Eh wiecie co ? zlapal mnie dól... siedze i placze ;( znaczy sie juz nie, ale siedzialam i plakalam. Jutro mam wizyte i pewnie znow sie bede tak wkurzac na tego gina!!!! dlaczego on nie moze byc dla mnie mily??? a tylko na 1wszzej wizycie byl taki super??? KURDE, moze mu zona dzisiaj dogodzi i bedzie mial dobry humor, nie powie nic na temat mojej wagi, nie bedzie sie wyßmiewal tylko powie co jest , czy szyjka ok, czy moge juz spokojnie spac.. niech on bedzie mial dobry humor... nie mam sil, zlapal mnie znow potezny dol.. a jescze wszyscy mi robiá na zlosc.. nic nie idzie po mojej mysli . NIC. oby sie to skonczylo ! dzidzia- odezwij sié!!!!
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Pozdrawiam z placu budowy
Leo biedny sie boi odglosu pily elektrycznej i jak tylko obcinamy panel, to robi mi impreze w brzuchu Mialam ochote na zelki,a kupilam loda zjadlam, ale wciaz nie zaspokoilam pragnienia :banghead:
|
#217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna lekarka. Moja taka jakaś dziwna jest, ale niech już będzie. Dzisiaj i tak miała dobry humor i mnie pochwaliła za wagę i w ogóle.Ja mam kardiologa fajnego, też do mnie dzwonił zapytać jak się tam czuję. A chodzę do niego normalnie do poradni w szpitalu, tylko na pierwszej wizycie byłam prywatnie, później mi kazał przychodzić do poradni i to zawsze się ze mną umawia na konkretną godzinę także bez czekania w kolejce ze wszystkimi dziadkami :P Cytat:
Mały masz brzusio! Wrzucałaś kiedyś zdjęcie? Bo jakoś nie kojarzę...hm... U mnie 29 tydz się zaczął a mam 88 cm.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może pooglądaj na necie jakieś aranżacje i wtedy może się zdecydujecie na kolor i komode? |
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba idz jutro w bojowym nastroju z listą pytan i zadawaj. Masz prawo wszystkiego się dowiedzieć, nie masz bezproblemowej ciąży, a nawet jakbys miała to twoja pierwsza ciąza i się po prostu nie znasz. Jak on będzie nie miły ty też bądź. Jakby nie patzreć za miesiąc możesz już rodzić i masz prawo wiedzieć wszystko i byc doinformowana.
|
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nastawiaj się negatywnie już od początku, może jutro będzie miał lepszy dzien. A jeśli będzie niemiły to podaj nam jego numer już my sobie z nim porozmawiamy
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie w 31 tygodniu
Przepraszam, że się długo nie odzywałam ale starałam się nadrobić, a tak poza tym to sie jakies wstrętne przeziębienie do mnie przyczepiło: ból gardła, głowy, chcęć wymiotów, oczy mnie pieką itd.. masakra. Na szczęście gorączki nie mam więc lecze się miodem, cytryną i czosnkiem. Dobrze że chociaż młody wierzga nóżkami i czym popadnie to spokojna jestem ![]() 12.09 o godz 9:15 mam wizytę u gin Podaję wagę młodego: 23 tc - 530 g 28 tc - 900 g Będę się starała być na bierząco, żeby wiedzieć co u Was i nie przegapićporodziku Trele
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2013-09-04 o 18:34 |
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
|
|
|
|
|
#224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lecz się lecz i jeszcze mleko z czosnkiem pij i miodem też pomaga...ale z samym miodem mi też pomagało.---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#225 | |||
|
Raczkowanie
|
Już nowy wątek?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tylko się wypakować teraz! ![]() Cytat:
![]() ![]() A my się witamy (już prawie;P) w 28 tyg ![]() ![]() ![]() Jesteśmy po wizycie - Kubuś waży 1019g (więc od razu Rybka - lubieolowki - 27t0d - 1019g). Wszystko fajno tylko znowu mi się jakieś paskudztwo przypałętało i bakterie w moczu :/:/:/ Anoula - następna wizyta u nas to 02.10 g.16:00 - wizyta + USG Kompletnie mi się dzisiaj nie chce nic robić. Czy wam też się ciężej oddycha?
|
|
#226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Máz nawet chcial zebym zmienila godzine na pozniejsza to on pojdzie ze mná, ale gin przyjmuje tylko do 10:30 .. czasem mam wrazenie ze ja mam po prostu pecha zyciowego. Jak cos jest dobrze to i tak sie musi spier.dolic. Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
za wizyté! Duzy chlop ajeszcze mnie dopadla ta okropna zgaga i biegaczka dzisiaj ... a jutro jak sie lekarz bedzie spóznial to mysle nad KTG bo ono ze 40 minut wczesniej trwa wiec moze sie wybiore? przynajmniej bede wiedziala jak sie te moje skurcze (ostatnio az tak nie bola) sie piszá..
|
|
#227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam dzisija żelka zamiast mózgu..naprawde
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki mój kolor Wiadomo, że to ja piszę xD Ja już mam dosyć, bo też co chwilę mam zgagę. Zazwyczaj przechodzi jak wypiję sobie szklankę mleka, ale najgorzej jest wieczorem jak już się kładę spać :/
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Bożencja, 20 stron, litości nie macie
akurat jak wyszłam! A jak mam wolne to piszecie
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
no ja teæ czzesto mam jak leze, ale to tak ze mam ochote zwymiotowac. tylko ze mi juz wszystkie sposoby odpadajá... stosowalam mleko,jogurty, bulke tarta, sode .. i najakis czas pomagaly a potem przestaly. nawet rennie dziala na mnie 10 miniut.
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam ciągle zgagę, nic nie pomaga na nią
W życiu zgagi nie miałam, a teraz non stop |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy mialy kudlate dzieciaczki ;p
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, marzy mi się taki mały kudłaczuś
|
|
|
|
#234 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Poprasowałam jedną turę ubranek i ułożyłam
Niby głębokie ma szuflady ta komoda, ale dość wąskie i kiepko mi w nich posegregować ciuszki, tak żeby ją maksymalnie wykorzystać ![]() Cytat:
udanej wizyty, jeszcze się synuś obróci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i co wygrałaś??Cytat:
Chociaż ostatnio doktorek się nie popisał ![]() Cytat:
Cytat:
udanej wizyty, duży juz Kubuś niech te paskudztwa sobie idą precz ![]() Też niestety jakoś tak ciężko oddycham
|
||||||||
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
wygrałam
![]() Wiktoria będzie miała prezencik od dziadków ![]() http://allegro.pl/fisher-price-lezac...516431553.html |
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny litości !!
Zostawiłam Was tylko na jeden dzień a tu już kilka stron do nadrobienia na starym wątku i 8 nowego
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajny i z sówką
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Issia, ale słodki ten leżaczek i nawet cena fajna
|
|
|
|
#239 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawdę! Zazwyczaj mnie odrzucają te leżaczki, bo są takie oczo☠☠☠ne-kolorowe, a ten jest naprawdę piękny ![]() W ogóle zapomniałam się jeszcze pochwalić, że Mały cały czas ułożony główką w dół! Jak miesiąc wytrzymał w takiej pozycji to niech już sobie tak zostanie do końca...
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje!! ![]() miaøam Wam pokaza© mojá siostrzenice - blondyna o duzych oczach i kreconych wlosach. Co prawda zdjecie malutkie bo sciagniete z nk a nie wiem jak sciagnac duze, ale moze cos zobaczycie,
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 20:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

Jeszcze ma dużo czasu żeby się obrócić 

i ja taka niepomalowana... 
za wizyté
niech on bedzie mial dobry humor...
i jak tylko obcinamy panel, to robi mi impreze w brzuchu 

Chociaż ostatnio doktorek się nie popisał