Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 08:17   #361
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

27 tydz...zaraz czy to już zaczęłam 7 miesiąc? i witam w nowym wątku, idziecie jak burza dziewczyny.
Stary 2013-09-05, 08:18   #362
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Nasza córka waży już 989 g prawie kilogram jak to brzmi a ja od ostatniej wizyty przytyłam kolejne 2 kg :x. Dzisiaj znowu nie chciała współpracować i zrobić sobie ładnego zdjęcia 3D, więcej było widać na 2D niż 3D, między innymi jak ssie kciuk ale pozasłaniała buzię rączkami wstydnisia moja. Rośnie zdrowo i szybko, goni OM, dzisiaj TP nam wyszło na 2.12. doktor mówi że jest szansa nawet w listopadzie urodzić . Ja niestety znowu mam jakąś infekcję, tak czułam bo zaczyna mnie "szanowna" swędzieć. Dostałam globulki znowu.
Dzisiaj na wizycie była ze mną mama a akurat wnusia nie chciała jej się pokazać, złośnica mała. Ale się dopytywała przed wizytą że może tym razem wyjdzie chłopak, ale teraz jak doktor jej dokładnie wargi sromowe pokazał to już wierzy i nie ma wątpliwości hihi.
Nie ma zdjęć córki, będą zdjęcia brzunia. Dla przypomnienia z wakacji, czyli jakiś 20-21 tydzień i z dzisiaj czyli 26 tydzień 1 dzień.
chudzina chyba z Ciebie tak generalniebrzuszek pieknie rosnie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wiem bo mierzyłam
Póki co poluję na używki na allegro

A zapomniałam Wam napisać mężul dzisiaj tak ładnie wykapał dziecko-lalkę na SR że dostaliśmy nagrodę 2 śliniaczki.Nie było mnie przy tym bo ćwiczyłam w sali obok, ale położna chwaliła że wszystko zapamiętał krok po kroku.
Oprócz tego dostaliśmy jakieś ulotki,grzechotkę,kupon zniżkowy.
A w piątek w ostatni dzień mamy dostać próbki
Szkoda że tak mało spotkań,położna mówiła że zrobili by więcej ale jest ogromne zainteresowanie, a tylko 3 osoby prowadzą.I chcą żeby każdy skorzystał.W przyszłym tygodniu idziemy na powtórkę z porodu i na oddział jeszcze raz (dołączamy do innej grupy)
Wow! No to masz powod do dumy brawa dla mezusia
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tygodniu

Zamawiałam u tego "rodzyneczki" i "WiktorSklep"

za wizytę
Muszę przyznać że urosło się Wam troszkę
Śliczna piłeczka

Tak ogólnie to znowu znikam na cały dzień
Miłego dnia i udanych wizyt
za 35!!!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Witam sie z laboratorium. Pije wlasnie eliksir młodości

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Smacznego,powodzenia

Ja sie ogarniam wlasnie i lece znowu do lumpa,moze jakies perelki znowu uda sie wyrwac...a pozatym,musze sie poruszac,bo mnie nosi,siedzenie w domu zle na mnie dziala:/a to dopiero pierwszy tydzien,bladego pojecia nie mam jak ja wyrobie w domu. Wiem,ze to pewnie zbieg okolicznosci pewnie,ale od pon.jak siedze w domu zaczelam sie odrazu gorzej, "ciazowo"czuc..a do tej pory zero jakichs dolegliwosci.

Jak cos kupie fajnego wkleje foty
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:23   #363
coralady
Wtajemniczenie

Witam Gaduły

Wy chyba cały dzień przy kompie siedzicie,nie ma szans was nadrobić Już nowy wątek,a z poprzedniego raptem z 10 stron poczytałam

Dzisiaj wizyta i w końcu upragnione L4 Może będę miała okazję być z wami trochę bardziej na bieżąco,choć wątpię przy waszym tempie

Gratuluje udanych wizyt i mijających tygodni!

Domi 35 tydzień,wow!

Trele ty się pewnie na porodówkę już wybierasz,co?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:29   #364
niunia32
Zakorzenienie

Ryba wpisz mi wagę 23t3d 478g

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:34   #365
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to dobrze że u Endo wszystko ok !

za wizytę

Pytanie jeszcze do osób które biorą dopegyt - sorki ze takie bezsensu pytanie ale czy ta wata w środku słoiczka jest konieczna ? bo mnie wkur.wia jak mam wyciągać tabletki a nie wiem, moze ona ma jakies własciwosci ? ;D
ja ja wywaliłam zaraz po otwarciu, nawet na myśl mi nie przeszło że niby ona jest po coś

Witam i ja
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:34   #366
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej! Można dołączyć? Starszy syn poszedł do przedszkola, także wreszcie mam czas zająć się przygotowaniami na kolejnego malucha. Wg usg z końcem listopada szykuje nam się kolejny syn.
Stary 2013-09-05, 08:39   #367
maomami
Wtajemniczenie

Dzień doberek
gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt, a trochę ich było. Dzieciaczki ładnie rosną, super

Ja dzisiaj znikam raczej na większość dnia i wieczór też, więc zapewne będe miała spooooooro do nadrobienia.
Miłego dnia gadułki

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Aha miałam już wczoraj pisać ale jakoś zapomniałam.
Ostatnio któraś z Was wspominała że maliny obniżają ciśnienie, więc może to i prawda, ale maliny też bardzo dobrze regulują trawienie. Więc np Ty Rybko uważaj, żeby przy tej pierońskiej biegaczce za dużo nie zjeść bo jeszcze się może pogorszyć.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:40   #368
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale przeglądnij sobie intymna.pl było parę do wyboru i to nawet tańszych w granicach 70 zł
Jeden kremowy z czarna koronką mi się spodobał.Musze zapytać stacjonarnie,ale podejrzewam że poniżej stówki nic nie dostanę zwłaszcza że u nas tylko dwa sklepy z braffitingiem są.
uświadom mnie które, bo nie wiem czy myślę o tych samych.
Stary 2013-09-05, 08:42   #369
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
doczytałam, ze smakowała glukoza 2 godziny czekasz?

Witam nowe mamusie:
iloneczka, mamusiaczek

Oj, ja bez kawy się dzisiaj nie obejdę chyba, bo widzę, że pogoda na ból głowy gwarantowana. Czyżby dzisiaj wszystkie dobrze spały? Nie ma żadnych wpisów z 5 czy 6 rano. Oby!

Widzę, że ryba wrzuciła już info na pierwszą stronę, ale się powtórzę:

Jeśli któraś z dziewczyn będzie chciała nas poinformować o zbliżającym się porodzie/pobycie w szpitalu/ urodzeniu dzidziusia to zapraszam do napisania w PW do mnie swojego nr telefonu, a ja wtedy odeślę mój nr, na który będziecie mogły w razie co pisać, a ja przekażę info na forum.
Taka promocja tylko dla dziewczyn z TP tak do połowy listopada, bo później to będzie kto inny dyżurował
Telefony będzie też przyjmowała ktosiula. Dla pewności możecie wysyłać nr i do mnie i do niej, tak w razie "w"

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-09-05 o 08:51
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:42   #370
Kabriela
Zadomowienie

Cześć dziewczyny...ja zaraz lecę do Biedronki po proszek do prania dla maluszków, powiedzcie mi proszę czy kupujecie też płyn do płukania dla maluszków, czy płuczecie bez płynu?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 08:51   #371
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej! Można dołączyć? Starszy syn poszedł do przedszkola, także wreszcie mam czas zająć się przygotowaniami na kolejnego malucha. Wg usg z końcem listopada szykuje nam się kolejny syn.
witamyyyyyyyyyyyyyyyyy oj to wiekszą część wyprawki już masz jak się szykuję 2 synuś masz już w domu 3 latka tak?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Wstałam dziś zaraz po 7 bo obudziłam się z myślą że na śniadanie będę jeść żurek poleciałam do sklepu ,kupiłam i myslałam że szybko go zjem a tu czekałam aż woda mi się zagotuje, oczywiście jeśli na coś czekasz to czekasz dłużej no ale wkońcu zjadłam i jak mi dobrze byłoooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooo.

Corka teraz buszuje po brzuchu z dostawa jedzenia

Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy
Domi, agnieszkaaa

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...ja zaraz lecę do Biedronki po proszek do prania dla maluszków, powiedzcie mi proszę czy kupujecie też płyn do płukania dla maluszków, czy płuczecie bez płynu?
ja nie kupowałam płynu do płukania, sam płyn do prania używam
Stary 2013-09-05, 08:54   #372
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Poprzednio nie używałam płynu do płukania, teraz pewnie też pozostanę przy samym proszku.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
witamyyyyyyyyyyyyyyyyy oj to wiekszą część wyprawki już masz jak się szykuję 2 synuś masz już w domu 3 latka tak?
Już 4 latka... niestety trochę nam czasu minęło zanim zaszłam w ciążę :/
Większość wyprawki mam, muszę tylko dokupić cieplejsze ubranka, bo starszak jest z czerwca Póki co, z przygotowaniami jestem totalnie w lesie
Stary 2013-09-05, 08:58   #373
lubieolowki
Raczkowanie

za kolejne tygodnie i wizyty wczorajsze, o których doczytałam dzisiaj

Cytat:
Jak się macie z maleństwem?

niunia - glukoza 50 czy 75? Czekamy na wyniki!!

Jaaaaaaaki dzisiaj dzień. Wstałam z TŻtem o 6, bo wybierał się w delegację. Tzn. Ja wstałam o 6 żeby wyprasować mu koszule i zrobić śniadanie i jakieś jedzonko na drogę. TŻ nie mógł się z łóżka zwlec i myślałam, że mnie trzaśnie, bo za dużo energii dzisiaj mam Tylko oddychać mi cały czas ciężko

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:05   #374
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Poprzednio nie używałam płynu do płukania, teraz pewnie też pozostanę przy samym proszku.

Większość wyprawki mam, muszę tylko dokupić cieplejsze ubranka, bo starszak jest z czerwca Póki co, z przygotowaniami jestem totalnie w lesie
na którego dokładnie masz termin? Jak synek ma na imię i czy dla drugiego już coś wymyśliliście?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

Jaaaaaaaki dzisiaj dzień. Wstałam z TŻtem o 6, bo wybierał się w delegację. Tzn. Ja wstałam o 6 żeby wyprasować mu koszule i zrobić śniadanie i jakieś jedzonko na drogę. TŻ nie mógł się z łóżka zwlec i myślałam, że mnie trzaśnie, bo za dużo energii dzisiaj mam Tylko oddychać mi cały czas ciężko
wyślij mi energii trochę, ja po 7 wstałam i myślę żeby przekimać do 10

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

I kolejny dzidziuś na wrześ.-paźdz. Urodzony w dniu terminu
Stary 2013-09-05, 09:14   #375
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

witam nową mamusię, widzę ze mamy podobne terminy ja też mam na koniec listopada. A i też mam 4 - latka przedszkolaka w domku, oprócz tego jeszcze już prawie 10 -latka. No i teraz czekamy na córeczke

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
ja używam tylko proszku bobas
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:14   #376
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

Jak się macie z maleństwem?
Musimy się oszczędzać, bo miewam skurcze, a szyjka podobno też się skraca :/ Na szczęście póki co łyka tylko nospę i magnez. Poprzednio byłam na fenoterolu, urodziłam tydzień po terminie dzięki oksy i mam nadzieję, że tym razem uda mi się go uniknąć!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
na którego dokładnie masz termin? Jak synek ma na imię i czy dla drugiego już coś wymyśliliście?
24.11 Najprawdopodobniej będzie Tomek - do kompletu dla starszego Szymka
Stary 2013-09-05, 09:18   #377
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie Rybko możesz wpisać:
Anoula- 22t4d 468g; 26t1d 989 g

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

też tak czuję, ja chciałam sie zapiąć na ostatni guzik na początek listopada a tu mnie dziś doktor nastraszył

Dzięki za gratulacje dziewczyny
Anoula właśnie się przeraziłam z leksza moja okruszka miałam w 26+1 512g. Twoja jest prawie raz większa.
Stary 2013-09-05, 09:18   #378
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
witam nową mamusię, widzę ze mamy podobne terminy ja też mam na koniec listopada. A i też mam 4 - latka przedszkolaka w domku, oprócz tego jeszcze już prawie 10 -latka. No i teraz czekamy na córeczke
Miło mi
Córeczki zazdroszczę Po cichu też marzyłam, no ale... może kiedyś jeszcze się uda

OMG czytam te Wasze wagi maluchów i jestem przerażona. Mój wielkolud 2 dni temu czyli w 29 tyg. miał ok. 1600 g

Edytowane przez mamusiaczek
Czas edycji: 2013-09-05 o 09:21
mamusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:23   #379
aaby
Zakorzenienie

Chyba mi nie zacytowało wszystkiego...

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
U endo super, tsh spadło wreszcie na bezpieczny poziom (pewnie dlatego znów bywa mi zimno). Ale kurna morfologię mam do . Niestety jest anemia, hgb tylko 10. o hematokrycie i innych składowych nie wspominam. a myślałam, że skoro się lepiej żywię od kilku tygodni to chociaż się utrzyma...no i kogut myslał o niedzieli...
Jak z taką pojadę rodzić, to 2 tygodnie mnie nie wypiszą . także zaczęłam brać żelazo, a niestety bardzo źle je toleruję.

Źle się czuję. Jestem śpiąca, powinnam się wykąpać, ale nie mam siły; coś mnie mdli. Znowu schudłam Idę zaraz do wyra.
Pasków nie dostałam :<.
Ja niestety też biorę żelazo i to 4 tabletki dziennie I morfologia fakt, że się polepszyła, ale nie jakoś szalenie - a po takiej końskiej dawce to powinna hulać w górnych granicach. Także Mała sporo ze mnie wysysa...

Coś ostatnio nas wszystkie łapią dołki

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Po wizycie myślałam że pękne ze szczęscia
Synek został synkiem, już w to wierzę bo widziałam jajeczka i siusiaczka i jak wyraźnie Serduszko bije i jest zdrowe z resztą narządów też wszystko ok ja przytyłam od ostatniej wizyty 2kg a synek 200g lekarz powiedział że wszystko w normie i moja waga i małego szyjka zamknięta i to chyba tyle, ogolnie był bardzo miły i jestem bardzo zadowolona z wizyty gdyby jeszcze nie ta torbiel jak leżałam na plecach jak robił usg to myślałam że umre z bólu
Super, że synek pozostał synkiem Najważniejsze, że zdrowy!
Kochana, a przypomnij mi, to chodzi o tę torbiel na kręgosłupie? Ja mam dyskopatię i rwę i też umieram jak leżę na fotelu/kozetce na plecach - a raczej jak mam wstać Nie wiem, jak przeżyję poród

Cytat:
Nasza córka waży już 989 g prawie kilogram jak to brzmi a ja od ostatniej wizyty przytyłam kolejne 2 kg :x. Dzisiaj znowu nie chciała współpracować i zrobić sobie ładnego zdjęcia 3D, więcej było widać na 2D niż 3D, między innymi jak ssie kciuk ale pozasłaniała buzię rączkami wstydnisia moja. Rośnie zdrowo i szybko, goni OM, dzisiaj TP nam wyszło na 2.12. doktor mówi że jest szansa nawet w listopadzie urodzić . Ja niestety znowu mam jakąś infekcję, tak czułam bo zaczyna mnie "szanowna" swędzieć. Dostałam globulki znowu.
Dzisiaj na wizycie była ze mną mama a akurat wnusia nie chciała jej się pokazać, złośnica mała. Ale się dopytywała przed wizytą że może tym razem wyjdzie chłopak, ale teraz jak doktor jej dokładnie wargi sromowe pokazał to już wierzy i nie ma wątpliwości hihi.
Nie ma zdjęć córki, będą zdjęcia brzunia. Dla przypomnienia z wakacji, czyli jakiś 20-21 tydzień i z dzisiaj czyli 26 tydzień 1 dzień.
Brawo dla dużej córki!
Infekcję szybko wyleczysz i będzie git
Ja też ostatnio na wizycie mówię "A teraz powinien pan powiedzieć, że to chłopak" Gin jeździ głowicą, jeździ, wskazuje na monitor i mówi "To są wargi sromowe. Chłopcy tego nie mają"

Śliczny brzusio! Jaka Ty szczuplinka

Cytat:
Nic c o by mnie zachwyciło.Jeśli jakiś ładniejszy model to znowu brak rozmiaru:/

Ale przeglądnij sobie intymna.pl było parę do wyboru i to nawet tańszych w granicach 70 zł
Jeden kremowy z czarna koronką mi się spodobał.Musze zapytać stacjonarnie,ale podejrzewam że poniżej stówki nic nie dostanę zwłaszcza że u nas tylko dwa sklepy z braffitingiem są.
Właśnie przeglądałam i spodobał mi się ten co Tobie i jeszcze model Samanta. Nie wiem, czy nie zamówię na próbę - zwłaszcza, że jest -25%. Najwyżej odeślę. U mnie nie mam szans na mierzenie, bo w sklepach bra staniki zaczynają się od 160zł A jak są zwykłe sklepy z normalnymi cenami, to miseczka do D

Cytat:
A zapomniałam Wam napisać mężul dzisiaj tak ładnie wykapał dziecko-lalkę na SR że dostaliśmy nagrodę 2 śliniaczki.Nie było mnie przy tym bo ćwiczyłam w sali obok, ale położna chwaliła że wszystko zapamiętał krok po kroku.
dla męża! Mam nadzieję, że i mój sprawdzi się w temacie kąpieli, bo chciałabym, żeby to on kąpał

Cytat:
Witam się w 35 tygodniu

Cytat:
Ja się mocno nad tym zastanawiałam, czy warto jeszcze dokładać kolejną porcję chemii, ale dla mnie niezmiękczone rzeczy są takie szorstkie, więc ostatecznie kupiłam płyn do płukania Będę po prostu dawać odrobinkę...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:23   #380
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
No nie nadrobię przez tel...

Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt
za dzisiejsze
Witam nowa mamusie
Ładne brzuszki sie pojawiły

Glukoza smaczna

zauważyłam że ty dość słodka dziurka jesteś
Stary 2013-09-05, 09:26   #381
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!
Nawet ładny dzień się dzisiaj zapowiada, a ja niestety muszę jechać do dentysty, ale o tym powiem jak wrócę, bo nie chcę się od rana denerwować. Może także zahaczę o jakiegoś lumpka.
Cytat:
Hej
Synek został synkiem, już w to wierzę bo widziałam jajeczka i siusiaczka i jak wyraźnie Serduszko bije i jest zdrowe z resztą narządów też wszystko ok ja przytyłam od ostatniej wizyty 2kg a synek 200g lekarz powiedział że wszystko w normie i moja waga i małego szyjka zamknięta i to chyba tyle, ogolnie był bardzo miły i jestem bardzo zadowolona z wizyty gdyby jeszcze nie ta torbiel jak leżałam na plecach jak robił usg to myślałam że umre z bólu
Cytat:
A i zapomniałam, kazał mi zrobić obciążenie glukozą aż 75g, już się boję
A wiecie co w biedronie ostatnio kupiłam torbę w środku z matą do przewijania i pokrowcem na butelkę termoizolacyjnym za jedyne 10 zł
za udaną wizytę i że synuś pozostał synkiem! Glukoza nie jest taka straszna, dasz radę! Co to za torbę udało Ci się kupić? Są w normalnej ofercie czy jakieś przecenione?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Korzystaj jak masz chcicę
Korzystam a jakże!
Cytat:
Ładne porównanie brzuszków, widać malutką różnicę.
Gratulacje prawie kilogramowej córeczki!
Cytat:
Co do staników do karmienia ja chyba będę miała największy problem, teraz noszę 75J, a jeśli podczas karmienia mają urosnąć rozmiar lub dwa to zostanę totalnie na lodzie.
Cytat:
A w piątek w ostatni dzień mamy dostać próbki
Szkoda że tak mało spotkań,położna mówiła że zrobili by więcej ale jest ogromne zainteresowanie, a tylko 3 osoby prowadzą.I chcą żeby każdy skorzystał.W przyszłym tygodniu idziemy na powtórkę z porodu i na oddział jeszcze raz (dołączamy do innej grupy)
Szkoda, ze u mnie na SR takich gadżetów nie dają. Świetnie trafiłaś ze swoją SR. Gratulacje dla męża, będziesz miała pomocnika przy Dzidziusiu!
Cytat:
Witam się w 35 tygodniu
tygodnia! Już tak niedaleko....
Cytat:
Pójdzie gładziutko! Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
27 tydz...zaraz czy to już zaczęłam 7 miesiąc? i witam w nowym wątku, idziecie jak burza dziewczyny.
za miesiąc!
Cytat:
Witam nową mamusię! Powiedz coś o sobie, czy wybraliście już imię dla synka?

Nie pocytowało mi wszystkiego i się zdrażniłam, a poza tym mam dzisiaj jakiś analfabetyzm komputerowy, nie potrafię kliknąć w odpowiednią literkę na klawiaturze.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:26   #382
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Miło mi
Córeczki zazdroszczę Po cichu też marzyłam, no ale... może kiedyś jeszcze się uda

OMG czytam te Wasze wagi maluchów i jestem przerażona. Mój wielkolud 2 dni temu czyli w 29 tyg. miał ok. 1600 g
to niezły klocek się szykuje z małego.
Co do dziewczynki my tez po cichu marzyliśmy bo już mój młodszy Damianek miał być amelką. A mężowi się zawsze marzyła córeczka tatusia.
Stary 2013-09-05, 09:30   #383
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Muszę dziś coś porobić, bo po wczorajszym lenistwie aż mnie tyłek swędzi Pozbieram chociaż pranie i odkurzę, zawsze coś. Podłogi wołają o mycie, ale w weekend malujemy kuchnię, więc uznałam, że szkoda mojej pracy

Ależ mi od kilku dni dysk i rwa dokuczają Czuję je przy każdym kroku... A już było ciut lepiej

Wczoraj po obiadku poszliśmy z mężem na spacer - było już chłodno, no ale czasem ruszyć się muszę, a chwilowo boję się sama wychodzić, więc do południa siedzę w domku, ale za to popołudniami muszę męża wyciągać częściej. Biedak zmęczony po pracy, ale w ogóle nie oponował. Kochany

Dziś na obiad do teściowej - pierogi z malinami Chyba tylko tym teściowa może mnie do siebie przyciągnąć

niunia - Nina też po glukozie całe 2h szalała

Witam nowe mamusie!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A w ogóle Nina miała wczoraj 3x czkawkę! I właśnie teraz ma kolejną Nie wiem, co jej tak smakuje

I dostanę zaraz szału! Wczoraj siedziałam rano - cieeeeeekłoooo... Teraz siedzę - cieknie Już mi się przestaje opłacać przebierać codziennie piżamę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-05, 09:32   #384
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Muszę dziś coś porobić, bo po wczorajszym lenistwie aż mnie tyłek swędzi Pozbieram chociaż pranie i odkurzę, zawsze coś. Podłogi wołają o mycie, ale w weekend malujemy kuchnię, więc uznałam, że szkoda mojej pracy

Ależ mi od kilku dni dysk i rwa dokuczają Czuję je przy każdym kroku... A już było ciut lepiej

Wczoraj po obiadku poszliśmy z mężem na spacer - było już chłodno, no ale czasem ruszyć się muszę, a chwilowo boję się sama wychodzić, więc do południa siedzę w domku, ale za to popołudniami muszę męża wyciągać częściej. Biedak zmęczony po pracy, ale w ogóle nie oponował. Kochany

Dziś na obiad do teściowej - pierogi z malinami Chyba tylko tym teściowa może mnie do siebie przyciągnąć

niunia - Nina też po glukozie całe 2h szalała

Witam nowe mamusie!

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A w ogóle Nina miała wczoraj 3x czkawkę! I właśnie teraz ma kolejną Nie wiem, co jej tak smakuje

I dostanę zaraz szału! Wczoraj siedziałam rano - cieeeeeekłoooo... Teraz siedzę - cieknie Już mi się przestaje opłacać przebierać codziennie piżamę
biedna z tą rwą musi to okropnie dokuczać.
Stary 2013-09-05, 09:46   #385
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Aaby też mam 4 tabletki żelaza. Zapisane już od...6 tygodni albo i więcej, tylko nie chciałam brać :/

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:48   #386
kyte
Wtajemniczenie

Witam się mamusie w 31 tygodniu!!
Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku, ja po wizycie, Basia wazy 1800 dzis rowno 31 tydzien
niestety szyjka mi sie skraca ma 27mm wiec dostalam luteine i nakaz lezenia.
Najważniejsze że córeczka zdrowa i już nie taka malutka
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ej, podajcie mi tytuły jakiś fajnych komedii ;D

A tak poza tym chciałam sie poskarżyć bo mi źle.
Wyobraźcie sobie ze jutro minie tydzień jak mam neta i wiecie co ?
a) dostałam już jeden rachunek do zapłaty do 15 września
b) internet przerywa mi polączenia
c) telefonu nie da sie podglaszac
d) na infolinii pracuja sami idioci- a przynajmniej ja na takich trafiam
A oglądałaś film Django?Super, troszkę krwi tam jest , ale też z nutką humoru bardzo fajny film.A z tym internetem to naprawdę masz te przeboje
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

kyte - jak już przeorganizujesz szafy, to może wpadniesz do mnie?

Czekają jeszcze na mnie 3 szafy wnękowe, oraz masa rzeczy do zabrania od teściów
Cytat:
Hej
za syneczka
Współczuję z tym torbielem mi się zrobił na policzku
Cytat:
Witam się w 35 tygodniu

Alle blisko
Cytat:
Witamy witamy
Cytat:
Przyznam że sama nie wiem, chyba zostanę narazie przy samym proszku..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:49   #387
De28
Wtajemniczenie

To prosze o dopisanie wagi mojego synka 30 tydzien 1600 g, 32 tydzien 1840 g.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:51   #388
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
biedna z tą rwą musi to okropnie dokuczać.
Nie życzę największemu wrogowi

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby też mam 4 tabletki żelaza. Zapisane już od...6 tygodni albo i więcej, tylko nie chciałam brać :/
No tak
Ja biorę właśnie od jakichś 6 tygodni (miałam parę dni przerwy, bo nie miałam kasy, a mi się skończyło). Ale muszę przyznać, że nie czuję żadnych efektów ubocznych (odpukać!). Kiedyś brałam i niezbyt się czułam, a teraz jest ok. Może kwestia jakie to żelazo
Ja biorę Biofer Folic.

Właśnie się miło zaskoczyłam
Zadzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej umówić się na wizytę (chcę wypytać lekarza o wszystko, o wszelkie zagrożenia wynikające z porodu, może o jakieś pozycje, które złagodzą ból itp.) i pani zapisała mnie na przyszły czwartek. Co więcej - pytała, czy chcę przyjechać dziś. Szok!
Jednak na kogoś hasło "ciąża" działa

Dobra, muszę coś zrobić, bo znów z Wami zalegnę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-09-05, 09:52   #389
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się mamusie w 31 tygodniu!!
za tydzień! Większość z nas już przekroczyła chyba tą magiczną granicę 30tc.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ale synek duży! Ciekawe ile jeszcze dobije do czasu porodu.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 09:53   #390
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Idziemy łeb w łeb

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości