|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() a nie myśleliście o żłobku państwowym? |
|
|
|
|
#4382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem z ciezkim sercem kupuje cos bez promocji ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
śmiejcie się ze mnie, śmiejcie, nawet Wy przeciwko mnie
|
|
|
|
#4384 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
little no właśnie z tego co wiem, to samotne matki mają pierwszeństwo w dostaniu miejsca w żłobku. U mnie na osiedlu jest takich mnóstwo i zostawiają dzieci na kilka godzin w żłobku czy w przedszkolu... może warto zapytać?
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam łososia |
|
|
|
|
#4387 |
|
Lurker ;)
|
Ale ja nie jestem samotna matka. I nie potrafilabym udawac ze tz kopnal mnie w dupe jest taki niedobry a jednak mala by przyprowadzal i po nia przychodzil codziennie. To by nie przeszlo, zwlaszcza ze mieszkam w centrum, duzo samotnych matek i to tych patologicznych, bedzie ciezko nie nastawiam sie na wolne miejsce w najblizszym czasie.
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie chodzę tak w zimę, chyba że jest dość ciepło (jak na zimę)Cytat:
![]() ufff Haniek zasnął o 22 dopiero, padam
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
A co do chusteczek...do dziewczyn które lubią chusteczki zapachowe (pampers)..już tu mówiłam ale powtórzę- polubiłam bardzo chusteczki z aloesem z lidla, są bardzo wilgotne, super pachną no i cena ich jest taka jak pampersów na promo-4,99 za 80szt.-gorąco polecam.
|
|
#4391 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Nie umiem, no widac po mnie od razu, zoladek mnie boli itp. I wiesz my sie bedziemy wymieniac, wiec to by bylo poderzane, raz on raz ja, niby samotna a tu dziecko skacze z radosci na widok ojca bardziej niz na widok matki. A za darmo i tak bym nie miala, za duze dochody jak na 2 osoby, mimo ze zadna matka za taka kase by sie nie utrzymala
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
to już nie wiem, co Ci doradzić
sama będę niedługo w podobnej sytuacji więc tak jakoś myślę, co by tu zrobić...
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak jest niania to przez 2 dni byłam z nimi na spacerku tyle, że to ona prowadziła wózek a ja szłam obok. Na 3 dzień poszły same i jest dobrze. Spróbuj tak to rozwiązać tylko może z 3-4 dni wspólnych spacerów. Tak samo w domu niech twoja mama się nią pozajmuje a ty gdzieś na neutralnym polu zajmij się czymś innym. U nas było trudno tydzień ( mała płakała i marudziła już po 4 godzinach z nianią), ale od poniedziałku jest super. Fajnie się dogadują. Mała jest zadowolona i godzinki lecą szybko. |
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam spać
śpijcie dobrze dziewczynki, oby jak najmniej pobudek w nocy
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Laski mam juz ponad 39.... 2 panadole za mna..... Do jakiej temp moge kp babla???
Dalej nic mi nie jest... Poza ta goraczka i totalnym oslaabieniem (ledwo tel 3mam w rekach) zeby chociaz zator bly nic..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4396 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej
Witam się jak zwykle wieczorową porą kiedy wszyscy jużś pią a ja mam czas na przyjemności. Dzis mały załatwił co trzeba więc cisnienie mi opadło ufff Byliśmy u zaprzyjaźnionej fryzjerki, Krzysio zabawiał panią kosmetyczkę a ja walnęłam sobie henne No i namawiaja mnie na kolor. Troszkę się obawiam że to będzie za długo dla malucha ale trzeba próbować raz kozie śmierć! Szaja co sądzisz o podawaniu kleiku na noc dziecku ? Cytat:
![]() ![]() klask i:Super wiadomość ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też musze zacząć tymbardziej że mam opcję yt na telewizorze ale motywacji brak i czasu . pytam się kiedy to robić ? jak żyć? |
|||||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnelam standardowo w opakowaniu - w ubraniu i makijazu jak żulica
![]() TZ mnie probowal dobudzic na karmienie, ale chyba go niemilo potraktowalam zanim doszlam do siebie...
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-05 o 03:40 |
|
|
|
#4398 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Oleńkia spacerowka fajna i ma przekladana raczke Cytat:
ja podobnie w pracy robilam ![]() Cytat:
dla AmelkiCytat:
Cytat:
kupiliscie lire?? slyszlam o nich ze sa dobre |
|||||
|
|
|
#4399 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Fajna wycieczka zazdraszczam
![]() Cytat:
Cytat:
Co do cukroholizmu mam tak samo. I w sumie tym załatwilam się po ciązy tak to bym miała raptem 3-4 kg do zrzucenia ale nie, trza było wpiep.rz.a.ć bonitki bez opamiętania i są efekty po pół roku 10 kg jak byk!!! teraz od tygodnia nie podjadam w nocy, patrze na kalorie ale to za mało. buuuu Cytat:
Poczytałam, pocytowalam więc idę lulu. po wczorajszej przeprawie paznokciowo - wizazowej o 3 nad ranem wymiękam hehehehe buziaki do jutra!!!!! |
|||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Czesc!
nawijko jesli masz pewnosc, ze plat jest swiezy, to nie ma problemu. U Ciebie to nie powinien byc zaden problem, zeby dobra rybe znalezc. hje, silver po Jillian i shredzie sa super efekty, ale do tego to kondycje trzeba miec. Cwiczylam to przed ciaza i zawsze konczylam dychajac na podlodze. Ja to na plywalnie poszlabym, ale uwaga Starbucksy 4 sa a plywalni ani jednej. lady jak szanowne zdrowie? Co za noc!! Tz od rana prosilam o masaz (ramiona, szyja, plecy i krzyz - wszystko wysiadlo) a jak przyszlo co do czego, to powiedzialam, ze chce spac. Zasnelam o 21. Tz widzac, ze sie slaniam, ochoczo zaproponowal, ze w nocy pomoze. Jestem mu za to bardzo wdzieczna, bo Yae urzadzila sobie 3godzinne harce. Pozniej pospala juz bez pobudek do 7.30 i obudzila sie w swietnym humorze (na dzien dobry znow okiennice psula). Po takiej nocy rano mina tz bezcenna. |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Daria obudziła mnie o 2.30 i od tamtej pory nie umiem zasnąć
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Moje dziecko urządziło mi pobudke o 5. Dziąsła posmarowane, zjadła i ani myśli spać! śpiewa sobie 'ajajajajajajajajajajaaaa ajjjj" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już pisałam wcześniej, nie umiałam w nocy zasnąć. Wierciłam się od 2.30. Około 5 zasnełam a o 6 dziecko mnie obudziło
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Pobudka o 5:20, ale spała od 19 ![]() Ją już po śniadanku, Zuzia wsuwa kromkę. Na termometrze tylko 7 stopni. Mam nadzieję że słoneczko zaświeci potem. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochan, Amelka znowu takie bąki nad ranem puszczała ze nie wiem... specjalnie wczoraj nic takiego nie jadłam i ona tez i nie wiem od czego :[ :[ :[ :[
poza tym, tak mnie brzuch napierdziela, ze najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku z ciepłą butelką wody na brzuszku buzka! jade do dentysty pfff
|
|
#4406 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale przecież sam musi do wszystkiego dojść...Cytat:
nikt mi nie wybił ani nic, znikły czy nie wyrosły![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh moja maruda już na macie bez skarpetek..chyba mu kupię jakieś szelki, albo guziki do spodni poprzyszywam. Ściąga te skarpetki i zjada. Chyba idziemy się usypiać Przewróciłam go na brzuszek (bo jemu samemu się nie chce ) i chwilowo marud zażegnany
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-09-05 o 07:36 |
||||||
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko mi też nagminnie zdarza się zasnąć w opakowaniu. Jak się w nocy przebudzam to tylko porty ściągam
przyodziewam piżamę najczęściej na lewą stronę i tył naprzód i dalej kima
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
jakaja dziękuje za komplement. Kleik nie ma wartości odżywczych,taki zapychacz to jest. Hje mam długą paszczę to się mieszczą zębole ![]() I właśnie u mnie chirurg wejdzie w grę. Moja dentysta powiedziała że "jak będę chciała usunąć normalnie to będzie rzeź". A że ja potrafię z fotela uciec to może chirurg jest lepszym rozwiązaniem? Lady kochana jak się czujesz? Podzielam Twój los (coś często ostatnio ). Od północy (Karmiłam mała więc tak ostentacyjnie) mam 38,5st gorączki,bóle mięśni,zawroty głowy i mdłości. Jak nic angina się zbliża Mam nadzieję że Blanka będzie w dzień wyrozumiała ![]() Charliz ja już od bardzo dawna kupuje właściwie wszystko na promocji. I powiem Wam że jak tylko człowiek ma pieniądze to zyskuje podwójnie-bo właśnie może zrobić zapas na tych właśnie promocjach. A biednemu to zawsze wiatr w oczy. Dla mnie największą oszczędnościa było robienie zakupów przez internet przy kończeniu mieszkania. Liczyliśmy że zaoszczędziliśmy ponad 20tys zł. To bardzo dużo. Szaja Odpoczywaj i Wracaj do nas ![]() Deli powodzenia u dentysty! Silver bardzo Ci współczuję nocy Kochana jak już Darii uda się zasnąć to odpocznij w dzień. I koniecznie daj nam znać jak mama się czuje.Meneq czasem trzeba TZ pokazać właśnie jak wygląda opieka nad dzieckiem. Ja nie mogę narzekać,mariusz pięknie zajmuje się Blanka,w nocy do Niej wstaje,przytula,a rano daje jej mleko przed wyjściem do pracy. A wczoraj powiedział że on nie chce przenosić małej na noc do łóżeczka,bo kocha gdy Ona jest z nami,wtedy tworzymy super rodzinę i możemy się wszyscy razem w nocy przytulać Mam ogromny dylemat,napisze potem w k. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim przeczytałam ten post, Ola spierdzieliła mi na przedpokój idę ją gonić |
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu, paskudnie
![]() od rana ponad 38 w nocy spadlo do 37,6 a terazznowu masakramam wrazemie, ze mnie plecy wpol zlamia zaraz malz wzial wolne w pracy bo nie dalabym rady za mlodym nadazyc na 8.30 jedsiemy do lekarza, cale szczescie za medicover!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- meneq, daiekuje, ze pytasz fatalnie jest ;(
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

pampki tylko w promo od razu kilka pak, tak samo chusteczki do pupalolo itd, czy kosmetyki. Żarcie często też. Ot taki ze mnie łowca promocji 

obiad 2-daniowy, grzanki z masłem czosnkowym, deser a ten mi qrwa mówi, że dałam mu na kolację suchy chleb 

uroczo wyglądałam
już mam ciary

sama będę niedługo w podobnej sytuacji więc tak jakoś myślę, co by tu zrobić...

klask i:
nikt mi nie wybił ani nic, znikły czy nie wyrosły