|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
27 tydz...zaraz czy to już zaczęłam 7 miesiąc?
i witam w nowym wątku, idziecie jak burza dziewczyny.
|
#362 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
chudzina chyba z Ciebie tak generalnie brzuszek pieknie rosnie Cytat:
brawa dla mezusiaCytat:
za 35!!!Cytat:
![]() Ja sie ogarniam wlasnie i lece znowu do lumpa,moze jakies perelki znowu uda sie wyrwac...a pozatym,musze sie poruszac,bo mnie nosi,siedzenie w domu zle na mnie dziala:/a to dopiero pierwszy tydzien,bladego pojecia nie mam jak ja wyrobie w domu. Wiem,ze to pewnie zbieg okolicznosci pewnie,ale od pon.jak siedze w domu zaczelam sie odrazu gorzej, "ciazowo"czuc..a do tej pory zero jakichs dolegliwosci. Jak cos kupie fajnego wkleje foty
|
||||
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Gaduły
![]() Wy chyba cały dzień przy kompie siedzicie,nie ma szans was nadrobić ![]() Dzisiaj wizyta i w końcu upragnione L4 Gratuluje udanych wizyt i mijających tygodni! Domi 35 tydzień,wow! ![]() Trele ty się pewnie na porodówkę już wybierasz,co?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam i ja
|
|
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Można dołączyć?
Starszy syn poszedł do przedszkola, także wreszcie mam czas zająć się przygotowaniami na kolejnego malucha. Wg usg z końcem listopada szykuje nam się kolejny syn.
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt, a trochę ich było. Dzieciaczki ładnie rosną, super Ja dzisiaj znikam raczej na większość dnia i wieczór też, więc zapewne będe miała spooooooro do nadrobienia. Miłego dnia gadułki ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Aha miałam już wczoraj pisać ale jakoś zapomniałam. Ostatnio któraś z Was wspominała że maliny obniżają ciśnienie, więc może to i prawda, ale maliny też bardzo dobrze regulują trawienie. Więc np Ty Rybko uważaj, żeby przy tej pierońskiej biegaczce za dużo nie zjeść bo jeszcze się może pogorszyć.
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
doczytałam, ze smakowała glukoza
2 godziny czekasz? Witam nowe mamusie: iloneczka, mamusiaczek Oj, ja bez kawy się dzisiaj nie obejdę chyba, bo widzę, że pogoda na ból głowy gwarantowana. Czyżby dzisiaj wszystkie dobrze spały? Nie ma żadnych wpisów z 5 czy 6 rano. Oby! Widzę, że ryba wrzuciła już info na pierwszą stronę, ale się powtórzę: Jeśli któraś z dziewczyn będzie chciała nas poinformować o zbliżającym się porodzie/pobycie w szpitalu/ urodzeniu dzidziusia to zapraszam do napisania w PW do mnie swojego nr telefonu, a ja wtedy odeślę mój nr, na który będziecie mogły w razie co pisać, a ja przekażę info na forum. Taka promocja tylko dla dziewczyn z TP tak do połowy listopada, bo później to będzie kto inny dyżurował Telefony będzie też przyjmowała ktosiula. Dla pewności możecie wysyłać nr i do mnie i do niej, tak w razie "w"
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-05 o 08:51 |
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny...ja zaraz lecę do Biedronki po proszek do prania dla maluszków, powiedzcie mi proszę czy kupujecie też płyn do płukania dla maluszków, czy płuczecie bez płynu?
|
|
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj to wiekszą część wyprawki już masz jak się szykuję 2 synuś masz już w domu 3 latka tak?---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Wstałam dziś zaraz po 7 bo obudziłam się z myślą że na śniadanie będę jeść żurek poleciałam do sklepu ,kupiłam i myslałam że szybko go zjem a tu czekałam aż woda mi się zagotuje, oczywiście jeśli na coś czekasz to czekasz dłużejCorka teraz buszuje po brzuchu z dostawa jedzenia ![]() Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy ![]() Domi, agnieszkaaa ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- ja nie kupowałam płynu do płukania, sam płyn do prania używam |
|
|
|
|
#372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Większość wyprawki mam, muszę tylko dokupić cieplejsze ubranka, bo starszak jest z czerwca Póki co, z przygotowaniami jestem totalnie w lesie
|
||
|
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
za kolejne tygodnie i wizyty wczorajsze, o których doczytałam dzisiaj ![]() Cytat:
![]() niunia - glukoza 50 czy 75? Czekamy na wyniki!! ![]() Jaaaaaaaki dzisiaj dzień. Wstałam z TŻtem o 6, bo wybierał się w delegację. Tzn. Ja wstałam o 6 żeby wyprasować mu koszule i zrobić śniadanie i jakieś jedzonko na drogę. TŻ nie mógł się z łóżka zwlec i myślałam, że mnie trzaśnie, bo za dużo energii dzisiaj mam Tylko oddychać mi cały czas ciężko
|
|
#374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- I kolejny dzidziuś na wrześ.-paźdz. Urodzony w dniu terminu |
||
|
|
|
#375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
Musimy się oszczędzać, bo miewam skurcze, a szyjka podobno też się skraca :/ Na szczęście póki co łyka tylko nospę i magnez. Poprzednio byłam na fenoterolu, urodziłam tydzień po terminie dzięki oksy i mam nadzieję, że tym razem uda mi się go uniknąć!
Cytat:
Najprawdopodobniej będzie Tomek - do kompletu dla starszego Szymka
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Córeczki zazdroszczę ![]() OMG czytam te Wasze wagi maluchów i jestem przerażona. Mój wielkolud 2 dni temu czyli w 29 tyg. miał ok. 1600 g
Edytowane przez mamusiaczek Czas edycji: 2013-09-05 o 09:21 |
|
|
|
|
#379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi nie zacytowało wszystkiego...
Cytat:
I morfologia fakt, że się polepszyła, ale nie jakoś szalenie - a po takiej końskiej dawce to powinna hulać w górnych granicach. Także Mała sporo ze mnie wysysa...![]() Coś ostatnio nas wszystkie łapią dołki ![]() Cytat:
Najważniejsze, że zdrowy! Kochana, a przypomnij mi, to chodzi o tę torbiel na kręgosłupie? Ja mam dyskopatię i rwę i też umieram jak leżę na fotelu/kozetce na plecach - a raczej jak mam wstać Cytat:
Infekcję szybko wyleczysz i będzie git Ja też ostatnio na wizycie mówię "A teraz powinien pan powiedzieć, że to chłopak" Gin jeździ głowicą, jeździ, wskazuje na monitor i mówi "To są wargi sromowe. Chłopcy tego nie mają" ![]() Śliczny brzusio! ![]() Cytat:
Cytat:
dla męża! Mam nadzieję, że i mój sprawdzi się w temacie kąpieli, bo chciałabym, żeby to on kąpał ![]() Cytat:
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#381 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Nawet ładny dzień się dzisiaj zapowiada, a ja niestety muszę jechać do dentysty, ale o tym powiem jak wrócę, bo nie chcę się od rana denerwować. Może także zahaczę o jakiegoś lumpka. ![]() Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę i że synuś pozostał synkiem! Glukoza nie jest taka straszna, dasz radę! Co to za torbę udało Ci się kupić? Są w normalnej ofercie czy jakieś przecenione?Korzystam a jakże! Cytat:
Gratulacje prawie kilogramowej córeczki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tygodnia! Już tak niedaleko....Pójdzie gładziutko! Trzymam kciuki! Cytat:
za miesiąc!Cytat:
Nie pocytowało mi wszystkiego i się zdrażniłam, a poza tym mam dzisiaj jakiś analfabetyzm komputerowy, nie potrafię kliknąć w odpowiednią literkę na klawiaturze. |
|||||||
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do dziewczynki my tez po cichu marzyliśmy bo już mój młodszy Damianek miał być amelką. A mężowi się zawsze marzyła córeczka tatusia. |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Muszę dziś coś porobić, bo po wczorajszym lenistwie aż mnie tyłek swędzi Pozbieram chociaż pranie i odkurzę, zawsze coś. Podłogi wołają o mycie, ale w weekend malujemy kuchnię, więc uznałam, że szkoda mojej pracy Ależ mi od kilku dni dysk i rwa dokuczają ![]() Wczoraj po obiadku poszliśmy z mężem na spacer - było już chłodno, no ale czasem ruszyć się muszę, a chwilowo boję się sama wychodzić, więc do południa siedzę w domku, ale za to popołudniami muszę męża wyciągać częściej. Biedak zmęczony po pracy, ale w ogóle nie oponował. Kochany ![]() Dziś na obiad do teściowej - pierogi z malinami Chyba tylko tym teściowa może mnie do siebie przyciągnąć niunia - Nina też po glukozie całe 2h szalała Witam nowe mamusie! ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- A w ogóle Nina miała wczoraj 3x czkawkę! I właśnie teraz ma kolejną Nie wiem, co jej tak smakuje ![]() I dostanę zaraz szału! Wczoraj siedziałam rano - cieeeeeekłoooo... Teraz siedzę - cieknie
|
#384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Aaby też mam 4 tabletki żelaza. Zapisane już od...6 tygodni albo i więcej, tylko nie chciałam brać :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#386 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się mamusie w 31 tygodniu!!
Cytat:
![]() Cytat:
Czekają jeszcze na mnie 3 szafy wnękowe, oraz masa rzeczy do zabrania od teściów ![]() Cytat:
za syneczkaWspółczuję z tym torbielem mi się zrobił na policzku ![]() Alle blisko![]() Cytat:
Przyznam że sama nie wiem, chyba zostanę narazie przy samym proszku.. |
||||
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
To prosze o dopisanie wagi mojego synka 30 tydzien 1600 g, 32 tydzien 1840 g.
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie życzę największemu wrogowi
![]() Cytat:
Ja biorę właśnie od jakichś 6 tygodni (miałam parę dni przerwy, bo nie miałam kasy, a mi się skończyło). Ale muszę przyznać, że nie czuję żadnych efektów ubocznych (odpukać!). Kiedyś brałam i niezbyt się czułam, a teraz jest ok. Może kwestia jakie to żelazo ![]() Ja biorę Biofer Folic. Właśnie się miło zaskoczyłam ![]() Zadzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej umówić się na wizytę (chcę wypytać lekarza o wszystko, o wszelkie zagrożenia wynikające z porodu, może o jakieś pozycje, które złagodzą ból itp.) i pani zapisała mnie na przyszły czwartek. Co więcej - pytała, czy chcę przyjechać dziś. Szok! Jednak na kogoś hasło "ciąża" działa ![]() Dobra, muszę coś zrobić, bo znów z Wami zalegnę ![]()
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
za tydzień! Większość z nas już przekroczyła chyba tą magiczną granicę 30tc. Cytat:
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

i witam w nowym wątku, idziecie jak burza dziewczyny.

a ja od ostatniej wizyty przytyłam kolejne 2 kg :x. Dzisiaj znowu nie chciała współpracować i zrobić sobie ładnego zdjęcia 3D, więcej było widać na 2D niż 3D, między innymi jak ssie kciuk
. Ja niestety znowu mam jakąś infekcję, tak czułam bo zaczyna mnie "szanowna" swędzieć. Dostałam globulki znowu.
chudzina chyba z Ciebie tak generalnie
brzuszek pieknie rosnie 

Idę zaraz do wyra.
I morfologia fakt, że się polepszyła, ale nie jakoś szalenie - a po takiej końskiej dawce to powinna hulać w górnych granicach. Także Mała sporo ze mnie wysysa...
za dzisiejsze
Chyba tylko tym teściowa może mnie do siebie przyciągnąć