Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 19:06   #4591
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Obydwie pary boskie! Ale bałabym się takiej szpili... ja na szczęście/nieszczęście szukam butów na obcasie do 7cm. Ale te to cuda...
ja najchętniej bym wzięła właśnie 6-7 cm, żeby spokojnie dać radę całą noc przetańczyć. ale problem w tym, że buty zaczynają mi się podobać od 9cm wzwyż i wiem, że takich "kaczuch" 6cm nigdzie nie założę, bo po prostu nie lubię takich butów
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:10   #4592
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Obydwie pary boskie! Ale bałabym się takiej szpili... ja na szczęście/nieszczęście szukam butów na obcasie do 7cm. Ale te to cuda...

Obydwie pary są cudowne! Ale jednak nie zdecydowałabym się wydać tyle na Louboutiny, wysokość obcasa to dla mnie też mega ważny czynnik i chyba zdecydowałabym się na taneczne

Ja przed chwilą znalazłam takie - http://www.eobuwie.com.pl/product-po...0MA-C8191.html i niby te czarne lamówki i kształt obcasa mi się nie podobają, ale z kolei materiał już tak no i wyglądają na meeega wygodne... ale nigdzie nie ma zdjęcia na stopie niestety
Louboutiny to moje marzenie, no ale jak nie teraz to kiedys
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:13   #4593
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o dziecko to my będziemy sie starać kilka miesięcy po slubie, bo mam umowę o pracę na czas określony do 31.08.2014 a potem pewnie dostanę na nieokreślony. Jeszcze po slubie będziemy sie starać o kredyt hipoteczny, więc jak kupimy mieszkanie to będziemy mogli sie starać o dziecko.
U nas identycznie. Umowę mam tak jak Ty. Jeśli mi przedłużą od września to na czas nieokreślony to zaczniemy starania Ślub w czerwcu, ale do września będę czekać, co z tą umową.

madzixx Ta pierwsza sukienka jest śliczna.

opiumalfa Te drugie śliczne. Kupiłam coś w tym stylu, błyszczące nude, ale pełne. Na zmianę, a białe tylko do kościoła.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:15   #4594
enzunio
BAN stały

Tak mówicie o dzieciach a ja własnie dziś zaczęłam leczenie, żeby w przyszłości w ogóle je mieć... czopki do tyłka, lasery, fizykoterapia i ręczne "przestawianie" macicy. Najs Cieszę się, że już teraz trafiłam do dobrego ginekologa (tata mojego kolegi notabene).
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:18   #4595
gornek
Zakorzenienie

ehh dopiero od paru dni mam wolne, a tak to po 12 h i ledwo zylam ;/
Widze, ze temat dzieci na topie, ja mam w planie zajsc w ciaze juz przed slubem i po slubie isc po prostu juz na l4, a ze mam prace dosc fizyczna to mhm nie ma co siedziec w pacy za tą sama kase co w domu :p Fakt umowe mam do 31.07.2015 wiec nie wiem czy mi dalej przedluza, bo chce isc odrazu na rok macierzynskiego, niestety nie ma mi kto pomoc przy dziecu, wiec wchodzi w gre tez wychowawczy.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:43   #4596
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Podziwiam wasze zdecydowanie. Ja wciąż oglądam inspiracje i mam problem bo jak mi się suknia podoba to znowu fryz nie pasuje, jak zaproszenia fajne to winietki nie pasują i tak w kółko
nic nie mów, ja tak przeglądam wszystko i dalej nie wiem co bym chciała
a to już mniej niż rok

28 września idę na wesele do kumpeli, chciałam jej zrobić panieński a tu żadna koleżanka w sobotę nie ma czasu (wszystkie pracują i każda z innego miasta wiec mam mały problem)

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!!!
Dziewczyny byłam u jubilera, pytałam o koszt obrączek w sytuacji gdy przynosimy własne złoto. Facet tekst 400zł!! byłam w szoku jestem bardzo zadowolona dostawię sobie jeszcze brylancik. Tylko pytanie teraz: jeden czy kilka? Gość powiedział, że są pary, które co roku przychodzą by dostawić kamień. W sumie fajna sprawa )
ja sie zastanawiam, czy jak przyniesiemy tylko żółte złoto to można dokupić troche białego złota czy jak to? na razie podobają mi sie mieszane obrączki z małym brylancikiem ale to może sie jeszcze zmienic

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:46   #4597
201605100
Konto usunięte

Boskie te Nine Westy, a jak jeszcze mówicie, że wygodne istnieje duże prawdopodobieństwo, Że przemyślę zakup butów tej firmy na ślub... a jak uda mi się kupić tanią kieckę to może na louboutiny się szarpnę
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:48   #4598
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja się właśnie dowiedziałam że moja znajoma jest w ciąży !! będzie miała drugą córeczkę !!

2 to spoko, gdybyś miała 4 to miałabyś się czego obawiać, 1 grupa to rzadkość.

mi teeeż
Aa, ok

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:52   #4599
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
bardzo ładna choć nie zdecydowałabym się na ubieranie sukni ze spraw przedślubnych na poprawiny albo to albo to wg mnie
fakt dlatego zastanawiam sie jeszcze. Zobacze, co kupie na cywila i wtedy zdecyduje, bo pierwodny pomysl byl taki, zeby na sukienke z cywila zalozyc na poprawiny wiec mialabym 2 pelne dni w bieli

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Nine westy sa nieziemsko wygodne, mialam kiedy botki tej firmy i chodzilam chyba z 5 lat prawie non stop az sie rozpadly!
a ja mam inne odczucia co do ninewest... jedna para trafila sie ok, za to juz druga byla okropna... takaze trudno mi powiedziec, czy sa az tak wygodne... trzeba mierzyc

Cytat:

Ja przed chwilą znalazłam takie - http://www.eobuwie.com.pl/product-po...0MA-C8191.html i niby te czarne lamówki i kształt obcasa mi się nie podobają, ale z kolei materiał już tak no i wyglądają na meeega wygodne... ale nigdzie nie ma zdjęcia na stopie niestety
geoxy sa bardzo wygodne ale moim zdaniem troche "niewyjsciowe". te lamowki i ciemny obcas wszystko psuje

Cytat:
Louboutiny to moje marzenie, no ale jak nie teraz to kiedys
mamy takie samo marzenie
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:05   #4600
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Boskie te Nine Westy, a jak jeszcze mówicie, że wygodne istnieje duże prawdopodobieństwo, Że przemyślę zakup butów tej firmy na ślub... a jak uda mi się kupić tanią kieckę to może na louboutiny się szarpnę
szarpnij sie ze mna

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

mamy takie samo marzenie
mierzylas kiedys moze?
Stary 2013-09-04, 20:17   #4601
201605100
Konto usunięte

Cytat:
szarpnij sie ze mna

jak kupię suknię w rozsądnej cenie to się odezwę
Stary 2013-09-04, 20:21   #4602
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
geoxy sa bardzo wygodne ale moim zdaniem troche "niewyjsciowe". te lamowki i ciemny obcas wszystko psuje
Też doszłam do takiego wniosku, ładne buty do biura, ale nie na ślub

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja najchętniej bym wzięła właśnie 6-7 cm, żeby spokojnie dać radę całą noc przetańczyć. ale problem w tym, że buty zaczynają mi się podobać od 9cm wzwyż i wiem, że takich "kaczuch" 6cm nigdzie nie założę, bo po prostu nie lubię takich butów
Ja też na co dzień lubię wyższe, ale jednak w dniu ślubu stawiam na wygodę no i na to, żeby nie być równą wzrostem z TŻ

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam, czy jak przyniesiemy tylko żółte złoto to można dokupić troche białego złota czy jak to? na razie podobają mi sie mieszane obrączki z małym brylancikiem ale to może sie jeszcze zmienic
Ponoć tak, jedna z dziewczyn pisała, że jubiler i tak często nie przetapia dokładnie Twojego złota, tylko u niego je jakby sprzedajesz i za równowartość pieniężną robisz nowe obrączki
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:25   #4603
201605100
Konto usunięte

Orientuje się ktoś na ile jubiler wycenia jeden gram srebra?
Stary 2013-09-04, 20:27   #4604
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cześć

Trochę nadrabiania, ale postaram się każdej odpisać

enzunio Jakie przygotowania u kosmetyczki robisz? Też planuję zacząć ( swoją drogą dobrze, że są portale z grupowymi zakupami i ofertami kosmetycznymi )

antonina_bielska Świetny pomysł ze stylizowaną sesją. A filmik / pokaz slajdów w trakcie przyjęcia jest klimatyczny

anka1897 Udanego urlopu

wenedka Dobrze, że przechodziłaś obok Niestety dyspozytorzy / ratownicy z pogotowia trochę przysparzają znieczulicy u ludzi. 2 razy zdarzyło mi się wezwać karetkę do osoby nieprzytomnej, nie reagującej na bodźce (nbajprawdopodobniej po spożyciu alkoholu, ale nigdy nie wiadomo, czy to nie zapaść, czy nie było urazu). Nie mnie oceniać, nie mam aparatu diagnostycznego w oczach ani przenośnego alkomatu. Jednak jak się wysłucha tyrady po co wzywało się karetkę do żula, to ludziom się odechciewa reagować.

cude Skoro płacisz za wesele, to ja bym próbowała okroić tych gości. Byłoby bez sensu, gdybyś wpadła w spiralę oszczędzania, kosztów ( znam ten problem). Niestety zabiera radość z przygotowań...

czekooczekolada w Małopolsce i na Podkarpaciu para młoda zgodnie zamiata potłuczone szkło. Najfajniej wyglądają szufelki (takie najtańsze), które z tej okazji są przystrojone wstążeczkami
A te księgi pamiątkowe są świetne. Skradnę pomysł

ana909Wow, dużo udało Wam się załatwić

Opiumalfa cudna kiecka, podoba mi się połączenie ze sweterkiem
W kwestii butów tanecznych, to mogę Ci polecić kilka marek polskich lub zagranicznych. Siedzę mocno w temacie

moooniaaaa Gratulacje A co co oc - może zmień agenta, albo ubezpieczyciela? Czasami nawet w jednej firmie agenci mają różne stawki.

wioliix Podobają mi się Twoje zaproszenia

magdalenka_w_86 Opalaniem się nie ma co przejmować, blada cera bardzo ładnie moze wyglądać (zwłaszcza w zimnej tonacji różu). Świeżo, dziewczęco

Kate Noir Super, że urlop się udał

justynkie Zazdroszczę zdecydowania Są rzeczy, z którymi jestem zdecydowana (ale wtedy wkracza mój TŻ i dorzuca swoje zdroworozsądkowe spostrzeżenia, które czasami wpływają na zmianę), a są takie, których szukam ( bo chcialabym mieć najlepszą/najładniejszą opcję, albo nie przepłacić za dużo )

cashmere Witaj
Też się pewnie zdecyduję na hybrydę w delikatnym kolorze albo frencha. Co do fryzury i makijazu - ja jeszcze nie mam ani makijażystki, ani fryzjera, dopiero szukam. Myślę, że jest dobry czas na szukanie

madzixx88 Jeśli cena nie gra roli, to piękne video mają Anioły i śluby. Najpiękniejsze, jakie widzialam.

A sukienka - Annais. Bolerko w Sposie trochę psuje efekt.

ParisParisienne CO do muzyki, bardzo mi się podoba Radical Face - Welcome home. Czasami mam świeczki w oczach, jak tego słucham, bo już widzę te przygotowania ślubne w naszym wykonaniu. Ja bym tę piosenkę wzięła, ale nie mamy kamerzysty, Więc gra mi w głowie

A propos muzyki, jest w Krk studio, które do teledysków daje wyłącznie muzykę Lany del Rey

A sukienka na przygotowania świetna. Też myślę nad czyms takim, aczkolwiek ze względów praktycznych wezmę sukienkę kopertową ( nie rozwali fryzury i nie rozmaże makijażu).

exist_ nie znałam tej piosenki stereophonics Świetna.

martucha0205 Trzymam kciuki za wyniki

Któraś chce sukienkę? link na all . Cena początkowa rozwala, jak i całość stylizacji

Przydatny link - można samemu zaprojektować pod konkretny wzór zaproszenia i save the date. Nie trzeba być grafikiem, samemu ustawia się kolory i tekst

Co do butów - moje buty ślubne marzeń to Greta Flora (w załączniku wersja ślubna oraz koralowa, na którą poluję). A że przy okazji to też buty taneczne, zdecydowanie niejednorazowe, to rozgrzeszam ten wydatek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg greta_2.jpg (25,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg greta.jpg (10,5 KB, 11 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:28   #4605
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

my mamy fotkę, nawet dwie, strzelone za pomocą tego instaxa, u rodziców gdzieś się wala

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:32   #4606
czekooczekolada
Zakorzenienie

cornflower_girl

no właśnie, że ja jestem z podkarpacia
i nie spotkałam się z czyms takim

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-04, 20:33   #4607
martucha0205
Rozeznanie

cornflower nie dziekuje zeby nie zapeszyc

ja nie mam jakiegos typu na obcas czy kolor wiem jedno nie chce miec odkrytych ani palcow ani piet no i musza byc nie za wysokie i konfortowe bede miec sukienke to popatrze za butami

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:35   #4608
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Opiumalfa cudna kiecka, podoba mi się połączenie ze sweterkiem
W kwestii butów tanecznych, to mogę Ci polecić kilka marek polskich lub zagranicznych. Siedzę mocno w temacie

Co do butów - moje buty ślubne marzeń to Greta Flora (w załączniku wersja ślubna oraz koralowa, na którą poluję). A że przy okazji to też buty taneczne, zdecydowanie niejednorazowe, to rozgrzeszam ten wydatek
dzieki, ja tez
Stary 2013-09-04, 20:36   #4609
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
no właśnie, że ja jestem z podkarpacia
i nie spotkałam się z czyms takim
Spotkałam sie z tym w okolicach Rzeszowa, aczkolwiek pewnie nie wszędzie taki zwyczaj się przyjął
A propos dziwnych zwyczajów - rodzina z Rzeszowa twierdzi, że jakieś 20 lat temu po godzinie 16 (a broń Boże 17) nie można było brać ślubów, bo zwyczajowo wtedy śślubowały w kościołach dziewczyny w ciąży, tak żeby się nie rzucały w oczy innym ludziom

Opiumalfa O, dobrze wiedzieć

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2013-09-04 o 20:38
Stary 2013-09-04, 20:43   #4610
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Widziałyście, że już 7 PM 2013 jest w ciąży?
Dobre tempo.
U nas chyba aż takiego nie będzie, sądząc po Waszych wypowiedziach.

My z TŻ dla odmiany, jeśli nic nie pokrzyżuje nam nam planów, planujemy rozpocząć starania praktycznie od razu.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja mam 2, wczoraj wyniki odebrałam i nie wiem czy się martwić...
2 jest dobrym (standardowym) wynikiem, zwłaszcza w przypadku kobiet aktywnych seksualnie.

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
cornflower nie dziekuje zeby nie zapeszyc

ja nie mam jakiegos typu na obcas czy kolor wiem jedno nie chce miec odkrytych ani palcow ani piet no i musza byc nie za wysokie i konfortowe bede miec sukienke to popatrze za butami
To tak jak u mnie.
Nie wiem jak u Ciebie w salonach, ale u mnie na zdjęcie miary trzeba mieć buty, więc w moim przypadku czas zaczyna naglić.

Co do butów jeszcze to ja cały czas dywaguję, czy nie kupić tanecznych - koleżanka (tańcująca) mnie namawia.
Ostatnio chwilę w sklepach patrzyłam to teraz nie ma wyboru za bardzo w tego typu bucikach. Pewnie pojawią się listopad/grudzień przed sylwestrem/studniówkami, ale trochę się boję tyle czekać, bo wtedy to ja muszę miarę kiecki zrobić (posiadając buty).

Oficjalnie chciałam oznajmić iż nie mam czasu!
W głowie roi mi się trochę pomysłów, chciałabym przygotować kilka projektów, a tu wiecznie coś. Do doszlifowania projektu zaproszenia siadam od tygodnia.
Jak by tego było mało całkiem możliwe, że niedługo czasu będę mieć jeszcze mniej.
Ciekawe czy dam radę ogarnąć się do ślubu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:44   #4611
enzunio
BAN stały

cornflower najpierw oczyszczanie, a od teraz ultradźwięki (chyba, że coś się "urodzi" bo odstawiam Syndi 35 i może będzie wysyp... ale muszę, bo mnie straszy lekarz nowotworami i zakrzepami)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:52   #4612
martucha0205
Rozeznanie

iija nie martw sie to tak jak ja od tygodnia juz siadam do drzewka na podpisy nie moge sie zabrac bylam dzisiaj ale nie znalazlam odpowiedniego koloru

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:55   #4613
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Co do butów jeszcze to ja cały czas dywaguję, czy nie kupić tanecznych - koleżanka (tańcująca) mnie namawia.
Ostatnio chwilę w sklepach patrzyłam to teraz nie ma wyboru za bardzo w tego typu bucikach. Pewnie pojawią się listopad/grudzień przed sylwestrem/studniówkami, ale trochę się boję tyle czekać, bo wtedy to ja muszę miarę kiecki zrobić (posiadając buty).
Jeśli nie taneczne, to buty z miękką podeszwą. Wiele sklepowych ma bardzo twarde podeszwy i stopa się w nich męczy, czasami też są źle wyprofilowane.

Z tanecznymi, najlepiej to przymierzyć, ale nie zawsze jest możliwość. Można zamówić przez internet - jest Akces (stacjonarnie Kraków), Akces2(Kraków), LizDance (Radom), Elante (Warszawa), Tango OK (Wrocław). Kilka par zamawiałam online i przy dobrym zmierzeniu dają radę

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
cornflower najpierw oczyszczanie, a od teraz ultradźwięki (chyba, że coś się "urodzi" bo odstawiam Syndi 35 i może będzie wysyp... ale muszę, bo mnie straszy lekarz nowotworami i zakrzepami)
Oj, trzymam kciuki, zeby wysypu nie było. Sama mam cerę nastolatki, myślałam o peelingach (np. migdałowym), ale chyba lepiej znajdę dobrego dermatologa i skonsultuję to z nim.

Gdzieś czytałam na portalu ślubnym, że w ramach kosmetyczncyh przygotowań warto pomyśleć o botoksie i powiększaniu ust. Gdzie - nie pomnę

Stary 2013-09-04, 20:56   #4614
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkałam sie z tym w okolicach Rzeszowa, aczkolwiek pewnie nie wszędzie taki zwyczaj się przyjął
A propos dziwnych zwyczajów - rodzina z Rzeszowa twierdzi, że jakieś 20 lat temu po godzinie 16 (a broń Boże 17) nie można było brać ślubów, bo zwyczajowo wtedy śślubowały w kościołach dziewczyny w ciąży, tak żeby się nie rzucały w oczy innym ludziom

Opiumalfa O, dobrze wiedzieć
To już chyba wiem dlaczego moja teściowa tak się krzywi na ślub o 16
Stary 2013-09-04, 20:58   #4615
czekooczekolada
Zakorzenienie

cornflower_girl

na weselu kuzynki byłam w Rzeszowie ale oni nie sprzatali, ale mysle ze to duzo zalezy od zwyczaju, jak gdzie u kogo jest co miasto to inna tradycja

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-04, 21:05   #4616
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
ja odstawiam za miesiac!!!!!! juz sie boje

Cytat:
Jeśli nie taneczne, to buty z miękką podeszwą. Wiele sklepowych ma bardzo twarde podeszwy i stopa się w nich męczy, czasami też są źle wyprofilowane.

Z tanecznymi, najlepiej to przymierzyć, ale nie zawsze jest możliwość. Można zamówić przez internet - jest Akces (stacjonarnie Kraków), Akces2(Kraków), LizDance (Radom), Elante (Warszawa), Tango OK (Wrocław). Kilka par zamawiałam online i przy dobrym zmierzeniu dają radę

polecam Kozdre, Wroclaw! Z akcesu mialam i byly niewygodne :/
Stary 2013-09-04, 21:09   #4617
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Anesthesia
a mój chciałby mieć syna , ale ja pierwsze dziecko to też synka bym chciała ♥ a potem córeczke, ew. dwie
Mojemu tż się spieszy, cały czas mówi że zaraz po ślubie bedziemy mieć, tzn starac się. Ja w sumie z jednej strony tez tak chce, ale z drugiej tez i nie. Chciałabym miec najpierw pewną prace, żeby mieć za co te dzieci utrzymac..
moj lekarz powiedzial ze w mojej macicy jest zapisane ze bede miala najpierw syna a potem corke, i powiem wam ze jak porównalam usg z 2011r i sprzed 2 tyg, to wyszlo mi ze jeden jajnik urósł mi o ponad 1 cm! a drugi zaledwie 3-4 mm :P moze cos w tym jest?
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
melduję, że po dzisiejszym tournee sukienkowym mam upatrzone 2 modele
mierzyłam 7 sukien, w tym dwie księżniczki musiałam się upewnić czy na pewno odrzucam ten model na rzecz syrenkowych
panie uznały, że wyglądam w księżniczce jak lalka barbie i to prawda, jeszcze miała fuksjowy pas z kokardą to w ogóle
ostatecznie wszystkie uznały, że najlepiej mi jak mam podkreśloną figurę i stanęło na
1. Annais Rosabela http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2964.html a tu tył http://najna.pl/wp-content/uploads/2...OSABELLA_2.jpg
jest piękna, to zdjęcie tego nie oddaje, ma w sobie to "coś", elegancka, czułam się w niej super i właściwie podoba mi się najbardziej ze wszystkich mierzyłam w kolorze śmietankowym i chyba taki bym brała.
Generalnie to muszę się spieszyć z ew podjęciem decyzji -do końca września ją można zamawiać, a szyją ją pół roku
2. La Sposa Idalina http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,20093.html
nowość na 2014, w salonie od wczoraj ja mierzyłam w dekoltem w serduszko, a bolerko było w komplecie. Też piękna, ale to mój nr 2

jak Wam się podobają?
Pierwsza jest BOSKA! zwlaszcza ta koronka ktora tak slicznie wygląda na rubce.. niczym jakis całun

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
ehh dopiero od paru dni mam wolne, a tak to po 12 h i ledwo zylam ;/
Widze, ze temat dzieci na topie, ja mam w planie zajsc w ciaze juz przed slubem i po slubie isc po prostu juz na l4, a ze mam prace dosc fizyczna to mhm nie ma co siedziec w pacy za tą sama kase co w domu :p Fakt umowe mam do 31.07.2015 wiec nie wiem czy mi dalej przedluza, bo chce isc odrazu na rok macierzynskiego, niestety nie ma mi kto pomoc przy dziecu, wiec wchodzi w gre tez wychowawczy.
zeby isc na macierzynski i wychowawczy musisz urodzic przed koncem umowy, jesli skonczy Ci sie ona w trakcie bycia w ciazy, Twoja umowa wygasnie w dniu porodu i z tego co pamietam, nie nzalezy Ci wie wtedy macierzynski ;/ chyba ze pracodawca Ci przedluzy umowe ale wtedy ma swietny pretekst na pozycie sie pracownika.
U mnei w pracy niezaleznie od tego czy bede miala umowe na czas okr. czy nieokr., nie ma raczej mowy o powrocie. Ktos bedzie musial byc zatrudniony na moje miejsce, chyba ze bedzie to osoba z umowa na zastępstwo lub z agencji. Zreszta nei wiadomo ile ta firma bedzie istniec, obym sie wyrobila z ciaza i macierzynskim, ale to bedzie dopiero za prawie 3 lata ;/ moge jeszcze tyle razy zmienic prace do tego czasu. W dzisiejszych czasach nic nie jest pewne

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość

tak wtedy dokupujesz biale, jesli masz duzo zoltego to idzie na wymiane po cenie rynkowej

Cytat:
Orientuje się ktoś na ile jubiler wycenia jeden gram srebra?
wycenia jako złom, 1 zł -1,5zł. Jesli masz tego kilogramy to sie oplaca, jesi nie to nie. Ja mam zerwany lancuszek z apartu za przeszlo 100 zł, u jublilera jest wart 4 zł.
Stary 2013-09-04, 21:11   #4618
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
polecam Kozdre, Wroclaw! Z akcesu mialam i byly niewygodne :/
O, Kozdry nie znałam. Mnie też Akces (ten bez numerka) nie spasował, ale mam koleżanki, które kupują buty tylko tej firmy i mówią, że są wygodne :/

Stary 2013-09-04, 21:19   #4619
gornek
Zakorzenienie

Wiem własnie,ze moga mi nie przdluzyc umowy i placic w razie co do konca trwania umowy, pozniej placi mi zus. Jednak u mnie w pracy decyduje kierownik, czy mi przedluza czy nie, niby dobrze z nia zyje itp, ale cholera wie jak bedzie ;/ uswiadomilam ją, ze moge w przyszlym roku czasem isc juz na l4 bo chce zajsc w ciaze jest zadowlona z mojej pracy itp ale mhm okaze sie,ehh ciezko w tym kraju dla przyszlych matek
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:20   #4620
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
O, Kozdry nie znałam. Mnie też Akces (ten bez numerka) nie spasował, ale mam koleżanki, które kupują buty tylko tej firmy i mówią, że są wygodne :/
moje pierwsze buty taneczne, i mam jej do tej pory. sa super.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości