|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Zmykam do wyrka, a jeszcze wcześniej zaatakuję męża mego, wreszcie wróciła mi ochota na figle taka jaką miałam przed ciążą. Trzeba korzystać, bo nie wiadomo jak długo to potrwa!
![]() Dobranoc Mamusie! |
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Nieźle dałyście dziś czadu. Nadrobiłam wszystko, ale pobieżnie i z tego względu nie cytuję. Przyznaje się bez bicia
![]() Witam nową mamusię Byłam na ćwiczeniach, rehabilitantka znów dała nam trochę wycisk. Później fajna pogadanka z położną i znów prezenciki. W przeciwieństwie do wczorajszych wykładów niczym z PRL-u, dziś podobało mi się bardzo na SR. Tyle u mnie z ciekawostek. Teraz znów mam zamiar zawiesić się na przeglądaniu wyprawki na internecie. Pytań może być wiele
|
|
|
|
#303 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale żeś mu dogadała Cytat:
apartamencik superCytat:
Uciekam do książeczki do wyrka dobranoc mamusie |
||||||
|
|
|
#304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ehh jak ja wam zazdroszcze rodzicow...Naprawde. Tych telefonow, dopytywania sie czy wszystko ok..Moi po wyprowadzce 2 lata sie nie oddzywali a teraz jak ja sie nie odezwe to oni tez nie..Caly czas uwazaja, ze wychowali a teraz chca miec od dzieci spokoj.Przykre to ![]() Pisalam na starym watku i dziwilam sie co tam taka cisza. Ale mamuski ktore maja juz male pociechy, jak wy dajecie ade tyle pisac i czytac? Bo jak ja odbiore o 12 ze zlobka to koniec czasu. Rano czas na dom a po 12 do 20 tylko maly.Czytanie, bawienie sie, sprzatanie po nim i przygotowywanie posilkow.Nie daje mi ani na chwili usiasc, zaraz marudzi i jeczy. A uczylam go od poczatku by umial sie tez sam soba zajac niestety rzadko sie to udaje.trele-no niezly brzuszek!!Moj przestal rosnac. dzidzia i co masz te paski?Bo ja dzis dostalam rekawiczki do badania ph pochwy-moze ci przeslac ze dwie? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-04 o 21:49 |
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się i ja
![]() Ostatnio nie mam czasu wszystkiego nadrabiać, bo wzięłam się za szydełkowanie czapek dla dzieci i tak mnie wciągnęło, że mnie nie ma ![]() Cytat:
Czasem coś podczytam, ale sporo stron opuszczam. Mam na internet jakieś 1-2 godziny wieczorem, jak Sebuś już śpi, a to zdecydowanie za mało, żeby wszystko posprawdzać, poczytać.
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku, ja po wizycie, Basia wazy 1800 dzis rowno 31 tydzien
![]() niestety szyjka mi sie skraca ma 27mm wiec dostalam luteine i nakaz lezenia. czytalam o tym chruście i nie moglam sie powstrzymac i zrobilam wczoraj dwa wielkie talerze
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, podajcie mi tytuły jakiś fajnych komedii ;D
A tak poza tym chciałam sie poskarżyć bo mi źle. Wyobraźcie sobie ze jutro minie tydzień jak mam neta i wiecie co ? a) dostałam już jeden rachunek do zapłaty do 15 września b) internet przerywa mi polączenia c) telefonu nie da sie podglaszac d) na infolinii pracuja sami idioci- a przynajmniej ja na takich trafiam
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części! Oszalałyście dzisiaj czy jak?! Klawiatury Wam się nie stopiły? ![]() iskra - w temacie rwy niestety nie pomogę. Sama walczę ![]() newtrend - jaki kudłacz! ktosiula - super, że sprzedawca tak fajnie do tego podszedł i że tak szybko zostanie to wymienione ![]() iskra - jaki okrąglutki brzuszek! ![]() paulina - ależ Ci się udało z tą torbą, świetna promocja! ![]() nemosek - ja też myślę o 75H Znalazłaś coś?maomami - wyprasowane wszystko? ![]() Kabriela - Ty już pakujesz torbę? ![]() nasturcja - Zuch dziewczyna! maomami - ależ za mną dżem teraz chodzi issia - jaki malutki zgrabniutki brzuszek ![]() A zakupy super! Trele - śliczny brzuszek! I wcale nie jest nisko, mam wrażenie, że mój jest niżej... zwariowane - śliczny brzuszek kyte - jak już przeorganizujesz szafy, to może wpadniesz do mnie? ![]() ktosiula - super, że na wizycie wszystko ok ryba - nie nastawiaj się źle na zapas ![]() issia - jaki śliczny leżaczek w sowy domii - piękny masz brzuszek! Anoula - wpisz mi proszę wizytę: 19.09., godz. 18.00 ryba - aaby - 31t0d - 1746g
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
oglądalam
pytam bo wiecie, mój to seriali niet. On tylko BBC, DISCOVERY, HISTORY... a ja to oglądać mogę spontanicznie. A póki nie mamy tv to sciągam ale już tyle tego obejrzeliśmy w ciągu ostatnich 2 tygodni .. ipo mysłów brak ;P
|
#313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
; jest obniżonyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie rodzę jeszcze..Cytat:
U endo super, tsh spadło wreszcie na bezpieczny poziom (pewnie dlatego znów bywa mi zimno). Ale kurna morfologię mam do Jak z taką pojadę rodzić, to 2 tygodnie mnie nie wypiszą . także zaczęłam brać żelazo, a niestety bardzo źle je toleruję. Źle się czuję. Jestem śpiąca, powinnam się wykąpać, ale nie mam siły; coś mnie mdli. Znowu schudłam Idę zaraz do wyra.Pasków nie dostałam :<. Ale trafiłam na kurtkę jesienną w lumpie dla Młodej, co mnie męczyło już kilka tygodni więc się cieszę. Jutro chyba jeszcze ją zbiorę po trzewiki do Biedronki. Dziękuję wszystkim, które o mnie myślały i pamiętały
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Po wizycie myślałam że pękne ze szczęscia Synek został synkiem, już w to wierzę bo widziałam jajeczka i siusiaczka i jak wyraźnie z resztą narządów też wszystko ok ja przytyłam od ostatniej wizyty 2kg a synek 200g lekarz powiedział że wszystko w normie i moja waga i małego szyjka zamknięta i to chyba tyle, ogolnie był bardzo miły i jestem bardzo zadowolona z wizyty gdyby jeszcze nie ta torbiel jak leżałam na plecach jak robił usg to myślałam że umre z bóluRybko: Sylwiaaa88 - 25t1d - 679g Anoula prosiłabym o wpisanie wizyty- 02.10 godz 16.15 |
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ślicznie rośniecie ![]() Cytat:
Nadrobiłam ide wpisać wizyty i będzie relacja z mojej
|
||
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia-ni nie, jednorazowego uzytku, bys sprawdzila co ci tam cieknie,
|
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że wizyta udana
|
|
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
A i zapomniałam, kazał mi zrobić obciążenie glukozą aż 75g, już się boję
![]() A wiecie co w biedronie ostatnio kupiłam torbę w środku z matą do przewijania i pokrowcem na butelkę termoizolacyjnym za jedyne 10 zł |
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę ![]() Pytanie jeszcze do osób które biorą dopegyt - sorki ze takie bezsensu pytanie ale czy ta wata w środku słoiczka jest konieczna ? bo mnie wkur.wia jak mam wyciągać tabletki
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
super film, dla Nas jak najbardziej!!
za wszystkie udane wizyty a ja idę pod prysznic i spać!! dobranoc
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana jesteś, ale to chyba bez sensu. Zamówię sobie na allegro papierki lakmusowe- wyjdzie taniej niż wysyłka od Ciebie. Ale dziękuję
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Ryba, a może: Sposób na teściową? Stare, ale jare
|
|
|
|
#324 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kyte już doczytałam ![]() Jak miło ze strony lekarza ![]() Cytat:
Bleee a potem siadasz na takim siedzeniu brrr nie chcę nawet mysleć ![]() Cytat:
za wizytę Spokojnie ma jeszcze czas Beatka Nie żałuj sobie gum Pepper Oj bacik dla tż się należy jeśli oczywiście skłamał. Ryba Nie ściągaj na siebie tych dołów,co Ci to da? Tylko się denerwujesz niepotrzebnie,mam wrażenie że przez większość dnia.Wyluzuj trochę bo co będzie jak przyjdą większe problemy,a na pewno będą.Nie płacz tylko zbierz się raz dwa.No!!!! Będzie dobrze na wizycie ![]() A lekarzowi powiedz grzecznie ale dosadnie (w razie czego) to co nam, że to Twoja pierwsza ciąża i bardzo się denerwujesz.Miałaś dużo przejść i po prostu boisz się o zdrowie dziecka.Leżałaś w szpitalu bierzesz leki,a czasami miewasz bolesne skurcze,męczy Cię biegunka,masz wysokie ciśnienie... Ołowek Za tydzień,duże dziecię masz!Madzik za tydzień i zdrówka!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Cytat:
O kurcze to miałaś przejścia :/ I gratuluję odwagi,lepiej Wam będzie z tego co piszesz bez tż Domi za zakupy
|
||||||
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mus to mus odpoczywaj ![]() podrzuć kilka ![]() Cytat:
![]() no zawsze coś...Cytat:
![]() Odpocznij sobie ![]() Super, że zakup udany ![]() Cytat:
super, że wizyta udana i wszystko ok z maluszkiem |
|||||
|
|
|
#327 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza córka waży już 989 g
a ja od ostatniej wizyty przytyłam kolejne 2 kg :x. Dzisiaj znowu nie chciała współpracować i zrobić sobie ładnego zdjęcia 3D, więcej było widać na 2D niż 3D, między innymi jak ssie kciuk ale pozasłaniała buzię rączkami wstydnisia moja. Rośnie zdrowo i szybko, goni OM, dzisiaj TP nam wyszło na 2.12. doktor mówi że jest szansa nawet w listopadzie urodzić . Ja niestety znowu mam jakąś infekcję, tak czułam bo zaczyna mnie "szanowna" swędzieć. Dostałam globulki znowu. Dzisiaj na wizycie była ze mną mama a akurat wnusia nie chciała jej się pokazać, złośnica mała. Ale się dopytywała przed wizytą że może tym razem wyjdzie chłopak, ale teraz jak doktor jej dokładnie wargi sromowe pokazał to już wierzy i nie ma wątpliwości hihi. Nie ma zdjęć córki, będą zdjęcia brzunia. Dla przypomnienia z wakacji, czyli jakiś 20-21 tydzień i z dzisiaj czyli 26 tydzień 1 dzień. |
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( nie no sorki, moze 3 jeżdża z czego te dwa to raz na jakis czas )
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A brzuch pierwsza klasa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

gratuluje!!
Tam jeszcze jakaś laska przede mną się burzyła, to ta kierowniczka kazała jej stanąć w kolejce do zwykłej kasy, albo wyprosi ich ochrona. Masakra.

Bo jak ja odbiore o 12 ze zlobka to koniec czasu. Rano czas na dom a po 12 do 20 tylko maly.Czytanie, bawienie sie, sprzatanie po nim i przygotowywanie posilkow.Nie daje mi ani na chwili usiasc, zaraz marudzi i jeczy. A uczylam go od poczatku by umial sie tez sam soba zajac niestety rzadko sie to udaje.

Znalazłaś coś?

Idę zaraz do wyra.
w tym autobusie , ktos tu tak smierdzi. Jeszcze jeden przystanek 

no zawsze coś...
. Ja niestety znowu mam jakąś infekcję, tak czułam bo zaczyna mnie "szanowna" swędzieć. Dostałam globulki znowu.