Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 09:32   #2911
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Właśnie nie żartuję i sama zbierała wczoraj szczękę z podłogi... no chyba się skończy po prostu na innym szpitalu i tyle. Jakoś przeżyję 80 km od domku te 3 doby
to normalnie podchodzi pod prokuratora zwyczajnie lekarz chce łapówe...kurna 2,5tys
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:32   #2912
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Wczoraj po wizycie ogarnęła mnie niemoc i nie miałam siły pisać.

Kuba waży ok. 3 kg - 37 tc, leży miednicowo (co powoli rozwiewa moje wątpliwości jakie miałam odnośnie cc), ale dostałam antybiotyki na bakterie w moczu i mam 2 razy w tygodniu robić ktg, bo moje łożysko jest już stare

jakoś smutno mi było po tej wizycie, bo boję się, żeby mój synek był dobrze dotleniony i odżywiony... ale pewnie jakby było bardzo źle, to dostałabym skierowanie do szpitala mam przyjść na wizytę za tydzień..

Jeszcze jedna rzecz mnie wczoraj dobiła... Cesarki, czy Wy jak macie wskazani medyczne płacicie za planowany zabieg?
Ja cały czas waham się co do szpitala i jak wczoraj stwierdziłam, że chcę jednak zostać we Wrocławiu, to dowiedziałam się że za planowany termin na cc (mimo skierowania od chirurga i miednicowego ułożenia dziecka) musiałabym zapłacić jakieś 2,5 tys. taka nieformalna łapówka dla lekarza za dyspozycyjność
ku.źwa, każdy ma zawód jaki ma i mi np. nikt nie płaci kilku tysi, że się pofatyguję na spotkanie z klientem

eh, rozbrajają mnie zwyczaje w tym kraju
Pierwsze słyszę o takim czymś. Naprawdę chora sytuacja.
Ja bym nie zapłaciła....

Wyprałam wczoraj wszystkie dzidziusiowe rzeczy
Jestem z siebie dumna Bo jakoś tak nie miałam do tego weny i ciągle mi się zdaje,że jeszcze mam tyyyyle czasu...
Cały czas męczą mnie skurcze i to bolesne.
Zaczynam się niepokoić,żeby słowa ginka się nie sprawdziły...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:33   #2913
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy I

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj tez nie pracuje w szpitalu i nie widze w tym.problemu
lepiej miec lekarza bardzo dobrego niz lekarza ze szpitala

wazne ze to chora sytuacja
dostalas skierowanie na umowienie sie na cc do.szpitala, tak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

na razie mam zaświadczenie od chirurga o wskazaniu do rozwiązania ciąży przez cc. ja pójdę za tydzień na wizytę to poproszę gina o skierowanie do szpitala, zresztą nie musze prosić, bo sam powiedział, że wystawi, a wtedy może poszukam jeszcze kogoś innego

ważne że na wszelki wypadek mm wyjście awaryjne i tam takich cyrków niemiałam. umówiłam się na planowany zabieg nie mając jeszcze skierowania w ręku i nikt nie robiła mi żadnych problemów. co szpital i miasto to obyczaj...
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:35   #2914
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
jak przyjadę w trakcie akcji porodowej to nie zapłacę, ale jak chcę się umówić na planowany termin, to już mam płacić. Paranoja jakaś, albo mam pecha i trafiłam na niewłaściwą osobę
Pierwsze słyszę o takim czymś

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:36   #2915
tancerka212
Zakorzenienie

spóźniłam się trochę z wieściami hehehe

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-09-05 o 09:42
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:37   #2916
Figulina987
Zadomowienie

uciekam, bo się z koleżanką umówiłam i może mi się humor poprawi

miłego dnia
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:37   #2917
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jak przyjadę w trakcie akcji porodowej to nie zapłacę, ale jak chcę się umówić na planowany termin, to już mam płacić. Paranoja jakaś, albo mam pecha i trafiłam na niewłaściwą osobę
szczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi. Tzn. wiem zwyczajnie o kasę. Albo może sie źle zrozumieliście, może lekarz pomyslał, że chcesz się umówić na cc, a nie masz wskazań ??
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
przed snem to przeczytałam, a że sie nie znam to nie odpowiedziałam

zgadnij co mi sie snilo?

zasikane pampy
Jak mi dziewczyny napisały co mam zrobić, to poszłam i nalałam wody do pampa i już wiem jak wygląda zasikany

Pluję krwią..... Fuj, chyba w nocy mi coś zleciało z nosa.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:37   #2918
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, m

Cytat:
na razie mam zaświadczenie od chirurga o wskazaniu do rozwiązania ciąży przez cc. ja pójdę za tydzień na wizytę to poproszę gina o skierowanie do szpitala, zresztą nie musze prosić, bo sam powiedział, że wystawi, a wtedy może poszukam jeszcze kogoś innego

ważne że na wszelki wypadek mm wyjście awaryjne i tam takich cyrków niemiałam. umówiłam się na planowany zabieg nie mając jeszcze skierowania w ręku i nikt nie robiła mi żadnych problemów. co szpital i miasto to obyczaj...
to moze kazali zaplacic bo nie masz jeszcze skierowania od gin?
bo u mnie w szpitalu dopiero ze skierowaniem.sie liczy zgloszenie a nie ze wskazaniem od okulisty czy chirurga

bo jasne jak sie akcja zacznie to wezma ppd uwage wskazanie, ale zeby sie umowic to trzeba miec skierowanie a nie wskazanie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:38   #2919
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
sms od Kaśki:
Miki lubi mieć wszystko zaplanowane jak mama urodził się 5 września o 6:25 waży 3680 i jest śliczny
już wiemy

Stary 2013-09-05, 09:40   #2920
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to nie chodzi o płacenie mojemu prowadzącemu gin i on nie ma być przy cc. Chodzi o lekarza pracującego w szpitalu, który miałby mi cięcie robić.

No to rozumiem, ale pytałam,,czy tę informację masz od swojego gina?Bo może on ma w tym jakieś układy z innymi lekarzami pracującymi w szpitalu, którzy mogą tę cc zrobić.

Moja koleżanka miała wskazanie na cc ze względu na kręgosłup, jej gin nie pracuje w szpitalu,ale pracował i zna lekarzy. Zadzwonił do mojej gin i to ona zrobiła cc, bez mowy o jakimś płaceniu...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:40   #2921
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
sms od Kaśki:
Miki lubi mieć wszystko zaplanowane jak mama urodził się 5 września o 6:25 waży 3680 i jest śliczny
te planowanie to chyba w genach przeszło Mikiemu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:43   #2922
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślę, że kasa to za to, żeby konkretnie ten lekarz był, jak się zgłosisz do szpitala ze skierowaniem, to muszą Cię jakoś umówić przecież, bo masz skierowanie. A w najgorszym wypadku jak się zaczną skurcze, to od razu jedź ze skierowaniem, to Ci zrobią CC, przecież to też nic strasznego

Zbieram się do Lidla, bo dziś fajne ubranka dla dzieci 86 i większe A Edzikowi spodni i cieplejszych rzeczy brakuje.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:44   #2923
misia332
Zakorzenienie

Za 3 tygodnie bzyknę TŻ w końcu

Stary 2013-09-05, 09:44   #2924
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Jak mi dziewczyny napisały co mam zrobić, to poszłam i nalałam wody do pampa i już wiem jak wygląda zasikany
Nie jest to zły pomysł. Jak pierwszy raz pilnowałam dziecka koleżanki też się zastanawiałam skąd będę wiedzieć, że zasikana. Ale jak wyciągnęłam młodą z łóżeczka, to nie dało się przeoczyć napuchniętej pieluchy

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:45   #2925
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
spóźniłam się trochę z wieściami hehehe
No troszeczkę, falstart był

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:52   #2926
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie zaczelo cos sie dziac.
Wlasnie wrocilam z IP.
Wczoraj wieczorem bardzo mi dokuczaly przepowiadacze i plecy bolaly (a mnie plecy ogolnie nie bola). O 2 sie obudzilam i poczulam, ze cos wyplynelo. Plus znow plecy i b-h. Wkladka prawie cala w czyms brazowo-czerwonym. Po godzinie to samo po raz drugi. Sorry za szczegolowy opis...
Nie bylam pewna czy to sluz czy wody, bo bardzo plynne, a czytalam, ze wody w tym kolorze to niedobrze. Wiec pojechalismy-ale jeszcze za wczesnie, bo szyjka wciaz dluga, zapisalo sie na ktg kilka skurczy na ponad 90%, to czerwone to sluz, ale moge jeszcze nawet z pare dni pochodzic
Ale wolalam to wszystko spr.
Akurat laska rodzila obok-bidulka plakala, ale miala juz 9cm rozwarcie.
Smiesznie, bo mylam w nocy wlosy - wczoraj mi sie nie chcialo, a gdybym miala zostac w tym szpitalu, to wole z umyta glowa tak btw-to wlosy mi sie zmienily pod koniec ciazy-moge je myc raz na tydzien i jakby krecic sie zaczely lekko. Choc moze to efekt rozjasniania.
Okropnie sie stresuje :banghead:

Inwersja - dzieki za info o zw.lek. Wlasnie myslalam, czy nie beda robic problemow po TP...

Wracam do spania, bo po tej pobudce czuje sie jak zombie.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Napisz, napisz
No i kciuki oczywiscie!

za rozkręcenie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Staram się Wam podczytywać,ale na udzielanie się nie mam kompletnie czasu.. zresztą chyba i tak nikt nie zauwazył,że mnie nie ma

Krótko mowiąc jesteśmy w proszku,a jutro musimy się wyprowadzić ze starego mieszkania. Roboty jest dużo i nie zdziwie się jak tym lataniem, noszeniem i przenoszeniem wywołam sobie wcześniejszy porod...
O stanie moich nóg,a konkretnie stóp wolę nie przypominać...

Laryska GRATULACJE KOCHANA!!! Ola jest prześliczna
czarna uważaj na siebie i daj znać jak już będziesz wolna kciuki są

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącam ale muszę Ilość odciągniętego mleka nie świadczy o tym ile pokarmu masz Dziecko to najlepszy na świecie laktator A mleko produkuje się też podczas ssania

ale żeby nie było, że tylko się wtrącam
wpadam do Was z dobrą nowiną

Kaśka urodziła
Mikołaj urodził się o 6:25, ma 56cm i waży 3680g, poród bardzo sprawny, podobno film instruktażowy można by kręcić

pozdrawiam Was wszystkie, gratuluję maluszków a za nierozpakowane trzymam

Mama majowa z trzymiesięcznym bobasem obok
hihi nie mogę jaki punktualny Miki
gratulacjeklask i:

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:53   #2927
__Paulinka__
Zakorzenienie

Kaśka ale jaja! to nam zrobiłaś niespodzianke! GRATKI!

Figulina
jakaś paranoja z tą kasą za cc! nie dalabym ani złotówki!

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Paulinka 2400g 36t2d...

Jak mnie w ogóle drażni to liczenie tygodni!!!
Mam taki sam termin jak ty a tygodnie chyba 3 czy 4 dni do przodu. i O co chodzi? Dzisiaj byłam na wizycie wstępnej w szpitalu i babka mi powiedziała, że liczy nie od om tylko do TP (1.10.) i wychodzi jej 36t4d... a wtedy TP byłoby 28września a nie 1 października... Nie ogarniam...

i jeszcze mnie w urzędzie wkurzyli, musiałam jechać do mojej ukochanej szefowej a i tak goofno załatwiłam... Mówię do typiary że potrzebuje zaś o zarobkach a ta mi mówi, że NIE MA CZASU!!! wyobrażacie sobie??!! przyniosłam jej gotowy druk i ma wpisać kwotę w miejscu które jej zaznaczyłam i podpisać to, a ona mówi, że w przyszym tygodniu bo ona nie ma czasu

spać mi się chcę a do szkoły muszę jechać...
ja niestety nie wiem ile moja waży.. na ostatnim usg 14.08 moja miala 1900g.. mam nadzieje, że teraz troche przypakowala..

co do liczenia tp, to masakra tutaj. Mi oni liczą z połówkowego usg, czyli wychodzi im 5.10, a wg OM 2.10.. ja sama liczę z OM

a słuchaj jak bylam w NAVie się wypytac jakie dokumenty potrzebne żeby dostac zasilek, to baba mi powiedziala, że wniosek, atesty od kiedy pracowalam od pracodawcy i wydruki z 6 ostatnich wypłat.. więc może sobie poprostu wydrukuj ze swojego konta bankowego i tyle? i stać na tą Twoją porąbaną szefową? Wiesz,że ja jeszcze wniosku nie złożylam?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:54   #2928
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale jestem niewyspana...
Ja też
Cytat:
Kaśka urodziła
Mikołaj urodził się o 6:25, ma 56cm i waży 3680g, poród bardzo sprawny, podobno film instruktażowy można by kręcić
Super. Gratuluje

Eh a my dzisiaj w nocy musieliśmy założyć ten woreczek do pobrania moczu Małemu. Myślałam, że założyłam dobrze a tu lipa, wszystko sie wylało. Ale że była godzina po 4 to chciałam spróbować jeszcze raz. Oczywiście nie umiałam tego dziadostwa założyć. Pobiegłam pietro niżej po mame, i ona też się namęczyła, i jakoś zalożyła.
No i rano okazało się, że troszeczkę tego moczu jest, mąż pojechał do szpitala i powiedzieli że tyle wystarczy super, bo już myślałam że nic z tego nie będzie.

A teraz proszę o kciuki, żeby wynik na tą cytomegalię był ujemny
Wynik będzie tak za 3 dni, czyli pewnie we wtorek.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:56   #2929
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
wpadam do Was z dobrą nowiną

Kaśka urodziła
Gratulacje Kasiu!!! Czekamy na relację i zdjęcia Mikiego
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Za 3 tygodnie bzyknę TŻ w końcu
Ja mam w planach w weekend, najpóźniej w poniedziałek, jeśli wyjdzie że waga małego wzrosła
Stary 2013-09-05, 09:56   #2930
tancerka212
Zakorzenienie

już się cofnęłam troszkę i widzę że info od Kaśki przekazała majowa mamusia?? kto tą Kaśkę ogarnie ale jej fajnie że jest już po wszystkim i tak sprawnie wszystko poszło
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:57   #2931
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Ktos jeszcze jest tak samo zmeczony ta ciaza ??
Ja

Jestem wykończona

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
mnie dopadlo ostatnio jakies większe zmęczenie, nic nie robie calymi dniami a jestem padnieta
Dokładnie mam to samo
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:58   #2932
rusałka_1
Zakorzenienie

Hej

badzia mam nadzieję że humor dziś lepszy

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Niech jedzie tramwajem. Galeria w centrum miasta, zewsząd się dojedzie.

Ja dopiero wróciłam do domu po całym dniu. Byłam na SR - zajęcia z doradcą laktacyjnym. Muszę przyznać, że było naprawdę super. Rzeczowo, dużo przykładów, obrazków, filmików i wytłumaczenia co i jak. Jutro postaram się zebrać do kupy i napisać najważniejsze rzeczy i ciekawostki, bo dziś to padam już na twarz, a jutro rano wizyta. Mam nadzieję, że jutro a nie za 2 tyg będzie USG to dowiem się wreszcie ile malutka waży Trzymajcie kciuki
O to czekamy na sprawozdanie z zajęć

Cytat:
Wlasnie wrocilam z IP.
Wczoraj wieczorem bardzo mi dokuczaly przepowiadacze i plecy bolaly (a mnie plecy ogolnie nie bola). O 2 sie obudzilam i poczulam, ze cos wyplynelo. Plus znow plecy i b-h. Wkladka prawie cala w czyms brazowo-czerwonym. Po godzinie to samo po raz drugi. Sorry za szczegolowy opis...
Nie bylam pewna czy to sluz czy wody, bo bardzo plynne, a czytalam, ze wody w tym kolorze to niedobrze. Wiec pojechalismy-ale jeszcze za wczesnie, bo szyjka wciaz dluga, zapisalo sie na ktg kilka skurczy na ponad 90%, to czerwone to sluz, ale moge jeszcze nawet z pare dni pochodzic
Smiesznie, bo mylam w nocy wlosy - wczoraj mi sie nie chcialo, a gdybym miala zostac w tym szpitalu, to wole z umyta glowa tak btw-to wlosy mi sie zmienily pod koniec ciazy-moge je myc raz na tydzien i jakby krecic sie zaczely lekko. Choc moze to efekt rozjasniania.
.
To trzymamy kciuki za rozkręcenie akcji

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Heeej.

Ale jestem niewyspana...
Za bardzo wczoraj poszalałam ze sprzątaniem i pomimo masażyku męża krzyż mnie strasznie bolał. No i w dodatku inne miejsce w łóżku...
Zawsze to ja spałam po lewej stronie, a mąż po prawej. Teraz już się zamieniliśmy bo Tusiowe łoże stoi po prawej,więc żebym miała dobry dostęp.
Dobre w tym wszystkim jest to,że w końcu nie ma między nami rogala Rogala mam przy rogu łóżka,więc jak leżę na lewym boku to z jednej strony tuli mnie rogal, a z drugiej mąż. W końcu!!!

My taką zmianę zrobiliśmy już na poczatku ciąży
Ciężko było się przyzwyczaić na początku, ale teraz już ok i tez mam identyczną pozycję do spania: mąż, ja i rogal
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
u nas dzis 4 rocznica slubu moglby maly sprawic starym niespodzianke ale raczej nasze niedoczekanie czopa brak, skurczy brak, porodu brak
wszystkiego najlepszego
a młody może Was jeszcze zaskoczyć

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Staram się Wam podczytywać,ale na udzielanie się nie mam kompletnie czasu.. zresztą chyba i tak nikt nie zauwazył,że mnie nie ma

Krótko mowiąc jesteśmy w proszku,a jutro musimy się wyprowadzić ze starego mieszkania. Roboty jest dużo i nie zdziwie się jak tym lataniem, noszeniem i przenoszeniem wywołam sobie wcześniejszy porod...
O stanie moich nóg,a konkretnie stóp wolę nie przypominać...
powodzenia i sił do przeprowadzki

Cytat:

Kaśka urodziła

Jeju Kaśka gratulacje:ro za:
Miki to jest jednak agent idealnie wystrzelił
czekamy na Was

Cytat:

Kuba waży ok. 3 kg - 37 tc, leży miednicowo (co powoli rozwiewa moje wątpliwości jakie miałam odnośnie cc), ale dostałam antybiotyki na bakterie w moczu i mam 2 razy w tygodniu robić ktg, bo moje łożysko jest już stare

jakoś smutno mi było po tej wizycie, bo boję się, żeby mój synek był dobrze dotleniony i odżywiony... ale pewnie jakby było bardzo źle, to dostałabym skierowanie do szpitala mam przyjść na wizytę za tydzień..

Jeszcze jedna rzecz mnie wczoraj dobiła... Cesarki, czy Wy jak macie wskazani medyczne płacicie za planowany zabieg?
Ja cały czas waham się co do szpitala i jak wczoraj stwierdziłam, że chcę jednak zostać we Wrocławiu, to dowiedziałam się że za planowany termin na cc (mimo skierowania od chirurga i miednicowego ułożenia dziecka) musiałabym zapłacić jakieś 2,5 tys. taka nieformalna łapówka dla lekarza za dyspozycyjność
na pewno wszystko jest dobrze inaczej nie puściliby Cię do domu

Co do sugestii o zapłacie to jakaś paranoja

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:58   #2933
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
paranoja i to jakiś niepoważny człowiek
fkaktycznie tassia dobrze mówi, można zawiiadomić prokurature

Aleksander
Stary 2013-09-05, 10:00   #2934
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Eh a my dzisiaj w nocy musieliśmy założyć ten woreczek do pobrania moczu Małemu. Myślałam, że założyłam dobrze a tu lipa, wszystko sie wylało. Ale że była godzina po 4 to chciałam spróbować jeszcze raz. Oczywiście nie umiałam tego dziadostwa założyć. Pobiegłam pietro niżej po mame, i ona też się namęczyła, i jakoś zalożyła.
No i rano okazało się, że troszeczkę tego moczu jest, mąż pojechał do szpitala i powiedzieli że tyle wystarczy super, bo już myślałam że nic z tego nie będzie.

A teraz proszę o kciuki, żeby wynik na tą cytomegalię był ujemny
Wynik będzie tak za 3 dni, czyli pewnie we wtorek.
bardzo mocne dla Was

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:00   #2935
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
UWAGA

oto Laryskowa Ola
śpiąca królewna śliczna

Cytat:
Wlasnie wrocilam z IP.

Inwersja - dzieki za info o zw.lek. Wlasnie myslalam, czy nie beda robic problemow po TP...

Wracam do spania, bo po tej pobudce czuje sie jak zombie.

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Napisz, napisz
No i kciuki oczywiscie!

swoją dobrze wiedzieć, że tam też spokojnie można jechać na falstarta

a co do L4, to nie ma sprawy. kiedyś przypadkiem laska przyszła do rejetracji i o L4 pytała, więc mnie przy okazji do głowy wpadło żeby też zapytać jak to tam wygląda
ale, ale... skoro TP przyjęli Ci na sobotę, to może nie będzie okazji korzystać z tej opcji

Cytat:
Kaśka urodziła

ta to dopiero, ciąża książkowa, poród idealny. no jak w hamerykańskim filmie

gratulacje

to tera ja oficjalnie przejmuję pałeczkę! mogę? bo czas mi się ciągnie jak mój czop śluzowy... dalej odłazi w formie gęstego "katarku".
to wszystko jest poprzeplatane b-h, które są wkurzające. w większości nie bolą, czasem plecy delikatnie poćmią, ale muszę się skupić żeby to wyczuć. jessu, mam już dość...

ja też lubię planować, to co mój syncio wypadnie zgodnie z planem? znaczy ja mu różne daty podawałam, wiec mógł się w tym pogubić

podoba mi się data 7.09, a jak nie to też poproszę w tp

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:05
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:03   #2936
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Kaśka wielkie gratulacje dla was

Bojatoja trzymam kciuki za wyniki

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:05
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:03   #2937
inwersja
dryfuję słowami

Snow, wcale to nie śmieszne z głową.. ja mam to samo
wczoraj rozwalił się nam wąż od prysznica i kazałam tż'towi po robocie wąż kupić żebym mogła co dzień myć. a pewnie jak by mnie w nocy zerwało z łóżka, to czas na umycie włosów musiałabym i tak znaleźć
Stary 2013-09-05, 10:05   #2938
ja :)
Zakorzenienie

Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz.

To nas Kaska wziela z zaskoczenia gratulacje!! Czekamy na zdjecia i instruktaz szybkiego porodu

1 w nocy, umieram ze zmeczenia a zasnac nie moge.. no nic ide podjac kolejna probe i moze wreszcie usne.

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:06   #2939
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a wczoraj przyszła paczka od kuzynki i miałam się pochwalić ale już nie miałam sił wieczoremD

a więc przyszedł wózek taki o:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...lbbufa3ahf50g1
w kolorze brazowo (czarno, zalezy jak sie spojrzy)- czerwonym

jest mega, tylko po kółkach widać że używany

dostałam jeszcze
karuzelke do łóżęczka
lampke biedronke co dae iluminacje na sufit z gwiazdek zajarałam sie
mate edukacyjna (dobrze ze sie wstrzymalam z kupnem)
reklamowke grzechotek
i ten stojak co wam juz pokazywalam z wanienka i przewijakiem

tż jak sie dorwał jezdzil po calym domu

siostra chlopaka mojej sis mowila, ze ona miala tak ze koniecznie chciala kupic wozek i jak juz kupila za kilka dni urodzila haha ciekawe....

Aleksander
Stary 2013-09-05, 10:07   #2940
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Re: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 201

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
To nas Kaska wziela z zaskoczenia gratulacje!! Czekamy na zdjecia i instruktaz szybkiego porodu

1 w nocy, umieram ze zmeczenia a zasnac nie moge.. no nic ide podjac kolejna probe i moze wreszcie usne.

ja w nocy nie spałam ze 3 czy 4 h. najpierw siku, potem irytujące b-h, potem się skończyły, ale się rozbudziłam przez nie

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-05 o 10:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości