|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Aaby ten sam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Auć
No ja generalnie lekkie zaparcia mam, ale towarzyszą od początku ciąży, więc w sumie nie zwalam tego na żelazo... Może gdybym go nie brała, to by ich też nie było
|
#393 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
http://pupus.pl/product-pol-232-Plyn...cytrynowa.html Może warto takie coś kupić?
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Mój mąż nie pozwolił mi zebrać ogórków z działki bo stwierdził że to przecież TOKSOPLAZMOZA!
|
|
|
|
#395 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I brzusio też bardzo ładny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale wczoraj wizyt było... ![]() dla wszystkich dzieciaczków,ładnie rosną.![]() Anoula, brzuszek pięknie rośnie ![]() za rozpoczęte tygodnie! za wizyty.Dzień Dobry U Nas dziś piękna pogoda od rana.. ![]() Aniacz, ja w nocy też miałam skurcz łydek... ostatnio już sie to coraz częściej zdarza.. ile łykasz tego magnezu? ja 2x1 tabletka. Zajrzę później bo mam trochę do ogarnięcia. I wkleję później czapeczkę na zimę dla małego bo wczoraj w końcu doszła
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty lepiej uważaj, bo toksoplazmoza moze czaić się za rogiem! |
||
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawką i ciastem własnej roboty
![]() Pierwszy raz w życiu tak bardzo smakuje mi ciasto, które zrobiłam i które o dziwo mi wyszło Zawsze jakiś zakalec mi wyjdzie ![]() Gratuluje udanych wizyt!!!! ![]() oraz witam nowe mamusie!!! Ciekawe ile się jeszcze was ukrywa :P Jak ja wam zazdroszczę dużych piersi u mnie urosły do rozmiaru 75B i teraz jak już nie bolą to wydaje mi się, że są mniejsze niż na początku ciąży Także z kupnem stanika to problemów mieć chyba nie będę - wezmę pierwszy lepszy ![]() Strasznie podoba mi się bielizna z AlesMama (czy jakoś tak), ale ceny też czasami powalają. Wczoraj powiesiłam firanki i zasłony u Małej w pokoju i stwierdziliśmy, że to będzie najładniejszy pokój w całym domu Taki dopracowany, bo reszta to jeszcze w proszku Tzn. mamy taki styl domu i tyle okien, że firanki tu kompletnie nie pasują i mamy tylko drewniane żaluzje ![]() o 12 jadę z mamą do dziadka - Boziu, jak mnie się nie chce dzisiaj brak weny do życia ![]() A prała któraś z was ubranka w płynie do prania Lovela? Fajny? Pachną coś te ubranka czy zapach neutralny? Bo ja kupiłam dwie butle
|
|
|
|
#398 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień
![]() Cytat:
![]() powiedz cos o osbie skąd jesteś? :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień Oglądałam- bardzo fajny film Tarantino to był film nie? ;>Wróciłam z wizyty. Weszłam i najpierw pomiar ciśnienie i waga. Waga +2,1kg ciśnienie 160/80 ... 10minut później ciśnienie takie same. Przyszedł lekarz, mówi- do szpitala. Ciśnienie 170/90 . Mówi- prosze zadzwonić do męża albo kogoś niech przywiezie rzeczy do szpitala a Pani niech usiadzie i sie uspokoi zaraz znów zmierzymi iśnienie. poczekałam 15 minut i mówie mu że ja do szpitala teraz nie pójdę bo 1) mąż wraca koło 15tej 2) nie mam ani leków ani nawet 1zł przy sobie 3) w tym szpitalu faszerują relanium, a potem mam jakieś psychiczne odpaly 4) Leżeć to mogę w domu i brać relanium też. 5) nie chce leżeć z dziewczynami które są po # Lekarz spojrzał na mnie jak na jakąś wariatkę. Mówi ze to cisnienie jest zdeydowanie za wysokie mimo brania dopegytu i że albo stresuje sie wizytą albo cos jest na rzeczy ale ze w szpitalu to sprawdzą... Mówie mu ze stresowałam sie wizytą, a teraz zestresowałam sie szpitalem bo NIE CHCE TAM ISC a poza tym nie mam spakowanej odpowiednio torby i mąż by nie wiedział co mi wziąć Odczekałam kolejne 15 minut i ciśnienie 150/80 . Spadało na szczęscie. Weszłam na fotel, badanie tak bolało.. no ale wytrzymałam. Potem USG. chyba z 20 minut robił. i mały już nie jest ułożony główką w dół... ( może dlatego przestało mi sie chciec tak często siku? ani wczoraj sie nie budziłam w nocy ani dzisiaj.. ) co aż sie zdziwiłam bo lekarz powiedział ze nie zdarza sie ze z dobrego ułożenia sie odwraca na miednicowe.. Chciałam wage, ale mi nie podał, powiedział ze mam zrobić dodatkowe badania, USG DOPPLER KTG... ciśnienie spadło do 145/80 . Szyjka krótka ale pozamykana. Ogólnie powiedział że mam schuść 15 kg Te badania mam zrobić za tydzień, Anoula- 12.09 - g.15:10 wpisz mi ogólnie USG ,chyba e wolisz osobno to tak jak wyżej. aaa no i to USG to zalicza sie do tego III trymestru. Ogólnie nie poszłam do tego szpitala. jako że ciśnienie zaczeło spadać... ale mam brać 6 tabletek tego dopegytu - normalnie zbankrutuje na nim, on taki drogi w porównaniu do fenoterolu np :P aaa i jak tylko ciśnienie skoczy to od razu szptial - MODLE SIE aby nie było konieczności!!! Aaa i mam 2 tygodnie leżec i nic nie robić, nie przemęczać sie itd zeby nie urodzić. w 37 tyg skończonym odstawić fenka, a w 38 iść do szpitala rodzić... TZN. mam iść do szpitala i sie położyć i być pod stałą opieką lekarską do czasu porodu.. z tym że moge urodzić od razu a mogę tak jak nowa mamusia przenosić :/ jak słysze szpital to czuje ze ciśnienie rośnie. PRZECIEŻ ja tam umrę. bede czekać na poród a w sali będą też osoby po poronieniach i inne.. w ogóle nie przemawia to do mnie. i nie wiem co robić... bo kurcze jak sie zacznie to z domu zdążę pojechać to po co mam tam leżeć tydzień czy dwa?;/ Ogólnie wizyta 6/10 ale i tak dobrze niz ostatnio.. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ogólnie dzisiaj nawet ładna pogoda, chciałam isc na spacer ale nie wiem jak mam lezec to chyba sobie bede lezec... A TU TYLE ROBOTY poleze pewnie z dwa dni a potem i tak bede robic wszystko
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki
zaliczyłam kolejną senną/bezsenną nockę :/ masakra... jak nie kończąca się opowieść niby spałam ale mam wrażenie jakbym ciągle miała oczy otwarte całą noc drażnił mnie mój pies.. myślałam że mu kopa w do tego Łobuz w brzuchu który dodatkowo "wspiera" w nie spaniu wczoraj byliśmy w SR i baaaardzo mi się podobały zajęcia.. z resztą jestem w ogóle z niej zadowolona... zajęcia podzielone na 2 cz. I prowadziła przelożona położnych i to było dość.. teoretyczne dużo o ciąży diecie i porodzie które potraktowałabym z przymrużeniem oka, II cz. z doradcą laktacyjnym i to są super zajęcia.. bardzo przydatne dużo praktyki i przede wszystkim bardzo fajna kobietka prowadzi.. tak sobie nawet pomyślałam czy w weekend nie zeskanuje tych materiałów które dostałam, bo są bardzo sensownie i łopatologicznie wyłożone.. może akurat się komuś przydadzą... jak co to powysyłam kto będzie chciał ![]() ale dopiero w weekend.. bo musze poprosić rodziców o podrzucenie skanera ![]() idę się troszkę kimnąć bo ledwo myślę- choć pewni Mój "współlokator" nie pozwoli
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwie Ci się, że do szpitala nie chcesz iśc. Sama bym sie bronila recami i nogami. Najwazniejsze, ze to cisnienie Ci spadło Lez, nie przemeczaj sie, wez sobie jakas ksiazke i odpoczywaj A czemu jego zdaniem 12kg to co, to duzo jak na przytycie w ciąży? Bo nie rozumiem takiego gadania lekarza
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- ![]()
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!!! przepraszam, że tak od progu bez odpowiedzi itd ale jestem taka podjarana!!!! wózio przyszedł!!! w końcu mam brykę dla Julka w domciu!!! jaram się jak dziecko nową zabawką;D jednak jak samemu można wszystko zobaczyć, dotknąć i zmienić to dopiero jest frajda
w sklepie mogłam co najwyżej pojeździć nim po sklepie a teraz zmieniam co chwilę a to gondolę a to fotelik bo mały jeździ nim po całym domu i lalę wozi ale jest tak lekki i zwrotny, że nawet mój Olo go z łatwością prowadza Jestem happy dzień mi się super zaczął
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Oj ryba ryba jak nie urok to.... współczucia...teraz musisz leżeć i wypoczywać...nie stresować się nie jeść za dużo slodyczy i nie pić słodkiego bo to podnosi ciśnienie...
dobrze, że jednak nie kazał Ci przymusowo zostać w szpitalu... |
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Motylek super że masz już wózek, zazdroszczę, ja czekam cały czas na wyprawkę łóżkową i zaczyna mnie martwić, że jeszcze nie mam informacji od kuriera...nie mówiąc już w ogóle o wózku, którego też nadal nie mam....
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!!!
Tempo macie szalone i chyba dopiero w weekend zdołam was nadgonić.Mam nadzieję że u was wszystko dobrze i oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie maleństwa oraz wasze wizyty. Odezwałam się teraz bo pojawił się u mnie mały problemik... pękła mi skórka/nabłonek/błonka (jak zwał tak zwał) niedaleko wargi s. na szczęście po zewnętrznej stronie. Nie wiem czy to kwestia zadrapania czy zwykłe pęknięcie, ale jest strasznie upierdliwe, w szczególności przy wizycie w toalecie gdzie za każdym razem mam plamkę krwi na papierze. Czy w tym miejscu mozna stosować jakieś maści? |
|
|
|
#408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale znalazłam taką możliwość to podaję, może kogoś zainteresuje ryba, dobrze, że wizyta zaliczona do tych bardziej udanych. Pierwsze co słyszę, żeby lekarz kazał schuść w czasie ciąży. I to jeszcze więcej niż przytyłaś w czasie ciąży Co do fenoterolu - ja też biorę i nie chcę przenosić, a słyszałam, że po nim się właśnie często przenosi. Także ja bym go też chciała odstawić tak ok.38 tyg. i wtedy się z mężem biorę za naturalne metody wywołania porodu
|
|
#409 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym fenoterolem, to tak właśnie różnie bywa. Trzeba trzymać kciuki, że będzie dobrze! Całe szczęście, że ciśnienie Ci spadało i szpital nie był konieczny ![]() Też macie taką potworną zgagę? Ja już wymiękam |
|||
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mi moja listonoszka poprawila humor.Przyszla karma dla kotow i zwir.I to ok 30kg. I widzac ze jestem w ciazy sama biedna to wtachala mi do domu
|
|
|
|
|
#411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Oceniam dziś Twoją wizytę nawet nawet lekarz się przejął Twoim samopoczuciem, chociaż tyle. Ale co do wagi, naprawde znam dziewczyny które przytyły o wiele więcej niż Ty..tego nie rozumiem, zresztą sama pewnie do tej wagi dobiję ale wyrzutów nikt mi nie robi. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a menda czasem z niego natrętna..
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też juz chce wóżek miećććććććć
|
|
|
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#415 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja na swoja SR za dlugo nie pochodzeCytat:
|
|||
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
przepraszam za jakość ale z tel cyknięte![]() Cytat:
a z wózkiem to już macie w końcu coś wybrane czy nie? ja to się na ten już nastawiłam i na inne już nie patrzyłam bo wiedziałam, że w ten sposób się na nic nie zdecyduję i będę ciągle zmieniać zdanie... a tak już jest i jestem happy ![]() Na pierwszym foto Olo się już zadomowił w Julkowej gondoli
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba czyli wizyta pół na pół, dobrze że przez szpitalem się wybroniłaś. Ciśnienie to ty masz wieksze przez myślenie o szpitalu i lekarzach, bo w domu to jest wysokie ale nie aż takie jak an wizytach.
Mały może się obruci, a jak nie to nie panikuj. CC to nie koniec świata a młody będzie przy tobie. I to się liczy. No mas zporządną dawke Dopegetu na ciśnienie to się nałykasz. Także nie lataj, tylko odpoczywaj, i bierz tableteczki. a co do wagi to pewna jestem że zaraz po ciązy zrzucisz ponad połowę bo to woda bo puchniesz.a potem już z górki. I kto to widział żeby w ciąży sie odchudzać i jeszcze lekarz tak mówi, no no rozumiem jakby powiedział że zdrowiej się odzywiać dziwny jest i tyle.GŁOWA DO GÓRY bedziesz z nami na wizażu siedzieć
|
|
|
|
#418 | ||||
|
Zadomowienie
|
Już powróciłam po spacerze z psiem i po śniadanku, zwarta i gotowa do pisania.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za tydzień!Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
ImageUploadedByWizaz Forum1378372547.792470.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378372559.185395.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378372569.191911.jpg
A to moje lowy dzisiejsze...ten pierwszy to szlafroczek,po co? Nie wiem jeszcze,ale byl nowiusienki,ladny i w ogole jest na 3-6msc.,takie male dziecko w szlafroku?...chyba,ze jak h.heffner z palyboya bedzie po domu w szlafroku chodzilOstatnia bluza taka grubasna,na roczniaka,ale cieplutka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajna furka
kolorystycznie mi się widzi... tylko trochę nie czaję tych kół one takie mega skrętne we wszystkie strony?aa i uważaj..bo widzę że o gondolkę mogą być kłótnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Nieśmiało pytam czy można dołączyć?

za wizyty.
u mnie urosły do rozmiaru 75B i teraz jak już nie bolą to wydaje mi się, że są mniejsze niż na początku ciąży 

całą noc drażnił mnie mój pies.. myślałam że mu kopa w