Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 19:52   #3661
amelka2006
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hej dziewczyny,
Długo mnie nie było, bo weekend w Wiedniu i rozpoczęcie roku szkolnego...
Chciałam Wam powiedzieć, że piękne macie brzuszki i dzidziusie w środku.
Ja mojego dzidziusia idę jutro podglądać Czy Wy też tak macie, że po namiętnych chwilach z mężem nie możecie usnąć ze strachu, że coś się dziecku mogło stać? Lekarz mówił, że nie ma przeciwwskazań, a mimo to dziś w nocy budziłam się i zasypiałam na zmianę.
W pracy jeszcze nic Dyrektorowi nie powiedziałam. Wczoraj podpisałam aneks do umowy i dostałam podwyżkę. Jak teraz powiem, że jestem w ciąży to chyba apopleksji dostanie.
Moja córka ma właśnie gorączkę. Dwa dni w szkole i zaczyna się. Boję się, że biedna jutro do szkoły nie pójdzie. Także boję się, że kolejną noc zarwę czuwając nad nią. A jutro do moich zerówkowiczów
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 19:54   #3662
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam wysyłam zdjęcie mojego brzucholka 7 tydz. 4 dzień teraz rozumiecie dlaczego sądziłam, że będę miała bliźniaki? ale podobno jest jedno maleństwo w środku
Trochę rozumiem
Chyba niedługo moja kolej na brzuszek, ale nie ma mi kto foty zrobić
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja też miałam taki ból, że aż mi bylo słabo. Siostra tż pytała czy przypadkiem nie pije za mało wody bo od tego może boleć .no rzeczywiście tego dnia strasznie mało wypiłam plynów może 0,5l myślicie że to miało jakiś wplyw?
Nie wiem, pierwsze słyszę ale możliwie, bo mnie ostatnio też często boli, a mało piję
Ale u siebie obstawiam kręgosłup szyjny od pochylania sie nad klawiaturą w pracy
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
co prawda syn sobie zaklepał Wiktoria dla dziewczynki, ale to dlatego, że jego przedszkolna narzeczona ma tak na imię... jakoś mu wypersfaduję
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj mam coś doła... płakać mi się chce... obudziłam się ze złymi przeczuciami odnośnie fasolki i jakoś nie mogą mnie te myśli opuścić... teraz jestem na przełomie 11/12 tydz no a naczytałam się że dużo ciąż się wtedy kończy i masz babo placek ;( a wizytę mam dopiero za 2 tyg... dzisiaj mnie nie męczą zapachy przez co moje myśli są na złej drodze... zła jestem na siebie że tak panikuję... ale dwa lata czekałam na tą kruszynkę i nie mogę pozwolić żeby coś jej się stało
to tyle żalów na dziś
Bez takich tutaj nie ma takiego myślenia, bo po tyłku. Koniec już niepowodzeń na naszym wątku

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Swoją drogą pamiętam jak któraś z Was pisała o opinii lekarza, że komputer szkodzi w ciąży tylko jeżeli jest podłączony do internetu - od teraz staje się to moim motto
Świetne
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Jak MAły się obudzi, jadę się zapisać na porodówkę Podobno tutaj już teraz trzeba
A jak się nie wstrzelisz z terminem to przepada?

Cytat:

Brzuchatka, spokojnie, jeszcze zdążysz nabiegać się po sklepach na razie odkładaj fundusze na ten cel jakby nie było jeszcze 7 miesięcy przed nami... sporo czasu

Przede mną 4,5 m-ca

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jak wy kupujecie te wszystkie ciuszki nie znając płci?
Głównie białe... kilka żółtych, zielonych, beżowych, i jakoś leci
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na prenatalnych badaniach i wszystko ok. dzieć ma 7,7 cm. 13 tydzień, więc ryzyko już mniejsze

Zeskanowałam trzy fotki.
Ale masz super zdjęcia!!!!!!

Dobry wieczór! Mało napisałyście to i ładnie nadrobiłam
Ja mam wizytę już w ten piątek

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:16   #3663
Ela87
Zakorzenienie

Mój plan jest taki, że do końca grudnia porządkuję wszystkie nasze szafy, ciuchy, papiery itp. Muszę uszyć mnóstwo hamaków i kocyków dla moich fretek, bo później nie będzie jak i kiedy. Od stycznia 2014 biorę się za bobasowe potrzeby. Też nie mam nic dla naszego dziecka, nawet pary skarpet, ale przyjmuję to spokojnie, jeszcze kupa czasu. Ciuchów pewnie dużo dostanę, bo w rodzinie same dzieci ale pewnie też coś nowego kupię Na początku lutego (czyli miesiąc przed terminem) chcę mieć też już spakowaną torbę do szpitala.

Taki mam plan, ale jak wyjdzie w praniu to nie wiem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:41   #3664
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny !!
Cieszę się ogromnie na same dobre wieści
Dzieciaki są świetne. Całkiem podobne do mojego

Byłam dzisiaj na prenatalnych badaniach i wszystko ok. dzieć ma 7,7 cm. 13 tydzień, więc ryzyko już mniejsze
Ale badanie nie podobało mi się w ogóle :-( Wyszłam wymęczona i czułam się zgwałcona. Dzieć mój był tak uparty, że nie chciał się obrócić. Badanie dowcipno-brzuszne trwało 40 minut lekarz uciskał mi brzuch, trząsł, robił dosłownie wszystko, by fasola się obróciła, bo chciał zobaczyć kość nosową i nic... Zaparł się nogami i koniec. Nie wytrzymałam ucisku na pęcherz, więc poszłam do łazienki, wróciłam, położyłam się i od razu było widać kość. W brzuchu siedzi a już takie wredne Doktor stwierdził, że naprawdę trudny pacjent i po porodzie będę musiała sobie z nim porozmawiać. Płci nie było widać. Doktor nie mój, ale bardzo miły i sympatyczny
Zeskanowałam trzy fotki.
wow 7,7 cm - jaki smok!
I tez troszkę wymęczona byłam po USG, więc Cię rozumiem. A zdjęcia BOSKIE!

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Ja mojego dzidziusia idę jutro podglądać Czy Wy też tak macie, że po namiętnych chwilach z mężem nie możecie usnąć ze strachu, że coś się dziecku mogło stać? Lekarz mówił, że nie ma przeciwwskazań, a mimo to dziś w nocy budziłam się i zasypiałam na zmianę.
Mąż się troszkę stresował za pierwszym razem, ale po prostu staramy się "nie aż tak namiętnie"

Mam nadzieję, że Twoje pierworodne jednak nie będzie powazniej chore.

Cytat:
Mój plan jest taki, że do końca grudnia porządkuję wszystkie nasze szafy, ciuchy, papiery itp. Muszę uszyć mnóstwo hamaków i kocyków dla moich fretek, bo później nie będzie jak i kiedy. Od stycznia 2014 biorę się za bobasowe potrzeby. Też nie mam nic dla naszego dziecka, nawet pary skarpet, ale przyjmuję to spokojnie, jeszcze kupa czasu. Ciuchów pewnie dużo dostanę, bo w rodzinie same dzieci ale pewnie też coś nowego kupię Na początku lutego (czyli miesiąc przed terminem) chcę mieć też już spakowaną torbę do szpitala.

Mieć plan to już połowa sukcesu
Ja mam z kolei plan, że do miesiąca kupić szafeczkę/komodę, która ma być na rzeczy dziecia. Bo w tej chwili wszytskie rzeczy, które mam kupiła moja mama (kurcza, to właśnie sobie uświadomiłam, że ja nic nie kupiłam... ) i u nich w domu są. A bratowa czeka aż miejsce sobie zrobię, żeby mi coś dać
A pytanie od laika: po co fretkom mnóstwo hamaków i kocyków?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 20:54   #3665
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
teQiba oglądałam Twojego Bąbelka kilka razy i wciąż nie mogę się napatrzeć, jest rozczulający. Przypuszczenia lekarza pokryły się z Twoimi marzeniami? bo jak dla mnie wygląda na chłopaka
Bardzo dziekujemy
Tak - pokrywa sie to z moimi marzeniami
Ale jako zyciowa pesymistka staram sie nie napalac zebym pozniej nie byla rozczarowana - wiadomo, najwazniejsze ze zeby bylo zdrowe
Myslisz ze wyglada chlopieco?

Cytat:
Hej dziewczyny,
W pracy jeszcze nic Dyrektorowi nie powiedziałam. Wczoraj podpisałam aneks do umowy i dostałam podwyżkę. Jak teraz powiem, że jestem w ciąży to chyba apopleksji dostanie.
Moja córka ma właśnie gorączkę. Dwa dni w szkole i zaczyna się. Boję się, że biedna jutro do szkoły nie pójdzie. Także boję się, że kolejną noc zarwę czuwając nad nią. A jutro do moich zerówkowiczów
Ja na 100% mialabym wyrzuty sumienia wiec chwilowo mamy samo-narzucony celibat.
Planuje od II trymestru, czyli juz od przyszlego tygodnia pomalutku sprobowac - zobczymy jak to bedzie
To zdziwisz dyrektora Ale podwyzka na pewno Ci sie nalezala za prace wiec sie nie przejmuj.
Zdrowka zycze coreczce

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-09-04 o 20:55
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:13   #3666
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Idę spać Dziewczyny, bo jak się zasiedzę na wizażu, to znowu rano zaśpię

Dobrej nocy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-04, 21:20   #3667
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
wow 7,7 cm - jaki smok!
I tez troszkę wymęczona byłam po USG, więc Cię rozumiem. A zdjęcia BOSKIE!

A pytanie od laika: po co fretkom mnóstwo hamaków i kocyków?
Fretki uwielbiają spać zakopane w kocach i hamakach Hamaki są im potrzebne do utrzymania prawidłowego łuku kręgosłupa (nie umiem się wysłowić, jakoś tak :P ) Mam klatkę 160 wysokości, a mam teraz jakieś stare hamaki nie pod kolor, a chciałabym komplety w kolorze żeby ładnie się prezentowało :0
Np tak https://lh6.googleusercontent.com/-L...1+17.21.02.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-04, 21:25   #3668
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Fretki uwielbiają spać zakopane w kocach i hamakach Hamaki są im potrzebne do utrzymania prawidłowego łuku kręgosłupa (nie umiem się wysłowić, jakoś tak :P ) Mam klatkę 160 wysokości, a mam teraz jakieś stare hamaki nie pod kolor, a chciałabym komplety w kolorze żeby ładnie się prezentowało :0
Swietne

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-04, 21:38   #3669
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Toz to fretkowy raj - rewelacja!
Kolezanka miala kiedys fretke ale nie umiala jej wychowac bo wszystkich gryzla

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-09-04 o 21:42
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:43   #3670
Enia_
Zadomowienie

Dziewczyny, nie mam czasu was doczytać dokłądnie, przeleciałam na szybko wątek
wróciłam do pracy,zamierzam popracować miesiąc,góra dwa
Córa super sobie radzi w przedszkolu jako 2,5 latek jestem z niej ogromnie dumna !
U nas wszystko ok,brzusio z dnia na dzien coraz większy;-)
Rodzice dzieciaków powoli zauważają moją ciąże
TRzymajcie się kochane w miarę mozliwosci będe zaglądała
Cytat:
Tak jak obiecałam wysyłam zdjęcie mojego brzucholka 7 tydz. 4 dzień teraz rozumiecie dlaczego sądziłam, że będę miała bliźniaki? ale podobno jest jedno maleństwo w środku
ładny brzusio i wielkościowo chyba jak mój,chociaż mój ma inny kształt

Cytat:
Dziękuję za wszystkie kciuki
Właśnie wróciłam z wizyty i w życiu nie miałam tak zmieszanych uczuć
Z jedenj strony jestem szczęśliwa, a z drugiej chce mi się płakać Pewnie gdybym nie siedziała w internecie to nawet nie wiedziałabym że można inaczej i nie denerwowałabym się, a tak na wspomnienie waszych pięknych wrażeń jest mi smutno...
Już przechodzę do sedna.
Z dzidzią wszystko ok No ale sama wizyta była do bani - lekarz w trakcie badania monitor miał cały czas odwrócony w swoją stronę i nic nie mówił, po jakiś 10 min powiedział że to wszystko i że z dzidzią jest wszystko ok... I już! Nie widziałam dzidzi na żywo - tylko na zdjęciach które dostałam, o przezierność sama dopytałam czy jest w porządku, to znowu odpowiedział że wszystko ok - no i wyszłam...
Ja wiem, że to drobnostka, bo tak na prawdę to zaspokaja tylko moją ciekawość i nic poza tym, ale jakoś tak się nastawiłam na te fikołki o których pisałyście, że jest mi zwyczajnie przykro
Mój był tak samo "rozgadany" jak twój
NIC,kompletnie nic,gdybym nie zapytała; doktorze,wszystko dobrze?TAK , to nawet tyle bym się nie dowiedziała
totalny mruk!
dobrze ze bylam u niego tylko na prenatalnych i nigdy więcej

Cytat:
niezły domek
Fajnie sobie leżakują na tych hamaczkach
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 21:53   #3671
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie!!! Chciałam dołączyć do wątku. Jestem w 9 tygodniu, jest to moja pierwsza ciąża Mam na imię Marta
witaj!

Cytat:
Właśnie pusty powinien być jak coś
U mnie zaczął przez brzuch, ale powiedział że słabo widać więc w końcowym rezultacie robił trochę tak, trochę tak...

A teraz obiecane zdjęcie mojego Bąbelka
Oczyma wyobraźni widzę te jego podskoki
śliczny dzidziuś! gratuluję

Cytat:

Ja po wizycie wczorajszej. Wszytsko super - kostka nosowa jest. Mąż zachwycony - łaził wczoraj z super humorem, zdjęcia oglądał 100 razy I do pracy je dzisiaj wziął, bo mam takie jedno super... na którym coś jest między nóżkami i się zastanawiamy czy to coś jest jednoznaczne
Wrzucę Wam wieczorem to pomożecie ocenić Bo lekarka nie chciała się wypowiadać.
za wizytę i dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przyszłam tylko powiedzieć że nasze usg genetyczne nie wykazało żadnych nieprawidłowości, wszystko jest w najlepszym porządku, małe ma 6,5 cm nie licząc nóg i pozowało do badania z każdej strony że w sumie to wszystkie pomiary udało się zrobić w 10 minut. Tętno 155 uderzeń na minutę. Tylko nie pokazało co ma miedzy nogami a lekarz nie chciał nic powiedzieć żeby nie wprowadzać w błąd.
cudowne wiadomości, gratuluję z całego serca

Cytat:

A nie wiem czy już Was pytałam. Bo ja do tej pory badania podstawowe, typu morfo i mocz, robiłam tylko raz, po pierwszej wizycie. Teraz też mi nie zleciła. Zapomniała czy zleci mi na USG w 17t, żebym wyniki miała na wizytę w 20t?
pewnie zleci później, choć ja teraz mam już zrobić i na 17tc przynieść wyniki

Cytat:
Witajcie dziewczyny !!

Ale badanie nie podobało mi się w ogóle :-( Wyszłam wymęczona i czułam się zgwałcona. Dzieć mój był tak uparty, że nie chciał się obrócić. Badanie dowcipno-brzuszne trwało 40 minut lekarz uciskał mi brzuch, trząsł, robił dosłownie wszystko, by fasola się obróciła, bo chciał zobaczyć kość nosową i nic... Zaparł się nogami i koniec. Nie wytrzymałam ucisku na pęcherz, więc poszłam do łazienki, wróciłam, położyłam się i od razu było widać kość. W brzuchu siedzi a już takie wredne Doktor stwierdził, że naprawdę trudny pacjent i po porodzie będę musiała sobie z nim porozmawiać. Płci nie było widać. Doktor nie mój, ale bardzo miły i sympatyczny
Zeskanowałam trzy fotki.
wow ale świetne zdjęcia, na moich z 4d nic nie widać prawie... cieszę się ze wszystko ok, dzidzia śliczna
Stary 2013-09-04, 21:57   #3672
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Toz to fretkowy raj - rewelacja!
Kolezanka miala kiedys fretke ale nie umiala jej wychowac bo wszystkich gryzla
Moja pierwsza gryzła do krwi na początku a teraz dam sobie za nią rękę uciąć, że nikogo nie ugryzie
Chyba, że stoisz i się nią nie interesujesz, to Cię zaczepia i podgryza paluchy i stopy ale z wyczuciem i delikatnie.
Idę spać.

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

Stary 2013-09-04, 22:18   #3673
uparta8210
Raczkowanie

hej, ja was dopiero teraz nadrobiłam. Córcia śpi więc mam chwilkę.
Odnośnie pryszczy, krostek itp. to ja bym się cieszyła gdyby mi kilka wyszło, jestem na końcówce zapalenia okołoustnego. Zero antybiotyku - a tym to się leczy, sama tylko pasta cynkowa z domieszką wazeliny bodajże - robione na zamówienie. A zaczęło mi się w pierwszych tygodniach ciąży więc moja dermatolog miała związane ręce. A ja przeżyłam załamanie i mega doła jak siebie widziałam przez te tygodnie ale jakoś dochodzę do siebie.

Jutro mam wizytę więc i stres czy wszystko w porządku.
Wczoraj i dzisiaj miałam mega ból głowy, piszecie że może mieć to związek z piciem wody, więc u mnie by się to zgadzało bo mało piłam wczoraj i dzisiaj ale jutro nadrobię i zobaczymy jak to będzie.

Dzieciaczkowi zacznę kupować coś pewnie w styczniu lub lutym. Będzie na wszystko czas. Wystarczy tylko pójść do sklepu i mieć kasę w portfelu a reszta to nie problem. Kika rzeczy tj. wózek trzeba wcześniej tylko upatrzyć.
to tyle dla Was za ładne brzuszki i dzieciaczki
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 22:38   #3674
mariolasl
Zakorzenienie

Gratuluje pieknych Dzieciaczkow i brzuszkow

Dzisiaj skonczylam 12 tygodni i mam juz bardzo widoczna ciaze, wlasciwie sie juz nie mieszcze w wiekszosc rzeczy, a brzuch mam wiekszy od tego najwiekszego watkowego, tak wiec nosze juz ciazowe rzeczy, ktore zreszta uwielbiam.. nie dam rady nosic swoich normalnych rzeczy i dosztukowywac pasami , nie podobalabym sie sobie i zle bym sie czula. Z tym, ze ja nie mam wagi czterdziesci kilka kilo, jak sporo watkowych mam i rozmiaru 34 czy 36. Szczuplaczki to co innego.
Bardzo lubie ubierac sie ciazowo i w ogole ladnie wygladac. Zawsze dbalam o siebie, ale w ciazy dbam jeszcze bardziej.
Dzisiaj spedzilam wieczor w swoich domowym spa, kapiel peelingi, balsamy, maseczki na twarz i wlosy, mani i pedi, czuje sie zadbana od czubka glowy po koniuszki palcow u nog

Jesli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka, to nie moge sobie pozwoloic, zeby zaczac w styczniu czy w lutym, poprzednio urodzilam w 31 tygodniu, tak wiec przed Swietami chcialabym juz wszystko miec, w tym spakowana torbe, bo licho nie spi. Mam jednak nadzieje, ze wszystkie naszykowane rzeczy poczekaja spokojnie do marca. Kupilam juz pierwsze pajacyki typu unisex , a jesli tylko bede znala plec, to zaczne powazne zakupy. Sama uwielbiam sh, bo czesto sa tam prawie nowe rzeczy, a ja wole miec duzo z sh, niz kilka nowych. Niestety nie mam od kogo dostac dzieciowych rzeczy w spadku, a swoje ubranka po Synku dalam siostrze Meza, zreszta przeczuwam dziewczynke, wiec w takim wypadku i tak by mi sie nie przydaly

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2013-09-04 o 22:40
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 05:41   #3675
amelka2006
Raczkowanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Witajcie.
Na szczęście Amelka dziś dobrze się czuje i pójdzie do szkoły. Życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 06:07   #3676
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Hej dziewczyny,
U nas wczoraj mieliśmy takie namiętne chwile i wiadomo, TŻ skończył w środku. Jestem bardzo ciasna i zawsze musimy użyć jeszcze nawilżacza a i tak na początku czuje dyskomfort i trochę boli. No i poszliśmy spać a dzisiaj? Dziewczyny jestem przerażona... Poszłam na poranne siku, ubieram majciochy i czuje, że ze mnie yy no "wylatuje", no i myślę sobie, że to pewnie to co wleciało wczoraj. Ściągam i patrze, no i faktycznie zleciało, ale w kolorze jasnoczerwonym
Stary 2013-09-05, 07:46   #3677
margo80
Zakorzenienie

Udało mi się nadrobić, ale ciężko za Wami nadążyć
Gratuluje wszystkich pozytywnych wieści, trzymam kciuki za te z Was, które maja problemy.

Moja córka wstała wczoraj z zatkanym nosem, a po południu już miała powyżej 38 stopni gorączki. Dziś i jutro na pewno zostaje w domu. Adaptacja do przedszkola wstrzymana
A przy tym wszystkim mnie też coś lamie. Gardło boli, początku kataru.
Conam wolno brać na przeziębienie? W pierwszej ciąży też miałam z tym problem...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:08   #3678
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się Kochana, bo to nic dobrego dla Ciebie i Dzidzi. Mi też wszystkie zapachy przeszkadzały, a jeszcze jak się denerwowałam to mnie mdłości mocniej męczyły więc GŁOWA DO GÓRY! Faktycznie już niewiele Ci brakuje do magicznego II trymestru.

Ja też mam dziś dzień do bani. Od rana pod górkę. Jadąc do pracy już w autobusie ledwo dotrwałam (całe 5 przystanków), potem w pociągu był ścisk i duchota więc mało nie zemdlałam, a na koniec w tramwaju dziewczyna mi torebkę w brzuch wciskała a facet żebro w kręgosłup (tak było przytulnie - na śledziki jechaliśmy) więc wysiadłam wcześniej i zaczęłam płakać. Mąż mnie przez 10 min nie mógł uspokoić przez telefon, a ja nie przestawałam bo mnie brzuch bolał. Teraz siedzę w pracy jak na szpilkach...
O matko! Straszne.
Morze przeżuć się na inne środki transportu, bo potem z większym brzuszkiem się nie zmieścisz do tramwaju

Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was jest po cesarce? Ja jestem i teraz jak leżę i kaszlnę czy kichnę to boli mnie w dole brzucha tak jak w pierwszych dniach po cesarce 5 lat temu. Czy to tak zawsze jest, czy możliwe, że coś mi w środku źle pozszywali? Boję się, że moja pozszywana macica nie wytrzyma kolejnego dziecka...

Kurcze coraz bardziej boli mnie ta macica. Martwię się... Tak nie chciałam wtedy tej cesarki, bo bałam się że potem będzie coś nie tak. Ale nie miałam wyjścia. U mnie fizjologiczny poród po prostu nie nastąpił mimo, iż było prawie 3 tygodnie po terminie
Porozmawiaj o tym z ginem. Lepiej wszystko wyjaśnić. Może tak po prostu jest po cesarce

Cytat:
Piękny ten domek
Ile masz fretek?

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
U nas wczoraj mieliśmy takie namiętne chwile i wiadomo, TŻ skończył w środku. Jestem bardzo ciasna i zawsze musimy użyć jeszcze nawilżacza a i tak na początku czuje dyskomfort i trochę boli. No i poszliśmy spać a dzisiaj? Dziewczyny jestem przerażona... Poszłam na poranne siku, ubieram majciochy i czuje, że ze mnie yy no "wylatuje", no i myślę sobie, że to pewnie to co wleciało wczoraj. Ściągam i patrze, no i faktycznie zleciało, ale w kolorze jasnoczerwonym

Oby to była tylko jednorazowa akcja. Może byliście zbyt namiętni
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:10   #3679
filupka
Rozeznanie

AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich pozytywnych wieści, trzymam kciuki za te z Was, które maja problemy.

Moja córka wstała wczoraj z zatkanym nosem, a po południu już miała powyżej 38 stopni gorączki. Dziś i jutro na pewno zostaje w domu. Adaptacja do przedszkola wstrzymana
Conam wolno brać na przeziębienie? W pierwszej ciąży też miałam z tym problem...
Podobno jakies lagodne środki dla dzieci, ale co zo dokładnie nie wiem, tak mi lekarka napomknela tylko zebym w razie choroby sie nie martwila.
A moze zacznij poprostu od porządnego rosołu, i takie tam domowe rzeczy jak czosnek, cytryna itd. Jak to tylko przeziebienie to nie ma co sie faszerowac od razu lekami
A na gardło to woda z solą do płukania. ..obrzydliwe ale działa :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2013-09-05 o 08:12
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 08:21   #3680
teQiba
Moderator

Cytat:
Moja pierwsza gryzła do krwi na początku a teraz dam sobie za nią rękę uciąć, że nikogo nie ugryzie
Chyba, że stoisz i się nią nie interesujesz, to Cię zaczepia i podgryza paluchy i stopy ale z wyczuciem i delikatnie.
To tamta aż do śmierci była dzikusem - jak miała sprzątaną klatkę to wszyscy musieli trzymać stopy w górze bo się na nie rzucała i właśnie gryzła aż do krwi - dopóki nikogo nie ugryzła to nawet śmiesznie było

Cytat:
O kurcze to nie dobrze, ale myślę że to może bardziej wina jakiegoś obtarcia

Cytat:
Zdrówka Wam życzę
Co do leków to nie wiem, ale na początek spróbuj babcinych sposobów - coś z miodem, cytryną lub czosnkiem. Mnie czasem pomaga gorące mleko z miodem przed snem na takie początki choroby.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Witajcie dziewczyny !!

Zeskanowałam trzy fotki.
Wreszcie podejrzałam zdjęcia - cudowny dzieciaczek! I już taki duży
A to są zdjęcia w 3d czy 4 d?
Właśnie też zastanawiałam się nad tymi trójwymiarowymi, ale patrzyłam w kilku miejscach i 300 zł jak nic wychodzi - drogo
Stary 2013-09-05, 08:22   #3681
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Może i panikuję, ale ogarniam się i zaraz dzwonię do mojego gina, bo przecież zwariuję ze strachu. Wolę iść, zawrócić mu tyłek, zapłacić za wizytę ale wiedzieć co jest grane
Stary 2013-09-05, 09:00   #3682
asienka213
Wtajemniczenie

hej laski

a mnie muli, mdli i nie wiem co jeszcze, zawsze po jedzeniu i to od paru dni Chyba przestane cokolwiek jesc. Wczoraj i przedwczoraj pol dnia lezalam, Tz przychodzi z pracy a chaupa nie ogarnieta, na obiad byle co, dziecko robi co chce masakra Dobrze, ze ma sily wziac ja jeszcze na dwor, na rower, wczoraj grali w paletki i sie uczyla jezdzic na wrotkach Ale tak ja pupa juz bolala z upadkow, ze ma dosc

Gratuluje wszystkim pieknych zdjec maluszkow i wizyt

monka a co to za smutasy Jestes juz blizej niz dalej II trymestru, wiec glowa do gory Mam nadzieje, ze dzis jestes w lepszym nastroju

Pisalyscie o imionach My sie jeszcze nie zastanawialismy, ale musi nasm sie podobac w wersji polskiej i niemieckiej, wiec bedzie torche trudniej cos znalezc Poza tym chcemy poczekac, az maluszek sie ujawni Natalka pokazala sie dopiero w 21 tyg, mam nadzieje, ze teraz nie bedziemy musieli tyle czekac

side ladny wozek, mi tez sie podobaja jasne wozki ale jak juz ktoras pisala sa bardzo niepraktyczne, brudza sie My wlasciwie mamy jeszcze po corci, ale jest juz stary i ma niestety wszystkie kolka nieskretne co dla mnie juz teraz odpada, bo zrobilam sie wygodnicka
i kocyki tez piekne

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

ja mam podobny plan z ogarnieciem wszystkich ciuchow i papierow Narazie sa dobre checi, zobaczymy co z tego wyjdzie ale tak czy siak wprowadze go w zycie dopiero jak mi bedzie lepiej

A rzeczy dla dzidziusia to mam dosyc sporo po corci, wiec nawet jak bedzie chlopczyk to cos tam znajde A narazie to zostanie nam wozek do kupienia

Cytat:
Ja na 100% mialabym wyrzuty sumienia wiec chwilowo mamy samo-narzucony celibat.
Planuje od II trymestru, czyli juz od przyszlego tygodnia pomalutku sprobowac - zobczymy jak to bedzie
To zdziwisz dyrektora Ale podwyzka na pewno Ci sie nalezala za prace wiec sie nie przejmuj.
Zdrowka zycze coreczce
my tez mamy narazie celibat tylko, ze bardziej przez mnie narzucony tz troche krecil nosem, no ale musi sie dostosowac

Cytat:
Ojj zdrowka dla was
Na przeziebienie to najlepiej jakies babcine sposoby, na bol gardla to jak filupka pisala, plukanie woda z sola, na kaszel syrop z cebuli, na goraczke pomaga sok malinowy A z katarem to wiesz jak to jest, trwa albo tydzien albo siedem dni nalezy czesto wydmuchiwac te bakterie z nosa i mozesz pocierac przy dziurkach skorka z cytryny To strasznie szczypie

Cytat:
Właśnie też zastanawiałam się nad tymi trójwymiarowymi, ale patrzyłam w kilku miejscach i 300 zł jak nic wychodzi - drogo
rzeczywiscie drogo
ja sie chyba skusze, ale u na sto koszt 50 eu

Cytat:
Może i panikuję, ale ogarniam się i zaraz dzwonię do mojego gina, bo przecież zwariuję ze strachu. Wolę iść, zawrócić mu tyłek, zapłacić za wizytę ale wiedzieć co jest grane
pewnie, idz Swiety spokoj bezcenny Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:03   #3683
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

zdrowia dla Corki i Ciebie
wylez sie, wygrzej, jedz duzo cytrusow i duzo pij poza tym
tutaj madre rady
i tutaj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 09:20   #3684
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
O kurczę, to jest wypas. *****
Ja miałam dawniej psy u rodziców jeszcze, a ostatnio miałam świnkę morską Taka fajna była - inteligentna, jak na ten gatunek, biegała sobie po mieszkaniu i nagle po roku jej odbiło i przegryzła kabel od lodówki i ją pokopało śmiertelnie...

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej, ja was dopiero teraz nadrobiłam. Córcia śpi więc mam chwilkę.
Odnośnie pryszczy, krostek itp. to ja bym się cieszyła gdyby mi kilka wyszło, jestem na końcówce zapalenia okołoustnego. Zero antybiotyku - a tym to się leczy, sama tylko pasta cynkowa z domieszką wazeliny bodajże - robione na zamówienie. A zaczęło mi się w pierwszych tygodniach ciąży więc moja dermatolog miała związane ręce. A ja przeżyłam załamanie i mega doła jak siebie widziałam przez te tygodnie ale jakoś dochodzę do siebie.

Jutro mam wizytę więc i stres czy wszystko w porządku.
Wczoraj i dzisiaj miałam mega ból głowy, piszecie że może mieć to związek z piciem wody, więc u mnie by się to zgadzało bo mało piłam wczoraj i dzisiaj ale jutro nadrobię i zobaczymy jak to będzie.
Dobrze, że zapalenie się goi, wiem jakie to może być dołujące.
Co do bólu głowy to woda, jak woda, ale mnie się wydaje, że to ma dużo wspólnego z pogodą - ona przechodzi teraz w jesienną i może być bardzo niekorzystna. Mnie wczoraj bolała głowa i wypiłam kawkę - od razu lepiej

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dzisiaj skonczylam 12 tygodni i mam juz bardzo widoczna ciaze, wlasciwie sie juz nie mieszcze w wiekszosc rzeczy, a brzuch mam wiekszy od tego najwiekszego watkowego, tak wiec nosze juz ciazowe rzeczy, ktore zreszta uwielbiam.. nie dam rady nosic swoich normalnych rzeczy i dosztukowywac pasami , nie podobalabym sie sobie i zle bym sie czula.
Jesli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka, to nie moge sobie pozwoloic, zeby zaczac w styczniu czy w lutym, poprzednio urodzilam w 31 tygodniu, tak wiec przed Swietami chcialabym juz wszystko miec, w tym spakowana torbe, bo licho nie spi. Mam jednak nadzieje, ze wszystkie naszykowane rzeczy poczekaja spokojnie do marca. Kupilam juz pierwsze pajacyki typu unisex , a jesli tylko bede znala plec, to zaczne powazne zakupy.
Zgadzam się z Tobą w 100%
Co do ubrań ciążowych, to właśnie pochodzę po ciucholandach i może uda mi się coś fajnego kupić. Wydaje mi się, że w tym czasie musi nam być wygodnie i musimy czuć się pięknie, bo przecież ciało zmienia się tak, że nie zawsze nam się do końca podoba.
I ja tez nie chcę czekać z zakupami do nowego roku: raz, że po prostu sprawia to olbrzymią przyjemność, a dwa, że ja z tych, które jak mają kasę to wolą wydać na jakiś cel niż na ten cel odkładać Tym bardziej, że u nas właśnie koniec zimy to gorszy okres finansowy, ze względu na pracę męża.
I kiedy masz następne USG? Żeby między innymi potwierdzić swoje przypuszczenia?

Cytat:
Napisz co lekarz Ci powiedział koniecznie. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Cytat:
Na gardło to właśnie woda solona, albo napar z szałwii. Można też tantum verde
Na katar to chyba tylko sól morska...

Cytat:
Nam własnie ostatnio lekarka proponowała, że to USG w 20 tygodniu można zrobić 3D/4D z płytą i to kosztowałoby 200 zł za całą wizytę, czyli 80 złotych więcej niż zwykle płacę, a 50 złotych więcej niż zapłaciłabym za USG genetyczne. Zastanawiamy się.
Mamy doświadczone: czy to sie potem ogląda? Czy to fajna pamiątka czy jak kaseta VHS z komunii?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
zdrowia dla Corki i Ciebie
wylez sie, wygrzej, jedz duzo cytrusow i duzo pij poza tym
tutaj madre rady
i tutaj
Bardzo fajna ta druga strona. Może by to wrzucić na główną? Jakby na to nie patrzeć, idzie sezon grypowy.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:31   #3685
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Oczywiście Ja swojemu kupiłam zaledwie kilka rzeczy w normalnym sklepie, sporo dostałam, ale też sporo kupiłam w sh. Dla nowego bąbla też już mam parę rzeczy

Nie wiem cyz u CIebie jest ot osamo, ale jak mam lekko pogłębioną lordozę, chodzę regularnie na masaże, w ciąży też chodziłam i jak miałam już brzuszek to po prostu leżałam na boku. Baaardzo mi one pomagają. Lekarz nie widział przeciwwskazań.

Doskonale Cię rozumiem, ja miałam cesarkę na życzenie. Wiem, że to kontrowersyjny temat, i takie rodzące są często potępiane. Ale ja się zdałam na swojego gina, który nie widział przeciwwskazań i wręcz mi zalecał, więc tak też zrobiłam

Ja płaciłam 2000zł. A z jakiej części Polski jesteś?
Witam serdecznie kolejnego dnia!

Ja właśnie chyba mam to samo co Ty Lewek (sory, nie pamiętam, ciąża powoli rzuca się na mózg i są inne tematy do pamiętania). Może też się nad jakimiś masażami zastanowię? Bo powiem szczerze, że boję się co będzie dalej.

Jestem z Centralnej Polski. I chętnie bym sobie takie przedsięwzięcie "załatwiła/zakupiła".

No właśnie się dziwię, że taka nagonka na nas jest. jakoś dziewczyny, które są za cesarką nie uważają, że te rodzące sn startują w konkursie na Matkę Polkę czy Cierpiętnicę roku.

Mogę się wam pochwalić, że byłam dziś na wizycie. Oprócz cytologii i badania wewnętrznego nie miałam robionego nic, bo w poniedziałek ruszam na genetyczne. Ogółem Dziecko mi odmłodniało o 2 tygodnie (12 tydzień). Ja mam wszystkie wyniki książkowe (po ostatniej morfologii i siuśkach). Byle do poniedziałku teraz! 3majcie kciuki!
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:32   #3686
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
na bank jest to tylko otarcie po seksie-wiem, bo tez tak mialam, pozniej byl zakaz stosunku przez jakiś miesiac.
z ciąza wszystko bylo ok a tymek urodzil sie zdrowy i rojbruje mi wlanie na podlodze
ja zakupy to zaczne robic w przyszlym roku.nie mam narazie do tego glowy zreszta ja większosc rzeczy mam to tymku.

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-09-05 o 09:34
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:40   #3687
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj skonczylam 12 tygodni i mam juz bardzo widoczna ciaze, wlasciwie sie juz nie mieszcze w wiekszosc rzeczy, a brzuch mam wiekszy od tego najwiekszego watkowego, tak wiec nosze juz ciazowe rzeczy, ktore zreszta uwielbiam.. nie dam rady nosic swoich normalnych rzeczy i dosztukowywac pasami , nie podobalabym sie sobie i zle bym sie czula. Z tym, ze ja nie mam wagi czterdziesci kilka kilo, jak sporo watkowych mam i rozmiaru 34 czy 36. Szczuplaczki to co innego.
Bardzo lubie ubierac sie ciazowo i w ogole ladnie wygladac. Zawsze dbalam o siebie, ale w ciazy dbam jeszcze bardziej.
Dzisiaj spedzilam wieczor w swoich domowym spa, kapiel peelingi, balsamy, maseczki na twarz i wlosy, mani i pedi, czuje sie zadbana od czubka glowy po koniuszki palcow u nog

Jesli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka, to nie moge sobie pozwoloic, zeby zaczac w styczniu czy w lutym, poprzednio urodzilam w 31 tygodniu, tak wiec przed Swietami chcialabym juz wszystko miec, w tym spakowana torbe, bo licho nie spi. Mam jednak nadzieje, ze wszystkie naszykowane rzeczy poczekaja spokojnie do marca. Kupilam juz pierwsze pajacyki typu unisex , a jesli tylko bede znala plec, to zaczne powazne zakupy. Sama uwielbiam sh, bo czesto sa tam prawie nowe rzeczy, a ja wole miec duzo z sh, niz kilka nowych. Niestety nie mam od kogo dostac dzieciowych rzeczy w spadku, a swoje ubranka po Synku dalam siostrze Meza, zreszta przeczuwam dziewczynke, wiec w takim wypadku i tak by mi sie nie przydaly
Też nie mam rozmiaru 36 więc u mnie to bardziej na tłuszcz wygląda niż na ciążę.
Właśnie się zastanawiała, czy w styczniu nie spakować torby, bo jakby coś było to wiadomo...

Cytat:
Może jakaś żyłka pękła? Idź do lekarza jak się niepokoisz.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Piękny ten domek
Ile masz fretek?
2 smrody

Cytat:
To tamta aż do śmierci była dzikusem - jak miała sprzątaną klatkę to wszyscy musieli trzymać stopy w górze bo się na nie rzucała i właśnie gryzła aż do krwi - dopóki nikogo nie ugryzła to nawet śmiesznie było

Dużo zalezy już od charakteru fretki.

Ja nie wiem czy to 3d czy 4d badanie prenatalne kosztowało 230zł a zdjęcia 20zł, więc dużo więcej mnie to nie wyszło.
Cytat:

Nam własnie ostatnio lekarka proponowała, że to USG w 20 tygodniu można zrobić 3D/4D z płytą i to kosztowałoby 200 zł za całą wizytę, czyli 80 złotych więcej niż zwykle płacę, a 50 złotych więcej niż zapłaciłabym za USG genetyczne. Zastanawiamy się.
Mamy doświadczone: czy to sie potem ogląda? Czy to fajna pamiątka czy jak kaseta VHS z komunii?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Bardzo fajna ta druga strona. Może by to wrzucić na główną? Jakby na to nie patrzeć, idzie sezon grypowy.
Ja też mam jeszcze iść 21 tyg. i chyba będzie płyta ale jak ją wezme to chyba tylko by pokazać rodzicom, bo mi to nie potrzebne.

Stary 2013-09-05, 09:48   #3688
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co, ja takie przeziębienie przerobiłam w 8 tyg. ciąży ( z gorączką) i byłam z tym u lekarza bo już się przestraszyłam. Lekarz zalecił mi właśnie syrop z cebuli ;ub jest taki dla ciężarnych (nie pamiętam niestety nazwy ale w aptece będą wiedzieli), do nosa sól morska, mogą być parówki, na gardło Tantum Verde a na temperaturę Panadol/Apap. No i leżenie oczywiście. 3maj się cieplutko i zdrowiej!
Stary 2013-09-05, 10:17   #3689
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja takie przeziębienie przerobiłam w 8 tyg. ciąży ( z gorączką) i byłam z tym u lekarza bo już się przestraszyłam. Lekarz zalecił mi właśnie syrop z cebuli ;ub jest taki dla ciężarnych (nie pamiętam niestety nazwy ale w aptece będą wiedzieli), do nosa sól morska, mogą być parówki, na gardło Tantum Verde a na temperaturę Panadol/Apap. No i leżenie oczywiście. 3maj się cieplutko i zdrowiej!
ODnośnie syropu z cebuli, można też zrobić samodzielnie - kroi się niedbale cebule, zasypuje cukrem, odstawia na trochę. Cebula puszcza sok, i to właśnie się pije. Skuteczne bardzo, tylko śmierdzi
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:22   #3690
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ODnośnie syropu z cebuli, można też zrobić samodzielnie - kroi się niedbale cebule, zasypuje cukrem, odstawia na trochę. Cebula puszcza sok, i to właśnie się pije. Skuteczne bardzo, tylko śmierdzi
No tak, ten syrop z cebuli to samemu się miksturzy. A ten drugi syropek Prenalen się nazywa - kolor i niby smak malinowy, ale czosnkiem zajeżdża. Ja normalnie takich rzeczy nie dam rady wcisnąć a co dopiero w ciąży, gdzie męczą mnie wymioty, nudności i nadwrażliwość na zapachy.

Jakiś czas temu pisałyśmy o kurtkach ciążowych z panelem odpinanym, znalazłam w sklepach internetowych coś takiego: http://www.happymum.pl/sklep3/0,plaszcze_kurtki.html tu jest kilka i jeszcze tu: http://www.pieknamama.pl/kurtka-daria.html
Faktycznie ceny są wysokie ale pocieszające jest to, że i później w takich kurtałach czy płaszczach można chodzić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości