|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
i wiem, że takich "kaczuch" 6cm nigdzie nie założę, bo po prostu nie lubię takich butów
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub w czerwcu, ale do września będę czekać, co z tą umową.madzixx Ta pierwsza sukienka jest śliczna. opiumalfa Te drugie śliczne. Kupiłam coś w tym stylu, błyszczące nude, ale pełne. Na zmianę, a białe tylko do kościoła. |
|
|
|
|
#4594 |
|
BAN stały
|
Tak mówicie o dzieciach a ja własnie dziś zaczęłam leczenie, żeby w przyszłości w ogóle je mieć... czopki do tyłka, lasery, fizykoterapia i ręczne "przestawianie" macicy. Najs
Cieszę się, że już teraz trafiłam do dobrego ginekologa (tata mojego kolegi notabene ).
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
ehh dopiero od paru dni mam wolne, a tak to po 12 h i ledwo zylam ;/
Widze, ze temat dzieci na topie, ja mam w planie zajsc w ciaze juz przed slubem i po slubie isc po prostu juz na l4, a ze mam prace dosc fizyczna to mhm nie ma co siedziec w pacy za tą sama kase co w domu :p Fakt umowe mam do 31.07.2015 wiec nie wiem czy mi dalej przedluza, bo chce isc odrazu na rok macierzynskiego, niestety nie ma mi kto pomoc przy dziecu, wiec wchodzi w gre tez wychowawczy.
|
#4596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to już mniej niż rok 28 września idę na wesele do kumpeli, chciałam jej zrobić panieński a tu żadna koleżanka w sobotę nie ma czasu (wszystkie pracują i każda z innego miasta wiec mam mały problem) Cytat:
|
|
#4597 |
|
Konto usunięte
|
Boskie te Nine Westy, a jak jeszcze mówicie, że wygodne
istnieje duże prawdopodobieństwo, Że przemyślę zakup butów tej firmy na ślub... a jak uda mi się kupić tanią kieckę to może na louboutiny się szarpnę
|
|
|
|
#4598 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#4599 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec mialabym 2 pelne dni w bieli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mamy takie samo marzenie |
|||
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- mierzylas kiedys moze? |
|
|
|
|
#4601 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4603 |
|
Konto usunięte
|
Orientuje się ktoś na ile jubiler wycenia jeden gram srebra?
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Trochę nadrabiania, ale postaram się każdej odpisać ![]() enzunio Jakie przygotowania u kosmetyczki robisz? Też planuję zacząć ( swoją drogą dobrze, że są portale z grupowymi zakupami i ofertami kosmetycznymi )antonina_bielska Świetny pomysł ze stylizowaną sesją. A filmik / pokaz slajdów w trakcie przyjęcia jest klimatyczny ![]() anka1897 Udanego urlopu ![]() wenedka Dobrze, że przechodziłaś obok Niestety dyspozytorzy / ratownicy z pogotowia trochę przysparzają znieczulicy u ludzi. 2 razy zdarzyło mi się wezwać karetkę do osoby nieprzytomnej, nie reagującej na bodźce (nbajprawdopodobniej po spożyciu alkoholu, ale nigdy nie wiadomo, czy to nie zapaść, czy nie było urazu). Nie mnie oceniać, nie mam aparatu diagnostycznego w oczach ani przenośnego alkomatu. Jednak jak się wysłucha tyrady po co wzywało się karetkę do żula, to ludziom się odechciewa reagować.cude Skoro płacisz za wesele, to ja bym próbowała okroić tych gości. Byłoby bez sensu, gdybyś wpadła w spiralę oszczędzania, kosztów ( znam ten problem). Niestety zabiera radość z przygotowań... czekooczekolada w Małopolsce i na Podkarpaciu para młoda zgodnie zamiata potłuczone szkło. Najfajniej wyglądają szufelki (takie najtańsze), które z tej okazji są przystrojone wstążeczkami ![]() A te księgi pamiątkowe są świetne. Skradnę pomysł ![]() ana909Wow, dużo udało Wam się załatwić ![]() Opiumalfa cudna kiecka, podoba mi się połączenie ze sweterkiem W kwestii butów tanecznych, to mogę Ci polecić kilka marek polskich lub zagranicznych. Siedzę mocno w temacie ![]() moooniaaaa Gratulacje A co co oc - może zmień agenta, albo ubezpieczyciela? Czasami nawet w jednej firmie agenci mają różne stawki.wioliix Podobają mi się Twoje zaproszenia ![]() magdalenka_w_86 Opalaniem się nie ma co przejmować, blada cera bardzo ładnie moze wyglądać (zwłaszcza w zimnej tonacji różu). Świeżo, dziewczęco ![]() Kate Noir Super, że urlop się udał ![]() justynkie Zazdroszczę zdecydowania Są rzeczy, z którymi jestem zdecydowana (ale wtedy wkracza mój TŻ i dorzuca swoje zdroworozsądkowe spostrzeżenia, które czasami wpływają na zmianę), a są takie, których szukam ( bo chcialabym mieć najlepszą/najładniejszą opcję, albo nie przepłacić za dużo )cashmere Witaj ![]() Też się pewnie zdecyduję na hybrydę w delikatnym kolorze albo frencha. Co do fryzury i makijazu - ja jeszcze nie mam ani makijażystki, ani fryzjera, dopiero szukam. Myślę, że jest dobry czas na szukanie ![]() madzixx88 Jeśli cena nie gra roli, to piękne video mają Anioły i śluby. Najpiękniejsze, jakie widzialam. A sukienka - Annais. Bolerko w Sposie trochę psuje efekt. ParisParisienne CO do muzyki, bardzo mi się podoba Radical Face - Welcome home. Czasami mam świeczki w oczach, jak tego słucham, bo już widzę te przygotowania ślubne w naszym wykonaniu. Ja bym tę piosenkę wzięła, ale nie mamy kamerzysty, Więc gra mi w głowie ![]() A propos muzyki, jest w Krk studio, które do teledysków daje wyłącznie muzykę Lany del Rey ![]() A sukienka na przygotowania świetna. Też myślę nad czyms takim, aczkolwiek ze względów praktycznych wezmę sukienkę kopertową ( nie rozwali fryzury i nie rozmaże makijażu). exist_ nie znałam tej piosenki stereophonics Świetna.martucha0205 Trzymam kciuki za wyniki Któraś chce sukienkę? link na all . Cena początkowa rozwala, jak i całość stylizacji ![]() Przydatny link - można samemu zaprojektować pod konkretny wzór zaproszenia i save the date. Nie trzeba być grafikiem, samemu ustawia się kolory i tekst ![]() Co do butów - moje buty ślubne marzeń to Greta Flora (w załączniku wersja ślubna oraz koralowa, na którą poluję). A że przy okazji to też buty taneczne, zdecydowanie niejednorazowe, to rozgrzeszam ten wydatek
|
#4605 |
|
Polka Ogarniaczka
|
my mamy fotkę, nawet dwie, strzelone za pomocą tego instaxa, u rodziców gdzieś się wala
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower_girl
no właśnie, że ja jestem z podkarpacia ![]() i nie spotkałam się z czyms takim
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
cornflower nie dziekuje zeby nie zapeszyc
ja nie mam jakiegos typu na obcas czy kolor wiem jedno nie chce miec odkrytych ani palcow ani piet no i musza byc nie za wysokie i konfortowe bede miec sukienke to popatrze za butami
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos dziwnych zwyczajów - rodzina z Rzeszowa twierdzi, że jakieś 20 lat temu po godzinie 16 (a broń Boże 17) nie można było brać ślubów, bo zwyczajowo wtedy śślubowały w kościołach dziewczyny w ciąży, tak żeby się nie rzucały w oczy innym ludziom ![]() Opiumalfa O, dobrze wiedzieć
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2013-09-04 o 20:38 |
|
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobre tempo.
![]() U nas chyba aż takiego nie będzie, sądząc po Waszych wypowiedziach. ![]() My z TŻ dla odmiany, jeśli nic nie pokrzyżuje nam nam planów, planujemy rozpocząć starania praktycznie od razu. Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie w salonach, ale u mnie na zdjęcie miary trzeba mieć buty, więc w moim przypadku czas zaczyna naglić. ![]() Co do butów jeszcze to ja cały czas dywaguję, czy nie kupić tanecznych - koleżanka (tańcująca) mnie namawia. Ostatnio chwilę w sklepach patrzyłam to teraz nie ma wyboru za bardzo w tego typu bucikach. Pewnie pojawią się listopad/grudzień przed sylwestrem/studniówkami, ale trochę się boję tyle czekać, bo wtedy to ja muszę miarę kiecki zrobić (posiadając buty). ![]() Oficjalnie chciałam oznajmić iż nie mam czasu! ![]() W głowie roi mi się trochę pomysłów, chciałabym przygotować kilka projektów, a tu wiecznie coś. Do doszlifowania projektu zaproszenia siadam od tygodnia. Jak by tego było mało całkiem możliwe, że niedługo czasu będę mieć jeszcze mniej. Ciekawe czy dam radę ogarnąć się do ślubu.
|
|
|
#4611 |
|
BAN stały
|
cornflower najpierw oczyszczanie, a od teraz ultradźwięki (chyba, że coś się "urodzi" bo odstawiam Syndi 35 i może będzie wysyp... ale muszę, bo mnie straszy lekarz nowotworami i zakrzepami)
|
|
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
iija nie martw sie to tak jak ja od tygodnia juz siadam do drzewka na podpisy nie moge sie zabrac bylam dzisiaj ale nie znalazlam odpowiedniego koloru
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tanecznymi, najlepiej to przymierzyć, ale nie zawsze jest możliwość. Można zamówić przez internet - jest Akces (stacjonarnie Kraków), Akces2(Kraków), LizDance (Radom), Elante (Warszawa), Tango OK (Wrocław). Kilka par zamawiałam online i przy dobrym zmierzeniu dają radę ![]() Cytat:
Gdzieś czytałam na portalu ślubnym, że w ramach kosmetyczncyh przygotowań warto pomyśleć o botoksie i powiększaniu ust. Gdzie - nie pomnę
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower_girl
na weselu kuzynki byłam w Rzeszowie ale oni nie sprzatali, ale mysle ze to duzo zalezy od zwyczaju, jak gdzie u kogo jest co miasto to inna tradycja
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4617 | ||||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnei w pracy niezaleznie od tego czy bede miala umowe na czas okr. czy nieokr., nie ma raczej mowy o powrocie. Ktos bedzie musial byc zatrudniony na moje miejsce, chyba ze bedzie to osoba z umowa na zastępstwo lub z agencji. Zreszta nei wiadomo ile ta firma bedzie istniec, obym sie wyrobila z ciaza i macierzynskim, ale to bedzie dopiero za prawie 3 lata ;/ moge jeszcze tyle razy zmienic prace do tego czasu. W dzisiejszych czasach nic nie jest pewne Cytat:
wycenia jako złom, 1 zł -1,5zł. Jesli masz tego kilogramy to sie oplaca, jesi nie to nie. Ja mam zerwany lancuszek z apartu za przeszlo 100 zł, u jublilera jest wart 4 zł.
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
O, Kozdry nie znałam. Mnie też Akces (ten bez numerka) nie spasował, ale mam koleżanki, które kupują buty tylko tej firmy i mówią, że są wygodne :/
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem własnie,ze moga mi nie przdluzyc umowy i placic w razie co do konca trwania umowy, pozniej placi mi zus. Jednak u mnie w pracy decyduje kierownik, czy mi przedluza czy nie, niby dobrze z nia zyje itp, ale cholera wie jak bedzie ;/ uswiadomilam ją, ze moge w przyszlym roku czasem isc juz na l4 bo chce zajsc w ciaze jest zadowlona z mojej pracy itp ale mhm okaze sie,ehh ciezko w tym kraju dla przyszlych matek
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
moje pierwsze buty taneczne, i mam jej do tej pory. sa super.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Ale bałabym się takiej szpili... ja na szczęście/nieszczęście szukam butów na obcasie do 7cm. Ale te to cuda...
i wiem, że takich "kaczuch" 6cm nigdzie nie założę, bo po prostu nie lubię takich butów 

Cieszę się, że już teraz trafiłam do dobrego ginekologa (tata mojego kolegi notabene
istnieje duże prawdopodobieństwo, Że przemyślę zakup butów tej firmy na ślub... a jak uda mi się kupić tanią kieckę to może na louboutiny się szarpnę 

Niestety dyspozytorzy / ratownicy z pogotowia trochę przysparzają znieczulicy u ludzi. 2 razy zdarzyło mi się wezwać karetkę do osoby nieprzytomnej, nie reagującej na bodźce (nbajprawdopodobniej po spożyciu alkoholu, ale nigdy nie wiadomo, czy to nie zapaść, czy nie było urazu). Nie mnie oceniać, nie mam aparatu diagnostycznego w oczach ani przenośnego alkomatu. Jednak jak się wysłucha tyrady po co wzywało się karetkę do żula, to ludziom się odechciewa reagować.