Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 22:04   #4381
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nancy wrzesien posiedzi z moja bratowa, ale pozniej ehh bedziemy prosic moja babcie( ponad 70 lat...) zeby z nia posiedziala 1,5 h tylko, mamy blisko od niej do pracy. Nie mamy wyjscia, opiekunka nie wchodzi w gre jesli chcemy miec co jesc i nie skonczyc na ulicy ;/
dobrze, że chociaż ten wrzesień załatwiony
a nie myśleliście o żłobku państwowym?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:06   #4382
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Co do cen-ja np kupnych wędlin, mięs, kiełbas itd. w ogóle nie jem. wszystko eko ale fakt, drożeje! A tak poza tym, to ja ostatnio zauważyłam, ze wszystko kupuje w promo. Gardzę dwulitrową pepsi jak jest za więcej niż 3 ziko pampki tylko w promo od razu kilka pak, tak samo chusteczki do pupalolo itd, czy kosmetyki. Żarcie często też. Ot taki ze mnie łowca promocji
O, ja to samo robie!
Czasem z ciezkim sercem kupuje cos bez promocji

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale się zdegustowałam na tż obiad 2-daniowy, grzanki z masłem czosnkowym, deser a ten mi qrwa mówi, że dałam mu na kolację suchy chleb
Wybacz, wiem, ze Ci nie do smiechu, ale

Cytat:
szkoda, że mój tak nie umie

mój póki co cały czas dededede i dadadaaaa i neeee i meeeee, tyle póki co umie
Spoko, spoko, to jednorazowy wyskok

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:10   #4383
nancykenator
Zakorzenienie

śmiejcie się ze mnie, śmiejcie, nawet Wy przeciwko mnie
Stary 2013-09-04, 22:11   #4384
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
dobrze, że chociaż ten wrzesień załatwiony
a nie myśleliście o żłobku państwowym?
Mysle o tym. Ale to tak szybko by nie poszlo, 800 miejsc w zlobkach na ponad 300 tysiecy mieszkancow I nie wiem na jakich to jest zasadach, czy moge dziecko przyprowadzic na te 2-3 h bo wiecej nie potrzebujemy, wiec nie chcialabym jej zostawiac bez potrzeby z obcymi. Teraz musimy na szybko ogarnac babcie, ale bedzie ciezko, sprobuje jej wytlumaczyc, ze te 1,5 h nie bedzie musiala nic robic przy malej procz zabawy i herbatki.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:16   #4385
nancykenator
Zakorzenienie

little no właśnie z tego co wiem, to samotne matki mają pierwszeństwo w dostaniu miejsca w żłobku. U mnie na osiedlu jest takich mnóstwo i zostawiają dzieci na kilka godzin w żłobku czy w przedszkolu... może warto zapytać?
Stary 2013-09-04, 22:23   #4386
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A jakie ryby dawalas?

Robilas w ten sam sposob, co z miesem?

Co to jest piszinger?

Nawijka byla i sie wkurzyla
Stalam 15 min przy rejestracji dla dzieci (nie bylo nikogo, kto obsluguje). Kobieta z ogolnej rejestracji widziala, ze jestem, ale byla tak wielce zajeta, ze nie podeszla :/:/
Wkurzylam sie, zawinelam tylek i pojde jutro :/

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

bokeh, zazdroszcze
Daleko macie do Krk?
Nawijko ja gotuję warzywa i tak po 10 minutach gotowania wrzucam rybkę i gotuję jeszcze 5-6 minut. I gotowe. A potem wszystko blęderuję. Dawałam też osobno rybkę, Czasem też gotuujęosobno i tylko dodaję samą rybę. Powiem, że nie capi tak jak ta z słoiczków. Śmierdzi trochę ale jak oliwy dodaję to już przestaje.
Ja robiłam łososia
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:32   #4387
litllesweetangel
Lurker ;)

Ale ja nie jestem samotna matka. I nie potrafilabym udawac ze tz kopnal mnie w dupe jest taki niedobry a jednak mala by przyprowadzal i po nia przychodzil codziennie. To by nie przeszlo, zwlaszcza ze mieszkam w centrum, duzo samotnych matek i to tych patologicznych, bedzie ciezko nie nastawiam sie na wolne miejsce w najblizszym czasie.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-09-04, 22:41   #4388
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie jestem samotna matka. I nie potrafilabym udawac ze tz kopnal mnie w dupe jest taki niedobry a jednak mala by przyprowadzal i po nia przychodzil codziennie. To by nie przeszlo, zwlaszcza ze mieszkam w centrum, duzo samotnych matek i to tych patologicznych, bedzie ciezko nie nastawiam sie na wolne miejsce w najblizszym czasie.
little, nie chciałam Cię urazić, ale wiem, że wiele kobiet tak właśnie robi. Mieszkania po kilkaset tysięcy, ona jeździ furką, on też całkiem niezłą. Na prywatne nie chcą kasy wydawać więc pani mówi, że jest sama, nie ma środków do życia (własna firma, która "nie przynosi" zysku) i tak sobie żyją.
Stary 2013-09-04, 22:46   #4389
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja pitole. Musze pilnie jutro z samego raniuska jechac do dentysty aaaaaaaaaaaaaaa plomba mi wypadla :[ od października mam misje zęby, biore się za nie tzn chyba wyrwe te ósemki ;/<boje sie baaaaaaaaardzo>
o kurcze, współczuję...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nieeee, jestem pewna, ze trup
u nas jest muszelka

a w zimie Ci nie wieje?

ja w to zawsze klikam; w tamtym roku jak była ta akcja, to całe biuro zapędziłam do codziennego klikania

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

mi się kiedyś ukruszyło pół dolnej jedynki uroczo wyglądałam

o mamuniu już mam ciary
nie chodzę tak w zimę, chyba że jest dość ciepło (jak na zimę)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane, rozlozylam sie :'( mam ponad 38st goraczki, wszystko mnie lupie i....nic poza tym, ze czuje sie jak kupa kupy :'( mam nadzieje, ze przez noc przejdzie bo nie wiem jak dam rade za moim szkrabkiem zapierniczajacym :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ufff Haniek zasnął o 22 dopiero, padam
Stary 2013-09-04, 22:52   #4390
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Mam identycznie! Po prostu zal mi kasy, bo wiem ze mam jej malo. Dezodoranty biore z promocji- przynajmniej wyprobuje wszystkie rodzaje xd Zele po prysznic tez. Tylko odzywke, szampon i fluid biore zawsze ten sam. Na zarciu to juz w ogole skapie, na zarciu dla mnie TZ bierze co lubi, malej tez to co potrzebuje. Skapie na ciuchach, nie dam za bluzke wiecej niz 20 zl jak wiem, ze mam pod reka outlet w ktorym podobna kupie za dyche :p A jak trafie cos co potrzebowalam/zawsze chcialam miec/ czailam sie na to dlugo w promocji to jestem szczesliwa jak dziecko po kupie
"szczęśliwa jak dziecko po kupie" proponuje to do słowniczka
A co do chusteczek...do dziewczyn które lubią chusteczki zapachowe (pampers)..już tu mówiłam ale powtórzę- polubiłam bardzo chusteczki z aloesem z lidla, są bardzo wilgotne, super pachną no i cena ich jest taka jak pampersów na promo-4,99 za 80szt.-gorąco polecam.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:57   #4391
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
little, nie chciałam Cię urazić, ale wiem, że wiele kobiet tak właśnie robi. Mieszkania po kilkaset tysięcy, ona jeździ furką, on też całkiem niezłą. Na prywatne nie chcą kasy wydawać więc pani mówi, że jest sama, nie ma środków do życia (własna firma, która "nie przynosi" zysku) i tak sobie żyją.
Wiem, ja po prostu nie umiem klamac. Nie umiem, no widac po mnie od razu, zoladek mnie boli itp. I wiesz my sie bedziemy wymieniac, wiec to by bylo poderzane, raz on raz ja, niby samotna a tu dziecko skacze z radosci na widok ojca bardziej niz na widok matki. A za darmo i tak bym nie miala, za duze dochody jak na 2 osoby, mimo ze zadna matka za taka kase by sie nie utrzymala

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-09-04, 23:02   #4392
nancykenator
Zakorzenienie

to już nie wiem, co Ci doradzić sama będę niedługo w podobnej sytuacji więc tak jakoś myślę, co by tu zrobić...
Stary 2013-09-04, 23:10   #4393
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Gratulacje dzieciaczkom za skończone miesiące i nowe umiejętności!

Pamiętacie jak pisałam ostatnio, że się Amelka rozpłakała mamie na spacerze? rozkrzyczała się? To dziś nawet na spacer nie wyszły - rozpłakała się tuż za bramą. Albo nie chce być w wózku albo nie wiem, lęki jakieś?
Ubrałam się i poszłam z nimi, z Małą w Tuli i zaraz zasnęła. Kurczaczki, mama się dyga co będzie jak będzie miała zostać z A. sama, jak np na uczelnię pójde, że się Mała będzie bała bo ją tylko do siebie przyzwyczaiłam..;/

Jak Amelcia cudownie zapiernicza przez cały pokój pełzając
I wiecie co? Dzisiaj przekręciła się w wanioence na brzuch i próbowała z niej wyjść, łapiąc rączkami za brzegi

Aha - i dziś obniżyliśmy z Tż łóżeczko na niższy poziom, mam duże dziecko
Ale nawet daję radę ją sama odłożyć, a bałam się bardzo, że ją będę budzić przy odkładaniu.

Chyba jestem uzależniona od słodkości ;/ naczytałam się, torty, piszingery... i co? wpierniczam dziecku chrupki kukurydziane ;/ ale nie jestem usatysfakcjonowana..
U nas było tak samo. Nikt inny jak ja czy mąż na spacer jej nie mógł wsiąść czy nawet zostawać u mojej mamy nie chciała. Jak tylko mama wyszła za bramę czy nawet kawałek się przeszła to ryk nie z tej ziemi. To wynika z przywiązania.
Teraz jak jest niania to przez 2 dni byłam z nimi na spacerku tyle, że to ona prowadziła wózek a ja szłam obok. Na 3 dzień poszły same i jest dobrze.
Spróbuj tak to rozwiązać tylko może z 3-4 dni wspólnych spacerów. Tak samo w domu niech twoja mama się nią pozajmuje a ty gdzieś na neutralnym polu zajmij się czymś innym. U nas było trudno tydzień ( mała płakała i marudziła już po 4 godzinach z nianią), ale od poniedziałku jest super. Fajnie się dogadują. Mała jest zadowolona i godzinki lecą szybko.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 23:19   #4394
nancykenator
Zakorzenienie

zmykam spać dobranoc śpijcie dobrze dziewczynki, oby jak najmniej pobudek w nocy
Stary 2013-09-04, 23:24   #4395
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Laski mam juz ponad 39.... 2 panadole za mna..... Do jakiej temp moge kp babla???

Dalej nic mi nie jest... Poza ta goraczka i totalnym oslaabieniem (ledwo tel 3mam w rekach) zeby chociaz zator bly nic.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 23:39   #4396
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej Witam się jak zwykle wieczorową porą kiedy wszyscy jużś pią a ja mam czas na przyjemności. Dzis mały załatwił co trzeba więc cisnienie mi opadło ufff Byliśmy u zaprzyjaźnionej fryzjerki, Krzysio zabawiał panią kosmetyczkę a ja walnęłam sobie henne No i namawiaja mnie na kolor. Troszkę się obawiam że to będzie za długo dla malucha ale trzeba próbować raz kozie śmierć!

Szaja co sądzisz o podawaniu kleiku na noc dziecku ?

Cytat:
Pewnie mi sie oberwie za panikowanie, ale jakims cudem obronilam sie na 5
No brawo klask i:

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wczoraj odebraliśmy wyniki metaboliczne i wszystko ok
Super wiadomość

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! Poczytam Was później a tymczasem Pozdrawiamy ze spaceru

W sumie pierwszy raz widzę twoją Blankę ! Ślicznota

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie może jaki internet bez limitu danych można wziąć nie mając telefonu stacjonarnego?
obecnie mamy play 5GB z laptopem na raty i szlag mnie trafia bo nic oglądnąć ani nic tylko fc, wizaż , mail itp.
Help?
Fajny masz awatar

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ale jeśli dam w kopertę to ta kasa pewnie się rozpłynie i żadnej pamiątki nie będzie ...
Nie koniecznie. Przecież możesz dać koperte i jakiś upominek typu pamiątka chrztu, album, jest wiele pięknych książeczek w empiku, a pamiątek na allegro

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To i ja pospamuję fotami spacerowymi. Na drugim zdjęciu ramiona tak dziwnie wysoko wyszły, bo kamizelka poszła trochę do góry, a pasy za to w dół.
No Polcjusz jak ta lala

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Sprawdziłam te ćwiczonka i wydają się lepsze niż tej całej Chodakowskiej.

Chyba zacznę ćwiczyć to Jillian Michaels 6Weeks Six Pack
Też musze zacząć tymbardziej że mam opcję yt na telewizorze ale motywacji brak i czasu . pytam się kiedy to robić ? jak żyć?
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 00:00   #4397
nafiyqa
Zakorzenienie

Zasnelam standardowo w opakowaniu - w ubraniu i makijazu jak żulica
TZ mnie probowal dobudzic na karmienie, ale chyba go niemilo potraktowalam zanim doszlam do siebie...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-05 o 03:40
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 00:05   #4398
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam Wam powiedzieć, ze Ola sama siedzi, w spacerowce jak się trzyma tego czegoś na co dziecko do tej pory jedynie nogi zarzucało to siedzi i siedzi i leżeć nie chcę

W ogóle to faktycznie kolejne zęby nam idą. Takie ma już kurde te dziąsła i dzisiaj jeczała i jęczała aż w końcu dentinoxem posmarowałam i zasnęła chwila moment! I bidulka jak w nocy poplakuje przez sen to na bank przez to!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Deli, a wiesz, ze ja lubię po dentystach chodzić? mogę iść za Ciebie

dla Oleńki
a spacerowka fajna i ma przekladana raczke

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nieeee, jestem pewna, ze trup
u nas jest muszelka

a w zimie Ci nie wieje?

ja w to zawsze klikam; w tamtym roku jak była ta akcja, to całe biuro zapędziłam do codziennego klikania[COLOR="Silver"]

:
super
ja podobnie w pracy robilam

Cytat:

Pamiętacie jak pisałam ostatnio, że się Amelka rozpłakała mamie na spacerze? rozkrzyczała się? To dziś nawet na spacer nie wyszły - rozpłakała się tuż za bramą. Albo nie chce być w wózku albo nie wiem, lęki jakieś?
Ubrałam się i poszłam z nimi, z Małą w Tuli i zaraz zasnęła. Kurczaczki, mama się dyga co będzie jak będzie miała zostać z A. sama, jak np na uczelnię pójde, że się Mała będzie bała bo ją tylko do siebie przyzwyczaiłam..;/

I wiecie co? Dzisiaj przekręciła się w wanioence na brzuch i próbowała z niej wyjść, łapiąc rączkami za brzegi

Ale nawet daję radę ją sama odłożyć, a bałam się bardzo, że ją będę budzić przy odkładaniu.

Chyba jestem uzależniona od słodkości ;/ naczytałam się, torty, piszingery... i co? wpierniczam dziecku chrupki kukurydziane ;/ ale nie jestem usatysfakcjonowana..

dla Amelki
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kurcze, powiem Ci, ze tez bym chciala za jednym zamachem;> ale przecież wtedy nie bedzie dało sie zjesc rozumiem dwie na raz ale cztery? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

przednimi, jak królik

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane, rozlozylam sie :'( mam ponad 38st goraczki, wszystko mnie lupie i....nic poza tym, ze czuje sie jak kupa kupy :'( mam nadzieje, ze przez noc przejdzie bo nie wiem jak dam rade za moim szkrabkiem zapierniczajacym :'(

Kochana zdrówka

kupiliscie lire??

Cytat:
Co do zębów- kupiłam na all paski wybielające crest supreme. Polecam

slyszlam o nich ze sa dobre
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 00:11   #4399
jakajakaja5
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pozdrowienia

Fajna wycieczka zazdraszczam

Cytat:
Zrobiłam dziś leczo ale takie bez mięsa Ola właśnie usypia, zawinęła się w kokon i udaje, ze jej nie ma
Wiecie co ja kurde nie wiedziałam, ze to aż tak się kocha dziecko! Mała zasnęła mi dziś w południe a ja po dziesięciu minutach pomyślałam, ze mogłaby wstać, bo pusto i smutno bez niej tak ja kocham ze ajajajaj

Też tak mam !!!

Cytat:

Ja bardzo długo szukalam rozwiązania dlaczego Krzyś jęczy na spacerze aż w koncu wzięłam spacerówkę odwrócilam do przodu w pozycji pólsiedzącej i jest lux pomada !!! A jak marudzi to rozkladam na leżąco i bryka jak w gondoli powiedzmy. Druga sprawa może ona rzeczywiście ma jakiś lęk - wtenczas tak jak ktoraś z dziewczyn(przepraszam nie zapamiętałam) pisała na początek wspólne spacery. życzę powodzenia.
Co do cukroholizmu mam tak samo. I w sumie tym załatwilam się po ciązy tak to bym miała raptem 3-4 kg do zrzucenia ale nie, trza było wpiep.rz.a.ć bonitki bez opamiętania i są efekty po pół roku 10 kg jak byk!!! teraz od tygodnia nie podjadam w nocy, patrze na kalorie ale to za mało. buuuu

Cytat:
Deli, a propos marity. Ja dziś na chwilke jak Ola siedziała, to podniosłam to oparcie i doszłam do wniosku, ze ten czołg lepiej się prowadzi. Ale ja i tak jeszcze max dwa miesiące i zmieniam

A ja bardzo sobię chwalę maritę i nie będe zmieniać chyba że jakaś fajną ofertę na gumtree znajde sasasaa

Poczytałam, pocytowalam więc idę lulu. po wczorajszej przeprawie paznokciowo - wizazowej o 3 nad ranem wymiękam hehehehe buziaki do jutra!!!!!
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 03:14   #4400
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Czesc!
nawijko jesli masz pewnosc, ze plat jest swiezy, to nie ma problemu. U Ciebie to nie powinien byc zaden problem, zeby dobra rybe znalezc.
hje, silver po Jillian i shredzie sa super efekty, ale do tego to kondycje trzeba miec.
Cwiczylam to przed ciaza i zawsze konczylam dychajac na podlodze.
Ja to na plywalnie poszlabym, ale uwaga Starbucksy 4 sa a plywalni ani jednej.
lady jak szanowne zdrowie?

Co za noc!!
Tz od rana prosilam o masaz (ramiona, szyja, plecy i krzyz - wszystko wysiadlo) a jak przyszlo co do czego, to powiedzialam, ze chce spac. Zasnelam o 21. Tz widzac, ze sie slaniam, ochoczo zaproponowal, ze w nocy pomoze. Jestem mu za to bardzo wdzieczna, bo Yae urzadzila sobie 3godzinne harce. Pozniej pospala juz bez pobudek do 7.30 i obudzila sie w swietnym humorze (na dzien dobry znow okiennice psula). Po takiej nocy rano mina tz bezcenna.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 04:27   #4401
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria obudziła mnie o 2.30 i od tamtej pory nie umiem zasnąć kurde! Ale się męczę. Kręce się z boku na bok i nic
Stary 2013-09-05, 06:13   #4402
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
little no właśnie z tego co wiem, to samotne matki mają pierwszeństwo w dostaniu miejsca w żłobku. U mnie na osiedlu jest takich mnóstwo i zostawiają dzieci na kilka godzin w żłobku czy w przedszkolu... może warto zapytać?
Ale Little nie jest samotną matka. Tak samo jak ja niby teraz nie jestem i mi nie przysługuje nic jako samotnemu rodzicowi dopóki nie przedstawię pisma od sądu np dot alimentów

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Moje dziecko urządziło mi pobudke o 5. Dziąsła posmarowane, zjadła i ani myśli spać! śpiewa sobie 'ajajajajajajajajajajaaaa ajjjj"

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 06:44   #4403
s i l v e r
Zakorzenienie

Jak już pisałam wcześniej, nie umiałam w nocy zasnąć. Wierciłam się od 2.30. Około 5 zasnełam a o 6 dziecko mnie obudziło Właśnie sobie śpiewa i pluje w łóżeczku ... Jestem martwa.
Stary 2013-09-05, 07:07   #4404
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hejka
Pobudka o 5:20, ale spała od 19
Ją już po śniadanku, Zuzia wsuwa kromkę.
Na termometrze tylko 7 stopni. Mam nadzieję że słoneczko zaświeci potem.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:21   #4405
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej kochan, Amelka znowu takie bąki nad ranem puszczała ze nie wiem... specjalnie wczoraj nic takiego nie jadłam i ona tez i nie wiem od czego :[ :[ :[ :[
poza tym, tak mnie brzuch napierdziela, ze najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku z ciepłą butelką wody na brzuszku

buzka! jade do dentysty pfff

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:31   #4406
scotasia
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Mój też się nie spieszy do raczkowania. Do gadania tez nie bardzo. ciąble tylko baba bebe chociaż ostatnio na widok t, woła baba baba baba t. zero reakcji a mały baba be
Cytat:

Nasze dzieciaczki podobne wiekowo - moj tez lezy i nawet nie w glowie mu jakies akrobacje
Jedyne co robi to obroty we wszystkie strony, obracanie sie na brzuchu wokol wlasnej osi i dzwiganie w gore d*pki.
Cytat:
Moja też leniuszek. Chyba najbardziej do tyłu w całego wątku.

Pięknie się tulicie
Dzięki, pocieszyłyście mnie bo już myślałam, że za mało stymuluję małego do ruchu no ale przecież sam musi do wszystkiego dojść...
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Deli, ja miałam wyrywane w sumie 4 zęby - piątki, na górze i na dole, do aparatu musieli mi wyrwać, bo miałam za duże zęby i mi się nie mieściły wszystkie w szczęce... Ale nie wspominam tego źle - chyba tylko dlatego, że mam super dentystę, który wie, jak zaaplikować znieczulenie, by faktycznie nie było czuć żadnego bólu... Natomiast 8 to koszmar, z tego co słyszałam od znajomych (ja, na całe szczęście, nie mam i nie będę miała, brak w mojej szczęce zawiązek na 8, bo miała rtg przed aparatem). Współczuję.
Też nosiłam stały aparat, ale nic nie usuwałam bo ... nie miałam żadnej piątki, ani na góze ani na dole. Orto się dziwiła jak to się stało a ja nie mam pojęcia nikt mi nie wybił ani nic, znikły czy nie wyrosły

Cytat:
Zasnelam standardowo w opakowaniu - w ubraniu i makijazu jak żulica
TZ mnie probowal dobudzic na karmienie, ale chyba go niemilo potraktowalam zanim doszlam do siebie...

Cytat:
Jak już pisałam wcześniej, nie umiałam w nocy zasnąć. Wierciłam się od 2.30. Około 5 zasnełam a o 6 dziecko mnie obudziło Właśnie sobie śpiewa i pluje w łóżeczku ... Jestem martwa.
Współczuję. Jak ja się cieszę, że moje dziecko przynajmniej do 4 śpi bez większych problemów.

Ehh moja maruda już na macie bez skarpetek..chyba mu kupię jakieś szelki, albo guziki do spodni poprzyszywam. Ściąga te skarpetki i zjada. Chyba idziemy się usypiać

Przewróciłam go na brzuszek (bo jemu samemu się nie chce) i chwilowo marud zażegnany ostatnio Dominik dostał biedroneczkę nuteczkę, fajna zabawka, ma zajęcie

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-09-05 o 07:36
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:35   #4407
charlizz
Zadomowienie

Nawijko mi też nagminnie zdarza się zasnąć w opakowaniu. Jak się w nocy przebudzam to tylko porty ściągam przyodziewam piżamę najczęściej na lewą stronę i tył naprzód i dalej kima
Stary 2013-09-05, 07:35   #4408
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej!

jakaja dziękuje za komplement. Kleik nie ma wartości odżywczych,taki zapychacz to jest.

Hje mam długą paszczę to się mieszczą zębole
I właśnie u mnie chirurg wejdzie w grę. Moja dentysta powiedziała że "jak będę chciała usunąć normalnie to będzie rzeź". A że ja potrafię z fotela uciec to może chirurg jest lepszym rozwiązaniem?

Lady kochana jak się czujesz? Podzielam Twój los (coś często ostatnio). Od północy (Karmiłam mała więc tak ostentacyjnie) mam 38,5st gorączki,bóle mięśni,zawroty głowy i mdłości. Jak nic angina się zbliża Mam nadzieję że Blanka będzie w dzień wyrozumiała

Charliz ja już od bardzo dawna kupuje właściwie wszystko na promocji. I powiem Wam że jak tylko człowiek ma pieniądze to zyskuje podwójnie-bo właśnie może zrobić zapas na tych właśnie promocjach. A biednemu to zawsze wiatr w oczy.
Dla mnie największą oszczędnościa było robienie zakupów przez internet przy kończeniu mieszkania. Liczyliśmy że zaoszczędziliśmy ponad 20tys zł. To bardzo dużo.

Szaja Odpoczywaj i Wracaj do nas

Deli powodzenia u dentysty!

Silver bardzo Ci współczuję nocy Kochana jak już Darii uda się zasnąć to odpocznij w dzień. I koniecznie daj nam znać jak mama się czuje.

Meneq czasem trzeba TZ pokazać właśnie jak wygląda opieka nad dzieckiem. Ja nie mogę narzekać,mariusz pięknie zajmuje się Blanka,w nocy do Niej wstaje,przytula,a rano daje jej mleko przed wyjściem do pracy. A wczoraj powiedział że on nie chce przenosić małej na noc do łóżeczka,bo kocha gdy Ona jest z nami,wtedy tworzymy super rodzinę i możemy się wszyscy razem w nocy przytulać

Mam ogromny dylemat,napisze potem w k.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 07:38   #4409
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

jakaja dziękuje za komplement. Kleik nie ma wartości odżywczych,taki zapychacz to jest.

Hje mam długą paszczę to się mieszczą zębole
I właśnie u mnie chirurg wejdzie w grę. Moja dentysta powiedziała że "jak będę chciała usunąć normalnie to będzie rzeź". A że ja potrafię z fotela uciec to może chirurg jest lepszym rozwiązaniem?

Lady kochana jak się czujesz? Podzielam Twój los (coś często ostatnio). Od północy (Karmiłam mała więc tak ostentacyjnie) mam 38,5st gorączki,bóle mięśni,zawroty głowy i mdłości. Jak nic angina się zbliża Mam nadzieję że Blanka będzie w dzień wyrozumiała

Charliz ja już od bardzo dawna kupuje właściwie wszystko na promocji. I powiem Wam że jak tylko człowiek ma pieniądze to zyskuje podwójnie-bo właśnie może zrobić zapas na tych właśnie promocjach. A biednemu to zawsze wiatr w oczy.
Dla mnie największą oszczędnościa było robienie zakupów przez internet przy kończeniu mieszkania. Liczyliśmy że zaoszczędziliśmy ponad 20tys zł. To bardzo dużo.

Szaja Odpoczywaj i Wracaj do nas

Deli powodzenia u dentysty!

Silver bardzo Ci współczuję nocy Kochana jak już Darii uda się zasnąć to odpocznij w dzień. I koniecznie daj nam znać jak mama się czuje.

Meneq czasem trzeba TZ pokazać właśnie jak wygląda opieka nad dzieckiem. Ja nie mogę narzekać,mariusz pięknie zajmuje się Blanka,w nocy do Niej wstaje,przytula,a rano daje jej mleko przed wyjściem do pracy. A wczoraj powiedział że on nie chce przenosić małej na noc do łóżeczka,bo kocha gdy Ona jest z nami,wtedy tworzymy super rodzinę i możemy się wszyscy razem w nocy przytulać

Mam ogromny dylemat,napisze potem w k.

zanim przeczytałam ten post, Ola spierdzieliła mi na przedpokój idę ją gonić
Stary 2013-09-05, 07:47   #4410
LadyWhisper
Zakorzenienie

fewciu, paskudnie
od rana ponad 38 w nocy spadlo do 37,6 a terazznowu masakra
mam wrazemie, ze mnie plecy wpol zlamia zaraz

malz wzial wolne w pracy bo nie dalabym rady za mlodym nadazyc
na 8.30 jedsiemy do lekarza, cale szczescie za medicover!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

meneq, daiekuje, ze pytasz fatalnie jest ;(

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości